HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 27 stu 2025, 13:12.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 2028 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 82  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjaci uvjereni da su pobjednici rata-a šta kaže statistika?
PostPostano: 24 svi 2025, 21:28 

Šporet je napisao/la:
Nemaš snage niti odgovoriti, u tolikom si strahu išta napisati da se još više ne ukopaš i samoprokažeš kao neznalica.

Pa ne.
Odgovorio sam sto puta.
I cijelo vrijeme (barem manje-više) se ponašam prema tebi kao da nisi autist, idiot, morončina (da ne spominjemo homić) kakav ispadneš s ovim tantrumima?

Zašto bih to nastavio raditi?
Dakle, lažeš koliko si dug i širok, ne priznaješ službene dokumente, vrijeđaš i praviš se blesavim.
Mislim, vjerojatno i jesi idiot, ovakve tantrume je vjerojatno teško lažirati.

Stavio si slike milijardu puta na kojima se vidi da imam pravo.
I svaki puta pitaš zašto ne slažem da imam krivo.
Onak, mogu shvatiti da si autist, ali... tebi je jasno da čekaš Godota?

Zašto bih to napravio?
Zašto bih lagao?
Mislim, ćeš si što napraviti radi toga što je svima jasno da si sjebao kartu?
Nećeš.
A i da se upucaš, nećeš biti na mojoj duši, bez obzira koliko si tup.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 21:50 

Ceha je napisao/la:
Odgovorio sam sto puta.

Netočno, nisi odgovorio niti jednom. Ako se nekome postavi pitanje "priznaješ li da je glavni grad Austrije Beč" i prilože mu se brojni dokazi da je Beč glavni grad Austrije, i taj odgovori "Ne, glavni grad Austrije je Bratislava jer gledam neku sliku čitave Europe i meni izgleda kao da je glavni grad Austrije Bratislava".

I onda ja demantiram i argumentiram brojnim činjenicama i dokazima da to nije točno da je Bratislava glavni grad Austrije već Beč, ali ti samo nastaviš trolati da Bratislava jest glavni grad Austrije jer si ti tako vidio na nekoj mutnoj karti Europe.

Ne možemo dalje dok se ne složimo oko činjenične istine da je glavni grad Austrije Beč.

Ceha je napisao/la:
Stavio si slike milijardu puta na kojima se vidi da imam pravo.

Netočno, upravo obrnuto, te slike su dokaz da imaš krivo i da je tvoja tvrdnja da tvoja izmišljena crvena crta ide preko određenih kuća i točno određenih njiva zato jer si ti to vidio na stotinama puta nepreciznijim slikama, od kojih jedna koja je izvor za drugu čak nije niti karta nego doslovno slika, užasno apsurdna, činjenično netočna, pokazatelj sramotnog neznanja, ali i manjka ikakvog samopoštovanja i pokazatelj ogromnog kukavičluka ako se odabrala toliko ponižavajuća taktika bježanja od odgovora, samo zbog toga što nisi u stanju priznati činjeničnu istinu da tvoja crvena crta ne predstavlja razgraničenje jer si suočen sa masom dokaza koji jasno i detaljno potvrđuju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH. Na desetine puta je dokazima i argumentima objašnjeno da ne možeš koristiti slike i skice za izmišljanje da su crte sa njih tvoja crvena crta preko točno određenih kuća i njiva na detaljnoj openstreetmaps karti stotinama puta detaljnijeg mjerila, ti sve to ignoriraš i nastavljaš trolati iz posta u post.

Ono što jesam stavio jest čitava masa najdetaljnijih dokaza koji jasno potvrđuju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH.

Ceha je napisao/la:
Zašto bih to napravio?

Zašto bi priznao činjeničnu istinu koju ti jasno potvrđuju dokazi, uključujući i hrvatskog branitelja? Pa valjda zato ako ti je u interesu pronalazak istine. Ako ti je u interesu bježanje u nepreciznost i karikaturalnost nekakvih slika kako bi se u njihovoj nepreciznosti i neodređenosti skrivao od detaljno preciznih izvora i priznanja činjenične istine, onda ćeš nastaviti biti kukavica i izbjegavati priznati ono što je čitavom forumu odavno jasno.

Zato prestani bježati i konačno odgovori na pitanje;

slika
Priznaješ li da crvena linija na karti iznad nije i ne može biti činjenično razgraničenje, pošto se kote i teritorij koji nije bio pod kontrolom RS-a nego pod kontrolom FBiH, nalazi ispred crvene linije, što dakle znači da crvena linija ne može biti linija razgraničenja?

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 22:23 

Šporet je napisao/la:
Netočno, nisi odgovorio niti jednom. Ako se nekome postavi pitanje "priznaješ li da je glavni grad Austrije Beč" i prilože mu se brojni dokazi da je Beč glavni grad Austrije, i taj odgovori "Ne, glavni grad Austrije je Bratislava jer gledam neku sliku čitave Europe i meni izgleda kao da je glavni grad Austrije Bratislava".

Ti samo dokazuješ da si autist.

Imaš neku izmaštanu priču koja veze s vezom nema i onako krezub pitaš, a jel'da da imam pravo.

Pa nemaš.
Problem je što nemaš niti kognitivnih materijala da si pitao koji je glavni grad Australije, a ne Austrije.
I ko pura dreku se čudiš odgovoru Canberra.
Šporet je napisao/la:
I onda ja demantiram i argumentiram brojnim činjenicama i dokazima da to nije točno da je Bratislava glavni grad Austrije već Beč, ali ti samo nastaviš trolati da Bratislava jest glavni grad Austrije jer si ti tako vidio na nekoj mutnoj karti Europe.

Ne možemo dalje dok se ne složimo oko činjenične istine da je glavni grad Austrije Beč.

Pa i nećemo dalje.

Zašto bi raspravljao s nekim tko nije sposoban za normalnu raspravu?
Ja radim karte zadnjih 30 godina, namučio sam se tu uzduž i poprijeko, i sad ću se bakćati s nekim balavcem koji ne zna preslikati par kilometara s jednog mjerila na drugo?

Mislim da sam pokazao i previše strpljenja.

Šporet je napisao/la:
Netočno, upravo obrnuto, te slike su dokaz da imaš krivo i da je tvoja tvrdnja da tvoja izmišljena crvena crta ide preko određenih kuća i točno određenih njiva zato jer si ti to vidio na stotinama puta nepreciznijim slikama, od kojih jedna koja je izvor za drugu čak nije niti karta nego doslovno slika, užasno apsurdna, činjenično netočna, pokazatelj sramotnog neznanja, ali i manjka ikakvog samopoštovanja i pokazatelj ogromnog kukavičluka ako se odabrala toliko ponižavajuća taktika bježanja od odgovora, samo zbog toga što nisi u stanju priznati činjeničnu istinu da tvoja crvena crta ne predstavlja razgraničenje jer si suočen sa masom dokaza koji jasno i detaljno potvrđuju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH. Na desetine puta je dokazima i argumentima objašnjeno da ne možeš koristiti slike i skice za izmišljanje da su crte sa njih tvoja crvena crta preko točno određenih kuća i njiva na detaljnoj openstreetmaps karti stotinama puta detaljnijeg mjerila, ti sve to ignoriraš i nastavljaš trolati iz posta u post.

Tebi je jasno da sa svakim ovakvim tantrumom sam pljuješ po sebi, jel'da?
Šporet je napisao/la:
Ono što jesam stavio jest čitava masa najdetaljnijih dokaza koji jasno potvrđuju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH.

Nisi.
Tu se nalaze par kar IFORovih karata koje sve pokazuju da linija razgraničenja nije ista kao entitetska linija fBiH.
Karte jesu malo neprecizne, ali sve pokazuju micanje.

I prema tome, pokazuju i grešku na tvojoj karti.
Sam si ti tvrdoglava mazga i ne želiš se prestat sramotit.
Šporet je napisao/la:
Zašto bi priznao činjeničnu istinu koju ti jasno potvrđuju dokazi, uključujući i hrvatskog branitelja? Pa valjda zato ako ti je u interesu pronalazak istine. Ako ti je u interesu bježanje u nepreciznost i karikaturalnost nekakvih slika kako bi se u njihovoj nepreciznosti i neodređenosti skrivao od detaljno preciznih izvora i priznanja činjenične istine, onda ćeš nastaviti biti kukavica i izbjegavati priznati ono što je čitavom forumu odavno jasno.

Ali jedina kukavica ovdje si ti.

Dakle, imaš par službenih karata, sve pokazuju pomak linije.
I imaš svoje zaključke koji govore da pomaka nije bilo.
I ti ćeš svejedno lagati, varati, skrivati se iza svega i svačega, umjesto da priznaš da je fBiH povećala svoj teritorij u Daytonu.

I to radiš bez imalo srama, tebe svaka istina boli.
Šporet je napisao/la:
...

Ali ovaj dio na kraju mi je najbolji.

Mama te ispustila na glavu kad si bio mali, zar ne? =))

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 22:37 

Predlažem preimenovanje ove teme u "Kartografska Santa Barabara" :zubati te razdvojit Ceha&Šporet postove u tu temu.

Zatrolali ste izuzetno edukativnu temu, statistrika bošnjačkih ratnih uspjeha, dobitaka i gubitaka. :kava

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 22:37 

Ceha je napisao/la:
Ja radim karte zadnjih 30 godina,

30 godina širiš muslimansku propagandu da su Muslimani umjesto Hrvata vraćali stotine kilometara teritorija u Daytonu. I širio bi istu muslimansku propagandu dan danas da nisam ispravio te tvoje greške, zahvalu još nisam dobio.

Ceha je napisao/la:
Tu se nalaze par kar IFORovih karata koje sve pokazuju da linija razgraničenja nije ista kao entitetska linija fBiH.
Karte jesu malo neprecizne, ali sve pokazuju micanje.

Po milijunti put, pitanje nije o promjenama linije, pitanje je o činjeničnoj istini da je tvoja crvena crta na openstreetmaps karti netočna i ne predstavlja razgraničenje.

Ceha je napisao/la:
I prema tome, pokazuju i grešku na tvojoj karti.

Zadnjih 40 stranica ne pričamo o mojoj karti, nego smo zbog tebe i tvog bježanja od odgovora na openstreetmaps karti, ako imaš nekih pitanja o mojoj karti, možeš ih postaviti nakon što odgovoriš na pitanje o openstreetmaps karti, i prije nego krenemo dalje.

Ceha je napisao/la:
Dakle, imaš par službenih karata, sve pokazuju pomak linije.
I imaš svoje zaključke koji govore da pomaka nije bilo.

Imam masu dokaza i izvora najveće detaljnosti i preciznosti, uključujući i hrvatskog branitelja koji je osobno bio na kotama, koji svi jasno potvrđuju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH, zahvaljujući čitavom nizu dokaza i izvora, te svjedočanstvu hrvatskog branitelja znamo da je tvoja crvena crta netočna i ne predstavlja razgraničenje, to ćeš morati priznati;

slika
Priznaješ li da crvena linija na karti iznad nije i ne može biti činjenično razgraničenje, pošto se kote i teritorij koji nije bio pod kontrolom RS-a nego pod kontrolom FBiH, nalazi ispred crvene linije, što dakle znači da crvena linija ne može biti linija razgraničenja?

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 22:40 

Perun_Velež je napisao/la:
Predlažem preimenovanje ove teme u "Kartografska Santa Barabara" :zubati te razdvojit Ceha&Šporet postove u tu temu.

Zatrolali ste izuzetno edukativnu temu, statistrika bošnjačkih ratnih uspjeha, dobitaka i gubitaka. :kava

Slažem se.
Ne znam ni što mi bi, pola godine navlačenja s nekim....
Da ne kažem kakvim intelektualcem =))

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 22:46 

Šporet je napisao/la:
30 godina širiš muslimansku propagandu da su Muslimani umjesto Hrvata vraćali stotine kilometara teritorija u Daytonu. I širio bi istu muslimansku propagandu dan danas da nisam ispravio te tvoje greške, zahvalu još nisam dobio.

Granicu federacije je crtao Silajdžić, koji je musliman.
I muslimani jesu predali Srbima stotine kvadratnih kilometra u Daytonu, samo što je to na kraju ispalo samo virtualno.

Problem ovakvog balavca poput tebe je što ti misliš da zbilja nekog možeš ispravljati =))
Šporet je napisao/la:
Po milijunti put, pitanje nije o promjenama linije, pitanje je o činjeničnoj istini da je tvoja crvena crta na openstreetmaps karti netočna i ne predstavlja razgraničenje.

Ali predstavlja.
To je IFORova karta.
Šporet je napisao/la:
Zadnjih 40 stranica ne pričamo o mojoj karti, nego smo zbog tebe i tvog bježanja od odgovora na openstreetmaps karti, ako imaš nekih pitanja o mojoj karti, možeš ih postaviti nakon što odgovoriš na pitanje o openstreetmaps karti, i prije nego krenemo dalje.

Očito je da nitko ne zna o čem ti pričaš, jer realno bulazniš.

Točka na kojoj smo bili je razgraničenje kod Gradačca.
Sve referentne karte pokazuju pomak tamo, jedino što je tebe to sramota priznati.

Zato i postavljaš pitanja, pokušavaš glumiti inkviziciju, a ne možeš preslikati par km s jedne karte na drugu =))
Šporet je napisao/la:
Imam masu dokaza i izvora najveće detaljnosti i preciznosti, uključujući i hrvatskog branitelja koji je osobno bio na kotama, koji svi jasno potvrđuju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH, zahvaljujući čitavom nizu dokaza i izvora, te svjedočanstvu hrvatskog branitelja znamo da je tvoja crvena crta netočna i ne predstavlja razgraničenje, to ćeš morati priznati;

Rekao sam ti da priznajem da nikad nisam vidio tako glupu osobu poput tebe.

To me i zabavlja, valjda sam zato toliko dugo u ovoj diskusiji, pokušavam nekog balavca naučiti ponašanju i bontonu.
Do sada nažalost nisam uspio.

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 23:02 

Ceha je napisao/la:
I muslimani jesu predali Srbima stotine kvadratnih kilometra u Daytonu

Jel ovo novi zaokret u priči, probija ludilo.

Znači sad ipak tvrdiš da su Muslimani vojno držali stotine kilometara i da su ih Muslimani predali Srbima a ne Hrvati. Zašto si onda kukavički otpuzao ispraviti kartu onako kako sam ti rekao nakon što si s njom širio muslimansku propagandu?

Ceha je napisao/la:
Ali predstavlja.

Netočno, detaljno je objašnjeno i argumentirano, između ostaloga i samom IFOR-ovom skicom, da crvena crta na openstreetmaps karti nema nikakve veze sa nekakvim sikama jer su crteži na toj skici karikaturalne i ilustrativne prirode, i kopija još nepreciznijeg prikaza, te ne predstavljaju stvarne detaljne promjene, jasno je navedeno u upozorenju da je za detaljnije linije potrebno konzultirati detaljnije izvore jer je ta skica samo sveukupna slika i ne prikazuje detalje.

Ceha je napisao/la:
Točka na kojoj smo bili je razgraničenje kod Gradačca.

Trenutno smo na podpitanju jer si izmislio netočnu crvenu crtu na openstreetmaps karti za koju smo činjenično utvrdili da je netočna.

Ceha je napisao/la:
Sve referentne karte pokazuju pomak tamo,

Netočno, niti jedna referentna karta ne pokazuje pomak tamo, a čak i jedna od nerefentnih također ne prikazuje pomak tamo, s druge strane imamo čitav niz relevantnih dokaza, uključujući i svjedočanstvo hrvatskog branitelja koji opisuje crtu, koji nam jasno govore do kuda je teritorij kontrolirala FBiH.

Prestani bježati i odgovori na pitanje;

slika

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 23:35 

Šporet je napisao/la:
Jel ovo novi zaokret u priči, probija ludilo.

Pa ti, kao prvoklasni luđak tu očito imaš gomilu iskustva.
Šporet je napisao/la:
Znači sad ipak tvrdiš da su Muslimani vojno držali stotine kilometara i da su ih Muslimani predali Srbima a ne Hrvati. Zašto si onda kukavički otpuzao ispraviti kartu onako kako sam ti rekao nakon što si s njom širio muslimansku propagandu?

A gdje sam ja to rekao?
Tvoj očiti problem je što ti haluciniraš.
Priviđaju ti se priče, stvari koje je netko rekao, a nije.

Uputit ću te na Holbrookove memoare, čak ću ti dati i skraćenu verziju priče (očito si nepismen i neinformiran, pa da ti uštedim muku).
Cijelu noć su Milošević i Silajdžić crtali granicu.
Ujutro su se dogovorili.

Ali se onda Alija Izetbegović stao nećkati.
Da bi ga prizvali pameti, Ameri su mu napravili jedan veliki plakat na kojem je pisalo što su sve dobili u toj priči.
Između ostalog je bilo da se fBiH proširila na 58% (ili 56, ne sjećam se više) teritorija BiH.
I sve bi bilo ok, da jednog dana u sobu nije upao Milošević.
I onda je on stao šiziti.
Rekao je da nije znao da je toliko popustio i da to nemože biti tako, da su se drugačije dogovorili (dogovor je bio 51-49 po Kontaktnoj grupi).
Rekao je da bi dao kojih 5% ako dobije Brčko (sam gradić i pola općine je obećano federaciji po planu kontaktne grupe), da bi popustio, ali ne može ovako.

I ok, opet su krenuli pregovarati.
I dogovorili su se.
I sad su opet krenuli slaviti, ali zaboravili su nekog.
Odnosno nas.
E sad, tu ima više verzija priče, u jednoj su tražili samo 5% teritorija oko Mrkonjića, u drugoj su uzeli i DGG, odnosno teritorij do Livna, što je duplo više (mislim da je ova druga verzija od Granića, a on nije baš pouzdan svjedok, a prva iz Memoara).
Uglavnom, onda je reagirao prvo Granić (kada je saznao za to), pa Tuđman.
Naši su nacrtali ovu crtu, rekli da moraju dobiti nešto u Posavini (tada je izvučen Odžak sa svojih 0,6% i predgrađa Šamca, ali pitanje je gdje smo se sve trebali povući za to).
Uglavnom, kada je Clinton nazvao Tuđmana, Tuđman je poklonio 5% oko Mrkonjića, ali je rekao i da muslimani moraju nešto dati.

Razlika je mislim bila tih 1 i nešto% kojeg tada nisu držali.
Taj postotak je vjerojatno bio taj teritorij oko Novog Grada i Sanskog Mosta, možda prema Prijedoru, eventualno još nešto na Ozrenu.

Jer se u Holbrookovim memoarima spominje rečenica da se Muslimani na kraju nigdje nisu morali fizički povući.
Samo što su vjerojatno morali predati puno vredniji virtualni teritorij kojeg bi dobili da bi to ostvarili.

E sad, ako to ne znaš i klepećeš ove gluposti...
To su osnove osnove.
Šporet je napisao/la:
Netočno, detaljno je objašnjeno i argumentirano, između ostaloga i samom IFOR-ovom skicom, da crvena crta na openstreetmaps karti nema nikakve veze sa nekakvim sikama jer su crteži na toj skici karikaturalne i ilustrativne prirode, i kopija još nepreciznijeg prikaza, te ne predstavljaju stvarne detaljne promjene, jasno je navedeno u upozorenju da je za detaljnije linije potrebno konzultirati detaljnije izvore jer je ta skica samo sveukupna slika i ne prikazuje detalje.

Jbg. jedini koji crta karikature tu (i većinom iz sebe) si ti.

Dakle, IFOR prikazuje pomak.
Točne granice pomaka mogu biti upitne, ali crta se micala kod Gradačca.

Ti vjerojatno 1995 nisi bio još ni u planu, ili si bio u debelim pelenama, ali sve karte dogovora iz tog vremena prikazuju pomak kod Gradačca.
Sad, to što ti misliš da si otkrio Ameriku...
Ide sam na tvoju glavu.
Šporet je napisao/la:
Trenutno smo na podpitanju jer si izmislio netočnu crvenu crtu na openstreetmaps karti za koju smo činjenično utvrdili da je netočna.

Ali nije.
To je IFORova crta.
Ona se mogla nešto micati, postoji opaska o nepreciznosti, ali u svakom slučaju je ulazila na teritorij federacije.
Šporet je napisao/la:
Netočno, niti jedna referentna karta ne pokazuje pomak tamo, a čak i jedna od nerefentnih također ne prikazuje pomak tamo, s druge strane imamo čitav niz relevantnih dokaza, uključujući i svjedočanstvo hrvatskog branitelja koji opisuje crtu, koji nam jasno govore do kuda je teritorij kontrolirala FBiH.

Evo, moronko opet jaše...
Šporet je napisao/la:
...

:biceovodobro

Vrh

PostPostano: 24 svi 2025, 23:49 

Ceha je napisao/la:
A gdje sam ja to rekao?

Pa ovdje

Ceha je napisao/la:

Zato što si površna neznalica širio si muslimansku propagandu da je Armija BiH vojno kontrolirala stotine km kvadratnih kod Krupe koje je predala Srbima nakon Daytona, iako je to potpuna izmišljotina i netočnost koju si ispravio zahvaljujući meni i da nisam intervenirao dan danas bi širio muslimansku propagandu da su Muslimani u Daytonu vraćali stotine km kvadratnih teritorija arbih Srbima, a ne da su se isključivo Hrvati odricali HVO teritorija. Još nisam dobio zahvalu što si zahvaljujući meni ispravio tu užasnu grešku.

Ceha je napisao/la:
Točne granice pomaka mogu biti upitne, ali crta se micala kod Gradačca.

Pitanje od kojega bježiš 40 stranica upravo je o točnim granicama.

Ceha je napisao/la:
Ona se mogla nešto micati, postoji opaska o nepreciznosti, ali u svakom slučaju je ulazila na teritorij federacije.

Opet, sve tri kote koje označavaju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH su na teritoriju federacije.

Stoga odgovori na pitanje;

slika

Vrh

PostPostano: 25 svi 2025, 00:08 

Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
A gdje sam ja to rekao?

Pa ovdje
Ceha je napisao/la:

I da ponovim, jesu.
Srbi (odnosno Milošević) su im predali taj teritorij.
Kasnije se ispostavilo da će ga dio morati vratiti.
Izabrali su vratiti samo one dijelove koje još nisu teritorijalno zauzeli.

Znam da si autist i sve, ali barem ovo ti ne bi trebao biti problem za shvatiti.
Šporet je napisao/la:
Zato što si površna neznalica širio si muslimansku propagandu da je Armija BiH vojno kontrolirala stotine km kvadratnih kod Krupe koje je predala Srbima nakon Daytona, iako je to potpuna izmišljotina i netočnost koju si ispravio zahvaljujući meni i da nisam intervenirao dan danas bi širio muslimansku propagandu da su Muslimani u Daytonu vraćali stotine km kvadratnih teritorija arbih Srbima, a ne da su se isključivo Hrvati odricali HVO teritorija. Još nisam dobio zahvalu što si zahvaljujući meni ispravio tu užasnu grešku.

I ovdje samo pokazuješ da si autist.

Što misliš gdje se nalazilo tih 1-2% koje su Srbima trebali vratiti?

Šporet je napisao/la:
Pitanje od kojega bježiš 40 stranica upravo je o točnim granicama.

Pa nije.
Dakle, hoćeš li priznati da se granica kod Gradačca promijenila na korist federacije?
Šporet je napisao/la:
Opet, sve tri kote koje označavaju do kuda je teritorij kontrolirala FBiH su na teritoriju federacije.

I opet on =))
Šporet je napisao/la:
...

Glup, gluplji... Šporet.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2025, 00:16 

Ceha je napisao/la:
A gdje sam ja to rekao?

Šporet je napisao/la:
Pa ovdje

Ceha je napisao/la:

Ceha je napisao/la:
I da ponovim, jesu.

Evo ga, opet je potvrdio da je ipak armija BiH vojno kontrolirala stotine kilometara kvadratnih i da ih je u Daytonu dala Srbima, a ne da su samo Hrvati davali HVO teritorij.

Zašto si onda otpuzao ispraviti svoju netočnu kartu kada sam ti ukazao na grešku da širiš muslimansku propagandu?

Ceha je napisao/la:
Dakle, hoćeš li priznati da se granica kod Gradačca promijenila na korist federacije?

Već sam rekao, nakon što odgovoriš na pitanje, možeš postaviti neko pitanje ako hoćeš, međutim prvo moraš odgovoriti na pitanje;

slika

Vrh

PostPostano: 25 svi 2025, 00:27 

Šporet je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
A gdje sam ja to rekao?

Šporet je napisao/la:
Pa ovdje

Ceha je napisao/la:

Ceha je napisao/la:
I da ponovim, jesu.

Evo ga, opet je potvrdio da je ipak armija BiH vojno kontrolirala stotine kilometara kvadratnih i da ih je u Daytonu dala Srbima, a ne da su samo Hrvati davali HVO teritorij.

Jesi ti glup?

Dakle, nije vojno, nego im je Milošević prepustio to u pregovorima.
Na kraju su morali od toga odustati, jer im nisu štimali postoci, ali umjesto toga su se mogli odreći i drugog područja, kojeg su vojno kontrolirali.
Šporet je napisao/la:
Zašto si onda otpuzao ispraviti svoju netočnu kartu kada sam ti ukazao na grešku da širiš muslimansku propagandu?

Radi karte iz Battlegroundsa.
Karta je nejasna, druga linija je bila.

I nema tu nikakve muslimanske propagande.
Zapravo ovo što si ti napravio je muslimanska propaganda, digao si im rep, da su se ipak nešto i borili sa Srbima.
Mislim, to radiš i kod Gradačca, kod Fojnice na štetu HVOa itd.

Uvijek postoji problem, jer sam preobrazovan i preinteligentan, pa se bojim da me neki krezubi seljo poput tebe neće shvatiti.
I zato se trudim i trudim, ali...
Budala ostaje budaletinom.

Otpuzao? =))
Da mi je samo znat iz koje rupe si ti dopuzao =))
Šporet je napisao/la:
Već sam rekao, nakon što odgovoriš na pitanje, možeš postaviti neko pitanje ako hoćeš, međutim prvo moraš odgovoriti na pitanje;

I ja sam ti rekao da je to dobra linija.
Ti si zbilja glup, u čemu je problem?

Vrh

PostPostano: 25 svi 2025, 00:35 

Ceha je napisao/la:
Radi karte iz Battlegroundsa.
Karta je nejasna, druga linija je bila.

Upravo tako, zato jer si površna neznalica nacrtao si netočnu kartu sa masom grešaka i širio muslimansku propagandu da se Armija BiH odricala teritorija u Daytonu a ne samo Hrvati HVO teritorija. Tu si užasnu grešku ispravio zahvaljujući meni, još nema zahvale.

Ceha je napisao/la:
I ja sam ti rekao da je to dobra linija.
Ti si zbilja glup, u čemu je problem?

Znači iako si gore upravo više puta priznao da su prikazi neprecizni i neodređeni, da linija može varirati i što sve ne, kad to treba priznati i odgovoriti na pitanje, opet ustraješ u netočnosti da je izmišljena crvena crta točno u kuću i točno u njivu crta razgraničenja što je činjenična neistina potvrđena nizom dokaza uključujući i opis linije hrvatskog branitelja, koji nam jasno i detaljno govore do kuda je FBiH kontrolirala teritorij,

Morat ćeš priznati, nema bijega;

slika

Ceha je napisao/la:
Jesi ti glup? Budala ostaje budaletinom. Ti si zbilja glup

I možeš se prestati obraćati svome ocu. To nikoga ne zanima.

Vrh

PostPostano: 25 svi 2025, 00:57 

Opet se brukaš.
Šporet je napisao/la:
Upravo tako, zato jer si površna neznalica nacrtao si netočnu kartu sa masom grešaka i širio muslimansku propagandu da se Armija BiH odricala teritorija u Daytonu a ne samo Hrvati HVO teritorija. Tu si užasnu grešku ispravio zahvaljujući meni, još nema zahvale.

I još uvijek ne shvaćam.
Si ti glup?
ABiH (odnosno njeni lideri su) se odrekla teritorija.
Vjerojatno je bila riječ o teritoriju oko Bosanskog Novog i Doboja.
Otprilike 1-2%, kojeg tada nisu držali.

Imaš fino Holbrookeove memoare di to fino piše, crno na bijelom.

Meni je fascinantno kako ti, unatoč postojanju realnih službenih dokaza uporno furaš svoju priču.
Šporet je napisao/la:
Znači iako si gore upravo više puta priznao da su prikazi neprecizni i neodređeni, da linija može varirati i što sve ne, kad to treba priznati i odgovoriti na pitanje, opet ustraješ u netočnosti da je izmišljena crvena crta točno u kuću i točno u njivu crta razgraničenja što je činjenična neistina potvrđena nizom dokaza uključujući i opis linije hrvatskog branitelja, koji nam jasno i detaljno govore do kuda je FBiH kontrolirala teritorij,

Jesu tebe ikad testirali?
Ono iq i slične priče?

Crvena linija je IFORova linija.
Bilo kakva nepreciznost na IFORovoj karti se preslikala i na ovu kartu.
To uključuje i pomicanje crte po kojim kotama.
Iskreno, ne bi bio niti nikakav problem da nije uključivala ove tri kote, karta je neprecizna.
Ali sudeći po tvom ponašanju kojeg si pokazao ovdje, ne vjerujem da je to slučaj.
I normalno da ću onda više vjerovati IFORu, nego nekoj neznalici, koji ne zna prebacit km linije iz drugih mjerila, koji nije čitao Holbrookea i sve ostalo.

Još jednom, čudim se sebi što uopće diskutiram s ovakvim balavcem, ali stalno si mislim, pa nemoguće da je netko ovoliko glup =))

Šporet je napisao/la:
I možeš se prestati obraćati svome ocu. To nikoga ne zanima.

Vidiš, kada sam ti nešto rekao, samo sam konstatirao činjenice, koje su se manje-više bavile s tobom.
Nisam ti spominjao, oca, majku i ostatak familije.
Postoji li potreba za tim?
Jer ako postoji, drage volje ću ti udovoljiti.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2025, 18:47 

Ceha je napisao/la:
Iskreno, ne bi bio niti nikakav problem da nije uključivala ove tri kote, karta je neprecizna.

Evo opet si praktički priznao ono što tvrdim čitavo vrijeme, ali ne želiš to priznati kada ti se postavi pitanje da priznaš do kuda je teritorij kontrolirala FBIH kako bi s još jednim, dva potpitanja završili Gradačac i krenuli dalje.

Ceha je napisao/la:
Ali sudeći po tvom ponašanju kojeg si pokazao ovdje, ne vjerujem da je to slučaj.

Kakve veze nečije ponašanje ima sa činjenicama i istinom. Ne možeš pregovarati sa realnosti zato jer su ti povrijeđeni osjećaji pa ćeš zbog toga odbijati priznati realnost. Nemoj se ponašati kao žena koju obuzmu emocije pa je radije iracionalna nego da se smiri i prizna činjenice.

Ceha je napisao/la:
I normalno da ću onda više vjerovati IFORu,

Kakvo vjerovanje? Nema pregovaranja s činjenicama i "vjerovanja" u činjenice. Meni ne treba nikakvo vjerovanje, samo prenosim dokaze sa izvora na forum.

Odgovoriti na pitanje, kako bi konačno mogli krenuti dalje u utvrđivanje istine;

slika

Vrh

PostPostano: 27 svi 2025, 18:53 

Yawn :sleep1

Vrh

PostPostano: 27 svi 2025, 21:31 

Šporet je napisao/la:
Evo opet si praktički priznao ono što tvrdim čitavo vrijeme, ali ne želiš to priznati kada ti se postavi pitanje da priznaš do kuda je teritorij kontrolirala FBIH kako bi s još jednim, dva potpitanja završili Gradačac i krenuli dalje.

Karta je dobra.
Nevjerojatno...
Šporet je napisao/la:
Kakve veze nečije ponašanje ima sa činjenicama i istinom. Ne možeš pregovarati sa realnosti zato jer su ti povrijeđeni osjećaji pa ćeš zbog toga odbijati priznati realnost. Nemoj se ponašati kao žena koju obuzmu emocije pa je radije iracionalna nego da se smiri i prizna činjenice.

Na stranu da si homić i trol, o čemu ti pričaš?

Dramiš o nekoj istini kao da si hrvatski Srbin iz Veritasa.
Su tebi sve daske na broju?
Šporet je napisao/la:
Kakvo vjerovanje? Nema pregovaranja s činjenicama i "vjerovanja" u činjenice. Meni ne treba nikakvo vjerovanje, samo prenosim dokaze sa izvora na forum.

Pa činjenica je da je to službena karta.
Koji k je tu sporan?
Šporet je napisao/la:
....

I opet....

Vrh

PostPostano: 27 svi 2025, 21:31 

Li Zongren je napisao/la:
Yawn :sleep1

A kad trola u krug.

Vrh

PostPostano: 27 svi 2025, 21:40 

I opet ništavilo niskog trolanja i životinjskog vrijeđanja.

U isto vrijeme govoriš da je netočna izmišljena crvena crta u openstreetmapsu u kuću crta sa IFOR-ove sveukupne slike, da bi istovremeno rekao da je moguće i da ne uključuje tri kote, ali kažeš da to ne želiš priznati jer si u rastresenom emocionalnom stanju pa bi radije trolao.

U doslovnoj si kontradikciji sa samim sobom.

IFOR-ova sveukupna slika nema nikakve veze sa crvenom crtom na openstreetmapsu. Crvena crta na opensteetmapsu je tvoja umotvorina, sam si doslovno to priznao sad već više puta govoreći da je moguće da je malo tamo, malo vamo. To što ona tebi izgleda tako nekako kad gledaš IFOR-ovu sliku nema veze s ničim.

Imamo svu silu jasnih dokaza koji nam govore do kuda je teritorij kontrolirala FBiH, uključujući i opis crte hrvatskog branitelja koji je osobno bio na navedenim kotama.

Smiri se i priznaj činjeničnu istinu kako bi mogli krenuti dalje;

slika

Vrh

PostPostano: 28 svi 2025, 03:17 

Novi krug trolanja.
Šporet je napisao/la:
...

Vrh

PostPostano: 28 svi 2025, 09:46 

Opet nisi ništa napisao vezano za raspravu, potpuni kukavičluk umotan u najjadnije trolanje.

Prestani bježati i odgovori na pitanje kako bi mogli ići dalje:

slika

Vrh

PostPostano: 28 svi 2025, 11:43 

Ceha je napisao/la:
Na kraju su morali od toga odustati, jer im nisu štimali postoci, ali umjesto toga su se mogli odreći i drugog područja, kojeg su vojno kontrolirali.

Tako je. U Daytonu je Slobo, tokom pregovora, Ozren dao Federaciji (iako ga je drzala VRS). Isto je uradio i sa koridorom do Gorazda, okolicom Sarajeva itd.

Kada je sve to uradio shvatio je da je Federacija zestoko premasila 51% to jest da RS ima puno manje od 49%. Tada je trazio da FBiH dadne bilo sta (bukvalno sta god) ali da se vrati omjer 51-49

Haris bez dogovora sa Hrvatima RS-u daje Mrkonjic Grad, Sipovo itd. Naravno, kada je to Granic vidio poludio je i rekao da je to neprihvatljivo za Hrvate. Ali nakon razgovora sa Klintonom Tudjman pristaje uz uslov da dobije nesto u posavini a da taj procenat koji ce RS izgubiti u posavini Bosnjaci nadoknade RSu

U posavini RS vraća Odzak a Bosnjaci dobijaju zadatak da RSu vrate teritoriju velicine te teritorije Odzaka.

Mogli su dati bilo sta. Ja bih volio da su dali dio USK (izmedju Krupe i Sanskog Mosta). Ali Alija i Haris se ne usudjuju dati bilo sta sto Armija BiH kontrolise pa umjesto toga se odricu Ozrena kojeg kontrolise VRS ali kojeg je Sloba ranije dao.

Vrh

PostPostano: 28 svi 2025, 13:44 

I trol i dalje trola
Šporet je napisao/la:
Opet nisi ništa napisao vezano za raspravu, potpuni kukavičluk umotan u najjadnije trolanje.

Oprosti, ali na koji način ti doprinosiš temi, ako uporno razvlačiš isto pitanje na koje ti je milijardu puta odgovoreno?

Vrh

PostPostano: 28 svi 2025, 13:52 

Nebula je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Tako je. U Daytonu je Slobo, tokom pregovora, Ozren dao Federaciji (iako ga je drzala VRS). Isto je uradio i sa koridorom do Gorazda, okolicom Sarajeva itd.

Kada je sve to uradio shvatio je da je Federacija zestoko premasila 51% to jest da RS ima puno manje od 49%. Tada je trazio da FBiH dadne bilo sta (bukvalno sta god) ali da se vrati omjer 51-49

Haris bez dogovora sa Hrvatima RS-u daje Mrkonjic Grad, Sipovo itd. Naravno, kada je to Granic vidio poludio je i rekao da je to neprihvatljivo za Hrvate. Ali nakon razgovora sa Klintonom Tudjman pristaje uz uslov da dobije nesto u posavini a da taj procenat koji ce RS izgubiti u posavini Bosnjaci nadoknade RSu

U posavini RS vraća Odzak a Bosnjaci dobijaju zadatak da RSu vrate teritoriju velicine te teritorije Odzaka.

Mogli su dati bilo sta. Ja bih volio da su dali dio USK (izmedju Krupe i Sanskog Mosta). Ali Alija i Haris se ne usudjuju dati bilo sta sto Armija BiH kontrolise pa umjesto toga se odricu Ozrena kojeg kontrolise VRS ali kojeg je Sloba ranije dao.

To su osnove osnova, a ovaj tulipan ih ne zna.

S time...
Ovo je originalna verzija iz Holbrookovih memoara.
Kasnije je bilo više verzija (da je Silajdžić dao i više, da je granica trebala ići kod Livna, što znači da biste dobili još 5% negdje drugdje, to je Granić rekao, s time da on baš i nije pouzdan svjedok, čovjek je lažljivac, evo npr. https://www.zabranjeni.url/globus/20-godin ... sni-192460 , a ima baš i detaljnije, samo da ne tražim sada).
Originalna Holbrookova verzija ima i "sitnih" netočnosti.
Npr. da je Odžak 1% BiH (a nije, vraćeni teritorij je 0,3% BiH), također dosta se pregovaralo oko Šamce i slično, ali to su sve sitnice.

I tu se isto slažem da im je bilo bolje uzeti Ozren, a ne neka srpska sela između Krupe i Sanskog Mosta, u nedođiji...

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2028 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46 ... 82  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Dr. Van Nostrand, Naša Kvačica i 80 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: