|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 118 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 11:01 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Pusti ti te procedure, procedure su izmisljenje da ih raja s balkana krši, činjenica je da večina balkanaca na zapadu želi doći do što više para uz što manje rada
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 11:11 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22030 Lokacija: među zvijezdama
|
TG-B.B.B je napisao/la: Pusti ti te procedure, procedure su izmisljenje da ih raja s balkana krši, činjenica je da večina balkanaca na zapadu želi doći do što više para uz što manje rada Cinjenica je, da pravne drzave imaju sisteme koji taj problem rijesavaju administrativnim putevima.No ako je to bezuspijesno, postoje i mjere opreza, te mjere zastite.Sistem vrlo rijetko uspijesno zaobilaze takvi balkanci.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 13:37 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Zanimljiv film, prikazani naši Srbi iz Bosne kao bića drugog reda u Bg, taksisti i kurve.
Jasminka Hodžić je Beograđanka a on je doseljenik. Nije mu jasno... Na kraju ostaje s njom.
Žena sa slomljenim nosem
Pogledati 50-tu minutu.
Juka strikes again Ovo bi kao trebao biti pokusaj da se Srbi iz BiH u Beogradu prikazu kao slepci koji rade najgore poslove...jer tako film kaze  a onda ces ti odigrati po ko zna koji put svoj zenicki probosanski valcer sa umiljatom pricom - vidis da vas ne vole, ajmo mi svi Bosanci i Hercegovci pod istu kapu, pa cemo na koncu da ofarbamo kockice...al to tiCu sad, to cemo na kraju balade... To kao da ja tebi pricam o Zenici...pojma nemam, jednom sam prosao, nesto sam cuo...al sebi dajem za pravo da diskutujem kako se tamo zivi... Ako pricas vec o Beogradu, onda pomeri dupe pa dodji jednom da upoznas taj grad i ljude... al ti to ne pada na pamet, jer je lakse ziveti u predrasudama... U Beogradu su punu afirmaciju stekli 2 najveca pisca BiH, od kojih je jedan rodjenjem Hrvat, a jedan Musliman - Ivo Andric i Mesa Selimovic... vec 100 godina ovaj grad je integrisao i integrise stotine hiljada Srba, od Benkovca, Krajine, Hercegovine, Bosne, Crne Gore... svi su oni u nekom trenutku dosli ovde, i ostali da zive...zato grad ima 1.7 miliona ljudi, a pre 100 godina je imao 150.000... NIje to sve bilo idealno, jedna od dimenzija je i ovaj film koji si podmuklo predstavio kao jedino realno stanje... al ja znam, desetine ljudi privatno, i iz Bosne, i Hrvatske, koji su se ovde skucili i napravili karijere i uspehe bas kao i "domaci", nikakve posebne barijere nije bilo, jer bi u suprotnom to ostala palanka, a ne najveci i najuticajniji grad od Atine do Beca... To sve tebi nece uci u glavu, al moje je da ti kazem... 
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 15:14 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38333 Lokacija: Gl. grad regije
|
Burazeru, nemoj da se vređaš...  Što fali istoj kapi? Bar ako ne ide drukčije? Nikako put da me nanese u Bg, dotad mogu suditi samo po ovakvim stvarima. Očito postoji problem. A najveći problem je: A koji nam kurac to treba? Što nam treba da srkletimo u Zg ili Bg, kad smo posebni, ako ne i bolji od onih koji će nas dočekat?! Baš zato treba se okretat svom dvorištu, RS to nije, BiH jest. Dok se ne mogne drukčije.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Lebowski
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 15:18 |
|
|
Junuze, jesi li se to identificirao sa likom iz K-Pax-a? 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 19:55 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Nekako na nas u Zg ne gledaju kao na bića nižeg reda nego kao ljude koji su im uzeli pozicije, dakle višeg. Ovo se više odnosi na Ere, a na nas Bosance dvojako, s jedne strane im se činimo najbogatiji a s druge nekako nas vezuju za bauštelu, ni jedno ni drugo nije daleko od istine.
