|
|
Stranica: 3914/3918.
|
[ 97932 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 09:51 |
|
|
Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Nemozes usporedit jednu B Luku koja je ekonomski centar te glavni grad jednog naroda sa npr Sokocem, Nevesinjem itd jer uvijek ce veći postotak automobila biti tamo gdje su sjedišta firmi, prijevoznika ,entitetskih službenika itd... Sad ostaje pitanje u kojoj mjeri prosječan stanovnik B Luke ima vise automobila od ostalih sredina al definitivno da ima.
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Diablo
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 09:54 |
|
|
|
Uzmimo za primjer ZHŽ gdje Široki ima 14 300 vozila dok je Ljubuski na 10 200 . Po popisu imaju skoro isto stanovnika...
_________________ Hrvatska ,Slovenija ,Srbija,Crna Gora ,Makedonija te Kosovo su građanski dok se jadni bošnjo bori čak i za ovakav Dayton...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 09:57 |
|
|
Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Bacao sam analize i usporedbe s Republikom Hrvatakskom i koristio taj podatak. Republika Hrvatska ima 2 puta više registriranih osobnih automobila ili vozila od BiH i 3,1-3,2 nego Federacija. Neki ovdje to pravdaju kao boljim standardom. Dijelom točno, ali danas bez automobila si kao bez nogu tako je vrlo precizan pokazatelj, a da ne pričamo o javnom prijevozu u BiH. U RH koja broji radne migrante i Ukrajince malo iznad 3,8 milijuna. Zaključak izvedite sami.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 09:57 |
|
|
Diablo je napisao/la: Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Nemozes usporedit jednu B Luku koja je ekonomski centar te glavni grad jednog naroda sa npr Sokocem, Nevesinjem itd jer uvijek ce veći postotak automobila biti tamo gdje su sjedišta firmi, prijevoznika ,entitetskih službenika itd... Sad ostaje pitanje u kojoj mjeri prosječan stanovnik B Luke ima vise automobila od ostalih sredina al definitivno da ima. Pa ne znam, više je potreban automobil na selu nego u gradu. U gradu imaš javni prijevoz i sve je blizu, a na selu ne možeš nigdje bez auta. Hoćeš u prodavnicu, hoćeš na kavu, sve moraš autom.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1463 of 2558 - 57.19%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:00 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Bacao sam analize i usporedbe s Republikom Hrvatakskom i koristio taj podatak. Republika Hrvatska ima 2 puta više registriranih osobnih automobila ili vozila od BiH i 3,1-3,2 nego Federacija. Neki ovdje to pravdaju kao boljim standardom. Dijelom točno, ali danas bez automobila si kao bez nogu tako je vrlo precizan pokazatelj, a da ne pričamo o javnom prijevozu u BiH. U RH koja broji radne migrante i Ukrajince malo iznad 3,8 milijuna. Zaključak izvadite sami. Taj bolji standard znači samo noviji automobil, ne manje auta. Prosječna starost automobila u Hrvatskoj je manja. U BiH kome treba auto kupi ga. Ok to je jeftinije auto negu u Hrvatskoj, ali je i dalje auto. Nije BiH Afrika, još uvijek. 
1463 of 2558 - 57.19%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:01 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Bacao sam analize i usporedbe s Republikom Hrvatakskom i koristio taj podatak. Republika Hrvatska ima 2 puta više registriranih osobnih automobila ili vozila od BiH i 3,1-3,2 nego Federacija. Neki ovdje to pravdaju kao boljim standardom. Dijelom točno, ali danas bez automobila si kao bez nogu tako je vrlo precizan pokazatelj, a da ne pričamo o javnom prijevozu u BiH. U RH koja broji radne migrante i Ukrajince malo iznad 3,8 milijuna. Zaključak izvadite sami.
Taj bolji standard znači samo noviji automobil, ne manje auta. Prosječna starost automobila u Hrvatskoj je manja. U BiH kome treba auto kupi ga. Ok to je jeftinije auto negu u Hrvatskoj, ali je i dalje auto. Nije BiH Afrika, još uvijek.  I takav sličan zaključak sam napisao. I naveo kako ovi omjeri ne vrijede jedino, ako je BiH europski Bangladeš  Ima sve na prijašnjim stranicama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Jesu Hrvati izvršili genocid nad Ilirima kad su došli?
Sudeći po arheološkim i i genetskim podatcima, Hrvati i svi ostali barbari koji su prije protutnjali ovdje, znatno su reducirali prethodnu populaciju, posebno MUŠKU.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:05 |
|
|
novosve je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jesu Hrvati izvršili genocid nad Ilirima kad su došli?
Sudeći po arheološkim i i genetskim podatcima, Hrvati i svi ostali barbari koji su prije protutnjali ovdje, znatno su reducirali prethodnu populaciju, posebno MUŠKU. Što su uradili sa ženama? 
1463 of 2558 - 57.19%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:07 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: zločinac i genocidaš tito je po krvi bio hrvat i preci su mu stotinama godina bili hrvati pa bi je Jean Nicolier veći hrvat i bliži 10000 puta od zločinca tita . . To su anegdotalni primjeri. Iako je za Tita upitno i to je li bio poluhrvat, tj, Josip Broz, ali nebitno. Kako već rekoh, malo soli u juhi je dobro i juha ostaje juha, ali ako utrpaš previše soli u juhu, to je neko drugo jelo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: novosve je napisao/la: Sudeći po arheološkim i i genetskim podatcima, Hrvati i svi ostali barbari koji su prije protutnjali ovdje, znatno su reducirali prethodnu populaciju, posebno MUŠKU.
Što su uradili sa ženama?  Žene su poslane u kuhinju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:10 |
|
|
Ne znam koja istraživanja, AI kaže nije bilo nikakvog istrebljenja. Uvijek sam znao da smo fin i kulturan narod. Citat: Pitanje dolaska Hrvata i sudbine starosjedilaca (Ilira, Romana i ostalih) jedno je od najfascinantnijih poglavlja naše povijesti. Suvremena znanost, zahvaljujući kombinaciji arheologije, genetike i povijesnih izvora, danas nudi puno jasniju sliku nego što smo je imali prije nekoliko desetljeća.
Evo ključnih odgovora na tvoje pitanje:
---
## 1. Što kaže genetika? (Nismo se samo "zamijenili")
Zaboravi na stari narativ o potpunom istrebljenju starosjedilaca. Genetska istraživanja provedena u zadnjih desetak godina pokazuju da su današnji Hrvati mješavina:
* **Srednjovjekovnih doseljenika (Slavena/Hrvata):** Donijeli su jezik i kulturu. * **Paleobalkanskog stanovništva (Ilira, Romana, Liburna itd.):** Bili su brojni i ostali su tu.
Zapravo, udio "starosjedilačkog" genoma u modernim Hrvatima često je vrlo visok, što dokazuje da nije došlo do genocida, već do **asimilacije**.
## 2. Sudbina starosjedilaca: Gdje su nestali?
Kada su Slaveni i Hrvati u 7. stoljeću počeli intenzivnije naseljavati Balkan, zatekli su kasnoantičko društvo u raspadu. Sudbina tih ljudi išla je u tri smjera:
* **Povlačenje u gradove i na otoke:** Romansko stanovništvo zadržalo se u utvrđenim obalnim gradovima (Zadar, Split, Dubrovnik, Trogir). Ti gradovi su stoljećima ostali "otoci" latinske kulture okruženi slavenskim zaleđem. * **Bijeg u planine (Vlasi):** Dio romaniziranih Ilira povukao se u planinske predjele baveći se stočarstvom. Oni su poznati kao **Vlasi** (Maurovlasi). Tijekom stoljeća su se polako slavenizirali, ali su ostavili trag u jeziku i običajima. * **Asimilacija u unutrašnjosti:** Većina seljačkog stanovništva u unutrašnjosti jednostavno je ostala na svojoj zemlji. Kako su Slaveni postajali politički i vojni autoritet, starosjedioci su s vremenom preuzeli njihov jezik i običaje kako bi opstali.
## 3. Arheološki dokazi: Kulturni "melting pot"
Arheologija ne vidi nagli prekid, već razdoblje prilagodbe.
* **Nakit i predmeti:** U ranim hrvatskim grobovima često nalazimo nakit koji kombinira slavenske motive s kasnoantičkim (starosjedilačkim) tehnikama izrade. * **Preživljavanje kršćanstva:** Iako su Hrvati došli kao pogani, starosjedioci su već bili kršćani. Upravo su ti "ostaci" Rimljana odigrali ključnu ulogu u pokrštavanju Hrvata i očuvanju pismenosti.
## 4. Što je s Ilirima?
Važno je napomenuti da u 7. stoljeću "Iliri" kao jedinstven narod više nisu postojali. Oni su tada već stoljećima bili **romanizirani** – govorili su latinski (ili njegove varijante) i smatrali se građanima Rimskog Carstva (Romejima). Hrvati dakle nisu sreli antičke Ilire iz doba kraljice Teute, već njihove potomke koji su bili dio bizantskog kulturnog kruga.
---
**Ukratko:** Hrvati nisu "pobrisali" starosjedioce, već su se s njima stopili. Mi smo rezultat tog susreta – slavenski jezik i ime na čvrstim genetskim i kulturnim temeljima stare antike.
Želiš li da detaljnije istražimo što moderna genetika (haplogrupe) kaže o podrijetlu Hrvata u odnosu na susjedne narode?
1463 of 2558 - 57.19%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:11 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Što su uradili sa ženama?  I tu je došlo do promjene, ali manje. Ali etnički identitet ionako nose muškarci u patrijahalnom društvu, jer oni diktiraju identitet. Danas nije nužno tako, u mješanim brakovima djeca nekad prihvate i majčin identitet, posebno ako su u sredini koja je dominantno takva. Dobar primjer su Dražen i Aleksandar Petrović čiji je otac bio Crnogorac, ili Arsen Dedić čiji je otac bio Srbin. Svi su završili ko Hrvati, a njihovi potomci pogotovo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45046 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Hrvati su došli u zadnjem vlaku, nije bez razloga bizantski car pozvao Hrvate i Srbe da nasele taj opustjeli kraj. Isto kao poslije Osmanlije Srbe, pa onda opet Austrijanci. Sama jednoličnost genetike govori da je dinarsko područje naselila mala populacija.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:15 |
|
|
novosve je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Što su uradili sa ženama?  I tu je došlo do promjene, ali manje. Ali etnički identitet ionako nose muškarci u patrijahalnom društvu, jer oni diktiraju identitet. Danas nije nužno tako, u mješanim brakovima djeca nekad prihvate i majčin identitet, posebno ako su u sredini koja je dominantno takva. Dobar primjer su Dražen i Aleksandar Petrović čiji je otac bio Crnogorac, ili Arsen Dedić čiji je otac bio Srbin. Svi su završili ko Hrvati, a njihovi potomci pogotovo. Ah, pa u tome i jest problem. Danas se svašta tolerira. Ubi nas tolerancija. Pusti malo, pa popusti još malo, sve zbog mira u kući, a onda odoše kola nizbrdo.
1463 of 2558 - 57.19%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:22 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam koja istraživanja, AI kaže nije bilo nikakvog istrebljenja. Uvijek sam znao da smo fin i kulturan narod. Nisam ni ja rekao da je došlo do istrebljenja, već do značajne redukcije te populacije i većinske promjene genetske slike. https://www.youtube.com/watch?v=ecj3AW_p43Ai nije stvar samo u nama, mi smo zadnji došli, prije nas su ovdje protutnjali Avari, Goti, Huni i kojekakve bande, te justinijanska kuga, i uglavnom samo reducirali populaciju. Čitav period od 4. stoljeća na dalje je period opće depopulcije. Genetska slika ovog prostora je većinski izmjenjena. Ali čak i da nije bilo tako, hrvatski se narod formirao u ranom srednjem vijeku i ima prilično jasan kontinuitet odonda. Nije bilo nikakvih iole značajnih promjena odonda, samo neke primjese. Ako vi mislite da je dodavanjem bilo čega i u bilo kojoj količini moguće ostati Hrvatima, onda je Junuz ovdje utjecajniji nego sam mislio. Samo vam govorim da je takav koncept nacije, koji svodi naciju samo na pitanje opredijeljenja, besmislen, odnosno čini ŽRTVOVANJE za takvu naciju besmislenim. U tom slučaju, koja god vojska dođe, ti se opredijeliš drugačije, jer eto možeš biti bilo što. Promijeniš zastavu na kući i eto ga, nova si nacija. Zašto bi itko borio i krvario se za neku konkretnu naciju, kad može pripadati bilo kojoj? Ako Rika može preko noći psotati talijan, zašto bi se sutra suprotstavljao i riskirao život radi mogućeg talijanskog osvajanja Rijeke? Postane lijepo Talijan i živi dalje ko da ništa nije bilo. U tom smislu je i kritika ovi naših jugofila besmislena, ako bilo tko mže biti Hrvat i Hrvat može biti bilo što, pa i JUgoslaven.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:23 |
|
|
daramo je napisao/la: Sama jednoličnost genetike govori da je dinarsko područje naselila mala populacija. mala, ali se odonda uspješno proširila!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 10:44 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 45046 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Ni tada, niti danas to nije velika populacija, niti gusto naseljeno područje. Jednostavno Dinaridi tada nisu mogli niti prehraniti veliku populaciju, da su ti ljudi bili prisiljeni širiti se. Jedina više naseljena urbana područja su bili uz obalu, u zaleđu si imao manje nomadske i polunomadske stočarske zajednice. Najveći grad prije dolaska Hrvata na prostoru Hrvatske i BiH je bio Solin s nešto više od 50 000 stanovnika u svom zenitu za vrijeme Rimskog Carstva.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 11:00 |
|
|
daramo je napisao/la: Ni tada, niti danas to nije velika populacija, niti gusto naseljeno područje. Jednostavno Dinaridi tada nisu mogli niti prehraniti veliku populaciju, da su ti ljudi bili prisiljeni širiti se. Jedina više naseljena urbana područja su bili uz obalu, u zaleđu si imao manje nomadske i polunomadske stočarske zajednice. Najveći grad prije dolaska Hrvata na prostoru Hrvatske i BiH je bio Solin s nešto više od 50 000 stanovnika u svom zenitu za vrijeme Rimskog Carstva. i to grad koji je skoro sasvim nestao, sveo se na par stotina izbjeglica u Palači. No htio sam reći da je današnja Hrvatska populacija prilično velika u odnosu na to koliko je malen bio broj ljudi u ranom srednjem vijeku iz koje je nastala. skoro 40% hrvatskih muškaraca nosi subclade haplogrupe od samo jednog čovjeka koji je živio prije otprilike 1600 godina. Govorimo o 2 milijuna potomaka samo jednog čovjeka za relativno krako vrijeme. Naravno nije on jedini predak iz tog razdoblja, ali mi smo genetski prilično homogeni i očito je da smo od vrlo male populacije na prijelazu antike u srednji vijek poprlično ekspandirali za kratko vrijeme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srednji Prst
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 11:13 |
|
|
Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Nemoguće , srba je oko 700 000 slagali se vi ili ne , muslimana oko 1,05 hrvata oko 300 000 ostalih oko 70 000 .
_________________ DAJ POLETI SOKOLE KROZ BRDA I DOLINE KRŠNE HERCEGOVINE , SREDNJE BOSNE PONOSNE PONESI NA KRILIMA PORUKU DEBILIMA OVO JE ZEMLJA HRVATSKA !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
geoks
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 11:16 |
|
|
novosve je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Što su uradili sa ženama?  I tu je došlo do promjene, ali manje. Ali etnički identitet ionako nose muškarci u patrijahalnom društvu, jer oni diktiraju identitet. Danas nije nužno tako, u mješanim brakovima djeca nekad prihvate i majčin identitet, posebno ako su u sredini koja je dominantno takva. Dobar primjer su Dražen i Aleksandar Petrović čiji je otac bio Crnogorac, ili Arsen Dedić čiji je otac bio Srbin. Svi su završili ko Hrvati, a njihovi potomci pogotovo. Toga ima svugdje, dosta Srba koji živjeli pogotovo u većim gradovima djeca su im danas Hrvati isto tako i obrnuto je bilo u Srbiji, pogotovo u BG koji je ipak bio glavni grad i dosta je ljudi naseljavao. Dosta je pogledati samo reprezentativca Srbije u odbojci Luburića i sve bude jasno a takvih ima primjera na tisuće
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 11:39 |
|
|
novosve je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Ne znam koja istraživanja, AI kaže nije bilo nikakvog istrebljenja. Uvijek sam znao da smo fin i kulturan narod. Nisam ni ja rekao da je došlo do istrebljenja, već do značajne redukcije te populacije i većinske promjene genetske slike. https://www.youtube.com/watch?v=ecj3AW_p43Ai nije stvar samo u nama, mi smo zadnji došli, prije nas su ovdje protutnjali Avari, Goti, Huni i kojekakve bande, te justinijanska kuga, i uglavnom samo reducirali populaciju. Čitav period od 4. stoljeća na dalje je period opće depopulcije. Genetska slika ovog prostora je većinski izmjenjena. Ali čak i da nije bilo tako, hrvatski se narod formirao u ranom srednjem vijeku i ima prilično jasan kontinuitet odonda. Nije bilo nikakvih iole značajnih promjena odonda, samo neke primjese. Ako vi mislite da je dodavanjem bilo čega i u bilo kojoj količini moguće ostati Hrvatima, onda je Junuz ovdje utjecajniji nego sam mislio. Samo vam govorim da je takav koncept nacije, koji svodi naciju samo na pitanje opredijeljenja, besmislen, odnosno čini ŽRTVOVANJE za takvu naciju besmislenim. U tom slučaju, koja god vojska dođe, ti se opredijeliš drugačije, jer eto možeš biti bilo što. Promijeniš zastavu na kući i eto ga, nova si nacija. Zašto bi itko borio i krvario se za neku konkretnu naciju, kad može pripadati bilo kojoj? Ako Rika može preko noći psotati talijan, zašto bi se sutra suprotstavljao i riskirao život radi mogućeg talijanskog osvajanja Rijeke? Postane lijepo Talijan i živi dalje ko da ništa nije bilo. U tom smislu je i kritika ovi naših jugofila besmislena, ako bilo tko mže biti Hrvat i Hrvat može biti bilo što, pa i JUgoslaven. Nemoj gledati crno bijelo, obe krajnosti su loše. Ima između puno nijansi sivog. Slažem se najlakše je imati čvrst stav, ali iako teže, isplati se sagledati iz svih kuteva. Nema veze Junuz, zadržimo se na znanosti. Ideologija samo smeta a matematika je hladna i 2 + 2 = 4 u svim ideologijama. Dakle, zašto uopće postoje 2 spola? Zar ne bi bila čistija demografija da se ja podijelim i od jednog lijepog mene nastanu dvojica, pa četvorica, itd. Ali ne, umjesto da čuvam svoju genetsku čistoću, tražim drugo biće suprotnog spola koje ima druge gene. Miješam se, strašno. Pa dalje, najsličniji su između sebe braća i sestre. Ali opet, razmnožavanje između bliskih srodnika, pa i rođaka, je štetno. Dolazi do deformacije potomstva. Sa suprotne strane, različite vrste ne mogu imati potomstvo. Čak i bliske, npr. polarni medvjed i grizli mogu imati potomstvo ali će ono biti neplodno. Znači opet, ni druga krajnost ne valja. Znači jasno je da optimalno je kontrolirano miješanje. Zdravo je za naciju da dobijamo tuđe gene vremenom, ali pomalo. Također ti drugi geni je bolje ako dolaze od bliskih naroda, nego od potpuno različitih.
1463 of 2558 - 57.19%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 11:47 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Znači jasno je da optimalno je kontrolirano miješanje. Zdravo je za naciju da dobijamo tuđe gene vremenom, ali pomalo. Također ti drugi geni je bolje ako dolaze od bliskih naroda, nego od potpuno različitih. Zapravo je čak i ovo upitno, što pokazuju neke vrlo homogene sredine. No poanta je da ako se miješamo pomalo i sporo i s kvalitetnim materijalom, da nas to ne mijenja u suštini. Ali ključna je: pomalo i sporo, s kvalitetom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 11:49 |
|
|
novosve je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Znači jasno je da optimalno je kontrolirano miješanje. Zdravo je za naciju da dobijamo tuđe gene vremenom, ali pomalo. Također ti drugi geni je bolje ako dolaze od bliskih naroda, nego od potpuno različitih. Zapravo je čak i ovo upitno, što pokazuju neke vrlo homogene sredine. No poanta je da ako se miješamo pomalo i sporo i s kvalitetnim materijalom, da nas to ne mijenja u suštini. Ali ključna je: pomalo i sporo, s kvalitetom. Sa kvalitetnim materijalom naravno. I kupus kad agronomi mijenjaju selekcijom, izabiru kvalitetan kupus a ne raznolikost.
1463 of 2558 - 57.19%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvenokosuljas
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 12:48 |
|
|
Diablo je napisao/la: Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Nemozes usporedit jednu B Luku koja je ekonomski centar te glavni grad jednog naroda sa npr Sokocem, Nevesinjem itd jer uvijek ce veći postotak automobila biti tamo gdje su sjedišta firmi, prijevoznika ,entitetskih službenika itd... Sad ostaje pitanje u kojoj mjeri prosječan stanovnik B Luke ima vise automobila od ostalih sredina al definitivno da ima. Banjaluku sam uzeo kao referentnu jer Banjaluka ima vec 15 godina procentualno jednak rast automobila kao cijela RS, tako da je Banjaluka itekako referentna. Moras uzimati u obzir da u manjim mjestima imas mnogo vise parking mjesta, da ljudi imaju gdje da parkiraju, te porodice vrlo cesto imaju 2-3 automobila. Tako da se sve to ujednači.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvenokosuljas
|
Naslov: Re: 1995.-2026. Demografska Santa Barbara Postano: 04 vel 2026, 12:54 |
|
|
Srednji Prst je napisao/la: Crvenokosuljas je napisao/la: Gledao sam nesto broj stanovnika Republike Srpske, gledajuci statistiku broja registrovanih automobila. Uzeo sam kao referentnu Banjaluku i njen broj stanovnika, tj. 185 hiljada...objektivno Banjaluk nije gubila stanovnistvo, i taj broj je priblizan danas. E sad ako u Banjaluci imamo 76.7 hiljada registrovanih automobila to je omjer 2.42 (broj stanovnika podjeljen sa brojem automobila). Ukupan broj registrovanih automobila u RS je 405 hiljada. Kada taj broj pomnozimo sa koeficijentom 2.42, dobija se beojka od oko 980 hiljada. Ovo je jako pouzdana metoda, i greska moze biti 20tak hiljada gore dole. To govore i brojevi upisanih prvacica i broj rodjenih. Nemoguće , srba je oko 700 000 slagali se vi ili ne , muslimana oko 1,05 hrvata oko 300 000 ostalih oko 70 000 . Daj druze mani se mitomanije. Ja smatram da neko ko ovdje pise zaista pise neke relevantne stvari. Ovo su takva lupetanja. Bukvalno ne treba nista da znas ni o cemu, dovoljno da znas podatak da je ove godine u Bosni upisano 8700 Srba prvacica. Hrvata je 2800. To su elementarne demografske stvari. Ako hrvata ima 300 hiljada, a Srba 3.1 puta vise prvacica znaci da Srba u Bosni ima 930 hiljada, jos su Hrvati i vitalniko. Ja se slazem da Hrvata ima oko 300 hiljada, al ovo za Srbe je kolosalna nebuloza.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Primarijus i 41 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|