|
|
Stranica: 260/3834.
|
[ 95840 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 19:46 |
|
|
storaB je napisao/la: Andrea Stramaccioni je napisao/la: Eto Hrvati, vidite reakcije Srba na pomen hrvatskih općina. Ni milimentra RS, ni tamo gdje su Hrvati većina. Još većina vas Hrvata piše sa Srbima nije problem, to je samo stvar dogovora. Pobogu, neki zaista zaslužuju da im se ponove ratna stradanja ne bi li naučili lekciju. A da se malo prisjetiš Srednje Bosne,kad se pozivaš na stradanja???Ili si zaboravio da je skoro 7000 Hrvata spašeno od strane VRS,kada ste im vi pravili sačekuše ili starce zarobljavali??? Samo zahvaljujući VRSu ostali su živi,da ne nastavljam dalje. Što se tiče Srednje Bosne, ona nema veze trenutno s temom; opet namjerno skrećeš s poente i ideš u offtopičarenje. Ako već toliko želiš moju reakciju na SB, dobit ćeš je. Ja smatram da je Srednja Bosna bila ogromna greška i pod te sukobe spadaju teški ratni zločini (s obje strane). In fact, cijeli sukob Hrvata i Bošnjaka je velika greška čije ćemo posljedice i dalje trpjeti. Mogu se izviniti Hrvatima zbog toga, nije problem, ali morate znati da je taj sukob bio produkt dotadašnjih zbivanja u ratnoj BiH gdje su Bošnjaci ginuli i od Srba, ali i od Hrvata (bratski nož u leđa), te doslovno uništeni stradanjem svog naroda, u tzv. Herceg-Bosni i klanjima po Mostaru, Heliodromu, Vranici, Dretelju, logorima u Gabeli, Ljubuškom itd. odlučuju se na osvetu. Da, pogrešno u tom momentu, ali pod utjecajem emocija, očajnog stanja i daljnjih progona i ubistava ljudi su se bili prinuđeni braniti na tako surov način. Iskreno žalim zbog toga, suosjećam se sa svim žrtvama rata bez obzira koje vjere i nacije bili jer njih najviše boli sve ovo jer su u prokletim razaranjima ostali bez svojih najmilijih. Ostatak posta nemam potrebu da komentiram, rekao sam svoje mišljenje. A o tome da je VRS pomagala i spašavala Hrvate van možda jednog ili dva slučaja, usljed dogovora Bobana i Karadžića, je teška laž i samo oni koji ne razmišljaju svojim mozgom i ne poznaju dovoljno ovu tematiku mogu povjerovati.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 19:47 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
A jest ti isprika i opravdanje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 19:56 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: storaB je napisao/la: A da se malo prisjetiš Srednje Bosne,kad se pozivaš na stradanja???Ili si zaboravio da je skoro 7000 Hrvata spašeno od strane VRS,kada ste im vi pravili sačekuše ili starce zarobljavali??? Samo zahvaljujući VRSu ostali su živi,da ne nastavljam dalje. Što se tiče Srednje Bosne, ona nema veze trenutno s temom; opet namjerno skrećeš s poente i ideš u offtopičarenje. Ako već toliko želiš moju reakciju na SB, dobit ćeš je. Ja smatram da je Srednja Bosna bila ogromna greška i pod te sukobe spadaju teški ratni zločini (s obje strane). In fact, cijeli sukob Hrvata i Bošnjaka je velika greška čije ćemo posljedice i dalje trpjeti. Mogu se izviniti Hrvatima zbog toga, nije problem, ali morate znati da je taj sukob bio produkt dotadašnjih zbivanja u ratnoj BiH gdje su Bošnjaci ginuli i od Srba, ali i od Hrvata (bratski nož u leđa), te doslovno uništeni stradanjem svog naroda, u tzv. Herceg-Bosni i klanjima po Mostaru, Heliodromu, Vranici, Dretelju, logorima u Gabeli, Ljubuškom itd. odlučuju se na osvetu. Da, pogrešno u tom momentu, ali pod utjecajem emocija, očajnog stanja i daljnjih progona i ubistava ljudi su se bili prinuđeni braniti na tako surov način. Iskreno žalim zbog toga, suosjećam se sa svim žrtvama rata bez obzira koje vjere i nacije bili jer njih najviše boli sve ovo jer su u prokletim razaranjima ostali bez svojih najmilijih. Ostatak posta nemam potrebu da komentiram, rekao sam svoje mišljenje. A o tome da je VRS pomagala i spašavala Hrvate van možda jednog ili dva slučaja, usljed dogovora Bobana i Karadžića, je teška laž i samo oni koji ne razmišljaju svojim mozgom i ne poznaju dovoljno ovu tematiku mogu povjerovati. Namjerno ili slučajno zapravo pokušavaš obmanjiti,na svu sreću relevantni dokazi,a nadam se i jadni preživjeli protjerani Hrvati tog vremena iz SB mogu potvrditi moje riječi...ako će realno. Vlašić juni 93. nakon sukoba sa muslimanskim borcima, Hrvati praktično utočište nalaze tako što pod zaštitom VRS odlaze u sigurne zone, tom prilikom od nekoliko hiljada ljudi,nijednog VRS nije niti zarobila niti i na koji način fizički zlostavljala. A u koloni na slici se nalazilo oko 1000 vojnika HVO i 6000 civila.koje je VRS dočekao kao stradalnike,a ne ispostaviće se kasnije kao protivnike, pomažući u bjekstvu od dzihadskog noža i puške,pri tome solidarišući se. A u koloni koja je prolazila kroz Grahovo do Livna mnogi srpski vojnici su praktično svoje glave stavljali u džak da bi kolona prošla.  A 2 godine kasnije svi znamo kako je vraćeno,al dobro. Svu ovu moju priču će potvrditi svaki preživjeli Hrvat koji je prošao tu rutu i koji je spašen zahvaljujući isključivo VRS.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 20:36 |
|
|
BBC je napisao/la: A jest ti isprika i opravdanje. Koje vi opravdanje imate za vaše logore, ubistva i progone. Ljudski se ispričati, ti (i tebi) slično ni to ne možete, nego se, minimalizirajući zločine vlastitog naroda, krijete iza one da više puta izgovorena laž postaje istina i negirate zločine koje su u ime H-B mnogi počinili. To je sada opravdano sancionisano UZP-om.
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 20:46 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: storaB je napisao/la: A da se malo prisjetiš Srednje Bosne,kad se pozivaš na stradanja???Ili si zaboravio da je skoro 7000 Hrvata spašeno od strane VRS,kada ste im vi pravili sačekuše ili starce zarobljavali??? Samo zahvaljujući VRSu ostali su živi,da ne nastavljam dalje. Što se tiče Srednje Bosne, ona nema veze trenutno s temom; opet namjerno skrećeš s poente i ideš u offtopičarenje. Ako već toliko želiš moju reakciju na SB, dobit ćeš je. Ja smatram da je Srednja Bosna bila ogromna greška i pod te sukobe spadaju teški ratni zločini (s obje strane). In fact, cijeli sukob Hrvata i Bošnjaka je velika greška čije ćemo posljedice i dalje trpjeti. Mogu se izviniti Hrvatima zbog toga, nije problem, ali morate znati da je taj sukob bio produkt dotadašnjih zbivanja u ratnoj BiH gdje su Bošnjaci ginuli i od Srba, ali i od Hrvata (bratski nož u leđa), te doslovno uništeni stradanjem svog naroda, u tzv. Herceg-Bosni i klanjima po Mostaru, Heliodromu, Vranici, Dretelju, logorima u Gabeli, Ljubuškom itd. odlučuju se na osvetu. Da, pogrešno u tom momentu, ali pod utjecajem emocija, očajnog stanja i daljnjih progona i ubistava ljudi su se bili prinuđeni braniti na tako surov način. Iskreno žalim zbog toga, suosjećam se sa svim žrtvama rata bez obzira koje vjere i nacije bili jer njih najviše boli sve ovo jer su u prokletim razaranjima ostali bez svojih najmilijih. Ostatak posta nemam potrebu da komentiram, rekao sam svoje mišljenje. A o tome da je VRS pomagala i spašavala Hrvate van možda jednog ili dva slučaja, usljed dogovora Bobana i Karadžića, je teška laž i samo oni koji ne razmišljaju svojim mozgom i ne poznaju dovoljno ovu tematiku mogu povjerovati. vi ste poceli. Muslimani su agresor na hrvatski narod, na republiku hrvatsku i na bosnu i hercegovinu. mi smo se samo branili
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 20:53 |
|
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: BBC je napisao/la: A jest ti isprika i opravdanje. Koje vi opravdanje imate za vaše logore, ubistva i progone. Ljudski se ispričati, ti (i tebi) slično ni to ne možete, nego se, minimalizirajući zločine vlastitog naroda, krijete iza one da više puta izgovorena laž postaje istina i negirate zločine koje su u ime H-B mnogi počinili. To je sada opravdano sancionisano UZP-om. Problem je što se nisi ispričao već si tipično bošnjačko šovinistički i fašistički optužio druge za sve. I sve to dok ti Srbi ovdje govore kako su od vašeg noža spašavali Hrvate preko svojih teritorija. Za naftu, ali ne mijenja činjenicu da su morali bježati da ih vi ne pobijete. Dok budete tako rezonirali ima da gladujete.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 20:56 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24676 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: storaB je napisao/la: A da se malo prisjetiš Srednje Bosne,kad se pozivaš na stradanja???Ili si zaboravio da je skoro 7000 Hrvata spašeno od strane VRS,kada ste im vi pravili sačekuše ili starce zarobljavali??? Samo zahvaljujući VRSu ostali su živi,da ne nastavljam dalje. Što se tiče Srednje Bosne, ona nema veze trenutno s temom; opet namjerno skrećeš s poente i ideš u offtopičarenje. Ako već toliko želiš moju reakciju na SB, dobit ćeš je. Ja smatram da je Srednja Bosna bila ogromna greška i pod te sukobe spadaju teški ratni zločini (s obje strane). In fact, cijeli sukob Hrvata i Bošnjaka je velika greška čije ćemo posljedice i dalje trpjeti. Mogu se izviniti Hrvatima zbog toga, nije problem, ali morate znati da je taj sukob bio produkt dotadašnjih zbivanja u ratnoj BiH gdje su Bošnjaci ginuli i od Srba, ali i od Hrvata (bratski nož u leđa), te doslovno uništeni stradanjem svog naroda, u tzv. Herceg-Bosni i klanjima po Mostaru, Heliodromu, Vranici, Dretelju, logorima u Gabeli, Ljubuškom itd. odlučuju se na osvetu. Da, pogrešno u tom momentu, ali pod utjecajem emocija, očajnog stanja i daljnjih progona i ubistava ljudi su se bili prinuđeni braniti na tako surov način. Iskreno žalim zbog toga, suosjećam se sa svim žrtvama rata bez obzira koje vjere i nacije bili jer njih najviše boli sve ovo jer su u prokletim razaranjima ostali bez svojih najmilijih. Ostatak posta nemam potrebu da komentiram, rekao sam svoje mišljenje. A o tome da je VRS pomagala i spašavala Hrvate van možda jednog ili dva slučaja, usljed dogovora Bobana i Karadžića, je teška laž i samo oni koji ne razmišljaju svojim mozgom i ne poznaju dovoljno ovu tematiku mogu povjerovati. Tu nije bilo nikakvih klanja. Indoktrinirani ste od vaših medija. Jedno u Vranici je bio značajniji zločin -nakon zarobljavanja pobijeni i ona je zasluženo na stupu srama. U ostalim mjestima nije bilo nikakvih sustavnih ubijanja. Svi događaji u Hercegovini su se dogodili mjesecima nakon Srednje Bosne.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Andrea Stramaccioni
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 20:56 |
|
|
licanhh je napisao/la: Andrea Stramaccioni je napisao/la: Što se tiče Srednje Bosne, ona nema veze trenutno s temom; opet namjerno skrećeš s poente i ideš u offtopičarenje. Ako već toliko želiš moju reakciju na SB, dobit ćeš je. Ja smatram da je Srednja Bosna bila ogromna greška i pod te sukobe spadaju teški ratni zločini (s obje strane). In fact, cijeli sukob Hrvata i Bošnjaka je velika greška čije ćemo posljedice i dalje trpjeti. Mogu se izviniti Hrvatima zbog toga, nije problem, ali morate znati da je taj sukob bio produkt dotadašnjih zbivanja u ratnoj BiH gdje su Bošnjaci ginuli i od Srba, ali i od Hrvata (bratski nož u leđa), te doslovno uništeni stradanjem svog naroda, u tzv. Herceg-Bosni i klanjima po Mostaru, Heliodromu, Vranici, Dretelju, logorima u Gabeli, Ljubuškom itd. odlučuju se na osvetu. Da, pogrešno u tom momentu, ali pod utjecajem emocija, očajnog stanja i daljnjih progona i ubistava ljudi su se bili prinuđeni braniti na tako surov način. Iskreno žalim zbog toga, suosjećam se sa svim žrtvama rata bez obzira koje vjere i nacije bili jer njih najviše boli sve ovo jer su u prokletim razaranjima ostali bez svojih najmilijih.
Ostatak posta nemam potrebu da komentiram, rekao sam svoje mišljenje. A o tome da je VRS pomagala i spašavala Hrvate van možda jednog ili dva slučaja, usljed dogovora Bobana i Karadžića, je teška laž i samo oni koji ne razmišljaju svojim mozgom i ne poznaju dovoljno ovu tematiku mogu povjerovati.
vi ste poceli. Muslimani su agresor na hrvatski narod, na republiku hrvatsku i na bosnu i hercegovinu. mi smo se samo branili 
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 20:58 |
|
|
Puknite zelenom ban. Provocira vas i pravi budalama već 5 mjeseci. Podvucite negdje granicu.
|
|
Vrh |
|
 |
licanhh
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 22:48 |
|
Pridružen/a: 23 lip 2010, 19:12 Postovi: 670 Lokacija: Trokutistan
|
Andrea Stramaccioni je napisao/la: licanhh je napisao/la: vi ste poceli. Muslimani su agresor na hrvatski narod, na republiku hrvatsku i na bosnu i hercegovinu. mi smo se samo branili

|
|
Vrh |
|
 |
Ivo HZHB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 31 svi 2013, 23:26 |
|
|
Namjerno ili slučajno zapravo pokušavaš obmanjiti,na svu sreću relevantni dokazi,a nadam se i jadni preživjeli protjerani Hrvati tog vremena iz SB mogu potvrditi moje riječi...ako će realno. ..... Ja sam jedan od tih, tad sa svojih 15g predali se na Kupres, civili iz bugojna negdje oko 10k, i moram priznat od tad gledam Srbe drugačije, prevezeni smo sa kamionima i autobusima sve do linija prema TG, po koji kamencic je letio po nama kroz Kupres sto se može zanemariti jer smo navikli da nas Kupres gadja (granatama) al inače Humano.
Al da to nije unaprijed bilo dogovoreno, bugojno bi danas bilo hrvatsko jer nebi imali alternativu morali bi se branit. Sto nebi bio veliki problem, jer i zepce je bilo u okruženju pa je opstalo, jer su imali braću Srbe.
|
|
Vrh |
|
 |
pagan
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 09:57 |
|
|
u zepcu je unaprijed dogovoreno da se brane i ostanu, a za bugojno da napuste podrucje, bugojno koje je vrata bosne Ivo poklopi se usima to sto je bugojno palo zahvali lokalnim zapovjednicima i bratskom odnosu sa muslimanima......najlakse je druge krivit
_________________ ...naši zadržavaju po koju usamljenu zgradu, kao: "Hrvatski dom", hotel "Kalin", jedna zgrada u Gaju... Sva vojska u potpunom okruženju. Takvo nešto ne bih ni ja baba rasporedila.
|
|
Vrh |
|
 |
Ivo HZHB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 13:34 |
|
|
Upravo ti ja o tom dogovoru govorim. Da su Srbi rekli, bumo vas primili u hotel manjaca. Tad naše kukavicko vodstvo nebi imali opcije. Neznam odakle ti izvuce da sam nekog drugog krivijo, radi našeg vodstva moramo živit sa činjenicom da su nas muslimani nadjacali (sto naravno nije istina), kao u nogometu, možeš poderat protivnika al ako nezabijes gubis. Kamo puste srice da su nas Srbi pokorili bar su bili vojska. A ti tocis, svoje znanje u knjizi jedne bakice, respekt 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 16:23 |
|
|
storaB je napisao/la: Normalno da smo ljudi,al stvar je unutrašnje strukture koja ne smije biti narušena. Dakle ništa od novih statusa za mjesne zajednice. ;) Ničije! Daleko je veći interes recimo jednog Branjeva za statusom,koje ima stanovnika ko zajedno ovih 6 sela,pa opet,koji će im đavo. :) Demokracija i tako to 
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 22:30 |
|
|
Nije demografija, ali je interesantna statistika, a ne znam na koju temu da bacim... ARBiH decembar 1994. Citat: Oficira - 15161 Podoficira - 17233 Vojnika - 197220
Ukupno - 229614
Citat: Muslimana - 215716 93.94% Hrvata - 7260 3.16% Srba - 1773 0.77% Ostalih - 4865 2.12%
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 22:58 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Nije demografija, ali je interesantna statistika, a ne znam na koju temu da bacim... ARBiH decembar 1994. Citat: Oficira - 15161 Podoficira - 17233 Vojnika - 197220
Ukupno - 229614
Citat: Muslimana - 215716 93.94% Hrvata - 7260 3.16% Srba - 1773 0.77% Ostalih - 4865 2.12%
Ovo je neka viša matematika. 
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 23:02 |
|
|
Na to se ne pazi a trebalo bi se.
Trebalo bi to nazivati muslimanska Armija ili kako drugačije, a ne armija BiH.
Zaista se stvorilo uvjerenje i za to su nemalo krivi pogrešni termini da su oni BiH naspram sprskim i hrvatskim separatistima i agresorima.
Pa je tako legitimitet HVO-u i HV-u dao sporazum predsjednika BiH Izetbegovića sa Tuđmanom.
Premalo se na to pazi.
Lukavo su oni tu odigrali, a mi ne bi trebali igrati njihovu igru.
Možda se nekome ovo učini apsurdno ali nije. Većina pojma nema i ovim putem se utječe na njih. Treba na to misliti.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 23:02 |
|
|
Divlja svinja5 je napisao/la: Ovo je neka viša matematika.  Hm? 
|
|
Vrh |
|
 |
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 01 lip 2013, 23:10 |
|
|
Ma ništa. 
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2013, 15:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62691 Lokacija: DAZP HQ
|
U Bugojnu sve manji broj prvačićaDa je broj prvačića u Bugojnu iz godine u godinu sve manji potvrđuju rezultati nedavnog upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj 2013./2014. Prema podacima Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu, u sedam bugojanskih osnovnih škola upisano je 299 djece, što je za 8,3 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Najveći broj prvačića ove godine upisan je u Prvu osnovnu školu na Hendeku – 80. U Drugu osnovnu školu najesen će krenuti 72 prvačića, a u Treću osnovnu školu 40. Prvu osnovnu školu Jaklić pohađat će 31 prvačić (hrvatska škola), Osnovna škola “Bristovi” ima 29, a Osnovna škola “Drvetine” 21 prvačića. U Osnovnoj školi “Gračanica” evidentirano je 26 djece, koja će u septembru prvi put sjesti u školske klupe. Školski obveznici su djeca rođena od 31. maja 2006. do 1. septembra 2007. http://www.zenit.ba/?p=29765
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2013, 15:33 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62691 Lokacija: DAZP HQ
|
DESET PRVAČIĆA MANJE U SANSKIM ŠKOLAMA
Na osnovu podatka o trenutnom broju upisane djece, koji nam je dostavljen od strane sedam sanskih osnovnih škola, 199 prvačića upisano je u prvi razred školske 2013./2014. godine na području općine Sanski Most, što je generalno za 10 učenika manje u odnosu na prethodnu godinu. Napominjemo da ovo nije konačana broj, te da upis traje do početka nove školske godine. Kao i prethodnih godina, najviše prvačića upisano je u Osnovnu školu „Peti oktobar“, u koju je zajedno sa područnim školama u Zdeni i Starom Majdanu upisano 52 prvačića. Iako ova osnovna škola već godinama upisuje najviše učenika u prve razrede, ipak je ove godine upisan manji broj prvačića u odnosu na prošlu godinu. Prema trenutno dostupnim podacima, u odnosu na prethodnu školsku godinu manji broj prvačića ove godine naći će se u školskim klupama u Osnovnim školama „Fajtovci“, „Skender Kulenović“, i „Prva sanska škola“. U Osnovnoj školi „Fajtovci“, skupa sa područnim školama, u prvi razred upisano je 25 učenika. U Osnovnu školu Skender Kulenović iz Donjeg Kamengrada upisano je 16 učenika, dok će u Osnovnu školu Prva sanska škola zajedno sa pripadajućom osnovnom školom u Trnovi, u prvi razred ove godine krenuti 24 učenika. U svim ostalim školama zabilježeno je blago povećanje broja upisanih prvačića u odnosu na školsku 2012./2013. godinu. U Osnovnoj školi „Hasan Kikić“ upisana su 34 učenika u prvi razred što je znatno više nego godinu dana ranije. U odnosu na prošlu godinu, primjetan je i veći broj upisanih prvačića u Osnovnu školu „Mahala“, u koju su ove godine računajući i područnu školu u Čaplju upisana 33 učenika. Osnovna škola sa najmanjim brojem upisanih učenika u prvi razred je Osnovna škola „Vrhpolje“, u koju je ove godine upisano 15 prvačića.radiosana.ba
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
BBC
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2013, 15:36 |
|
|
Radujem se za te prvačiće. Sad negdje na zapadu imaju život dostojan čovjeka, pa i zlatne kašike im roditelji mogu kupiti.
|
|
Vrh |
|
 |
storaB
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2013, 15:38 |
|
Pridružen/a: 16 sij 2013, 14:46 Postovi: 8201 Lokacija: Republic of Srpska
|
Baciću se malo na lokal, u Zvorniku bi trebao biti upisan veći broj prvačića nego prošle godine.
A i u mjesecu maju je rođeno preko 60 beba.
_________________ [img]https://oi39.tinypic.com/f21vf4.jpg[/img]
|
|
Vrh |
|
 |
Anduril
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2013, 15:41 |
|
|
_________________ From the ashes a fire shall be woken A light from the shadows shall spring Renewed shall be blade that was broken The crownless again shall be the king
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: 1995.-2013. Krah multietniĆarsko-demografske politike bošnji Postano: 03 lip 2013, 16:52 |
|
|
dudu je napisao/la: U Bugojnu sve manji broj prvačićaDa je broj prvačića u Bugojnu iz godine u godinu sve manji potvrđuju rezultati nedavnog upisa djece u prvi razred osnovne škole u školskoj 2013./2014. Prema podacima Službe za privredu, društvene djelatnosti i opću upravu, u sedam bugojanskih osnovnih škola upisano je 299 djece, što je za 8,3 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Najveći broj prvačića ove godine upisan je u Prvu osnovnu školu na Hendeku – 80. U Drugu osnovnu školu najesen će krenuti 72 prvačića, a u Treću osnovnu školu 40. Prvu osnovnu školu Jaklić pohađat će 31 prvačić (hrvatska škola), Osnovna škola “Bristovi” ima 29, a Osnovna škola “Drvetine” 21 prvačića. U Osnovnoj školi “Gračanica” evidentirano je 26 djece, koja će u septembru prvi put sjesti u školske klupe. Školski obveznici su djeca rođena od 31. maja 2006. do 1. septembra 2007. http://www.zenit.ba/?p=29765 Dakle od 299 prva šića, 31 su Hrvati? Bugojno, 10ak posto?
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, iprodano, Majestic-12 [Bot], Tomba17 i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|