|
|
Stranica: 15/51.
|
[ 1271 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:32 |
|
|
dudu je napisao/la: ovo se kod nas ne bi moglo dogoditi. cudi me da se dogodilo srpskoj koja ima iskustva u ovome na pretek. ne bi da je bosanska. bilo je i kod nas prvenstvo prije tri godine% bilo je i srpskih navijaca u Istri i ne sjecam se da je bilo ikakvog incidenta. ne znam sto im je bilo u glavi kad su culi da je tisuce navijaca u gradu. valjda ce sutra biti ok. Čiji je ono bio autobus koji ste zapalili pa su ljudi kroz prozore iskakali? Beše grčki koliko se sećam, podseti me. Jeste, navijači PAOK-a http://www.vecernji.hr/vijesti/navijaci ... nak-227995
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:37 |
|
|
dudu je napisao/la: ovo se kod nas ne bi moglo dogoditi. cudi me da se dogodilo srpskoj koja ima iskustva u ovome na pretek. ne bi da je bosanska. bilo je i kod nas prvenstvo prije tri godine% bilo je i srpskih navijaca u Istri i ne sjecam se da je bilo ikakvog incidenta. ne znam sto im je bilo u glavi kad su culi da je tisuce navijaca u gradu. valjda ce sutra biti ok. Namerno izbegavas ovo sto ti pricam... Ako pravimo poredjenje, onda je mnogo zahvalnije uporediti Vrsac i Porec, u oba grada je bilo 50-100 navijaca, i nije bilo ni jednog sranja... Nastavak price, Srbi se iz Poreca sele u Zadar, ne dolazi bukvalno niko da ih podrzava, mozda rodbina i devojke samo... a Hrvatima u Novom Sadu dolazi par hiljada navijaca... obrati paznju na taj momenat, kako bi prosli Srbi sa srpskim tablama da su okupirali Zadar ili Split kao odredjeni ekvivalent po broju ljudi, navijackim grupama.... Srbi su procenili da je tamo opasno i nisu isli, Hrvati su krenuli u avanturu, od par hiljada, par desetina je imalo negativno iskustvo, ostali su prosli ok...sto je ipak 1% od svih navijaca, prakticno zanemarljivo u ukupnoj brojki...ali ni to nije trebalo da se desi, jer dovoljno je jedan covek da izgubi zivot, i da nastane ogromno sranje. Mislim da je na ovaj nacin prica stavljena u pravi kontekst, i da ne treba preuvelicavati ionako potencijalno zapaljivu stvar.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:43 |
|
|
dudu je napisao/la: Istri Eh Istri Istra je ipak nešto drugo, gospodine Dudu Zamislimo kolone srpskih automobila kako ulaze u recimo Split i hiljade srpskih navijača sa orlovima, dresovima, ekavicom, kako se šetaju gradom a da niko ne baci kamen na njih ili im ne jebe četničku mater Opet vam kažem, Novi Sad je vrlo nezgodno mjesto za grupna mahanja hrvatskim zastavama a onaj ko to ne shvata i nije shvatio, vjerovatno je pod uticajem žvaka o vojvođanskoj skoroj nezavisnosti od Srbije (  ) pa se malo opustio, čak i provocirao na tribinama, koliko sam uspio pročitati na par stranica ranije 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:45 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: dudu je napisao/la: Istri Eh Istri Istra je ipak nešto drugo, gospodine Dudu Zamislimo kolone srpskih automobila kako ulaze u recimo Split i hiljade srpskih navijača sa orlovima, dresovima, ekvicom, kako se šetaju gradom a da niko ne baci kamen na njih ili im ne jebe četničku mater Opet vam kažem, Novi Sad je vrlo nezgodno mjesto za grupna mahanja hrvatskim zastavama a onaj ko to ne shvata i nije shvatio, vjerovatno je pod uticajem žvaka o vojvođanskoj skoroj nezavisnosti od Srbije (  ) pa se malo opustio, čak i provocirao na tribinama, koliko sam uspio pročitati na par stranica ranije  Ja čak verujem da bi bili bezbedniji u Nišu, slažeš li se sa mnom?
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:47 |
|
|
teranova je napisao/la: Ja čak verujem da bi bili bezbedniji u Nišu, slažeš li se sa mnom?
Moguce...
|
|
Vrh |
|
 |
mario_cro
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:47 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2011, 13:01 Postovi: 3675 Lokacija: Edmonton,Alberta,Canada
|
Agathonikos je napisao/la: Zamislimo kolone srpskih automobila kako ulaze u recimo Split i hiljade srpskih navijača sa orlovima, dresovima, ekvicom, kako se šetaju gradom a da niko ne baci kamen na njih ili im ne jebe četničku mater Vinkovci su isto kulturan grad.. 
_________________ "Nisu svi koji lutaju izgubljeni"
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:51 |
|
|
mario_cro je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Zamislimo kolone srpskih automobila kako ulaze u recimo Split i hiljade srpskih navijača sa orlovima, dresovima, ekvicom, kako se šetaju gradom a da niko ne baci kamen na njih ili im ne jebe četničku mater Vinkovci su isto kulturan grad..  Svi su gradovi kulturni ako dolaziš kao pojedinac i vikend-turista. Čim je organizovana masa u pitanju, javlja se animalni otpor lokalnih stanovnika. Tako da...Ne bih baš pustila svoju decu da gostuju u Vinkovcima u vidu navijača.  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:52 |
|
|
teranova je napisao/la: Ja čak verujem da bi bili bezbedniji u Nišu, slažeš li se sa mnom?
Bi, jer Niš je daleko i na neki način udaljen od srpsko/hrvatskih tenzija mada ne bih mogao staviti ruku u vatru i reći da i tamo ne bi bilo frke jer grad je velik a što je grad veći, više je i onih kojima je do frke.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:55 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: teranova je napisao/la: Ja čak verujem da bi bili bezbedniji u Nišu, slažeš li se sa mnom?
Bi, jer Niš je daleko i na neki način udaljen od srpsko/hrvatskih tenzija mada ne bih mogao staviti ruku u vatru i reći da i tamo ne bi bilo frke jer grad je velik a što je grad veći, više je i onih kojima je do frke. Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije.
|
|
Vrh |
|
 |
DzoniBG
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 02:59 |
|
|
teranova je napisao/la: Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije.
Sto juznije, to su veci "domacini"...njima bi bio blam da se ista lose desi... Al sto kaze agaton, sto veci grad, statisticki rast broj onih koji mogu napraviti nered, tako da ni tamo nije iskljucen isti scenario.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:01 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: teranova je napisao/la: Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije.
Sto juznije, to su veci "domacini"...njima bi bio blam da se ista lose desi... Al sto kaze agaton, sto veci grad, statisticki rast broj onih koji mogu napraviti nered, tako da ni tamo nije iskljucen isti scenario. Vršac je bio dobar izbor, malo je mesto, svi se znaju, domaćinska, kamerna atmosfera.
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:03 |
|
|
teranova je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Bi, jer Niš je daleko i na neki način udaljen od srpsko/hrvatskih tenzija mada ne bih mogao staviti ruku u vatru i reći da i tamo ne bi bilo frke jer grad je velik a što je grad veći, više je i onih kojima je do frke. Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije. Da, Niš je stvarno van konteksta te priče (a i skoro da i nemaju izbeglih iz Hr.)...uglavnom ih boli uvo za prepucavanja na toj osnovi..a i tradicionalno su rukometo-ljubitelji, pa bi se upeli da prave dobru atmosferu.. Btw, čestitke Hrvatima na pobedi, nadam se da ćemo se sresti u finalu, a ne u polufinalu, da bude zanimljivije 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:05 |
|
|
teranova je napisao/la: Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije. S obzirom na blizinu KiM, čak mislim da je Niš jak nacionalistički centar a njihov nacionalizam je vjerovatno najviše fokusiran na odvratnost prema šiftarima Mada mislim da im ni Hrvati nisu simpa P.S. Malo šale nije na odmet 
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:06 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:08 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: teranova je napisao/la: Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije. S obzirom na blizinu KiM, čak mislim da je Niš jak nacionalistički centar a njihov nacionalizam je vjerovatno najviše fokusiran na odvratnost prema šiftarima Mada mislim da im ni Hrvati nisu simpa P.S. Malo šale nije na odmet  Ja ti kažem da je jezgro antihrvatskog sentimenta Vojvodina, a zdravih nacionalista ima od Horgoša do Dragaša. 
|
|
Vrh |
|
 |
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:08 |
|
|
Znam, odnosno znao sam nekoliko ljudi iz Vršća. Nekoliko Srba i Srpkinja i jedna Rumunka, Virdžinija 
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:10 |
|
|
Real gone je napisao/la: teranova je napisao/la: Vršac je bio dobar izbor, malo je mesto, svi se znaju, domaćinska, kamerna atmosfera.
Lep gradić, ali monotonija živa.. Mada imaju dobru halu :) To su ti ona mesta gde u letnje podne čuješ samo gugutke i škripu nepodmazanih bicikli. 
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 03:12 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: teranova je napisao/la: Mnogo manje bi hrvatskih navijača došlo jer im je daleko i jer "misle" da je Niš jezgro nacionalizma, a nije. S obzirom na blizinu KiM, čak mislim da je Niš jak nacionalistički centar a njihov nacionalizam je vjerovatno najviše fokusiran na odvratnost prema šiftarima Mada mislim da im ni Hrvati nisu simpa S obzirom da imam dosta rodbine tamo, mogu ti reći da nikad od nikog nisam čula da se opterećuje odnosima sa Hrvatima. Postoje krajevi u zapadnoj Srbiji i Šumadiji npr., koji su toliko dugoročno izrazito srpski, da ljudi tamo nemaju nikakve apriori predrasude niti osnovna znanja ni interesovanja o istorijskim okolnostima i tim nekim "neprijateljskim susednim pričama". Ne bih rekla je Niš do te mere takav (starije generacije pamte rivalitet sa Bugarima, novije ne vole Albance), ali je definitivno mnogo manje zainteresovan uopšteno za dokazivanje "srpstva", jer se ni ne osećaju u tom smislu ugroženima.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
Gligorije
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 08:44 |
|
Pridružen/a: 26 lip 2010, 13:00 Postovi: 365 Lokacija: Trebinje, Srpska
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 08:53 |
|
|
Čestitke i susjedima Srbima i susjedima Hrvatima na plasmanu. Zadivljujuce da su se plasirali ovako visoko i sve najbolje u nastavku. Čitam upravo novine po portalima i mogu reci da je zalosna činjenica da ovako visok plasman ostane u sjenci jučerašnjih divljanja. Ovi ljudi koji su otišli bodriti Hr ocigleno su potpuno neinformisani o utakmicama visokog rizika i općenito ponašanju u kriticnim sredinama. Sve mi se čini da ovaj odlazak na utakmicu netko shvatio kao izlet. Profesionalne navijačke skupine sigurno nikad ne bi dozvolile vožnje u kolonama po nepoznatim dijelovima grada, gdje si laka meta, ili odlaske po obliznjim lokalima. Tako da ovi napadnuti ljudi nisu dijelovi nikakvih Hr navijačkih skupina, nego prolaznici.To potvrdjuje i nikakav otpor koji su pružili. S druge strane napadači odnosno srpska strana su profi huliganske bande.Ovo je smisljen čin, jer zanimljivo je da nitko nikakav sukob nije započeo pri natjecanju i ti napadači se nisu mogli tek onako spokojno samo stvoriti na mjestu dogadjaja. Plus da su u pitanju izbjeglice iz krajine kivne na Hrvate, koje se nisu mogle kontrolirati takodje je glupost.Odakle oduzimanje transparenata? Provokacije istih kacenjem na Fb i sl?Na kraju čitave price upada lik sa sjekirom.Jel to i one na drvetu rastu? I ljudi kad se sude za zločin postoji ubistvo iz nehata sto je cigla ili kamen i ubistvo sa namjerom sjekira i drugo hladno oružje.Jer po sjekiru zbilja moraš kući otići. Uglavnom nadam se da domacini u daljnjem takmicenju neće zakazati kao juce. Poslijedice bi mogle biti nesagledive, a svi oni koji se upute na tekmu takodje oprezno. Nadam se i da će moderacija temu dovesti u red, ovo catanje i postatanje pjesmica osobito od onih koji se zalazu za pravila prelazi u masovnu pojavu. Od politike do sporta. Ružno je i licemjerno postavljati pravila, a ne pridrzavati ih se. Sretno u nastavku svima !
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
emt
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 09:00 |
|
|
Gligorije je napisao/la: :scared  Mislim da ti je postanje ove slike prilično neumijesno obzirom na torturu koju je domaća strana priredila posjetiteljima. No eto, netko bas nema mjere ponekad, sto da se radi. Očigledno da odnosi izmedju ljudi, na ovim prostorima, ma sto pojedinci tvrdili i nisu tako relaksirajuci. Zato dodatne provokacije makr treba sankcionirati ( Fb, tw, forum i sl) Neće biti smiješno nikome, ako se nastavi.
_________________ Riječi su kao pčele, one su istovremeno i med i žaoka.
|
|
Vrh |
|
 |
Tulkas
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 09:24 |
|
|
Bog reče čuvaj se čuvat ću te
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
 |
Grude_78
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 10:11 |
|
|
Najjadnija i najsmješnija u svemu ovome jesu bošnjačka orgazmična naslađivanja po portalima jutros, kvazi-nacijice koja može samo mokro-sanjati bilo kakva sportska natjecanja sličnog ranga, ali koja je u ovom rukometnom kamenjanju sinoć iznenada pronašla svoju davno zaspalu ljubav prema „braći kamenjarcima“, pa po portalima sve pršti od podrške Hrvatima i to ne samo onim uobičajeno finim iz RH, nego čak i ovim Hrvatima vulgaris škutoris od kojih im se okretao želudac još jučer do podne. Nije dakle bitno tko si (sad čak zastava jednog Širokog Brijega postaje ti bliska i teško ti u srcu i duši je jer su je „Smrdovi“ oduzeli, tu lijepu hercegbosansku trobojnicu znak naše zemljice jedine i njenih sviju naroda i narodnosti  ) dok god im poslužiš da se tako omražena zemlja Srbija još omraženijom prokaže. Po običaju dezorijentirani, ali sočni i složni u mržnji, u utakmice dvije susjedne zemlje odjednom su niotkuda uključili i Dodika i Čovića, bosanskohercegovački „erceg-crpcki politički savez“, pozivaju na produhovljenje Hrvata iz BIH  , kojima bi ovo valjda trebalo pokazati put i usmjerenje da odbace dosadašnju retoriku glede naše zemlje koja s Novim Sadom i trenutnim događanjima baštini zajedničko baš ništa. Tekma ko tekma, obična rukometna raja nepripremljena na sranja, očekivanje nekog ravničarskog šušura u tolikoj uzavreloj gomili gdje još pršte nacionalizmi svih vrsta, parole na tribinama, policijska neučinkovitost i standardna kretenska makljaža – klasični primitivizam. Pojedinačni incidenti. A to što će oni danas većini služiti da ispušu vlastitu kolektivnu mizeriju pa će to predstavljati kao dugo planirane akcije stvarane umno u SANU kabinetima, a fizički na visinskim pripremama sa sve sjekirama, maljevima, krampovima i noževima da bi se učinkovito zaskakalo kockaste žene i djecu iz mraka ...je opet velim najtragičnije. Ali o'čega bi živjeli miševi da toga nije. Tulkas je napisao/la: Bog reče čuvaj se čuvat ću te Amen.
|
|
Vrh |
|
 |
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 11:50 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5937 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
dudu je napisao/la: nisam se tebi obratio nego Dzoniju. naravno da je bilo glupo doci, al vidim da su uglavnom Slavonci isli. pretpostavljam da je vecina bila u Srbiji ranije i da su imali neka pozitivna iskustva i naivno povjerovali u dobru organizaciju jer sam vidio da je bilo i puno djece prije dva dana. Istina, imaju ljudi i rodbine, prijatelja i poznanstava preko u Vojvodini, a i prijašnjih pozitivnih iskustava s pojedinačnim posjetima ili organiziranim posjetima koji nemaju veze sa športskim susretima. Neki ljudi nisu toliko ni upućeni u taj navijački svijet, a čak i ako jesu površno, povezuju ga isključivo s nogometom. Iskreno, očekivao sam ovakve stvari kada naši prijeđu iz Vršca u Novi Sad, jer tu su i Firma i Grobari NS i mnogi naseljeni Srbi iz RH koji imaju dodatnu averziju prema Hrvatima. Također, u Vršcu sam očekivao mirniju atmosferu, jer to ipak nije neki navijački grad. Ako naših bude u podjednakom ili većem broju u Beogradu, siguran sam da će se sličan scenarij dogoditi, ako ne i gori. Po meni je možda rješenje za Beograd odobriti samo organizirana i najavljena gostovanja hrvatskih navijača, koji će onda pod policijskom pratnjom ići samo od granice do dvorane i nazad, ali opet je nemoguće baš svakoga iskontrolirati, jer ja mogu osobnim automobilom primjerice doći u Erdut i na granici reći kako idem preko u kupovinu, a zapravo se zaputiti na utakmicu. 
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Europsko prvenstvo u rukometu 2012. - Srbija Postano: 25 sij 2012, 11:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Kriv je Josipović sa svojim stalnim izljevima ljubavi sa Tadićem, stvaranjem umjetnog prijateljstva koje ne odražava mindset naroda. Predpostavljam da je tu kriva i percepcija Novog Sada i Beograda kao poželjnih turističkih destinacija za festivale i Novu Godinu, pa ljudi kontali da ovaj izlet nije ništa drukčiji od prijašnjih iskustava.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 0 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|