|
|
Stranica: 8/17.
|
[ 411 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
caporegime
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 14:20 |
|
|
lider30 je napisao/la: Samo jako! je napisao/la: Zirdumove kolumne treba ignorirati i zaobilaziti u najširem luku.Jebiga ima nekad i pametne kolumne,ali samo to.Pametan članak je samo pametan članak i neće promijenit stanje.Dok rušilački članak može puno toga srušiti.
Svaki Hrvat iz RH koji pročita njegovu kolumnu počinje nas mrzit,iako do sada nije.
Čini mi se da većina forumaša ovdje zaboravlja da je nama Herceg-Bosancima cilj osvjestit braću u Hrvatskoj i podržat ih u borbi da današnja vlast od zauvjek,a ne uzvraćat udarce,pogotovo ne na način na koji to Zirdum radi.Indexu,yutarnjem ..treba jebat mater...
...al ne udaraj mi po braći, Nikola, jer si za mene onda isti kurac ko i Matija i Co te i za tebe vrijedi ovo iznad.
Poskok smatram velikim portalom,najzaslužnijim za nacionalnu svijest od 2000- te.I za njihovu ( i našu ) dobrobit nadam se da će sklonit ovog kretena iz svog kadra. Ovo boldano je taj kompleks. Strah od odbačenosti. Kompleks manje vrijednosti. Školski primjer. Ovdje treba staviti, svaki Hrvat (u Hrvatskoj, naravno), koji pročita Zirdumovu kolumnu, ako je imalo domoljuban, neće promijeniti mišljenje ni za promil o Herceg-Bosni. Ni poslije desetine ovakvih kolumni. Tko promijeni, samo je plašt skinuo. I neka je. Nisam vidio da je itko od nas u Herceg-Bosni zamrzio Hrvatsku i poslije deset godina konstantnih niskih udaraca. A šta fali malo nekad zatalasati. Dapače. Ne treba pretjerivati, ne treba se ni ustručavati zatalasati. i? što predlažeš kao daljnji korak? jebavat majku svima za koje postoji i najmanja sumnja da nisu dovoljno osvješteni hrvati, spremni isti tren krenuti u ulične4 nemire jer je netko u nekom glasilu malo opleo o hercegovcima? koliko će nas ostati na kraju? kad se odrade svi hrvati iz hrvatske, počet će se udarati po hrvatima iz bih koji ne dijele sva tvoja stajališta. na kraju ćeš ostati ti sam, sretan i zadovoljan kako si im svima iz toplog doma, skriven iza ekrena rekao svoje. nema veze što se time nećeš približiti svojim političkim očekivanjima ni za milimetar, dapače na taj način samo možeš razubacati i ovo što što se do sada postiglo. nema veze što ni od hrvatske ni od eventualne hrvatske jedinice u bih neće biti ništa, glavno da ti u svom skrovištu ostaneš sretan a sretan si najviše kad onako muški, iz zidova psuješ i vrijeđaš, bijedne izdajničke hrvate što ne shvaćaju trenutak političke zbilje. ondaq ćete ti miso i urbana moći uživati koliko hoćeš, ko pravi frendovi, moći ćete chatati do mile volje, s tim da ćeš bez milosti, odlučno i nezaustavljivo banirati svakog tko im se obrati tonom koji ton bi bio inače debelo benigniji od tona koji ti sada zagovaraš da se primijeni protiv stanovnilka zagreba a poslije manje više protiv svih. takvi kao ti su veći problem i smetnja uspjehu hrvatskog nacionalnog projekta nego svi ljevičari četnici i mindžosi zajedno.
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 14:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
caporegime je napisao/la: nema veze što ni od hrvatske ni od eventualne hrvatske jedinice u bih neće biti ništa,
Ovo uvijek treba bit na prvom mjestu i samo poteze potezat ili ne potezat koji ne ugrožavaju ovo. Recimo na zadnjem koncertu Thompsona u Zagrebu je bio dečko sa ustaškom kapom, meni ne smeta ali nećemo njegov koncert zbog tog dečka dočekati ubrzo na Trgu. E sad ja znam da je to napravljeno da se iritira ove jugokomuniste tj. da im se "pokaže" ali su oni to iskoristili da nas koji smo normalni Hrvati a slušamo Thompsona proglase ujama. Kontraproduktivno, a lijepo smo imali Thompsona jednom godišnje na Trgu. Mislite pragmatično a ne srcem. Onako kako bi svojoj kćeri savjetovali.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 14:58 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1606 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
|
Ljudi božji godinama je u RH na sceni rasistička i šovinistička politika medija i dijela javnosti i politike na BH Hrvate. I protiv te politike nitko ne poduzima ništa! To je slično kao da su Hrvati u ratu opravdavali Srbe govoreći da ne stoje svi iza agresije, da je većina Srba miroljubiva i fina i da nas u biti podržava i voli. Iza države stoji narod, iza medija neke države stoji narod...ako je glavnina medija u funkciji rata sa Hercegovcima prvenstveno pa onda sa Bosancima i ostalima onda i narod snosi dio krivice. Sutra da mediji nahuškaju narod u rat sa Slovenijom ne može se narod izvuć od odgovornosti. Je ne opravdavam Zirduma i smatram da je Raspudić primjer ispravnog djelovanja ali ljudi otvorimo oči već jednom. Jebu nas u zdrav mozak. Moć medija je velika i narod se lako nahuška. Nema to skroz ni veze ni sa ideologijom i favoriziranjem određenih stranaka. Obični ljudi nasjedaju. Pogledajte samo komentare na najvećim sajtovima u RH u temama koje imaju imalo veze sa BH Hrvatima. Narod je nahuškan odavno i jedna glupa reakcija Zirduma neće ni pomoći ni odmoći.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 15:49 |
|
|
|
Da, treba otvorit još jedan front. Malo nam je ovaj prema Sarajevu i BL. Ovdje kad vas par slušam kao da je nas BH Hrvata i Rusa 200 milijuna.
Dubrovčani su kroz povijest dokazali i pokazali kako malobrojni mogu opstat pored velikobrojnih željnih krvi. A dovoljno je samo jednom bilo da zaprijete ratom nekoj od strana i da nestanu.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
unknown
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 15:59 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Da, treba otvorit još jedan front. Malo nam je ovaj prema Sarajevu i BL. Ovdje kad vas par slušam kao da je nas BH Hrvata i Rusa 200 milijuna.
Dubrovčani su kroz povijest dokazali i pokazali kako malobrojni mogu opstat pored velikobrojnih željnih krvi. A dovoljno je samo jednom bilo da zaprijete ratom nekoj od strana i da nestanu. Ja ne znam zašto misliš da je netko za otvaranje frontova prema Hrvatskoj, ne znam možda neki jesu ali ja nisam, samo sam mišljenja i stajališta da se ponekad i BH Hrvati trebaju osvrnuti kritički prema Hrvatskoj ništa drugo, ako će se zbog nekakvih kritika (koje su na kraju krajeva dobronamjerne) otvarati frontovi, e onda neka se otvaraju i neka sve ide u p.m.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 16:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: caporegime je napisao/la: nema veze što ni od hrvatske ni od eventualne hrvatske jedinice u bih neće biti ništa,
Ovo uvijek treba bit na prvom mjestu i samo poteze potezat ili ne potezat koji ne ugrožavaju ovo. Recimo na zadnjem koncertu Thompsona u Zagrebu je bio dečko sa ustaškom kapom, meni ne smeta ali nećemo njegov koncert zbog tog dečka dočekati ubrzo na Trgu. E sad ja znam da je to napravljeno da se iritira ove jugokomuniste tj. da im se "pokaže" ali su oni to iskoristili da nas koji smo normalni Hrvati a slušamo Thompsona proglase ujama. Kontraproduktivno, a lijepo smo imali Thompsona jednom godišnje na Trgu. Mislite pragmatično a ne srcem. Onako kako bi svojoj kćeri savjetovali. Kako znaš da tog dečka sa ustaškom kapom nisu poslali isti ti jugokomunisti da imaju razlog za medijsku hajku? Usput,Hrvati,kao i svaki drugi narod,imaju svoje struje.Koje u određenom vremenskom periodu imaju svoje uspone i padove.Evo vidim ovdje se povela priča o nekom Matiji i njegovom portalu,njegovim stavovima...Pa njegovi stavovi su samo obojeni njegovim željama-lovom.Ako su njegovi stavovi naišli na plodno tlo unutar naroda,naša zadaća je da se ponašamo kao herbicid na njegovo-njihovo sijanje sranja i govana koja prodaju narodu. Počevši od ovakvih portala i foruma,pa ako Bog da,medija poput tv,radio stanica,tiskovina...Jer pravda i istina je na našoj strani,zato i ne sumnjam u uspjeh.Oni će uvijek svjesno ili nesvjesno znati da im je motiv novac,a ne domoljublje,vjera u hrvatskog čovjeka i sve one vrline koje krase jedan narod. nikakve podjele ne dolaze u obzir.Jedan prut se lako slomi,a svezano pruće nitko ne može slomiti.To je snaga jedinstva i oni znaju zašto udaraju na to jedinstvo unutra HR korpusa.Pokušavaju da nas razjedine kako bi nas lakše potčinili svojoj viziji uređenja,gdje bi oni masno naplatili bez puno truda sve zasluge i krv napaćenog naroda.E,pa gospodo,neće to ići baš tako.Postoji ona gusta magla koja će uvijek stati na branik svetinja našeg naroda.Amen.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 16:27 |
|
|
|
Treba žestoko oprat po svakome koji piše šovinističke tekstove protiv BH Hrvata i iznosi jednake stavove. Al ne oprat na Zirdumov način. To je to ukratko i mislim da je sve rečeno ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 17:36 |
|
|
|
Postoji teza koja se dosta često plasira na Poskoku da je Hrvatska etnički očistila Srbe, iz čega po Poskoku proizlazi da su Hrvati iz RH mrzitelji svega drukčijeg, pa tako i Hrvata iz BiH. Uz to se još naglašava da je Posavina prodana za povratak dijelova tzv. krajine iz čega se onda izvodi zaključak da su za hrvatsku politiku (Tuđmanovu) Hrvati iz BiH manje vrijedni od Hrvata iz RH.
Takve stvari može pisati samo bezgranično glup čovjek, ili srpski propagandist.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 18:06 |
|
|
Frankopan je napisao/la:
Lider je u pravu. Zestok kompleks. Vecina nasih ljudi dakako ima kompleks nize vrijednosti u odnosu na Hrvate iz Hrvatske. Par nas koji podrzavaju Zudruma su ljudi ispred svog vremena i svog naroda(ajmo malo otvoreno, bez lazne skromnosti). Ono kao, ja znam vi ne znate.
Da vas neutemeljena briga da ce vas Hrvati iz Hrvatske prestati 'voljet' ako pokusate sacuvat svoj ponos reagiranjem na napade zasljepljava vas i ne dozvoljava vam razumjeti da je istina upravo suprotna. Nazalost, mi smo u manjini jer vecina nasih nije jos stasala. Ali ce. Za 5-10 godina.
Prekooceanski, nekadašnji bojovniče za HR do Drine, a današnji zagovaratelju samostalne hercegbosanske borbe za HB, mi Hrvati iz HB, hrvatski državljani, smo svjesni svojih prava i svoje borba za ta prava i svog statusa i u HR i u HB! Ta prava smo izborili i nemamo komplaks od tih prava , nego naprotiv na njih smo ponosni i nikome nećemo dopustiti da ih dovede u pitanje! A naše hr državljanstvo i prava koja iz njega proizilaze, gotovo nitko i ne dovodi u pitanje u mjeri vrijedenoj spomenea,nego se u pitanje dovode novci i glasovanje, što je i prirodno, i to nije fašizam! S druge strane mi iz hb, često koristimo prava koja nam ne pripadaju jer nismo rezidenti, ali to HR tolerira iako to može riješiti za 2 dana jer je HR naša matica kojoj je do nas stalo i koja u tome vidi i svoj interes! Tako npr. mnogi naši pezioneri, kronični bolesnici, invalidi DR, djeca, trudnice, koriste medicinsku skrb RH ilegalno, lažnim prijavljivanjem, kao i razne naknade i doplatke i te ilagalne radnje HR dopušta i kad te ilegalne radnje netko dovede u pitanje iz HR , to nije rasizam! A ponašanje i zagovaranje stava uvrijeđenih tetkica kojima je povrijeđen ego jer je neki forumski majmun napisao nešto protiv nas govori otome da "uvrijeđene tetkice" nemaju blage veze o stvarnom životu ni o potrebama svog naroda, tako da ti i takvi, koji bi zbog svog uvrijeđenog ega i zbog kompeksima potaknutih primitivnih ispada doveli u pitanje liječenje naših bolesnika u HR, doplatke i rađanja, i stvarnu korist koju mi imamo od HR, nisu ni domoljubi ni oni koje žele dobro svom narodu, nego razmažene štetočine zatočene u virtualnom svijetu! Jedini što zamjeram HR je neadekvatna politička potpora, ali kad uzmemo u obzir da se naši politički predstavnici , vjerski velikodostojnici, kulturni i ugledni građani, dakle skoro nitko, nije o našem političkom cilju uopće izjasnio ili kad narod u Herc daje 70-90% glasova onome koji kaže da je za nastavak ovakvog ustavnog uređenjea, onda ne znam u ime koga bi HR uopće davala nama jasnu političku potporu!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 18:07 |
|
|
mateb je napisao/la: Postoji teza koja se dosta često plasira na Poskoku da je Hrvatska etnički očistila Srbe, iz čega po Poskoku proizlazi da su Hrvati iz RH mrzitelji svega drukčijeg, pa tako i Hrvata iz BiH. Uz to se još naglašava da je Posavina prodana za povratak dijelova tzv. krajine iz čega se onda izvodi zaključak da su za hrvatsku politiku (Tuđmanovu) Hrvati iz BiH manje vrijedni od Hrvata iz RH.
Takve stvari može pisati samo bezgranično glup čovjek, ili srpski propagandist. Ili produkt AIDoive kuhinje koja za cilj ima nestanak HRvata iz BiH!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip TG
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 18:40 |
|
|
PCM je napisao/la: Treba žestoko oprat po svakome koji piše šovinističke tekstove protiv BH Hrvata i iznosi jednake stavove. Al ne oprat na Zirdumov način. To je to ukratko i mislim da je sve rečeno ... Za takve stvari imamo Ninu Raspudića. Zirdum je više za birtijske rasprave.
_________________ Da je sloboda i demokracija, bila bi Herceg Bosna a ne Federacija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 18:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 25442 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Nije mi jasno, da se ne smije napisati kritički i kontroverzan tekst usmjeren prema Zagrebu i Hrvatskoj. U tom slučaju, ne možeš ostati od napada od samih Hercegovaca. Zašto tolika nelagoda, kad pojedinac preko jednog medija napiše malo žešću kritiku hrvatskog društva i Zagreba? Proglasit će vas nehrvatima štali - ili će te ostati bez nekoliko desetina milijuna kuna godišnje pomoći od Hrvatske? Ili što? Zašto tolika nelagoda? Ostale podrške svakako i nije bilo do sada. Hrvatska je u postnacionalnoj fazi. Ne znam, da će biti u skoro bliskoj budućnosti biti opet nekih nacionalnih zanosa. Tako da ne znam kakve promjene smjera politike Hrvatske prema BH Hrvatima pojedinici na ovom forumu očekuju? Ovo što Josipović, Bandić i Kosorka trenutno govore, to je taj maksimum podrške u budućnosti od Republike Hrvatske. Ostali, a la Miroslav Tuđman i ini, nikad neće biti mainstream hrvatske politike. Nek mi netko odgovori, zašto tolika nelagoda i neki nedefinirani osjećaj krivnje kod pojedinaca na forumu poslije ovog Zirdumovog teksta na poskoku? Zašto? Zbog čega?
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:15 |
|
|
|
Zidrum nije napisao ništa što svima već nije jasno, nije bio ni preoštar, već je jednostavno rekao ono "što inače treba prešutjeti". Jedino mu zamjeram što nije ponudio riješenje za hrvatsko pitanje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Frankopan
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:18 |
|
|
zaba1111 je napisao/la:
Prekooceanski, nekadašnji bojovniče za HR do Drine, a današnji zagovaratelju samostalne hercegbosanske borbe za HB, mi Hrvati iz HB, hrvatski državljani, smo svjesni svojih prava i svoje borba za ta prava i svog statusa i u HR i u HB! Ta prava smo izborili i nemamo komplaks od tih prava , nego naprotiv na njih smo ponosni i nikome nećemo dopustiti da ih dovede u pitanje!
A naše hr državljanstvo i prava koja iz njega proizilaze, gotovo nitko i ne dovodi u pitanje u mjeri vrijedenoj spomenea,nego se u pitanje dovode novci i glasovanje, što je i prirodno, i to nije fašizam! S druge strane mi iz hb, često koristimo prava koja nam ne pripadaju jer nismo rezidenti, ali to HR tolerira iako to može riješiti za 2 dana jer je HR naša matica kojoj je do nas stalo i koja u tome vidi i svoj interes!
Tako npr. mnogi naši pezioneri, kronični bolesnici, invalidi DR, djeca, trudnice, koriste medicinsku skrb RH ilegalno, lažnim prijavljivanjem, kao i razne naknade i doplatke i te ilagalne radnje HR dopušta i kad te ilegalne radnje netko dovede u pitanje iz HR , to nije rasizam!
A ponašanje i zagovaranje stava uvrijeđenih tetkica kojima je povrijeđen ego jer je neki forumski majmun napisao nešto protiv nas govori otome da "uvrijeđene tetkice" nemaju blage veze o stvarnom životu ni o potrebama svog naroda, tako da ti i takvi, koji bi zbog svog uvrijeđenog ega i zbog kompeksima potaknutih primitivnih ispada doveli u pitanje liječenje naših bolesnika u HR, doplatke i rađanja, i stvarnu korist koju mi imamo od HR, nisu ni domoljubi ni oni koje žele dobro svom narodu, nego razmažene štetočine zatočene u virtualnom svijetu!
Jedini što zamjeram HR je neadekvatna politička potpora, ali kad uzmemo u obzir da se naši politički predstavnici , vjerski velikodostojnici, kulturni i ugledni građani, dakle skoro nitko, nije o našem političkom cilju uopće izjasnio ili kad narod u Herc daje 70-90% glasova onome koji kaže da je za nastavak ovakvog ustavnog uređenjea, onda ne znam u ime koga bi HR uopće davala nama jasnu političku potporu!
Daj Boze da nas Hrvata u BIH ima toliko da Hrvatska bude do do Drine. Nazalost, zna se, mi smo slab narod, vecina nas je presla u vjeru okupatora. Mislim da bi bilo bolje da nemate hrvatsko drzavljanostvo jer bi time vise zagrizli sa svoju stvar, ali ja sam ovjde na sigurnom, svakako da vama tamo dobro dodje iz prakticnih razloga. Tko sam ja da o tome sudim. Sa ovim se slazem, i sam sam pisao o tome, je najvaznije to da mi sami ne reagiramo u dovoljnoj mjeri. Ali i sam vidis, vi ste nezreli ljudi, niste skloni pobuni, otporu, dozvoljavate da vas se *ebe i sutite. Kad god kazem da se organizirate u cilju civilna otpora vi sami odgovarate da vas ja 'huskam' na obracun sa MZ-om. Nama treba hrvatski Dodik, netko tko ce vam oci otvoriti. Stoga je Poskok i Zudrum toliko dragocjen. Pozdrav brate.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:19 |
|
|
lider30 je napisao/la: Nije mi jasno, da se ne smije napisati kritički i kontroverzan tekst usmjeren prema Zagrebu i Hrvatskoj. U tom slučaju, ne možeš ostati od napada od samih Hercegovaca. Zašto tolika nelagoda, kad pojedinac preko jednog medija napiše malo žešću kritiku hrvatskog društva i Zagreba? Proglasit će vas nehrvatima štali - ili će te ostati bez nekoliko desetina milijuna kuna godišnje pomoći od Hrvatske? Ili što? Zašto tolika nelagoda? Ostale podrške svakako i nije bilo do sada. Hrvatska je u postnacionalnoj fazi. Ne znam, da će biti u skoro bliskoj budućnosti biti opet nekih nacionalnih zanosa. Tako da ne znam kakve promjene smjera politike Hrvatske prema BH Hrvatima pojedinici na ovom forumu očekuju? Ovo što Josipović, Bandić i Kosorka trenutno govore, to je taj maksimum podrške u budućnosti od Republike Hrvatske. Ostali, a la Miroslav Tuđman i ini, nikad neće biti mainstream hrvatske politike. Nek mi netko odgovori, zašto tolika nelagoda i neki nedefinirani osjećaj krivnje kod pojedinaca na forumu poslije ovog Zirdumovog teksta na poskoku? Zašto? Zbog čega? Nije problem kritički intoniran , čak ni bezobrazan ili bahat tekst. Čak nii uvredljiv nije problem. Nije problem odgovoriti natrag onako kako nas se godinama napada dapače poželjno je . I sam sam rekao da svakog tko udari po nama treba zaljepit i to što jače moguće. Al PROBLEM JESU teze koje se plasiraju putem Zirdumovog teksta(ova). To je potpuno neprihvatljivo. Nekakva etnička čišćenja , ismijavanja sa Olujom , prodaje , izdaje i tako to ... Zna se na čiji mlin ide ta voda. Dakle taj Zirdum nek piše što hoće jebe mi se , al ako nastavi sa lupanjem gluposti , kod mene osobno će izgubiti svaki kredibilitet. I naravno ovo Ze-gej i tako ta djetinjasta vrijeđanja ... Meni bezze to al dobro to je valjda licencia poetica  ... Raspudić recimo radi dobar posao i to je otprilike način na koji treba "udarati". Precizno, odmjereno i kulturno. Al prije svega jasno i glasno. Jasno da je Zirdum drugi đir i drugi stil , al kao što rekoh , nek čini što hoće i radikalno koliko hoće , al čitavo vrijeme provlačit kroz tekstove neke teze koje sam naveo gore je uistinu za jednu kvalitetnu "roditeljsku šamarčinu" Onu odgojno obrazovnu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:36 |
|
|
PCM je napisao/la: I naravno ovo Ze-gej i tako ta djetinjasta vrijeđanja ... Meni bezze to al dobro to je valjda licencia poetica  ... Zidrum dramatizira i tamo gdje nije toliko dramatično i piše da bi upozorio. Ali na jedan neprihvatljiv način svima koji misle da sve ide u nekome drugome smjeru (idealnome). A zaprepastilo me kada sam pogledao anketu na linku:http://www.izbori-hrvatska.com/stavovi#main_content_wrapper , i vidim da "istospolni" ima da nametnu svoje mjerilo vrijednosti, prkoseći čak i Bogu i Bibliji. Nemam ništa protiv njih ali moramo imati neke stupove moralnih vrijednosti. Možda je to najbolji pokazatelj koji sustav vrijednosti polako dolazi na djelo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:43 |
|
|
|
Ne kontam šta hoćeš reći , većina se na anketi izjasnila protiv istospolnih brakova , a pogotovo protiv njihovog usvajanja djece ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:51 |
|
|
PCM je napisao/la: Ne kontam šta hoćeš reći , većina se na anketi izjasnila protiv istospolnih brakova , a pogotovo protiv njihovog usvajanja djece ... Hoću reći da je lani ista anketa bila ispod 30% za istospolne brakove a ispod 10% za usvajanje dijece istima. Ali po meni i nije to alarmantno koliko mi je žalosno da ih 43% i 49% želi legalizirati prostituiranje i droge, a samo 27% želi učiti vjeronauk. Filozofska misao je: Ono što se ljudima ponavlja postaje istina i moralno mjerilo. Kontaš sad, pričam o trendu, tom istom trendu o kojem Zidrum piše onako pretjerano, nije sve pretjerano i ismijavački kako Zidrum piše, ali mnogo je istine u tome.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Josip TG
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 19:53 |
|
|
lider30 je napisao/la: Nije mi jasno, da se ne smije napisati kritički i kontroverzan tekst usmjeren prema Zagrebu i Hrvatskoj. U tom slučaju, ne možeš ostati od napada od samih Hercegovaca. Zašto tolika nelagoda, kad pojedinac preko jednog medija napiše malo žešću kritiku hrvatskog društva i Zagreba? Proglasit će vas nehrvatima štali - ili će te ostati bez nekoliko desetina milijuna kuna godišnje pomoći od Hrvatske? Ili što? Zašto tolika nelagoda? Ostale podrške svakako i nije bilo do sada. Hrvatska je u postnacionalnoj fazi. Ne znam, da će biti u skoro bliskoj budućnosti biti opet nekih nacionalnih zanosa. Tako da ne znam kakve promjene smjera politike Hrvatske prema BH Hrvatima pojedinici na ovom forumu očekuju? Ovo što Josipović, Bandić i Kosorka trenutno govore, to je taj maksimum podrške u budućnosti od Republike Hrvatske. Ostali, a la Miroslav Tuđman i ini, nikad neće biti mainstream hrvatske politike. Nek mi netko odgovori, zašto tolika nelagoda i neki nedefinirani osjećaj krivnje kod pojedinaca na forumu poslije ovog Zirdumovog teksta na poskoku? Zašto? Zbog čega? Sve to stoji. Ali kakva je korist od takvih tekstova? Želimo li time steći podršku kod sunarodnjaka u Hrvatskoj ili možda probuditi vlastitu svijest? To je samo bespotrebno provociranje od kojega nećemo dobiti ništa korisno. Dobro bi bilo otrgnuti se iz klinča matice i napokon početi voditi vlastitu politiku. Dobro bi bilo samostalno riješiti sva otvorena pitanja sa Srbima i eventualno u njima imati strateškog partnera, što nije u interesu matice. Dobro bi bilo gledati racionalno a ne emotivno ka Hrvatskoj ali KAKO?
_________________ Da je sloboda i demokracija, bila bi Herceg Bosna a ne Federacija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 20:20 |
|
|
i_jopet je napisao/la: PCM je napisao/la: Ne kontam šta hoćeš reći , većina se na anketi izjasnila protiv istospolnih brakova , a pogotovo protiv njihovog usvajanja djece ... Hoću reći da je lani ista anketa bila ispod 30% za istospolne brakove a ispod 10% za usvajanje dijece istima. Ali po meni i nije to alarmantno koliko mi je žalosno da ih 43% i 49% želi legalizirati prostituiranje i droge, a samo 27% želi učiti vjeronauk. Filozofska misao je: Ono što se ljudima ponavlja postaje istina i moralno mjerilo. Kontaš sad, pričam o trendu, tom istom trendu o kojem Zidrum piše onako pretjerano, nije sve pretjerano i ismijavački kako Zidrum piše, ali mnogo je istine u tome. Ja sam također za dekriminalizaciju lakih droga i dekriminalizaciju prostitucije (za legalizaciju potonjega sam čak) . Tako da ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
i_jopet
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 20:35 |
|
|
PCM je napisao/la:
Ja sam također za dekriminalizaciju lakih droga i dekriminalizaciju prostitucije (za legalizaciju potonjega sam čak) . Tako da ...
I ja sam za dekriminalizaciju, ali nisam za popularizaciju. Ali ako je većina za sve to, ja ću ipak imati svoje ja, kao što ga i Hrvati u BiH imaju iako im ne daju za pravo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 21:57 |
|
|
|
Pa najbolji način da ih sredimo je upravo taj da mi budemo "napredniji" od njih.
Ja bih im dozvolio da se žene kod nas, šta me briga nije moj šupak, da se rokaju kod nas u venu pa i imamo komuna koliko hoćeš. Hercegovina dušu dala za život istospolnih brakova i narkomana. Možda postanemo i središte Europe poznato po tome. I zaradimo puno love.
Ovo propisivanje načina života i mišljenja je relikt crkvenog učenja i poslije komunizma. Mislim da smo, mi iz BiH pogotovo, malo previše kruti.
Neka radi što god ko hoće dok to ne utječe na druge ljude. Što neko radi u svojoj spavaćoj, hebe mi se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 23:12 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
caporegime je napisao/la:
nije zagreb epicentar mržnje nego oni koji tu mržnju šire su vrlo elegantno uvjerili sve one pogođene mržnjom kako je zagreb taj koji ih mrzi. čestitam, i tebe su vidim zajebali. zagreb je postao nažalos nešto što nitko ne uspijeva identificiati ali je svakom u nekom pogledu razlog za mrziti. kako su ljevičarima hercegovci krivi za sve, za neuspjeh u poslu, u ljubavi, zato jer nisu lijepi, pametni, nemaju novaca itd...tako netko s naše stane nažalost za sve te neracionalne razloge nađe krivicu u zagrebu. da je zagreb zagađen, usmrđen, razjeban, pun smradova i gadova, to znaju i vrapci na grani, ali ništa više nego i ostali dijelovi hrvatske ili barem veći gradovi u zemlji. pa ivica đikić (feal tribune) nije zagrepčanin. nije ni miljenko jergović. ni marinko čulić. niti igor mandić. ni saša kosanović. najveća govna u ovom društvu koja šire netrpeljivost između hrvata i po potrebi proziva po regionalnoj liniji su "dotepenci". pravih zagrepčana nemaš niti 3%. prije nekoliko godina objavljen je podatak da 52% stanovnika zagreba nije rođeno u njemu. moji rođaci i neki prijatelji koji spadaju u ovih 48% rođenih se i ponašaju i pričaju kao da su maloprije došli u zagreb. zagreb je mješavina, koja prima ono najbolje ali i najgore i cijele zemlje. uopće ne znam na što ciljate kad smatrate da zagreb nije dovoljno ustao u obranu hrvata iz bih. što ste očekivali, 100 000 ljudi na trgu poslije svakog članka ili izjave? zagreb vas brani svaki dan, grupno i pojedinačno, u kafiću, na ulici, na tribini....... jel vas u dalmaciji možda brane, u slavoniji? svi smo u istom glibu, a kako vidim pošto je i ovdje popustila obzirnost i svijest, u glib ćemo sve dalje i dublje. najgore od svega je to što na zirdumov način i metode pozivaju oni koji ovoj zemlji nisu dali ništa, niti su ikad guzicu izložili što batinama što murji ili nečem trećem. najveći kompleksaši i jazavci drugima spočitavaju "kompleks inferiornosti prema hrvatima u rh". a ako netko drugi koristi zirdumove metode i riječnik prema npr. onom četničkom gnomu misi ili onoj mahaluši urbani dobije ekspresan ban. srbima obzir dabome, forum ih treba, a druge hrvate zgazi ko žohare jer šatro nisu dovoljno veliki hrvati!!!!??!?! ko misli da je moja obrana drugih hrvata prikaz "kompleksa inferiornosti prema hrvatima u rh" taj kompleks možemo utvrditi vrlo lako iduće ljeto a možemo i prije. u grabovniku a lako ja doletim i do grada. možemo i mikinoj teretani (ako još uopće radi) ima tu i sparing prostor, a možemo i na livadi!!
Zagreb jeste epicentar te mržnje, to je bilo još očitije prije "pada" Slobodne Dalmacije. I nije uopće riječ o nekakvim izvornim purgerima, jer njih zapravo vrlo malo i ima. A o tome što motivira tu mržnju - to je nejasno. Može biti i da griješimo, možda je to sve posljedica činjenice da su svi ti mediji stacionirani u ZG, pa se preko njih dobija percepcija da je to maslo Zagreba. Što se tiče koliko nas se u Zagrebu brani i konkretnu korist od toga - znaš kako se završava onaj vic: Nakon što je Suljo još pet-šest puta zaprijetio, Mujo, sav krvav, sa zemlje viknu: "Suljo, nemoj me više branit', matere ti!" Glede Srba, i tu ću biti posve jasan. U ovoj današnjoj konstelaciji snaga, jedan Matija Babić, Mesić, Kajin, Pusićka, i svaki "obični" državljanin RH koji ih podržava po pitanju BiH Hrvata, i time direktno ili indirektno šuruje sa muslimanskom hegemonističkom politikom je smrtni neprijatelj. Srbi u BiH to nisu. Na kraju krajeva, i ti Srbi sa kojima se ne slažemo samo brane svoj narod i stavove, pričaju ono što su naučeni. A što rade Matije, Mesić i oni koji ih podržavaju? Napadaju vlastiti narod, motivirani najnižim pobudama! I za takve da imam ko fol neko razumijevanje jer su ko fol Hrvati?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
mateb
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 23:37 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: caporegime je napisao/la:
nije zagreb epicentar mržnje nego oni koji tu mržnju šire su vrlo elegantno uvjerili sve one pogođene mržnjom kako je zagreb taj koji ih mrzi. čestitam, i tebe su vidim zajebali. zagreb je postao nažalos nešto što nitko ne uspijeva identificiati ali je svakom u nekom pogledu razlog za mrziti. kako su ljevičarima hercegovci krivi za sve, za neuspjeh u poslu, u ljubavi, zato jer nisu lijepi, pametni, nemaju novaca itd...tako netko s naše stane nažalost za sve te neracionalne razloge nađe krivicu u zagrebu. da je zagreb zagađen, usmrđen, razjeban, pun smradova i gadova, to znaju i vrapci na grani, ali ništa više nego i ostali dijelovi hrvatske ili barem veći gradovi u zemlji. pa ivica đikić (feal tribune) nije zagrepčanin. nije ni miljenko jergović. ni marinko čulić. niti igor mandić. ni saša kosanović. najveća govna u ovom društvu koja šire netrpeljivost između hrvata i po potrebi proziva po regionalnoj liniji su "dotepenci". pravih zagrepčana nemaš niti 3%. prije nekoliko godina objavljen je podatak da 52% stanovnika zagreba nije rođeno u njemu. moji rođaci i neki prijatelji koji spadaju u ovih 48% rođenih se i ponašaju i pričaju kao da su maloprije došli u zagreb. zagreb je mješavina, koja prima ono najbolje ali i najgore i cijele zemlje. uopće ne znam na što ciljate kad smatrate da zagreb nije dovoljno ustao u obranu hrvata iz bih. što ste očekivali, 100 000 ljudi na trgu poslije svakog članka ili izjave? zagreb vas brani svaki dan, grupno i pojedinačno, u kafiću, na ulici, na tribini....... jel vas u dalmaciji možda brane, u slavoniji? svi smo u istom glibu, a kako vidim pošto je i ovdje popustila obzirnost i svijest, u glib ćemo sve dalje i dublje. najgore od svega je to što na zirdumov način i metode pozivaju oni koji ovoj zemlji nisu dali ništa, niti su ikad guzicu izložili što batinama što murji ili nečem trećem. najveći kompleksaši i jazavci drugima spočitavaju "kompleks inferiornosti prema hrvatima u rh". a ako netko drugi koristi zirdumove metode i riječnik prema npr. onom četničkom gnomu misi ili onoj mahaluši urbani dobije ekspresan ban. srbima obzir dabome, forum ih treba, a druge hrvate zgazi ko žohare jer šatro nisu dovoljno veliki hrvati!!!!??!?! ko misli da je moja obrana drugih hrvata prikaz "kompleksa inferiornosti prema hrvatima u rh" taj kompleks možemo utvrditi vrlo lako iduće ljeto a možemo i prije. u grabovniku a lako ja doletim i do grada. možemo i mikinoj teretani (ako još uopće radi) ima tu i sparing prostor, a možemo i na livadi!!
Zagreb jeste epicentar te mržnje, to je bilo još očitije prije "pada" Slobodne Dalmacije. I nije uopće riječ o nekakvim izvornim purgerima, jer njih zapravo vrlo malo i ima. A o tome što motivira tu mržnju - to je nejasno. Može biti i da griješimo, možda je to sve posljedica činjenice da su svi ti mediji stacionirani u ZG, pa se preko njih dobija percepcija da je to maslo Zagreba. Što se tiče koliko nas se u Zagrebu brani i konkretnu korist od toga - znaš kako se završava onaj vic: Nakon što je Suljo još pet-šest puta zaprijetio, Mujo, sav krvav, sa zemlje viknu: "Suljo, nemoj me više branit', matere ti!" Glede Srba, i tu ću biti posve jasan. U ovoj današnjoj konstelaciji snaga, jedan Matija Babić, Mesić, Kajin, Pusićka, i svaki "obični" državljanin RH koji ih podržava po pitanju BiH Hrvata, i time direktno ili indirektno šuruje sa muslimanskom hegemonističkom politikom je smrtni neprijatelj. Srbi u BiH to nisu. Na kraju krajeva, i ti Srbi sa kojima se ne slažemo samo brane svoj narod i stavove, pričaju ono što su naučeni. A što rade Matije, Mesić i oni koji ih podržavaju? Napadaju vlastiti narod, motivirani najnižim pobudama! I za takve da imam ko fol neko razumijevanje jer su ko fol Hrvati? Pa jebemu, gdje će biti epicentar takve političke igre, nego u glavnom gradu koji je istovremeno i sjedište medija i cijele te bulumente naslijeđene od komunizma? To ima veze s, i danas, vladajućim slojem koji upravlja državom otkad je 1945. pobio i protjerao civiliziranu i urbanu Hrvatsku, a ne s običnim građanima Zagreba. Druga je stvar što u Zagrebu, kao i u Splitu i svugdje na svijetu, ima puno onih koji za vlastite neuspjehe u životu vole kriviti druge. Tako su npr. nekad bili Srbi krivi za sve izgubljene Dinamove titule, danas su Hercegovci krivi što ljudi nemaju posla, sutra će biti netko treći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Zašto se usrao Matija? Postano: 01 sij 2010, 23:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43709 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
mateb je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Zagreb jeste epicentar te mržnje, to je bilo još očitije prije "pada" Slobodne Dalmacije. I nije uopće riječ o nekakvim izvornim purgerima, jer njih zapravo vrlo malo i ima. A o tome što motivira tu mržnju - to je nejasno. Može biti i da griješimo, možda je to sve posljedica činjenice da su svi ti mediji stacionirani u ZG, pa se preko njih dobija percepcija da je to maslo Zagreba. Što se tiče koliko nas se u Zagrebu brani i konkretnu korist od toga - znaš kako se završava onaj vic: Nakon što je Suljo još pet-šest puta zaprijetio, Mujo, sav krvav, sa zemlje viknu: "Suljo, nemoj me više branit', matere ti!" Glede Srba, i tu ću biti posve jasan. U ovoj današnjoj konstelaciji snaga, jedan Matija Babić, Mesić, Kajin, Pusićka, i svaki "obični" državljanin RH koji ih podržava po pitanju BiH Hrvata, i time direktno ili indirektno šuruje sa muslimanskom hegemonističkom politikom je smrtni neprijatelj. Srbi u BiH to nisu. Na kraju krajeva, i ti Srbi sa kojima se ne slažemo samo brane svoj narod i stavove, pričaju ono što su naučeni. A što rade Matije, Mesić i oni koji ih podržavaju? Napadaju vlastiti narod, motivirani najnižim pobudama! I za takve da imam ko fol neko razumijevanje jer su ko fol Hrvati? Pa jebemu, gdje će biti epicentar takve političke igre, nego u glavnom gradu koji je istovremeno i sjedište medija i cijele te bulumente naslijeđene od komunizma? To ima veze s, i danas, vladajućim slojem koji upravlja državom otkad je 1945. pobio i protjerao civiliziranu i urbanu Hrvatsku, a ne s običnim građanima Zagreba. Druga je stvar što u Zagrebu, kao i u Splitu i svugdje na svijetu, ima puno onih koji za vlastite neuspjehe u životu vole kriviti druge. Tako su npr. nekad bili Srbi krivi za sve izgubljene Dinamove titule, danas su Hercegovci krivi što ljudi nemaju posla, sutra će biti netko treći. To je već pitanje tipa šta je starije, kokoš ili jaje. Jesu li se ti mediji stvorili prvi, pa onda oblikovali mišljenje naroda, ili su se mediji stvorili tu, gdje su naišli na plodno tlo i potražnju. Ako ćemo zbog medija u potpunosti osloboditi i cijeli narod od krivice/odgovornosti, onda predlažem da isto napravimo i za Srbe, a bome i Muslimane.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 6 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|