HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 sij 2026, 19:10.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 102  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija
PostPostano: 23 ožu 2013, 23:26 

Bobovac je napisao/la:
karovlah je napisao/la:
Evo, minuta 1:00 - u serijatskoj Tuzli ljudi slobodno slave pobjedu reprezentacije svoje drzave i uz sahovnicu.

http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzla ... p?id=51724

I sve to dok se etnojadovi slomise sireci mrznju po internetu.

Gdje to ti vidiš šahovnicu na ovome videu?? Imaš samo onu malu zastavicu kojom se daje start na početku utrke formula 1. Je li na to misliš?

Daj bogati..nema svako pravu zastavu kuci. Neko je ocigledno slavio i pobjedu Hrvatske i BiH - u cemu nema nista lose.

Vrh

PostPostano: 23 ožu 2013, 23:42 

Umalo sam pomislio da se makar na ovoj temi nece pričati o ratu ali uspjeli ste

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 02:13 

Sta je Bosna i sta su Bosanci??? Rece ti ovi ljudi za 10 minuta!!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 04:30 

:aleale

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 05:02 

http://www.slobodnaevropa.org/archive/n ... d=24936496

Srbija je primila dva u Zagrebu, Grci tri u Zenici a SumlJaci pet komaTa,.... :zivili

:pepam

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 08:10 

Bobovac je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
S kim pravimo državu i reprezentaciju dobri smo.

S kim to vi muslimani pravite krnju reprezentaciju BiH(da se ne dotičem sada države)? Sa Srbima i Hrvatima sigurno ne. Stoga nemojte koristiti to kao otegotnu okolnost jer mi kršćani sa tom vašom muslimanskom repkom (samo formalno izabranom vrstom BiH) nemamo ništa.
Ali to ne mora biti uvreda jer imate ipak solidnu reprezentaciju, puno bolju nego što se može očekivati s obzirom na okolnosti.
Još samo da shvatite i pomirite se sa tim da u ovoj zemlji kršćani neće i ne mogu navijati za vas i mirna Bosna.

Ti kao bivsi skojevac ovdje kenjkas o krscanstvu i dajes si za pravo da napises kršćani neće i ne mogu navijati za vas i mirna Bosna Ostavi se krscanstva,ne ide ti,i govori u prvom licu jednine! Coece,smaras!

Prestrasno... :rigam

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 08:13 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
karovlah je napisao/la:
lider30 je napisao/la:
:zubati
Nazivi su nebitni. Nije JNA 1991. godine bila jugoslavenska, a Jugoslavija 1998. godine baš Jugoslavija. Muslimani su se 1993. godine nazvali po Bosni, tako da nisu baš Bosna i Hercegovina i Bošnjaci nepovezani.

Naravno da su BiH Muslimani trenutno u najvećem nacionalnom/nacionalističkom naboju u EX YU. Oko 1% Hrvata i Srba, što se javno deklariraju uz BiH reprezentaciju, samo kao izuzeci potvrđuju pravilo.

BiH Muslimani samo indirektno kanaliziraju nacionalizam kroz druge sredstva, a država BiH je jedan od najvećih kanala istoga.

Bio bi ti u pravu da nije Bosnjak kao narodni idiom postojao i prije 1993. godine.

Ali ovako samo lupetas.

Oruzje od JNA je svako htio, Srbi su ga se docepali, Bosna je svima dostupna ali je ocigledno samo Bosnjaci i jedan mali dio Hrvata + jos manji dio Srba i tkzv. Ostalih hoce. I zbog toga krivi Bosnjaci? Krivi ti Bosnjaci sto ti zivis u sred Bosne i navijas za susjednu drzavu? Haj` to sto navijas za susjede, nije u tome nista lose, ali to sto navijas protiv zemlje u kojoj zivis je jednostavno samo jadno. I ti to znas.

Postojao je, ali kao naziv za stanovnike Bosne, pošto riječ Bosanac do I svjetskog rata nije bila u upotrebi. Stanovnici Bosne su se zvali Bošnjaci, jer primjerice do kraja 19. stoljeća, nije ni postojala riječ Bosanac.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 09:46 

Bosram je napisao/la:
http://www.slobodnaevropa.org/archive/news/20130322/500/500.html?id=24936496

Srbija je primila dva u Zagrebu, Grci tri u Zenici a SumlJaci pet komaTa,.... :zivili

:pepam

A uspjeh Varte je slavilo svega 23% teritorije,to je ono što boli tzv. predstavnike nepostojećeg protektorata

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 10:20 

Ne može teritorij slaviti nešto. :ucelo

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 10:41 

Pazi izjava zdravorazumskih nacionalista na ovoj temi :D

Omalovazavanje drzave u kojoj zive, susjeda i teritorije.I onda u najvećoj sudbonosnoj ironiji dodje jedan takav lik i drzi Bošnji predavanje o nezdravom nacionalizmu i odnosu prema društvu daveći se u licemjeru i jadu sopstvene mrznje i zabluda :)

Bošnjake nazivaju Muslimanima, ne poštujući nacionalni identitet prvih susjeda, domovinu protektoratom ili tkz biH, a reprezentaciju te iste zemlje muslimanskom, pošto u njoj ne igraju patriJote Hrvati i Srbi, nego trećerazredni igrači koje HR ili Srbija nije pozvala u svoje repke.Pravi kršćanski duh, mir i tolerancija u najboljim svjetlima !

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 10:55 

Citat:
Ipak i pored svih problema, odlučio je zaigrati u važnom kvalifikacionom okršaju sa Grčkom. Pri kraju ovog susreta imao je jako krvarenje iz nosa, ali je odbio napustiti teren.

Kako saznajemo, po završetku utakmice u svlačionici mu je pozlilo, ali je naš ljekarski tim brzo reagovao.

Kontaktirali smo fizioterapeuta naše reprezentacije, Ismara Hadžibajrića koji nam je rekao:

"Emir je tokom cijele sedmice imao problema sa sinusima no odlučio je igrati, a tokom utakmice mu je udarila krv iz nosa. Htjeli smo ga zamjeniti međutim kapiten je želio ostati na terenu", rekao je Hadžibajrić za SportSport.ba i dodao:

"Nakon susreta mu je pozlilo u svlačionici međutim brzo smo reagovali, dali smo mu infuziju tako da se brzo, koliko-toliko oporavio. Jutros sam pričao sa njim, dobro se osjeća i sve je u najboljem redu".

Kapitenu, naravno želimo brz i uspješan oporavak.

:klanjam

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:03 

BBC je napisao/la:
Da stvarno. Popeli se gore na sam ulaz. Pa ti navijaj za tu bagru.

slika

02:50

Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate

Iskreno priznajem da sam cijeli život proveo živeči u zabludi. Vjerovao sam u ovu BiH, kao Hrvat, kao katolik i kao čovjek koji nema druge domovine.

Moji roditelji su iz Hercegovine došlii trbuhom za kruhom u Sarajevo krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a ja sam se rodio početkom sedamdesetih. Djetinstvo i mladost sam proveo u tada za mene najboljem i najljepšem gradu na svijetu, sa prijateljima svih vjera i nacija. Sarajevo je tih godina bilo primjer suživota i tolerancije. Slika grada koja prikazuje četiri vjerska objekta u krugu od nekoliko stotina metara bila je sve do sinoć ikona mog života.

Uoči početka nesretnog rata na ovim prostorima moja rodbina me upozoravala da bježim iz Sarajeva kome se sprema veliko zlo. Nisam mario za te pozive, čak sam ih u krugu svojih prijatelja u par navrata ismijao. Tako sam naivan ostao u Sarajevu i proživio najteži period svog života. I tada sam o Sarajevu imao mišljenje kakvo sam imao uoči rata. Na brdima su papci, a u gradu su raja koja vole Bosnu i ovaj grad. Kada su u mom gradu ukinuli HVO, ubjeđivali su me da tako treba biti, da je ovo Sarajevo i da ovdje treba biti "naša" bosanska vojska. I u to sam povjerovao, te sam u tom uvjerenju dočekao i kraj rata.

Sve to vrijeme nisam napuštao Sarajevo. U početku kada sam mogao, naivno sam ostao u njemu, a poslije nisam mogao izaći, te sam dijelio sudbinu sa svima koji su ostali u svojevrsnom logoru. Nisam tada pridavao pozornost na neke stvari kojima sam bio izložen kao Hrvat, jer sam tada mislio da je svima koji su ostali u Sarajevu isto. Sve to vrijeme sam redovito odlazio na mise u crkvu, i tamo sam nalazio svoj unutarnji mir.

U par navrata sam bio napadnut zbog tih odlazaka u crkvu, ali sam bio uvjeren da su napadači huligani koji bi isto tako napali bilo koga tko bi im se našao na putu.
Ono što se desilo sinoć u "mom" Sarajevu navelo me je da ovo napišem i da konačno slomljen priznam da sam cijeli život proveo u zabludi, lagajući samoga sebe.

Sinoć je igrala "naša" Bosna i sasvim zasluženo ponozila Grčku. Svim srcem sam navijao za Džeku i društvo, i nakon utakmice sam izašao u grad da zajedno proslavim pobjedu sa svojim sugrađanima. Prošetao sam se malo po gradu i onda sam došao na plato ispred sarajevske Katedrale gdje se skupila velika grupa navijača. Ispočetka mi to nije smetalo, ali onda su se pojedinci počeli vješati na vrata Katedrale, a neki su čak i mokrili po zidovima. Nakon toga su uslijedila i neka neprimjerna skandiranja koja nemaju veze ni sa nogometom, a ponajmanje sa crkovom koja ničim nije zaslužila uvrede takve vrste.

U tim trenucima me oblio hladan znoj. Pokušao sam jednom momku koji nema ni dvadeset godina reći da se ne penje po vjerskom objektu, ali ostao sam usamljen u tom pokušaju. Čak sam bio počašćen sa nekoliko psovki od ostalih navijača, a jedan me čak i pljunuo. To je bila pljuvačka i pljuska cijelom mom životu u gradu za koga sam svim srcem smatrao svojim. Sinoć je na licu mjesta bilo mnogo medija, i koliko vidim nitko nije osudio ta dešavanja pred sarajevskom Katedralom.

Jutros sam hladne glave dobro razmislio i napisao ovo pismo koje Vam šaljem kao portalu koji možda i jedini čvrsto stoji na svom putu. Tek sada počinjem shvatati neke stvari koje do sada jednostavno nisam htio ni pokušati shvatiti. Sada vidim zašto se iz "mog" Sarajeva odselilo toliko ljudi, te se sada više ne čudim "hercegovačkim separatistima".

Sada zamišiljam što bi se desilo da su recimo sinoć navijači Hrvatske u Mostaru slaveći pobjedu svoje reprezentacije otišli pred neku od džamija u gradu i počeli se penjati po njenim zidinama? Ili da su tek pred tom džamijom počeli pjevati pjesme kakve su sinoć pjevane pred sarajevskom crkvom?

Bosanski mediji bi jutros bili puni naslova o povampirenim separatistima kojima ništa nije sveto. Branitelji Bosne i suživota u svojim bi kolumnama spominjali rušitelje, suživota i vjerske tolerancije. O dešavanajima sinoć u Sarajevu niti jedne jedine riječi, i to je ta moja Bosna. Bosna u kojoj očito više nema mjesta za mene i meni slične.

S.A/HERCEGOVINA.INFO

hercegovina.info/vijesti/vijesti/bih/pismo-iz-sarajeva-u-ovakvoj-bosni-nema-zivota-za-hrvate

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:05 

Izmišljeno pismo.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:07 

Treba taj link proslijediti na mail svim perecijskim medijima.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:08 

Lebowski je napisao/la:
Izmišljeno pismo.

Tebi bi trebalo puknuti jedan ban, jer te pun kurac.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:10 

Pa stoke nekulturne nema u kojem narodu nema.Nisu Bošnjaci izuzetak.Samo debil moze se ponašati i neodgojena stoka poput ovih gore iz Mrshinog teksta.Nisu njima ni muslimanske bogomolje svetinja, a sigurno nemaju ni moralnih skrupula.Ono što je najbitnije da ostatak društva SVA tri naroda zadrzi zdravorazumski pristup i osudi ovakvo nezdravo ponašanje.

Paljenje zastava po Banjaluci, skrnavljenje vjerskih objekata u Sarajevu i neprimjereno skandiranje na Maksimiru.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:13 

BBC je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:
Izmišljeno pismo.

Zašto, zato što sumnjam u ovo što piše? Kao neko izašao da slavi pobjedu ZMAJEVA a kad je vidio navijače da divljaju pred katedralom(kao što su to radili 100 puta dosada) okrenulo mu se sve za 180%. Kako da ne! Još kad vidim ovaj patetični uvod.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:15 

Znaš šta je Emt. Te snimke i fotografije su bile u svim bošnjačkim medijima. Nedostatak ikakve riječi kritike takvom ponašanju kazuje da svi misle da je to normalno ponašanje i da se tu nema šta za kritizirati.
Može se diskutirati da li se prave da to ne vide zbog sramote, ili što navijaju da se tako radi drugim narodima.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:16 

Lebowski je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Zašto, zato što sumnjam u ovo što piše? Kao neko izašao da slavi pobjedu ZMAJEVA a kad je vidio navijače da divljaju pred katedralom(kao što su to radili 100 puta dosada) okrenulo mu se sve za 180%. Kako da ne! Još kad vidim ovaj patetični uvod.

Koga boli što ti sumnjaš. Na videu i snimkama je jasno da se penjali pred sam ulaz katedrale. To ne laže.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:19 

Ja sam komentarisao pismo a ne slavlje pred katedralom a na to si i ti reagovao.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:22 

SarajkaDjevojka je napisao/la:
Pa stoke nekulturne nema u kojem narodu nema.Nisu Bošnjaci izuzetak.Samo debil moze se ponašati i neodgojena stoka poput ovih gore iz Mrshinog teksta.Nisu njima ni muslimanske bogomolje svetinja, a sigurno nemaju ni moralnih skrupula.Ono što je najbitnije da ostatak društva SVA tri naroda zadrzi zdravorazumski pristup i osudi ovakvo nezdravo ponašanje.

Paljenje zastava po Banjaluci, skrnavljenje vjerskih objekata u Sarajevu i neprimjereno skandiranje na Maksimiru.

Pa ima li kraja tom relativiziranju. EEEJ, piša se po katedrali!!!

I nije problem skandiranje u ZG i paljenje zastave u BL, jer su ti postupki osuđeni i medijski popraćeni.

A ta otrovna teheranska kotlina prešutno čak podržava takve postupke.

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:22 

Ja sam bila u BiH.Pred katedralom nisam kad su se dešavali Ti incidenti.Na stadionu nije bilo nacionalističkih prosera.U toku dolaska na stadion takodje.

Ako imate dokaze ( slike ili video uratke ) varvarskog ponašanja navijača proslijedite ih medijima.Ne postoji opravdanje za skrnavljenje bilo čije svetinje na ovaj način.Što se pisma tiče, prvi put ga vidim.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:31 

MRSHO je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Pa ima li kraja tom relativiziranju. EEEJ, piša se po katedrali!!!

I nije problem skandiranje u ZG i paljenje zastave u BL, jer su ti postupki osuđeni i medijski popraćeni.

A ta otrovna teheranska kotlina prešutno čak podržava takve postupke.

Gdje imaš podršku ovakvih divljanja ?

Mozda medij nemaju saznanja, informišite ih.Slike, pisma i video uratke proslijedite hrvatskim medijima u HR, ako se u BiH nema sluha za divljaštvo.Neka svijet vidi.Ne moze se mahalska sramota sakriti, a ne takvo orgijanje.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:37 

MRSHO je napisao/la:

Pismo iz Sarajeva: U ovakvoj Bosni nema života za Hrvate

Iskreno priznajem da sam cijeli život proveo živeči u zabludi. Vjerovao sam u ovu BiH, kao Hrvat, kao katolik i kao čovjek koji nema druge domovine.

Moji roditelji su iz Hercegovine došlii trbuhom za kruhom u Sarajevo krajem šezdesetih godina prošlog stoljeća, a ja sam se rodio početkom sedamdesetih. Djetinstvo i mladost sam proveo u tada za mene najboljem i najljepšem gradu na svijetu, sa prijateljima svih vjera i nacija. Sarajevo je tih godina bilo primjer suživota i tolerancije. Slika grada koja prikazuje četiri vjerska objekta u krugu od nekoliko stotina metara bila je sve do sinoć ikona mog života.

Uoči početka nesretnog rata na ovim prostorima moja rodbina me upozoravala da bježim iz Sarajeva kome se sprema veliko zlo. Nisam mario za te pozive, čak sam ih u krugu svojih prijatelja u par navrata ismijao. Tako sam naivan ostao u Sarajevu i proživio najteži period svog života. I tada sam o Sarajevu imao mišljenje kakvo sam imao uoči rata. Na brdima su papci, a u gradu su raja koja vole Bosnu i ovaj grad. Kada su u mom gradu ukinuli HVO, ubjeđivali su me da tako treba biti, da je ovo Sarajevo i da ovdje treba biti "naša" bosanska vojska. I u to sam povjerovao, te sam u tom uvjerenju dočekao i kraj rata.

Sve to vrijeme nisam napuštao Sarajevo. U početku kada sam mogao, naivno sam ostao u njemu, a poslije nisam mogao izaći, te sam dijelio sudbinu sa svima koji su ostali u svojevrsnom logoru. Nisam tada pridavao pozornost na neke stvari kojima sam bio izložen kao Hrvat, jer sam tada mislio da je svima koji su ostali u Sarajevu isto. Sve to vrijeme sam redovito odlazio na mise u crkvu, i tamo sam nalazio svoj unutarnji mir.

U par navrata sam bio napadnut zbog tih odlazaka u crkvu, ali sam bio uvjeren da su napadači huligani koji bi isto tako napali bilo koga tko bi im se našao na putu.
Ono što se desilo sinoć u "mom" Sarajevu navelo me je da ovo napišem i da konačno slomljen priznam da sam cijeli život proveo u zabludi, lagajući samoga sebe.

Sinoć je igrala "naša" Bosna i sasvim zasluženo ponozila Grčku. Svim srcem sam navijao za Džeku i društvo, i nakon utakmice sam izašao u grad da zajedno proslavim pobjedu sa svojim sugrađanima. Prošetao sam se malo po gradu i onda sam došao na plato ispred sarajevske Katedrale gdje se skupila velika grupa navijača. Ispočetka mi to nije smetalo, ali onda su se pojedinci počeli vješati na vrata Katedrale, a neki su čak i mokrili po zidovima. Nakon toga su uslijedila i neka neprimjerna skandiranja koja nemaju veze ni sa nogometom, a ponajmanje sa crkovom koja ničim nije zaslužila uvrede takve vrste.

U tim trenucima me oblio hladan znoj. Pokušao sam jednom momku koji nema ni dvadeset godina reći da se ne penje po vjerskom objektu, ali ostao sam usamljen u tom pokušaju. Čak sam bio počašćen sa nekoliko psovki od ostalih navijača, a jedan me čak i pljunuo. To je bila pljuvačka i pljuska cijelom mom životu u gradu za koga sam svim srcem smatrao svojim. Sinoć je na licu mjesta bilo mnogo medija, i koliko vidim nitko nije osudio ta dešavanja pred sarajevskom Katedralom.

Jutros sam hladne glave dobro razmislio i napisao ovo pismo koje Vam šaljem kao portalu koji možda i jedini čvrsto stoji na svom putu. Tek sada počinjem shvatati neke stvari koje do sada jednostavno nisam htio ni pokušati shvatiti. Sada vidim zašto se iz "mog" Sarajeva odselilo toliko ljudi, te se sada više ne čudim "hercegovačkim separatistima".

Sada zamišiljam što bi se desilo da su recimo sinoć navijači Hrvatske u Mostaru slaveći pobjedu svoje reprezentacije otišli pred neku od džamija u gradu i počeli se penjati po njenim zidinama? Ili da su tek pred tom džamijom počeli pjevati pjesme kakve su sinoć pjevane pred sarajevskom crkvom?

Bosanski mediji bi jutros bili puni naslova o povampirenim separatistima kojima ništa nije sveto. Branitelji Bosne i suživota u svojim bi kolumnama spominjali rušitelje, suživota i vjerske tolerancije. O dešavanajima sinoć u Sarajevu niti jedne jedine riječi, i to je ta moja Bosna. Bosna u kojoj očito više nema mjesta za mene i meni slične.

S.A/HERCEGOVINA.INFO

hercegovina.info/vijesti/vijesti/bih/pismo-iz-sarajeva-u-ovakvoj-bosni-nema-zivota-za-hrvate

Hajd ne laži. U komunizmu nije ni smio reći da je Hrvat. Mrsimudani

Vrh

PostPostano: 24 ožu 2013, 11:41 

Potpuno je nebitno kako je bilo u komunizmu.Bitno je osuditi stoku koja piša poput nekih pasa nekontrolirano skrnaveći vjerske objekte.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 102  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: