HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 sij 2025, 00:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 102  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: BiH nogometna reprezentacija
PostPostano: 16 lis 2013, 16:06 

bumbar92 je napisao/la:
Lebowski je napisao/la:

Niko vam se i ne penje na vrat, opet si prepotentan, 99% ljudi slavi zbog reprezentacije i ne razmišlja o vama. A ovo nas malo Bošnjaka ovdje je tu zbog rasprave, razonode, nije sad da je najezda opsjednutih Bošnjaka ovdje. :neznam Znamo se.

Nisam gledao beha tekmu, ali ću je skinuti i odgledat, ne kontam što uviđaš neku prepotenciju, evo da se kladim da su vaši bili srčaniji i požrtvovaniji od naših malokrvnika, to ovako na neviđeno znam.
Ovo je mundijalska i olimpijska groznica koja mi je poznata, a baca me u same početke 90ih i naših repki te koliko nam je to značilo za afirmaciju i priznanje države i naroda.

Tako i vama, zato uživajte dok traje... i dofati se sayuruše jebla te lopta. :wink

Ima obaveza, moram se čime zabaviti u međuvremenu. :D

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:18 

BBC je napisao/la:
Statistika ovako kaže:

Citat:
BOSNA I HERCEGOVINA:
Asmir BEGOVIĆ,
Avdija VRŠAJEVIĆ,
Ermin BIČAČKIĆ,
Emir SPAHIĆ,
Sejad SALIHOVIĆ,
Haris MEDUNJANIN,
Miralem PJANIĆ,
Zvjezdan MISIMOVIĆ,
Senad LULIĆ,
Vedad IBIŠEVIĆ i
Edin DŽEKO.

Citat:
Izmjene:
Adnan Zahirovic

Mislim da vam je sve jasno, i više nego jasno.

O čemu mi pričamo ovdje ? Objasnite vi meni.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:24 

Dakle...

1. Ovi rekviziti su u najmanju ruku neukusni, a neki su vjerovatno i za policiju (tipa Bin Laden majice). Ocekivati od nekog nemuslimana da pored svih tih arapskih zastava, turskih, polumjeseca, Bin Ladena itd. navija za ovu nazovi drzavu je licemjerno. Zapravo, mislim da bi se svaki normalan Bosnjak, musliman kao vjernik trebao stiditi ovakvih stvari. Ja bi.

2. Prozivati Hrvate, pa cak i za mrznu je isto tako upitno, jer kakvi god da bude komentara oni su nista prema onima na Sa x u i sl. Kad je RH izgubila 2008. od Turske Muslimani su dozivjeli blago reci orgazam. Tekbir ispred katedrale (FUJ) pa nadalje... Da je BiH pobijedila opet bi bilo neukusno, a ne jedna Turska. Dakle, cista mrznja i primitivizam, a ne navijanje.

3. Ovo kolektivno klanjanje za Bajram u sred strane zemlje, na terenu, pored terana i sl. je strasno primitivno. Vjera je nesto osobno, a ne stvar za razmetanje.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:37 

Citat:
NOGOMET, VJERA I DOMOLJUBLJE

"Svatko od nas ima svoju molitvu. Molimo se za zdravlje. Ono je najvažnije. Kad si zdrav možeš sve". (Kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač)
"Nama svakodnevno stižu želje podrške od tisuća ljudi koji mole za nas. Ta njihova vjera daje nam dodatnu snagu". (Selektor Hrvatske nogometne reprezentacije Slaven Bilić)
"Lijepo smo se osjećali s velečasnim Sudcem, bilo je svečano. Prenio nam je koliko su vjernici uz nas." (Kapetan Hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač)

Točno je da tisuće Hrvata u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i širom svijeta mole za hrvatske nogometaše koji ne skrivaju svoj katolički vjernički identitet, koji se s time ponose. Slaven Bilić skrušeno ljubi amajliju, posvećenu sliku s likom Svetog Oca, Ivana Pavla II. Oko ruku većine hrvatskih reprezentativaca ovijene su posvećene narukvice iz Međugorja.

Nogometaši i reprezentativci idu na hodočašća i na Svete mise. Velečasni Sudac nakon pojedinačnih razgovore s hrvatskim reprezentativcima održao je u Austriji Svetu misu za hrvatske reprezentativce.
Kapetan nogometne reprezentacije Niko Kovač ima natpis na svojim kopačkama: "Vjera i ljubav". Te dvije riječi: "Ljubav i vjera", izražavaju sve što osjećamo i nadam se da će nam to dati snage da što dalje odemo na ovom natjecanju."
Dakle, nema nikakve dvojbe da su selektor Slaven Bilić i Hrvatski nogometni reprezentativci iskreni vjernici, da vjeruju u snagu molitve. Nema nikakve dvojbe da je iskrena vjera u Boga bitan dio njihovog osobnog identiteta i zajedničkog identiteta Hrvatske nogometne reprezentacije.
Ogromna većina hrvatskog naroda ponosna je na takvo ponašanje hrvatskih reprezentativaca. Daje im podršku i nastavit će se zajedno s njima moliti.
Zato nije slučajno da su se javili borbeni ateisti koji odmah izlaze s optužbama da je vođenje sportaša na hodočašće, na Svete mise i na pojedinačne razgovore sa svećenikom kršenje ljudskih prava, eventualno onih sportaša koji nisu vjernici, koji da ne bi ispali "crne ovce", to također moraju raditi čime su povrijeđena njihova ljudska prava. Zatim optužuju da je to još jedan primjer zloupotrebe vjere i miješanje Crkve u svjetovne društvene stvari.
Javili su se kritičari koji optužuju da je takvo ponašanje Hrvatskih nogometnih reprezentativaca i njihovog vodstva još jedan primjer profanacije i vulgarizacije vjere te se ironično rugaju kako su Bogu dali veliki posao da mora zbrajati količine molitve da bi mogao presuditi u korist one reprezentacije za koju je izrečeno više molitvi.
Iako su takvima već unaprijed odgovorili svojim izjavama koje sam citirao, i Niko Kovač i Slaven Bilić, jer su jasno rekli da im njihova molitva i molitva Hrvata daje snagu, da im pomaže da mobiliziraju i zadnje atome fizičke i psihičke snage, odnosno da im ljubav prema Domovini daje dodatne poticaje da učine više od mogućega, takvim kritičarima nužno je odgovoriti argumentima.
Pravo je svakog nogometaša da nosi amajliju, križeve i narukvice, da se moli, da ide na Svete mise, da razgovara uoči utakmice sa svećenikom i da javno izražava svoju vjeru i svoju ljubav prema Domovini. Većina hrvatskog naroda im u tome daje podršku.
Jednako se tako treba energično suprotstaviti izrugivanju vjere i Boga, jer to je kršenje ljudskih prava jer se vjernicima vrijeđa ono najsvetije - Bog.
Prikazivati Boga kao lutkara koji sjedi na nebu i upravlja ljudima kao lutkama, koji nema pametnijeg posla nego da odlučuje o rezultatima nogometnih utakmica na temelju zbrajanja količine molitve, teška je uvreda i profanacija i vulgarizacija vjere.
Molitva je odigrala veliku ulogu u Domovinskom ratu, jer je davala snagu braniteljima, jer je jačala njihovu ljubav za Domovinu. Ona je pomogla da su Hrvati pobijedili deseterostruko nadmoćnijeg neprijatelja. Hrvatski dragovoljci i vojnici koji su se borili za slobodu vjere i za nacionalnu slobodu križem oko vrata kao simbolom, izražavali su svoju vjeru i svoju nacionalnost. Katolička vjera je bitan dio identiteta hrvatskog naroda. Ona je u presudnim trenutcima spašavala Hrvate od nestajanja. Hrvatski vojnici koji su vjerovali u Boga, u pravdu, u ljubav, u domoljublje, koji su se molili, dobivali su dodatnu snagu kojom su pobjeđivali bolje naoružanog i brojnijeg agresora.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:41 

Ne možeš porediti etnički čistu Hrvatsku sa državom 3 konstitutivna naroda. Zašto se praviš blesav i glup.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:43 

Pa?

Kakve to veze ima? Je sam li igdje napisao ista protiv da se neko moli? Al ti kolektivni "nastupi" (jer su bas to) neposredno pred tekmu su neukusni i nemaju veze s vjerom nego s najobicnijim i najprizemnijim qurcenjem. A ja sam uvjeren da su vjernici samo takvi... mozes misliti.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:48 

Kakve veze ima koliko je naroda? Radi se o osnovnim ljudskim pravima. Da dođe 10000 katolika iz BiH, navijača reprezentacije, meni ne bi smetalo da se pomole. Ne smeta mi kada se Chicharito prekrsti poslije gola a ne bi smetalo ni da Misimović to radi(ne znam dali to radi), niti kada Riberry uči fatihu.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:50 

O kakvim pravima pričaš ? Da se u onoj rulji pojavi Srbin sa svojom zastavom ubili bi ga.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:55 

To su meni sve stvari za po kući, ili džamiji-crkvi. Ništa što treba javno isticati... I ovo čestitanje Bajrama i za koji mjeec Božića mi ide na k. previše licemjerja. Kome želim čestitat učinim to direktno, ne trebaju mi FB, web stranice, plakati i sl.

Moje osnovno ljudsko pravo je da me niko ne jebe u vezi s tim.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:57 

Aztec je napisao/la:
Pa?

Kakve to veze ima? Je sam li igdje napisao ista protiv da se neko moli? Al ti kolektivni "nastupi" (jer su bas to) neposredno pred tekmu su neukusni i nemaju veze s vjerom nego s najobicnijim i najprizemnijim qurcenjem. A ja sam uvjeren da su vjernici samo takvi... mozes misliti.

:laugh

Pa ne mogu navijači birati kad će se igrati utakmica i kad će se klanjati Bajram. Zna se tačno u minutu kad se Bajram klanja.

Samo da kažem ovom Vukanu u kojeg sam se razočarala da je meni Miske uz Pjanića najdraži. Toliko i tome da ne bi navijali za BiH da su većinom Hrvati i Srbi. A imali smo i situaciju s košarkaškom rep. BiH kad su sve bili Srbi pa jel to ikom smetalo?

Jel dosta više rasprave... Tema ima duplo više stranica nego ona o Hr reprezentaciji.

Džeko u idealnom timu evropskih kvalifikacija za SP

slika

Napadač bh. reprezentacije u kvalifikacijama je postigao deset golova i jedan je od najzaslužnijih igrača za historijski plasman BiH na SP.

Društvo u napadu u idealnom timu prave mu Holanđanin Robin Van Persie, najbolji strijelac kvalifikacija s 11 golova i Španac Pedro.

Idealni tim kvalifikacija:

- golman: Igor Akinfeev (Rusija)
- odbrana: Philipp Lahm (Njemačka), Dmitrij Kombarov (Rusija), Vincent Kompany (Belgija), Jan Vertonghen (Belgija)
- sredina terena: Daniele De Rossi (Italija), Mesut Özil (Njemačka), Mathieu Valbuena (Francuska)
- napad: Edin Džeko (Bosna i Hercegovina), Pedro (Španija), Robin Van Persie (Holandija).

Državljani Bosne i Hercegovine izuzeti su iz potrebe pribavljanja viza za ulazak, izlazak, prolazak i boravak na taritoriji Brazila do 90 dana, računajući od datuma prvog ulaska u zemlju, za sljedeće putne isprave.

slika

RIJEČI HVALE IZ SRBIJE ZA ZMAJEVE
Bosanci prosipaju talenat nemilice, to je fudbal bez zadnje misli

Piše: Sportske.net
Pre nego što horski konstatujemo “beš Mondijal koji Bosne nema”(umotvorina hrvatskog kolege), hajde da se zapitamo zbog čega ih većina doživljava kao rođake?

Naše sopstvene mane tamo su kao uveličane lupom, podeljena zemlja koja stenje pod teretom prošlosti. Narod koji su osedlali politikanti nahranjeni strahom i nepoverenjem onih što su se gledali preko nišana. I na sve to, siromaštvo, sirovina za mržnju.

U loncu u kome dva od tri naroda gledaju ka drugim reprezentacijama glođući nacionalnu pripadnost kao temelj države u državi, Bosanci igraju odličan fudbal.

Prvi put kada sam ih gledao pre nekoliko godina, to mi je bio osnovni utisak, igraju se. Ni traga od one zamornog i budalastog balkanskog pokušaja da se bude Italijan, negde između samokontrole, strpljenja budističkog sveštenika i bacanja mamca rivalu. Ti pokušaji kopiranja Latina, svedoci ste, uvek nekako završe na nauljenoj kosi i porazu od 1:0.

Ništa od toga, Bosna igra, ume da bude beznadežno srčana, naivna, neoprezna ali sa dobrom namerom. Jeste, te dobre namere su kaldrma na putu ka paklu, ali je ovaj tim skrenuo na pravu stranu kod Albukerkija i završio u Brazilu.

Pohitaće mnogi da njihov uspeh pripišu činjenici da im je glavni rival bila Grčka u kojoj su golgeteri ređi od solventnog javnog preduzeća. Treba li da vas podsećam da smo mi ispisali najsvetliju stranicu estonskog fudbala? Balkanske procene veličine su vazda bile problematične.

Nije samo do protivnika, Bosanci igraju dobro par ciklusa, oformili su generaciju koja se ozbiljnom fudbalu učila daleko od svih onih balkanskih grbavica i livada na kojima vas brzo prođe želja za igranjem.

Kada takve okupite oko ideje, a dovoljno su mladi da još uvek nose ideale po džepovima, dobićete suštinu umesto šarene mašne i prazne kutije.

Njihovi najbolji igrači ne izgledaju nijednog trenutka kao da im je bilo čega previše, počev od para, preko ambicije, pa do odgovornosti. Ne deluju ni smoreno, ni oholo zbog činjenice da su bolji od zemlje kojoj pripadaju.

Ovaj uspeh već danas neće biti nevin, odvešće ga političari u mrak i svašta mu obećati kako bi ga zaveli i obeščastili, ali sa samom igrom to nema veze, njena emocija ostaće nedirnuta.

Mlađi se ne sećaju kako je Pape Sušić plesao fudbal, moja generacija ga je kačila u onim poznim godinama kada je dobio patinu, predstavljao skupoceni antikvitet u reprezentaciji umiruće države. Igrao je za one sa skupljim ulaznicama, ubeđivao ih da njihova novčana žrtva vredi svaku paru. Današnja gomila ošišanih i besnih sa besplatnom ulaznicom i poklonjenim sendvičom, ništa tu ne bi razumela.

Jedan takav kao Pape će oplemeniti svaki tim, makar stajao kraj klupe i emitovao šarm. Bosanci prosipaju talenat nemilice, to je fudbal bez zadnje misli.

Nisam siguran da su samo oni veliki dobitnici, nešto je tu ućarila i sama igra. Brazilci će videti tim koji nije poneo računaljku i ne mrmlja “bod od Ekvadora, tri od Australije, i da Nemačka ne zapinje u poslednjem kolu”, mantru da se prođe u osminu finala i ispadne kad voz ubrza. Oni to neće raditi, što je premisa za velike stvari.

Bosanci, savet, opustiš se i uživaš, kao i oni na tribinama. Mondijal tome služi, zbog toga se i igra leti…

Grci pišu o heroju iz Kaunasa: Ibišević je izabrao svoju BiH umjesto američkog sna

Čini se kako je i Grcima jasno da su Zmajevi ovaj put bili bolji, te njihov list Gazzetta donosi priču o heroju iz Kaunasa, Vedadu Ibiševiću, koji je sinoć postigao gol vrijedan Svjetskog prvenstva. List pritom podsjeća i kako je Vedad ranije u nekoliko navrata odbijao razgovarati sa njihovim novinarima o svome životu, ali je onda prije godinu dana objavljen dokumentarac "Ovo je moja priča" emitovan u našoj zemlji, ali i širom svijeta, koji govori o životu našeg reprezentativca.

Grčka Gazzetta piše kako je Vedad tokom ratnih dešavanja preselio sa porodicom iz Vlasenice u Tuzlu kada je imao osam godina. "Rat je bio sve žešći i žešći, a kada vidite najgore, onda puno više cijenite male stvari u životu", prenose Vedadove riječi, te navode kako je počeo trenirati nogomet u vrlo teškim uslovima i sa vrlo lošom opremom.

Sanjao Ajaxov dres

Pet godina po završetku rata, porodica Ibišević preselila je u Švicarsku, a nakon što nisu mogli dobiti vizu za daljnji ostanak tamo, odlučili su se za američki san.

Vedadov san je bio da igra u dresu Ajaxa, a na zidu svoje sobe imao je postere Patricka Kluiverta i Jarija Litmanena, a onda su njegovi idoli bili i Zinedine Zidane, Ronaldo i Ronaldinho. Nakon što su u Švicarskoj ostali samo deset mjeseci, u SAD-u, tačnije u St. Louisu, porodica Ibišević ponovo je morala krenuti od nule.

Vedo je bio očajan, jer su tu bili tereni za bejzbol, a ne za nogomet te nije znao gdje bi mogao nastaviti igrati jer svoj san nije zaboravio. Zato je koristio svaku priliku da igra nogomet sa ostalom djecom, na ulici ili u parku, a onda je dobio mogućnost da igra za tim u srednjoj školi. Treneri su prepoznali njegov talent kada je u univerzitetskoj ligi postigao 18 golova u 22 utakmice. I kako to obično biva, u ovakvim pričama sreća obično odigra svoju ulogu.

Vedo je bio sretan što se dokazao u SAD-u, jer mu je to donijelo i profesionalni ugovor u Evropi, što je i bila njegova želja. Već 2004. godine dobio je poziv u mladu reprezentaciju BiH, a potom ga je bh. stručnjak Vahid Halilhodžić pozvao u PSG koji je tada vodio. Vedo je odlučio otići na probu, iako je to bio veliki rizik za njega, jer je proba trebala potrajati tri sedmice, a on nije smio izgubiti stipendiju na fakultetu. Rizik se isplatio i Vedo je potpisao ugovor sa pariskim klubom, koji ga je nedugo zatim dao na posudbu u Dijon kako bi imao više prilike za igru.

Nakon godinu dana Ibišević je tražio raskid ugovora sa PSG-om. Ponovo je bio na dnu, ali mu to nije bilo prvi put. U tim danima je oženio svoju ljubav iz djetinjstva Zerinu, sa kojom je dobio sina, a onda je potpisao ugovor sa njemačkim klubom Alemannia Aachen. U 27 utakmica dao je šest golova, te dobio novi ugovor, a onda je stupio u kontakt sa ljudima iz Hoffenheima za koji je tada prvi put čuo, te su ubrzo dogovorili saradnju.

Centralna figura Bundeslige

Ispostavit će se to kao odličan potez, jer je Vedad za samo nekoliko mjeseci postao centralna figura u Bundesligi pokazavši svoj napadački instinkt, nakon što je u 17 mečeva postigao 18 golova. Ipak, fenomenalnu sezonu prekinula je povreda u januaru 2009. Vedo se međutim uspio vratiti u augustu iste godine, te je ostao u Hoffenheimu do početka 2012. kada je prešao u Stuttgart za 5,5 miliona eura. Odmah se isplatio Švabama jer je dao osam golova u 16 utakmica do kraja te sezone i imao je odličnu prošlu sezonu sa 24 gola u 47 utakmica. Uz to je pogađao i za reprezentaciju.

Ipak, u prelomnim trenucima Vedad je bio na visini zadatka. Sestra mu je već dobila američko državljanstvo, a i on sam je imao zelenu kartu. Mogao je igrati za reprezentaciju SAD-a, ali poziv u reprezentaciju BiH dobio je u martu 2007. i za njega nije bilo dileme. Pet dana prije nego što je debitovao za naš tim kontaktirali su ga iz američkog saveza, ali bilo je već prekasno.

"Kada igrate za Bosnu razmišljate o svim teškim vremenima kroz koja su prošli vaši zemljaci. Najmanje što mogu učiniti jeste da ih obradujem kroz nogomet", riječi su Ibiševića, čovjeka koji je izabrao svoju BiH umjesto američkog sna.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 16:58 

Tema će se dugo dizati. Jer postoji razlog za to.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:00 

Lebowski je napisao/la:
Kakve veze ima koliko je naroda? Radi se o osnovnim ljudskim pravima. Da dođe 10000 katolika iz BiH, navijača reprezentacije, meni ne bi smetalo da se pomole. Ne smeta mi kada se Chicharito prekrsti poslije gola a ne bi smetalo ni da Misimović to radi(ne znam dali to radi), niti kada Riberry uči fatihu.

Ne negiram ja pravo, ne smeta mi cak. Samo to smatram primitivnim. :neznam Mislim da jednostavno ima vrijeme i mjesto za sve, a ne znam, mozda i grijesim, al mislim da neka sportska sala u stranoj zemlji to nije. :neznam

To sto se neko moli, uci fatihu mi nekako nije isto s ovim.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:06 

A dobro Sayuri...

To za Bajram si u pravu jos... mozda... ajd, necu dalje o tome posto nisam jos sam s sobom na cisto. :D

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:07 

Inače samo za protokol. Na onom klanjanju su bili i muslimanski predstavnici nogometnog saveza.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:08 

Svaka čast ljudima iz saveza, svi zajedno, neće da se odvajaju.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:09 

Pa eto, vaša muslimanska reprezentacija. Zašto tražite od Srba i Hrvata podršku. Čim ste ovdje nešto vas žulja.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:14 

BBC je napisao/la:
Inače samo za protokol. Na onom klanjanju su bili i muslimanski predstavnici nogometnog saveza.

I šta s tim? Po tvojoj logici neki trebaju prestati klanjati bajram, što vjerovatno rade čitav život, samo da ne bi povrijedili osjećaje vas koji mrzite reprezentaciju i koji ne bi za nju navijali čak i da svi, od navijača, preko igrača, do saveza, postanu ateisti :laugh

BBC je napisao/la:
Tema će se dugo dizati. Jer postoji razlog za to.

Pa vidim da čitav dan nemaš pametnijeg posla od pisanja na ovoj temi :klanjam

PS ovaj smajli nije klanjanje, nije provokacija. Samo ti se divim.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:15 

Jel nema Srba i Hrvata u BH reprezentaciji što ih ne primaju tamo ili što oni tamo neće ili ne smiju.
Ja mislim da ne smiju jer bi ih njihovi sunarodnici vrijeđali i kinjili ako bi igrali za BiH

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:16 

Skužite da vi ne možete ničije osjećaje povrijediti nogometom. Sve ste već rekli za ovih 20 godina. Komšić, platforma, neispunjavanje presude ustavnog suda u Mostaru, etiketiranje hrvatskog naroda kao "ustaše" i "fašiste", itd...itd..

Vi bi bili ***, ali da se mi pretvaramo da to ne vidimo. Pa ne ide, smrdite.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:18 

Kum Bečo je napisao/la:
Jel nema Srba i Hrvata u BH reprezentaciji što ih ne primaju tamo ili što oni tamo neće ili ne smiju.
Ja mislim da ne smiju jer bi ih njihovi sunarodnici vrijeđali i kinjili ako bi igrali za BiH

:smajl007

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:19 

Nastavite, pokazujte kolika ste ***. Sve ovo ljudi čitaju.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:22 

Kum Bečo je napisao/la:

1. Zato sto uvjeti u RH repki su vjerujem puno bolji no sto su u repki BiH.
2. Vjerovatno i zato sto nece, u smislu da se ne indetificiraju s tim navijacima, s kojim se ni ja bas ne identificiram, a u svakom slucaju volim BiH.

Sve polazi od politike, pa tako i nogomet.

To su mislim osnovni razlozi.

Svi mi prdimo

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 17:44 

BiH po prvi put u povijesti najbolje plasirana Ex-yu reprezentacija...

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 18:49 

Sayuri je napisao/la:
Pa rekoh ja da su svugdje pozitivni komentari, samo na ovom forumu nešto se glumi. Ili se ovdje skupljaju svi koji su s drugih stranica banovani zbog ekstremizma.

Sindrom Komšić.
Ti bolje od Srba i Hrvata znaš šta misle Srbi i Hrvati.
Evo npr kako je jedan od mojih prijatelja na fejsu čestitao odlazak u Brazil:

Drugi je napisao dabogda se ne vratili, treći dabogda se samo pilot vratio, ostali su iskulirali, ali nijednog pozitivnog komentara...

Znam šta misli 99% mojih poznanika, al eto, ti našla neke komentare na netu...

Citat:
Ne pišem ovo zbog želje da volite BH rep. :D Samo prestanite tražiti neke glupe razloge, klanjanje, navijanje za Tursku, ratna obilježja, sve muslimani u prvom timu i recite jednostavno da mrzite sve što vole Bošnjaci i da ne možete podnijeti kad se oni nečem raduju, pa makar to radovanje bilo vezano za sport, znači ni na koji način ne šteti RS-u i budućoj HB :zubati

Ajde da ti nacrtam: da li bi ti navijala zajedno sa onima što viču Nož žica Srebrenica?

Vrh

PostPostano: 16 lis 2013, 18:57 

Možda je do toga što mene baš ne hvataju te navijačke groznice, ali u čemu je stvar pa vlada ovakvo oduševljenje? U pitanju su kvalifikacije i relativno slabašna grupa. :neznam

Svejedno, čestitke BiH.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2537 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 102  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: