|
|
Stranica: 3/3.
|
[ 69 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Brane
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 21 lis 2025, 21:30 |
|
|
Mazda CX-5 Diesel 110kw to je oko 150 konja 130.000 km prvi vlasnik, 2018 god. 18.000 € To mi je u budgetu, ali nije mi nešto Mazda. Moram reć da susjed ima crnu i uživo izgleda još bolje i super je zadovoljan s njom, prije tog je isto imao Mazdu onaj monovolumen i oduševila ga zato je opet uzeo diesela ko i prošli put. https://www.njuskalo.hr/auti/mazda-cx-5 ... s-47792783 
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 22 lis 2025, 01:30 |
|
|
|
Voza li itko V8 ili ste svi na temi gej? Ili ajde barem dobrog šestaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 22 lis 2025, 09:55 |
|
|
|
Električni auto za grad je ok, kao poslovno auto sa kojima se putuje preko zemlje nije.
Hyundai / KIA vozila su mi sve privlačnija.
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 22 lis 2025, 10:28 |
|
|
Planina je napisao/la: Voza li itko V8 ili ste svi na temi gej? Ili ajde barem dobrog šestaka. Koji to auto starosti do 10-ak godina ima V8 motor? Nešto kao top verzija BMW serije, 7 / Mercedesa S klase / Audija A8? Ili nešto kao BMW M5?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 22 lis 2025, 10:59 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39008 Lokacija: Gl. grad regije
|
MiB je napisao/la: Električni auto za grad je ok, kao poslovno auto sa kojima se putuje preko zemlje nije.
Hyundai / KIA vozila su mi sve privlačnija.
Nećeš pogrijesit. Domaći auto, slovački a imaju najbolji kdnos uloženo/dobiveno. Ne kvare se.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 22 lis 2025, 11:05 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6313 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
KIA izgleda dobro na papiru, ali mi nekako izgled nije privlačan.
Kada vidim onaj znak gore, i to uživo baš zna djelovati daleko od prednjeg dijela automobila, podsjeća me na nekakav kućanski aparat a ne znak za automobil.
Opet, to je sve stvar ukusa.
Hyundai ima dosta ljepše modele, čak i one manje. Kod KIA-e jedino veći modeli imaju donekle pristojan izgled.
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 06:39 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Planina je napisao/la: Voza li itko V8 ili ste svi na temi gej? Ili ajde barem dobrog šestaka. Koji to auto starosti do 10-ak godina ima V8 motor? Nešto kao top verzija BMW serije, 7 / Mercedesa S klase / Audija A8? Ili nešto kao BMW M5? Istina, skoro sve novo je gej. Hrpa ekrana, senzora, fejk zvuk od nekakvog zvučnika a ispod haube nekakav hibrid od 3 - 4 cilindra, isti dizajni sa istim led svijetlima itd. Sami pederluk. Tko ima šmeka za auta voza nešto malo starije, unikatno i sa dušom. Veći i jači motor sa stvarnim zvukom, bez ekrana i senzora itd. V8, koža, par dugmića i da te babo vidi. Ovo sve novo je natjecanje tko je veći gej. Pa taman letio zrakom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 06:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62872 Lokacija: DAZP HQ
|
|
Ima, S500 Coupe, 2016. godište V8, očuvan, oko 45 tisuća eura.
Svaka šuša če se okrenut za njim, na parkingu će ti prilazit ljudi, susjedi će te pitat s čim se baviš, ženske će ti se nabacivat, žena će ti bit napaljena.
A onda za iste pare možeš uzet i Nissan Qashqai epower ispod čekića.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Planina
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 06:51 |
|
|
|
Ja govorim čisto sa aspekta nekog šmeka i imidža, jer auto za većinu i jest prije svega nekakav statusni simbol, a ako ćemo o nužnoj potrebi i praktičnosti i ekonomičnosti ne treba nikome ništa bolje od običnog golfa sedmice npr. Zašto bi davao 40k eura za novo auto (koje je ni po čemu posebno, štoviše uglavnom gej) na kojem ćeš u prvih 5 godina izgubiti 50% vrijednosti auta? Ni računice ni šmeka, samo eto možeš reći da je novo. Big deal.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 07:40 |
|
|
|
Tako sam i ja nekad davno rezonirao. Skupljanjem iskustva, promijeniš mišljenje.
Samo novo, s što duljim jamstvom, velikoserijsko, nikakva egzotika. Bez turba i ne dizel.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 08:41 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 6313 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Planina je napisao/la: Ja govorim čisto sa aspekta nekog šmeka i imidža, jer auto za većinu i jest prije svega nekakav statusni simbol, a ako ćemo o nužnoj potrebi i praktičnosti i ekonomičnosti ne treba nikome ništa bolje od običnog golfa sedmice npr. Zašto bi davao 40k eura za novo auto (koje je ni po čemu posebno, štoviše uglavnom gej) na kojem ćeš u prvih 5 godina izgubiti 50% vrijednosti auta? Ni računice ni šmeka, samo eto možeš reći da je novo. Big deal. Golf sedmica je luksuzno vozilo za Balkan 
_________________ Poštujmo različitosti, uvažavajmo posebnosti, slavimo kulturne i etničke raznolikosti BiH! To Europa voli čuti, u modi je "diversity".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 08:44 |
|
|
Planina je napisao/la: Ja govorim čisto sa aspekta nekog šmeka i imidža, jer auto za većinu i jest prije svega nekakav statusni simbol, a ako ćemo o nužnoj potrebi i praktičnosti i ekonomičnosti ne treba nikome ništa bolje od običnog golfa sedmice npr. Zašto bi davao 40k eura za novo auto (koje je ni po čemu posebno, štoviše uglavnom gej) na kojem ćeš u prvih 5 godina izgubiti 50% vrijednosti auta? Ni računice ni šmeka, samo eto možeš reći da je novo. Big deal. Po meni tko ima dizela starog od 7 do 10 godina pametnije mu je uložiti u održavanje auta i produžiti mu resurse nekih 4-5 godina, sve dok se situacija na tržištu ne stabilizira i vidi se kuda ide svijet kada su u pitanju automobili. Mislim kako će se tada definitivno znati da li su budućnost vozila pokretana samo na struju ili mix struja+benzin. Dizel je po meni gotova priča...Postoje određena predviđanja kako će na Balkanu "omiljeni" dizel zamijeniti hybrid benzin+nafta. Tu je Toyota po meni u najvećoj prednosti budući kako je njihov hybrid vjerovatno "najispeglaniji" hybrid motor od svih na tržištu.
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 08:53 |
|
|
potocnj je napisao/la: Planina je napisao/la: Ja govorim čisto sa aspekta nekog šmeka i imidža, jer auto za većinu i jest prije svega nekakav statusni simbol, a ako ćemo o nužnoj potrebi i praktičnosti i ekonomičnosti ne treba nikome ništa bolje od običnog golfa sedmice npr. Zašto bi davao 40k eura za novo auto (koje je ni po čemu posebno, štoviše uglavnom gej) na kojem ćeš u prvih 5 godina izgubiti 50% vrijednosti auta? Ni računice ni šmeka, samo eto možeš reći da je novo. Big deal. Golf sedmica je luksuzno vozilo za Balkan  Tako je 25-26k KM se trenutno kreću oni stari 7-8 godina. Prije Peugeot 2 308 sa 1.6 Hdi motorom. Serije motora 1.6 hdi proizvedene od 2014. do 2019. su najbolje "ispeglane" On se može dobiti za 15-20k KM
_________________ Ne može biti trijumfa bez gubitaka, pobjede bez patnje, slobode bez žrtve.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gaugamela93
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 08:57 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Tako sam i ja nekad davno rezonirao. Skupljanjem iskustva, promijeniš mišljenje.
Samo novo, s što duljim jamstvom, velikoserijsko, nikakva egzotika. Bez turba i ne dizel. Onda je po tebi Tesla Y od 60k € trenutno najbolji SUV na tržištu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Izumitelj iz Livna
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 14:02 |
|
|
Planina je napisao/la: Voza li itko V8 ili ste svi na temi gej? Ili ajde barem dobrog šestaka. Vozam ja 429 Mustanga.
_________________ Amsterdamske kurve plaču
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 14:34 |
|
|
Gaugamela93 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Tako sam i ja nekad davno rezonirao. Skupljanjem iskustva, promijeniš mišljenje.
Samo novo, s što duljim jamstvom, velikoserijsko, nikakva egzotika. Bez turba i ne dizel. Onda je po tebi Tesla Y od 60k € trenutno najbolji SUV na tržištu  40 tisuća, jest najbolji. https://www.tesla.com/hr_hr/modely/desi ... D#overviewSad će uvest okljaštrenu verziju od 35, mislim ta okljaštrena je normalna za druge aute.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 15:42 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Onda je po tebi Tesla Y od 60k € trenutno najbolji SUV na tržištu  40 tisuća, jest najbolji. https://www.tesla.com/hr_hr/modely/desi ... D#overviewSad će uvest okljaštrenu verziju od 35, mislim ta okljaštrena je normalna za druge aute. Svašta, bolje onda električnog Kineza nego Teslu. Nego, električni auti gube vrijednost još brže nego benzinski, upravo su to oni auti koje se najmanje isplati kupovati nove. Mogu li pogađati da Junuz ne kupuje auto za svoje pare, nego mu firma uzima auto na lizing svakih nekoliko godina. Novi se najviše isplati kad gubitak vrijednosti snosi netko drugi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kaftanzoglio
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 19:45 |
|
|
Brane je napisao/la: Ja sam isto u nekim razmišljanjima bio za uzet nešto rabljeno pred ovo lito.
Ne znam! Koliko je zdravo električno auto, sav taj napon mora zračit ko trafostanica zato i moraju bit daleko od kuće. Mislim da di idu dalekovodi ni ne smiješ gradit ništa ispod poteza di idu kablovi baš zbog zračenja!?
Električni auti rade pod naponom od 400 do 800 V. Za usporedbu željeznička mreža radi na 25 000 volti. Znači oni koji voze željeznička vozila ili putuju s vlakom svaki dan ne bi doživjeli ni 30 godina ako je to opasno. Općenito mislim da su kao i u politici manji dio ljudi zagriženi fanatici benzina ili struje, a većina će voziti ono gdje je najbolji omjer uloženo/dobiveno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Kupovina automobila (dizel, struja, benzin) Postano: 23 lis 2025, 19:56 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: 40 tisuća, jest najbolji. https://www.tesla.com/hr_hr/modely/desi ... D#overviewSad će uvest okljaštrenu verziju od 35, mislim ta okljaštrena je normalna za druge aute. Svašta, bolje onda električnog Kineza nego Teslu. Nego, električni auti gube vrijednost još brže nego benzinski, upravo su to oni auti koje se najmanje isplati kupovati nove. Mogu li pogađati da Junuz ne ku6⁷puje auto za svoje pare, nego mu firma uzima auto na lizing svakih nekoliko godina. Novi se najviše isplati kad gubitak vrijednosti snosi netko drugi. Ne, nema gubitka cijene ako ga ne prodaješ nego gaziš do kraja. To je moj plan. Pravim 40 k godišnje. Štedim oko 4.000 € godišnje u odnosu na benzinca kojeg sam imao, a gdje su još servisi. Plan je 8 g. 320 k. Auto me dođe besplatno, 0 €. I to bez poticaja. Poticaji su čist profit.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|