|
|
Stranica: 9/28.
|
[ 693 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:11 |
|
|
daramo je napisao/la: Ne vidim u čemu je razlika, Sarajevo ili Beograd isto sranje s pogleda hb Hrvata Samo eto većeg tržišta, mi ćemo da budemo posrednici za trgovinu između malog i velikog šengena. Za šta ćete vi biti posrednici? Kome treba vaše posredovanje i u vezi čega?
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:18 |
|
|
Aluminijum mora da pršti, ne znam dokle su stigli novi vlasnici.
_________________ Pogled Joca Vujičića
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:19 |
|
|
Gazda je napisao/la: Uredu je gurati svoju stranu i ja se dobrim djelom slažem s tobom, ali jedno mi nije jasno zašto miješaš ekonomiju i srpski i albanski fanatizam i politiku velikih država. Daj uozbilji se malo mi već godinama imamo jako dobru ekonomsku suradnju sa Srbijom, i sad bi to po tvojoj logici značilo da se približavamo velikoj Srbiji i granici KOKV Ma ekonomska suradnja je super, sve je to uredu i pozitivno ali kad u briselu misle mali šengen oni misle grupu drugorazrednih zemalja s pomočnim kotaćima koje će spakirati zajedno da ih skinu s vrata EU. Bescarsinske zone su komplicirana stvar, to se u ozbiljnim državama pregovara i pregovara pa opet pregovara kako ne bi netko nekog zahebao a ovdje ljudi o tome tako olako razgovaraju. BiH je kolonija, protektorat, koja ne proizvodi nego za koju se proizvodi, pasivna i slabašna zemlja s kojom se nabija trgovinski suficit. U početku bi to mi zaista iskoristili, naši bi poduzetnici vjerojatno poklopili sve to područje ali ekonomska snaga=politička snaga i to se ne smije zaboraviti. Srbi bi prvom prilikom tu svoju novostečenu poziciju iskoristili kao čip za pregovore i ucjene. Interes svih Hrvata a posebno vas preko Dinare bi uvijek trebao biti integracija BiH s zapadnom a ne s istokom. Kad vas jednom spakiraju u tu drugorazrednu skupinu nema vam više van. Bilo kakvo političko vezanje za Srbiju je preopasno, posebno za nas Hrvate koji smo već preslabi da išta sami blokiramo u BiH. Moram li još objašnjavati zašto ne? Sve se to potencijalno može prelomiti preko naših leđa... sve mi ovo srmdi na de facto bošnjačko-srpski dogovor o podjeli zemlje po pola.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:24 |
|
|
Nbgd88 je napisao/la: Aluminijum mora da pršti, ne znam dokle su stigli novi vlasnici. Pa ako su konkurentni sa cenom, mogu da prodaju sirovinu za fabriku limenki u Zemun Polju. Nego vidiš da ljudi hoće da budu neki posrednici, izgleda da smo mi mutavi pa ne umemo da pričamo sa Nemcima, Francuzima i ekipom. Izgleda da nam trebaju, moramo preko njih da razgovaramo sa njima, da nije bilo njihove intervencije i posredovanja, ne bi npr nemački ZF otvorio fabriku menjača u Srbiji. Ljudi su nezaobilazni, nema šta.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:29 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39358 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pa to ste upravo vi krivi lošim pregovaranjem i lošim biranjem vlasti u Zagrebu koja je dovela do toga da nemate nikakav utjecaj na BiH i mogućnost blokiranja kao Srbi.
Pa samo smo realni u pogledu toga da nam je jasno da ovakva BiH nije poželjna u EU niti će ikada ispuniti kriterije.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:32 |
|
|
Znači li ovo ukidanje totalno granica?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:33 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:35 |
|
|
Citat: ...za fabriku limenki u Zemun Polju. Cccc de ti ovo pade na pamet. Vrh.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:36 |
|
|
daramo je napisao/la: Pa to ste upravo vi krivi lošim pregovaranjem i lošim biranjem vlasti u Zagrebu koja je dovela do toga da nemate nikakav utjecaj na BiH i mogućnost blokiranja kao Srbi.
Pa samo smo realni u pogledu toga da nam je jasno da ovakva BiH nije poželjna u EU niti će ikada ispuniti kriterije. Trebamo raditi s time što imamo umjesto kmečati dovijeka oko washingtona.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:38 |
|
|
Bit će fora ako odbiju Amerikance, tvrde da su ovo Rusi i Kinezi a Amerikanci im guraju ovo Rusi su inače za guranje u EU preko Njemačke jer su prst i nokat sa njima, Amerikanci su prebacili desetine tisuća vojnika iz Njemačke u Poljsku ne zbog Rusije nego Njemačke. Sve se okreće
|
|
Vrh |
|
|
Gazda
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:38 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3716 Lokacija: Stolni grad
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Aluminijum mora da pršti, ne znam dokle su stigli novi vlasnici. Pa ako su konkurentni sa cenom, mogu da prodaju sirovinu za fabriku limenki u Zemun Polju. Nego vidiš da ljudi hoće da budu neki posrednici, izgleda da smo mi mutavi pa ne umemo da pričamo sa Nemcima, Francuzima i ekipom. Izgleda da nam trebaju, moramo preko njih da razgovaramo sa njima, da nije bilo njihove intervencije i posredovanja, ne bi npr nemački ZF otvorio fabriku menjača u Srbiji. Ljudi su nezaobilazni, nema šta. Moj ti je savjet da se ne rugaš previše, tipa u prijevoznom biznisu su nakon pada aluminija Trebinjci izgubili monopol na izvoz kavade i uvoz profila za Banja Luku(a i poprilično sav ostali promet im je poklopljen) jer je ovim Mostarskim firmama trebao posao jer nije više bilo silnog izvoza iz alumija, lako je zaključiti ko je donji. I šta kareš povoljnu cijenu pajdo ako u Fealu kažu da ćeš kupovat njihove AL profie onda ćeš ih kupovat, šalim se narvno najbolje da će se ovi prebacit s Njemčkog, Francuskog čak i Litvanskog tržišta na izvoz u Zemun
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:40 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39358 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Nbgd88 je napisao/la: Aluminijum mora da pršti, ne znam dokle su stigli novi vlasnici. Pa ako su konkurentni sa cenom, mogu da prodaju sirovinu za fabriku limenki u Zemun Polju. Nego vidiš da ljudi hoće da budu neki posrednici, izgleda da smo mi mutavi pa ne umemo da pričamo sa Nemcima, Francuzima i ekipom. Izgleda da nam trebaju, moramo preko njih da razgovaramo sa njima, da nije bilo njihove intervencije i posredovanja, ne bi npr nemački ZF otvorio fabriku menjača u Srbiji. Ljudi su nezaobilazni, nema šta. Tko je spominjao Nijemce i Francuze? Samo sam spomenuo činjenicu da bi Hrvati bili u obje zone i da većina robe iz unije za zaostale u EU ide preko Hrvatske. Ali drago mi je što jasno insinuirate koliko bi Hrvati bili zaobilazni u toj uniji. Pa i Muslimani i Albanci samim time se podrazumijeva. Ne hvala, eto vas tamo pa pregovarajte s kim želite. Hrvate isključivo zanima prva liga i igranje s najboljima a ne izigravanje EU sa zaostalima u razvoju.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:40 |
|
|
Oni bi bescarinsku uniju u kojoj će Hrvati, Muslimani i Albanci biti potpuno zaobilazni, eh tko ih ne zna.
Nek vama slobodno pršte papričice, kavode i krastavci to je ionako jedino što bi ta unija za zostale mogla ponuditi velikom bratu.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:41 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Da. I ne samo to. Dakle više nema granice između Srbije i Srpske Aluminij će se dignit kad se digne HRHB, Aluminij je 2009 cvjetao, 2010 su Muslimani nas izgurali iz doma naroda i planski uništili Aluminij o čemu je pričao i Emir Suljagić.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:49 |
|
|
daramo je napisao/la: Oni bi bescarinsku uniju u kojoj će Hrvati, Muslimani i Albanci biti potpuno zaobilazni, eh tko ih ne zna.
Nek vama slobodno pršte papričice, kavode i krastavci to je ionako jedino što bi ta unija za zostale mogla ponuditi velikom bratu. Oklen ti to da bilo šta ide preko vas Preko vas ide vaša roba i ništa više od toga. Robu iz firmi iz drugih zemalja uvozimo direktno iz tih zemalja i izvozimo direktno u te zemlje. U čemu vi to posredujete majke ti, nije mi jasno o čemu pričaš.
|
|
Vrh |
|
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:52 |
|
|
daramo je napisao/la: Hrvate isključivo zanima prva liga i igranje s najboljima a ne izigravanje EU sa zaostalima u razvoju. Jest al vi sa tim velikim gubite. Eno HR. Nema šanse na EU tržištu. Odmaralište za evropske guzonje. Nas ne zanima EU jer znamo da nemamo šanse tamo. Al u Malom Šengenu smo mi Njemačka. I nikad Srbi neće prihvatiti da Srpska/BiH i Srbija uđu u EU. CG može jer ne bi bilo loše imati jednu državu i tamo al neće Evropa CG, ustvari neće Evropa nikog iz Malog Šengena. Vjerujem da bi najradije izbacili 10ak država iz EU jer im samo smetaju.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:56 |
|
|
Koji će biti službeni jezik u radnim tijelima Malošengenije? Albanski ili Srpski? Engleski?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 00:57 |
|
|
Ne, ok je trgovati sa EU. Otkad su nam otvorili tržište, svakih mesec dana se otvaraju nekoliko novih fabrika. Imamo istorijski rekordno nisku nezaposlenost.
|
|
Vrh |
|
|
Nbgd88
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:10 |
|
|
I mi bi u EU, otvaramo poglavlja. Vrlo je važno da se sprovedu temeljne reforme. Što je brzo to je i kuso, što bi rekli naši stari. Evo juče, ako se ne varam. Citat: Ministarka za evropske integracije i Nacionalni IPA koordinator Jadranka Joksimović potpisala je izmene i dopune Finansijskog sporazuma o budžetskoj pomoći EU za reformu javne uprave, kojima će biti omogućeno da se neutrošena sredstva od 18 miliona evra opredele za prevazilaženje socio-ekonomskih posledica krize izazvane pademijom kovid-19.
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:13 |
|
|
Ma realno, odnosi kakve sad imamo sa EU su savršeni. Imamo pristup tržištu bez carina, a nemamo obavezu da bespogovorno slušamo naloge iz Brisela. To je bolje nego članstvo, i nadam se da će potrajati što duže, po mogućstvu, večno.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:20 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: daramo je napisao/la: Hrvate isključivo zanima prva liga i igranje s najboljima a ne izigravanje EU sa zaostalima u razvoju. Jest al vi sa tim velikim gubite. Eno HR. Nema šanse na EU tržištu. Odmaralište za evropske guzonje. Nas ne zanima EU jer znamo da nemamo šanse tamo. Al u Malom Šengenu smo mi Njemačka. I nikad Srbi neće prihvatiti da Srpska/BiH i Srbija uđu u EU. CG može jer ne bi bilo loše imati jednu državu i tamo al neće Evropa CG, ustvari neće Evropa nikog iz Malog Šengena. Vjerujem da bi najradije izbacili 10ak država iz EU jer im samo smetaju. Srbija će kroz 5 godina ući u EU
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:21 |
|
|
10 godina je realnije, i to minimum. A ja se ipak nadam da će biti nikad.
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:39 |
|
|
Neki izvori na vašoj tv happy su tvrdili da su Rusi za vaš ulazak u EU preko Njemačke, to je točno?
|
|
Vrh |
|
|
bobanovski
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:41 |
|
|
Hoće li Kosovo biti u ovoj uniji?
|
|
Vrh |
|
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: BiH u EU ili mini-Šengenu Postano: 11 ruj 2020, 01:44 |
|
|
Ne znam. A ne znaju ni na happy tv. To je kretenski tv kanal. Televizijska verzija Informera.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|