|
|
Stranica: 68/113.
|
[ 2807 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 sij 2015, 02:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77227 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
ZGabriel je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Paradajz (da ne kažemo pomidor ili kavade)
rajčica. dobro ti izgleda klopa, ali ja ne bih mogla pojest polusirovi odrezak da mi život o njemu ovisi. to mi je u rangu pečenih skakavaca, zmija i sl. jel ono Robinho pita gdje su fotke? a đe si bio kad sam burek pekla, a zavodniče? jel kuha ta tvoja išta? A gdje je taj post sa burekom
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
BGabriel
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 sij 2015, 16:07 |
|
|
joe enter je napisao/la: Šalim se Asteče , znam te genetske uvrežene jade muškaraca po pitanju pranja suđa. Čuj ti entera! Misliš da je Bogom dano da pranje posuđa pripada isključivo ženama i da one uživaju u tom poslu? Koješta! Muškarac kome je stalo do svoje saputnice za život trudiće se da zajedno kupe mašinu koja će to odrađivati dok će za to vreme njih dvoje raditi desete stvari. Ko sebe poštuje a ima mogućnosti isto će uraditi u duetu ili solo, svejedno je. Neka se javi onaj ko voli da odrađuje trivijalne poslove u kući. Treba razdvojiti moranje od zadovoljstva. Kuvanje izuzimam jer to je čista poezija.
|
|
Vrh |
|
|
bura
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 06 sij 2015, 21:04 |
|
Pridružen/a: 25 lip 2012, 08:32 Postovi: 2506 Lokacija: United States Of Balkan
|
Tko jos pere sudje?! Za to postoji perilica. Nesto naj naj bolje u kuhinji
_________________ Israel
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 08 sij 2015, 18:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77227 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 21 sij 2015, 22:57 |
|
|
bura je napisao/la: Tko jos pere sudje?! Za to postoji perilica. Nesto naj naj bolje u kuhinji A u perilicu uglavnom posuđe slaže žena kao što ga vadi iz mašine kada je oprano i ređa. Uvek gledam da mi to dođe kao dodatna vežba za održavanje vitalnosti i ne tražim pomoć a i nemam od koga. Što se jela tiče mogla bih spomenuti vrlo praktične prženice, moj patent. (ako sam već pisala a neko čitao, neka preskoči) U činiju sa jajima dodati jogrut (bolje nego mleko), posoliti po ukusu. U to dodati na krupnije komade sečen stari hleb i pustiti da se dobro natopi. U što veću tavu (a u zavisnosti od količine hleba) sipati ulje i kada se zagreje a hleb upije jaja i mleko, sipati u tavu, fino rasporediti i pustiti da se peče. Prženica počinje da raste i postaje vazdušasta, kompaktna. Kada je donji deo porumeneo do tamno žute boje prevrnuti je i pustiti da se peče druga strana. Prženica počinje još više da raste i postaje impresivna. Prženicu pustiti da sklizne iz tave na veliki plitki tanjir i jesti dok je toplo uz dodatak napitka po želji. Na vruću prženicu može se narendati tvrdi sir koji se istopi taman dotle dok prženica ne postane topla i spremna za jelo.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 22 sij 2015, 23:05 |
|
|
Gotove mi pole.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 22 sij 2015, 23:35 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24083 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Wind je napisao/la: Gotove mi pole. Jedes li s maslom i bijelim lukom ovo?
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 22 sij 2015, 23:35 |
|
|
nisi gulila krumprir?
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 22 sij 2015, 23:55 |
|
|
lider30 je napisao/la: Wind je napisao/la: Gotove mi pole. Jedes li s maslom i bijelim lukom ovo? Nisam. Pred kraj na svaki stavim tanko pancete da prostiš i ta trane malo kajmaka.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 22 sij 2015, 23:58 |
|
|
pagan je napisao/la: nisi gulila krumprir? Ovo su starinske pole. Ne guliš koru. Prethodno ih oribaš ribačom četkom pod jakim mlazom vode.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 00:03 |
|
|
Wind je napisao/la: pagan je napisao/la: nisi gulila krumprir? Ovo su starinske pole. Ne guliš koru. Prethodno ih oribaš ribačom četkom pod jakim mlazom vode. prviput vidim,jedes sa korom? pole su zakon za zimske dane...jos neka meza
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
|
witj
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 00:18 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 00:44 |
|
|
@pagan
Prvi puta čujem da pole mogu biti i bez ljuske. Ako bih ljuštila krompir onda bi to bio pečeni krompir.
Preko pola se mogu prebaciti listići mesnate slanine i tvrdog sira ali tek kada je krompir na pola pečen da bi na kraju sve bilo u isto vreme gotovo i podjednako rumeno.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 01:00 |
|
|
ne pole su valjda jerbo je krompir na pola.jedem ih citav zivot i nikad ih niukoga nisam vidio sa korom
na njih mozes stavit svasta,od toga sto si nabrojala,pa do meni najdrazeg topljenog masla.onako istopljeno dok cvrci u tavi prelijes pole
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 01:07 |
|
|
Moguće, govorim ono što sam jela ali bih se pridružila witj i na tvoje maslo dodala beli luk ili samo njime premazala rumenu površinu krompira pre polivanja maslom, pa neka zacvrči. Gde sada o tome, crkog od gladi.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 01:31 |
|
|
ja sam gladan jos od kad sam ove slike vidio :) nije tako kasno,pali sporet
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 01:56 |
|
|
Ko je jeo do 21.00 jeo je, posle toga nema ništa osim vode. Kod mene je takav režim a imam i objašnjenje zbog čega. O tome mogu kada budem sita.
Osećam da pagan kusa nešto mesnato pa dodaje kiseli kupus na salatu.
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 06:59 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Wind je napisao/la: Gotove mi pole. Desni klik na sliku vodi na: http://www.blidinje.net/Thumb.ashx?i=slike/01122012pole.jpg&w=630&h=354Svaka čast, toliko su dobre da ti je neki zločesti webmaster ukrao sliku, napravio vremeplov s kojim se vratio u 2012. postavio ih na stranicu Blidinje.net, te prepravio tvoj post tako da izgleda da je tvoja slika linkana s Blidinje.net. Hoćemo li ih tužiti za povredu autorskog prava? Ili se misliš vaditi na tehnikaliju da si doista napravila pole, a stavila sliku sa stranice Blidinje net samo za ilustrativne svrhe. De onda disklejmer. http://www.blidinje.net/detaljno.aspx?id=566
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 07:31 |
|
|
Necuveno!
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 09:35 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 14:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Robbie MO je napisao/la: Necuveno! Ko na traci se redaju osjećaji nevjere, šoka, konsterniranosti. Sve je to tio općeg moralnog nazadovanja kao prethodnica sve bližem sudnjem danu.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
doc
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 15:00 |
|
|
lider30 je napisao/la: Wind je napisao/la: Gotove mi pole. Jedes li s maslom i bijelim lukom ovo? Možda i ponajdraže jelo. Perfektno kad na svaki dodaš maslac da se rastopi. Poslije oguliš, posoliš, malo tunkaš u zdjelicu s lukom... Perfektno. Drugi put. Vraća me u djetinjstvo. Tako jednostavno, a tako dobro.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 23:19 |
|
|
soja sos prelit i mirna bosna (slika sa neta)
|
|
Vrh |
|
|
Ksenija
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 23:23 |
|
|
|
Vrh |
|
|
pagan
|
Naslov: Re: Vaša jela... Postano: 23 sij 2015, 23:25 |
|
|
da
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|