HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 kol 2026, 21:03.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 411 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Zašto se usrao Matija?
PostPostano: 30 pro 2009, 23:39 

unknown je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

unknown ja sam je zatvorio, nećemo otvarat posebnu temu za svaku poskokovu kolumnu.
Ne vidim potrebu da se komentiraju psovke i splačine desetina kompleksaša sa index.hr, nije zdravo za organizam. ;)
No hard feelings. ;)

No sikiriki, da ima hercegbosna.org novinare tada bih otvarao i komentirao njihove kolumne, znači nema, svaka vijest je prenesena s drugih portala, zašto ne bi bila i na forumu? Dalje, forumaš sam dugo godina, i na indexu ovakva cenzura nije, pogotovo bih pohvalio net.hr administratore koji su strašni i dopuštaju mnogo toga, ali daleko ste vi od toga, vi shvaćate kao uvredu nekakav članak, zašto smeta da se ljudi malo argumentirano raspravljaju, ovako nemate pravo da budete herceg.bosna org. mene ne predstavljate s takvim stavovima, a ni većinu Hrvata unutar BiH, dalje, sadi mi izbriši post slobodno jer ti ego vjerovatno ne podnosi bolnu istinu.

Donekle si u pravu, većinsko mišljenje ovog foruma o Matijašima i Zirdumašima treba uobličit u jednu kolumnu pa je dalje komentirat.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 23:40 

:ucelo

Smiri se brate, odma đonom ideš. Ako si dugo po forumima, onda valjda znaš i da ne treba ulijetat s kvalifikacijama dok bar minimalno ne upoznaš nove ljude. A o tome da li ja imam "ego" pitaj učesnike foruma, al mislim da je najbolje da se sam uvjeriš. ;) Ovaj forum je minimalno moderiran. (moderatori su skoro neprimjetni)

Nego da vidimo tu temu.
Zar se na ovoj temi već ne raspravlja o urbanom fašizmu i mržnji koju index generira prema hercegovcima?
Šta će još jedna tema?
Što se tiče otvaranja tema s pejstanjem vijesti, na indexu na kojeg se pozivaš postoji podforum "Komentiranje članaka" a ovdje takvog nema. Nema smisla otvarat novu temu za svaki članak koja se nekom svidi.
Onda ovo ne bi bio politički forum, nego komentari članaka svih mogućih vijesti i to ne bi na ništa ličilo.

A dodatni razlog je što ne vidim smisla da se ovdje pejstaju uvrede kompleksapa s indeksa, i onda šta?
Da ih zajedno čitamo i onda da se zajedno ljutimo? =)) :smajl006

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 23:42 

Robbie MO je napisao/la:
:ucelo

Smiri se brate, odma đonom ideš. Ako si dugo po forumima, onda valjda znaš i da ne treba ulijetat s kvalifikacijama dok bar minimalno ne upoznaš nove ljude. A o tome da li ja imam "ego" pitaj učesnike foruma, al mislim da je najbolje da se sam uvjeriš. ;) Ovaj forum je minimalno moderiran. (moderatori su skoro neprimjetni)

Zar se na ovoj temi već ne raspravlja o urbanom fašizmu i mržnji koju index generira prema hercegovcima?
Šta će još jedna tema?
Što se tiče otvaranja tema s pejstanjem vijesti, na indexu na kojeg se pozivaš postoji podforum "Komentiranje članaka" a ovdje takvog nema. Nema smisla otvarat novu temu za svaki članak koja se nekom svidi.
Onda ovo ne bi bio politički forum, nego komentari članaka svih mogućih vijesti i to ne bi na ništa ličilo.

A dodatni razlog je što ne vidim smisla da se ovdje pejstaju uvrede kompleksapa s indeksa, i onda šta?
Da ih čitamo i da se zajedno ljutimo? =)) :smajl006

Pošten odgovor, primio na znanje. :HercegBosanac

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 23:43 

:palacgore1

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 23:46 

unknown je napisao/la:
Junuz Djipalo je napisao/la:
Moram podsjetiti na još jednu "sitnicu" - Zagreb i Hrvatska doista šalju direktno pare i indirektno kroz mirovine i porodiljne naknade. Hoću reći da su u zadnjih deset godina puštali da "seru" po nama ali su činili za nas. I da neki naši kreteni to nisu iskorištavali ne bi bilo ovoliko problema, ovako su dali mesa. I doista jest nezgodno da se nekom odbija od plaće, kad mu to kažu popizdi svako i nije to mržnja prema nama nego prema svakome ko skida s plaće, pogotovo u vrijeme harača. Najbolje mi je kad napišu lijenčine i neradnici. Takvi očito ne poznaju ni Hrvate Bosne ni Hercegovine. No više bi nas uništilo u zadnjih deset godina da nismo imali pomoć materijalnu čak i da smo imali deklarativnu, tako da nije sve tako crno. I ne zaslužuju topovske udare.

No mi moramo objasnit da izjednačavanjem prava Hrvata s drugim narodima u BiH prestaje potreba za pomoći i na tome inzistirati. Uostalom tom lovom Hrvatska pere vlastitu savjest što su nas se odrekli ako očiste savjest nema potrebe za pranjem. Predsjedniku to, ko god bude treba i prezentirati.

Sve stoji, samo bih nadodao da Hrvatska puni demografsku rsliku s Hrvatima iz BiH, strateški je jako važno za Hrvatsku da su im uz granicu Hrvati nego Srbi ili Bošnjaci, financijska korist je višestruko u korist Hrvatske, kako od Buškog blata tako i od izvoza, suficita, danas preko 100.000 Hrvata unutar Hrvatske živi od BiH Hrvata, tj. od plasiranja proizvoda u BiH, a tko im ih plasira? Jesu li Srbi? ili Bošnjaci? Ljudi ne budite uskih gledišta prvo pročitajte tko kome više pomaže, kako ljudstvom, tako i financijskim razmjenama. Kolik aje pomoć BH Hrvatima oko 2 mil € ako se ne varam, a navedeno su iznosi u milijardama.

Ogromna je pomoć, teško mi to možemo vratit, ovo je sve diskutabilno i neegzaktno i naprosto to što pišeš je jako malo bitno bitno većini onih kojima sad odbijaju 300 Kn plaće za harač.
Stoga kad tako nešto napišeš negdje dobiješ još kojeg "urbanog". Onima koji tako razmišljaju je jasno i bez te tvoje sugestije.

Vrh

PostPostano: 30 pro 2009, 23:50 

unknown je napisao/la:

Sve stoji, samo bih nadodao da Hrvatska puni demografsku rsliku s Hrvatima iz BiH, strateški je jako važno za Hrvatsku da su im uz granicu Hrvati nego Srbi ili Bošnjaci, financijska korist je višestruko u korist Hrvatske, kako od Buškog blata tako i od izvoza, suficita, danas preko 100.000 Hrvata unutar Hrvatske živi od BiH Hrvata, tj. od plasiranja proizvoda u BiH, a tko im ih plasira? Jesu li Srbi? ili Bošnjaci? Ljudi ne budite uskih gledišta prvo pročitajte tko kome više pomaže, kako ljudstvom, tako i financijskim razmjenama. Kolik aje pomoć BH Hrvatima oko 2 mil € ako se ne varam, a navedeno su iznosi u milijardama.

Ogromna je pomoć, teško mi to možemo vratit, ovo je sve diskutabilno i neegzaktno i naprosto to što pišeš je jako malo bitno bitno većini onih kojima sad odbijaju 300 Kn plaće za harač.
Stoga kad tako nešto napišeš negdje dobiješ još kojeg "urbanog". Onima koji tako razmišljaju je jasno i bez te tvoje sugestije.

Ama znam ja kako je kad ti odbija od plaće, evo i meni su počeli :smajl026 , ja govorim o širim askpektima, ne govorim da me razumi on prodavačica u mercatoru, govorim onako kako je, zašto se zaobilaze činjenice? Čovječe ovo navedeno je činjenica. Ne prihvaćam da mi netko govori kako Hrvatska nas pomaže dok ne pročita trgovinsku rzmjenu Hrvatske i BiH te dok ne pročita o kojim se ciframa radi, onda kad sve to vidiš i oduzmeš i sabereš vidjet ćeš tko je u velikome plusu u tome svemu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:00 

Čuj kad neko napiše da imamo novo sveučilište, novu bolnicu a istovremeno se rade koncerti za donacije bolnicama u Zagrebu itd. teško to možeš oborit sa takvim pričama.

P.S. Baš i jest ta prodavačica bitna.

U biti se mi trebamo izborit da nam se, umjesto što Zg šalje, prestane u Sarajevu uzimat.

I za to tražit podršku iz Hrvatske i uvijek to tako obrazlagat.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:08 

Čuj kad neko napiše da imamo novo sveučilište, novu bolnicu a istovremeno se rade koncerti za donacije bolnicama u Zagrebu itd. teško to možeš oborit sa takvim pričama.

P.S. Baš i jest ta prodavačica bitna.

U biti se mi trebamo izborit da nam se, umjesto što Zg šalje, prestane u Sarajevu uzimat.

I zato tražit podršku iz Hrvatske i uvijek to tako obrazlagat.

Ne razumijem šta ja obaram, ozbiljno ne razumijem, na šta si mislio?

Prodavačina jeste bitna pa Hrvatskoj je bitna a tebi ili meni može biti isti qrac oš li uzet megle ili ne znam neki hrvatski proizvod, bitno im je da ga netko plasira na tržište, bitno im je da im ne roknu raznorazne zabrane uvoza (i ja sam protiv bilo kakvih zabrana) njima je bitno to, oni-dosta ih živi od izvoza u BiH, a te zabrane su upravo Hrvati iz BiH obarali i obaraju.

Ovo za Sarajevo i ZG se slažem, trebamo se izboriti za ono što nam pripada, a svi znamo šta je to.

Hrvatsku treba tržiti pomoć,ukoliko hoće pomoći svom narodu bezuvjetno, valjda se promjeni i to.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:14 

To možeš oborit tako da kažeš: Gle, mi imamo fiksnu godišnju financijsku incekciju od RH u vidu kojih par desetina milijuna KM (sića ali ako se usmjeri na prave stvari puno znači), i mi smo odabrali da 90% toga uložimo u obrazovanje i zdravstvo. Da smo spiskali na gluposti, onda se, paradoksalno (!), ne bi toliko bunili, jer ne bi mogli uspoređivat bolnicu u Puli s bolnicom u Mostaru, nego bolnicu s brdom opanaka, a to je već teže.
S druge strane ako je Amerika potrošila stotine milijardi dolara za avanture po Aziji, ako Britanija daje stipendije studentima iz zemalja Commonwealtha, ne vidim problem da Hrvatska štiti svoje strateške interese. Pa valjda nije toliko beznačajna zemlja da nema nikakve strateške interese.
Ako ništa, u RH postoji bar 200 000 građana porijeklom iz BiH (npr. mnogi sa ovog foruma), i ako 500 ljubitelja zečeva i peseka mogu imati milionsku potporu države za glupave projekte ljubitelja životinja, ne vidim problem da 200 000 državljana želi da 0.1% od poreza kojeg uplaćuju ide na strateške interese u BiH. Proračun je ionako kupovanje glasova, a ovo je kupovanje glasova ne glasača u BiH, nego onih u RH senzibiliziranih na pitanje BiH.

I zato tražit podršku iz Hrvatske i uvijek to tako obrazlagat.

To bi bilo 5 puta bolje. Istog trenutka bi odbio bilo kakvu pomoć iz RH, jer ne bi bilo potrebe. (nadam se da bi za 20-ak godina čak mi bili ti koji bi nudili pomoć :evotigana )

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:15 

Alo imaš transfere zadnjih godina novaca i novaca i ti to obaraš sa Megle-om?!

Bolje šutit i pravit djecu, pederi, "urbani" i komunjare koje ne briga za djecu,ćeu roku 20 godina izumrijet pa će svi u ZG bit "HercegBosanci"...

P.S. Usporedba o bolnicama je bila samo prikaz zašto ne treba ulazit u rasprave. Svakom mostarcu je važnija njegova bolnica od one u Osijeku. Gledajte tako.

Uvijek okrenut na poziciju Hrvata u BiH priču i sve 5.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:16 

"Čuj kad neko napiše da imamo novo sveučilište, novu bolnicu a istovremeno se rade koncerti za donacije bolnicama u Zagrebu itd. teško to možeš oborit sa takvim pričama."

da valjda sam skužio šta si htio reći, ništa ne obaram, samo kažem kako jeste, naravno to su veliki projekti, i svaka čast Hrvatskoj za to, ali ne treba misliti da mi njima ne pomažemo, o tome se radi, žao mi kad vidim nas HB Hrvate koji mislimo da nas samo Hrvatska pomaže, (istina pomaže, ali je pomaganje uzajamno) stoga "čovječe ne hodaj malen ispod zvijezda"

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:17 

Alo imaš transfere zadnjih godina novaca i novaca i ti to obaraš sa Megle-om?!

Bolje šutit i pravit djecu, pederi, "urbani" i komunjare koje ne briga za djecu,ćeu roku 20 godina izumrijet pa će svi u ZG bit "HercegBosanci"...

Ja ti dam jedan najjednostavniji mogući primjer, i ti misliš da bih ja obarao išta s megleom? aloo??? hehhe, ma valjda se šališ, to je bila usporedba... s drugim djelom se slažem :zivili

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:20 

Robbie MO je napisao/la:
Ako ništa, u RH postoji bar 200 000 građana porijeklom iz BiH

U RH ima 456.580 građana rođenih na području BiH, od toga 384.240 Hrvata :hrvatinic

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:22 

Starfucker226 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

U RH ima 456.580 građana rođenih na području BiH, od toga 384.240 Hrvata :hrvatinic

Ja imam informacije (od povjesničara) da je oko 2 mil. građana RH porijeklom iz BiH.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:22 

Robbie MO je napisao/la:

Eto, i u čemu je problem ako oni žele da se godišnje par milijuna pošalje Sveučilištu u MO?
Po čemu ljubitelji životinja i lezbijske udruge mogu imat specifične proračunske želje, a ovi gore ne? :neznam

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:31 

Robbie MO je napisao/la:

Očito je da se i njima treba ukinuti pravo glasa :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:37 

unknown je napisao/la:
Ja imam informacije (od povjesničara) da je oko 2 mil. građana RH porijeklom iz BiH.

To je vjerovatno istina. Slavonija, Dalmacija, Lika, Kordun i Banovina, naseljavane su stoljećima Hrvatima iz BiH. Tamo je vjerovatno većina stanovništva porijeklom iz BiH ako se gleda porijeklo stoljećima unazad.

Robbie MO je napisao/la:
Eto, i u čemu je problem ako oni žele da se godišnje par milijuna pošalje Sveučilištu u MO?
Po čemu ljubitelji životinja i lezbijske udruge mogu imat specifične proračunske želje, a ovi gore ne?

Meni nije jasno kako neki ne shvaćaju da je to interes RH...

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:40 

Ni meni.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:41 

Robbie MO je napisao/la:
Po čemu ljubitelji životinja i lezbijske udruge mogu imat specifične proračunske želje, a ovi gore ne?

Zato što nije u ljudskoj prirodi razmišljati dugoročno. Mediji pokušavaju napraviti uzročno-posljedičnu vezu između harača i svega ostaog i pomoći Hrvatima BiH.

Ako su se već usmjerili na "potrošnju" iz proračuna, onda ćemo napraviti detaljnu analizu i pronaći bezbroj troškova koji imaju puno manje smisla od pomoći Hrvatima BiH.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:44 

Ministry of Sound je napisao/la:

Zato što nije u ljudskoj prirodi razmišljati dugoročno. Mediji pokušavaju napraviti uzročno-posljedičnu vezu između harača i svega ostaog i pomoći Hrvatima BiH.

Ako su se već usmjerili na "potrošnju" iz proračuna, onda ćemo napraviti detaljnu analizu i pronaći bezbroj troškova koji imaju puno manje smisla od pomoći Hrvatima BiH.

Ja sam takav način koristio i mislim da je dobar kao odgovor... Recimo milijarda HRT-u, čemu? A to je samo jedan od primjera.

Baš bi trebalo napravit popis.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:48 

Ja sam takav način koristio i mislim da je dobar kao odgovor... Recimo milijarda HRT-u, čemu? A to je samo jedan od primjera.

Baš bi trebalo napravit popis.

Poskok je krenuo sa time, kad se protiv nas digla Milanka Opančić, ispostavilo se da i srpskoj zajednici u HR idu lijepi novci. Obnove srpskih kuća, Brijuni, vozni park vlade itd itd. Isplatilo bi se pregledati.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:56 

neki ljudi s foruma bi se rađe mogli pokrit po ušima ako imaju imalo dostojanstva.
prijedlozi i metode prema nekome, s riječnikom i mišlju koja se podržava, a zbog kakove izražene misli i upućene riječi isti baniraju!
netko koga očito muči privatan problem i osobni odnos, bi pljuvao po onima za koje smatra da mu nisu dovoljno hrvatski ustali na njegovu muku!
netko tko čuči ispred tipkovnice i boji se svoje sjene a drugima bi spočitavao nedostatak svijesti!
zar se na ovom sajtu mora pažljivo pristupati srbima i paziti na riječnik a istodobno zalagati se za što ogavnije riječi upućene hrvatima za koje se smatra da su ravnodušni i nacionalno nesolidarni?!!??!
a ti i takvi hrvati, ima ih toliko da neki ovdje sa foruma im nisu dostojni ni jezikom cipele čistiti?
sramota!!

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 00:58 

Poskok je krenuo sa time, kad se protiv nas digla Milanka Opančić, ispostavilo se da i srpskoj zajednici u HR idu lijepi novci. Obnove srpskih kuća, Brijuni, vozni park vlade itd itd. Isplatilo bi se pregledati.

Srbima su obnovili gotovo sve kuće i po onom što znam većina ih je dobila bolje kuće nego su imali prije rata, kuće za recimo obitelj sa tri člana su sve napravljene isto makar netko prije rata imao drvenu kuću u raspadu.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 01:01 

Ključ je očito, te njihove malograđanske frustracije (neke opravdane ekonomskom situacijom, a neke ne) i bijes preusmjeriti negdje drugdje, što dalje od nas.

Vrh

PostPostano: 31 pro 2009, 01:07 

caporegime je napisao/la:
neki ljudi s foruma bi se rađe mogli pokrit po ušima ako imaju imalo dostojanstva.
prijedlozi i metode prema nekome, s riječnikom i mišlju koja se podržava, a zbog kakove izražene misli i upućene riječi isti baniraju!
netko koga očito muči privatan problem i osobni odnos, bi pljuvao po onima za koje smatra da mu nisu dovoljno hrvatski ustali na njegovu muku!
netko tko čuči ispred tipkovnice i boji se svoje sjene a drugima bi spočitavao nedostatak svijesti!
zar se na ovom sajtu mora pažljivo pristupati srbima i paziti na riječnik a istodobno zalagati se za što ogavnije riječi upućene hrvatima za koje se smatra da su ravnodušni i nacionalno nesolidarni?!!??!
a ti i takvi hrvati, ima ih toliko da neki ovdje sa foruma im nisu dostojni ni jezikom cipele čistiti?
sramota!!

Capo vidiš kako ti je diglo tlak kad se (ne)opravdano udarilo po Zagrebu i purgerima...a neki od nas sranja čitaju godinama. Kad se čovjeku skupi svašta se može desiti pa i takvi tekstovi od Zirduma i mišljenja nekih forumaša. Teško mi je razlučiti, mislim da je Lider30 u pravu ali su u pravu i oni koji smatraju da je agresivan odgovor kontraproduktivan. Sve bi bilo jasnije i bolje da u Hrvatskoj postoji kritična masa koja će podignuti glas kad se sere po Hercegovcima, Bosancima...istina sere se i po desničarima, domoljubima, Dalmatincima...ali tu već postoji stanovita masa koja daje otpor i to opet nimalo konstruktivni nego nadolijeva ulje na vatru. Drago mi je da vidim dosta razuma unatoč hajci. Ali bojim se da smo mi sjeban narod. Kad ova mržnja ili u najblažu ruku netrpeljivost i nerazumjevanje za potrebe drugih uhvati maha teško je tome stati u kraj.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 411 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 17  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 8 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: