HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 srp 2026, 10:56.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 3458 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 139  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Izgradnja u Mostaru
PostPostano: 14 pro 2009, 07:26 

Mile007 :aleale Svaka cast na slikama.

Imamo li informacije koliko ljudi zaposljava najnoviji soping centar ? Vise od Piramide?

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 11:55 

Franz Ferdinand je napisao/la:

Imamo li informacije koliko ljudi zaposljava najnoviji soping centar ? Vise od Piramide?

Info koju ja imam je da ima 90 poslovnih prostora.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:09 

Ultras1986 je napisao/la:

Jos je dosta prostora prazno, tj pise im na vratima u pripremi, pa treba pricekati par mjeseci da se i oni popune pa cemo imati pravu sliku.
Inace je zgrada malo po noci sablasna, barem sto se tice stanova jer ih je samo par useljeno. Pa je vecina stanova u mraku.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:32 

nikolasmo je napisao/la:

Jos je dosta prostora prazno, tj pise im na vratima u pripremi, pa treba pricekati par mjeseci da se i oni popune pa cemo imati pravu sliku.
Inace je zgrada malo po noci sablasna, barem sto se tice stanova jer ih je samo par useljeno. Pa je vecina stanova u mraku.

Stanovi nisu useljeni, ne znam kako uopće ima ijedan useljen ? Useljenje je kroz tjedan dana tek.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:33 

Koliko u toj zgradi košta kvadrat i koliki je najveći stan?

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:38 

Stan je bio 1050 €, a stanove su pojedinci spajali. TAko da ima tamo stanova po 300 m2, imao sam priliku viditi :)
Regularno mislim da je najveći stan oko 100 njak kvadrata, iako su na kraju na mansardama napravili još jedan kat na kojemu su ogromni stavnovi, ali tu nisam išao.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:42 

Pa i nije skupo, al po zapadnim standardima! Ti ogromni stanovi su tzv. "penthouses", ovdje uglavnom okupiraju gornji kat (ili dva), kvadratura 200 m2+, kao minimum minimuma, a neke zauzimaju i pola kata.

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:48 

RajvoSa je napisao/la:
Pa i nije skupo, al po zapadnim standardima! Ti ogromni stanovi su tzv. "penthouses", ovdje uglavnom okupiraju gornji kat (ili dva), kvadratura 200 m2+, kao minimum minimuma, a neke zauzimaju i pola kata.

Kad vidiš da se stan od 90m2 prije 7-8 godina mogao kupiti za 60 000 KM shvatit ćeš zašto svi govore da je skupo...
Onaj tko je bio vizionar i pamtan (i naravno imao novac) u to vrijeme je mogao drama posao odraditi.

Mada ja predviđam rast od cca 500 € u sljedećih 5 godina, živi bili pa vidili...

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 12:52 

RajvoSa je napisao/la:

Kad vidiš da se stan od 90m2 prije 7-8 godina mogao kupiti za 60 000 KM shvatit ćeš zašto svi govore da je skupo...
Onaj tko je bio vizionar i pamtan (i naravno imao novac) u to vrijeme je mogao drama posao odraditi.

Mada ja predviđam rast od cca 500 € u sljedećih 5 godina, živi bili pa vidili...

Predviđaš značajno doseljavanje u Mostar ili veliku seobu iz socijalističkih nebodera u novogradnju?

Vrh

PostPostano: 14 pro 2009, 13:00 

Mostar nema mjesta za gradnju još previše i u tome periodu će se vidjeti i osjetiti taj nedostatak pa i u cijenama.
Gledam također odnos cijena s obzirom na veličinu grada. Mostar je sada na razini Vinkovaca primjerice.
Studenti su u Mostaru trenutno uzeli SVE stanove u najam. Jučer se šišam u Zg, kad me frizerka pita xnam li ikoga da izdaje stan u Mostaru od sestre joj mali 2 mjeseca vozari iz Ljubuškog jer NEMA stana za unajmiti.

Jednostavno stvari idu u tom pravcu...

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 16:56 

Evo lokacija objekata završenih 2009 godine.

slika

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 17:39 

Legendo, svaka ti cast za ovo !!! Do sada daleko najbolja karta, pogotovo za ne-Mostarce. :aleale

Sada opet ja ne bih bio ja (kao beba kad joj das prst, a ona hoce cijelu ruku) da te ne zamolim da nam kao dugorocni projekat napravis iste karte, jednu sa sveucilistem, srednjim i osnovnim skolama i vrticima (jednu ovdje jednu u demografija),te jednu sa zdravstvenim institucijama i domovima za umirovljenike (ako ih ima, nitko ih ne spominje) i sirotista + pucke kuhinje. Probaj u obje ukljuciti i jug - Rodoc itd.

ps - sad znam da cu pretjerati - moze li jedna za projekte za 2010 godinu, zapocete i koji ce tek poceti gradnju ?

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 18:17 

Legendo, svaka ti cast za ovo !!! Do sada daleko najbolja karta, pogotovo za ne-Mostarce. :aleale

Sada opet ja ne bih bio ja (kao beba kad joj das prst, a ona hoce cijelu ruku) da te ne zamolim da nam kao dugorocni projekat napravis iste karte, jednu sa sveucilistem, srednjim i osnovnim skolama i vrticima (jednu ovdje jednu u demografija),te jednu sa zdravstvenim institucijama i domovima za umirovljenike (ako ih ima, nitko ih ne spominje) i sirotista + pucke kuhinje. Probaj u obje ukljuciti i jug - Rodoc itd.

ps - sad znam da cu pretjerati - moze li jedna za projekte za 2010 godinu, zapocete i koji ce tek poceti gradnju ?

Teško je pronaći slike za sve to, kada budem imao vremena pogledat ću, mada ništa ne mogu obećati.

Nego franz odakle si ti i otkuda tolika ljubav prema Mostaru ?

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 18:48 

Teško je pronaći slike za sve to, kada budem imao vremena pogledat ću, mada ništa ne mogu obećati.

Nego franz odakle si ti i otkuda tolika ljubav prema Mostaru ?

Nema zurbe, rekao sam dugorocni, ja kad bih znao nebi mi kraja bilo.

Ja sam iz Sarajeva rodom, srcem i dusom. Strasno mi je bolno promatrati mutacije kroz koje mi rodna gruda prolazi. U Mostaru si nalazim utjehu, gradnja i razvitak Mostara me raduju vise nego bilo sto sto bi mi teheran mogao upriliciti. Uz malo srece i zdravlja planiram se seliti u Mostar u dogledno vrijeme (par godina). Nista protiv nikoga, ali volim svoje i volim biti sa svojima na svom. Iz istog razloga i njega volim "bola" :zrinjski . Tesko je svariti kad ti seljacina/krkan dodje i pocne lekcije drzati o patriotizmu, a pogotovu "seheru". Ja kazem svim Mostarcima da cu dati sve od sebe za boljitak Mostara, a iskreno se nadam da ce isti ti ili njihova djeca reciprocirati kad dodje nas red na teheran.

ps RajvoSA i ja smo isli u istu osnovnu skolu i zivili u istom naselju. Da ne spominjem iste poglede :wink

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 19:32 

Ima tu i mojih slika čini mi se :smajl007
Svaka ti čast Ultraše

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 21:09 

MaMo je napisao/la:
Svaka ti čast Ultraše

Znam, zaboravio sam napomeniti VEĆINA SLIKA JE od MAMO ! :HercegBosanac

Franz svaka čast, ja Mostar zamišljam (možda zato što sam mlad) upravo kao oazu za ljude kao što si ti. Ljude koji vole Hercegovinu, Herceg Bosnu (BiH), te kao grad koji pruža mogućnosti mladima za uspjeh.

Sad, neki će reći da je to nemoguće da su to gluposti, ali ja ih pitam koliko vi doprinosite tome?

Evo seciranja malo stanja "uma" u Mostaru:

Ljudi ulože milijune KM (istina imaju i dobit, ali imali bi je i u Zagrebu ili Splitu primjerice još i veću), a mi žugamo "šta će nam tržni centri ko će kupovati raja nema para, šta će nam stanovi od 1000€ ko će to kupiti (a stanovi se prodaju :neznam )...", nitko ne govori "dobro je gradi se, ljudi kupuju grad se širi..."

Svi pametuju kako su ulice loše, i pravi se Bulevar, a svi žugaju kako loše rade, sporo rade i slično, a nitko ne kaže dobro je rade se ceste...

Svi vape za kinom, i najavi se kino u Mepasovoj zgradi, a novinari napišu članak o nekom drvetu koje je tu 100 godina i kojeg ruše, a nitko ne kaže "drama dobit ćemo kino!", a novinari se uopće ne interesiraju za tu činjenicu i ne trude se istražiti o tome multipleksu i dobiti malo više info, nego pišu o nekom drvetu. :ucelo

Svi pričaju kako nema zelenih površina i kukaju kako nam je grad devastiran. Napravi se park Zrinjevac, i većina nastavi pričati kako nema površina i kako je park malo, nitko ne priča "dobro je park je drama, sada polako dalje..."

Primjerice većini Mostaraca je prošlo neprimjetno da su se odnovile ulice kneza M.V. Humskog i ulica prema katedrali te da su uklonjeni debeli korjeni koji su izbili na površinu, te da se sada može normalno kolicima za djecu proći tim ulicama...

Da budemo na čisto, sve su u pravu, ali ne treba gledati sve tako crno. Ja kada otvorim one komentare na Bljesku poludim, neki dan čitam kako AISEC pomaže da se otvori mini kinodvorana u Studentskom centru u Mostaru, kad dole komentar "šta će mi filmovi koje mogu i kući pogledati"!To ne mogu shvatiti i vjerojatno nikada ni neću, pa čovječe 90% filmova koji su u kinu u ZG primjerice mogu se skinuti s neta prije prikazivanja, pa ljudi idu u kino. Ovi naši misle da će gledati filmove prije samih redatelja.

Koda sada gledam, kad se izgradi kino i stave kartu, bubam 7KM, "javno mišljenje" mojih mostaraca će biti da nas lopovi kradu, malo tko će reći "pa čovječe imamo kino" !

Ja razmišljam u drugom smjeru, a vidim da ima ljudi koji isto misle i nadam se da će pozitivno i konstruktivno mišljenje prevladati u Mostaru, a onda nam je samo nebo granica. A mislim da ljudi koji su kao Franz mogu svojim primjrom u značajnoj mjeri doprinjeti takvoj atmosferi u gradu, potrebno je samo da se stvori kritična masa koja će povući "spavače" kako ih ja zovem, koji sljede "trendove" ma kakvi god oni bili (pozitivni ili negativni).

RAspriča se ja u prazno ali žao mi brisat ovako velik post pa ga neka :kava

Vrh

PostPostano: 15 pro 2009, 21:34 

Ultras, svaka čast, slažem se s ovim postom baš u svemu, 'ko bi rek'o :zubati
Jbg, znam da sam offtopic, al' morala sam.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 00:13 

MaMo je napisao/la:
Svaka ti čast Ultraše

Ma nisam ja to napisao da me pohvališ nego mi nešto bi drago da nisam štrokao aparatom bzvz po gradu godinu dana. Osjećaj je bio kako kad položiš neki zajeban ispit. Trud ipak nije bio uzalud. :zubati
Svaka ti čast na ideji i nadam se da ćemo do idućeg Božića napraviti jednu još veću i sa duplo više izgrađenih objekata.
Ako sve bude u redu, taman će nam se ugledati i dvorana i Mepas. Uglavnom, bit će posla...
:zrinjski1

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 00:42 

MaMo je napisao/la:

Ma nisam ja to napisao da me pohvališ nego mi nešto bi drago da nisam štrokao aparatom bzvz po gradu godinu dana. Osjećaj je bio kako kad položiš neki zajeban ispit. Trud ipak nije bio uzalud. :zubati
Svaka ti čast na ideji i nadam se da ćemo do idućeg Božića napraviti jednu još veću i sa duplo više izgrađenih objekata.
Ako sve bude u redu, taman će nam se ugledati i dvorana i Mepas. Uglavnom, bit će posla...
:zrinjski1

Ma neka se gradi, i normalno da nisi džabe štrokao. Pa većina slika ovdje je tvojih, nešto je slikao dado ali je nestao :neznam
Inače, dobio sam 100% info da će u sklopu mepasa biti kino. :zivili

A dogodine će biti završeni i u fazi izgradnje

Mepasov tržni
Dvorana
Novi tržni kod Gimnazije
Kuća Mode
Vranicina zgrada na Rudniku
Most Sutina
HDZ (zavšena dogranja)
2 faza kampusa (knjižnica, novi dom...)
Tko zna možda Hercegovina osiguranje
Zgrada između mepasa i orce
Završene crkve na Rudniku i u Rodoču

Ima tu puno objekata, i još dosta njih za koje nemamo (još) pojma.

Kada bi među sve ovo uletilo:

Proširenje Dubrovačke i kružni na križanju s ulicom Bleiburških žrtava
Nastavak avenije do novog mosta i kružni tok na vrhu avenije
Proširenje ulice od hotela Ere do (novog kružnog) na vrhu avenije

Sve je ovo realno ostvarivo i nadam se da će barem dio ovoga ugledati svjetlo dana.

I da, rušenje onih rugla po gradu neka se nastavi...

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 14:08 

Zgrada između mepasa i orce

Neka lakše malo. Prvo nek nađu za našu crkvu mjesto pa nek je onda prave.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 14:53 

Zar neće zgrada biti na caritasu i kad se izgradi ruši se crkva ?

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 15:49 

Nisu se još dogovorili.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 16:12 

nikolasmo je napisao/la:
Nisu se još dogovorili.

aaaa, ja samo mislio da je to gotova stvar.

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 18:07 

Lijepo izgleda ovaj obnovljeni dio Dubrovačke...

slika

Vrh

PostPostano: 16 pro 2009, 18:10 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Lijepo izgleda ovaj obnovljeni dio Dubrovačke...

slika

:palacgore2 Odlična. Kao i ona paralena njoj kod Merkatora (Hrvatske mladeži ili? ). Samo mi nije jasno da se ista ulica zove K. Stepinca, Splitska i Dubrovačka, sve u kilometar duljine. Kad bi računali dolje preko mosta, imala bi i četvrto ime. :neznam

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3458 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 139  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: