|
|
Stranica: 59/96.
|
[ 2390 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 22:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ali realno, ovo je malo jezivo. Viče dijete "gori joj suknja!", na trenutak mi je mozak pomislio da je to prava žena. Podsjeća malo na paljenje vještica. Ne sviđa mi se.
Ajde ne budi tzv. snježna pahuljica. Spalili vješticu, djeca se zabavila, Martina dobila reklamu, nek se nešto događa.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 22:56 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39373 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
PRAVO I PRAVDA KOD NAS NISU ISTI TKO ZAVRŠI FAKULTET - ULICE ČISTI BABE APSOLVENTI DANAS SU U MODI MAČKE SU BEZ POSLA, A MIŠ KOLO VODI STVARNI ŽIVOT OVDJE JE KARNEVAL U NARODU STVARA PATNJU I JAL POLITIČKI PODOBAN POTREBNO JE BITI MOŽEŠ SE LAKO IZA MASKE SKRITI I VIKATI STALNO "ENO JE BUKAČA!" VIĐATI JE U ORMARU I ISPOD KAUČA A ZA TO VRIJEME, MAJKE LI MU STARE TROŠITI PARE OD NAPAĆENE FUKARE https://www.bljesak.info/lifestyle/flas ... aci/303015
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 23:14 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Ali realno, ovo je malo jezivo. Viče dijete "gori joj suknja!", na trenutak mi je mozak pomislio da je to prava žena. Podsjeća malo na paljenje vještica. Ne sviđa mi se.
Ajde ne budi tzv. snježna pahuljica. Spalili vješticu, djeca se zabavila, Martina dobila reklamu, nek se nešto događa. Ima ona anegdota iz vijetnamskog rata..Pita zgroženi američki novinar nišandžiju na bočnom helikopterskom mitraljezu - Pa kako možete pucati na žene i djecu!!? Veli ovaj nišandžija - Lako, samo malo spustim nišan
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 23:28 |
|
|
Citat: Dakle ne mogu ja sebi naraditi PR-a, koliko mi ga hercegovački maloumnici mogu džabe napravit Slažem se Martina da nije ugodno biti ni simbolički spaljen od strane naroda na lomači, ali s druge strane se i ti moraš složiti kako nije maloumno smatrati kao najveće krivce za stanje u državi demagoge bez pokrića, uhljebe bez diplome, prodane duše za funkciju i položaj..., a ti si u tome osvojila i svjetsko prvenstvo i olimpijadu, a nedavno si oborila i svjetski rekord. Tako da se s pravom ljutiš što ti narod na tom uspjehu nije čestitao, ali mislim da je prozivati narod malomncima ipak neprimjereno, jer narod ko narod, voli se zabavit , narugat kad treba pa i kad ne treba, ali nema tu zloće, to je sve normalno i na određeni način simpatično kad malo prokužiš i zavoliš taj narod.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 23:31 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Jel to prijavila EU komisaru za ljudska prava ?
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 23:35 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7405 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Svaka čast za Batu Puljića i moje Mostarce!!! Tko će drugi nego Imotski i Mostar!!! Nikad na prodaju,nikad kupljeni!!! P.S. Lako im je dok je još simbolično paljenje...Staziću i Bukači... Kad krene Završni dernek,tek će onda biti paljenja...
_________________ Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
Glas za HDZ RH jeste glas za Voju Stanimirovića.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 25 vel 2020, 23:44 |
|
|
Podržavam performans, na lutki samo, naravno. Iako bi i jedan lik ugojenog kardinala fino dimio u paru sa dotičnom, lutkom naravno. Mukiji u komentarima luduju, cijeli su se uzjebali, iako primjetno je da uopće ne razumiju karneval. Jeb*ga, izgubljenom turskom plemenu su ove europske tradicije ipak prilično stran pojam.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 00:41 |
|
|
Max11 je napisao/la: Koji je ovo vrag? Pretpostavljam da je bilo s predstavljanja "espressa" u Ljubuškom ili negdje drugdje XD? Raspudic nije spominjao Bukacu Minarevic na promocijama. Niti ga je tko sta pitao o njoj javno na istima. Ta izjava je vjerojatno iz nekih privatnijih situacija, a sigurna sam da je istinita, i da o njoj misli: "Nebitna je". Slazem se s njim u vezi nje, ali ne o ignoriranju medijske hajke koja nju zastupa(la), tu je trebalo reagirati. Pa i on. I jos poneki. BBC je napisao/la: Jedan Bošnjak o Martini. Ima i njih normalnih. U stvari znam da ih velika većina kuži koja je hulja i bijeda Martina, ali igraju igru koju su načili i poslije 25 godina drugačiju igru više ne znaju. Kao što su za Davora Dragičevića znali da je RS-ovac, veliko-Srbin na granici četnika, ali ipak mu donirali novac. Citat: Post by Škobo Habu » 22/01/2020 13:33 Nejasni su mi međusobni animoziteti koji se uvode u cijelu priču, jer osnovni zaključci cijele gungule su odavno izašli na svjetlost dana.
...
Eh, sada uzmite u obzir jednu Jasnu Duraković, čiji je potez u kantonalnoj skupštini sarajevskog kantona jedan od najvažniji u ovom stoljeću, potez kojim je demonstrirala da je nepotkupljivost stvar principa i čiste svijesti, upredite kroz šta sve prolazi kao takva po društvenim mrežama, šta joj rade medijski konglomerati tipa "Avaza" i "Faktora"...i saberite 2+2. Odkud citati ovog Škobe? Ima li kakav link? Zanimljivo mi. Robbie MO je napisao/la: Uf, koja reklama!!
Novi boostić za imidž žrtve.
Čestitam na uspjehu. Trenutno boost, ali dugoročno tone. Bas kao sto je ona svojom sveprisutnoscu zaposjela medije vec odavno, tako i povremeno pojavljivanje u kontra kontekstu dugorocno ce dati ploda. Mora. Tako to ide. Vrijeme joj je za novi neki performans, inace ode u zaborav.
_________________ [URL=https://matchnow.info]Pretty Girls in your town[/URL]
|
|
Vrh |
|
|
DivaGrabovceva
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 01:45 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Vi'š da ova ima diplomu. Nije to Martina. Jok.
_________________ [URL=https://matchnow.info]Pretty Girls in your town[/URL]
|
|
Vrh |
|
|
intercooler
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 09:34 |
|
|
Kako već neko reče - dobra reklama.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 10:10 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39373 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
kiler je napisao/la: Svaka čast za Batu Puljića i moje Mostarce!!! Tko će drugi nego Imotski i Mostar!!! Nikad na prodaju,nikad kupljeni!!! P.S. Lako im je dok je još simbolično paljenje...Staziću i Bukači... Kad krene Završni dernek,tek će onda biti paljenja... Ono u Imotskom je na granici degutantnosti. Dok su ovome potvrdu dali čak i ljevičari, kao i ljevičarski stručnjaci koji se slažu da se javne osobe, dakle političari mogu spalljivati kao znak protesta. Martina je ovim ispunila sve kriterije, postala političarka i javna osoba kojoj plaću isplaćuje narod i živi na grbači naroda, prema tome kako ona kaže maloumni narod koji je hrani može i pokazati revolt i znak protesta.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 10:24 |
|
|
Na klixu naslov sramotan čin. Kad bliskoistočni propagandni novinari komentiraju događanja u europskom dijelu BiH, šta će ipak to nisu islamske teme. Mene je sramota što su čak i Švabe maštovitije od nas. Sramota, užas, fašizam
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 11:28 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 14:26 Postovi: 7405 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
daramo je napisao/la: kiler je napisao/la: Svaka čast za Batu Puljića i moje Mostarce!!! Tko će drugi nego Imotski i Mostar!!! Nikad na prodaju,nikad kupljeni!!! P.S. Lako im je dok je još simbolično paljenje...Staziću i Bukači... Kad krene Završni dernek,tek će onda biti paljenja... Ono u Imotskom je na granici degutantnosti. U čemu je razlika?
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 11:32 |
|
|
kiler je napisao/la: daramo je napisao/la: Ono u Imotskom je na granici degutantnosti.
U čemu je razlika? U Imotskom je spaljena bolesna ideja, a u Mostaru nemoral i korupcija.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1062 of 2558 - 41.52%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 11:34 |
|
|
i ova duvanjska fuksetina se oglasila...Marina Radoš hoće i ona u diplomatiju.... https://www.hercegovina.info/show/showb ... ve/182425/ ...Kao i u kultnoj Raosovoj priči, od tamo su ionako morali otići svi koji su išta vrijedili. U selu ostadoše samo oni koji ne priznaše Matana gospodarom, jer je takvo sto bilo skandalozno. Nevjerojatno. Protiv svih običaja i zakona boga i naroda.
Hoću reći, nemoguće je promijeniti izrode Kikaševe. Umrijeti će u bijedi i plitkosti uma svog, crknut će, al neće prihvatiti boljeg ili drugačijeg. Čak i kada on nije gej, nego samo malo pametniji, sposobniji, drugačiji. Gradimo bolji svijet za one koji od takvih izroda bježe s torbom na ramenu. Lakše je i smislenije.
Imotska krajina puna je velikana, da. Velikana koji su morali otići od manitaša koji psuju sve dijelove tijela boga u čije ime progone. Meni je to ok. Ne bih se petljala u njihove unutarnje organizacije karnevala. Poslat ce nam ionako svoje najbolje sinove i kćeri, s korpom".
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 11:45 |
|
|
kiler je napisao/la: U čemu je razlika?
Meni osobno na granici degutantnosti, ipak se radi o simboličnom spaljivanju pripadnika seksualne manjine, malo me podsjeća na spaljivanje lutaka Židova ili Jude na lomači što je stvarno bio srednjovjekovni običaj u dijelovima Europe. Mogli su to malo bolje i maštovitije poručiti s elementom Stazića. Da se razjasnimo i ja sam protiv toga da homoseksulani brakovi imaju zakonsko pravo na posvajanje djece. Čini mi se da organizator u Imotskom malo baca na nacizam. Dok je u Mostaru spaljena lutka državne uhljeb političke službenice kao simbol borbe protiv korupcije i političke podobnosti. I slažem se s kolegom u društvu se trebao naći i neuzoriti kardinal.
|
|
Vrh |
|
|
Grunf
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 13:05 |
|
|
Simbolično su rekli NE ******** hrvatskog društva koje nam nameću odnarođene elite. Nisu spalili lutku nekog običnog lokalnog ******** nego lutke dvojice ******** aktivista i lobista koji su članovi više nevladinih udruga koje promiču ******** društva. Jedan od te dvojice ******** promovira ******** slikovnicu djeci po školama i knjižnicama po Hrvatskoj. Dakle, njih dvojica i Stazić su vojnici sotone i moćnici kojima treba pokazati zube i simbolično ih spaliti jer rade kaos u društvu.
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 14:13 |
|
|
daramo je napisao/la: kiler je napisao/la: U čemu je razlika?
Meni osobno na granici degutantnosti, ipak se radi o simboličnom spaljivanju pripadnika seksualne manjine, malo me podsjeća na spaljivanje lutaka Židova ili Jude na lomači što je stvarno bio srednjovjekovni običaj u dijelovima Europe. Mogli su to malo bolje i maštovitije poručiti s elementom Stazića. Da se razjasnimo i ja sam protiv toga da homoseksulani brakovi imaju zakonsko pravo na posvajanje djece. Čini mi se da organizator u Imotskom malo baca na nacizam. Dok je u Mostaru spaljena lutka državne uhljeb političke službenice kao simbol borbe protiv korupcije i političke podobnosti. I slažem se s kolegom u društvu se trebao naći i neuzoriti kardinal. Ako ćemo gledati u zube,degutantnije je simbolično spaliti ženu nego dva ********... barem meni...
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 16:26 |
|
|
DivaGrabovceva je napisao/la: Max11 je napisao/la: Koji je ovo vrag? Pretpostavljam da je bilo s predstavljanja "espressa" u Ljubuškom ili negdje drugdje XD? Raspudic nije spominjao Bukacu Minarevic na promocijama. Niti ga je tko sta pitao o njoj javno na istima. Ta izjava je vjerojatno iz nekih privatnijih situacija, a sigurna sam da je istinita, i da o njoj misli: "Nebitna je". Slazem se s njim u vezi nje, ali ne o ignoriranju medijske hajke koja nju zastupa(la), tu je trebalo reagirati. Pa i on. I jos poneki. BBC je napisao/la: Jedan Bošnjak o Martini. Ima i njih normalnih. U stvari znam da ih velika većina kuži koja je hulja i bijeda Martina, ali igraju igru koju su načili i poslije 25 godina drugačiju igru više ne znaju. Kao što su za Davora Dragičevića znali da je RS-ovac, veliko-Srbin na granici četnika, ali ipak mu donirali novac.
Odkud citati ovog Škobe? Ima li kakav link? Zanimljivo mi. Klix forum.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 26 vel 2020, 16:29 |
|
|
daramo je napisao/la: kiler je napisao/la: Svaka čast za Batu Puljića i moje Mostarce!!! Tko će drugi nego Imotski i Mostar!!! Nikad na prodaju,nikad kupljeni!!! P.S. Lako im je dok je još simbolično paljenje...Staziću i Bukači... Kad krene Završni dernek,tek će onda biti paljenja... Ono u Imotskom je na granici degutantnosti. Dok su ovome potvrdu dali čak i ljevičari, kao i ljevičarski stručnjaci koji se slažu da se javne osobe, dakle političari mogu spalljivati kao znak protesta. Martina je ovim ispunila sve kriterije, postala političarka i javna osoba kojoj plaću isplaćuje narod i živi na grbači naroda, prema tome kako ona kaže maloumni narod koji je hrani može i pokazati revolt i znak protesta. Tradicionalan posao maškara je da ismijavaju loše stvari u društvu. Mislim da je uzurpacija medijskog prostora i javnog diskursa, i nje mala uzurpacija, od jedne manjine koja broji manje od 1% u društvu više nego osnovan razlog za kritike i ismijavanje. Čak ni u zapadnim državama ne prelaze 4%. Vrijeme je da se kaže dosta tom siledžijstvu, ideološkim agendama, i ljudi vrate zdravom razumu.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 27 vel 2020, 00:21 |
|
|
Martina je politicarka i to Komsiceva. K tomu i falsifikator/kriminalac de se ne lazemo. Dobro je Kvacica rekao - ne budite pahuljice. Apsolutno zasluzeno karnevalsko spaljivanje zubotehnicarke.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 27 vel 2020, 16:56 |
|
|
Bukača Huzurpator. Sviđa mi se, totalno. Koju kitu su ti OSCE. I zašto bi se mi trebali brinuti o tome što oni misle. Citat: BUKAČA HUZURPATOR Zašto OSCE ponižava bh. studente, ismijava kriterij izvrsnosti te promovira nepotizam i korupciju?
velj 27, 2020 PIŠE: JURICA GUDELJ
dnevnik.ba Iz pepela spaljene Bukače Huzupator treba ponovno niknuti izvrsnost, obrazovanost, uljudnost, osobni integritet i niz drugih ljudskih kvaliteta koje želimo usaditi mladim generacijama. No, OSCE ne misli tako.
Ako ste kojim slučajem miljenik stranaca koji rovare diljem Bosne i Hercegovine onda vam je apsolutno sve dozvoljeno i za vas ne vrijede pravila koja vrijede za ostalu buraniju. Ako ste se dovoljno slizali sa strancima, onda vaša i djela i nedjela postaju nevažna, postaje važno samo vaše ime, a mogućnosti koje vam se otvaraju su neslućene.
Jedan od najboljih primjera navedene teze je ime Martine Minarević, srednjoškolke koja predstavlja BiH kao veleposlanica u Češkoj. Riječ je o osobi koja se bavi književnošću a predstavlja se kao novinarka, koja ima završenu samo srednju školu a predstavlja se kao diplomirana profesorica hrvatskog i engleskog jezika, o tobožnjoj žrtvi hajki koje je se nikad nisu dogodile, borkinji protiv nepotizma, korupcije i uhljebarstva a koja je i sama postala ultimativni uhljeb, borkinji protiv nacionalizma koja puše u rog najvećeg nacionalizma u BiH itd.
Kada je Karnevalska republika Centar 2 Mostar odlučila upozoriti na sve te pojave spalivši zamišljenu osobu koju su nazvali Bukača Huzurpator, oglasila se ni manje ni više nego Misija OSCE-a u BiH.
Misija OSCE-a je, podsjetimo, Daytonskim sporazumom uspostavljena u BiH kao jedno od tijela odgovornih za pružanje podrške osiguranju trajnog mira i izgradnji stabilne, sigurne i demokratske države. Glavne odgovornosti Misije, kako sami navode na svojim službenim stranicama, su izgradnja održivih demokratskih institucija, jačanje dobrog upravljanja i načela ljudskih prava, kao i podrška razvoju multinacionalnog i multietničkog demokratskog društva.
Na svome Twitter nalogu OSCE je povodom spaljivanja Bukače Huzurpator objavila sljedeće:
„Slike spaljivanja lutaka sa likovima stvarnih ljudi iz Mostara su zabrinjavajuće i neprihvatljive. To nije poruka koja bi se trebala slati, posebno ne mladima. Njegujte toleranciju i razumijevanje, to su vrijednosti koje bismo trebali prenositi svojoj djeci“.
Prava je mala umjetnost izraziti toliko licemjerja u tako malo riječi.
Misija koja se tobože bori i za što bolju kvalitetu obrazovanja u BiH buni se zbog karnevalskog spaljivanja fenomena koji se vežu za Mlinarević, a koji izravno šalju poruku mladim ljudima u BiH da je ulagati u vlastito obrazovanje besmisleno i da je puno pametnije ulagati u razvoj vlastite podobnosti. I to ne samo podobnosti prema političkim strankama, nego i međunarodnim organizacijama.
Tako Misija OSCE-a nije nikad postavila pitanje ima li uistinu Mlinarević diplomu koja je zakonom propisana da bi netko dobio poziciju veleposlanika BiH. A i zašto bi? Umjesto ustrajavanja na kriteriju izvrsnosti na svim životnim poljima u BiH, međunarodna nam organizacija poručuje kako trebamo njegovati „toleranciju i razumijevanje“. Dakle, umjesto da propitujemo ima li Mlinarević ili bilo koji drugi dužnosnik diplomu, mi bismo sada trebali pokazati razumijevanje prema tomu što je nema. Slično kao i s njenim mentorom: umjesto da propitujemo kako i zašto je Željko Komšić nametnut za hrvatskoga člana Predsjedništva BiH bošnjačkim glasovima, mi bismo trebali biti tolerantni prema njemu jer i on eto od nečega mora živjeti, i on mora imati neko radno mjesto. Pa makar i u Predsjedništvu BiH.
Prvi koji su digli glas protiv imenovanja Mlinarević za veleposlanicu BiH u Češkoj bili su upravo studenti. I to studenti i iz Sarajeva i iz Banja Luke i iz Mostara. Danas OSCE, koji bi trebao promovirati načela izvrsnosti, studentima poručuje da su u krivu, da njihovo obrazovanje ne znači ništa i da bi trebali izučavati znanost podobnosti i mišljenja tuđom glavom te sanjati o lagodnom životu o trošku svih poreznih obveznika u BiH.
S druge strane, sama Mlinarević studente iz cijele BiH naziva maloumnicima i doslovno ih javno ponižava, dok istovremeno roditelji tih studenata plaćaju njenu plaću. OSCE to ne komentira. Lijepo, zar ne?
Svake godine na karnevalima diljem Europe spaljuju se figure koje podsjećaju na javne ličnosti. Naravno, nitko ne spaljuje lutke koje liče stvarnim javnim osobama kako bi im se poručilo da će doslovno biti spaljene, nego se to radi kako bi se upozorilo na društvene devijacije koje se vezuju za te osobe.
Danas u BiH Bukača Huzurpator predstavlja sve ono najgore što čuči u tzv. malom čovjeku. Karnevalska republika Centar 2 je spalila prijetvornost, nekompetentnost, poltronstvo, demagogiju, uhljebarstvo, egoističnost i egocentrizam. Spaljeno je političko spletkarenje i stereotipno etiketiranje cijelih naroda i zemljopisnih regija.
Iz pepela spaljene Bukače Huzupator treba ponovno niknuti izvrsnost, obrazovanost, uljudnost, osobni integritet i niz drugih ljudskih kvaliteta koje želimo usaditi mladim generacijama.
No, OSCE se s tim ne slaže.
Za njih je karneval samo još jedan u nizu političkih događaja.
Kad se nad karnevalskim događajima snebivaju ljudi iz bošnjačkih političkih stranaka, onda se to dijelom može i shvatiti jer je riječ o ljudima kojima je tradicija karnevala nepoznanica. No, zapadnjacima je ona jako dobro poznata te se i u njihovim zemljama svake godine spaljuju lutke koje liče na javne osobe.
No, ono što je dozvoljeno Jupiteru nije i volu. To nas poučava OSCE.
I onda se pitamo zašto je u BiH stanje ovakvo kakvo jest. Uvjeravaju nas da je sve samo do nas, stanovnika ove zemlje, koji smo eto ružni, glupi i smrdimo, dok su stranci lijepi, pametni i mirišu. Prava je pak istina da se međunarodni dužnosnici ni malo ne razlikuju od domaćih političkih organizacija. Svi oni imaju svoje klijente koje štite bez obzira na sve, svi traže podobnost i nikomu ne odgovaraju kriteriji izvrsnosti. Svi oni zapravo sinergijski rade na uništavanju dostojanstvenog života u BiH.
To rade vrlo uspješno, još od kraja 1990.-ih godina 20. stoljeća. Zahvalimo se našim dobročiniteljima.
Dnevnik.ba
|
|
Vrh |
|
|
kiler
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 28 vel 2020, 14:53 |
|
|
http://www.pogled.ba/clanak/intervju...diplomu/189691INTERVJU: BOŽIDAR BATA PULJIĆ: Nismo zapalili lutku Martine, naša je imala fakultetsku diplomu Božidar Bata Puljić skoro 20 godina organizira karneval u mostarskom naselju Centar 2. Ovogodišnji na kojem je zapaljena Bukača Huzurpator, lik koji asocira na Martinu Mlinarević postao je regionalna vijest. Oglasili su se svi, uključujući i veleposlanicu Mlinarević. Samo Puljić nije puno pričao. Zato smo otišli u Centar 2 i napravili intervju s njim. Bata, izgleda da samo vi i Milorad Dodik možete napraviti velike krize u BiH...Dodik ima poziciju da bude problem, ja nemam. Naš karneval nije problem, ali netko je od obične zabave za naše sugrađane koju radimo skoro 20 godina napravio priču koja nema veze s stvarnim svijetom. To samo govori u kojem svijetu žive oni. Zašto ste zapalili Martinu Mlinarević?Nismo... Nego?Mi smo zapalili lutku sa fakultetskom diplomom. Koliko znam, Martina Mlinarević nema fakultetsku diplomu, tako da je odmah isključeno da se radi o njoj. Koga ste zapalili?Zapalili smo Bukaču Huzurpator, lik koji narod čiji je dio godina vrijeđa i pravi sebe žrtvom kako bi bez potrebnih kompetencija došla do određenih visokih dužnosti... ... Kažu da iza ovoga ima i nekih drugih vaših ambicija. Ima li ih?Moja je ambicija samo da što više živimo život bez stresa i pokušamo živjeti u što boljem društvu. Dužnosti o kojima oni pričaju me ne zanimaju. Zrinjski je bio moja zadnja funkcija. Tada su neki govorili isto kao Martina. Da smo mi ništa i da postoji samo Velež. A onda smo zasukali rukave i na iduće četiri utakmice je bilo po 20 000 ljudi na stadionu. U to doba Dinamo, Zvezda i Partizan to zajedno nisu mogli napraviti. Ovaj narod može sve kada zaista nešto želi i to smo pokazali. ... Osim izrabrati predsjednika...Da. I to se mora riješiti. Govore mi da sam Mlinarevićki napravio marketing i da će ona biti novi 'Komšić'. Ako se to već zna i ako naši političari to nisu u stanju promijeniti i osigurati da hrvatski narod bira svoje predstavnike, onda svi trebaju dati ostavke. Neka se više izbore za to ili napuste dužnosti koje obnašaju. Trebamo biti i samokritični. Ako jedna karneval izazove više reakcija nego sve ono što hrvatski poličari rade zadnjih godina, onda se zaista trebamo zapitati što neki rade. I rade li ikako. Došlo je do toga da se moramo protiv ovakvih stvari boriti preko maškara. Govorili nam to gdje smo?... pogled.ba
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 28 vel 2020, 19:18 |
|
|
Citat: O "slucaju spaljivanje" napisati cu samo ovo. Neka nasa djeca od svojih desetak godina gledala su kako gorim.
Gledala. Su. Kako. Gorim.
Ne nadam se da cete razumijeti, maloumnici, ista od ovoga, ikada, ovo pisem samo da pokazem put nekoj drugoj djeci iz vasih zatucanih zlibina, zadrtog kamenjara, uskogrudne fasisticke kotline, ka slobodi.
Ka svijetu. Ka svjetlu. Ka slobodi Sporan upis samo za površine i neupućune. Na prvu bi se netko takav mogao zapitati kako itko može prozivati kao fašizam, žlibinu, zadrti kamnjar... borbu protiv nepravde, uhljebizma, lažnih diploma, probitka na račun pljuvanja po vlastitom narodu... kad je baš naša bukača u tome svjetski i olimpijski pobjednik i svjetski rekorder. A zabluda je u tome što ograničeni ljudi stvar promatraju jako površno i povode se niskim pa i fašističkim strastima. Naime Mahartina je odradila intervju daleko najbolje i tu je dobila najviše bodova, bez obzira na diplomu, kvalifikacija i iskustvo. U Bih, jedinoj i voljenoj, razgovor, intervju i suočavanje kandidata u 4 oka, kada ga se izloži različitim pitanjima, je oduvijek ovdje nosio najviše bodova i ja zaista ne vidim tu ništa sporno. Svi znaju da je to glavno kod izbora bilo kojeg kandidata za posao u državnu službu i sad najednom sve se ustalo. Razgovor je oduvijek nosio najviše bodova, maloumnici. Martek ti i ja znamo da su to fašisti, ali ja ipak imam razumijevanja, teško je iz kamenjare i žlibine izaći drugačiji zato ja ne bih tako oštro.
|
|
Vrh |
|
|
useless
|
Naslov: Re: Martina Mlinarević-Sopta aka OldSkul Postano: 28 vel 2020, 19:49 |
|
|
Kao da je poprimila rjecnik gazde sejde. Malo manje patetike, a vise klasicnih islamofasistickih fraza - "kamenjar, zlibina, fasisti". Cini mi se da je procijenila da je sejdina publika tako lakse moze pratit i razumit.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|