HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 svi 2025, 23:24.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 102  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija
PostPostano: 25 ožu 2013, 13:28 

Sa LAtvijom u gostima, početkom juna.

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2013, 19:59 

Upozorenja: -1
S vjerom u Boga, očekujemo još jedan trijumf i radost.

N.B. Tema o "Zmajevima" ima ubjedljivo najviše stranica, a u "apsolutnoj je većini" u odnosu na "Vatrene" (45 : 21 str.).

Vrh

PostPostano: 25 ožu 2013, 21:22 

Andrea Stramaccioni je napisao/la:
S vjerom u Boga, očekujemo još jedan trijumf i radost.

N.B. Tema o "Zmajevima" ima ubjedljivo najviše stranica, a u "apsolutnoj je većini" u odnosu na "Vatrene" (45 : 21 str.).

Jest samo sto u tim 45 stranica pise 30 stranica samo o mrznji prema zmajevima.

Evo malo nove statistike

Samo je Engleska najefikasnija reprezentacija u Evropi. Ali na zavrsetku kvalifikacije mi bi trebali biti na prvom mjestu. Dok su Englezi zavrsili sa najslabiom reprezentaciom u svojoj grupi San Marino 5:0 kod kuce i 0:8 n stranici a nisu jos nijdu sa najvecim konkurentom u grupi igrali sa Crnom Gorom. A mi smo zavrsili sa nasom najtezim konkurentom u grupi sa Grckom 0:0 na strani i 3:1 kod kuce, dok jos imamo jednu igru kod kuce sa najslabiom reprentaciju u grupi Liechtenstein koja ce biti zivo bombardiranje :D
A i utakmica sa Letonijom i Latvijom netreba zanemariti ;)

slika

I Dzeko naravno najbolji strijelac kvalifikacije, naravno da ce i ostati do zavrsetka, najvjervatnije ce biti Ibisevic ispod 5 najboljih i jos jedan najvjerovatinje Miske ispod 10 najboljih.

slika

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 14:59 

@Zeničanin vi ste u najslabijoj grupi ovih kvalifikacija dok su Englezi u najjačoj!

Iako opet svaka čast na pobjedama!

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 17:18 

Ibar naša grupa je najjača. Hrvatska,Belgija,Srbija,Škotska,Vels,Makedonija.

Iako je srpska reprezentacija u onoj stvari zbog mnogih afera, nisam baš siguran da bi iko iz grupe u kojoj su Grci i Bosna dobio istu...

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 19:31 

Ibar je napisao/la:
@Zeničanin vi ste u najslabijoj grupi ovih kvalifikacija dok su Englezi u najjačoj!

Iako opet svaka čast na pobjedama!

Hvala hvala...
Jest najslabija trebamo to iskoristiti i izvuc iz ovih zadnjih utakmica sto vise golova :D

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 19:48 

@stora

Engleska
CG
Ukrajina
Poljska

Naša je možda najujednačenija u nekim segmentima ali nije najjača.

@Zeničanin

Ona Švicarska je možda slabija od vaše.

Pa da trpajte sad dok možete, i pojačajte si renking što više možete jer će vam to donijet prednost u budućim kvalifikacijama i na velikim natjecanjima :)

Mi smo zeznuli zadnje kvalifikacije što nismo kući Turke dobili i zato smo dobili Italiju u skupini.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 20:17 

Upozorenja: -1
storaB je napisao/la:
Ibar naša grupa je najjača. Hrvatska,Belgija,Srbija,Škotska,Vels,Makedonija.

Iako je srpska reprezentacija u onoj stvari zbog mnogih afera, nisam baš siguran da bi iko iz grupe u kojoj su Grci i Bosna dobio istu...

:eek

Francuska i Španija su same jače od te grupe. Mislim da miješaš pojam najjača i najujednačenija.

Stvarno misliš da Grčka i BiH ne bi pomeli tu Srbiju s terena u ovakvom odnosu snaga? Čak bi i Slovaci imali neke šanse protiv pogubljenenih Orlova.

Btw, Ovako to rade mladi "Zmajevi". Utakmica igrana danas u Istočnom Sarajevu, na stadionu FK Slavije.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 21:18 

Može biti da sam suvišan,ali.....

Hrvatska>BiH
Belgija>Grčka
Srbija>Slovačka
Makedonija>Litvanija
Škotska>Letonija
Vels>Lihtenštajn

Jasno je da su Španija i Francuska kvalitetnije od svake grupe,ali gleda se komplet sastav grupe. A iz ove naše grupe nema nijedan totalni autsajder... Tu je razlika.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 22:07 

Dali cemo ovo ikad dozvijeti naprimjer u Mostaru? :D
Inace ovo je Hercegovacki lokal u Minhenu a ovi Hrvati koji su slavili snama su iz BiH :D

http://www.facebook.com/photo.php?v=233059420167889

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 22:19 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Zašto bi bilo? Kad političke elite jednog naroda imaju politiku čekanja da nestane jedan narod i svim silama čuvaju instrumente preglasavanja većinske volje tog autohtnog naroda, ne znam zbog čega bi bilo neko neprirodno respektiranje? :neznam

Moramo doći u BiH na čistac, bez općeg političkog/društvenog licemjerja u BiH, pa će biti više takvih slika.

Vrh

PostPostano: 26 ožu 2013, 23:06 

storaB je napisao/la:
Može biti da sam suvišan,ali.....

Hrvatska>BiH
Belgija>Grčka
Srbija>Slovačka
Makedonija>Litvanija
Škotska>Letonija
Vels>Lihtenštajn

Jasno je da su Španija i Francuska kvalitetnije od svake grupe,ali gleda se komplet sastav grupe. A iz ove naše grupe nema nijedan totalni autsajder... Tu je razlika.

Jebem ti logiku! :D
Kvalitetnija je grupa ali zašto si baš tako poredao reprezentacije. Jel to po redoslijedu? Kako nema autsajdera, šta je Srbija?

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:02 

Poredao onako kako trenutno izgleda tabela,ne vidim problem.

Šta je Srbija?
Reprezentacija sa kojom reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala tri utakmice,od toga dvije izgubila,jednu remizirala,i kojoj selekcija BiH nije uspjela dati gola za 280 minuta igre.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:10 

Ne možeš tako određivati ko je bolji. Kada se igra utakmica pobijedi jedan tim i on je bolji SAMO u toj utakmici. Za određena druga određivanja kvaliteta imaš kvalifikacije, FIFA rang listu, svjetska i evropska prvenstva.

Tvoja logika je npr. Chelsea dobije Barcelonu, Mahchester dobije Chelsea, Burnley dobije Manchestera.

Burnley>Barcelona

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:12 

Pitao si ko je Srbija. Da je Srbija bolja od Brazila i da ima bolju statistiku,to bih rekao.Ovako BiH nikad ni gola nije uspjela dati Srbiji,stoga stvari su jasne. Apropo priče o kvalitetu. I dalje se držim da je grupa u kojoj je Srbija najkvalitetnija,što ne znači da je Hrvatska jača od Španije,Njemačke,Italije....

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:18 

Šta, da osvojimo EP i SP "vi" bi opet bili bolji?

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:20 

Prvo vam se valja plasirati,polako Leb...

Tri puta pobjedite Srbiju i onda ste bolji.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:48 

@stora

Engleska grupa je bolja od naše, to ti jamčim.

Mi smo igrali pak sa BiH 4 puta ( 4 pobijede).

BiH trenutno igra dobro, pogotovo protiv malih ekipa.

Volio bi ih vidjeti protiv velikih. Po meni je njihova naj utakmica ona protiv Francuza u Parizu kad su trebali dobit.

Portugal ih je prizemljio i pokazao da postoji razlika između dobrih i ekstra momčadi.

BiH i Crna Gora imaju veliki fanatizam trenutno, onakav kakav smo i mi imali davno i sačuvali ga Bogu hvala i vatra nije tako jaka ali se nije ugasila. Dapače, fino gori.

BiH ima dobru ekipu, i nema tolko sebičnosti i forsiranja ego tripova. No dok ne posloži koju super repku ili je ne nadigra daleko je od toga da možemo reći da spada u vrh prije svega europskog nogometa.

Igra lijepo, atraktivno i to je za svaku pohvalu :)

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 00:52 

Ibar

Slažem se.Niti sam igdje sporio da reprezentacija Bih igra dobro,štaviše sam sam rekao da su zasluženo dobili Grke.

Ali sam pričao o snazi grupa. Ok,grupa sa Englezima jeste jaka.
Ali sam ubjeđen da bi Crnogorci u našoj grupi bili u najboljem slučaju četvrti. A tamo su lideri. Ok Engleska je sila u smislu da ima najjače takmičenje,ali godinama ništa nisu uradili,Ukrajinci imaju solidan domaći kadar,Poljaci par bundesligaških igrača,ali su sigurno slabiji od Srbije. Moldavija,San Marino,su zasigurno slabije od Škotske i Makedonije... Tu je to,dajem malu prednost našoj grupi.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 01:03 

Stora fućkaš Škotsku nek mi proste al najbitnije su ove repke koje imaju realne šanse se plasirat.

Šta vrijedi Srbiji najskuplja obrana da je na svijetu kad u 4 utakmice od 5 Srbija u jednoj zabije, kad igra pred 10 tisuća ljudi, čovjek kod drugog gola ima dvojicu za dodat on forsira sam i slučajno lopta dodje do suigrača.

Na kraju bitna je ta zanimljivost, ta neizvjesnost. BiH je ako se nevaram iz treće jakosne pa će bit prva.

U našoj grupi je bilo donekle realno da će se 6 ekipa borit za prva dva mjesta ali vidimo da tome nije slučaj. Nebih podcijenio Poljake, Crnogorce i Ukrajince a precijenio naše ekipe. Iako naša grupa je na neki način najkvalitetnija kad se zbroji svih 6 ekipa. Kod nas nema ˝San Marina˝ prije svega.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 08:37 

storaB je napisao/la:
Ibar

Slažem se.Niti sam igdje sporio da reprezentacija Bih igra dobro,štaviše sam sam rekao da su zasluženo dobili Grke.

Ali sam pričao o snazi grupa. Ok,grupa sa Englezima jeste jaka.
Ali sam ubjeđen da bi Crnogorci u našoj grupi bili u najboljem slučaju četvrti. A tamo su lideri. Ok Engleska je sila u smislu da ima najjače takmičenje,ali godinama ništa nisu uradili,Ukrajinci imaju solidan domaći kadar,Poljaci par bundesligaških igrača,ali su sigurno slabiji od Srbije. Moldavija,San Marino,su zasigurno slabije od Škotske i Makedonije... Tu je to,dajem malu prednost našoj grupi.

Niste bolji, bili bi da su svi igrači u reprezentaciji, da imate igru i rezultate i dobrog selektora. Ovako ste loši i neiskusni. Lewandowski bi vas sam razbio, Crnogorci su kvalitetniji, barem u napadu

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 10:31 

Ibar je napisao/la:
Stora fućkaš Škotsku nek mi proste al najbitnije su ove repke koje imaju realne šanse se plasirat.

Šta vrijedi Srbiji najskuplja obrana da je na svijetu kad u 4 utakmice od 5 Srbija u jednoj zabije, kad igra pred 10 tisuća ljudi, čovjek kod drugog gola ima dvojicu za dodat on forsira sam i slučajno lopta dodje do suigrača.

Na kraju bitna je ta zanimljivost, ta neizvjesnost. BiH je ako se nevaram iz treće jakosne pa će bit prva.

U našoj grupi je bilo donekle realno da će se 6 ekipa borit za prva dva mjesta ali vidimo da tome nije slučaj. Nebih podcijenio Poljake, Crnogorce i Ukrajince a precijenio naše ekipe. Iako naša grupa je na neki način najkvalitetnija kad se zbroji svih 6 ekipa. Kod nas nema ˝San Marina˝ prije svega.

Ja iznosim svoj stav. Ne znači da sam u pravu.

Škotska je daleko od one ekipe Dejlija i kompanija koja je 98e u Francuskoj zamalo Brazil dobila.

Ali i današnja Škotska je klasa za San Marino,ili Moldaviju. Vels takođe!
Dok Engleska i pored te tradicije,jake lige,zvijezda u timu sa sigurnošću ne može uzeti bodove ni u Crnoj Gori,a kamoli u Hrvatskoj,pa i Srbiji (barem u Beogradu).

Dalo bi se i o Srbiji pričati,mada sam vjerovatno donekle subjektivan.Ali odgovorno tvrdim,da je stanje iole drugačije,da bi se Srbija prošetala ovim kvalifikacijama.Međutim stanje je takvo kakvo je. U srpskom fudbalu su mafijaši,par njih,ne igraju najbolji igrači,igraju menadžerski igrači,nemaju podršku javnosti,selektor je u svemafijaškoj aferi.Oni najbolji nisu dio priče,rezultat dobrano trpi.

Srbiju vodi čovjek koji nema apsolutno trenerskog iskustva, vodi čovjek koji je desna ruka glavnog menadžera u regionu,gdje u svakom trenutku pola tima mora biti od tog menadžera. Ekipu čiji je predsjednik savez osvjedočeni idiot željan da u vječnu kuću ode sa kravatom. Ekipa nema podršku od samog početka upravo zbog mnogobrojnih stvari.

Što se posjete tiče, Hrvatska je imala puno veći problem prethodnih godina od Srbije. Pored svega nabrojanog,ove godine su i rezultati očajni,od onog poraza u Hondurasu do utakmice sa HR. Sinoć ni Firma nije željela doći i navijati.A opet je bilo nekih 7-8000 ljudi.

Srbija ima najbolju odbranu na svijetu po imenima,ima i jednog Zdravka,Adema,Dejana,Miloša,Milana,Nemanju ali oni nisu Fadijevi miljenici,za njih nema mjesta,zbog toga je i sredina terena za 70% slabija,zbog toga su kvalifikacije završene već u petom kolu. Svi žele promjene,ali su nemoćni protiv mafije.

Opet ponavljam,ne umanjujem ničiji rezultat,štaviše pozdravljam.

O snazi grupe sam već rekao. Naša em što je najujednačenija po meni je i kvalitetnija. Nema totalnog autsajdera,a to je sinoćnja utakmica u Velsu i potvrdila.

Leb

Po rezultatima u ovim kvalifikacijama od Srbije je bolja i jedna Mađarska... Danas sutra kada bi igrali međusobno bojim se da bi Srbija rutinski odradila posao. Za CG igra i par srpskih igrača,praktično pola tima je iz Partizana i ako bi CG u dva susreta uspjela uzeti 1 bod u svim okolnostima bio bi to uspjeh. Srbija koliko loša bila po igrama, individualno itekako ima potencijal.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 10:49 

Svoja uvjerenja ostavi za neku drugu temu, mogu i ja biti uvjeren da bi u kvalifikacijama dobijali Argentinu i Brazil sa hendikepom.

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 11:27 

Možeš,ali jedno znaš, tri utakmice protiv Srbije,dva poraza,jedan remi,gol razlika 0:3. ;)

Vrh

PostPostano: 27 ožu 2013, 12:35 

NE razumiješ se ti u fudbal, eno pišeš da su Englezi bili bolji u 2. poluvremenu protiv Crnogoraca. Ja sam vidio jedno 15 prilika pred golom Engleza, samo sreća ih spasila poraza.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 42, 43, 44, 45, 46, 47, 48 ... 102  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: