|
|
Stranica: 71/136.
|
[ 3380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 lip 2012, 11:25 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Robbie MO je napisao/la: Hoće li ovaj zvonik više krenuti sređivati ?
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 lip 2012, 12:19 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76712 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Zadar1993 je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Hoće li ovaj zvonik više krenuti sređivati ? Kad skupe pare od naplate parkinga.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 lip 2012, 15:50 |
|
|
Sta ce sredivat?? povecat ga za jos koji stotinjak metara u visinu ?
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 lip 2012, 15:52 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76712 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
VUKsaJUGA je napisao/la: Sta ce sredivat?? povecat ga za jos koji stotinjak metara u visinu ? Arapi su nam bacili rukavicu s onim svojim Burj Dubai.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 12 lip 2012, 16:10 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: VUKsaJUGA je napisao/la: Sta ce sredivat?? povecat ga za jos koji stotinjak metara u visinu ? Arapi su nam bacili rukavicu s onim svojim Burj Dubai. Nema se što čekati idemo u probijanje rekorda
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 15 lip 2012, 08:44 |
|
|
jel zna tko jel proradio cinestar u mepas mallu u mostaru?
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 16:47 |
|
|
Gradnja i renoviranje cesta u Mostaru (na dnu mapa i najnoviji radovi u Dubrovačkoj ulici) Sa skyscrapera: [QUOTE=Hardcore;92514650]Šetalište, trenutačni izgled; Prema Rondou... Prema Španjolskom... U dnu ove slike se vide radovi na popločavanju sa slika od Boyledd-a . Nisu previše odmakli, ali barem se nešto radi.[/QUOTE] [QUOTE=Boyledd;92574440]Šetalište - popločavanje :cheers: [/QUOTE] [QUOTE=Boyledd;92574639]Radovi u Zagrebačkoj ulici [/QUOTE]
Privitak/ci: |
Ceste Mostar.jpg [ 253.8 KiB | Pogledano 4524 put/a. ]
|
Dubrovačka.JPG [ 125.63 KiB | Pogledano 4524 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 16:48 |
|
|
Studentski centar
Studentski dom.JPG [ 166.15 KiB | Pogledano 4523 put/a. ]
|
Studentski dom 3.JPG [ 148.31 KiB | Pogledano 4523 put/a. ]
|
Studentski dom 2.JPG [ 144.06 KiB | Pogledano 4523 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 16:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59960 Lokacija: DAZP HQ
|
nemoj me zezat da je već do ove faze stiglo???
u Mostaru više rađe nego u Zagrebu, mislim da su ovo ljeto u ZG nanovo asfaltirali samo moju ulicu i to drugi put u 5 godina, toliko o kvaliteti radova.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 16:53 |
|
|
Zgoni I.jpg [ 215.16 KiB | Pogledano 4521 put/a. ]
|
Staklena Banka.jpg [ 235.31 KiB | Pogledano 4521 put/a. ]
|
Između Pratizanskog i Kralja PK IV.jpg [ 232.7 KiB | Pogledano 4521 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 16:56 |
|
|
Balinovac, i HELIODROM (ovo je grad u gradu)
Jasenica (heliodrom).jpg [ 242.81 KiB | Pogledano 4518 put/a. ]
|
Jasenica (heliodrom) zoning plan.png [ 141.18 KiB | Pogledano 4518 put/a. ]
|
Balinovac.jpg [ 236.04 KiB | Pogledano 4518 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 16:57 |
|
|
daj malo objasni ove regulacijske planove blentovini poput mene. tipa što je naše i što se bitno može graditi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:01 |
|
|
I na kraju, RODOČ :)
Rodoč IV.jpg [ 236.64 KiB | Pogledano 4514 put/a. ]
|
Rodoč III.jpg [ 241.74 KiB | Pogledano 4514 put/a. ]
|
Rodoč Kolonija.jpg [ 224.69 KiB | Pogledano 4514 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:03 |
|
|
još Rodoča...
Rodoč VI.jpg [ 232.88 KiB | Pogledano 4513 put/a. ]
|
Rodoč - Šipad.jpg [ 220.31 KiB | Pogledano 4513 put/a. ]
|
Rodoč - Lokve.jpg [ 196.28 KiB | Pogledano 4513 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:09 |
|
|
dudu je napisao/la: daj malo objasni ove regulacijske planove blentovini poput mene. tipa što je naše i što se bitno može graditi. Što se tiče ovih "gradskih" RP tu nema puno neke izgradnje, pokoja zgrada i to je to. Rodoč znaš gdje se nalazi, i koliko vidim masa stambenih zgrada, poslovnih objekata, veliki aqua park, hoteli itd itd. Heliodrom - ogromni zatvor, velike zgrade za administraciju (nemam pojma za što), škola, dom zdravlja, veliki spomen park 2. GB HVO-a u ulazu heliodrom, sveučilište, bazeni, poslovni objekti, puno zgrada itd itd. Uglavnom meni se sviđa okvirno, a koliko vidim grad će već početi prodavati zamlju za stanove i ove objekte koji su u RP.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:15 |
|
|
ne znam gdje je Heliodrom. Rodoč naravno da znam, samo to mi sve izgleda kao daleko budućnost, za najmanje idućih 20 godina.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:16 |
|
|
I još, GOLF tereni i etno selo (uz magistralu između Vrapčića i Potoka)
Golf tereni.jpg [ 220.12 KiB | Pogledano 5183 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:21 |
|
|
dudu je napisao/la: ne znam gdje je Heliodrom. Rodoč naravno da znam, samo to mi sve izgleda kao daleko budućnost, za najmanje idućih 20 godina. Evo karta (heliodrom je bivša vojarna) A taman tako - 20 godina, ali ovo je okvir da se gradi, do grada je da osigura infrastrukturu i proda zemljište investitorima koji žele graditi - mislim da će biti dosta aktivno dole na jugu kada se usvoje ovi planovi...
Karta.jpg [ 233.82 KiB | Pogledano 5181 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:28 |
|
|
Ova se slika pojavila na bljesku a vidi se da se gradi poslovni objekt uz šetalište NŠ Zrinjskig. A evo ovdje se vidi da već grad prodaje zemljišta za izgradnju polagano... Citat: MOSTAR- Gradske vlasti, kako bi namaknule što više sredstava u osiromašenu gradsku blagajnu i na taj način je bar malo zakrpale, namjeravaju u ovoj godini intenzivirati prodaju vlastitih nekretnina. Radi se o prodaji stanova, poslovnih prostora te prodaji neizgrađenog gradskog građevnog zemljišta u državnom vlasništvu. Prodaja zemljišta Na taj način namjeravaju u ovoj godini namaknuti čak 4,5 milijuna maraka. Preambiciozno ili ne, ostaje za vidjeti, jer, usporedbe radi, u prošloj godini od prodaje nekretnina planirano je tek 1,9 milijuna maraka zarade. Voditelj gradskog Odjela za nekretnine Zvonko Stanić kazao je kako je iznos od 4,5 milijuna maraka očekivan prihod u ovoj godini. - Tu se ne misli samo na konkretne nekretnine, već to su prihodi koji se očekuju u ovoj godini kad je u pitanju dodjela zemljišta za izgradnju stambenih i poslovnih objekata koji su predviđeni sukladno regulacijskom planu. Tu spadaju i prihodi od legalizacije postojećih objekata itd, kazao je Stanić. Kad je u pitanju dodjela zemljišta za izgradnju stambenih i poslovnih objekata, Grad je prije nekoliko dana objavio poziv za tri takve lokacije i to na području Sjevernog logora. Početna cijena (cijena zemljišta + naknada za pogodnosti / renta) tih zemljišta je od 100 do 200 tisuća maraka, ovisno o površini zemljišta. - Imamo u planu takvih 14 lokacija za prodaju, za koje se prethodno treba urediti zemljišno-knjižna dokumentacija kako bi se zemljište prenijelo na Grad te kako bi mi onda mogli te lokacije staviti na licitaciju, kazao je Stanić. Kad su u pitanju stanovi u gradskom vlasništvu, u tri navrata se isti nisu uspjeli prodati. U dva navrata izlazio je poziv za javno nadmetanje za prodaju nekretnina preko pribavljanja pismenih ponuda, no budući da nije bilo zainteresiranih kupaca, Grad se odlučio na prodaju istih izravnom nagodbom, koja također nije uspjela. Radilo se o tri stana, u novogradnji u stambeno-poslovnom objektu u Podhumu u Ul. fra Ambre Miletića. - Nismo uspjeli prodati stanove, kupcima su očito cijene i dalje previsoke, a i lokacija im nije atraktivna. Nešto ćemo morati ponovno raditi kako bismo ih prodali, kazao je Stanić. Prodaja izravnom pogodbom nije uspjela iz razloga što su sve ponude koje su pristigle bile neozbiljne budući da su cijene za stanove išle i ispod 50 posto cijene koju su građevinski vještaci utvrdili kao minimalnu vrijednost stanova te su iz tog razloga ponude odbačene.
Stanovi do 128 tisuća
Ranijim pozivima za prodaju ovih stanova cijene su bile nešto više, odnosno početna cijena po metru četvornom iznosila je 1800 maraka, a za poslovni prostor 1500 maraka. Na prodaju su bila tri stana, dva površine 89,70 i jedan 92,48 metara četvornih, dva poslovna prostora površine 54,20 i 40,15 metara četvornih te dvije garaže površine 19 metara četvornih, koji su u vlasništvu Grada. Početna cijena dvaju stanova površine 89,70 metara četvornih iznosila je oko 113 tisuća maraka, dok se stan površine 92,48 metara četvornih prodavao po početnoj cijeni od oko 128 tisuća maraka, što je, s obzirom da je riječ o novogradnji, povoljna cijena.
Atraktivno odmaralište u Gradcu
Atraktivna nekretnina u Gradcu u vlasništvu Grada Mostara u idućem razdoblju zasigurno neće ići na prodaju. O istom je bilo govora, točnije 2010. godine kada je Grad zbog teške financije krize išao i na tu opciju da prodaje nekretnine kako bi napunili relativnu praznu gradsku blagajnu. Gradu nije u interesu prodati to odmaralište, a ako bi se iznašla neka sredstva, uložila bi se u njegovu obnovu, s obzirom da je devastiran. Radi se o finoj parceli na kojoj se nalazi veliki glavni objekt koji je služio kao odmaralište te dva manja sporedna koja su u to vrijeme služila kao restorani. Odmaralište je trenutačno prilično devastirano, a u međuvremenu zemljište je i bespravno uzurpirano i taj spor još uvijek je na sudu. Građevinski vještak nikad nije radio procjenu vrijednosti nekretnine, no zasigurno je da je riječ o vrijednosti od nekoliko milijuna maraka.
Piše: Ivana Previšić slika pojavila na bljesku (vidi se da će se graditi onaj poslovni centar na šetalištu)
A evo u gradu već pričaju o prodaji zemljišta...
RP - rondo.jpg [ 40.36 KiB | Pogledano 5186 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:31 |
|
|
stalno pričam da se s naše strane na Mostarskom polju mogu dići dva nova Mostara i tu treba proširit grad. napraviti obilaznicu iz smjera Širokog, probit Hum i dobiješ gradinu pravu.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:37 |
|
|
dudu je napisao/la: stalno pričam da se s naše strane na Mostarskom polju mogu dići dva nova Mostara i tu treba proširit grad. napraviti obilaznicu iz smjera Širokog, probit Hum i dobiješ gradinu pravu. Eto ga, gradi se grad, obilaznica se isto gradi, a za probijanje Huma - sumnjam da će to biti kroz sljedećih 20 godina...
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 17:58 |
|
|
dudu je napisao/la: stalno pričam da se s naše strane na Mostarskom polju mogu dići dva nova Mostara i tu treba proširit grad. napraviti obilaznicu iz smjera Širokog, probit Hum i dobiješ gradinu pravu. Polako, ne možeš od magarca napraviti konja u malo vremena. Trebat će Mostaru još 20ak godina da dosegne taj tvoj san . Kao što reče Ultras pak za ovo ispod Huma ne bih bio siguran ni u narednih 20 godina .
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 18:13 |
|
|
Još jedna lijepa vijest, vraća se život Hrvata i Srba u istočnom dijelu iz kojeg su mnogi protjerani Citat: Zajednički projekat Srba i Hrvata - škola u istočnom dijelu grada
MOSTAR -- Vladika zahumsko-hercegovački i primorski, Grigorije izjavio je u petak kako su predsjednik RS-a, Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović pokrenuli inicijativu jednog zajedničkog srpsko-hrvatskog projekta u većinski bošnjačkom istočnom dijelu Mostara.
Vladika Grigorije je to rekao tokom posjete premijera RS-a, Aleksandra Džombića mjestu obnove u ratu porušene Saborne crkve u Mostaru.
Episkop zahumsko-hercegovački i primorski je kazao kako je riječ o novoj inicijativi, obnovi stare škole, koja se nalazi u blizini Saborne crkve.
Vladika Grigorije je naveo kako je to inicijativa koju su pokrenuli Dodik i Čović. Džombić je tu da, zajedno sa Vjekoslavom Bevandom, predsjedavajućim Vijeća ministara, budu najviši predstavnici Srba i Hrvata, koji obavljaju važne funkcije.
"Ta škola treba da bude neki projekat u kojem Srbi i Hrvati obnavljaju nešto zajedno, ovdje na istočnoj strani Mostara", rekao je vladika Grigorije.
On je spomenuo kako je sinoć imao sastanak sa Bošnjacima, kojem je prisustvovao muftija Smajkić, te bošnjački privrednici. "Tako, hoćemo da napravimo kroz tu školu nešto opet lijepo, ako Bog da", rekao je vladika.
Inače, on je istakao kako je Vlada RS najveći donator obnove Saborne crkve. "To znači da Vlada želi da mi živimo ovdje i da želi da nam pomogne da živimo ovdje na dostojanstven način", rekao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski.
Rekao je i kako je Vlada RS ispunila sva obećanja. Najavio je kako će iduće godine na proljeće Saborna crkva biti građevinski završena, nakon čega slijedi unutrašnje uređivanje.
Naglasio je važnost pomirenja, te suživot kojeg - kako je naveo - vrlo često ponavljamo, a vrlo rijetko radimo na tome.
Premijer RS-a, Aleksandar Džombić je podsjetio kako je Vlada RS prije dva mjeseca uplatila 900.000 KM, kako bi se radovi na obnovi Saborne crkve mogli nesmetano odvijati. To je ukupno 2.350.000 KM, koje je uplatila Vlada RS-a.
"Kako sam dobio informacije od vladike, sredstva su i od ostalih donatora osigurana i da neće biti problema da se sva finansijska konstrukcija zatvori i da se crkva završi na vrijeme", rekao je Džombić.
Kada je riječ o novoj inicijativi, obnovi stare škole, Džombić je kazao kako će Vlada RS-a dati punu podršku svim projektima koji dođu od Eparhije.
Opširnije pogledajte u priloženom videu, te foto-galeriji. http://www.starmo.ba/mostars/item/7778- ... rvata.html
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 19:33 |
|
|
Projekt za Heliodrom izgleda vrhunski. Grad u gradu.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 19:37 |
|
|
Na jugu stotine novih zgrada.
Predviđeni su i brojni novi obrazovni objekti, je li oni to misle širit Sveučilište prema dolje ili pravit još jedan kampus?
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|