|
|
Stranica: 19/25.
|
[ 611 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:28 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:28 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Ne seri i začepi guzicu od glave.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:29 |
|
|
 englezici  zagreb i istambu... belgrad 
_________________ Muslimani su nastali, kada je Bosna nestala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:30 |
|
|
|
Jedi govna i zalij ih ožujskim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:31 |
|
|
|
De moderacijo pročistite temu. Hvala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:32 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Koliko se ja sjećam iz glave begovsko je bilo oko 8000 ljudi na cijelu Bosnu za Turaka. Svi ostali muslimani su bili kmetovi. Tako da je malo smiješno naglašavati isto. U RH nisam nikad čuo ljude čak i iz plemićkih loza da to naglašavaju.
Današnji Hrvati BiH su većim dijelom oni koji su pobjegli od Turaka pa se vratili krajem 19. i početkom 20. st. 3/4 mene je takvo. Nikad nisu bili pod Osmanlijama.
Hrvati koji su bili pod Osmanlijama kmetovi su mahom muslimani danas.
Tako da u slučaju Hrvata, ne stoji baš ta priča o kmetstvu. Čuvaj to za srbeke i musliće. Meni je uvijek bila interesantna, naravno iz estetskih razloga, ova vasa i nasa crkva u Sirokom Brijegu. Nekako ima neku posebnu estetiku u odnosu na ostale crkve:  Kasnije sam citajuci saznala da je i ona izgradjena na begovskoj zemlji. Skupili se katolici, otisli kod bega, i rekli: "beze, mi hocemo crkvu". A beg odgovorio: "nema nikakvih problema, evo najbolji komad moje zemlje, i tu sagradite zdanje". Sta hocu reci s ovim? To je nesto lijepo. Nije to bas bilo tako kako vas uce ovi vasi novi ultranacionalisticki huskaci, odnos beg/kmet.  Vi kada ovo gore danas procitate, kod vas se generira jedna frustracija, gdje to ne mozete probaviti - ono programirani ste, vecina vas, da mrzite, i onda se ovako ove stvari ne uklapaju u tu matricu. Beg je tamo nekakav tlacitelj koji davi, very bad guy,  dok je tamo nekakav grof ustvari "ponos i dika nase hrvatske nacije", very nice guy. To su tzv. poremecaji hrvatskog nacionalizma utemeljenog samo i samo na krscanstvu (kod Srba je to jos ludje, superturboludilo srpskog nacionalizma), koje je meni kao begovici, ovako malo smijesno. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:33 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Jedi govna i zalij ih ožujskim. hallal grad za glavni grad yugoslavije ccc a nebi zagreb govno jedno nacionalisticko!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:35 |
|
|
Heero je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Jedi govna i zalij ih ožujskim. hallal grad za glavni grad yugoslavije ccc a nebi zagreb govno jedno nacionalisticko! Smiri hormon bauštelac, ožujsko nije bilo za tebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:36 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Koliko se ja sjećam iz glave begovsko je bilo oko 8000 ljudi na cijelu Bosnu za Turaka. Svi ostali muslimani su bili kmetovi. Tako da je malo smiješno naglašavati isto. U RH nisam nikad čuo ljude čak i iz plemićkih loza da to naglašavaju.
Današnji Hrvati BiH su većim dijelom oni koji su pobjegli od Turaka pa se vratili krajem 19. i početkom 20. st. 3/4 mene je takvo. Nikad nisu bili pod Osmanlijama.
Hrvati koji su bili pod Osmanlijama kmetovi su mahom muslimani danas.
Tako da u slučaju Hrvata, ne stoji baš ta priča o kmetstvu. Čuvaj to za srbeke i musliće. Meni je uvijek bila interesantna, naravno iz estetskih razloga, ova vasa i nasa crkva u Sirokom Brijegu. Nekako ima neku posebnu estetiku u odnosu na ostale crkve:  Kasnije sam citajuci saznala da je i ona izgradjena na begovskoj zemlji. Skupili se katolici, otisli kod bega, i rekli: "beze, mi hocemo crkvu". A beg odgovorio: "nema nikakvih problema, evo najbolji komad moje zemlje, i tu sagradite zdanje". Sta hocu reci s ovim? To je nesto lijepo. Nije to bas bilo tako kako vas uce ovi vasi novi ultranacionalisticki huskaci, odnos beg/kmet.  Vi kada ovo gore danas procitate, kod vas se generira jedna frustracija, gdje to ne mozete probaviti - ono programirani ste, vecina vas, da mrzite, i onda se ovako ove stvari ne uklapaju u tu matricu. Beg je tamo nekakav tlacitelj koji davi, very bad guy,  dok je tamo nekakav grof ustvari "ponos i dika nase hrvatske nacije", very nice guy. To su tzv. poremecaji hrvatskog nacionalizma utemeljenog samo i samo na krscanstvu (kod Srba je to jos ludje, superturboludilo srpskog nacionalizma), koje je meni kao begovici, ovako malo smijesno.  mrznja svega sto je tursko je dio kulture bosnjaka,sta se moze 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Mi vjerojatno jesmo bili nekad isti narod, ali sigurno nismo bili Srbi. No, gledano iz današnje perspektive puno bolje i za vas i za nas je da se pohrvaćujete. I jedni i drugi te na taj način opet postanemo jedan narod. Šehi sve bolje ide. Jugin problem je bio što Zagreb nije bio gl. grad a Hrvatska Pijemont. Jer ne gradi se momčad oko najgoreg igrača. Ako mislite da treba drukčije baš me zanima koji bi to argumenti bili?  Ovo stoji, teritoriji danjasnje Hrvatske i BiH cine jednu jedinstvenu geopoliticku cjelinu, i da, moje misljenje je da konacna teznja ljudi ovog prostora zavrsava sa integracijom tih prostora u jednu drzavu (naravno, dugorocno gledano). Sta i kako, to bi se dalo diskutirati, modeli moguci toga... Moje misljenje je da je sansa za to propala 41-45, kao i 91-95. Posebna nesreca je taj hrvatsko-bosnjacki sukob, iz 90-tih, kojeg je po mojem misljenju sada generirala UDBA, jer ako se uzmu posljedice tog sukoba, kroz prizmu shvatanja ovog naseg zapadno-Drinskog geopolitickog prostora, taj sukob je iskljucivo prouzrocio stetu i samo stetu i Hrvatima i Bosnjacima, i isao na ruku agresoru. Tako da mislim da je ova danasnja generacija potrosena, i zaglupljena tim sukobom, no neke slijedece generacije, kada se malo ta glupost provari, ce neminovno poceti ponovno razmisljati o tim vrstama integracija u nekom boljem svjetlu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:42 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Hvala Heero. Slike govore više id tisuću riječi.
@šeha Nisi pazila, ja sam pisao Hrvati Bosne, već u Hercegovini je druga priča.
Meni je uvijek Bosna bila kršćanska a Hercegovina islamska zemlja, to se vidi i po građevinama i samim nazivom zemlje.
No, tako je danas kako jest, zapravo to je meni bogatstvo i dar a ne prokletstvo ali ljudi to koriste na pogrešne načine. Uglavnom, zanimljiva si sa tim begovima i kmetovima kao i Aga sa konc. logorima, jamama i ustašama. Dosadni ste i neutemeljeni.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:42 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Heero je napisao/la:
hallal grad za glavni grad yugoslavije ccc
a nebi zagreb govno jedno nacionalisticko!
Smiri hormon bauštelac, ožujsko nije bilo za tebe. vi ste na hormonima,najnahormonizirovaniji narod 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:49 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la:
Ovo stoji, teritoriji danjasnje Hrvatske i BiH cine jednu jedinstvenu geopoliticku cjelinu, i da, moje misljenje je da konacna teznja ljudi ovog prostora zavrsava sa integracijom tih prostora u jednu drzavu (naravno, dugorocno gledano). Sta i kako, to bi se dalo diskutirati, modeli moguci toga...
Činila je i 41. pa su vam geopolitičari završili što u paklu što u džehenemu. Po mom mišljenu, ovo treba rasturiti na dva dela (ili tri) a granice jednog od njih su već nacrtane. Za ostale granice nadmudrujte se sa federalnim partnerima pa ako ne ide za stolom, probajte ispod stola pa ko kome zavuče.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 11:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Hvala Heero. Slike govore više id tisuću riječi.
@šeha Nisi pazila, ja sam pisao Hrvati Bosne, već u Hercegovini je druga priča.
Meni je uvijek Bosna bila kršćanska a Hercegovina islamska zemlja, to se vidi i po građevinama i samim nazivom zemlje.
No, tako je danas kako jest, zapravo to je meni bogatstvo i dar a ne prokletstvo ali ljudi to koriste na pogrešne načine. Uglavnom, zanimljiva si sa tim begovima i kmetovima kao i Aga sa konc. logorima, jamama i ustašama. Dosadni ste i neutemeljeni. hvala  uvjek znaj da postoji tacan razlog za serbski nacionalizam nebi oni kockice prifatili ni zagreb za zivu glavu a seru o bratstvu i jedinstvu to sto svaka suga zna za hrvatsku i za sukera cim vidi ma kockast stoljnjak u medjuvremenu,netreba ni bit hrvatski grb  a na genocid i slobu i slicno kad im neko kaze yugoslavija ili serbija to uopce nema veze!! nacionalisti i seljacici neznaju ni sta valja
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Hvala Heero. Slike govore više id tisuću riječi.
Posebno kada se uporedi slika centralnog trga u Zg sa nekom (danas nepostojećom) đamijom u Beogradu. Evo još jedna slika iz perioda kada vam je BG bio glavni grad Kraljevine  A ovo o poređenju siromašnog kokni dečaka iz tadašnjeg glavnog grada tadašnje najjače države sveta sa damama sa Jelačić placa je još smešnije. Što nije stavio sliku Trafalgar skvera i sliku nekog prigorskog sela, pa da poredi. Niste mogli, ne možete i nećete moći da budete Pijemont, jer nemate snagu, volju, želju i ambiciju. Vama je dosta da vas neko koga gledate kao boljeg od sebe potapše po ramenu. I tu se vaše ambicije završavaju. Mi, sa druge strane, nećemo nikad odustati od ambicije da postanemo imperija. I to je najveća razlika u mentalitetu između vas i nas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:11 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la:
Ovo stoji, teritoriji danjasnje Hrvatske i BiH cine jednu jedinstvenu geopoliticku cjelinu, i da, moje misljenje je da konacna teznja ljudi ovog prostora zavrsava sa integracijom tih prostora u jednu drzavu (naravno, dugorocno gledano). Sta i kako, to bi se dalo diskutirati, modeli moguci toga...
Činila je i 41. pa su vam geopolitičari završili što u paklu što u džehenemu. Po mom mišljenu, ovo treba rasturiti na dva dela (ili tri) a granice jednog od njih su već nacrtane. Za ostale granice nadmudrujte se sa federalnim partnerima pa ako ne ide za stolom, probajte ispod stola pa ko kome zavuče. Gospon Aga, Vi morate shvatiti da se sa vasim teznjama usmjerenim k istoku, na emo-osnovi, ne uklapate u geopoliticki prostor Hrvatske i BiH. Odnosno, interesno gledano, a interes je najjaci motiv, taj prostor tezi (interesnoj) integraciji, bilo gledano sa hrvatske strane, bilo gledano sa bosnjacke strane. Cak da je doslo nekada do stvaranja npr. banovine Hrvatske a ostalo u vecu Srbiju, to ne bi bio zavrsen proces, vec sa hrvatske strane jedan od koraka, stepenica, za slijedece korake, "poklapanja tog prostora s hrvatske strane do Drine". Razlika je samo u modalitetima, ova HRHB ekipa to smatra da treba uzeti komad BiH sad, pa onda sa tih osnova, ponovo uzeti komad, itd itd. dok se ne integrira prostor do Drine. Pak drugi vide neke druge modalitete, npr. hrvatski pravasi u obliku jedne nacije utemeljene ne samo na krscanstvu, vec i na islamu. itd itd. U svakom slucaju, mislim da vama ne gine Novi Pazar.  To bi za vas bila najbolja opcija, jer jednostavno Vas politicki diskurs potpuno iskace iz ovog prostora, potpuno onako kako novopazarci iskacu iz srbijanskog prostora. Vasa medjusobna zamjena se potpuno uklapa u mozaik stabilizacije ovih prostora. Naposljetku, ne znam zasto vam to smeta, ako ste iz Glamoca mogli u Banjaluku, ne vidim zasto ne biste mogli iz Banjaluke u Novi Pazar, ako vec "ganjate" to srpstvo, pa to je i za samo srpstvo jedna od najboljih opcija. Kao sto je za bosnjastvo naj opcija iz NP u BL, a posljedicno dugorocno i za hrvatstvo. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:15 |
|
|
|
Postala i ona Baronessa ubleha. A onaj Baron se već ohladio od ideje da će Hrvati ginuti i ostajati bez noga, ruku za džamijaške interese.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:22 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la:
Gospon Aga, Vi morate shvatiti da se sa vasim teznjama usmjerenim k istoku, na emo-osnovi, ne uklapate u geopoliticki prostor Hrvatske i BiH.
Oprostite na izrazu ali boli nas karina kako vi zamišljate svoje geopolitiče prostore. Opet kažem, pokušali ste i 41. i poduvali ga a sad se hvatate za grla i jebete jedni drugima matere ustaške i talibanske, gložite se oko toga čije je šta i gložićete se još više kako vreme odmiče, a Srbi taj problem rešili, da prostite u prošlom veku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:25 |
|
|
BBC je napisao/la: Postala i ona Baronessa ubleha. A onaj Baron se već ohladio od ideje da će Hrvati ginuti i ostajati bez noga, ruku za džamijaške interese. Interesantno je da se ovaj BBC trpa u kadar uvijek kada je potrebno stati u odbranu srpstva. Podsjeca jako na Dzevdu: Jeste li vi Hrvati identificirali ko su vasi Dzevde???  (mislim u javnom prostoru, ne mislim tu na BBCija, on je ovogforumaluda samo) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:39 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la:
Gospon Aga, Vi morate shvatiti da se sa vasim teznjama usmjerenim k istoku, na emo-osnovi, ne uklapate u geopoliticki prostor Hrvatske i BiH.
Oprostite na izrazu ali boli nas karina kako vi zamišljate svoje geopolitiče prostore. Opet kažem, pokušali ste i 41. i poduvali ga a sad se hvatate za grla i jebete jedni drugima matere ustaške i talibanske, gložite se oko toga čije je šta i gložićete se još više kako vreme odmiče, a Srbi taj problem rešili, da prostite u prošlom veku. Mislim da Vi gosn. Aga jako grijesite - postoji tu neka vrst taktickog glozanja tipa dal ce neko uzeti ovaj ili onaj upravni odbor, ovo ili ono nacelnicko mjesto u nekoj vukojebini. To je normalno, politicka borba... No, na strateskom nivou 90%-nta vecina i Hrvata i Bosnjaka razumije geopliticki prostor RH i BiH, postoji shvatanje o logici integriranja tog prostora. I postoje razliciti modaliteti toga, eliminacioni (npr. katolicki radikali, Robi npr.), asimilacioni (Junuz npr.), integralni (seha npr.)... a vjerovatno postoje jos i neka druga shvatanja kako bi se to moglo sriktati. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:45 |
|
|
A onda vam uleti Udba i poprska vam se i po planovim i po radnom stolu Mislim, znam da šiljite bezveze ali hajde, ako vam godi nastavite gospođice begovice 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:49 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A onda vam uleti Udba i poprska vam se i po planovim i po radnom stolu Mislim, znam da šiljite bezveze ali hajde, ako vam godi nastavite gospođice begovice  Samo bih naveo jednu anegdotu iz rata u BiH "Ajde bolan, kuća časti". 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Heero
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:52 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Hvala Heero. Slike govore više id tisuću riječi.
Posebno kada se uporedi slika centralnog trga u Zg sa nekom (danas nepostojećom) đamijom u Beogradu. Evo još jedna slika iz perioda kada vam je BG bio glavni grad Kraljevine  A ovo o poređenju siromašnog kokni dečaka iz tadašnjeg glavnog grada tadašnje najjače države sveta sa damama sa Jelačić placa je još smešnije. Što nije stavio sliku Trafalgar skvera i sliku nekog prigorskog sela, pa da poredi. Niste mogli, ne možete i nećete moći da budete Pijemont, jer nemate snagu, volju, želju i ambiciju. Vama je dosta da vas neko koga gledate kao boljeg od sebe potapše po ramenu. I tu se vaše ambicije završavaju. Mi, sa druge strane, nećemo nikad odustati od ambicije da postanemo imperija. I to je najveća razlika u mentalitetu između vas i nas. bitno je da se zna sta sam tio reci u jesam nekoga u ziavac pogodio uglavnom nisam uspio naci taj dokumentarac di govore o katastrofalnom zivotu i gladu londonjana,ma mislim da se spomene u skoro svim dokuima o jacku trbosjeku on je na meti imao takve ulicne zene ono sto je izostalo iz popularne percepcije o tom dobu jest da to te zene nisu ekvivalent nekakvim ulicnim talijankama danasnjim(primjera radi) koje imaju makroe i tim se bave nego su to najnormalnije londonjanke(prosjek) koje to rade iz gladi i puno je širi fenomen,ma kakva ukraina to je jos dobro za london onoga doba!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 12:55 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Samo bih naveo jednu anegdotu iz rata u BiH "Ajde bolan, kuća časti".  
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: 10 prioritetnih ciljeva za bombardiranje Bosnian Muslims u slucaju njihove agresije na Hrvate i Postano: 11 pro 2016, 13:01 |
|
|
Heero je napisao/la: Carmello Šešelj je napisao/la: Posebno kada se uporedi slika centralnog trga u Zg sa nekom (danas nepostojećom) đamijom u Beogradu. Evo još jedna slika iz perioda kada vam je BG bio glavni grad Kraljevine  A ovo o poređenju siromašnog kokni dečaka iz tadašnjeg glavnog grada tadašnje najjače države sveta sa damama sa Jelačić placa je još smešnije. Što nije stavio sliku Trafalgar skvera i sliku nekog prigorskog sela, pa da poredi. Niste mogli, ne možete i nećete moći da budete Pijemont, jer nemate snagu, volju, želju i ambiciju. Vama je dosta da vas neko koga gledate kao boljeg od sebe potapše po ramenu. I tu se vaše ambicije završavaju. Mi, sa druge strane, nećemo nikad odustati od ambicije da postanemo imperija. I to je najveća razlika u mentalitetu između vas i nas. bitno je da se zna sta sam tio reci u jesam nekoga u ziavac pogodio uglavnom nisam uspio naci taj dokumentarac di govore o katastrofalnom zivotu i gladu londonjana,ma mislim da se spomene u skoro svim dokuima o jacku trbosjeku on je na meti imao takve ulicne zene ono sto je izostalo iz popularne percepcije o tom dobu jest da to te zene nisu ekvivalent nekakvim ulicnim talijankama danasnjim(primjera radi) koje imaju makroe i tim se bave nego su to najnormalnije londonjanke(prosjek) koje to rade iz gladi i puno je širi fenomen,ma kakva ukraina to je jos dobro za london onoga doba! Dok su prigorski i zagorski seljaci tada živeli u izobilju svake vrste. Ajde prestani da se blamiraš... Inače, ako te ne mrzi da pročitaš, ovo je iz perioda kada smo još bili pod Obrenovićima. http://www.blic.rs/vesti/beograd/pogledajte-kako-su-izgledali-beogradski-tramvaji-kroz-istoriju/4k0jt8mCitat: Prvi tramvaj na konjsku zapregu povezao je Kalemegdan i Slaviju pre tačno 122 godine, a Beograd je 1892. godine bio jedan od prvih gradova sveta koji je uveo tramvaje. Pre Beograda „konjski tramvaj“ su imali samo Njujork, Pariz, London i Berlin.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: novosve, OAI-SearchBot, Tomba17 i 76 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|