HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 23 pro 2024, 21:53.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 13 srp 2017, 23:04 

Dobro je onda.Pa šta da ti kažem.Nije uredu da se tako ponašaš na forumu i nemoj da si bezobrazan da te ne bi sad ovde vlasi izgenocidisali

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 23:10 

novovrijeme je napisao/la:
shukria je napisao/la:
Nemoj reci da rezigniras :D

Pa dovesce nidokle. Jednostavno: Nije bilo pobjednika u ratu i zato mozete da kenjate. A Turci su jos i pobijedili pa nece ni sto godina poslije da priznaju (opet, vecina Turaka, ne svi).

A da je bilo ko s Nijemcima 45. kad su ih ovi kolektivno vucarali od logora do logora, od stratista do stratista, pa ih uz prijetnje tjerali da gledaju sta su im cinili ocevi, braca, sinovi, e onda bi situacija bila drugacija. Ovako..povuci potegni..pa se prizna ono sto se mora (primjer, srbijanska skupstina).

Pa vucarali bi mi vas od logora do logora, od stratista do stratista, pa ih uz prijetnje tjerali vas da gledate sta su nam cinili ocevi, braca, sinovi islamofasisti. Ali upade NATO nepozvan i napravi to sto napravi.
Nismo mi krivi sto MZ voli mijesati u nasa unutrasnja pitanja.

Izmislili?
slika

Jebiga, trebo je neko reci ovim zlikovcima da se ne slikaju. Tolko glupi nisu bili ni oni SS-ovci iz Ausvica vec su kao jedini dokazi ostali oni lesevi i polumrtvi koje nisu uspjeli spaliti prije oslobodjenja.

http://www.slobodna-bosna.ba/vijest/561 ... E.facebook

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 23:54 

Kačamak je napisao/la:
Dobro je onda.Pa šta da ti kažem.Nije uredu da se tako ponašaš na forumu i nemoj da si bezobrazan da te ne bi sad ovde vlasi izgenocidisali

Motka ima dva kraja, to uvijek znaj.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 23:58 

Takija level 1
Za početak,ne radi se niokakvoj deportaciji izbeglica iz Srebrenice već o vojnicima Abih koji su se uplašili divljanja i međusobnih sukoba unutar Srebrenice i u strahu od Orića pobegli za Srbiju.Dakle to nisu izbeglice.Dalje.Jedno pitanje.Ako je Srbija izvršila agresiju na tkz.Bih kako to da su oni se odlučili da pobegnu za Srbiju?
I ne samo oni.Jel tako!!!!?
Dalje.
S obzirom da se radi o vojnicima Abih koji ratuju u području Srebrenice i prave onakve krvave masakre nad srpskim civilima šta je to država Srbija po tebi trebala da uradi sa njima??
Da ih čuva i hrani?
Možda su baš neki od njih čekićima i kamama ubijali srpske civile?
Vidiš ta vaša preosetljivost za svoje žrtve i totalno slepilo za tuđe u najmanju ruku je odvratna.
Kao što rekoh samo vi po svom a mi ćemo po svom pa ćemo videti kako će se sve završiti.

Kukate nad Tomašicom.Jel tako?I to vam je isto neki genocid.A imate amneziju na činjenicu da ste prvi započeli oružane sukobe u Prijedoru.Smešno.Ja tebe udarim nekoliko puta prvi pa ti kad me prebiješ ja idem da se žalim.
Bolestan narod.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 00:08 

korrisnik je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Motka ima dva kraja, to uvijek znaj.

Naravno da ima sad i vi to znate zato i stalno kmečite babo vam je žrtvovao mir za nezavisnu Bosnu vi će te ga ponovo žrtvovati očigledno da vam još uvek nije jasno da batina ima dva kraja. :kava

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 00:28 

Ono što je tebi Kosovo to je Bošnjaciam repulika mrska, i nema dalje rasprave.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 08:59 

E u tom slučaju,eto vas eto nas pa da vidimo čija je cela Bosna.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 10:26 

korrisnik je napisao/la:
Ono što je tebi Kosovo to je Bošnjaciam repulika mrska, i nema dalje rasprave.

Ok. Spremi pasoše za Republjik Srpska.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 13:25 

Kačamak je napisao/la:
Takija level 1
Za početak,ne radi se niokakvoj deportaciji izbeglica iz Srebrenice već o vojnicima Abih koji su se uplašili divljanja i međusobnih sukoba unutar Srebrenice i u strahu od Orića pobegli za Srbiju.Dakle to nisu izbeglice.Dalje.Jedno pitanje.Ako je Srbija izvršila agresiju na tkz.Bih kako to da su oni se odlučili da pobegnu za Srbiju?
I ne samo oni.Jel tako!!!!?
Dalje.
S obzirom da se radi o vojnicima Abih koji ratuju u području Srebrenice i prave onakve krvave masakre nad srpskim civilima šta je to država Srbija po tebi trebala da uradi sa njima??
Da ih čuva i hrani?
Možda su baš neki od njih čekićima i kamama ubijali srpske civile?
Vidiš ta vaša preosetljivost za svoje žrtve i totalno slepilo za tuđe u najmanju ruku je odvratna.
Kao što rekoh samo vi po svom a mi ćemo po svom pa ćemo videti kako će se sve završiti.

Kukate nad Tomašicom.Jel tako?I to vam je isto neki genocid.A imate amneziju na činjenicu da ste prvi započeli oružane sukobe u Prijedoru.Smešno.Ja tebe udarim nekoliko puta prvi pa ti kad me prebiješ ja idem da se žalim.
Bolestan narod.

Bolesno ti obiljezavanje Tomasice a nije ti bolesno to sto su ljudi koji godinama zive pored te masovne grobnice, a znaju za sve i osjecaju zadah leseva, to kriju godinama i ne prijavljuju drzavnim organima?

To je morbidno stari.

Uvijek ti je prica ista. "Ko je prvi udario" - time opravdavas i najbljutavije zlocine.

Pa kako onda ne mozes opravdati time "Kravicu 93"? Ne pusim tu pricu, tj. ne slazem se s tim da prethodni zlocin opravdava onaj sto dolazi nakon jer obicno stradaju nevini koji nista s ovim sto se prije desilo nemaju, ali ako ti "Kravica 93" (po izvjestajima Drinskog korpusa pedesetak mrtvih) opravdava "Srebrenicu 95", kako onda ne mozes po istom pravilu opravdati "Kravicu 93" sa zlocinima pocinjenim, ne samo oko Bratunca i Srebrenice, vec sirom istocne BiH - a koji su pocinjeni od strane srpskih paravojnih formacija jos 1992. godine?

Ah da, sad ces reci da lazem i da tih zlocina 1992. nije bilo. PA kad ti se onda postave dokazi, izajve, osude, jebeni snimci, onda ces da kazes da je sve lazirano, i tako ukrug..jelda?

De bolan, nismo djeca, nit cemo mi ovdje istjerati ikakvu pravdu na vidjelo, nit ovo sto mi pisemo ima ikakvog kurcevog uticaja na bilo sta, vec smo tu da razgovaramo ko ljudi, a ne ko ti i Korrisnik koristeci svakorazne epitete za vise miliona ljudi. Ti si isuvise inteligentan da furas tu spiku tako da te fakat ne kontam. Dobro, hajd, s korrisnikom i slicno (ljudi se prazne jebiga, pa tako i ja, i ti) inekako (jer ni on ne stedi), ali ne kontam tu spiku kad se obracas meni. Jesam li ja ovdje kolektivno Srbe naozvao "ovakvim ili onakvim"? Nisam. Jesam li vec na pocetku ove rasprave osudio bosnjacku perverziju oko obiljezavanja Srebrenice? Jesam. Pa koji racku onda..kuish

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 13:46 

Evo gospodine Šukrija za tebe i ostalu ti braću 12 pitanja na koje treba da odgovoriš više zbog sebe samog nego zbog nas.Nama kao što rekoh svejedno.Pazi.Nemoj da ignorišeš.
Dakle...

1. Otkud na izborima '96 u Srebrenici 3.000 glasova srebrenicana koji se imenom i prezimenom vode kao "streljani"?

2. Prilikom pokušaja proboja islamista iz Srebrenice ka Tuzli, izginulo je preko 2.800 pripadnika bosanskog ISIL-a koji se danas vode kao "streljani". Zašto?

3. Napad je izvršen iz "demilitarizovane zone". Čime ako je trebala biti demilitarizovana?

4. Sve, žene, djeca i starci su prevezeni u 88 autobusa koje je organizovala VRS do Tuzle i Kladnja, a u pratnji UN. Zašto lažete da su pobijeni?

5. 1998.ukupno 576 muslimana koji se vode kao "streljani" pronađeni su živi i zdravi u zemljama Skandinavije. H.Silajdžić je to prokomentarisao:"Drago nam je da su živi." Dobro da je tako, ali Harise što im ne izbrišeš imena sa ploče u Potočarima?

6. Zašto je jos uvijek ime na ploči one bebe kao "ubijena", a usvojila ju je srpska porodica u Srbiji i dolazila je već 3 puta u Potočare gledajući svoje ime i kod familije. Bilo je na svim medijima. Zašto je još uvijek njeno ime na ploči?

7. Kako objašnjavate tvrdnju da u Srebrenici od '92-' jula 95 niko nije umro prirodnom smrću niti poginuo, a onda svi "stradali" isti dan?

8. Otkud su se stvorile one kosti ona dva djeda što su umrli 1972.?

9. U dostupnim izvjestajima ABiH navodi se "...od proboja ka Tuzli iz naše ofanzive, prezivjeli su formirali brigadu od 1450 ljudi". Zašto se oni vode kao "streljani"?

10. Šta ćete reći onom vašem udruženju žena koje se bune i traže da se vrate posmrtni ostaci njihovih muževa koji su kao pripadnici vaše ABiH izginuli u sukobima po Bihaću, S.Mostu, Sarajevu...i nikada nisu za vrijeme rata ni vidjeli Srebrenice?

11. Zbog čega srpskim i hrvatskim istraživačkim timovima nije omogućen pristup i uvid dovlacenja kostiju u Potočare?

12. Gdje su nestale kosti Srba i Hrvata pobijenih u Sarajevu, Tuzli, Zenici...?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 13:49 

Dokle će te vi da se zajebavate!!!!

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 13:49 

Opet on svoje pa svoje.

Hajd mozda ti odgovorim - iako se NISI ni NAMJANJE osvrnuo na ono sto sam ja napisao. Ali sad mi se neda.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 13:50 

I da, ides mi zestoko na *** s tim "vi".

Fakat se nakon svega ne moramo persirati.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 13:54 

Nema šta ja da pravdam.Šta se praviš lud?Ko je odgovarao za srpske žrtve oko Srebrenice?NIKO.
Izvoli ti odgovori momak. :palacgore1

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 15:06 

Kačamak je napisao/la:

2. Prilikom pokušaja proboja islamista iz Srebrenice ka Tuzli, izginulo je preko 2.800 pripadnika bosanskog ISIL-a koji se danas vode kao "streljani". Zašto?

4. Sve, žene, djeca i starci su prevezeni u 88 autobusa koje je organizovala VRS do Tuzle i Kladnja, a u pratnji UN. Zašto lažete da su pobijeni?

Kakve su to ništarije i đubrad od ljudi koji su ostavili pola svoje porodice - žene i djecu, neprijateljskoj vojsci, i krenuli u bježaniju i proboj?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 15:20 

Vujadin je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Kakve su to ništarije i đubrad od ljudi koji su ostavili pola svoje porodice - žene i djecu, neprijateljskoj vojsci, i krenuli u bježaniju i proboj?

Slicni ovima.

Samo sto ovo vise nije bio ni proboj vec iskljucivo pickasta bjezanija.

Dze bio junak u pelenama, poznatiji kao mladiCH, da brani ovo?

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 15:46 

Krajina ne bi pala da ste ostali na našoj strani.
Samo ste izginuli kao debili u zadnjem ratu, za šta - da olakšate ustašama posao, a sad se opet vraćate u novu jugu da vam BG bude glavni grad, kao što traži Merkelova, a pritom ste za sva vremena nestali sa tla Republike Srpske. Glupi muslimani.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 15:59 

To je sad druga prica.

Strateski gledano i ja mislim da je SDA trebala s SDS-om zastave vezati a ne s HDZ. Iako licno nemam nikakvih razloga za takvo misljenje jer ipak imam Hravata rodbine a Srba ne. Realpolitika.

Samo, to bi ujedno i znacilo ucestvovati u srpskoj agresiji na RH...sto opet vodi za sobom dosta otvorenih pitanja.

Okreni obrni, najteza pozicija je bila bosnjacka..i najmanje su interesa Bosnjaci imali u rasturanju SFRJ..no..nisu se nesto pitali, kao sto znamo. ;)

A ko je jos ispao glup, bolje nemoj, jer osim pat pozicije u BiH, su Srbi izgubili apsolutno SVE..i politicki (CG) i vojno (Hrvatska, Kosovo).

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:25 

Kačamak je napisao/la:
Nema šta ja da pravdam.Šta se praviš lud?Ko je odgovarao za srpske žrtve oko Srebrenice?NIKO.

Pa cekaj, kako da odgovara kad ti tvrdis da su u julu 1995. pobijeni zlocinci?

Kuzis nelogiku na kojoj bazira svaki pokusaj opravdavanja onog sto je uradjeno 11., 12. i 13. jula?

Kad to rijesimo mozemo slobodno o srpskim civilnim zrtvama Srednjeg podrinja, kojih je itekako bilo i koje ja zasigurno nikad nisam osporavao.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:36 

shukria je napisao/la:
To je sad druga prica.

Strateski gledano i ja mislim da je SDA trebala s SDS-om zastave vezati a ne s HDZ. Iako licno nemam nikakvih razloga za takvo misljenje jer ipak imam Hravata rodbine a Srba ne. Realpolitika.

Samo, to bi ujedno i znacilo ucestvovati u srpskoj agresiji na RH...sto opet vodi za sobom dosta otvorenih pitanja.

Okreni obrni, najteza pozicija je bila bosnjacka..i najmanje su interesa Bosnjaci imali u rasturanju SFRJ..no..nisu se nesto pitali, kao sto znamo. ;)

A ko je jos ispao glup, bolje nemoj, jer osim pat pozicije u BiH, su Srbi izgubili apsolutno SVE..i politicki (CG) i vojno (Hrvatska, Kosovo).

Vi se uvjek zajebete jer se ne vodite razumom nego inatom. Tako cete za 20 godina kukati sto niste danas ispregovarali Drugi entitet.
Mi negdje izgubimo ali negdje i dobijemo. Vi kad gubite gubite sve. Nekad ste zivili u Uzicu, vise ne zivite ni u Foci a veliko je pitanje hocete li sutra ziviti i u Kaknju.
Ko ne zeli svoju drzavu taj je i ne dobije.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:40 

Kkava ba drzava od 24 % ko garantuje i to...

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:41 

novovrijeme je napisao/la:
shukria je napisao/la:
To je sad druga prica.

Vi se uvjek zajebete jer se ne vodite razumom nego inatom. Tako cete za 20 godina kukati sto niste danas ispregovarali Drugi entitet.
Mi negdje izgubimo ali negdje i dobijemo. Vi kad gubite gubite sve. Nekad ste zivili u Uzicu, vise ne zivite ni u Foci a veliko je pitanje hocete li sutra ziviti i u Kaknju.

Pretite opet pretite..

:D

Evo ti Kacamak, jedan od onih sto preti. De ga urazumi da ne preti vise.

Citat:

Bosnjaci su 1992. po prvi put u istoriji dobili drzavu. I to iz jedne apsolutno neperspektivne pozicije (Cak je Karadzic veoma iskreno predvidjao nestanak cijelog naroda). A Srbi od Kraljevine spadose na krnju Srbiju i nedefinisan status na 48% teritorija BiH.

No, ovo samo da ti docaram da valjas gluposti. A u biti su izgubili svi. Svi osim Hrvata i Slovenaca. I Crnogoraca, mozes se ipak reci. A bogami i Albanaca.

Hm..u biti su jedini gubitnici Srbi i Bosnjaci...i bosanski Hrvati.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:42 

A inat. Pa imal vecih inatlija od Srba? Iskreno. Inatiti se NATO savezu...kud ces vise.

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:46 

shukria je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Pa cekaj, kako da odgovara kad ti tvrdis da su u julu 1995. pobijeni zlocinci?

Kuzis nelogiku na kojoj bazira svaki pokusaj opravdavanja onog sto je uradjeno 11., 12. i 13. jula?

Kad to rijesimo mozemo slobodno o srpskim civilnim zrtvama Srednjeg podrinja, kojih je itekako bilo i koje ja zasigurno nikad nisam osporavao.
Samo se ti sprdaj.Ali nemoj posle da kmečite kad se drugi sprdaju sa vašim šehidima i gazijama što ih Srbi zgaziše. :kava

Vrh

PostPostano: 14 srp 2017, 16:52 

shukria je napisao/la:
A inat. Pa imal vecih inatlija od Srba? Iskreno. Inatiti se NATO savezu...kud ces vise.

Pišamo pišali smo i pišaćemo i po NATO paktu i po svima redom oko nas. :thumbup
SAD je smeće.EU je smeće.Hrvatska je slugenjaski otpad EU i SAD.Vi ste običan ološ. :D
:yawn
Iiii?!
Šta je?
Svi zajedno ste slinav qrac. :D
Ne poštujemo ništa i nikoga.Može nam se. :001_cool

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: