|
|
Stranica: 72/136.
|
[ 3380 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 19:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76841 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Ultras1986 je napisao/la: dudu je napisao/la: stalno pričam da se s naše strane na Mostarskom polju mogu dići dva nova Mostara i tu treba proširit grad. napraviti obilaznicu iz smjera Širokog, probit Hum i dobiješ gradinu pravu. Eto ga, gradi se grad, obilaznica se isto gradi, a za probijanje Huma - sumnjam da će to biti kroz sljedećih 20 godina... To je tunel od samo 1500 metara, nisu to neke pare, na autocesti VC se gradi 15 tunela koji su duži od toga, a napravit će ga nakon što budu nevjerojatne gužve kroz Donju Mahalu, i nakon što određeni lobiji skuže da će cijene tih (najvjerojatnije jeftinih) stanova u Rodoču skočit u nebo izgradnjom tunela.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 19:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76841 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Rodoč će bit mostarsko Špansko, a Cim i Ilići mostarska Dubrava.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 19:59 |
|
|
Gledam ove slike Mostara i moram reći SVAKA ČAST. U Mostaru se pokazuje da se sve može kad se hoće, uprkos krizi u svijetu, politici, obliku države i slično. Dok neko ne počne sa podjelama Mostara i našim i njihovim to sve što se gradi je dobro za svakog Mostarca, pa čak i za svakog ko živi u BiH, u bilo kojem entitetu. Treba odnekud krenuti renesansa.
|
|
Vrh |
|
|
nikolasmo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 22:53 |
|
|
Spojio sam sve regulacijske planove Rodoča i regulacijski plan Bišće polje:
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 22 lip 2012, 23:23 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
nikolasmo je napisao/la: Spojio sam sve regulacijske planove Rodoča i regulacijski plan Bišće polje: Svaka čast
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 23 lip 2012, 02:39 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: nikolasmo je napisao/la: Spojio sam sve regulacijske planove Rodoča i regulacijski plan Bišće polje: Svaka čast Jug Mostara = Novi Zagreb , prije nego Špansko
|
|
Vrh |
|
|
Bijeli Brijeg
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 23 lip 2012, 11:19 |
|
Pridružen/a: 22 tra 2011, 16:29 Postovi: 161 Lokacija: iznad stadiona
|
Kad smo oko ove južne zaobilaznice, zna li se kada će biti gotova ? Mislim da je problem kuda je "provesti" kroz Rodoč i da su se mještani bunili radi toga. A stvarno je ružno vidjeti onolike šlepere kroz grad..
_________________ HŠKZ
|
|
Vrh |
|
|
MaMo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 23 lip 2012, 21:06 |
|
|
Bijeli Brijeg je napisao/la: Kad smo oko ove južne zaobilaznice, zna li se kada će biti gotova ? Mislim da je problem kuda je "provesti" kroz Rodoč i da su se mještani bunili radi toga. A stvarno je ružno vidjeti onolike šlepere kroz grad.. Južna obilaznica je prijeka potreba !!! Ne samo da bi rasteretili grad od svog prometa, ne samo kamionskog nego bi i Rodoč i Jasenicu puno bolje povezali i sa zapadnom Hercegovinom i sa M 17. To automatski otvara nove mogućnosti za neke insustrijske zone i sl. U svakom slučaju se nadam da će se to napokon početi graditi i da će to biti prioritet.
|
|
Vrh |
|
|
Tomislav Diablo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 23 lip 2012, 21:26 |
|
|
Baš lijepo za Rodoč. Nego je li ima u Rodoču Muslimana ili je većina otišla na svoju stranu Neretve tijekom/nakon rata? I kako se kreće udio Hrvata u ovom (muslimanskom?) kvartu od Starog Mosta do Rodoča? Robbie MO je napisao/la: Još jedna lijepa vijest, vraća se život Hrvata i Srba u istočnom dijelu iz kojeg su mnogi protjerani Citat: Zajednički projekat Srba i Hrvata - škola u istočnom dijelu grada
MOSTAR -- Vladika zahumsko-hercegovački i primorski, Grigorije izjavio je u petak kako su predsjednik RS-a, Milorad Dodik i predsjednik HDZ-a BiH, Dragan Čović pokrenuli inicijativu jednog zajedničkog srpsko-hrvatskog projekta u većinski bošnjačkom istočnom dijelu Mostara.
Vladika Grigorije je to rekao tokom posjete premijera RS-a, Aleksandra Džombića mjestu obnove u ratu porušene Saborne crkve u Mostaru.
Episkop zahumsko-hercegovački i primorski je kazao kako je riječ o novoj inicijativi, obnovi stare škole, koja se nalazi u blizini Saborne crkve.
Vladika Grigorije je naveo kako je to inicijativa koju su pokrenuli Dodik i Čović. Džombić je tu da, zajedno sa Vjekoslavom Bevandom, predsjedavajućim Vijeća ministara, budu najviši predstavnici Srba i Hrvata, koji obavljaju važne funkcije.
"Ta škola treba da bude neki projekat u kojem Srbi i Hrvati obnavljaju nešto zajedno, ovdje na istočnoj strani Mostara", rekao je vladika Grigorije.
On je spomenuo kako je sinoć imao sastanak sa Bošnjacima, kojem je prisustvovao muftija Smajkić, te bošnjački privrednici. "Tako, hoćemo da napravimo kroz tu školu nešto opet lijepo, ako Bog da", rekao je vladika.
Inače, on je istakao kako je Vlada RS najveći donator obnove Saborne crkve. "To znači da Vlada želi da mi živimo ovdje i da želi da nam pomogne da živimo ovdje na dostojanstven način", rekao je episkop zahumsko-hercegovački i primorski.
Rekao je i kako je Vlada RS ispunila sva obećanja. Najavio je kako će iduće godine na proljeće Saborna crkva biti građevinski završena, nakon čega slijedi unutrašnje uređivanje.
Naglasio je važnost pomirenja, te suživot kojeg - kako je naveo - vrlo često ponavljamo, a vrlo rijetko radimo na tome.
Premijer RS-a, Aleksandar Džombić je podsjetio kako je Vlada RS prije dva mjeseca uplatila 900.000 KM, kako bi se radovi na obnovi Saborne crkve mogli nesmetano odvijati. To je ukupno 2.350.000 KM, koje je uplatila Vlada RS-a.
"Kako sam dobio informacije od vladike, sredstva su i od ostalih donatora osigurana i da neće biti problema da se sva finansijska konstrukcija zatvori i da se crkva završi na vrijeme", rekao je Džombić.
Kada je riječ o novoj inicijativi, obnovi stare škole, Džombić je kazao kako će Vlada RS-a dati punu podršku svim projektima koji dođu od Eparhije.
Opširnije pogledajte u priloženom videu, te foto-galeriji. http://www.starmo.ba/mostars/item/7778- ... rvata.htmlNe kužim čemu tolika frka oko protjeranih Hrvata sa istočne strane grada. Pa zar nije svejedno na kojem dijelu grada živiš? Pa i da se preseliš na drugu stranu grada i dalje živiš u tom istom gradu. Ako te uhvati nostalgija, uvijek možeš prošetati do druge strane gdje si prije živio i nakon toga se vratiti na svoju novu stranu gdje žive tvoji i gdje možeš živjeti bez straha od diskriminacije. Ako neki Hrvat želi živjeti na istočnoj strani, bolje da mu se omogući kupovina ovih nekretnina na "istočnoj strani" zapadno od Neretve i da time učini nešto korisno svojem narodu sudjelujući u osiguravanju zapadne strane pod kontrolom Hrvata. I onda ako se zaželi istoka može uvijek preći preko mosta i prošetati malo tom kasabom da se riješi nostalgije. Ne vidim smisao stvaranja problema oko osiguravanja škola na hrvatskom jeziku i zaštite Hrvata od muslimanske diskriminacije na istočnoj strani kad ionako to ne možemo nikako preuzeti. Srbi bi možda i imali priliku, ako bi se vratilo bar 10 000 njih i ako bi poradili na natalitetu povratnika. No dobro, nadam se da neće biti sukoba između djece u školi i da će ona biti simbol zajedništva srba i Hrvata u Hercegovini...
_________________ [url]http://www.youtube.com/watch?v=8BhSmd5ZWkw[/url]
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 23 lip 2012, 22:34 |
|
|
kad god idem u obi-ja u šoping, svaki put se zapitam isto pitanje: odakle onaj silni potrgani najlon po osušenoj travi i niskom raslinju svud okolo? nevjerojatno nešto. kao da se radi o nekoj konceptualnoj umjetnosti koju samo mostarci razumiju...
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 23 lip 2012, 23:16 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24060 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Ilirk@ je napisao/la: kad god idem u obi-ja u šoping, svaki put se zapitam isto pitanje: odakle onaj silni potrgani najlon po osušenoj travi i niskom raslinju svud okolo? nevjerojatno nešto. kao da se radi o nekoj konceptualnoj umjetnosti koju samo mostarci razumiju... Kombinacija bure i drače, koja je kao ljepilo za razne vrste najlona. Teško se boriti protiv onoga.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
|
starmo
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 24 lip 2012, 00:28 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: kad god idem u obi-ja u šoping, svaki put se zapitam isto pitanje: odakle onaj silni potrgani najlon po osušenoj travi i niskom raslinju svud okolo? nevjerojatno nešto. kao da se radi o nekoj konceptualnoj umjetnosti koju samo mostarci razumiju... prođi jednom iza Svadbenog salona Ruža, odnosno iza one prodavnice Gorenje, pa ćeš vidjeti uzduž lijeve obale Neretve, nekoliko stotina metara dugo romsko naselje. oni tamo otpad separiraju... kese odlažu... a bura ih samo dole nosi prema avijatičkom mostu... ja nisam mogao vjerovati svojim očima, kad sam vidio koliko je to naselje njihovo pored Neretve!!!
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 24 lip 2012, 00:55 |
|
|
Kašebeš. To je romsko naselje koje je decenijama tu. To su mostarski romi,romi koji ne prose,romi koji preživljavaju radeći,bilo da su u pitanju sekundarne sirovine ili pak preprodaja svega i svačega. I nisu oni isključivi krivci za te vrećice,kriva je i (ne)kultura onih uzvodno. Osim te (ne)kulture uzvodnih,svatko tko živi u Mostaru zna kakva je situacija sa odvozom smeća u gradu,koliko se to često radi. Grad se jednostavno grca u smeću.
|
|
Vrh |
|
|
Ultras1986
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 24 lip 2012, 18:17 |
|
|
Sa staklene banke
Privitak/ci: |
Španjolski trg_m.jpg [ 195.95 KiB | Pogledano 5020 put/a. ]
|
Mepas_m.jpg [ 136.95 KiB | Pogledano 5020 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 25 lip 2012, 01:11 |
|
|
Koridor između zgrada ostavljen za produžetak četverotračne Avenije kralja Tomislava do novog mosta Sutina, koji je već skoro gotov.
Radovi kreću ovih dana.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 25 lip 2012, 22:46 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24060 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Mepas mall jučer - iznutra
|
|
Vrh |
|
|
Ilirk@
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 08:13 |
|
|
to si htio pokazati kako je prazan?? :)) mostarska kriza se vidi po dućanima i šoping centrima. čak i po kafićima pomalo. mepas mall je po meni prevelika investicija u nikakvo vrijeme. najmanje 2000 ljudi mora biti unutra da bi se dobio privid nekakvog posjeta. prevelik, preprazan. i previše tih šoping centara.. novi tržni, stari tržni, piramida, merkator i mepas u kojeg stanu svi nabrojani.
_________________ 16.11.2012. - "...izmjena u reprezentaciji Hrvatske, izlaze Gotovina i Markač, ulaze Čačić i Sanader..."
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 19:22 |
|
|
Ilirk@ je napisao/la: to si htio pokazati kako je prazan?? :)) mostarska kriza se vidi po dućanima i šoping centrima. čak i po kafićima pomalo. mepas mall je po meni prevelika investicija u nikakvo vrijeme. najmanje 2000 ljudi mora biti unutra da bi se dobio privid nekakvog posjeta. prevelik, preprazan. i previše tih šoping centara.. novi tržni, stari tržni, piramida, merkator i mepas u kojeg stanu svi nabrojani. To jeste. Bilo je najmanje 500-600 gostiju unutra, a čini se kao prazan. Ogroman je.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 19:43 |
|
|
Hm.Ne znam koliko je vas bilo u 'Jokera',u Splitu? Nikad nije djelovao prazan,naprotiv,zna dobro zagužvati. Meni je razlika nebo i zemlja,Mepas i Joker.
|
|
Vrh |
|
|
lider30
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 19:47 |
|
|
zmajček je napisao/la: Hm.Ne znam koliko je vas bilo u 'Jokera',u Splitu? Nikad nije djelovao prazan,naprotiv,zna dobro zagužvati. Meni je razlika nebo i zemlja,Mepas i Joker. Mepas je i za 50% veći od Jokera.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 19:51 |
|
|
Ali,opet se ne mogu oteti dojmu da u Jokeru kopnstantno 'gori'. Gdje god da sam ulazio,bili to butici,igračke za djecu,satovi,sportska oprema...svugdje gužva. Mada,veliki broj ljudi iz Hercegovine je išao dole,onih koji više neće. Jer sve imaju tu.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 19:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60121 Lokacija: DAZP HQ
|
radnim danom malo će ljudi poteknuti do Mostara radi šopinga i tih dana Mepas živi samo od Mostara. međutim radnim danom su prazni i zagrebački centri, nije to ništa osobito. bitno je kakvi su financijski rezultati.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
PCM
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 26 lip 2012, 23:56 |
|
|
zmajček je napisao/la: Hm.Ne znam koliko je vas bilo u 'Jokera',u Splitu? Nikad nije djelovao prazan,naprotiv,zna dobro zagužvati. Meni je razlika nebo i zemlja,Mepas i Joker. Živio sam tamo godinu dana i ovo je netočno. Joker je bio solidno popunjen dok nije došao City Centar, sad je to pola-pola ... pogotovo ljeti kad nema nikog tamo ...
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
Vrh |
|
|
zmajček
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 27 lip 2012, 01:19 |
|
|
Ili me je dojam prevario ili sam baš znao doći kad je špica,nemam pojma. Ili sam pak bio impresioniran Jokerom jer mi do Mepasa nismo imali ništa slično,tako blizu.
|
|
Vrh |
|
|
Wind
|
Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru Postano: 27 lip 2012, 09:32 |
|
|
zmajček je napisao/la: Ili me je dojam prevario ili sam baš znao doći kad je špica,nemam pojma. Ili sam pak bio impresioniran Jokerom jer mi do Mepasa nismo imali ništa slično,tako blizu . Uh, kak bi tek bio impresioniran Hamburškom filharmonijom. Ne bi vjerovao vlastitim očima.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|