HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 sij 2025, 03:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: HVO Brigada Kralj Tvrtko
PostPostano: 18 lip 2009, 22:26 

Dosta je pljuvanja po Zrinskom. On je bio jasan i samo zlonamjerna osoba može isčitati iz njegovih postova mržnju prema HVO i Hrvatima općenito. Odsad se takvi postovi brišu a bude li se ustrajno u tome..onemogućit će mo to.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 22:28 

Betandwin je napisao/la:
RajvoSa je napisao/la:
Šta je tebi konkretno donio taj tvoj borbeni duh? Borio si se u Armiji BiH, malo si im pomogao u percepciji multietniĆnosti, a nakon te silne borbe uz njih Muslimanima jebeš sve po spisku i Sarajevo zoveš Teheranom. Opet te pitam kako bi se promjenio tok povijesti da se HVO uključio i dao sve od sebe u borbi? Da ne bi možda dobili neku hrvatsku enklavu u Sarajevu ili veći udio u vlasti? Bi li Sarajevo po etničkoj kompoziciji bilo drukčije od Sarajeva danas?

netreba dalje ....on zove Sarajevo Teheranom ...gdje ide ovaj svijet ...ccc

I ja zovem Sarajevo Teheranom. Zar se to ne smije? :?

Glede teme, što bi bilo i da se HVO Sarajevo više borio? Samo bi pomogao da danas Sarajevo bude bošnjačko kako i jest, i ti ljudi bi uzalud izginuli. Čini mi se da je najpametnije bilo cijeli taj HVO Sarajevo izvući na teritorij Herceg-Bosne. Barem bismo imali neke koristi, možda i presudne u nekom gradu. Ovako žali Bože poginulih ni za što. :-neznam

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 22:39 

Inkvizitor je napisao/la:
Dosta je pljuvanja po Zrinskom. On je bio jasan i samo zlonamjerna osoba može isčitati iz njegovih postova mržnju prema HVO i Hrvatima općenito. Odsad se takvi postovi brišu a bude li se ustrajno u tome..onemogućit će mo to.

postajete gori od sa-x foruma ....on je zlonamjeran,nas trojca ovdje to tvrdimo ,a samo mu ti drzis stranu , jel to demokracija ? ko je u pravu?

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 22:59 

Naša Kvačica je napisao/la:
Betandwin je napisao/la:
netreba dalje ....on zove Sarajevo Teheranom ...gdje ide ovaj svijet ...ccc

Glede teme, što bi bilo i da se HVO Sarajevo više borio? Samo bi pomogao da danas Sarajevo bude bošnjačko kako i jest, i ti ljudi bi uzalud izginuli. Čini mi se da je najpametnije bilo cijeli taj HVO Sarajevo izvući na teritorij Herceg-Bosne. Barem bismo imali neke koristi, možda i presudne u nekom gradu. Ovako žali Bože poginulih ni za što. :-neznam

Eh upravo ta politika je naštetila po meni.

Ja govorim o tome da su se možda trebali skoncentrirati na nabrojana područja, utvrditi ih maksimalno, osigurati se i prema gradu stražama, braniti ta područja krvavo i čekati kraj rata.Znači tamo držati liniju, tamo imati štabove, tamo imati baze, interventne jedinice itd.Da je tako učinjeno teško da bi ta naselja pala a vala teško da bi ih iko mogao i razoružati u policijskoj akciji a napad vojničkog tipa i unutrašnji rat niko nebi u Sarajevu rizikovao.
Ja mislim da je Zrinski na to mislio jer mi se čini logičnom politikom.

No nije to moja stvar na kraju krajeva.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 23:05 

Kina je napisao/la:

Ja govorim o tome da su se možda trebali skoncentrirati na nabrojana područja, utvrditi ih maksimalno, osigurati se i prema gradu stražama, braniti ta područja krvavo i čekati kraj rata.Znači tamo držati liniju, tamo imati štabove, tamo imati baze, interventne jedinice itd.Da je tako učinjeno teško da bi ta naselja pala a vala teško da bi ih iko mogao i razoružati u policijskoj akciji a napad vojničkog tipa i unutrašnji rat niko nebi u Sarajevu rizikovao.

Opet ne bi imali šanse. Nema veze što bi HVO ostao naoružan, čak i da ne bi bilo sukoba. Nema veze čak ni kad bi poslije rata dobili hrvatsku općinu u Sarajevu (mada je to SF) i opet bi bilo bez koristi.

U Sarajevu se vrši doseljavanje Bošnjaka sa svih strana, većina u tim naseljima bi se morala izgubiti a time i smisao hrvatske općine. Osim toga, stalnim manjim i većim pritiscima bi se tiho iselili ovako ili onako. Broj Hrvata u Sarajevu stalno pada NAKON rata.

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 23:08 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Pa nek se ekipa malo pofajta argumentima, šta fali? Forum je odličan za to. A nisam do sada vidio nekog strašnog osobnog vrijeđanja. :-neznam

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 23:20 

lider30 je napisao/la:
Pa nek se ekipa malo pofajta argumentima, šta fali? Forum je odličan za to. A nisam do sada vidio nekog strašnog osobnog vrijeđanja. :-neznam

Meni bi strašno bilo da se uvijek složimo. :ymalien:

1090 of 2558 - 42.61%

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 23:29 

Kina je napisao/la:

Opet ne bi imali šanse. Nema veze što bi HVO ostao naoružan, čak i da ne bi bilo sukoba. Nema veze čak ni kad bi poslije rata dobili hrvatsku općinu u Sarajevu (mada je to SF) i opet bi bilo bez koristi.

U Sarajevu se vrši doseljavanje Bošnjaka sa svih strana, većina u tim naseljima bi se morala izgubiti a time i smisao hrvatske općine. Osim toga, stalnim manjim i većim pritiscima bi se tiho iselili ovako ili onako. Broj Hrvata u Sarajevu stalno pada NAKON rata.

Mislim da bi dočekivanje kraja rata na svom pod svojom zastavom, blizina Kiseljaka, relativna perifernost u odnosu na udarne lokacije za doseljavanje, očigledno dobra pozicija za otvaranje privrednih pogona, očuvana populacijska masa, kompaktna geografska prostorija a samim tim i nepostojanje prodaje imovine i razni drugi vezani faktori spriječili nepovoljan razvoj događaja.
Problem sa tvojim stavom nije u njemu samome nego što su ga imali čelni Hrvatski ljudi i PRIJE nego se išta učinilo i odigralo.
Kako ono kažu Amerikanci "self-fulfilling prophecy".

Vrh

PostPostano: 18 lip 2009, 23:32 

Kina je napisao/la:

Mislim da bi dočekivanje rata na svom pod svojom zastavom, blizina Kiseljaka, relativna perifernost u odnosu na udarne lokacije za doseljavanje, očigledno dobra pozicija za otvaranje privrednih pogona, očuvana populacijska masa, kompaktna geografska prostorija a samim tim i nepostojanje prodaje imovine i razni drugi vezani faktori spriječili nepovoljan razvoj događaja.
Problem sa tvojim stavom nije u njemu samome nego što su ga imali čelni Hrvatski ljudi i PRIJE nego se išta učinilo i odigralo.
Kako ono kažu Amerikanci "self-fulfilling prophecy".

Ha ne znam, šbb-kbb :-neznam , može bit svašta. Hrvatski političari u BiH su često donosili idiotske odluke.

Nisu ni drugi, ni treći bolji, a na kraju krajeva, da je bilo te neke puste pameti ne bi ni rata bilo ni mržnje ni ovih dugih polemika po forumima i portalima, tako da tako nam je kako nam je. :roll:

1090 of 2558 - 42.61%

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 00:36 

Betandwin je napisao/la:

postajete gori od sa-x foruma ....on je zlonamjeran,nas trojca ovdje to tvrdimo ,a samo mu ti drzis stranu , jel to demokracija ? ko je u pravu?

I ja mu držim stranu. Čovjek je malo ogorčen i ne bira riječi ali ima pravo na drugačiji stav. Nama koji to gledamo sa strane i nismo imali direktnog iskustva u svemu tome pomaže da stvari sagledamo sa šireg pogleda. A zaključke donosim uvažavajući svačije mišljenje.

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 11:07 
Site Admin

Poziv od vlasnika foruma na malo više tolerancije i obzira prema sugovornicima. Koliko vidim, gospodin Zrinski se zaletio sa prvotnim upadom, no mislim da mu se moglo odgovoriti i bez osobnih uvreda, pogotovo nakon što se ispričao ako je nekoga uvrijedio sa prvim upisom. Toliko od mene.

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 11:29 

Betandwin je napisao/la:
samo vi brišite postove , koji treći entitet , s kim ? jad je ovaj hrvatski narod , kad takvi glavnu riječ vode

hvala

jesi ti onaj koji je govorio da je Ok da na spomeniku u Tuzli stoji da "se prouči Fatiha" i onaj koji slavi zapovjednika iz Tuzle jer je rasformirao HVO brigadu pogađajuć želje Rasima Delića.

a sad tu kao napadaš Zrinskog da je izdajnik.

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 11:52 

Kina je napisao/la:
Naravno nije moja stvar i ne želim da se mješam u vašu unutrašnju stvar niti da glumim nečijeg advokata, predpostavljam da ću biti dočekan i na nož ali mislim da Zrinski nije kritikovao HVO na način na koji ih kritikuju Bošnjaci niti da je nastupio sa te pozicije.Mislim da je prije istakao činjenicu da je HVO trebao gledati da se održe kompaktni Hrvatski krajevi u Sarajevu, znači Doglodi, Azići, Stup i dijelovi Otesa na svaki način.Mislim da je gubitak tih naselja potpuno nevezan za kasniji odnos Armija-HVO i da ima više veze sa odnosom prema Srbima.Ukratko moglo se a možda i trebalo biti domobran i eskivirati pogiblje za cilj koji se ne vidi kao svoj na pravcima koji Hrvatima ne znače ništa, ali na pravom mjestu i u pravo vrijeme.Izbjegavati nepotrebna angažovanja ali utvrditi vlastita naselja kao Iwo Jimu i čekati kraj rata.Mislim da bi se tako očuvao i narod i teritorija.

Ma daj molim te, pricati o obrani Otesa, Dogloda, Azica, i dijela Stupa moze samo neko ko pojma nema o situaciji. To je bilo starteski neobranjivo, to zna i najveci glupan i samo je bilo pitanje kad ce to pasti. To se malo podrucje okruzeno sa tri i pol strane moglo odrzati jedino nekakvim dogovorom o nenapadanju sa Srbima i toga je bilo svjesno i nase vodjstvo. I to je bilo tesko ostvarljivo ali se barem pokusalo. Medjutim muslimansko vodjstvo i Sefer Halilovic posebno, to nisu mogli gledati i poslalli su svoje postrojbe da tamo zestoko zakuvaju sa Srbima. Rezultat se zna, Srbi su to poklopili bez vecih problema a hrvatski zivalj je tu stradao ili izbjegao. Tako da danas lijepo muslimanska vlast u tu vec bivsu hrvatsku enklavu naseljava svoje stanovnistvo, gradi zgrade i mijenja etnicku strukturu sto im je i cilj bio oduvijek i ne samo tu.
Pricati price kako je sarajevski HVO trebao ovo ili ono su smijesne u svjetlu cinjenice da HVO nigdje u tim podrucjima niti je ostavljen na miru niti mu je od muslimanske politike dopuisteno da bilo sta uradi samostalno. Nas 5% nismo tu mogli nista. Svuda smo imali iza sebe muslimanske postrojbe jer smo optuzivani za nekakve kolaboracije sa Srbima sto je stara muslimanska taktika. I onad imas situaciju kad padne Otes da je kao krivac optuzen lokalni HVO u jacini jedne satnije, a muslimani sa 700 ili 800 vojnika koji su i izazvali sukob pa onda redovito dobijali od Srba po tamburi, e oni nisu kivi ni za sta. I tako kroz cijeli rat.
I nismo nikada ni htjeli ni mogli da izazivamo sukob sa mudzosima pa smo svejedno napadnuti.
Nase vodjstvo je od pocetka dalo do znanja da nece sudjelovati u muslimanskim samoubilackim akcijama vodjene od raznih nazovi-zapovjednika mesara i tesara i lokalnih besposlicara i kriminalaca, a pogotovo u situaciji kad ne znas je li ti veci neprijatelj onaj preko puta ili ovaj iz ledja.
Zasto da bez veze ginemo za njihove interese. Kao u Konjicu - Hrvati prvi organizirali obranu, omogucili muslimanima da se naoruzaju i ojacaju, a kao zahvalu dozivjeli opci pogrom i pokolj.
Jednom shvatite, u gradovima poput Sarajeva nama je bilo primarno da opstanemo na bilo koji nacin, a kako to izvesti u situaciji u kojoj smo se nasli, tu je bilo jako tesko naci rjesenje. Znam samo da je najgluplje bezglavo srljati na Srbe u unaprijed izgubljene bitke i ginuti bez veze. A to su muslimani radili sve dok i sami nisu shvatili da rade besmislicu.

Tamo gdje je trebalo i bilo opravdano drzati linije prema Srbima to se i radilo. A tamo gdje je bilo jasno da sukob sa Srbima znaci propast za nas narod i nase enklave - Stup, Azice, Otes , Doglode i ostalo, pokusalo se ne ulazeci u sukobe sa Srbima pa ako uspije uspije, jer je bilo jasno da se to ne moze obraniti, u sto su se kasnije i sami muslimani uvjerili.
Prema tome ove pisanije kakve nam ovdje servira Zrinjski, su jedno sviranje qrcu kao sto je i njegovo sluzenje u Armiji BiH sluzenje neprijateljima, svidjalo se to njemu ili ne. I zato neka on nama ne pametuje ovdje.
Njegovi argumenti tipa- ja bio sa svojom rajom, pa gdje oni tu i ja, bilo svejedno, su mlacenje prazne slame. Svi smo mi zivjeli u mijesnim naseljima, kvartovima i mahalama, pa smo vecina bili jako svjesni gdje nam je mjesto.

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 13:26 

Betandwin je napisao/la:
samo vi brišite postove , koji treći entitet , s kim ? jad je ovaj hrvatski narod , kad takvi glavnu riječ vode

hvala

jesi ti onaj koji je govorio da je Ok da na spomeniku u Tuzli stoji da "se prouči Fatiha" i onaj koji slavi zapovjednika iz Tuzle jer je rasformirao HVO brigadu pogađajuć želje Rasima Delića.

a sad tu kao napadaš Zrinskog da je izdajnik.

haj ne izvrci rijeci , ja sam onaj sto je rekao da je ok da na spomeniku poginuloj omladini u Tuzli stoji proučite fatihu i POMOLITE SE . I nisam slavio tog zapovjednika ,samo sam stavio copy paste sta se desavalo , cak se i cudim s tobom na tom topicu ....Momcino ti nesto nisi bas nagodan prema meni ,ali neka ..budi odvjetnik pajdi , koji je pucao na Markana i ekipu u Vitezu ...

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 13:29 

Ringo59 je napisao/la:
Njegovi argumenti tipa- ja bio sa svojom rajom, pa gdje oni tu i ja, bilo svejedno, su mlacenje prazne slame. Svi smo mi zivjeli u mijesnim naseljima, kvartovima i mahalama, pa smo vecina bili jako svjesni gdje nam je mjesto.

ma nemoj tako , sad će Inkizitor da ga brani i da ti dokazuje da zrinski (bože kako takvi imaju obraza uzeti taj Nick) nije ono sto nas trojca tvrdimo da jeste ...

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 13:44 
Site Admin

Prestanite se vrijeđati na osobnoj razini inače tema ide pod ključ. Svi sudionici rasprave (osim gospodina Kine) su Hrvati. Zrinski je oštro uletio i ispričao se, pa ne vidim potrebu za vrijeđanjem. Ponašajte se u skladu sa vašim godinama. I nemojte se osvrtati na rad moderatora. :-bicedobro

Vrh

PostPostano: 19 lip 2009, 13:47 

ok šefe

Vrh

PostPostano: 01 ruj 2009, 02:33 

Zrinski ima pravo da kaze svoje vidjenje stvari, bez obzira svidjalo se nama ili ne trebamo ga saslusati i bez vrijedjanja ponuditi kontra argumente, u koliko ih imamo.

Najvise se slazem sa vidjenjem kompletne situacije sa piscem clanka Ringo59.

sada moje osobno vidjenje, Sarajevski HVO ne zato sto je hrvatski nego fakat ako cemo govoriti je bio najmultietnicki, ja mislim u cjeloj BiH ali ovo je moje misljenje.

Budimo opet realni, naravno da nije bilo CNN a i BBC-a i ostalih tv kuca da bi i HVO i Hrvati u Sarajevu zavrsili kao i hrvati u uzdolu i svim drugim mjestima. Cak i da su srbi zauzeli Sarajevo ponasali bi se isto kao bosnjaci jer jebiga televizija snima. Prikazivali bi kako se brinu o ljudima, kako djele hranu mislim ne treba da sada ovdje puno obrazlazem ratna propaganda je ista svugdje. Hocete li vidjeti sada u afganistanu kako ameri rokaju afganistance, pa naravno da necete uvjek na svakoj snimci oni njih hrane.

Ne znam za vas ali ja znam jako puno ljudi koji su karijeru zapoceli u tkz armiji BiH i zavrsili sa metkom u ledjima, pogotovo po tomu je bila poznata sandjacka brigada. Normalno to vise i ptice na grani znaju, da najvjerojatnije nikada nitko za to nece biti ni gonjen ni procesuiran.

Tko je otisao u HVO a tko u ABiH, pa svatko je imao svoju pamet i da odluci, mada znam da jako veliki broj ne hrvata se prikljucio HVO Sarajevo samo da spasu zivu glavu, zasto su ti ljudi i srbi i bosnjaci i hrvati i ostali odabrali HVO pored "oslobodilacke ABiH" to bi oni morali malo vise da kazu o tome. Ono sto je cini mi se najvise smetalo liderstvu bosnjaka jeste sto su linije koje su drzali pripadnici HVO-a bile najmirnije. Naravno da je veliki broj pripadnika HVO-a svih nacionalnosti kada se nazirao kraj prebjegao na srpsku stranu - grbavicu, i dalje preko prvo preko srpske a dalje preko teritorije HR HB docepao se zapada i slobode. Moze netko da prica sto god hoce ali Sarajevo nije bio grad u opsadi a vec kada smo kod te teme o toj tkz "opsadi od samo jedne strane", ako cemo vec reci opsada onda je bila opsada od strane srba i bosnjaka.

Sto reci o ABiH? opisao sam ukratko kako su zarobili pripadnike HVO-a procitaj ovdje, ono sto je cinjenica da je HVO u Sarajevu spasio 10x vise zivota nego sto ih je Alija Izetbegovic nahranio svojom cuvenom zlatnom kasikom.

Netko je jednom govorio o HVO kao o nekakovim izdajicama? Koga su izdali to ne razumijem. I Jusuf Juka Prazina im je izdajica. Zasto? samo zato kada je doslo da se bira izmedju ABiH i HVO-a on je odabrao pravu stranu. Samo on nije jedini koji je bio bosnjak ili srbin ili neke druge nacionalnosti koji je stao u obranu Herceg Bosne. Za Herceg Bosnu nisu samo ginuli hrvati da se razumijemo. :hrvatinic

Dali smo mogli imati bolje zapovjednike, osobno misljenje je da smo mogli, zasto nismo? sto je problem bio? e sada bi morao da pisem knjigu, negdje smo imali tako dobre da smo trazili nebi mogli naci bolje a negdje smo imali, snalazio se u tome ko pile u kopackama. Rat je inace sranje, veliki kovitlac ludila, jako je tu tesko ostati razuman.

Vrh

PostPostano: 08 ruj 2009, 13:59 

Betandwin je napisao/la:
Pejić laže da je bilo 60 posto Bošnjaka , nije bilo ni 10 posto , a zašto laže pitaj boga , ko prvo nije ni on bio dugo predsjednik , mozda par mjeseci , pa zato pljuje na HVO Sarajevo , drugo lik je ljigavac isto mu ko i sin Mario koji je napisao knjigu i koji nije vidio r od rova za vrijeme rata . Ustaom , u Bljesku je u članku točan sadržaj , čovjek je pobjegao , kakav on i HVO Sarajevo. Najveća naša nevolja je ta što danas promociju i kao neke udruge vode ovakvi koji nikakve veze nemaju sa time ,onda zapovjednik HVO Sarajevo Zdravko Bodven ja nikad čuo za tog čovjeka , kakv crni zapovjednik??? možda o svemu najbolje govori njihova izjava :

Prva vojna zaokružena formacija (HVO brigada Kralj Tvrtko), kako je rečeno, nastaje 5. prosinca 1992.

Aloooo??? 5.12.1992???? Pa do tada je HVO sarajevo bio na linijama u Otesu , Doglodima i još prije toga u Pofalićima bitka i poslije linija na Miljacki i ovi kreteni kažu da je prva formacija tek u 12-stom mjesecu formirana , jebote ima li ko da pohapsi ove lažove i profitere ,prije svega dezertere ?

e, s ovim sam jako upoznat pa imam što reći.
dakle pejić dolazi u zagreb u ljeto 92. godine, kolovoz otprilike i više ga nema u sarajevu sve do kraja rata.
sa sobom je donio hrpu pečatiranih bianco krsnih listova, pomislite koliko je domovnica izdano i kome, temeljem takvih lažnih krsnih listova te za koliko su prodavani.
svo vrijeme rata je proveo zagrebu i radio kao srednjoškolski profesor.
takvima bi trebalo zakonom zabraniti da uopće smiju komentirati išta što se rata tiče. u drugim zemljama se za takvo ponašanje strijelja zbog dezerterstva.
a mario? :sega :sega :sega
pa taj je još išao u osnovnu školu 92. taj nije smio sam na cestu a kamoli rov.
dugo je imao stav, još kao dijete, ono bosanac-katolik, bosna bosna bosna, kad je za koju godinu evoluirao pa shvatio da nema bosne bar ne onakve kako ju je on zamišljao prohrvatio se tako da je o muslimanima pričao sve najgore.
danas on piše knjige ali nije to usamljn slučaj.
kurve o čednosti, lopovi o poštenju, glupani pametuju, nesposobni rade ekonomske analize...welcome to ex yu

Vrh

PostPostano: 10 ruj 2009, 21:01 

ma to sam tako nekako i ja tvrdio ....pizde katoličke

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 11:00 

http://www.dnevnik.ba/index.php?option=com_content&view=article&id=6548:kljuji-izetbegoviu-obeao-ako-bude-trebalo-strijeljati-20-ljudi-hvo-u-sarajevu&catid=81:bih&Itemid=458

Vrh

PostPostano: 02 tra 2010, 12:49 

ivica je napisao/la:

Ako je sve ovo točno, onda je taj Kljujić stvarno đubre, šta drugo reći.

Vrh

PostPostano: 03 tra 2010, 09:37 

Nije taj Kljujic i nikada bio da bi nas Hrvate zastitiop.Naprotiv igrao je kako bi aljo svirao,kako nitko od vas gospode nepise o radu SJ Seve koji su ponekada svojima naredili da drze glave doli u rovu da bi "Kauri" izginuli i to od njihovog metka u ledja dajte malo o tome... :smajl037 :smajl037

Vrh

PostPostano: 06 tra 2010, 14:30 

Pozdrav svima na forumu, prije svega.

Moj otac je bio pripadnik ove brigade, Kralj Tvrtko. Inače smo iz Dogloda. Otac mi je poginuo za vrijeme četničke okupacije Dogloda, točnije odveden je pa ubijen zajedno sa bratom.

Radi se o Vladimiru i Radislavu Mađura. Ukoliko netko od vas ima podrobnije dettalje o padu Dogloda bio bih zahvalan kada bi ih podijelili samonom, ovdje ili na PM.

unaprijed Hvala!
Ivica

:HVO

Vrh

PostPostano: 06 tra 2010, 19:54 

pozdrav Ivice , ovako kao prvo makni ovaj grb s avatara jer je to grb brigade pod prinudnom upravom armije bih . Madjuru sam poznavao jednog ali nije to od tvojih jer je bio ziv 93 u hvo-u na alpašinom . o padu dogloda neznam ti nista osim iz druge ruke jer nebijah tamo ,vjerovatno imas bolje informacije.Zvanično Juka i njegovi upali što je izazvalo kontru VRS-a , HVO u k.... totalno ne organiziran ,sastavljen od seoskih straža bez rovova i bilo čega ... zao mi je tvojih , znam za neku braću rajiće što ih je berjan zarobio i pustio na ovu stranu , tvoji nisu imali tu sreću jer ih je očito pokupio neko sa strane a ne od domaćih . vjerovatno vi znate točnije ko.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: