HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 24 pro 2024, 04:37.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srebrenica
PostPostano: 13 srp 2017, 13:48 

Ali najinteresantnije mi je to sto svi vi - bez obzira na nacionalnu pripadnost, funkcionisete po istom kalupu. Prije par godina, sjecam se, raspravljam s jednim Turcinom koji je sa mnom radio. Onako neki, nazovimo "hobihistoricar", nesto poput mnogih po forumima. Poceo on o Srebrenici, osudjuje Srbe, i tako. I dotaknemo se genocida nad Jermenima, kad poce da mi pokazuje dokaze i dokaze..apsolutno ista taktika kao i kod vas..u bobu. Te nije ih toliko poginulo (dakle prvo sto se uvijek osporava je brojka), te oni su prvi poceli, te slike turskih civila iz masovnih grobnica, itd..itd.

Zato tu rasprave nema. No eto, besposleni smo pa nam se moze.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 13:50 

Zato, kacamak, ili novovrijeme, u ovakvim slucajevima itekako koristim licnu zamjenicu drugog lica mnozine kad vam se obracam..kazem VI. Ali ne mislim na VI u smislu VI SRBI, jer itekako znam Srbe koji ne furaju ovu vasu naciomejnstrim spiku, vec mislim na VI i time opisujem tebe, kacamaka, ali i ovog Turcina kojeg sam spomenuo. Sva trojica ste meni u ovom slucaju VI..VI u smislu odnosa prema zlocinima pocinjenim od strane nekog iz redova vasih naroda.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 15:46 

shukria je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:
Toliko nam je svejedno šta će neko drugi misliti.Mi imamo svoj pravac i svoj put.

Sve si rekao.

A ja cu dodati citat:
Citat:
Problem s negiranjem Srebrenice je u tome što u Srbiji i entitetu RS postoji apsolutni embargo na istinu, na sudski utvrđene činjenice. Kad neko kaže da ne priznaje zaključke, svjedoke i dokaze suda kojeg je formiralo najviše nadnacionalno političko tijelo koje postoji na planeti, onda vma jednostavno izbije sve adute. Šta reći takvoj osobi koja priznaje samo sud vlastih uvjerenja, vlastitih "činjenica", mahom alternativnih ?

Dakle tu rasprave nema.
Eto vidiš zato se nisam ni trudio da prebacujem na latinicu.Terajte svoje i mašite presudama Haškog tribunala,videćemo dokle će to dovesti. :yawn

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 17:37 

Nemoj reci da rezigniras :D

Pa dovesce nidokle. Jednostavno: Nije bilo pobjednika u ratu i zato mozete da kenjate. A Turci su jos i pobijedili pa nece ni sto godina poslije da priznaju (opet, vecina Turaka, ne svi).

A da je bilo ko s Nijemcima 45. kad su ih ovi kolektivno vucarali od logora do logora, od stratista do stratista, pa ih uz prijetnje tjerali da gledaju sta su im cinili ocevi, braca, sinovi, e onda bi situacija bila drugacija. Ovako..povuci potegni..pa se prizna ono sto se mora (primjer, srbijanska skupstina).

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 18:09 

Ma ja ba bolan ba djemosajd to se ćoek zaledi a suza sama krene..bla bla .. :yawn
Holokaust nad mudzahidima.
Teraj samo.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 18:19 

slika
Не може нам нико ништа јачи смо од судбине могу само да нас мрзе они што нас не воле. :D

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 18:21 

Realno.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 18:26 

shukria je napisao/la:
Nemoj reci da rezigniras :D

Pa dovesce nidokle. Jednostavno: Nije bilo pobjednika u ratu i zato mozete da kenjate. A Turci su jos i pobijedili pa nece ni sto godina poslije da priznaju (opet, vecina Turaka, ne svi).

A da je bilo ko s Nijemcima 45. kad su ih ovi kolektivno vucarali od logora do logora, od stratista do stratista, pa ih uz prijetnje tjerali da gledaju sta su im cinili ocevi, braca, sinovi, e onda bi situacija bila drugacija. Ovako..povuci potegni..pa se prizna ono sto se mora (primjer, srbijanska skupstina).

Pa vucarali bi mi vas od logora do logora, od stratista do stratista, pa ih uz prijetnje tjerali vas da gledate sta su nam cinili ocevi, braca, sinovi islamofasisti. Ali upade NATO nepozvan i napravi to sto napravi.
Nismo mi krivi sto MZ voli mijesati u nasa unutrasnja pitanja.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:17 

sivi vuk je napisao/la:
slika
Не може нам нико ништа јачи смо од судбине могу само да нас мрзе они што нас не воле. :D

Hrvati pičke, pišaju po vama, kao da je Mladić samo Bošnjake ubijao. a gdje je Posavina u srpskoj republici??
Da napomenem ubili su jednog Hrvata, Hrena i Srbina u Srebrenici :kafa Marka Markovića.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:20 

Kačamak je napisao/la:
Nemamo više šta da razgovaramo.Ustvari.Hajde sad korisniče dođi ovamo i daj nam VALIDNE dokaze za ovu odvratnost koju si postavio.Izvoli.

Nemam se vremena zajebavati sa tobom, ali provjeri tu Crkvu Logor da li je postojala?? :kava

TO samo govori o tim osobama, ot je kao kad bi sad neko u džamiji klao Srbe i silovao Sprkinje nepojmljivo i pogano dno dna.

Eto imas google provjeri...

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:21 

Kačamak je napisao/la:
Citat:
Sud BiH potvrdio je prvostepenu presudu kojom je Najdan Mlađenović osuđen na tri i po godine zatvora, a Savo Živković oslobođen optužbe za zločin počinjen u Bratuncu 1992. godine.
Apelaciono vijeće Suda BiH je kao neosnovane odbilo žalbe Tužilaštva BiH, kao i Mlađenovićeve Odbrane.

Tužilaštvo BiH žalio se na povrede krivičnog postupka, nepotpuno utvrđeno činjenično stanje, povredu krivičnog zakona, kao i zbog visine kazne.

Mlađenovićeva Odbrana se žalila zbog istih razloga, zatraživši da se ukine presuda u njenom osuđujućem dijelu i njihov branjenik oslobodi.

Mlađenović je za učešće u napadu na civilno bošnjačko stanovništvo u Bratuncu osuđen po zakonu bivše Jugoslavije. Sudsko vijeće je utvrdilo da je Mlađenović uništavao imovinu tako što je grupi vojnika pokazao kuće Bošnjaka koje treba zapaliti, nakon čega su vojnici to učinili, te da je sam izvršio pretres i zapalio jednu kuću.

Mlađenović je oslobođen optužbi za učešće u ubistvima i uništavanju imovine tokom napada na sela Hranča i Glogova u maju 1992. godine, te za komandnu odgovornost. Živković je oslobođen svih optužbi.

Apelaciono vijeće je obavezalo Mlađenovića da nadoknadi troškove sudskog postupka u iznosu od 300 konvertibilnih maraka.

U potvrđenu kaznu Mlađenoviću se uračunava vrijeme koje je, u trajanju oko godinu dana, proveo u pritvoru.

Samo lažite.Što veća laž to će bolje da se primi. :palacgore1

Jebale ti vlašine mater bezobraznu.Opaši se eksplozivom pa pravac gde hoćeš. :D
Idiote popucali.

Ko te jebe đikane turski, šteta što vas Osmanlije nisu istrijebili..

Nego gnjido jel rato počeo od Kravice 1993 na području Srebrenica??
TO je isti mit kao sa Srpskim svatom, i prije sprskog svata ste bi Bošnjake klali.
JEsi nas Alija zajebo ili si trebo sa Srbima Hrvate napasti ili si trebo 91 istjerati vlašku gamad, a a ne pišat ću kakit ću.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:24 

Заборавио си да кажеш Алаху екбер потомче једног Вука. :D
slika

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:26 

korrisnik je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:
Nemamo više šta da razgovaramo.Ustvari.Hajde sad korisniče dođi ovamo i daj nam VALIDNE dokaze za ovu odvratnost koju si postavio.Izvoli.

Nemam se vremena zajebavati sa tobom, ali provjeri tu Crkvu Logor da li je postojala?? :kava

TO samo govori o tim osobama, ot je kao kad bi sad neko u džamiji klao Srbe i silovao Sprkinje nepojmljivo i pogano dno dna.

Već sam proverio i ničeg validnog nema.Daj dokaze Muhamede.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:27 

Nije još vrijeme, bitno je da vas žulja.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:29 

korrisnik je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:
Samo lažite.Što veća laž to će bolje da se primi. :palacgore1

Jebale ti vlašine mater bezobraznu.Opaši se eksplozivom pa pravac gde hoćeš. :D
Idiote popucali.

Ko te jebe đikane turski, šteta što vas Osmanlije nisu istrijebili..

Nego gnjido jel rato počeo od Kravice 1993 na području Srebrenica??
TO je isti mit kao sa Srpskim svatom, i prije sprskog svata ste bi Bošnjake klali.
JEsi nas Alija zajebo ili si trebo sa Srbima Hrvate napasti ili si trebo 91 istjerati vlašku gamad, a a ne pišat ću kakit ću.
Kad si počeo da se družiš sa vehabijama?Koliko ti para daju?Jel vredi ispiranja glave?Puko si jebo te.
Ozbiljan sam.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:30 

Kačamak je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Šta nas žulja glupane?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:31 

AntiDayton
Sviđa mi se ova stranica · 16. Maj ·

LOGOR - CRKVA U KRAVICI

Nakon paljevine sela oko Bratunca, ljudi su se podijelili u grupe i pokušavali pobjeći od masovnog ubijanja. Srbi su pucali na sve što se kreće. Radili su to vozeći se kolima okolo i kad bi koga vidjeli pucali su ili se davali u potjeru.
Šezdeset Bošnjaka je krenulo preko Brda, na samoj granici opštine u Hrnčiće, koji su tada branjeni sa desetak pušaka. Pola grupe se odvojilo i nestalo. Više se nije čulo za njih. Druga grupa je krenula preko Banjevića i ubrzo su se našli u okruženju pomahnitalih Srba. Pucali su sa svih strana. Pohvatali su ih i odmah odveli bpred crkvu u Kravicu. Nakon desetak minuta pred crkvu je dotjerano još oko 100 žena, djece i nešto muškaraca iz Sasa.Ugurali su ih u unutrašnjost. Sutradan su doveli još oko 200 ljudi iz susjednog grada Vlasenice i iz naselja Đila, Poloma.. "Povremeno su dovodili grupe od pet-deset ljudi. U crkvi je bilo njih oko 350. Čudili smo se. Je li moguće to što se događa? Bezbožnici su nas trpali u svoju bogomolju i psovali Boga. Bezbožnici su spremali nešto. Razdvojili su muškarce od žena i djece i počeli nas tući. Udarali su držalicama od sjekira, pendrecima, kundacima od pušaka. Krv naša prštala je okolo i slijevala se niz patos praveći čudne oblike. Nisu podsjećali na ikone svetaca."
"Ishrana u logoru - crkvi je bila čudna. Mučeni smo glađu žeđu na provjeren način. Jedan dan bi za sve zarobljene donijeli 2-3 kilograma hljeba, a drugi dan samo vodu. Treći dan bi donosili slamu koju bismo morali jesti pred njima. Ispred crkve napravili su jedan WC kji su ogradili žicom kroz koju su pustili struju. Slamu smo krili ispod veša da bi je bacili u WC ali su je oni otkrivali i tukli one koji ne bi jeli. Neke su čak i ubijali samo zbog toga.
Bezbožnici su dolazili u logor - crkvu i zagledali djevojčice. Nakon toga bi pokazali prstom na onu koja treba da ih zadovolji. Silovali su G.B staru samo 15 godina, G.H., staru 17 godina, još jedno djevojče od 17 godina, A.H.,koja je imala samo 13 godina, i noću neke druge koje nismo vidjeli. Uglavnom po uplakanim roditeljima i unesrećenoj, izbezumljenoj djevojčici slutili smo šta se događalo u mraku.
Silovali su po danu pred hramom - logorom gdje su sa djece skidali svu odjeću. Desetak muškaraca iz grupe koju su svakodnevno krvnički tuki izvodili su da sve to posmatraju. Dok je jedan vršio silovanje, četverica su djevojčicu držali za udove. Jedan od tih okrenuo se prema četrdesetogodišnjem S.Dž.i kroz smijeh rekao: "Vidi kako bula miješa!". Tog dana S.Dž.je ponavljao u sebi: "Pobjeći ili umrijeti". "Upamtio sam da je Zoran Mlađenović silovao petnaestodišnju G.B., prepoznao sam brata Dragoljuba Tešića i Goluba Erića, starijeg čovjeka, koji je, prema kazivanju naših roditelja, ubijao muslimane i u Drugom svjetskom ratu.
Silovao je i mučio zarobljenike Dragoljub Jovanović, zajedno sa Perom Jovanovićem iz Hranče, Tadijom Jokićem iz Pajić Hranče, Radom Jovanovićem iz Kravicem. Te njuške zvjeri koje su imale samo ljudski oblik neću nikada zaboraviti", prisjećao se D.Dž.
Nakon svega sjeća se da je jedno silovanje prelijepe djevojčice obavljeno pod sjenkom krsta koja je opadala prko njenog nježnog tijela. "Prokleti bezbožnci", ponavljao je.
S.Dž.je uspio pobjeći iz logora - crkve. U decembru mjesecu kada su jedinice ARBiH ušle u srsko selo Kravicu i kada su se razbijeni i poraženi Srbi povlačili među vojnicima , R.D.je bio jedan od bjegunaca iz crkve - logora. Premda su borci ARBiH znali šta se tu događalo, niko nije ispalio niti jedan metak prema crkvi. Niko, pa ni bivši zarobljenik nije želio ući tamo. Pričao je nakon povratka da se pitao zbog čega će vrata na njoj. Zbog čega će križ na njenom vrhu? Šta će crkva bezbožnicima?

– Ovaj dio prenosimo iz knjige Seada Omeragića, “SATANSKI SINOVI” koja svjedoči o zvjerskim djelima zlotvora.
Izdavač: Bosnica - NIPP Ljiljan 1994.godine Eto ovaj autro je izmislio onda tebi ću vjerovati 100%

NEgo da li je u Kravici bilo vojnika ??
Da li su Kravičani napadali Bošnjačka sela, i da li je bilo rata u Srebrenici prije 93=
Ustvari boli me ***, vjeruješ li ili ne vjeruješ.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:32 

Kačamak je napisao/la:
Kačamak je napisao/la:

Šta nas žulja glupane?

To vi znate đikani :kava

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:37 

Citat:
Ovaj dio prenosimo iz knjige Seada Omeragića, “SATANSKI SINOVI” koja svjedoči o zvjerskim djelima zlotvora.
Izdavač: Bosnica - NIPP Ljiljan 1994.godine Eto ovaj autro je izmislio onda tebi ću vjerovati 100%
Svaka čast.Ozbiljan izvor.Napisao čovek knjigu. :ucelo
E moj ti.
Ajmo dalje.
Šta mi znamo?Šta nas žulja???
Šta vas žulja?Sve.Toliko ste nažuljani da vas je 95% poludelo jeblo vas sunce.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:38 

Koliko para ti daju?

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:39 

Tuga.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:41 

Odgovori kad te pitam!Jel vredno toga?Nisi mogao pare da zaradiš na građevini?Što nisi tražio pomoć?Budalo.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:46 

Šta ćutiš pičko.Što nisi tražio pomoć?Od granice od mene od bilo koga.Našao bi se posao u Srbiji negde na crno.Nešto.Jel znaš da si sad sjeban.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 20:49 

Mogo si u Hrvatskoj na građevini.U BG isto.Nešto na crno u EU.Pu jebem te.

Vrh

PostPostano: 13 srp 2017, 21:28 

Kakve ba pare šta ti lupetaš?
Mogul ja imati problema a da ne budem nekakav vehabija??
Daj ba nemoj me nasmijavati, kakva građevina kakvi bakraci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2070 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 47, 48, 49, 50, 51, 52, 53 ... 83  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: