|
|
Stranica: 100/105.
|
[ 2611 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:20 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Daj postedi me, nikakave korist od te cirilice ucenici imaju, bolje da dobiju dodatne satove nekog jezika, sto vec, nego da se na to trosu resurse. Kod samih Srba je cirilica sve manje prisutna, a Hrvatima bi ih neki trulavci ostali iz Jugoslavije uveli .
Da, katedrala u Sarajevu, to ona katedrala izpri koje se skupljaju i tekbiraju, te svaki kurac proslavljivaju kao da dzamije nemaju. To je zato sto je u sred grada. Nesh slaviti tamo dje ne valja piti. A ovo gore: Radi se o kulturnoj zaostavstini i zelji jedne manjine koja na to po svim evropskim standardima ima pravo. A ne o tome da li ti ili neko drugi misli da li je to previse za djecu ili nije. Braniti nekome nesto sto on smatra na neki nacin dijelom vlastitog identiteta je ustvari samo drugi nacin da mu se kaze > Ti si ovdje donji i ja cu odlucivati u tvoje ime sta je za tebe dobro a sta ne. Kuish
_________________ Recte facti fecisse merces est.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:22 |
|
|
Forumašš je napisao/la: granica je napisao/la: Ma ja hrvatska bosancica, hrvatska cirilica, hrvatsko ovo ono..stara srpska fora. Postavi link koji isto spominje i sa iste stranice a da nema to HR ispred.  Hocu da vidim SR ispred a da kaze isto to.   Imate vi već dovoljno mitomana, nebi sad i njihove postavljao  hehe dodushe i ta ti ima mjesta meni je najuvjerljivija hrvatska stranica i istorija i sve onaj crodict
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:26 |
|
|
granica je napisao/la: Forumašš je napisao/la:  Imate vi već dovoljno mitomana, nebi sad i njihove postavljao  hehe dodushe i ta ti ima mjesta meni je najuvjerljivija hrvatska stranica i istorija i sve onaj crodict Heh da, bošnjačka i srpska historiografija jesu dobrim dijelom izmitologizirane, vaši traže nekakav predturski temelj za Bošnjake, Srbi srpski Dubrovnik itd. ali to je opet druga tema. Ovo bi trebao biti najvjerodstojniji izvor. http://www.enciklopedija.hr/
_________________ Giggity giggity goo!
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:26 |
|
|
O cemu pricas ti? Ovaj Damir Boras direktor sveucilista nija manjina, nego budala koja trazi da se uvede opet cirilica u skole zbog smanjivanja tenzija.
Ili sto mi to hoces reci, da bi najbolje bilo da uvedemo dvojezicne table kroz RH, samo da bi vise licili na BiH.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:27 |
|
|
Opet HR, e jebiga sad.  Ti si iz Bosne, ti bi trebo da koristis stranice s domenom .ba  DA li i bosancicu smatrate u HR hrvatskim pismom ili bosanskim?
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:30 |
|
|
granica je napisao/la: Opet HR, e jebiga sad.  Ti si iz Bosne, ti bi trebo da koristis stranice s domenom .ba  DA li i bosancicu smatrate u HR hrvatskim pismom ili bosanskim? Jbga, Harmija me otjerala u Pereciju   Naravno da je hrvatsko pismo. Srednjovjekovna Bosna je hrvatska zemlja. A i korištena je u onome što se danas znade pod imenom Perecija.
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:34 |
|
|
Forumašš je napisao/la: granica je napisao/la: Opet HR, e jebiga sad.  Ti si iz Bosne, ti bi trebo da koristis stranice s domenom .ba  DA li i bosancicu smatrate u HR hrvatskim pismom ili bosanskim? Jbga, Harmija me otjerala u Pereciju   Naravno da je hrvatsko pismo. Srednjovjekovna Bosna je hrvatska zemlja. A i korištena je u onome što se danas znade pod imenom Perecija. Sto nisi na Pale, jebala te Perecija.
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:35 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Forumašš je napisao/la: Jbga, Harmija me otjerala u Pereciju   Naravno da je hrvatsko pismo. Srednjovjekovna Bosna je hrvatska zemlja. A i korištena je u onome što se danas znade pod imenom Perecija. Sto nisi na Pale, jebala te Perecija. Ti bi mogao malo češće uputiti koju Muslimanima umjesto da samo po Srbima mlatiš.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:39 |
|
|
Forumašš je napisao/la: granica je napisao/la: Opet HR, e jebiga sad.  Ti si iz Bosne, ti bi trebo da koristis stranice s domenom .ba  DA li i bosancicu smatrate u HR hrvatskim pismom ili bosanskim? Jbga, Harmija me otjerala u Pereciju   . Hehe poslali te na studije u inostranstvo ko mene cetnici.  Citat: Naravno da je hrvatsko pismo. Srednjovjekovna Bosna je hrvatska zemlja. A i korištena je u onome što se danas znade pod imenom Perecija Srbi kazu da je bila srpska zemlja. NE znam kome da vjerujem. 
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:42 |
|
|
granica je napisao/la: Forumašš je napisao/la: Jbga, Harmija me otjerala u Pereciju   . Hehe poslali te na studije ko mene cetnici.  Citat: Naravno da je hrvatsko pismo. Srednjovjekovna Bosna je hrvatska zemlja. A i korištena je u onome što se danas znade pod imenom Perecija Srbi kazu da je bila srpska zemlja. NE znam kome da vjerujem.  S obzirom na njihovu sklonost da prisvajaju sebi sve i svašta od sinjske alke do Zagreba ( "Serbinova" ) ...
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:52 |
|
|
Dobro, sto jes jes, Hrvati su ipak malo skromniji. Tu historijski apetiti dosezu samo do Drine.  Odoh sta uraditi, vec me onaj BBC poceo nervirati..fakat je ovaj forum u biti fino mjesto kad njega nema.
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:54 |
|
|
granica je napisao/la: Dobro, sto jes jes, Hrvati su ipak malo skromniji. Tu historijski apetiti dosezu samo do Drine.  Odoh sta uraditi, vec me onaj BBC poceo nervirati..fakat je ovaj forum u biti fino mjesto kad njega nema. To nisu apetiti nego činjenice, Drina je bila granica i prije Endehazije sviđalo se to nekome ili ne.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:55 |
|
|
Svasta je nekad bilo granica ali pitanje je sta to znaci i kako tumaciti ovo ili ono...
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 19:58 |
|
|
granica je napisao/la: Svasta je nekad bilo granica ali pitanje je sta to znaci i kako tumaciti ovo ili ono... To jeste, mada nas više manje zaboli ćunek za Drine qoortze palce, osim puntara 
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 20:02 |
|
|
Forumašš je napisao/la: granica je napisao/la: Svasta je nekad bilo granica ali pitanje je sta to znaci i kako tumaciti ovo ili ono... To jeste, mada nas više manje zaboli ćunek za Drine qoortze palce, osim puntara  Vi ste ona skromnija frakcija.  Puntar ekstrem, znao sam.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 20:05 |
|
|
Ali cekaj, ako je Puntar blize ovoj Drina-frakciji, Blaz Kraljevic i to, kako onda moze on biti ekstrem a vi ne? Hehe Zezam se. Kuzim ja to. Ali zamisli da sad dovedes nekog Meksinanca, eto ne mora biti Meksikanac, nek bude Holandjanin, pa da mu pocnes sve to objasnjavati. A zemlja s 3,7 mio stanovnika. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tuta
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 20:11 |
|
|
granica je napisao/la: Forumašš je napisao/la: Što imaš protiv hrvatske ćirilice? Njome se pisalo i u Bazniji u davna vremena. https://hr.wikipedia.org/wiki/Hrvatska_%C4%87irilicaMa ja hrvatska bosancica, hrvatska cirilica, hrvatsko ovo ono..stara srpska fora. Postavi link koji isto spominje i sa iste stranice a da nema to HR ispred.  Hocu da vidim SR ispred a da kaze isto to.  Pa jest hrvatska, jer su njome pisali Hrvati i ima je na području Hrvatske. Povijesno je nazivana svakako, i hrvatskim i srpskim pismom, češće srpskim (npr. knjiga je napisana na ilirskom jeziku, srpskim slovima). Naziv hrvatsko pismo najčešće se odnosio na glagoljicu, više nego na zapadnu redakciju ćirilice. Naziv bosančica je novija pojava iz 19. i 20. stoljeća. Ono što mene zanima je koliko se tzv. zapadna razlikovala od onovremene istočne ćirilice. Podjela na zapadnu i istočnu ćirilicu je isto relativno novija pojava. Treba uzet u obzir da u 13., 14., 15. itd. stoljeću nije bilo nikakve standardizacije.
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 20:11 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:29 |
|
|
Forumašš je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Sto nisi na Pale, jebala te Perecija.
Ti bi mogao malo češće uputiti koju Muslimanima umjesto da samo po Srbima mlatiš. Znas mali, ne seri, meni je pun kurac sutenja spram takvih poput tebe sto su skrasili dupe u Hrvatskoj a puse Srbima kurac i mekecu o perecima, perfeciji i slicno. Govnjusino smrdljiva, goni se u pizdu materinu u RS ili kud vec.
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:31 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Forumašš je napisao/la: Ti bi mogao malo češće uputiti koju Muslimanima umjesto da samo po Srbima mlatiš. Znas mali, ne seri, meni je pun kurac sutenja spram takvih poput tebe sto su skrasili dupe u Hrvatskoj a puse Srbima kurac i mekecu o perecima, perfeciji i slicno. Govnjusino smrdljiva, goni se u pizdu materinu u RS ili kud vec. 
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:35 |
|
|
Forumarsch, ako si ti jugoslaven u malome sa Srbima, ne moras meni prisiti Drinu.
Mos' mislit, veliki mi je san drzava puna Srba i Muslimana.
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:36 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Forumarsch, ako si ti jugoslaven u malome sa Srbima, ne moras meni prisiti Drinu.
Mos' mislit, veliki mi je san drzava puna Srba i Muslimana. 
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:38 |
|
|
HAHAH ovo sad vidim zna i puntar ospovati AFERIM puntare  nazvo te forumarSCH  Arsch znaci shupak na svapskom.
|
|
Vrh |
|
 |
Forumašš
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:39 |
|
|
granica je napisao/la: HAHAH ovo sad vidim zna i puntar ospovati AFERIM puntare  nazvo te forumarSCH  Arsch znaci shupak na svapskom. 
|
|
Vrh |
|
 |
granica
|
Naslov: Re: Vukovar, dvojezičnost ? Postano: 20 sij 2016, 22:40 |
|
|
Halo Puntare, zasto ti "Muslimani" smetaju? Znas li koliko je Bosnjaka poginulo u domovinskom ratu na strani ZNG i HV?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|