|
|
Stranica: 126/141.
|
[ 3509 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 12:55 |
|
|
OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Čini se da bi drug Beljo mogao odstupiti. Eto Plenkyju šanse da se podeblja još kojom rukom u Saboru. U hrvatskoj politici me najviše nervirao upravo taj neprirodni zaokret HSS-a oštro ulijevo. Nadam se da se Radićeva stranka vraća tamo gdje joj je i mjesto. Da, da se vrati Petir tamo i preuzme bilo bi :) Citat: Tomašević će biti jači od kandidata SDPa, to sam prilično uvjeren. SDP ima najstarije birače i dodatnim skretanjem HDZa uljevo prijeti mu da ga pojedu malo HDZ malo Možemo i Pametno.
Dosad HDZ nije uspio uzimati birače centra i ljevice, ali sada je put otvoren, glasat će se za PLenkija u strahu od desnice. To ovisi i o tome tko će biti taj kandidat. Netko ozbiljan ili stranački aparatčik. A što se tiče centra i Plenkija , u odnosu na Beru, svakako je poharao centar, a Bero mu je tu dosta pripomogao, jer isti birači centra koji su podržali Milanovića (osobito u Zagrebu), sad su okrenuli leđa Beri i glasali za liberale, Plenkija, pa čak u manjoj mjeri i za MOST i Možemo, a dio ih nije izašao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 12:55 |
|
|
volvoks je napisao/la: Manjine ispod 1,5% imaju pravo na 4 zastupnika svi skupa. Manjine iznad 1,5% imaju pravo na 1-3. Za Bosnjake se slazem, no Albanci i Romi ce vjerojatno dobiti samostalnog, Talijani i Mađari ce se spojiti, dok Srbi idu na dva. Romima treba skinuti kapu, gotovo 4000 glasova za manjinsku listu. Ali maksimalan broj je 8. Dakle, ako daš 4 onima ispod 1.5%, ovi iznad mogu dobiti svaki po jednog, pod uvjetom da budu imali iznad 1.5%. Srbi će s vremenom pasti ispod 1.5%, sada imaju 1.7% novorođenih u HR, pa će se družiti s onih 4. Furio bi mogao ostati bez posla ako se spoje s Mađarima, a budu.
_________________ Čuvajte nacionalnu homogenost ko zjenicu oka svoga!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 12:58 |
|
|
Ibar je napisao/la: HDZ
2016. = 682 tis 2020. = 602 tis 2016. - 2020. = - 80 tis
SDP 2016. = 636 tis 2020. = 414 tis 2016. - 2020. = - 222 tis
SDP-ova družina je 2015. imala 742 tisuće glasova. U odnosu na zadnje izbore (2016.) izgubili su 222 tisuće glasova (35 %).
MOST 2016. = 186 tis 2020. = 115 tis 2016. - 2020. = - 71 tis
DP 2016. = / 2020. = 180 tis 2016. - 2020. = +180 tis
Škoro predsjednički izbori = 465 tis Škoro predsjednički izbori bez MOST-a(rezultat na par izborima 2020.) = 350 tis Škoro parlamentarni izbori = 180 tis
Znači Škoro je (ne računajući MOST) izgubio pola birača u odnosu na parlamentarne izbore.
MOŽEMO 2016. = / 2020. = 115 tis 2016. - 2020. = +115 tis Netko je napravio podatke za Most po jedinicama, najmanje su glasova izgubili u jedinicama koje su nosili Marija, Nino i Miletić. U Dalmaciji su katastrofalno prošli.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:00 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17415 Lokacija: יום טוב
|
Ministry of Sound je napisao/la: ZGabriel je napisao/la: p.s. lako je biti general poslije bitke, ali da je BiH zaje... stvar s Glasnovićevim mandatom - jest. ja vam neću ništa psovati, ali ako vam je draža foteljašica Zdravka koja se srami rođenog brata (iako je zahvaljujući njemu tu gdje jest) - bujrum. BiH ima cirka 1000x manje biračkih mjesta od RH, a populaciju samo 10x manju, ergo glasati je 100x teže. HDZ ima tu organizaciju i infrastrukturu za 15.000 glasova, i tu nema prolaska. Neka psuju HDZ a ne Hrvate BiH. ja znam neke koji nemaju veze s HDZ-om kao strankom, pa su zaokružili njih, ne razmišljajući. da su malo razmislili, dokučili bi da HDZ ionako dobiva mandate, pa hajmo pogurati i generala koji je skoro glavom platio da mi danas možemo uopće izaći na izbore. pogotovo stariji. ne čudim se mlađima, njima je Raguž bliži, ali i oni su se mogli malo informirati pa zaključiti kakve su mu šanse da prođe uz ovo gore što si objasnio. ali prosječan Hrvat ne misli puno, pa nam je tako kako jest.
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:06 |
|
|
|
Nebi reko da je Bero tu puno zaslužan, OK ovo pro-jugo isfuravanje mu je sigurno uzelo dio glasova.
To je po meni jednostavno trend u Europi, ljeve stranke slabe i nestaju, centar je nova ljevica, desni front se diže i raste. Pogledajte Njemačku AFD, Francusku Le Pen, Italiju Salvini...
SDP više nikad neće bit jak, razlog je vrlo jednostavan...neko je nedavno u javnosti naglasio kakvi su to socijalist koji podržavaju rad Nedjeljom!?
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:10 |
|
|
Ibar je napisao/la:
A što se tiče centra i Plenkija , u odnosu na Beru, svakako je poharao centar, a Bero mu je tu dosta pripomogao, jer isti birači centra koji su podržali Milanovića (osobito u Zagrebu), sad su okrenuli leđa Beri i glasali za liberale, Plenkija, pa čak u manjoj mjeri i za MOST i Možemo, a dio ih nije izašao. Brojkama sam ti pokazao da nije poharao centar. U odnosu na prvi krug predjsedničkih, birači Milanovića su se djelom prelili Možemo ili ostali doma. Nisu glsali ni za MOST ni za HDZ ni za liberale. Liberali su pobrali glasače Dalije i Kovača, točno 4% i sad i prije 7 mjeseci. Kad zbrojiš Zoku+Daliju+Kovača+Peovićku i sada SDP+Možemo+Pametno to ti je skoro isti zbroj. Kad zbrojiš Kolindu i Škoru i sada HDZ+Škoro+MOST to je opet skoro isti zbroj (korigirano za 10% manji odziv, koji je kod lejvičara veći nego kod desničara). Plenki je poharao desnicu, a protestni su izbojkotirali izbore skupa s djelom ljevice. Pernar, Juričan i Kolakušić su dobili preko 10%, a sada tih birača gotovo uopće nije bilo na glasanju ili su masovno križali listiće. Nešto malo ih je uzelo Možemo, ali nedovoljno da nadoknade opću apstinenciju ljevičara. Ti živiš u uvjerenju da su neki birači "centra" koji su glasali ljevo sada prešli HDZu, ali to se JOŠ nije desilo. Vjerojatno bude, jer će uslijed propasti SDPa i rasta desnice vidjeti u Plenkimoonu spas. Ali zasad toga nema, nego ostaju doma. S urušavanjem SDPa i rastom desnice, Plenkimoonu se ta vrata otvaraju pomalo, ako ga ne syebe ekonomska kriza
|
|
| Vrh |
|
 |
|
volvoks
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:11 |
|
|
|
Puno ljudi koji su inace glasali za Živi zid, Kolakušića i slično su sada glasali za Možemo. Njima je možda 40% glasača ideološki radikalno lijevo. Naravno, bolje bi bilo da su ta protestna opcija luđaci iz ŽZ ili neideologizirani autokrat Kolakušić nego ovi polukomunisti, no što je, tu je.
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 24851 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
ZGabriel je napisao/la: p.s. lako je biti general poslije bitke, ali da je BiH zaje... stvar s Glasnovićevim mandatom - jest. ja vam neću ništa psovati, ali ako vam je draža foteljašica Zdravka koja se srami rođenog brata (iako je zahvaljujući njemu tu gdje jest) - bujrum. Ne vjerujem.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:19 |
|
|
volvoks je napisao/la: Netko je napravio podatke za Most po jedinicama, najmanje su glasova izgubili u jedinicama koje su nosili Marija, Nino i Miletić. U Dalmaciji su katastrofalno prošli. MOST je 2016. još uvijek kupio dio centrista i ljevičara (orepić, kovačić, strenja, pranjić), sad je čisto desno i još ima konkurenciju u DP. No kad uzmeš u obzir da je MOST izgubio te ljeve i centrističke birače, a da je ljevica svejedno pukla i nije to uzela sebi, već je još izgubila i dio svojih kojih je imala, vidiš kolika je katastrofa kod njih. I opet, nije im to uzeo HDZ, koji je isto u padu po broju glasova. HDZ+male desne stranke+desni dio Bandićevaca i desni dio MOSTovaca iz 2016. i HDZ+Škoro+MOST iz 2020. je tu negdje, To je biračko tijelo stabilno. S druge strane SDP+reformisti+IDS+Pametno iz 2016. imaju 100 000 više nego SDP+možemo+pametno+hns+reformisti iz 2020., a još su im se ljevi birači MOSTa trebali priključiti. Ljevičari nestaju, apstiniraju, odumiru. Ali imaju Plenkija, pa nema brige za njih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:23 |
|
|
volvoks je napisao/la: Puno ljudi koji su inace glasali za Živi zid, Kolakušića i slično su sada glasali za Možemo. Njima je možda 40% glasača ideološki radikalno lijevo. Naravno, bolje bi bilo da su ta protestna opcija luđaci iz ŽZ ili neideologizirani autokrat Kolakušić nego ovi polukomunisti, no što je, tu je. Kad uzmeš to u obzir, onda tek vidiš kako ljevo biračko tijelo iz prvog kruga izbora nije u nedjelju bilo na glasanju. Pyzde se usrale korone. Također, povećao se broj poništenih listića. I tu je otišao dio Kolakušićevih i živozidaških glasova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:25 |
|
|
divizija je napisao/la: Ibar je napisao/la:
A što se tiče centra i Plenkija , u odnosu na Beru, svakako je poharao centar, a Bero mu je tu dosta pripomogao, jer isti birači centra koji su podržali Milanovića (osobito u Zagrebu), sad su okrenuli leđa Beri i glasali za liberale, Plenkija, pa čak u manjoj mjeri i za MOST i Možemo, a dio ih nije izašao. Brojkama sam ti pokazao da nije poharao centar. U odnosu na prvi krug predjsedničkih, birači Milanovića su se djelom prelili Možemo ili ostali doma. Nisu glsali ni za MOST ni za HDZ ni za liberale. Liberali su pobrali glasače Dalije i Kovača, točno 4% i sad i prije 7 mjeseci. Kad zbrojiš Zoku+Daliju+Kovača+Peovićku i sada SDP+Možemo+Pametno to ti je skoro isti zbroj. Kad zbrojiš Kolindu i Škoru i sada HDZ+Škoro+MOST to je opet skoro isti zbroj (korigirano za 10% manji odziv, koji je kod lejvičara veći nego kod desničara). Plenki je poharao desnicu, a protestni su izbojkotirali izbore skupa s djelom ljevice. Pernar, Juričan i Kolakušić su dobili preko 10%, a sada tih birača gotovo uopće nije bilo na glasanju ili su masovno križali listiće. Nešto malo ih je uzelo Možemo, ali nedovoljno da nadoknade opću apstinenciju ljevičara. Ti živiš u uvjerenju da su neki birači "centra" koji su glasali ljevo sada prešli HDZu, ali to se JOŠ nije desilo. Vjerojatno bude, jer će uslijed propasti SDPa i rasta desnice vidjeti u Plenkimoonu spas. Ali zasad toga nema, nego ostaju doma. S urušavanjem SDPa i rastom desnice, Plenkimoonu se ta vrata otvaraju pomalo, ako ga ne syebe ekonomska kriza Pusti prvi krug, uzmi drugi pa pogledaj. Pogotovo 2. krug predsjedničkih u Zagrebu - parlamentarni izbori u Zagrebu. Dakle, u siječnju SDP-ov kandidat potuče HDZ-ovku sa 60 - 40 (%), a HDZ u srpnju potuče SDP u Zagrebu. Šta ti to govori? Da su birači centra glasali i za Milanovića i za Plenkovića. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:25 |
|
|
|
HDZ ima taman za uspostavu vlade, to što nije izabran Glasnović je Bogom dana situacija, da se sada moralo sastavljati vladu uz Glasnovića Zekanovića i ostale imali bi probleme možda čak i nove izbore.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:26 |
|
|
Citat: HRVATSKO VELEPOSLANSTVO U ŠVEDSKOJ Ponavljanja izbora u Stockholmu neće biti, Glasnović ni teoretski ne može u Sabor
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:28 |
|
|
Citat: Ti živiš u uvjerenju da su neki birači "centra" koji su glasali ljevo sada prešli HDZu, ali to se JOŠ nije desilo. Vjerojatno bude, jer će uslijed propasti SDPa i rasta desnice vidjeti u Plenkimoonu spas. Ali zasad toga nema, nego ostaju doma. S urušavanjem SDPa i rastom desnice, Plenkimoonu se ta vrata otvaraju pomalo, ako ga ne syebe ekonomska kriza Ako si ti u pravu, a ne ja, tim gore po SDP i ljevicu, al mislim da je istina negdje između, no ipak bliža mojoj tezi. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:32 |
|
|
master_mind_ je napisao/la: Imaš ljudi kojima je HDZ čak važniji od Hrvatske. Onaj Robelec mi pada na pamet. Kada mu vrijeđaš Plenkovića i Partiju mu onda on popizdi, ali recimo kada se Hrvatska naseljava migrantima i Arapima onda šuti i nema takvu reakciju. Di se to naseljavaju migranti? Jel to neka informacija od Bujančevih jataka?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:34 |
|
|
Čitam sad popis svih zastupnika u Saboru i piše da je na HDZ-ovoj listi u BiH prošao čovjek koji se zove Radoje. Majko mila 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43711 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ibar je napisao/la: Čitam sad popis svih zastupnika u Saboru i piše da je na HDZ-ovoj listi u BiH prošao čovjek koji se zove Radoje. Majko mila  Meni se pokojni dida zvao Spasoje. Ima u Herc (i u Bosni odakle je Radoje) dosta osobnih imena koja nisu toliko česta u RH.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ibar
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:41 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ibar je napisao/la: Čitam sad popis svih zastupnika u Saboru i piše da je na HDZ-ovoj listi u BiH prošao čovjek koji se zove Radoje. Majko mila  Meni se pokojni dida zvao Spasoje. Ima u Herc (i u Bosni odakle je Radoje) dosta osobnih imena koja nisu toliko česta u RH. A znam; Gojko, Radosav, Dragan, Dušan, Borjana, i slična imena, al očito je taj Radoje stari lisac, jer inače mlađa (pa čak i srednje stara) ekipa nema takva imena.  Mama ima prijateljicu iz Stankovaca kod Benkovca, žena je Hrvatica 1/1, a zove se Dušanka. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:48 |
|
|
1986 je napisao/la: Di se to naseljavaju migranti? Jel to neka informacija od Bujančevih jataka? U Hrvatsku: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/h ... o-20180118I zakon o radu je skroz liberaliziran za useljavanje strane radne snage.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:50 |
|
|
divizija je napisao/la: weasel je napisao/la: Želudac glasača HDZ-a je jači od želudca krokodila, probavljuju svašta. Izgleda da je Hrvatska osuđena na cikluse 2mandata HDZ-a pa mandat SDP-a nakon toga kad HDZ padne pod teretom afera i krađa. Siguran sam 300% da će Plenkijev HDZ za 4 godine imati afera kao pas buha. Tada je velika šansa desnici da napravi taj sudbonosni korak Ne mislim tako, jer birački trendovi nisu takvi. Hrvatsko biračko tijelo skreće udesno, tu nema spora. SDPu će stoga biti jako teško formirati vladu i za 4 godine. Ako bi SDP ojačao, došlo do do efekta dvostrukih škara, odnosno HDZ bi se našao stisnut s desna i s lijeva i totalno krahirao. Ali meni se prije čini da će HDZ nastaviti otvarati desno krilo skretanjem uljevo, prepuštati ga Škori i Mostu, a da će ulaziti u prostor ljevice koja će odumirati kao besmislena, jer joj je HDZ uzeo posao. 2024. će ljevica pasti na 40 mandata, toliko će imati i desnica, a HDZ opet oko 60-65. Ako bi pak ljevica skočila na recimo 65,70 mandata zbog brojnih HDZ afera, HDZ bi pao na 30. Zato jer je to zakon spojenih posuda, a Plenki nije u prilici napraviti zaokret u desno. HDZ je sada nagrižen s desna, ali profitira od debakla ljevice. Rezultat HDZ od prekjučer je samo za 50 000 glasova bolji od debakla Jadranke Kosor. To vam sve govori koliko je ljevica pukla. Od 2011. su izgubili pola milijuna birača, ili gotovo 40% Dio iseljavanjem, dio odumiranjem, dio im usisava HDZ skretanjem uljevo. Ljevica je pukla kompletno to se slažem ali do sada se nikada nije dogodilo da netko sastavi vladu tri puta. Apsolutna vlast apsolutno kvari i ako su u prve 4. godine hadezeovci napravili ovoliko afera ( a morali su djeliti vlast) zamisli što će sve napraviti u iduće 4 godine. Neovisno o ljevici oni će morati puknuti zato što će ljudima biti dosta, imali su sada sreće radi korone idući put neće. Desnica samo treba jačati i pod nikakvu cjenu koalirati s HDZ-om. U vlast treba ući kad se ona može napraviti bez HDZ-a, makar i s djelom normalnije ljevice.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:52 |
|
|
Ibar je napisao/la: Ako si ti u pravu, a ne ja, tim gore po SDP i ljevicu, al mislim da je istina negdje između, no ipak bliža mojoj tezi.  Brojevi, brojevi, barataj brojevima. Sve jasno pokazuju. Možeš analizirati izbore da svakog biračkog mjesta, brojevi su jasni. Ljevi se osipaju i sad su jako apstinirali, desni su stabilni. Nije istina između, brojevi su jasni. Za ljevicu je jasno da je demoralizirana i da se osipa, ali postoji opasnost da ovo Možemo usisa dio sada rashodovanih i apatičnih protestnih birača, nekadašnjih živozidaša i kolakušićevaca i time uskrisi ljevicu. Za sam SDP mislim da spasa nema. Njihov posao je preuzeo HDZ pa su ionako nepotrebni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43711 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Ibar je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Meni se pokojni dida zvao Spasoje. Ima u Herc (i u Bosni odakle je Radoje) dosta osobnih imena koja nisu toliko česta u RH. A znam; Gojko, Radosav, Dragan, Dušan, Borjana, i slična imena, al očito je taj Radoje stari lisac, jer inače mlađa (pa čak i srednje stara) ekipa nema takva imena.  Mama ima prijateljicu iz Stankovaca kod Benkovca, žena je Hrvatica 1/1, a zove se Dušanka.  Mislim da sam ispričao da su moji bili Spasoje i Stana i kako ih je neka Srpkinja u općini, misleći da su njeni, napadala "kako to da ste djeci dali takva šokačka imena?!"
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
weasel
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:54 |
|
|
Ibar je napisao/la: OptimisticniVeSeljak je napisao/la: Nemaju oni većinu. Ipak, HDZ + HNS + Čačić su dobili manje glasova od ostatka Sabora ukupno (oko 54%). Treba manjinama onemogućiti ovakav vid utjecanja na formiranje "većine". Ja bih ukinuo manjinske zastupnike, no HDZ-u i SDP-u to ne paše pa ništa od toga.  Al bit će ih manje na sljedećim izborima. Savo Štrbac je zakukao neki dan da će Srbi na popisu 2021. pasti ispod 3 % i onda padaju s tri zastupnika na jednog.  Kako padaju s tri zastupnika? Je li to neki automatizam ili očekuješ od Plenkija da im smanji na jednog? Ako to Plenki treba potpisati u djelo ništa od toga.
_________________ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ 🟥⬜🟥⬜🟥 ⬜🟥⬜🟥⬜ ⠀⠀⬜🟥⬜
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:55 |
|
|
weasel je napisao/la: Ljevica je pukla kompletno to se slažem ali do sada se nikada nije dogodilo da netko sastavi vladu tri puta. Apsolutna vlast apsolutno kvari i ako su u prve 4. godine hadezeovci napravili ovoliko afera ( a morali su djeliti vlast) zamisli što će sve napraviti u iduće 4 godine. Neovisno o ljevici oni će morati puknuti zato što će ljudima biti dosta, imali su sada sreće radi korone idući put neće. Desnica samo treba jačati i pod nikakvu cjenu koalirati s HDZ-om. U vlast treba ući kad se ona može napraviti bez HDZ-a, makar i s djelom normalnije ljevice. Za sve ima prvi put. Ojača li još malo desnica, ljevi će trčati pod skute HDZu. Ako moraju birati između Plenkimoona i Škore, birati će Penkija. Kad osjete da nema ništa od SDPa, prelit će se HDZu. Ili će čak kolairati svi skupa, HDZ, SDP, manjine, samo da izbjegnu desnicu. Ako pak bude teška kriza, onda će HDZ kolabrirati, jer će biti nagrižen i s desna i s ljeva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
divizija
|
Naslov: Re: Parlamentarni Izbori u RH 2020. Postano: 07 srp 2020, 13:57 |
|
|
weasel je napisao/la: Kako padaju s tri zastupnika? Je li to neki automatizam ili očekuješ od Plenkija da im smanji na jednog? Ako to Plenki treba potpisati u djelo ništa od toga. Zbog zakonskih propisa. Maksimalan broj je 8, manjine ispod 1.5% imaju garantirana 4, a one iznad 1.5% imaju 1-3. Ako imaš dvije manjine preko 1.5%, onda ne moge obje imati po 3. Izborni zakon se mora uskladiti s ustavom.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|