HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 ruj 2025, 19:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 95707 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 3829  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: 1995.-2009. Krah multietnićarsko-demografske politike bošnji
PostPostano: 15 lis 2009, 18:15 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Bihac-Krajina je napisao/la:
Starfucker226 je napisao/la:
Tuzla se drži zbog doseljavanja, inače ima katastrofa natalitet

A koliko ima Hrvata tacno ono u Bihacu u Zegaru u ulici Frane Jukica? :sega :sega :sega :sega

Vi ste gori od Serba matere mi :zubati

Pa daj broj osnovoškolaca, broj rođenih, broj učenika po razredu, pa ćemo razmatrati i tvoje statistike.

Cijeli ti je forum pun statistike i procjena na osnovu nje. Koliko po tebi ima Muslimana u BiH i reci konkretno na osnovu čega si došao do broja?

Ovdje imaš stotine postova o broju rođenih, boju osnovoškolaca za većinu općina u FBiH.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 18:18 

lider30 je napisao/la:

A koliko ima Hrvata tacno ono u Bihacu u Zegaru u ulici Frane Jukica? :sega :sega :sega :sega

Pa daj broj osnovoškolaca, broj rođenih, broj učenika po razredu, pa ćemo razmatrati i tvoje statistike.

Cijeli ti je forum pun statistike i procjena na osnovu nje. Koliko po tebi ima Muslimana u BiH i reci konkretno na osnovu čega si došao do broja?

Ovdje imaš stotine postova o broju rođenih, boju osnovoškolaca za većinu općina u FBiH.

Nemoj mu bolan brojeve spominjat, teško je to. Vidiš da je lakše spomenut se matere i dodat što više smajlića. :biceovodobro

1328 of 2558 - 51.92%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 19:28 

Naša Kvačica je napisao/la:
lider30 je napisao/la:

Nemoj mu bolan brojeve spominjat, teško je to. Vidiš da je lakše spomenut se matere i dodat što više smajlića. :biceovodobro

Glupo je ovako lupati po forumu bez ikakve povrde. Evo ja licno kazem da u BiH zivi 55% Bosnjaka/Bosanaca, ali to treba i potvrditi, a mozete to i lako kad odete na stranice statistickih zavoda, bio to onaj u rs, fbih ili drzavna agencija za statistiku, sve su iste cifre. A ne ovako na lupanje. Mozemo li tako? ili cemo dalje lupati :001_cool

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 19:31 

Zasto stavljas znak jednakosti izmedju Bosanca i Bosnjaka???

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 19:32 

Naša Kvačica je napisao/la:

Glupo je ovako lupati po forumu bez ikakve povrde. Evo ja licno kazem da u BiH zivi 55% Bosnjaka/Bosanaca, ali to treba i potvrditi, a mozete to i lako kad odete na stranice statistickih zavoda, bio to onaj u rs, fbih ili drzavna agencija za statistiku, sve su iste cifre. A ne ovako na lupanje. Mozemo li tako? ili cemo dalje lupati :001_cool

Kad nema popisa, zar nije najbolji način po broju rođenih (ili krštenih kod Hrvata), broju upisane djece u školama, broju djece po razredima, oduzimati ili zbrajati godišnja migracijska salda, broj izašlih glasača u izbornim ciklusima i sl.

Ovo i još puno podataka je dostupno u statistici i preko ovog se mogu dati dosta približne procjene. Da su skroz točne - nisu. Ali najbliže istini - jesu, dok nema popisa.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 19:34 

Tulkas je napisao/la:
Zasto stavljas znak jednakosti izmedju Bosanca i Bosnjaka???

Nije to znak jednakosti nego je to znak KROZ, posto ima znatan broj Bosanaca u ovoj cifri(%).

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 19:37 

lider30 je napisao/la:

Kad nema popisa, zar nije najbolji način po broju rođenih (ili krštenih kod Hrvata), broju upisane djece u školama, broju djece po razredima, oduzimati ili zbrajati godišnja migracijska salda, broj izašlih glasača u izbornim ciklusima i sl.

Ovo i još puno podataka je dostupno u statistici i preko ovog se mogu dati dosta približne procjene. Da su skroz točne - nisu. Ali najbliže istini - jesu, dok nema popisa.

Ne znam po nekom cudu samo Hrvati znaju koliko ih ima, i vazda neki strucnjaci za demografiju, kako vi to radite idete od sela do sela ili? Kako sam ja iz rezultata i broja iz ove tri agencije skontao, broj Hrvata je izmedju 430.000 i 460.000. Et jesam li blizu?

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 19:51 

Bitno je da smo dobro skoncentrirani i od Kupresa do Neuma u vecini a i u mnogim enklavama..

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 20:05 

Tulkas je napisao/la:
Bitno je da smo dobro skoncentrirani i od Kupresa do Neuma u vecini a i u mnogim enklavama..

Pa nisam ja nista rekao za to, nego cifra je ta jel tacno? Evo naravno sam to izracunao i za Srbe i Bosnjake/Bosance.

Srbi - 1,1mil
Bosnjaci/Bosanci - 1,9mil.

suma sumarum

Bosnjaci/Bosanci - 54,2%
Srbi - 31.4%
Hrvati - 12,8%
ostali - 0,6%

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 20:27 

Bihać, da Bošnjaka ima 1.9 milijuna Tihić bi svaki dan zahtjevao popis u BiH. :zubati

Evo odgovori na par pitanja:

1) 52% glasova u BiH na zadnjim lokalnim izborima su odnijele hrvatske + srpske stranke, i to usprkos glasovima dijaspore koji su većinom bošnjački (ja zbrajao, zbroji ako ne vjeruješ)

2) 1.9 milijuna, hm....
1991. je bilo 2.0 milijuna Bošnjaka (i to navučeno: Muslimani + dodao sam pola Jugoslavena koji su većinom "mješanci")
Prirodni prirast koji je još uvijek postojao tijekom devedesetih, više je nego poništen poginulima u ratu.
E sad dolazimo do najtežeg dijela, broj izbjeglica + ekonomskih migranata.

Muslimanska dijaspora je očito najbrojnija od sve 3 u BiH, što je i logično jer je muslimana i bio najviše, kao drugo najviše su zahvaćeni razaranjima i ratom. Iz RS svi protjerani ( i H i M). Sa teritorija današnje Federacije velik dio ljudi također ispalio. Samo u gradu St. Louisu ih ima oko 40 000.

Vaša dijaspora se hvali da ih ima preko pola milijuna. :neznam
Na internetu pola bošnjaka su dijasporci.
BiH je sveukupno izgubila oko milijun ljudi, i vjerojatno ima oko 3.5 milijuna stanovnika. (s tim brojem računaju veliki trgovački lanci u BiH)

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 20:29 

Tulkas je napisao/la:

Pa nisam ja nista rekao za to, nego cifra je ta jel tacno? Evo naravno sam to izracunao i za Srbe i Bosnjake/Bosance.

Srbi - 1,1mil

suma sumarum

Bosnjaci/Bosanci - 54,2%
Srbi - 31.4%
Hrvati - 12,8%
ostali - 0,6%

Cijela BiH cca. 3,3 milijuna
Muslimani 1,55 milijuna (optimistično)
Srbi 1,1 milijun
Hrvati 480 tisuća (pri godišnjem blagoslovu kuća oko 470 tisuća katolika prisutno u BiH 31.12.2008.)
Ostali 150 tisuća

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 20:32 

Tulkas je napisao/la:

Srbi - 1,1mil

suma sumarum

Bosnjaci/Bosanci - 54,2%
Srbi - 31.4%
Hrvati - 12,8%
ostali - 0,6%

Muslimana u bosni nema vise od 1,6 miliona, to je plafon. Oni se masovno iseljavaju na zapad, zato i ne smeju na popis :zivili

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 20:51 

hehehehehhehehehehe.....idite po selima kao i uvijek i popisujte ova tema je za mene zavrsena, sve djeca oko mene.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 21:08 

hehehehehhehehehehe.....idite po selima kao i uvijek i popisujte ova tema je za mene zavrsena, sve djeca oko mene.

ja vidim ovdje samo jedno dijete ,a to si ti . ljudi te pobiju argumentima ,pozivaju te da odes na demografskim temama ,a ti se izvlacis ko dijete :smajl053

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 21:25 

Ako ćemo uzeti podatke FZS o živorođenima kao relevantne, onda vidimo da je prosjek rođenih Bošnjaka zadnjih godina u cijeloj BiH oko 19 000 (uključujući i procjenu za vanbračnu djecu, gdje se ne zna nacionalna pripadnost oca pa nisu uključena u etničku statistiku). Uz natalitet od 11, to je 1 700 000 Bošnjaka u cijeloj BiH. Više od naših želja, ali svakako nedovoljno za poklapanje.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 21:30 

Bosnjo, nema potrebe da idemo po selima, samo je dovoljan podatak koliko se muslimanskih beba rodi, to je pametnom dovoljno da proceni koliko vas ima u BIH :evotigana A ti setaj po selima i sanjaj unitarnu BIH :smajl006

mnoge li si majke ojadilo!
Ljudske su te kosti zatrpale,
ljudskom si se krvlju opjanilo

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 21:35 

Trgovački lanci računaju na oko 3,2 milijuna.

Prije rata je broj ljudi u BiH uključivao i neprisutno stanovništva kojeg je tad bilo 500.000.
A to se u ovom popisu neće radit na taj način.

Treba Hrvatima nešto oduzet tzv. Bosanaca katolika, uglavnom mješanaca ali treba dodat i veći broj od toga koji je oduzet jer se puno nekadašnjih Muslimana izjašanjava kao Hrvati, pogotovo Babini.

Sve u svemu koliko laprdaju da njih ima a nas nema, mi smo ti koji bi se trebali bojat popisa.

A Bihać-Krajina je u pravu koliko znam Bužim i inače je USK jakog nataliteta.

No sve preko 1,6 milijuna je čisto pretjerivanje a sumnjivo mi je i što se toliko boje popisa.

To vjerojatno znači da im demografska slika nije ni toliko dobra koliko sam napisao. A svakako bi splasnule ideje o "poklapanju". Obično im računice ubrajaju Ostale kad sebe broje. Daju cifru Srba i Hrvata a ostalo su kao Bošnjaci. Pa valjda imamo cigića a ima i drugih naroda koji nisu Bošnjaci ni Bosanci. A naravno i miješane pripisuju sebi.

Zanimljivo mi je kako uklope Bosanci/Bošnjaci u jedno kad zatreba.I svako ko se ne izjasni kao Srbin ili Hrvat automatski postane Bošnjak indirektno.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 21:48 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Trgovački lanci računaju na oko 3,2 milijuna.

Prije rata je broj ljudi u BiH uključivao i neprisutno stanovništva kojeg je tad bilo 500.000.
A to se u ovom popisu neće radit na taj način.

Treba Hrvatima nešto oduzet tzv. Bosanaca katolika, uglavnom mješanaca ali treba dodat i veći broj od toga koji je oduzet jer se puno nekadašnjih Muslimana izjašanjava kao Hrvati, pogotovo Babini.

Sve u svemu koliko laprdaju da njih ima a nas nema, mi smo ti koji bi se trebali bojat popisa.

A Bihać-Krajina je u pravu koliko znam Bužim i inače je USK jakog nataliteta.

No sve preko 1,6 milijuna je čisto pretjerivanje a sumnjivo mi je i što se toliko boje popisa.

To vjerojatno znači da im demografska slika nije ni toliko dobra koliko sam napisao. A svakako bi splasnule ideje o "poklapanju". Obično im računice ubrajaju Ostale kad sebe broje. Daju cifru Srba i Hrvata a ostalo su kao Bošnjaci. Pa valjda imamo cigića a ima i drugih naroda koji nisu Bošnjaci ni Bosanci. A naravno i miješane pripisuju sebi.

Zanimljivo mi je kako uklope Bosanci/Bošnjaci u jedno kad zatreba.I svako ko se ne izjasni kao Srbin ili Hrvat automatski postane Bošnjak indirektno.

Situacija im je zaje...a. Sve manje od 2 mil. je kraj poklapanja. S druge strane, ako se pogleda FZS, ispada da ih sa stopom nataliteta 11 ima 1 700 000. Ako im je natalitet manji, znači da ih ima više, ali i da će za 15 godina doživjeti debakl, jer uz tako mlado stanovništvo, natalitet od 10 je katastrofa.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 22:54 

Dajte više kakva Bošnjačka ekspanzija,prije nekih dva tjedna sam vam iznio podatak kako se samo u 2008.g. 13 000 Bošnjaka preselilo u Sloveniju,a to je samo jedna država.
Sad se malo zapitajte ako je ovolika cifra za Sloveniju,kolika je onda za recimo skandinavske zemlje,pa onda SAD,pa onda zapadnoeuropske zemlje,pa onda Australiju.....

Isto tako izašao je podatak kako se u zadnja tri mjeseca iselilo 100 Bošnjačkih porodica iz Zvornika - pa da vidite ispod samo kakva je kuknjava u komentarima bila...

Čak i da se broj Bošnjaka naglo poveća neće imati prevelikog efekta ako se svi ti Bošnjaci budu zbijali u Sarajevo,mislim da će se kod Bošnjaka sada baš to događati- zbijanje u glavni grad,ljudi iz ruralnih mjesta,ljudi iz provincije koji bježe u glavni grad u potrazi za poslom i boljim životom.Džaba je vama i 5 milijuna Bošnjaka u BiH,ako svi ti Bošnjaci žive na području Sarajeva,Tuzle,Zenice,Bihaća tj na vrlo malom području i u gradovima...

Vrh

PostPostano: 15 lis 2009, 23:59 

Ovo za Tuzlu bi rekao i svaki Bošnjak koji zna nešto o demografiji, pa čak i oni koji inače mantraju o poklapanju. Tvoja reakcija na moj post je dokaz da nemaš pojma.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2009, 00:28 

daxt je napisao/la:
Oni se masovno iseljavaju na zapad, zato i ne smeju na popis :zivili

Nisu oni protiv popisa samo zbog toga, mislim da je glavni razlog to što se mnogi muslimani nebi izjasnili kao Bošnjaci. Prema većini procjena svi muslimani se broje pod Bošnjake, mada se svi neće izjasnit kao Bošnjaci. Babini muslimani sigurno neće biti Bošnjaci i postoji mnogo muslimana iz svih dijelova BIH koji će se izjasnit kao Bosanci, Bosanci i Hercegovci, Muslimani. Zato je neshvatljivo što se netko buni kad se dokaže kako njih ima manje od polovine stanovništva u BIH, jer na popisu ih može realno biti samo još manje nego što govore sve te procjene. Procjene mogu biti donekle pouzdane jedino što se tiče Hrvata i Srba, jer oni nemaju problem sa izjašnjavanjem, izjasnit će se kao i svaki puta dosad.

Vrh

PostPostano: 16 lis 2009, 10:07 

Ma ove zadnje vijesti o iseljavanju su vrlo indikativne, a onaj podatak o 13.000 iseljenih u Sloveniju prošle godine je čista katastrofa.

A najveći internet "poklapači" sa prijetećim kažiprstom se javljaju - pogodili ste - iz SAD i Europe :evotigana

Glede izjašnjavanja kao Bošnjaci/Muslimani, na popisu u Hrvatskoj je bilo otprilike pola/pola? Naravno, za očekivati je da će u BiH postotak onih koji će se izjasniti kao Bošnjaci biti puno veći, no tu imaju problem drukčijeg tipa - a to je da će se veliki broj urbanih/mladih htjeti izjasniti kao Bosanci.

Je li moguće taj problem riješiti sa sustavnom propagandom pred popis? Zašto se u Muslimana nije prihvatilo taj naziv "Bošnjaci"? Znam da ćete reći da je to zbog činjenice da ime nisu koristili do 1993, pa što onda? Kako to da su se "Muslimani" toliko dugo održali?

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 16 lis 2009, 10:17 

Imam osjećaj da će se neki izjasniti i kao Turci. :thumbup

slika

slika

Vrh

PostPostano: 16 lis 2009, 13:19 

KANTON SARAJEVO
doseljeni 4550 .
odseljeni 4039
saldo migracija 511

ZAPADNO-HERCEGOVAKI KANTON
doseljeni 273
odseljeni 424
saldo migracija -151

KANTON POSAVSKI
doseljeni 77
odseljeni 249
saldo migracija -172

TUZLANSKI KANTON
doseljeni 1766
odseljeni 2040
saldo migracija -274

ZENIKO-DOBOJSKI KANTON
doseljeni 1199
odseljeni 1786
saldo migracija -587

BOSANSKO-PODRINJSKI KANTON
doseljeni 169
odseljeni 208
saldo migracija -39

SREDNJOBOSANSKI KANTON
doseljeni 873
odseljeni 1347
saldo migracija -474

HERCEGOVAKO-NERETVANSKI KANTON
doseljeni 942
odseljeni 1208
saldo migracija -266

KANTON 10
doseljeni 256
odseljeni 377
saldo migracija -121

cini mi se da je jedino sarajevski kanton u plusu..

toliko o naseljavalju u zapadnu hercegovinu

to je ono:"sto zelis drugom to ti se vrati"

Vrh

PostPostano: 16 lis 2009, 13:24 

Covjece to ti Muslimani iz ZH i HN zupanije odlaze u Sarajevo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 95707 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 3829  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Patriota i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: