HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 19 tra 2024, 09:26.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 80  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 24 pro 2013, 23:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Citat:
Mladi parovi iz BiH u sirijski pakao nose i tek rođene bebe

Nihad Berković iz Kladnja i njegova šerijatski vjenčana supruga Melisa Hasičić samo su jedan od desetak mladih bračnih parova koji su posljednjih mjeseci otišli u „sveti rat“ u Siriju. Nihad i Melisa su u tu građanskim ratom razorenu državu, koja je postala obećana zemlja za sve brojniju zajednicu balkanskih selefija, krenuli koncem oktobra, i sa sobom poveli kćerku Sumeju, rođenu u avgustu ove godine?!

Tromjesečna je beba, tako, postala najmlađe, ali ne i jedino dijete iz BiH, koje su roditelji zaluđeni obećanjima o islamskoj paradržavici skrojenoj po mjeri radikalnih vehabija, odveli u ratnu zonu, iz koje je do sada izbjeglo preko dva miliona domicilnih stanovnika.

Uprkos činjenici da je od početka sukoba u proljeće 2011. u Siriji poginulo više od 120.000 ljudi, da se borbene operacije i dalje vode istom žestinom, a ratu ne nazire kraj, sve je više bosanskih mudžahedina koji na ratište odlaze zajedno sa svojim porodicama.

Prema uistinu alarmantnim podacima do kojih je došla Slobodna Bosna, broj džihad ratnika koji su na put za Siriju kreću sa suprugama i maloljetnom djecom, naglo je porastao koncem oktobra i početkom novembra.

Prije dva i po mjeseca, poslije „oslobađanja“ grada Azaza, koji se nalazi na sjeveru Sirije (u blizini granice s Turskom), sljedbenici vehabijskog učenja iz BiH, Crne Gore i Srbije proglasili su islamsku državu i počeli novi život po strogim šerijatskim pravilima. Potom su mudžahedini iz BiH dobili kuće prognanih Sirijaca, ali pod uslovom da zasnuju porodicu, nakon čega je nastala prava pomama za mladenkama.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 24 pro 2013, 23:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 ruj 2012, 20:35
Postovi: 13034
Lokacija: Zagreb
Postaju gori od Arapa, nema tog mudžahedina koji je svoju bebu odveo u opkoljeno Sarajevo. A Assad roka ko JNA na steroidima.

_________________
Summum ius, summa iniuria.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 27 pro 2013, 12:52 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Citat:
RODITELJSKA PAŽNJA : BOSANSKA DJECA U PAKLU SIRIJSKOG RATA

PUT U OBEĆANU ZEMLJU

Supružnici NIHAD BERKOVIĆ i MELISA HASIČIĆ samo su jedan od desetak bračnih parova koji su posljednjih mjeseci otišli u „sveti rat“ u Siriju, a sa sobom su poveli i kćerku SUMEJU, rođenu u augustu ove godine; tromjesečna beba jeste najmlađe, ali ne i jedino dijete iz BiH koje su roditelji odveli na sjever Sirije, gdje se u ratnom okruženju formira sve brojnija zajednica balkanskih selefija, koji žive po strogim šerijatskim pravilima

Nihad Berković iz Kladnja i njegova šerijatski vjenčana supruga Melisa Hasičić samo su jedan od desetak mladih bračnih parova koji su posljednjih mjeseci otišli u „sveti rat“ u Siriju. Nihad i Melisa su u tu građanskim ratom razorenu državu, koja je postala obećana zemlja za sve brojniju zajednicu balkanskih selefija, krenuli koncem oktobra, i sa sobom poveli kćerku Sumeju, rođenu u augustu ove godine?! Tromjesečna je beba, tako, postala najmlađe, ali ne i jedino dijete iz BiH, koje su roditelji zaluđeni obećanjima o islamskoj paradržavici skrojenoj po mjeri radikalnih vehabija, odveli u ratnu zonu, iz koje je do sada izbjeglo preko dva milijuna domicilnih stanovnika.

DJEČACI IZ MAGLAJA NA FRONTU KOD ALEPA

Unatoč činjenici da je od početka sukoba u proljeće 2011. u Siriji poginulo više od 120.000 ljudi, da se borbene operacije i dalje vode istom žestinom a ratu ne nazire kraj, sve je više bosanskih mudžahedina koji na ratište odlaze zajedno sa svojim obiteljima. Prema uistinu alarmantnim podacima do kojih je došla Slobodna Bosna, broj džihad ratnika koji su na put za Siriju kreću sa suprugama i malodobnom djecom naglo je porastao koncem oktobra i početkom novembra. Prije dva i pol mjeseca smo, podsjetimo, pisali kako su poslije „oslobađanja“ grada Azaza, koji se nalazi na sjeveru Sirije (u blizini granice s Turskom), sljedbenici vehabijskog učenja iz BiH, Crne Gore i Srbije proglasili islamsku državu i počeli novi život po strogim šerijatskim pravilima. Potom su mudžahedini iz BiH dobili kuće prognanih Sirijaca, ali pod uvjetom da zasnuju obitelj, nakon čega je nastala prava pomama za mladenkama. Neki su, poput Bajre Ikanovića iz Hadžića kod Sarajeva, nove supruge našli među novopristiglim muslimankama sa Kavkaza, dok je većina ostalih bosanskih mudžahedina u Siriju dovela ženu i djecu iz BiH.

Amir Džinić, pripadnik vehabijske zajednice u selu Ošve kod Maglaja, otišao je na sirijsko ratište početkom augusta. Budući da je, u međuvremenu, u ratni plijen dobio kuću i imanje, prije dvadesetak dana je poslao prijatelja Emira Ališića da mu dovede suprugu Emiru i njihovo devetero djece: najmlađa kćerka Merjem ima pet mjeseci, a najstariji je sin Amer napunio dvadeset godina. Odmah po dolasku u Siriju Džinićevi sinovi Amer i šesnaestogodišnji Almir su upućeni na vojnu obuku u trajanju od tri tjedna, nakon čega će, kao i ostali dobrovoljci iz BiH, vjerojatno biti raspoređeni u neku od jedinica formacija islamskog frona Al Nusrah, koje ratuju u okolici Alepa. Prethodno je Amir Džinić kćerku Enesu, staru samo 16 godina, šerijatski udao za Emraha Fojnicu, koji je ranije oslobođen optužbi za pomaganje Mevlidu Jašareviću, osuđenom na petnaest godina zatvora zbog napada na Ambasadu SAD-a u Sarajevu. Emrah Fojnica je, inače, do hapšenja živio sa roditeljima u selu Gornja Maoča, a u vehabijsko selo Ošve preselio se poslije izlaska iz pritvora.

REGRUTNI PUNKT U GORNJOJ MAOČI

Fojnica je u džihad otišao sredinom jula, a prije nekoliko dana za njim je u Siriju stigla i supruga Enesa. Koncem oktobra iz Sarajeva su u Siriju otišli Asmir Gostevčić i njegova supruga Elzedina Berbić, koji su sa sobom poveli sinove, dvogodišnjeg Muhameda i četvorogodišnjeg Zejda. Desetak dana kasnije u sirijski je ratni pakao krenuo još jedan bračni par iz Sarajeva - Elvis i Ismihana Burzić, zajedno s dvije kćerke: jednogodišnjom Sejmom i trogodišnjom Ehlimanom. Supružnici Almedin i Nihada Mujić, rodom iz Tešnja, u Siriju su odveli kćerku Aišu, staru tek godinu dana, i trogodišnjeg sina Usamu. Mujići su ranije živjeli u selu Gornja Maoča, gdje im je, zbog boravka u katastrofalnim uvjetima, umrlo treće dijete, djevojčica u dobi od dvije godine.

Posljednji Bosanac koji je poginuo u krvavom građanskom ratu u Siriji, 21-godišnji Vernes Vehabović iz zeničkog naselja Gornja Gračanica, u džihad je otišao samo tri-četiri mjeseca prije tragične smrti. Na daleki je put krenuo kombijem, čiji je vlasnik Muradif Hamzabegović iz Živinica, kriminalac s debelim policijskim dosjeom, preko Srbije, Bugarske i Turske. Hamzabegović je presudom Suda BiH u maju prošle godine osuđen na šest godina zatvora i novčanu kaznu od 20.000 KM zbog krijumčarenja stanovnika Podrinja, kojima je naplaćivao po 1.500 eura za ilegalni ulazak u zemlje zapadne Europe. No, umjesto u zatvor, Muradif Hamzabegović je proljetos otišao u džihad, sa namjerom da se zadugo ne vrati u BiH. Iz Sirije je nastavio s organiziranjem dolazaka drugih bosanskih ratnika - polazište im je u Gornjoj Maoči, nesumnjivo najznačajnijem punktu za regrutaciju bosanskih mudžahedina.

BOSANSKI ŠEHIDI U SIRIJI

Podsjetimo da je zenički vehabija Muaz Šabić, jedan od prvih bosanskih šehida u Siriji, prije odlaska u džihad živio u Gornjoj Maoči, gdje je pohađao medresu u organizaciji samoproglašenog šejha Nusreta Imamovića. Specijalnu su obuku u Maoči prošli i Mevludin Ahmetspahić, koji je Mevlida Jašarevića dovezao u Sarajevo prije pohoda na američku Ambasadu, braća Mevludin i Samid Cicvara (prvi je u Siriji, a drugi još boravi u selu), Seid Čolić i još desetak bosanskih džihad ratnika.

Na višednevno su putovanje s Vernesom Vehabovićem u Siriju krenuli Mevludin Ahmetspahić, Sejdin Omerdić, Adnan Mujčić, supružnici Amir Kargić i Esmira Dogan, Alen Durmo i Alma Nuhanović, te Edina Mulalić, žena Inesa Midžića iz Bihaća, koji odranije ratuje u blizini Alepa. Nesretnog je Vehabovića u vehabijsku zajednicu uveo prijatelj Sejdin Omerdić, s kojim se zbližio dok su zajedno radili u Mesnoj industriji Bajra u Travniku. Druženje su Vernes Vehabović i Sejdin Omerdić nastavili i u Siriji, nisu se razdvajali ni na ratištu. Sa njima se u istoj jedinici borio i Senad Kobaš, koji je poginuo nekoliko dana prije Vernesa Vehabovića. Dodajmo tome kako je većina bosanskih mudžahedina živjela u Gornjoj Maoči i vehabijskoj zajednici u selu Ošve kod Maglaja, gdje su imali privremene domove prije nego što je započelo njihovo organizirano preseljenje u Siriju.

VEHABIJE IZ SRCA ŠUMADIJE

U Siriju otišao i najpoznatiji srbijanski selefija Goran Pavlović


Prije odlaska u džihad, među svojom novom „braćom“ u Gornjoj Maoči često je boravio i najpoznatiji srbijanski vehabija Goran Pavlović, koji je u Siriju, prema posljednjim informacijama, otišao prije nekoliko mjeseci. Goran Pavlović je u Gornjoj Maoči našao i zeta - Samida Cicvaru iz Viteza, koji je oženio njegovu kćerku Nevenu, nakon što je djevojka, po uzoru na oca, također prešla na islam. Goran Pavlović je bio uhapšen početkom augusta, u akciji srbijanske policije, zajedno s ocem Tomislavom (vojnim penzionerom) i suprugom Mirjanom, u njihovoj obiteljskoj kući u selu Bosut kod Aranđelovca. Iako su živjeli u srcu Šumadije, okruženi srpskim seljacima, Pavlovići nisu krili da su potpuno posvećeni novoj vjeri i običajima - čak je i njihova kćerka Nevena poslije udaje i prelaska na islam nosila burku.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 27 pro 2013, 13:58 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08
Postovi: 19084
Lokacija: među zvijezdama
Znam da ce vam zvucati pateticno i da mozda necete ni povjerovati, no postoji velika vjerovatnoca da i ja mjesto skijanja i Vlasica zavrsim u gornjoj Maoci, Nusret se pravo zaljubio u mene, kad me vidio u gradu pred Bozic.
Ako ovo bude moje zadnje javljanje posto Interneta necu imati.. Zelim vam svu sreću ..
@Ribice draga vidim čestitka tvoja od bozica na temi i Novi avatar obsvijesti Stilku da dodje Po mene obecala je!
@Ministre ti si me izdao za tepsiju hurmasica i sarme :(
Neka...

Ostalim pozdrav i sjetite me se!
Mrsho, dudu, zadar, doc it'd

Zbogom!

Nadam se da necu u Siriju morati :(

_________________
Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!


Ponesi zastavu!!!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 27 pro 2013, 14:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26
Postovi: 6883
Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
Nemoj bona tako.

Evo sve,ali kako ćeš bez interneta tamo izdržati,čo'eče. :ohmy

_________________
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 27 pro 2013, 20:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 svi 2009, 22:01
Postovi: 19705
Sarajka, ako Nusret ne uspije da te ispuni kao muškarac ženu, onda zapamti, Brčko je blizu, sjeti se mene, dođi kod mene i osjeti snažnu i odvažnu moć, izuzetnu snagu i vrhunsku vulkansku potenciju pravog muškarca koji sa ogromnom željom želi da te vidi i da te svojom svilenom nežnošću tišine šapata stidljivo, ali sigurno, odvažno i pomalo vragolasto dodirne iznad pojasa, s tim da postoji vjerovatnoća da ni tvoja donja sekcija neće biti pošteđena. :zubati

_________________
Smrt fašizmu! Sloboda ili smrt! Slava Rusiji! Denacifikacija Ukrajini!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 28 pro 2013, 12:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58
Postovi: 35314
Lokacija: Gl. grad regije
Ma ovakvi ratovi poput ovog u Siriji super dođu da sa zapada lagano iscure džihadlije, bolje da polijegaju u Siriji nego da se raznose na maratonima i sl. Za očekivat je da će zapad namjerno održđavat bar jedan takav rat koji će bit mamac za buduće šehide. Sjajno, ajte brate, želim vam i 176 djevica.

_________________
Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 14:43 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 lis 2013, 08:36
Postovi: 791
Drugarice i drugovi eto javlja Šeherovski portal da je naš dragi balkanski sugrađanin Mirza Ganić otegnuo papke u Siriji.

Ostat će upamčen kao začetnik Hipster mode na Sandžaku i šire te veliki poklonik i promotor finskog melodičnog death metala po vukohebiinama Južne Srbije i Trokutistana. Molim sve Hipstere Trokutistana i death Metalce sa Sandžaka da nastave njegovim putem pravac Aleppo.

:zivili


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 14:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58749
Lokacija: DAZP HQ
baš sam se nedavno pitao koliko će još poživjeti ovaj facebook celebrity džihadist. zatekao se slučajno u blizini prve linije i gotov.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 lis 2013, 08:36
Postovi: 791
dudu je napisao/la:
baš sam se nedavno pitao koliko će još poživjeti ovaj facebook celebrity džihadist. zatekao se slučajno u blizini prve linije i gotov.



A tko zna možda se sam proglasio mrtvim da pojača dojam svog FB profila. Ipak, treba ga podržati i dati potporu svim istomišljenicima da nastave njegovu Hipstersku karijeru put Aleppa


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:09 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58749
Lokacija: DAZP HQ
valjda će netko zauzeti njegovu poziciju, pa tko će sad zvati u sveti rat?!

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 lis 2013, 08:36
Postovi: 791
dudu je napisao/la:
valjda će netko zauzeti njegovu poziciju, pa tko će sad zvati u sveti rat?!


Novi je trend da odlaze cijele obitelji. Tamo uđu u neku kuće, muževi započnu ratovat i pljačkat dalje, žene doma sjede kćer udaju za nekog luđaka a sinovi isto počnu ratovat. Ma nemože bolje. A ovi su najači:

http://www.putvjernika.com/Sirija/cijel ... iriju.html

znači od kud normalan svijet bježi neki napredni Bošnjaci odlaze s obiteljima. :bih


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:25 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
Pročitaju Kuran, ufuraju se u religiju, napasu se jubito klipova, odu u Siriju i popiju metak. Svakakvih ljudi na ovom duhnjaluku ima a ovi su među najglupljim.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58749
Lokacija: DAZP HQ
Agathonikos je napisao/la:
Pročitaju Kuran, ufuraju se u religiju, napasu se jubito klipova, odu u Siriju i popiju metak. Svakakvih ljudi na ovom duhnjaluku ima a ovi su među najglupljim.


masovno dolaze iz Sandžaka i Srednje Bosne. tko bi rekao. neka ih ako već moraju ići.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 21 lis 2013, 08:36
Postovi: 791
dudu je napisao/la:
Agathonikos je napisao/la:
Pročitaju Kuran, ufuraju se u religiju, napasu se jubito klipova, odu u Siriju i popiju metak. Svakakvih ljudi na ovom duhnjaluku ima a ovi su među najglupljim.


masovno dolaze iz Sandžaka i Srednje Bosne. tko bi rekao. neka ih ako već moraju ići.


Pa možda bi se našlo nešto love u Južnim BiH županijama da se malo još potpomogne odlazak u pravednu borbu dobrih Bošnjana :zubati


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 03 sij 2014, 15:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 stu 2009, 11:36
Postovi: 24644
Lokacija: СРПСКА
dudu je napisao/la:

masovno dolaze iz Sandžaka i Srednje Bosne. tko bi rekao. neka ih ako već moraju ići.

Vallahi billahi, neka idu ako im se ide. Ja sam posljednji koji bi im se ispriječio na putu njihovim naporima da se domognu Sirije, Afganistana i inih džennetskih destinacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 04 sij 2014, 17:00 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 sij 2012, 03:21
Postovi: 15067
Lokacija: Zagreb
Džihadisti sa Sandžaka
Rekao da ide studirati, a onda se javio: Majko, ti si mi sada neprijatelj
slika
Imao sve petice - 
Novopazarac je imao 20 godina, a bio je najbolji učenik u gimnaziji.

Putovanje je pripremao godinu dana. Majci, ocu i meni pričao je kako se sprema ići u Kairo, gdje će navodno studirati matematiku. I svima nam je lagao. To jutro, kad je otišao, spakirao je stvari u torbicu. Jednu majicu, traperice i tenisice. U pet ujutro je probudio majku i oca, poljubio ih i rekao da ide. Javio se nekoliko dana kasnije sa Turske granice i rekao da je otišao u džihad. Svi smo se šokirali, govori Džemil Ganić, Mirzin stric je za beogradski Blic objasnio kako se jedan uzoran mladić, odličan đak i vjernik regrutira za vehabijski pokret .

- Njega i još dvojicu regrutirali su u džamiji u Novom Pazaru. Usadili su im nešto u glavu, on je poludio. Preko islama su Mirzi ušli u glavu i kao da su ga drogirali, govori Džemil prisjećajući se zadnjeg Mirzinog poziva.

- Kada se posljednji put javio telefonom preklinjali smo ga da se vrati. Rekao nam je da smo mi od sad njegovi neprijatelji, majka i ja, jer se protivimo njegovoj ideji i kako on sada vodi sveti rat na Allahovom putu u kojem mu je čast poginuti. Tada je prekinuo razgovor i od tada ga nismo više čuli, napominje Džemil Ganić.Brigada Jaysh Muhamed Qa’atiba nalazi se u gradu Azazu, četrdesetak kilometara udaljenom od Aleppa, uz granicu sa Turskom, a sastavljen je od suboraca koji su uglavnom pristigli iz BiH, Srbije, Crne Gore, Albanije i sa Kosova, ali ima i dobrovoljaca iz kavkaskih zemalja.

http://www.vecernji.hr/svijet/kazao-da- ... elj-913272

Allahu ekber. :zivili

_________________
Do godine u Herceg Bosni. :HercegBosanac


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 04 sij 2014, 18:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 69009
Lokacija: hrvatsko-hrvatska Federacija
Izgleda da ga ipak nisu roknuli. :D

_________________
Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
Vojni proračun Bošnji je manji od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 05 sij 2014, 22:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2011, 22:11
Postovi: 7986
Jos jedan kupio kartu za orgije sa dzenetskim hurijama:
Citat:


BH. DRŽAVLJANIN IZGUBIO ŽIVOT BOREĆI SE NA STRANI POBUNJENIKAU Siriji poginuo Mevludin CicvaraPortal Salafimedia Balkan objavio fotografiju muškarca za kojeg tvrde da je CicvaraFOTO: AGENCIJEU Siriji poginuo Mevludin Cicvara


Mevludin Cicvara (26) iz sela Grbavica kod Viteza poginuo je na ratištu u Siriji – potvrdila je njegova porodica.

Federalni mediji javili su večeras da je Cicvara, ili Musav Ibn Umek, poznat kao osnivač portala Salafi medija Balkan, prošle godine iz Gornje Maoče otišao u Siriju.

Na ratištima u Siriji u posljednjih pola godina poginulo je osam lica iz BiH.

Prema podacima sigurnosnih agencija u BiH, na ratištima u Siriji na strani protivnika predsjednika Bašara al Asada bori se 120 državljana BiH.


slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 05 sij 2014, 23:47 
Offline

Pridružen/a: 23 ruj 2013, 11:48
Postovi: 8
"Nikako ne smatraj mrtvima one koji su na Allahovom putu izginuli! Ne, oni su zivi i u obilju su kod Gospodara svoga radosni zbog onoga sto im je Allah od dobrote Svoje dao i veseli zbog onih koji im se jos nisu pridruzili,za koje nikakava straha nece biti i koji nizacim nece tugovati,radovace se Allahovoj nagradi i milosti i tome sto Allah nece dopusti da propadne nagrada onima koji su bili vjernici"

(Ali-Imran 169-171)

SadakAllahu l Azim


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 05 sij 2014, 23:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Požuri Zlatane srećo...

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 05 sij 2014, 23:58 
Offline

Pridružen/a: 23 ruj 2013, 11:48
Postovi: 8
Reci:O nevjernici
ja se necu klanjati onima kojima se vi klanjate
a ni vi se necete klanjati Onome kome se ja klanjam
ja se nisam klanjao onima kojima ste se vi klanjali
a i vi se niste klanjali Onome kome se ja klanjam
a vama vasa vjera
a meni moja!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 05 sij 2014, 23:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Sve je to u redi, meni je Al Kafirun jedna od omiljenih sura, nego velim, braća ti šehadet zaradiše, a ti piskaraš po internetu, a Šam krvari, kauri i mušrici čuda čine...

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 06 sij 2014, 00:06 
Offline

Pridružen/a: 23 ruj 2013, 11:48
Postovi: 8
Vidis moja braca Shehidi InshAllah ,a tvojoj Azrail chupa dusu po novosadskim ulicama kao onom zlotvoru Slobodanu Medicu i njegovom malom Drazici,pa ti sad vidi moja braca ce na mizan teraziji imati samo dobro ,a sta ce tvoja braca imati na Dan u koji nema nikakve sumnje filozofe moj katilski :wink


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Bh. patriote iz Gornje Maoče u "pravednoj" borbi u Siriji- pratimo njihovu priču
PostPostano: 06 sij 2014, 00:15 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 16 lip 2012, 23:09
Postovi: 15562
Sve je to tako jarane moj, već kakvo je to mlaćenje gloginja tuđim qrcem?
Moja braća pa moja braća... kad ćeš ti nešto da uradiš?

_________________
+ Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1983 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 80  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: daramo i 385 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO