|
|
Stranica: 13/3828.
|
[ 95700 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 09:52 |
|
|
Fidekter [klon] je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Ovo opce poznato, mozes provjeriti, jer je Vlada iznjela taj podatak (RS) da se ta cifra kotira izmedju 2-5 hiljada i jos nesto, Srbi (barem javno) uopce nisu zadovoljni natalitetom i znaju sta se desava i koliko se stanovnistva seli (pogotovo mladi). Sami zavod za statistiku RS je iznio prije dvije godine podatak da u RS godisnje nestane gradic od 8000 stanovnika, to je porazavajuce. Kako poražavajuće, pa ti si za muštuluka...  
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 09:58 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: ok,zašto onda SDA smeta popis?Neke bi stvari isplivale na svjetlo dana... SDA smeta sve sto nije Bosnjacko, a HDZ-u obrnuto. Nacionalne stranke tako funkcionisu, inace ne bi bile nacionalne. Prijedlog SDP-a nije prihvacen, da se Bosanci mogu izjasniti kao Bosanci, zasto? To je lako za naslutiti, necemo o tome. Etnicko ciscenje ne treba podrzavati, i tako i ovaj popis, jer bi to potvrdio. Znamo da se politika u jednoj zemlji definise po broju stanovnika (pogotovo u multikulti zajednici kakva je BiH, Svicarska, Belgija itd.) Genocid se ne smije nagraditi. Ovaj popis bi sluzio samo rs-u kako bi rekli, evo nas ima 100% mi hocemo Republiku, ovo je Srpsko bla bla, ode Hrvatska posavina a i dio Bosnjackog podrinja, tako da ne vjerujem da ce doci do popisa, na nacin kako to zele Srbi.
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 10:07 |
|
|
I onako usput bi se vidjelo koliko je Hrvata protjerano iz muslimanskih dijelova...netko bi izgubio ekskluzivu žrtve?
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 10:13 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: ok,zašto onda SDA smeta popis?Neke bi stvari isplivale na svjetlo dana... SDA smeta sve sto nije Bosnjacko, a HDZ-u obrnuto. Nacionalne stranke tako funkcionisu, inace ne bi bile nacionalne. Prijedlog SDP-a nije prihvacen, da se Bosanci mogu izjasniti kao Bosanci, zasto? To je lako za naslutiti, necemo o tome. Mislim ipak da tebi na popisu nitko ne može zabraniti da se izjasniš nacionalno kao Bosanac. Koliko se sjećam, i na prošlom popisu je bilo nekoliko stotina nacionalnih Bosanaca.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1328 of 2558 - 51.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Fidekter [klon]
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 10:16 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Mislim ipak da tebi na popisu nitko ne može zabraniti da se izjasniš nacionalno kao Bosanac. Koliko se sjećam, i na prošlom popisu je bilo nekoliko stotina nacionalnih Bosanaca. Navlačite dečka na tanak led...
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 10:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62655 Lokacija: DAZP HQ
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la: Ti kao znaš gdje je kakav natalitet, dam se okladit da nemaš blage veze
Recimo ovih 13.000 sto se preselilo u Sloveniju, gdje pise da su to Bosnjaci, isto tako mogu biti i Hrvati i Srbi i Romi, mislim da se samo tjesite ciframa. Statistika pokazuje gdje koga ima i koliko, a vase privatne cifre nikog i ne zanimaju, pogledajmo opcinske izbore gdje su Hrvati izgubili dosta mjesta na raznim opcinskim vijecima. Ova tema sluzi samo za samozadovoljavanje nekih, ovo sto se sve nabraja je zalosno. 13.000 s bh državljanstvom! to su ti sve bošnjaci, hrvati putuju s hrvatskim, a srbi sa srpskim državljanstvom. značajan broj ih je doseljenih i sa srpskim državljanstvom, a s hrvatskim vrlo malo, pretpostavljam da su i ti većinom bošnjaci (bosanska krajina).
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 11:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: SDA smeta sve sto nije Bosnjacko, a HDZ-u obrnuto. Nacionalne stranke tako funkcionisu, inace ne bi bile nacionalne. Prijedlog SDP-a nije prihvacen, da se Bosanci mogu izjasniti kao Bosanci, zasto? To je lako za naslutiti, necemo o tome.
Mislim ipak da tebi na popisu nitko ne može zabraniti da se izjasniš nacionalno kao Bosanac. Koliko se sjećam, i na prošlom popisu je bilo nekoliko stotina nacionalnih Bosanaca. Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava.
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 11:10 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mislim ipak da tebi na popisu nitko ne može zabraniti da se izjasniš nacionalno kao Bosanac. Koliko se sjećam, i na prošlom popisu je bilo nekoliko stotina nacionalnih Bosanaca.
Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava. Pa nije problem, svi trebaju imati sva prava. Mislim da je to stav svakog normalnog čovjeka. 
1328 of 2558 - 51.92%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 11:11 |
|
|
Normalno
|
 |
RajvoSa
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 11:12 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Mislim ipak da tebi na popisu nitko ne može zabraniti da se izjasniš nacionalno kao Bosanac. Koliko se sjećam, i na prošlom popisu je bilo nekoliko stotina nacionalnih Bosanaca.
Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava. Tako samo cijepate svoj nacionalni korpus na Bosance, Bošnjake i Muslimane. Dobro, bar će te napraviti uslugu ovim našim jadnim Jugoslovenima i osobama iz miješanih brakova koji su se zatekli nespremni i zabezeknuti pa sad traže alternativu.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 11:20 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava.
Tako samo cijepate svoj nacionalni korpus na Bosance, Bošnjake i Muslimane. Dobro, bar će te napraviti uslugu ovim našim jadnim Jugoslovenima i osobama iz miješanih brakova koji su se zatekli nespremni i zabezeknuti pa sad traže alternativu. Naravno to je isto jedan od razloga, treba narodu dati osjecaj pripadnosti pogotovo onima koji su iz mjesanih brakova, treba im se dati do znanja da neko brine o njima. Kod Bosanca i Hercegovca nije (u to sam siguran) vjera na prvom mjestu, jer znamo sta su nam vjere donijele. Ne kazem da ne treba vjerovati, svak neka odluci za sebe. Ja po vjeroispovijesti pripadam Islamu, kao i cijela moja porodica unazad nekoliko stoljeca. Problem je kod nas sto prefiks Bosnjak, Hrvat, Srbin kategoricno veze te ljude na odredjenu vjersku zajednicu, kod Bosanaca i Hercegovaca to nije slucaj.
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 05 lis 2009, 11:22 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava.
Tako samo cijepate svoj nacionalni korpus na Bosance, Bošnjake i Muslimane. Dobro, bar će te napraviti uslugu ovim našim jadnim Jugoslovenima i osobama iz miješanih brakova koji su se zatekli nespremni i zabezeknuti pa sad traže alternativu. Čini mi se da je jedan od uzroka nesreća na Balkanu i taj što stalno jedni drugima govorimo kako će se ponašati, razmišljati pa čak i kako će se osjećati. Ako se netko osjeća kao Bosanac, najmanje što možemo učiniti je omogućiti mu da se slobodno izjasni. Pa da ih ima i samo 2% Bosanaca neka se osjećaju ravnopravni. I u Švicarskoj npr. Retoromana ima zanemariv postotak pa ih većinski narodi cijene i paze da su ravnopravni. To je prekrasno, tolerancija i ostvarenje prava svima. 
1328 of 2558 - 51.92%
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 02:23 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: Tako samo cijepate svoj nacionalni korpus na Bosance, Bošnjake i Muslimane. Dobro, bar će te napraviti uslugu ovim našim jadnim Jugoslovenima i osobama iz miješanih brakova koji su se zatekli nespremni i zabezeknuti pa sad traže alternativu.
Naravno to je isto jedan od razloga, treba narodu dati osjecaj pripadnosti pogotovo onima koji su iz mjesanih brakova, treba im se dati do znanja da neko brine o njima. Kod Bosanca i Hercegovca nije (u to sam siguran) vjera na prvom mjestu, jer znamo sta su nam vjere donijele. Ne kazem da ne treba vjerovati, svak neka odluci za sebe. Ja po vjeroispovijesti pripadam Islamu, kao i cijela moja porodica unazad nekoliko stoljeca. Problem je kod nas sto prefiks Bosnjak, Hrvat, Srbin kategoricno veze te ljude na odredjenu vjersku zajednicu, kod Bosanaca i Hercegovaca to nije slucaj. Bišćanine svako gleda stvari iz svoje perspektive. Naša kvačica ti je super odgovorio. Ako netko želi biti konstitutivan Što veća decentralizacija to bolje. Samo znaš kako ti to obično završava? Ejup Ganić je bio "Jugosl Oven" prije rata i predstavnik "ostalih". Sapienti sat. Dok god se ne dira u hrvatska prava, može biti i Bosanaca i Muslimana i muslimana i Bošnjaka i Abdićevaca i (ma i Marsovaca, kako god je nekom drago  ). Mi smo dali već i previše. Bošnjački projekt stvaranja nove nacije(a) morat ćete sami dovršiti. Malo je glupo što od dojučerašnjih saveznika radite neprijatelje (tu sad dolaze priče o ratu, o tome što su Srbi nagrađeni za zločin itd), ali tu je i pogreška politike Hrvatske. I sadašnjeg vodstva (a gle, savjetnik sadašnjeg predsjednika je isti čovjek koji je uveo embargo na naoružanje za vrijeme rata!). Jbg. Ko zna kako će sve to završiti. Kažem osobno, švicarsko riješenje je najbolje. Nitko se ne smije otcijepiti a svakom svoje. Imaš još jedan dobar primjer u Finskoj. Oni imaju jednu nacionalnost, ali 2 jezika Švedski i Finski i svaka od općina ti može biti monolingualna (govornika jedne vrste više od 92%) ili bilingualna (govornika manjine više od 8%). Općinski propisi ti se mijenjaju svakih 10ak godina. Određena područja (tipa Aaland) imaju veći stupanj autonomije i tamo je zabranjeno doseljavanje iz ostatka zemlje, moraju se neki testovi riješavat i slično. Čist račun, duga ljubav. Kao što rekoh mogu ljudi u nekoj općini i Klingonski uvest Samo da nije Saraj-Teheran-Islamabad fundamentalizam 
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:09 |
|
|
Ceha ja razumijem sta ti pricas, ali moramo sa sve tri strane naci pozitivno -da kazem nabojene ljude na sve tri strane, pa i na 4 stranu -onu moju, nasu Bosansku i Hercegovacku. Ne shvatam uopce zbog cega ne postoji stranka, koja bi zastupala upravo taj model (Svicarski), opet kazem, mapa koju je iznio HSP mi se najvise dopada i upravo se zalaze za model koji je slican onom u Svicarskoj.
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:14 |
|
|
HSP-ov Prijedlog Ustava Bosne i Hercegovine: 
|
 |
Franz Ferdinand
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:19 |
|
|
[quote="Bihac-Krajina"] mapa koju je iznio HSP mi se najvise dopada i upravo se zalaze za model koji je slican onom Svicarskoj.[quote]
Gdje se moze naci ta HSP karta?
Za Svicu zaboravi, stoljecima bez razbijenog prozora, a ne rata. Leze na novcu kao arapi na crnom zlatu. 75% pucanstva ima visoko obrazovanje, ostalih 25% su maloljetnici i imigranti. Gdje se tu bih moze porediti i uzor traziti?
_________________ Right
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:20 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: HSP-ov Prijedlog Ustava Bosne i Hercegovine:
Može s njim guz'cu obrisat! 
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:21 |
|
|
Franz Ferdinand je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: mapa koju je iznio HSP mi se najvise dopada i upravo se zalaze za model koji je slican onom Svicarskoj.[/u quote]
Gdje se moze naci ta HSP karta?
Za Svicu zaboravi, stoljecima bez razbijenog prozora, a ne rata. Leze na novcu kao arapi na crnom zlatu. 75% pucanstva ima visoko obrazovanje, ostalih 25% su maloljetnici i imigranti. Gdje se tu bih moze porediti i uzor traziti? Kartu imas na HSP-ovoj stranici, naravno da mi ne mozemo biti Svicarska po jacini, ali mozemo po modelu, sto da ne?
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:25 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27474 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava. Dobro ste se vi muslimani to sjetili, izjasniti se kao bosanci tražiti konstitutivnost bosanaca, onda tražiti još jednog Bosanskog člana predsjedništva uz ova 3, Komšić je već vaš... znači imali bi pod kontrolom 3 od 4 člana predsjedništva BiH. Ne znam što bi onda dalje, vjerojatno tražili još jednog člana predsjedništva iz reda ostalih kojeg biste vi izabrali sebi, pa bi onda imali 4:1 članova predsjedništva. Sve ovo se odnosi i na druge mehanizme vlasti, parlament, vladu ( sa brojem ministara). S obzirom na 15 ministarstava podijelićete ih na 4-5 konstitutivnih naroda i ostalih, pa bi od sadašnjeg broja ministara umjesto 5 hrvatskih hrvatima pripali 2 ili u najboljem slučaju 3. ( doduše od njih i nemamo nikakve koristi al eto). Lijepo ste to vi smislili, svaka vam čast na inteligenciji.  Još samo da sami sebe uvjerite da je to normalno... ili možda već jeste??
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:31 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Zna SDA dobro, da ako se dopusti izjasnjavanje kao Bosanac, da on mora biti i Konstitutivan, ja sam uvjeren da ce s na popisu, ako ga bude najmanje 300.000 izjasniti kao Bosanci. Ali, sta ja imam od toga da sam Bosanac kad nisam konstitutivan? Mora se napraviti klauzula u popisu gdje svaki narod mora biti konstitutivan ako predje cenzus recimo 5%. Trazimo i mi BOSANCI svoja prava. Dobro ste se vi muslimani to sjetili, izjasniti se kao bosanci tražiti konstitutivnost bosanaca, onda tražiti još jednog Bosanskog člana predsjedništva uz ova 3, Komšić je već vaš... znači imali bi pod kontrolom 3 od 4 člana predsjedništva BiH. Ne znam što bi onda dalje, vjerojatno tražili još jednog člana predsjedništva iz reda ostalih kojeg biste vi izabrali sebi, pa bi onda imali 4:1 članova predsjedništva. Sve ovo se odnosi i na druge mehanizme vlasti, parlament, vladu ( sa brojem ministara). S obzirom na 15 ministarstava podijelićete ih na 4-5 konstitutivnih naroda i ostalih, pa bi od sadašnjeg broja ministara umjesto 5 hrvatskih hrvatima pripali 2 ili u najboljem slučaju 3. ( doduše od njih i nemamo nikakve koristi al eto). Lijepo ste to vi smislili, svaka vam čast na inteligenciji.  Još samo da sami sebe uvjerite da je to normalno... ili možda već jeste?? Mjesas malo stvari, ja glasam uvijek recimo za SDP, koji se zalaze da BiH ima samo jednog Predsjednika (bez potpredsjednika) kojeg bira parlament (ali ako moraju biti dva ili tri potpredsjednika i to je ok), ne narod. Dalje, smatras li ti da MI Bosanci i Hercegovci nemamo pravo na konstitutivnost?
|
 |
Franz Ferdinand
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:36 |
|
|
Problem sa HSP kartom 1. Muslimanima ostaje samo jedinica broj 5 2. Sarajevo bi morali predati, barem dvije trecine 3. Tvoja Krajina ode u nepovrat cim "Babo" dodje kuci 4. Srbi nedaju dio broja 6 5. Hrvati nedaju Zepce u cisto muslimansku regiju 6. Muslimani nedaju jer bi Hercegovacki muslimani poceli pakovati kofere prije potpisa
Svica nema dvije puske, pistolj, rucnu bombu,400 metaka i osminu zolje po stanovniku. Koji model?
_________________ Right
|
|
Vrh |
|
 |
Frankopan
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:37 |
|
|
Ovaj HSP, ako je karta tocna treba zabranit ili nazvat MSP ( muslimanska stranka prava). Zna se sto je bilo nase na kraju rata. To je minimum minimuma.
|
|
Vrh |
|
 |
Bišćanin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:38 |
|
|
Vase misljenje, ja recimo nemam nista protiv ovog modela.
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:41 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27474 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Mjesas malo stvari, ja glasam uvijek recimo za SDP, koji se zalaze da BiH ima samo jednog Predsjednika (bez potpredsjednika) kojeg bira parlament (ali ako moraju biti dva ili tri potpredsjednika i to je ok), ne narod. Dalje, smatras li ti da MI Bosanci i Hercegovci nemamo pravo na konstitutivnost? Vi, ( a zna se tko ste to Vi), imate dakako pravo na konstitutivnost, ali dajte već jednom se opredijelite što ste. Dajte se odlučite više kako se zovete? Kakav ste to vi narod da ne možete ni da se oko imena svoga dogovorite. U Turskoj turci, u NDH hrvati, U Jugoslaviji prvo srbi, pa muslimani, pa Musliman, pa od 1993 Bošnjaci, pa sad bi htjeli biti Bosanci, a neki bi da budu i Bosanci i Hercegovci ( hebi me ako mi je ovo jasno, kako netko moće po nacionanosti biti i talijan i francuz, ili i bavarac i saksonac). Pa imate li vi duše, tko će više popamtiti kao se zovete, na svaki moj post kad se obratim nekome sa Vi bošnjaci, muslimani, bosanci itd uvijek mi se jave da oni nisu to već nešto drugo. Dokle više?'!
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Vujadin
|
Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji Postano: 07 lis 2009, 20:42 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Vase misljenje, ja recimo nemam nista protiv ovog modela. Pa bilo bi čudno da ti se ne sviđa.  Provincija 3 ima bošnjačku većinu, a to znači širok izlaz na more dolinom Neretve.
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|