HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 vel 2025, 08:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 8207 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 329  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: OSRH
PostPostano: 24 ožu 2017, 21:57 

Crni Božo je napisao/la:
slika

cuj izrael i hrvatska..haha..pa procitaj ruta tannenbaum od jergovica miljenka

nisu vam zidovi mislim sve ono zaboravili

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2017, 12:28 

Znaju Židovi tko ih je klao i tko im i danas radi o glavi, ne im treba Jergović nazi partijaner to objašnjavati.
Od Izraela Hrvati i svi ostali mogu puno naučiti o islamskim teroristima i efikasnoj borbi protiv njih.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2017, 02:07 

telaad je napisao/la:
Crni Božo je napisao/la:
slika

cuj izrael i hrvatska..haha..pa procitaj ruta tannenbaum od jergovica miljenka

nisu vam zidovi mislim sve ono zaboravili

Čuj "od jergovica miljenka", imaš još nekog?

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2017, 10:07 

Svi se nadmeću samo tehničkom opremom tko ima što bolje Hrvatska ili Srbija. A nitko ne priča o kadrovskim i demografskim deficitima. Recimo ti novi avioni tko će njima upravljati? i kako će se zaštitit ako se i obuče vrhunski piloti za 10 godina da neće otići letjeti za Ameriku ili Katar ako ovi daju više dolara.

Hrvati i Srbi se petljaju u nešto čemu nisu dorasli. Ako već se kupuje nova oprema treba kupovati nešto s čim zna raditi prosječni balkanski ratnik.

Drugi problem je demografski, sad je u Hrvatskoj službeno samo negdje oko 800 000 radno sposobnih muškaraca 18-60 godina. Ako bi počeo rat sigurno bi dio njih pobjegao vani i ne bi se više vratio, dio bi poginuo , dio bi bio ranjen, a dio bi se vratio pa bi išao u vojnu penziju. Znači čak i kad bi Hrvatska pobijedila rat bila bi demografski uništena i bez šanse za opstanak.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2017, 13:51 

Ma da problem imati 10-20 profesionalnih pilota i platiti ih koliko treba.
Avioni valjda i služe da ne ginu boots on ground bez potrebe.
Koje bedastoće, treba čistiti stare kalaše i glasnice, jer je samo to dovoljno Bošnjaku.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2017, 21:54 

bumbar92 je napisao/la:
Od Izraela Hrvati i svi ostali mogu puno naučiti o islamskim teroristima i efikasnoj borbi protiv njih.

IDF je usavršio taktiku urbane borbe, npr. ovo se masovno koristilo i na našim prostorima...
https://en.wikipedia.org/wiki/Mouse-holing

Zanimljiv podatak...
Citat:
Najuspješniji borbeni piloti modernog doba su piloti Izraelskog ratnog zrakoplovstva. U preko šezdeset godina postojanja Izraela uništili su preko 1000 neprijateljski zrakoplova, a u zračnoj borbi izgubili samo 50 svojih. Tom omjeru gubitka od 20:1 se nije približilo niti jedno drugo ratno zrakoplovstvo u povijesti zračnog rata.

Dolazak akrobatske skupine "Frecce Tricolori" na Zemunik...Stariji se možda i sjećaju tragedije ove akro grupe, u Ramsteinu 1988.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 13:57 

Kaftanzoglio je napisao/la:
Svi se nadmeću samo tehničkom opremom tko ima što bolje Hrvatska ili Srbija. A nitko ne priča o kadrovskim i demografskim deficitima. Recimo ti novi avioni tko će njima upravljati? i kako će se zaštitit ako se i obuče vrhunski piloti za 10 godina da neće otići letjeti za Ameriku ili Katar ako ovi daju više dolara.

Hrvati i Srbi se petljaju u nešto čemu nisu dorasli. Ako već se kupuje nova oprema treba kupovati nešto s čim zna raditi prosječni balkanski ratnik.

Drugi problem je demografski, sad je u Hrvatskoj službeno samo negdje oko 800 000 radno sposobnih muškaraca 18-60 godina. Ako bi počeo rat sigurno bi dio njih pobjegao vani i ne bi se više vratio, dio bi poginuo , dio bi bio ranjen, a dio bi se vratio pa bi išao u vojnu penziju. Znači čak i kad bi Hrvatska pobijedila rat bila bi demografski uništena i bez šanse za opstanak.

Zašto uvjek imaš potrebu zajedno govoriti o Hrvatima i Srbima, kao da ćemo negdje zajedno nastupati.
"Hrvati i Srbi se petljaju", "prosječni balkanski ratnik" itd.

Mi smo i u ovom slučaju nešto posve drugo.
To Srbi stalno rade i stalno se uspoređuju s nama, zato što se ne mogu pomirit sa činjenicom da više nismo u zajedničkoj državi.
Vi neki ste još uvijek u mislima u jugi i nemožete bez podložničkog mentaliteta.
Srbi su Srbi, a Hrvati su Hrvati, i sličniji smo bilo kojem srednjevropskom narodu nego Srbima.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 18:15 

Izuzetno mi je drago sto Srbija dobija tih 6 migova jer to znaci ubrzanje nabavke novih aviona za RH.

I Kolindi i Vucicu je jasno da se ti avioni nece borbeno upotrebljavati ni iznad Hrvatske, ni iznad Srbije.

Naoruzavanje Hrvatske i Srbije znaci mirnu BiH. Pa i mirni raspad BiH.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 18:29 

10-15 aviona teško da rade ikakvu prevagu u nekom ratu (nisu ni 90-tih puno značili kad ih je bilo puno više), ali imaju svoju psihološku ulogu, pa i propagandnu, a pitanje je i državnosti, odnosno ozbiljnosti države koja nema nadzvučnu avijaciju. takva država naprosto nije relevantna ni u čemu.

vidim u budućnosti kako hrvatski Gripeni nadlijeću u brisućem letu Bakirovu kuću u Sarajevu (ili tko im god bude lider).

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 19:29 

Robbie MO je napisao/la:
Izuzetno mi je drago sto Srbija dobija tih 6 migova jer to znaci ubrzanje nabavke novih aviona za RH.

I Kolindi i Vucicu je jasno da se ti avioni nece borbeno upotrebljavati ni iznad Hrvatske, ni iznad Srbije.

De polako, jos se udruzeni zlocinacki pothvat ni ohladio nije a ti vec sanjas neki novi.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 19:50 

telaad je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

De polako, jos se udruzeni zlocinacki pothvat ni ohladio nije a ti vec sanjas neki novi.

To je oruzje za obranu od potencijalnog agresivnog napada. Ja podrzavam mirne procese.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 19:58 

Robbie MO je napisao/la:

Upravo tako. Što naoružanije Srbija i Hrvatska (jedno drugo vuče) i što manje oružja i vojske u BiH - to veći izgledi za mir, to vjerojatnije razdruživanje u miru, a ne raspad u ratu.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 20:01 

Citat:
PROGRAM SURADNJE RH-IZRAEL

- vojno-tehnička suradnja
- razmjena iskustava
- opremanje
- modernizacija borbenog sektora
- suradnja u polju kibernetičke sigurnosti
- protupožarna zaštita
- razmjena časnika
- borbeni tečajevi za obuku
- zajedničke vježbe hrvatskih i izraelskih postrojbi
- uvježbavanje uličnih borbi

Citat:
A da je riječ o sasvim ozbiljno shvaćenom odnosu i posve konkretnoj suradnji, potvrđuje i podatak kako će prvi izraelski vojni izaslanik u Krstičevićev ured u Zagrebu stići već idućeg ponedjeljka.

Citat:
– Razumjet ćete da u ovom trenutku ne mogu govoriti o detaljima. Ali, da bi se shvatio kontekst, naglasio bih ponovno kako je naša odluka o zadržavanju hrvatskog borbenog zrakoplovstva jasna i konačna. Hrvatska mora imati jako borbeno zrakoplovstvo – izričit je ministar.

Citat:
Kako bi što detaljnije ispitali sve opcije, zapovjednik eskadrile i hrvatski ekspertni tim nisu se vratili s ministrom u Zagreb. Ostali su u Izraelu gdje će idućih dana obavljati dodatne uvide kako bi dobili kompletnu sliku za konačnu odluku o obnovi hrvatskog borbenog zrakoplovstva.

Citat:
"Prije svega naravno trebamo razumjevanje SADa jer se radi o njihovom proizvodu, ali mi imamo vrlo dobre mogućnosti za nadogradnju F-16 i za instalaciju naših sistema. Imamo principijelno razumijevanje proizvođača iz SADa i njihove administracije i imamo vrlo dobra iskustva iz prošlosti, oni znaju kako raditi s nama. I naravno mi smo spremni, ministarstvo obrane je spremno i nadam se da ćemo ići naprijed vrlo visokim tempom s projektom nadogradnje F-16, treningom i svime što trebamo kako bi bili vrlo, vrlo snažan instrument u vašoj vojsci."- izjavio je ministar Liberman.

http://slobodnadalmacija.hr/novosti/hrv ... rekretnici

Eppur si muove :kava

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 20:15 

Ti polovni izraelski lovci u krilima imaju toliko prakse gađanja muslimana da su sposobni poučiti pilota kako se to radi. Umjetna inteligencija praktično.

Muslimanski SDP i Sejdo Komsic vode BiH u raspad. Njihov sam fan.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 20:28 

Treba biti dobro naoružan i spreman. Kad u susjedstvu imaš pobornike jednog poganog kulta koji im zabranjuje da uzimaju za prijatelje ne-muslimane, i koji smatraju da su im svi ne-muslimani neprijatelji jer su ukrali allahovu zemlju.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 20:31 

A vjerojatno su i nadograđeni posebnom tehnikom pa imaju skrivene sposobnosti.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 20:52 

"Vojni izaslanik Države Izrael brigadir Harel Taggar naglasio je da Hrvatska postaje prioritet u suradnji te je zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji pri tome posebno istaknuvši pomoć tijekom protupožarne sezone gdje su hrvatski kanaderi pomagali tijekom 2010. i 2016. godine."

http://www.osrh.hr/#rubData/HTML/HR/GLAVNA/DOGAĐANJA/20170327_Vojni_izaslanik_Izraela_posjetio_Glavni_stožer/Vojni_izaslanik_Izraela_posjetio_Glavni_stožer_HR.htm

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 20:54 

Ništa od Suljagićevog (i ostalih glavonja) traženja "ustaša" na sve strane. Muslimani prde u prazno, takva im sudbina. Moraju poraditi na svom image u svijetu.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 21:14 

SAD donirale Hrvatskoj vojsci sustav za obuku pješaštva SAAT

slika

Vrijednost ove donacije višestruko nadilazi njenu cijenu. To je još jedna potvrda odličnih prijateljskih i savezničkih odnosa između SAD-a i RH

Sjedinjene Američke Države donirale su Hrvatskoj vojsci najsuvremeniji simulacijski sustav za obuku pješaštva SAAT, a svečanoj primopredaji sustava SAAT u ponedjeljak su u petrinjskoj vojarni "Pukovik Predrag Matanović" nazočili potpredsjednik Vlade RH i ministar obrane Damir Krstičević i američka veleposlanica u Hrvatskoj Julieta Valls Noyes.

Riječ je o virtualnom strelištu SAAT (Small Arm Tactical Training System) s 10 linija za obuku, uvježbavanje i gađanje u zatvorenom prostoru bez korištenja bojevog streljiva, a koje se koristi za pojedinačnu i zajedničku obuku.

Krstičević: SAD najvažniji strateški partner Hrvatske u području obrane i sigurnosti

Zahvaljujući na donaciji ministar Krstičević je naglasio kako je SAD najvažniji strateški partner Republike Hrvatske u području obrane i sigurnosti.

"Vrijednost ove donacije višestruko nadilazi njenu cijenu. To je još jedna potvrda odličnih prijateljskih i savezničkih odnosa između SAD-a i Republike Hrvatske. Sjedinjene Države su naš ključni saveznik i s njima sudjelujemo u zajedničkim vježbama, u obuci i operacijama građenja mira u inozemstvu, u borbi protiv ISIL-a, narastajućeg radikalizma i vjerujem da je ovo pravi put te da će biti još ovakvih primjera. Ovim Hrvatska vojska dobiva puno jer nam virtualno strelište pomaže u realnoj situaciji da uvježbamo sve moguće scenarije kako bi osnažili Hrvatsku vojsku", istaknuo je ministar Krstičević.

Novi sustav za taktičku obuku SAAT je virtualno središte s deset staza za gađenje školskim streljivom koji se koristi za pojedinačnu i skupnu obuku preciznog gađanja. Okruženje u kojem se provodi obuku može se kreirati posredstvom računala i projicirati na zaslone, simulirajući različite scenarije i uvjete, primjerice pustinju, planine ili naseljena mjesta.

Donacija simulacijskog sustava jedan je od primjera pomoći SAD-a u izgradnji i unapređenju obrambenih sposobnosti Oružanih snaga Republike Hrvatske, a ukupna vrijednost donacije ovog sustava zajedno s pričuvnim dijelovima i obukom iznosi oko jedan milijun američkih dolara, rečeno je prilikom primopredaje.

slika

direktno.hr

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 21:15 

Slali smo kanadere na sve strane, od Grčke do Portugala, da ne spominjem bliže susjedstvo, valjda će se jednom vratiti i nama, pa ako je ova suradnja sa Izraelom rezultat toga onda možemo reći, konačno nešto korisno.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 21:16 

Robbie MO je napisao/la:
telaad je napisao/la:

To je oruzje za obranu od potencijalnog agresivnog napada. Ja podrzavam mirne procese.

Bosna da napadne Hrvatsku? Clanicu NATO-pakta?

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 21:45 

bivši ministar baš osuo po Srbiji.

Citat:
To što se srbijanski premijer Aleksandar Vučić ponovno nalazi u Moskvi, gdje dogovara novu nabavku ruskog naoružanja, po Kotromanoviću ne treba Hrvatsku zabrinjavati.

"Inače, Vučić svašta priča, tome smo svjedoci već godinama i mene osobno, a mislim da ni Hrvatsku to ne treba zabrinjavati. U ovom trenutku hrvatski proračun je veći od proračuna u Beogradu, imaju veću vojsku, ali oni su tako daleko... bio sam u Beogradu, vidio sam na kojoj se razini nalazi njihova vojska. Mi smo ipak članica NATO-a, naši standardi, način opremanja, obučavanja, planiranja, to je potpuno drugačije. Ja to ne doživljavam kao ikakvu prijetnju, naprotiv, neka se ljudi naoružavaju", poručio je.

"Odgovorno tvrdim da jesu", odgovorio je Kotromanović na pitanje proizlazi li iz njegovih riječi da je srbijanska vojska preslaba po ustroju i kvaliteti naoružanja. "Evo, ako me bilo tko gleda i s 'druge strane' - oni izdvajaju iz svog proračuna 94 posto za operativne troškove. Ja ne znam odakle im sredstva za ovo što misle nabaviti, ali to će biti vrlo teško. Oni nemaju ni sada sredstava za osnovno održavanje svojih sustava", ocijenio je.

http://www.dnevnik.ba/vijesti/kotromano ... oruzavanje

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2017, 22:42 

Naoružavanje Srbije je u velikom interesu svih bejha Hrvata. Onda se i Hrvatska mora dobro naoružati.

Vrh

PostPostano: 28 ožu 2017, 14:05 

Naša vojska je daleko ispred po naj važnijem pitanju a to je psihološko stanje i moral vojnika uvjek bila, i bez obzira na ova nova vremena i danas je.
A prošli rat je pokazao da nikakva gomila oružja ne može pomoć ako ljudi nemaju čiste glave i jasne ciljeve.
Srpsko današnje bespotrebno naoružavanje ih smo ekonomski iscrpljuje i u budućnosti im smanjuje borbenu spremnost.

Vrh

PostPostano: 29 ožu 2017, 16:03 

Citat:
Izrael nudi dvije stvari:

1. Netz = 1 EUR po avionu ALI remont za 12 komada = 120 M EUR.

2. Barak = 12 komada = 600 M EUR.

12 Netz + naoružanje zrak - zrak, preobuku u Izraelu, remont i tzv. "MLU" koji bi se odradio u IAI-u, rakete Python-4, DASH Elbitov, laserski ciljnici za djelovanje s laserski vođenim bombama = 300 M EUR za 12 komada F-16 CRO 2020.

Netz je neloš, ali Barak je zvjerka, specijaliziran za tepih bombardiranje islamista. :kava

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 8207 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 329  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 15 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: