HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 sij 2026, 16:04.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Vlada Republike Hrvatske
PostPostano: 08 sij 2026, 16:52 

goran2hr je napisao/la:
https://narod.hr/hrvatska/povecava-se-iznos-za-uzdrzavanje-drzavljana-trecih-zemalja

I tako, HDZ će davati mjesečno više migrantima, nego mom ujaku umirovljeniku. A opet, ujak je glasač i agitator HDZa, nije bio branitelj, primio je Covid cjepivo i buster dozu, ne voli migrante, ne zna "tko bi to mogao zamijeniti Plenkovića", tako da sve to ima i satiričnu dimenziju

Hrvatski vojnik u BiH ima prosječnu plaću 715 eura a ovi daju imigrantima 751 euro mjesečno.
Phu!

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 17:07 

Bobovac je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:
https://narod.hr/hrvatska/povecava-se-iznos-za-uzdrzavanje-drzavljana-trecih-zemalja

I tako, HDZ će davati mjesečno više migrantima, nego mom ujaku umirovljeniku. A opet, ujak je glasač i agitator HDZa, nije bio branitelj, primio je Covid cjepivo i buster dozu, ne voli migrante, ne zna "tko bi to mogao zamijeniti Plenkovića", tako da sve to ima i satiričnu dimenziju

Hrvatski vojnik u BiH ima prosječnu plaću 715 eura a ovi daju imigrantima 751 euro mjesečno.
Phu!

Vidiš da ovaj ruski bot opet širi dezinformacije: to nije iznos koji se nekom isplaćuje, nego iznos koji mora osigurati onaj tko želi dobiti odobren boravak. Znači da Filipinac koji traži boravak mora imati plaću od najmanje 751 euro.

HDZ ne daje ovom odlukom, nego traži od stranaca koji traže boravak da dokažu prihod u tolikom iznosu.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 18:55 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Phu!

Vidiš da ovaj ruski bot opet širi dezinformacije: to nije iznos koji se nekom isplaćuje, nego iznos koji mora osigurati onaj tko želi dobiti odobren boravak. Znači da Filipinac koji traži boravak mora imati plaću od najmanje 751 euro.

HDZ ne daje ovom odlukom, nego traži od stranaca koji traže boravak da dokažu prihod u tolikom iznosu.

Tko (migrant) radi ima svoju plaću. Ovo ja za one migrante koji su se tu dovukli i ne rade. Nije to iznos poput one socijale u Njemačkoj, ali nije ni za baciti.

A tko je to dužan uzdržavati migranta? Poslodavac kod kojeg ne radi?

Je li ovo "dezinformacija" - "Na sjednici Vlade najavljen je 15. paket vojne pomoći Ukrajini, uključujući i pomoć u civilnoj zaštiti te zamjenske dijelove za energetsku infrastrukturu."? Žicarima nikad dosta.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 20:59 

goran2hr je napisao/la:

Za koga ti glasaš? Konstantno pljuješ sve živo a ne nudiš nikakvo rješenje.

Vrh

PostPostano: 08 sij 2026, 21:36 

POPOVO_POLJE je napisao/la:
goran2hr je napisao/la:

Za koga ti glasaš? Konstantno pljuješ sve živo a ne nudiš nikakvo rješenje.

Nisu HDZ, SDP i Možemo - "sve živo". Ima i drugih oblika života.

Mijenjam kandidate od izbora do izbora. HSP, Jedino Hrvatska, NzH, Suverenisti, Kolakušić, DP, MOST. Kao manje zlo, glasao sam jedanput za Bandića protiv Josipovića i Milanovića protiv Primorca. Trenutno mi je favorit Kolakušić, ali moguće je kako ću na slijedećim izborima glasati za MOST ili Domino, kako mi ne bi "propao" glas. Zato bi u toj domoljubno desnoj zajedničkoj izbornoj listi želio vidjeti i Kolakušića i MOST, te još neke domoljubno desne pojedince. DP više nikad i u niti jednoj kombinaciji.

Rješenja? Pa zapravo dosta puta sam "pisao plahte" i na raznim temama - nudio rješenja. Trebao bi vremena i živaca, tražiti i vraćati se na te upise, ali možete me testirati i pitajte nešto konkretno, uglavnom odgovaram svima. I ne mijenjam stavove.
Može i jednostavnije. Pogledajte što čine HDZ, SDP, Možemo, te njihovi trabanti (HSS, Liberali, HNS, DP) i pravilna bi politika bila - činiti suprotno, jer 99% njihovih poteza antihrvatske su, antikršćanske i antiljudske svinjarije.
A ako ste HDZovac, rado ću i ja Vama postaviti pristojna konkretna pitanja, a Vi ćete onda imati priliku ispravno tumačiti HDZovo učenje (teoriju i praksu) i proslaviti svoju stranku.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 11:29 

Vijest koja će razveselit Karabaju...
https://www.glasistre.hr/zanimljivosti/ ... ma-1043760

Na teniskom turniru u Aucklandu branili ulazak u hrvatskim dresovima

Joseph Erceg i njegov prijatelj Nevin Simic došli su u utorak popodne na turnir ASB Classic kako bi u prvom kolu gledali meč između Vekić i filipinske igračice Alexandre Eale.
slika

Citat:
Erceg je zatražio objašnjenje nakon čega mu je rečeno da je zabranu uvela Ženska teniska federacija (WTA) nakon prošlomjesečnog masakra na australskoj plaži Bondi Beach. Erceg je primijetio da na internetu nije bilo obavijesti o zabrani nošenja dresova nacionalnih reprezentacija.

Citat:
Erceg je razgovarao s nekoliko Hrvata na tribini koji su mu navodno rekli da su imali isti problem. Među njima je bio i 82-godišnjak koji je nakon ulaska ponovno okrenuo dres na ispravnu stranu.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 23:14 

goran2hr je napisao/la:

Tko (migrant) radi ima svoju plaću. Ovo ja za one migrante koji su se tu dovukli i ne rade. Nije to iznos poput one socijale u Njemačkoj, ali nije ni za baciti.

Je li ovo "dezinformacija" - "Na sjednici Vlade najavljen je 15. paket vojne pomoći Ukrajini, uključujući i pomoć u civilnoj zaštiti te zamjenske dijelove za energetsku infrastrukturu."? Žicarima nikad dosta.
Lažovčino botovska, pročitaj uredbu:

https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_02_14_273.html

Citat:
Članak 1.

(1) Ovom Uredbom propisuje se način izračuna i visina minimalnih sredstava za uzdržavanje državljanina treće zemlje u postupku odobrenja:

– privremenog boravka

– privremenog boravka u svrhu srednjoškolskog obrazovanja

– privremenog boravka u svrhu studiranja kao i sredstva za povratak studenta

– privremenog boravka državljanina treće zemlje koji ima odobreno dugotrajno boravište u drugoj državi članici Europskog gospodarskog prostora i članu njegove obitelji

– dugotrajnog boravišta.

Citat:
Članak 4.

Državljanin treće zemlje sredstva za uzdržavanje u visinama propisanim člancima 2. i 3. ove Uredbe, dokazuje dokumentacijom propisanom pravilnikom kojim se uređuju boravci državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj.

Namjerno i proračunato lažeš.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 23:17 

goran2hr je napisao/la:

Citat:
Članak 1.

(1) Ovom Uredbom propisuje se način izračuna i visina minimalnih sredstava za uzdržavanje državljanina treće zemlje u postupku odobrenja:

– privremenog boravka

– privremenog boravka državljanina treće zemlje koji ima odobreno dugotrajno boravište u drugoj državi članici Europskog gospodarskog prostora i članu njegove obitelji

– dugotrajnog boravišta.

Citat:
Članak 4.

Državljanin treće zemlje sredstva za uzdržavanje u visinama propisanim člancima 2. i 3. ove Uredbe, dokazuje dokumentacijom propisanom pravilnikom kojim se uređuju boravci državljana trećih zemalja u Republici Hrvatskoj.

I tko to uzdržavanje plaća? RH? EUnija? Netko treći?

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 23:29 

goran2hr je napisao/la:

Oni sami ili njihov poslodavac, kad prilažu dokumentaciju za odobrenje boravka, moraju priložiti platne liste (ili kako se to sad zove) ili neki drugi dokaz da zarađuju dovoljno i da ispunjavaju uvjet da se mogu izdržavati..

Što je tu tako nejasno. Hoćeš li prestati lagati ovaj napaćeni narod? Nemaš to pravo.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2026, 23:58 

goran2hr je napisao/la:

Oni sami ili njihov poslodavac, kad prilažu dokumentaciju za odobrenje boravka, moraju priložiti platne liste (ili kako se to sad zove) ili neki drugi dokaz da zarađuju dovoljno i da ispunjavaju uvjet da se mogu izdržavati..

Što je tu tako nejasno. Hoćeš li prestati lagati ovaj napaćeni narod? Nemaš to pravo.

Pa pogledajte sami što ste napisali:

"– privremenog boravka

– dugotrajnog boravišta."

Znači ne radi se o plaći (recimo minimalcu) koji prima zaposleni migrant u RH od svog poslodavca. Sve ovo drugo? Zašto bi to poslodavac plaćao, po kojem osnovu? Njegovo srednjoškolsko obrazovanje??

To je socijala za migrante (azilante?) koji ne rade - i tko bi to drugi plaćao nego RH?

Vrh

PostPostano: 11 sij 2026, 00:11 

goran2hr je napisao/la:

Pa pogledajte sami što ste napisali:

"– privremenog boravka

– dugotrajnog boravišta."

Znači ne radi se o plaći (recimo minimalcu) koji prima zaposleni migrant u RH od svog poslodavca. Sve ovo drugo? Zašto bi to poslodavac plaćao, po kojem osnovu? Njegovo srednjoškolsko obrazovanje??

To je socijala za migrante (azilante?) koji ne rade - i tko bi to drugi plaćao nego RH?
Tko hoće studirati (ili ići u srednju školu, ako ima takvih), treba dokazati da ima sredstva za uzdržavanje u skladu s propisanim iznosom, od roditelja, ušteđevine, stipendije ili kojeg već izvora.

Tko upiše studij i dokaže da ima propisana sredstva za uzdržavanje i povratak, može dobiti privremeni boravak. Tko nema sredstva, ne može.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 10:01 

Moj dojam je da naša vanjska politika zasnovana na krivim temeljim.

Početkom '90i Tuđman se ulizivo svakom kome je stigo, da bi promijenio trendove u Svijetu o Hrvatskoj koji su bili negativni, pa je to razumljivo i može se tolerirat čak i sa današnje distance.
Međutim ta vremena '90i su prošla!

Također još jedna bitna stvar je da nikad nismo radili tzv. cost-benefit analizu naše diplomacije, tako da mi ni neznamo da li je ta diplomacija bila uspješna ili je uspjeh uzročno-posljedično vezan uz događaje u Svijetu.

Na što ciljam?
Pogledajmo politiku Srbije i Juge općenito nakon svih zločina, razaranja, ubijanja, logora smrti, pa ne vidim da su oni nešto značajno lošije prošli od nas!?

Uzmite u obzir da je naša dijaspora uplatila oko 11 milijardi $ Hrvatskoj, proračun RH je početkom '90i bio oko 2,9 milijardi $
Dakle dijaspora (privatnici) je izfinancirala cijeli DR i ne samo to većina investicija u RH su privatne (stadion u Osijeku, shopping centri, Hoteli, turistički sadržaj) od strane obrtnika i vlasnika firmi u Hrvatskoj, a ne države.

Koja je poanta ovog što pišem?
Naša VladaRH je ubiti nesposobna pregovarat, naša diplomacija NE postoji.

Umjesto da smo konstantno neutralni (ne isključivo protiv) i da svaki put traže zauzvrat nešto za Hrvatsku Croatosferu, oni kao robovi bez pogovora odgovorno i jasno spuste gaće pa šta bude, bude.

Što je najjadnije, oni su uvjereni da je to diplomacija i da oni zastupaju Hrvatske interese, evo vidiš VladaRH se izborila za hrvate u HB.
To je toliko suludo, za šta se izborila...
Milanović i Plenković su praktički 15 godina na vlasti u tih 15 godina se ništa nije promijenilo.

Slušam jučer Čovića ISKRENO kaže pogriješio sam što sam potpisao izborni sporazum za Mostar, ali jasno kaže da je to napravio u dobroj vjeri i uz pritisak 5 ambasada i naravno Zagreba.

Znači VladaRH uzima sebi za pravo da su oni pomogli kod tzv. "umetanja" a u Mostaru što su sjb. hrvate to je kriv tko? Čović...

Da stvar bude još gora, neki mostarci nas uvjeravaju da je to dobro da u jedinom Hrvatskom Gradu hrvati NE mogu birat gradonačelnika nego ga moraju odobrit muslimani u gradskoj skupštini.
Dok u ostalih 10 gradova srbi i muslimani biraju i gradonačelnika i gradsku skupštinu odnosno imaju apsolutnu vlast.

Zašto u Sarajevu hrvati nemaju pravo blokirat izbor za gradonačelnika, pa to je još uvijek glavni grad Protektorata ili u Banja Luci glavnom gradu RS!?

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 10:33 

Zato što u Sarajevu i BL ne živi 40% Hrvata.
Ne govori Čović to zbog toga nego radi kvota u GV gdje maksimalno može biti 15 Hrvata.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 11:23 

daramo je napisao/la:
Zato što u Sarajevu i BL ne živi 40% Hrvata.

Naravno da ne živi, tko bi se od hrvata vratio u Sarajevo ili BL (bili se ti vratio dara? ja sigurno nebi, to bi mi bila zadnja opcija)
Međutim to i nije toliko bitno, jer od 32 grada u BH koji imaju više od 10.000 stanovnika.
https://sh.wikipedia.org/wiki/Lista_gra ... ercegovini
Hrvati su većina samo u Mostaru i to je jedini grad di se gradonačelnik i skupština ne biraju izravno.

daramo je napisao/la:
Ne govori Čović to zbog toga nego radi kvota u GV gdje maksimalno može biti 15 Hrvata.

Ne, on govori da je to bilo dogovoreno u paketu sa ostalim izbornim reformama i da su ga izvarali i muslimani i ambasade, a Zagreb koji je isto to podržo nije na nikakav način napravio diplomatski pritisak.

Tako da je na kraju osto sam.
Što govori i činjenica da se kasnije sa Dodikom dogovorio iz jednostavnog razloga jer se srbi barem drže nekakvih okvirni dogovora.

Što nas opet vraća na početak rata i dogovor Boban-Karadžić koji Zagreb nije htio podržat iz objektivni razloga.
Međutim sad tih objektivni razloga više nema, RH je EU, NATO, €URO, SCHENGEN itd.
Ali Zagreb i dalje vodi istu politiku, a to je politika PROTIV hrvata u HB.

Pitaj Zabu
On živi doli kod onog jezera, koliko godina nisu dobili pare!?
Dakle pričamo o HEP-u firmi koja ima sjedište u Zagrebu a Upravu bira VladaRH i u 100% vlasništvu je države Hrvatske.
Godišnja NETO dobit HEP-a se kretala oko 3,5 milijardi kuna (cca 500 mil.€)

HEP i VladaRH im nisu htjeli isplatit smješnih 2 mil.€ godišnje! (1 mil.€ Livnu, a drugi TG)

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 11:59 

Puno toga sto si napisao ovdje su tvoje osobne interpretacije.

S jedne strane RH daje desetke milijuna eura godisnje kroz razne programe, SUM, SBK, HNK, ceste, itd. a s druge strane blokira milijun eura Livnu?

Nema logike.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 14:05 

Novac je tu da zamaskira jednostavno. Hrvatska uplaćuje, ali je konstantno koristila taj bazen ljudi. Kao što je gore napisano uz svu prljavu politiku Srba i zločine, a isto i Muslimana, svi oni bivaju nagrađeni. A mi od naših "strateških" partnera šta? Doslovno ništa. Zamisli koliko je jaka diplomacija da u 10 godina ne može izgurati ono potpisano. Odnosno objasniti ljudima da se samo drugačije trebaju neke stvari preformulirati kako ne bi bilo rupa i kako se te rupe ne bi mogle iskorištavati. Više mislim da nije bilo volje i da se pokušava ta neka vrsta meke moći nad BiH, a posljedično se žrtvuje se naš narod dolje. Kao evo vam nešto novca, evo mi lobiramo, ali se još malo strpite i sve će doći na svoje. To je sada u zadnjih par godina spika o EU putu od koje HB Hrvati najmanje koristi ima, ali zato Republika Hrvatska osigurava svoje granice i pomiče vanjske granice EU i rješava pitanje srpskog, ruskog i turskog utjecaja. Republika Hrvatska ne želi Herceg-Bosnu jer joj ne odgovora radi više razloga kao ni raspad BiH. I opet su tu donji HB Hrvati kao 43-e u Jajcu, 91-e Badinter, 92-e referendum i Livanjsko pitanje, 94-e Federacija, 95-e Dayton i na kraju bi to bila tipa EU.

Vrh

PostPostano: 17 sij 2026, 16:03 

zet je napisao/la:
Puno toga sto si napisao ovdje su tvoje osobne interpretacije.

S jedne strane RH daje desetke milijuna eura godisnje kroz razne programe, SUM, SBK, HNK, ceste, itd. a s druge strane blokira milijun eura Livnu?

Nema logike.

:palacgore1
Ja ne osporavam da VladaRH ulaže novce i ne samo to, ima i programe za povlačenje novca, pa i sam sam stavljao linkove na to...

Imao sam priliku u životu provesti dio svog radnog vijeka sa ljudima koji su radili u bivšem sistemu, međutim taj njihov rad je realno nekakav polu-rad ili prenemaganje.

E sad, ja razumijem njih tako je to funkcioniralo u Jugi i tamo u DR ali nakon toga jednostavno sustav se promijenio.
Jednostavno moraš radit i biti produktivan, međutim oni ne razumiju da taj njihov stil rada je polu-rad, zabušavanje i da ih niti jedan poslodavac neće trpit jer mu ruše hijerarhiju u firmi, dakle ti raduškaš, a ovi ostali se ubijaju od posla.

Međutim oni to jednostavno ne razumiju, njima nije jasno ako svi zapnu i rade kako spada, firma će poslovat dobro i plaće će rasti kao i uvjeti rada, bolji službeni auto, novo uređeni prostori, možda padnu i službeni mobiteli, pa možda godišnje i bude neki Team-building 3-4 dana zabušavanja na račun firme na moru ili di već.

Kada čovjek provode određeni duži period (10-20 godina) na poslu di ono radi tek toliko da nešto napravi, jednostavno stekne naviku da je taj njegov (ne)rad ubiti rad i sad bi on trebo sa 40-50 banki mjenjat kompletan svoj odnos prema poslu, a to je jako teško.
Ne kaže se bezveze da je najteže čovjeku mjenjat svoje navike.

Taj proces koji sam ovdje opisao se dogodio nama u politici.
Evo neki dan je Daliu stresla struja u Saboru i svi pričaju o tome, međutim meni je zapelo za oko kako nema žive duše u Saboru ko i inače, al sad su plaće oko 3500-4000 € što je realno dobra plaća i ne mogu se tužit ko prije na male plaće.
Međutim njihove navike su ostale iste kao prije kad je plaća bila 12.000 kuna.

Vrh

PostPostano: 18 sij 2026, 12:28 

Hrvatska Vlada šaka jada...
Citat:
“U tom kontekstu izražavamo solidarnost s Danskom i narodom Grenlanda. Ne slažemo se s nametanjem bilo kakvih dodatnih carina koje bi narušile uravnoteženost trgovinskih odnosa EU-a sa SAD-om i oslabile transatlantsko partnerstvo u okolnostima brojnih globalnih izazova. Zalažemo se za jedinstven i koordiniran europski stav u slučaju da se takve najave SAD-a i realiziraju, o čemu će biti riječi i na sastanku predstavnika država članica EU-a na razini veleposlanika u Bruxellesu. U pogledu zabrinutosti SAD-a vezane uz sigurnost na području Arktika, u koji se ubraja i Grenland, vjerujemo da se dijalogom može pronaći rješenje koje će SAD-u jamčiti sigurnost, a Danskoj zaštitu njezina teritorijalnog integriteta”, stoji u priopćenju Vlade RH.

Vrh

PostPostano: 19 sij 2026, 19:08 

Sastali se Plenković i Čović: Razgovarali o jednom od najvažnijih strateških projekata Bosne i Hercegovine

https://www.vecernji.ba/vijesti/sastali ... ne-1925915
slika

Plenković ne voli kritike na HBF :zubati

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 194 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: