|
|
Stranica: 62/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 stu 2014, 20:04 |
|
Pridružen/a: 25 pro 2012, 19:27 Postovi: 17414 Lokacija: יום טוב
|
imam problem s terminologijom.  kod nas je pečenica odojak, tj. cijelo prase (ne više od 30 kg žive vage) koje se peče za Božić. može i u drugim prigodama, ali tradicijski je božićno jelo. u Zagrebu je pečenica kobasica (koja se peče, otud joj ime). u južnim krajevima pečenica je onaj dugi uski dio krtog mesa između rebara koji se suši i reže na fine tanke šnite. (kod nas je to peka - dugo e). šta je tvoja pečenica? 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
Takozvana RS je genocidna tvorevina.
I know who I am 'cause I know who You are.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 17 stu 2014, 20:47 |
|
|
Na ovo sam mislila Citat: u južnim krajevima pečenica je onaj dugi uski dio krtog mesa između rebara koji se suši i reže na fine tanke šnite. (kod nas je to peka - dugo e) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 16:05 |
|
|
|
Ja kontam sad ce ona ovo ono malo ocijukanja kad zenska o krmetu u rerni
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 16:10 |
|
|
Ne znam šta znači ocijukanje, a i tema je vrlo određena. Kuvaš li ti ili ti neko kuva?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 17:51 |
|
|
|
Uglavnom da
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 18:39 |
|
|
Tulkas je napisao/la: Ja kontam sad ce ona ovo ono malo ocijukanja kad zenska o krmetu u rerni ljubav ide kroz želudac. 
_________________ Ako išta ne podnosim to je kad me netko tjera da radim. - Naša Kvačica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 18:53 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: Tulkas je napisao/la: Ja kontam sad ce ona ovo ono malo ocijukanja kad zenska o krmetu u rerni ljubav ide kroz želudac.  A izlazi...? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 19:30 |
|
|
nitko mi nije rekao ništa o izlasku.  valjda je ljubav vječna. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 19:42 |
|
|
Gabi, da si rekla da ljubav ulazi na usta onda ti Markan ne bi mogao ništa reći. Jer kad jednom ljubav uđe, nema joj izlaska. Ako ipak poželiš, samo forsiraj so. I tako, Tulkas sam sebi sprema. Pa lepo i pohvalno. Nadam se da mu dobro ide i da svakim danom sve više napreduje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 19:55 |
|
|
BGabriel je napisao/la: I tako, Tulkas sam sebi sprema.
ili mu netko drugi sprema. vidiš da je lukavo izbjegao direktan odgovor.  (a tako ti i treba kad strpaš dva pitanja u jednu rečenicu.  )
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:01 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: BGabriel je napisao/la: I tako, Tulkas sam sebi sprema.
ili mu netko drugi sprema. vidiš da je lukavo izbjegao direktan odgovor.  (a tako ti i treba kad strpaš dva pitanja u jednu rečenicu.  ) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:09 |
|
|
zene samo smetaju u kuhinji, a kad im kazes da ne znaju kuvat, histerija na 3 potenciju 
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:11 |
|
|
Nema veze, muževi koji kuvaju su vrlo tražena sorta. Meni jedino smetaju oni muževi koji kuvaju kada oni hoće, šta oni hoće i obično preko vikenda pa još zovu goste na ručak ne bi li videli delo kreativnog domaćina. Naravno, taj ručak košta ko svetog petra kajgana ali šta je to u odnosu na njegov imidž dobrog muža. A jadna žena preko nedelje udara po prženom krompiru i pasulju, blitvi, kupusu, klin čorbama i klot paprikašima... Zato sam sama sebi majstor za sve, još samo da savladam povrtlarstvo, sagradim kuću i nakrivim šešir. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:16 |
|
|
pagan je napisao/la: zene samo smetaju u kuhinji, a kad im kazes da ne znaju kuvat, histerija na 3 potenciju  hoćeš mi doći kuhati?  obećavam da neću pisnuti. jedem sve osim mahuna. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:17 |
|
|
pagan je napisao/la: zene samo smetaju u kuhinji, a kad im kazes da ne znaju kuvat, histerija na 3 potenciju  Mogu samo reći, blago tvojoj ženi, makar ne miriši na prženi luk ni pet minuta i uvek je spremna da odzuji napolje. Da li si razmišljao o ženama koje foliraju da ne znaju kuvati? Imam nekoliko takvih primera u mom okruženju i da znaš da su pametne, ne vole kuvati i lako reše problem. Istina, po nešto je i do muža.  Meni je zadovoljstvo kuvati samo kada sam inspirisana, kao uostalom sve ostalo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:22 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: pagan je napisao/la: zene samo smetaju u kuhinji, a kad im kazes da ne znaju kuvat, histerija na 3 potenciju  hoćeš mi doći kuhati?  obećavam da neću pisnuti. jedem sve osim mahuna.  khm khm pa ne znam sad tetka ocu li zadovoljit Vasim visokim standardima...P.S pravim sve osim mahuna 
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:24 |
|
|
pagan je napisao/la: khm khm pa ne znam sad tetka ocu li zadovoljit Vasim visokim standardima...P.S pravim sve osim mahuna  moj moto je: serviranom ručku zubi se ne broje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:27 |
|
|
BGabriel je napisao/la: pagan je napisao/la: zene samo smetaju u kuhinji, a kad im kazes da ne znaju kuvat, histerija na 3 potenciju  Mogu samo reći, blago tvojoj ženi, makar ne miriši na prženi luk ni pet minuta i uvek je spremna da odzuji napolje. Da li si razmišljao o ženama koje foliraju da ne znaju kuvati? Imam nekoliko takvih primera u mom okruženju i da znaš da su pametne, ne vole kuvati i lako reše problem. Istina, po nešto je i do muža.  Meni je zadovoljstvo kuvati samo kada sam inspirisana, kao uostalom sve ostalo. prvi put cujem za 2 stvari; - "vikendase" (ego junaci koji kuvaju samo vikendom) - zene koje foliraju da ne znaju kuvat ovo sa zenama mi je fascinatno. da su doticne netalentirane, to bi bilo posteno i ok. medjutim pravit se da nemas pojma, postizes samo jedno. pravis debila od muza 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:28 |
|
|
ZGabriel je napisao/la: pagan je napisao/la: khm khm pa ne znam sad tetka ocu li zadovoljit Vasim visokim standardima...P.S pravim sve osim mahuna  moj moto je: serviranom ručku zubi se ne broje.  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:30 |
|
|
pagan je napisao/la: medjutim pravit se da nemas pojma, postizes samo jedno. pravis debila od muza  pa dobro jutro. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:32 |
|
|
pagan je napisao/la: BGabriel je napisao/la: Mogu samo reći, blago tvojoj ženi, makar ne miriši na prženi luk ni pet minuta i uvek je spremna da odzuji napolje. Da li si razmišljao o ženama koje foliraju da ne znaju kuvati? Imam nekoliko takvih primera u mom okruženju i da znaš da su pametne, ne vole kuvati i lako reše problem. Istina, po nešto je i do muža.  Meni je zadovoljstvo kuvati samo kada sam inspirisana, kao uostalom sve ostalo. prvi put cujem za 2 stvari; - "vikendase" (ego junaci koji kuvaju samo vikendom) - zene koje foliraju da ne znaju kuvat ovo sa zenama mi je fascinatno. da su doticne netalentirane, to bi bilo posteno i ok. medjutim pravit se da nemas pojma, postizes samo jedno. pravis debila od muza  Ah, čuj, uvek postoji prvi put.  Ko ima talenta taj neće izbeći kuvanje već će to s užitkom raditi. Dakle takve žene u mojoj priči otpadaju. Govorila sam o ženama koje ne vole kuvati odnosno ne znaju, ne interesuje je ih a imaju sreću pa muž hteo ne hteo prihvata se varjače. Pred kim prave od muža debila, jako je važno?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:36 |
|
|
BGabriel je napisao/la: pagan je napisao/la: prvi put cujem za 2 stvari; - "vikendase" (ego junaci koji kuvaju samo vikendom) - zene koje foliraju da ne znaju kuvat ovo sa zenama mi je fascinatno. da su doticne netalentirane, to bi bilo posteno i ok. medjutim pravit se da nemas pojma, postizes samo jedno. pravis debila od muza  Ah, čuj, uvek postoji prvi put.  Ko ima talenta taj neće izbeći kuvanje već će to s užitkom raditi. Dakle takve žene u mojoj priči otpadaju. Govorila sam o ženama koje ne vole kuvati odnosno ne znaju, ne interesuje je ih a imaju sreću pa muž hteo ne hteo prihvata se varjače. Pred kim prave od muža debila, jako je važno? vremena se minjaju pa zene nisu obvezne da cine mnogo toga ka prija njihov izbor kako ce da zivi i radi
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:47 |
|
|
steak medium,pecen u svojim sokovima. samo bih dodao "kuke" (sparogine rodice), kratko stavljeni na vodenu paru,da ne izgube na vrijednosti mozda malo krtole i to je to 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:51 |
|
|
pagan je napisao/la: steak medium,pecen u svojim sokovima. samo bih dodao "kuke" (sparogine rodice), kratko stavljeni na vodenu paru,da ne izgube na vrijednosti mozda malo krtole i to je to ja ću samo prilog, hvala. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 18 stu 2014, 20:53 |
|
|
kad zasluzis 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 9 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|