Svejedno, mislim kako te priče o srpskom jedinstvu i ne piju vodu. Nisi odgovorio na drugi dio posta: Je li bi trebali ili ne i reći: Jesmo, Bosanci smo, ponosni Bosanci? Ne ukraćujem drugima pravo da se deklarišu i osjećaju Bosancima, ali ja ne spadam u Bosance, a naročito ne u ponosne. 
|
|
Vrh |
|
 |
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 20:09 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: I kao dosljak u Minhenu, taj isti rodjeni Sarajlija dosljak, pobrinuce se sam za svoju egzistenciju i egzistenciju najblizih.Inace imamo najbolje integrisanu dijasporu od svih republika bivše Juge.Dok Srbi koji su po tridesetak godina ovdje rade najgore i najslabije placene poslove mi smo vecinom konkurencija Svabama za radna mjesta.Djeca u trećoj generaciji, govore iskrivljeni njemacki, pohadjaju trogodisnje skole a NASA su po gimnazijama i visokoskolskim ustanovama ( HTL, HAK i sl ) Tko zna, zna. Odnosno tko drugom jamu kopa taj je fizicki radnik  Eto ja malo s visine " urbana sovinjarka ":) Samozavaravanje može čovjeka da odvede na pogrešno mišljenje. Naime, od svih dijasporaca u Austriji, a koji vode porijeklo sa ovih prostora, najintegrisaniji su, ako hoćemo da budemo iskreni, Slovenci i Hrvati. Evo uzmimo za primjer jednu jedinu fabriku za proizvodnju suncokretovog ulja u BiH, dakle brčanski Bimal koji je u vlasništvu Ilije Studena, Hrvata koji živi u Austriji i koji, osim već pomenute fabrike ulja, u svom vlasništvu posjeduje i fabriku šećera Agragold koja je takođe u Brčkom. Eto to je bio samo jedan, ali sasvim dovoljan primjer i dokaz da Bosnjaci koji danas žive u dijaspori nisu najbolje integrisani u austrijsko društvo. Bošnjaci su jedino najbolje iskoristili austrijsku humanitarnu pomoć, ali složićeš se sa mnom da biti najbolji u prikupljanju socijalne pomoći nije isto što i biti najuspješniji privrednik.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 20:35 |
|
|
A i najbogatiji austrijanac je hrvat...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 20:52 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Samozavaravanje može čovjeka da odvede na pogrešno mišljenje. Naime, od svih dijasporaca u Austriji, a koji vode porijeklo sa ovih prostora, najintegrisaniji su, ako hoćemo da budemo iskreni, Slovenci i Hrvati. Evo uzmimo za primjer jednu jedinu fabriku za proizvodnju suncokretovog ulja u BiH, dakle brčanski Bimal koji je u vlasništvu Ilije Studena, Hrvata koji živi u Austriji i koji, osim već pomenute fabrike ulja, u svom vlasništvu posjeduje i fabriku šećera Agragold koja je takođe u Brčkom. Eto to je bio samo jedan, ali sasvim dovoljan primjer i dokaz da Bosnjaci koji danas žive u dijaspori nisu najbolje integrisani u austrijsko društvo. Bošnjaci su jedino najbolje iskoristili austrijsku humanitarnu pomoć, ali složićeš se sa mnom da biti najbolji u prikupljanju socijalne pomoći nije isto što i biti najuspješniji privrednik. Emtica opet pravi korake. Prošli put kad je krenula sa ovom pričom demantovao ju je državni sekretar u austrijskom MUP-u. Ali dobro, taman lepo dođe zbog naslova. Junuz Djipalo je napisao/la: Očito postoji problem. A najveći problem je: A koji nam kurac to treba?
Što nam treba da srkletimo u Zg ili Bg, kad smo posebni, ako ne i bolji od onih koji će nas dočekat?!
Baš zato treba se okretat svom dvorištu, RS to nije, BiH jest. Dok se ne mogne drukčije. Hm, da li bi ti BiH pružila iste mogućnosti i stabilnost kao Zagreb?
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 21:04 |
|
|
Sto se tice integracije, meni je najsmisnije koliko se austrijska desnica, ali ona zesca trudi nekoliko godina uhvatiti dija srpskih glasova, HC. Strache je neko vrime nosija cak brojcanicu na ruci, posjeti Beogradu....ima se u Becu uloviti dobro srpskih glasova. Pokojni Haider je vise igra na hrvatsku kartu, posjeti Alki, Zagrebu itd...Svojstveno je da su novopeceni Austrijanci, Svicarci, sa ex-yu prostora skloni birati desnicarsku opciju, za razliku od ostalih stranaca. Nema sanse da recimo Turci biraju FPOE, niti to ovi zele...zanimljiva prica.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 21:07 |
|
|
A i nije tocno da stranci nisu skloni birati desnicare, u FPOE-u ima nekoliko ljudi koji imaju poljski, madjarski ili drugi background, samo su malobrojniji nego narodi sa ex-yu prostora.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 22:20 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Metemma je napisao/la: Naravno da smo Bosanci, ponosni Bosanci, samo što nam se djeca asimiluju, hebiga, isti narod, sve isto, sad će se djete zajebavat i ubacivat je i ije... Tvoja ne moraju, no moja sigurno hoće  Razlika između mene i tebe je što su meni djeca Srbi, a tebi su preci Srbi :) Glede Juke, nisam ga shvatio, on nama govori da je ljepše u BiH nego u BG ili ZG? 
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:18 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Junuze, jesi li se to identificirao sa likom iz K-Pax-a?  Nego, sprva misle da je lud, kasnije mu počinju vjerovat. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:22 |
|
|
Imati državu poput BiH je prokletstvo ali i dar, ovisi s koje pozicije gledaš. Ako nisi u toj poziciji trenutno, trebao bi se postavit.
Hoću reći, ako Hrvati, Srbi i normalniji dio Bošnjaka kontrolira BiH zar nije to bolje nego ići kao biće drugog reda u Bg?
Čisto na razmišljanje, znam da ima i vama dražih varijanti samo imaju nedostatke - teže su ostvarive, bar trenutno.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 24 ruj 2012, 23:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Junuze, Srbi su relativno dobro gazde na svome. Hrvati nisu. Prestani stalno mlatiti gluposti.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:14 |
|
|
1.Razgranicite drustvo poratnu i prijeratnu dijasporu. 2.Razgranicite znacenje pojma integracija od pojma bogacenje, pa onda možete sa mnom duskutirati. Bahrija Kocoper je covjek koji u svom vlasništvu ima niz velikih gradjevinskih tvrtki, njegovo bogastvo se procjenjuje na milione eura.Vlasnik je i otoka u Turskoj.Sandzsklija.. Braca Razije Mujanovic iz sela Ratkovica ( Semso i Mane ) vlasnici su takodje niza uspijesnih gradjevinskih tvrtki u AT. Resad Bundevica vlasnik je voznog parka autobusa i linija od Skandinavije do BiH.Alija Selimovic takodje... Da ne nabrajam dalje... Dakle to su ljudi koji su poput vlasnika Bimala radom i trudom stekli novac. Integracija s druge strane ne mora nuzno podrazumijevati sticanje materijalnih dobara.Ona prvenstveno obuhvata stupanj licnog obrazovanja ( jezik, uspijesno skolovanje i afirmaciju u struci ) Mi Bosnjaci imamo najmladju i trenutno najbrojniju dijasporu koja je produkt devedesetih.Ta dijaspora se u drugoj generaciji već uspijesno integrirala.Slobodno mogu reci i vecina akademskih gradjana našla je svoje mjesto pod suncem odmah po dolasku.U tome je bit price. Ja sam se s druge strane susretala s ljudima iz Srbije koji i poslije 30g vrlo lose komunicuraju na njemackom jeziku.Djeca iz osnovnih skola su im prevodioci.Najveci broj polaznika na kursevima trenutno je iz Turske i Srbije ( uveden je zakon, da se boravisna i radna dozvola ne moze dobiti bez diplome njemackog i to nivoa B1 odnosno A2+. Dakle ti ljudi nisu integrirani.Ne mogu se snaći u svakodnevnom zivotu. Licna bogastva nemaju veze s ovim fenomenom, obzirom da gospodin Kocoper koristi tumaca njemackog i dan danas. @ Jagnje ne moze mene demantirati nikakav clanak utjehe pisan vama Srbima.Navedi mi izvor iz dnevnih ili sedmicnih austrijskih novina kao relevantan dokaz. I vi Srbi, mi Bosanci, a oni Hrvati, apsolutno ne podlijezemo austrijskom Mupu, niti takva institucija ovdje postoji.Mozes cirilicom napisati elaborat tom vasem žutom tisku.Nadležne institucije za strance u AT imaju sasvim drugi naziv.Proslijedim i adresu ta Bec. @Vlado, nadam se da sam ti razjasnila pojam integrisati se i obogatiti se 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:19 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: I vi Srbi, mi Bosanci, a oni Hrvati, apsolutno ne podlijezemo austrijskom Mupu, niti takva institucija ovdje postoji.Mozes cirilicom napisati elaborat tom vasem žutom tisku.Nadležne institucije za strance u AT imaju sasvim drugi naziv.Proslijedim i adresu ta Bec. Ne postoji ministarstvo unutrašnjih poslova? Citat: Predstavnici srpskih udruženja i klubova u Austriji sastali su se u sredu sa državnim sekretarom za pitanja integracije u ministarstvu unutrašnjih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom. U ime srpske zajednice koju čini više od 80 aktivnih klubova prisustvovali su članovi predsedništva Saveza Srba u Austriji, predsednici nekih klubova i pokrajinskih krovnih organizacija. Citat: Federal Ministry of the Interior Federal Minister Johanna Mikl-Leitner Herrengasse 7 1014 Vienna Phone: +43 1 531 26-0
State Secretary within the Federal Ministry of the Interior State Secretary Sebastian Kurz Herrengasse 7 1014 Vienna Phone: +43 1 531 26-0 Da li je moguće da lažeš za ovako lako proverljive stvari?  Citat: Državni sekretar je ocenio da mu je drago da postoji organizacija sa takvom tradicijom da može da bude partner na nivou čitave Austrije i naglasio da je po njihovom istraživanju srpska zajednica u Austriji generalno bolje integrisana i sa prosečno većom stručnom spremom u odnosu na ostale iz tzv. trećih zemalja. Kurc je izrazio žaljenje što glavne aktivnosti Saveza Srba u Austriji (sport i kultura) nisu delokrug sekretarijata ali da su dobrodošli svi projekti koji podržavaju školstvo, pristup tržištu rada i učešće stranaca u javnom životu Austrije. Ali OK, šta zna čovek. Emt je autoritet na tom polju.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:26 |
|
|
Opet ova prica o integraciji muja, a nepismenosti vlaha 18. put, ista meta, isto odstojanje...
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:26 |
|
|
Postoji dakako.No za tebe je nadlezna policija za strance.Ti nisi gradjanin AT niti EU, već tkz trecih zemalja.Dakle ako si već googlao trebao si to pravilno nadleznosti institucija pronaci.A ne adrese.Kad jednom budes putovao u EU, odmah ćeš na vratima biti klasificiran.Gradjani trecih zemalja na poseban ulaz, a Evropejci na 4 ili 5 otvorenih SAMO za njih.
Ili tvoj stupanj obrazovanja nije obuhvatao neki informaticki kurs ?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:30 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Opet ova prica o integraciji muja, a nepismenosti vlaha 18. put, ista meta, isto odstojanje... Nisam ja kriva sto su ljakse pravile hotele po Srbiji, a ovamo djecu nisu skolovale, svoj zivot zapostavile i sl. Valja se keriti sa kucom i meckom, onih 20 dana odmora u Srbiji.Poslije opet tezak rad i zivot u cumezima gdje WC dijele sa susjedima.Takav mentalitet . 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:32 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Postoji dakako.No za tebe je nadlezna policija za strance.Ti nisi gradjanin AT niti EU, već tkz trecih zemalja.Dakle ako si već googlao trebao si to pravilno nadleznosti institucija pronaci.A ne adrese.Kad jednom budes putovao u EU, odmah ćeš na vratima biti klasificiran.Gradjani trecih zemalja na poseban ulaz, a Evropejci na 4 ili 5 otvorenih SAMO za njih.
Ili tvoj stupanj obrazovanja nije obuhvatao neki informaticki kurs ? Kakve ovo veze ima sa tvojim lupetanjem iz prethodnog posta? I mojim postom? Dakle, državni sekretar za integraciju (Staatssekretär für Integration Sebastian Kurz) se sastao sa predstavnicima srpske zajednice u Austriji i rekao to što je rekao. Ali ne, sad ćeš ti ovde kroz 20 postova da farbaš, smišljaš i izvlačiš se kad te uhvatimo u lažima. Samo pokazuješ koliko si tanak sloj civilizacije i obrazovanja pokupila kad si sišla sa brda.
|
|
Vrh |
|
 |
Jopa
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:33 |
|
|
A ti rođena Austrijanka 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:34 |
|
|
Citat: The establishment of a separate State Secretariat was an important and necessary step for the integration policy. Responsibility is to the opportunities and challenges of integration actively addressing and contributing to an objectification of the subject.
Integration requires efforts both the immigrant and the host population. Fears and concerns of the majority population must be considered as well as the needs and concerns of the population with a migration background. For the Secretary of State, a new approach is important: It should not include the origin of man, but the power that renders someone. Integration occurs ultimately through performance - whether at work, at the club or at school.
Learning the German language and the acceptance of our democratic and legal values are further central cornerstones of successful integration. These pillars of integration are essential to the active participation in our society - without having to deny their own roots have. It is also important for the perception of integration to be set: The many positive life stories and experiences of people with a migration background have an increased focus in the foreground.
This is a societal responsibility - because integration affects us all. 
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:38 |
|
|
Mani supljaka jagnje.I daj mi link iz austrijskih novina, a ne kopije vaših srpskih utjeha  I moj post ima itekako veze.Kao sto rekoh ne trazi adrese i priblizne definicije po netu.Trazi nadleznosti institucija.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Urbani šovinizam/rasizam Postano: 25 ruj 2012, 00:38 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nisam ja kriva sto su ljakse pravile hotele po Srbiji, a ovamo djecu nisu skolovale, svoj zivot zapostavile i sl. Valja se keriti sa kucom i meckom, onih 20 dana odmora u Srbiji.Poslije opet tezak rad i zivot u cumezima gdje WC dijele sa susjedima.Takav mentalitet .  
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|