|
|
Stranica: 18/22.
|
[ 544 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 10 lip 2024, 21:30 |
|
|
zet je napisao/la: Revizija je napisao/la: govroš s pozicije regionalne sile , a to niste . Ako pricamo u kontekstu bivse Jugoslavije, naravno da jesmo. Ako pricamo u sirem kontekstu onda nismo, kao sto nije ni Srbija. Mislim, stvarno je slika cista i jasna. Ako smo pocetkom 90-ih pomeli RSK i dosli nadomak Banja Luke, pobijedili u 45 od 47 bitaka, zaustavljeni od Amerikianca u naletu da zapadna RS kapitulira - i to sve u ono vrijeme kada smo krenuli od nule 91. (i kao vojska, i kao drzava, i kao vanjska politika) a Srbi imali u rukama cjelokupnu JNA i dobar dio MZ na svojoj strani, te ekonomski bili puno blize nama nego sto su danas - kako onda netko moze tvrditi da danas nismo sila?!? Danas nismo sila a 95. izasli kao neupitni pobjednik? ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Bas bi Slobo pristao na vracanje Podunavlja da nije bilo sile s druge strane koja ga na to prisiljava. Koliko je srpskih crnih vreca odneseno sa vukovarskog ratista za vrijeme osvajanja grada? Bas bi Srbija samo tako presla preko tih gubitaka da nisu bili primorani, mozes misliti. A nisu ih primorali ni Slovenci ni Makednoci ni Bosnjaci ni Crnogorci ni Madjari ni Bugari na to. Zele, ako tvrdite da ste regionalna sila, trebalo bi to da prate neka dela iz kojih bi se videlo da vi zaista verujete u to. Zasto ste pozurili da udjete u pakt sa nasim prijateljima koji su nas spasli 1995? Po logici stvari to su vam neprijatelji. Drugo, zasto zelite da je nato prisutan u regionu u kojem ste vi regionalna sila? Pa zar nije logicno da se zalazete da oni odu pa da ceo region slusa samo vas? ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Evo, mi cemo vas podrzati alko se zalozite da nato ode iz regiona, pa da nam samo vi budete glavni... ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Trece, kad vec mozete da nas pobedite levom rukom, sta ste se uznemirili oko naseg moguceg ujedinjenja. To za vas ne moze da bude nikakva opasnost. Ispada da ce potencijalna nestasica pelena biti glavni kontraargument nasem ujedinjenju. Regionalna sila mnogo kaki u gace od takve mogucnosti. Dakle, uskadite reci i ponasanje. Ne moze na recima regionalna sila, a na delima prkno doratovo. Uskladite to da ne ispadnete komicni. Ja sam siguran da vi to mozete. ![001_cool :001_cool](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_cool.gif)
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 10 lip 2024, 22:51 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7172 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Glazbenik je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Neke stvari ne mogu saopštiti a da ne izazovu neprijatnost. U slučaju da se glavni "međunarodni" faktori SAD i EU saglase sa nestankom Behja onda bi se pobrinuli i za medijaciju oko granične linije u području Brčkog što i jeste njihova obaveza prema DMS.Hrvatska čak nema ni neki formalni osnov za protivljene bilo kakvoj promjeni statusa Brčkog jer i nije zajedničar teritorije BD.Zajedničari su Efbih i RS. Hrvatska je EU. Btw, Hrvatska je i NATO. Pročitaj još jednom članak 7. Statuta Brčko Distrikta. Isto je bez značaja.U slučaju nestanka Bejha oružane snage Bejha gube osnov svog postojanja.Takođe i misije NATO,EUFOR i dr. Ja nikad nisam ni tvrdio da je bilo koja strana ovlašćena na jednostrane mjere u pogledu Brčkog ali s obzirom na činjenicu da se je teritorija na kojoj se nalazi BD zajednička teritorija i da u slućaju nestanka BiH ne bi postojale institucije Bejha.DB bi takođe bi izgubio valjan osnov svog postojanja.Po analogiji iz građanskog prava,svaki zajedničar je ovlašćen na zahtjev za podjelu zajedničke teritorije a u slučaju Brčkog već postoji i ugovorna odreba o arbitraži. Jeste Hrvatska u EU i u NATO ali nisu EU i NATO = Hrvatska.Daleko od toga. O stavovima EU i NATO ipak bi mnogo više odlučivali neki drugi iz EU i NATO.
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 00:55 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5940 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Srpsčanin je napisao/la: Po analogiji iz građanskog prava,svaki zajedničar je ovlašćen na zahtjev za podjelu zajedničke teritorije a u slučaju Brčkog već postoji i ugovorna odreba o arbitraži.
Gdje postoji odredba o arbitraži, a da već nije konzumirana? Tko je definiran kao arbitar?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
zet
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 01:19 |
|
|
Sta bi mi s Banja Lukom? Nista, i da smo usli 95., to bi kasnije vratili Srbima na upravljanje jer je njihovo.
Ne zagovaram niti imam ikakve namjere prema zapadnoj RS. Izuzev Posavine, ali to je “kompenzirano” DGG-om pa mozemo prihvatiti stanje kakvo jest.
Na stranu forumska pretjerivanja, Hrvati nemaju zelje za tudjim.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Salivator
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 07:44 |
|
|
Totalno ima smisla, sutra ti skvoteri usele u kuću, preksutra nemaš želje za tuđim.
_________________ Can't you hear the thunder? Better run, better take cover.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 07:54 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Kako što bi s BL? Isto što i s Kninom. Napravili bolji grad. Gdje ne bi samo tako ubijali školovanu djecu neki krimosi.
Nama treba taj teritorij da zaokružimo kiflu.
Pritom doista ne mislim da bilo sto trebamo na silu ali sutra će taj dio vjerojatno morat birat Srbija, Hr, Bosnjakistan; mislim da mi možemo najviše ponudit.
Zašto ne?!
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 09:39 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kako što bi s BL? Isto što i s Kninom. Napravili bolji grad. Gdje ne bi samo tako ubijali školovanu djecu neki krimosi.
Pritom doista ne mislim da bilo sto trebamo na silu ali sutra će taj dio vjerojatno morat birat Srbija, Hr, Bosnjakistan; mislim da mi možemo najviše ponudit.
Zašto ne?! Veliko je nepovjerenje. Srbi jedan dan pričaju o Jasenovcu, drugi dan o Oluji i onda ne možeš očekivati da treći dan odaberu Hrvatsku. Važno je naglasiti da sa Srbima iz zapadne RS ništa ne treba raditi silom. Ako bi ih protjerali samo bi taj dio preuzeli muslimani i dobili bi jaku islamističku prijetnju. Ostanak Srba u Banja Luci je prvi zadatak. Dalje, Hrvatska treba raditi upravo ono što sada radi, osuđivati uvijek Jasenovac jer tu je bio uključen ustaški režim kojeg ni ne smatramo svojim, a za Oluju i nedavne loše odnose Hrvata i Srba kriviti isključivo Beograd, nikad Srbe iz RH ili RS. Srbi iz RH su žrtve politike iz Srbije kao i Srbi iz RS. Prečani su zavedene žrtve Srbije, i zadatak Hrvatske je braniti Srbe iz RH i Srbe iz RS od lošeg utjecaja Srbije, kao i od napada iz Sarajeva, kao i od mogućih sankcija EU itd. imajući na umu viziju suživota u obostranom interesu.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar18
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:05 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Kako što bi s BL? Isto što i s Kninom. Napravili bolji grad. Gdje ne bi samo tako ubijali školovanu djecu neki krimosi.
Zašto ne?! Vi od Knina napravili bolji grad ? Šta to ima posebnog u Kninu, izuzev 5.8.?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:09 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Kako što bi s BL? Isto što i s Kninom. Napravili bolji grad. Gdje ne bi samo tako ubijali školovanu djecu neki krimosi.
Zašto ne?! Vi od Knina napravili bolji grad ? Šta to ima posebnog u Kninu, izuzev 5.8.? Mir. Obnovljena tvrđava, infrastruktura, razvijen turizam, život blizu mora. Mislim da će ga to još dodatno podignuti. Imam ja rodbine tamo, djeca im se druže sa Srbima koji su ostali, nisu odvojena društva. Dosadni gradić u kojem se ništa posebno ne događa, ne sjećam se neke crne kronike.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Graničar18
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:13 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Graničar18 je napisao/la: Vi od Knina napravili bolji grad ? Šta to ima posebnog u Kninu, izuzev 5.8.? Mir. Obnovljena tvrđava, infrastruktura, razvijen turizam, život blizu mora. Mislim da će ga to još dodatno podignuti. Imam ja rodbine tamo, djeca im se druže sa Srbima koji su ostali, nisu odvojena društva. Dosadni gradić u kojem se ništa posebno ne događa, ne sjećam se neke crne kronike. I na HRT-priznaju svake godine da Knin živi jedan dan u godini kad je proslava oluje 5.8.,ostatak godine mrtav grad. Šta je tu onda bolje u odnosu na prije ?
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
anadol
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:23 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Revizija je napisao/la: Srbe u Klin . Kako što je nekada stvorena Albanija da bi se uklinilo srpsko Kosovo . . Ja nisam napisao Srbe u makaze. Pazi kako citiraš. Danas u Brčkom policija ne pripada RS-u, održavanje cestovne odnosno prometne infrastrukture ne pripada RS-u i ne postoji samostalna srpska općinska vlast. Albanija je stvorena na albanskom etničkom prostoru. Znatan dio albanskog etničkog prostora pripao je 1913. Srbiji (Kosovo) i Crnoj Gori (Metohija/Dukagjin i Malesija). Brčko je u perspektivi naš Tanger. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tangier ... ional_ZoneIspade raspalo Brčko ko Monte Karlo. Doseljava svetski džet set, traži se m2 više. Zašto Hrv ne pokupuju tu i dosele, kao i u Derventi, Brod, BL..i na izborima opštinskim preuzmu i oblikuju. Cene tamo niske, ljudi sele, demografija trula. Lepo je nadati se i maštati. Legitimno i slatko.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:26 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 5940 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Mir. Obnovljena tvrđava, infrastruktura, razvijen turizam, život blizu mora. Mislim da će ga to još dodatno podignuti.
Imam ja rodbine tamo, djeca im se druže sa Srbima koji su ostali, nisu odvojena društva.
Dosadni gradić u kojem se ništa posebno ne događa, ne sjećam se neke crne kronike.
I na HRT-priznaju svake godine da Knin živi jedan dan u godini kad je proslava oluje 5.8.,ostatak godine mrtav grad. Šta je tu onda bolje u odnosu na prije ? Biciklističke staze za aktivni odmor: https://www.tz-knin.hr/hr/dozivi/aktivn ... iciklizam/
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:28 |
|
|
anadol je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Danas u Brčkom policija ne pripada RS-u, održavanje cestovne odnosno prometne infrastrukture ne pripada RS-u i ne postoji samostalna srpska općinska vlast. Brčko je u perspektivi naš Tanger. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Tangier ... ional_ZoneIspade raspalo Brčko ko Monte Karlo. Doseljava svetski džet set, traži se m2 više. A kako si to zaključio?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:29 |
|
|
Meni osobno je Knin netom otkriveni dragulj. Obišao sam par stvari a ima ih tona. K tome cijelu godinu se dolje ima što radit što se outdoora tiče. Zimi nema bure kao na moru a ni nekog snijega.
Ima taj negativni imidž još od rata ali mislim da će ga prvo Švabe otkrit jer oni traže baš takva mjesta.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
anadol
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 10:43 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: anadol je napisao/la: Ispade raspalo Brčko ko Monte Karlo. Doseljava svetski džet set, traži se m2 više.
A kako si to zaključio? Po entuzijazmu svih diskutanata iz hrv komponente. Će se biju, ratuju, proteruju, seču koridor. Sa 1,4 natalitetom i 3,5 miliona svih u RH. Ne samo na Vas...ali je bio upis za špansku koloniju. Pa je to komparacija DB kolonija RH. Mnogi spominju šta je bilo pre 30 g. To je irelevantno. Žive od stare slave da je 96% H sa državnim ustrojem i 2 mil dijaspore podedila i iselila 4% Srba. Sada će uvezete 3 x više obojenih, pa ti vidi, gde ste. Države, ljude, treba da vodi pragmatizam, a ne negativni sentimenti, emocije, šta je moj deda uradio tvom i slične gluposti..... i reciprocitet, kao polazna tačka, svih odnosa.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 11:11 |
|
|
anadol je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: A kako si to zaključio?
Po entuzijazmu svih diskutanata iz hrv komponente. Će se biju, ratuju, proteruju, seču koridor. Sa 1,4 natalitetom i 3,5 miliona svih u RH. Ne samo na Vas... ali je bio upis za špansku koloniju. Pa je to komparacija DB kolonija RH. Mnogi spominju šta je bilo pre 30 g. To je irelevantno. Žive od stare slave da je 96% H sa državnim ustrojem i 2 mil dijaspore podedila i iselila 4% Srba. Sada će uvezete 3 x više obojenih, pa ti vidi, gde ste. Države, ljude, treba da vodi pragmatizam, a ne negativni sentimenti, emocije, šta je moj deda uradio tvom i slične gluposti..... i reciprocitet, kao polazna tačka, svih odnosa. Koridor jest presječen. Nema više stanja kakvo je RS izborila 1992. Promašio si ceo fudbal. Članak je o Tangeru kao međunarodnoj zoni, a ne kao španjolskoj koloniji. Srbija uvozi obojene sa Šri Lanke za vozače beogradskih autobusa unatoč vlastitom siromaštvu. Postala je i hot spot za Afganistance na granici prema Mađarskoj. Njemačka pojačava usisavač upravo za Srbiju. Radnici automobilske industrije iz Kragujevca su završili u Slovačkoj. Čija vojska čuva Visoke Dečane, hrvatska ili srpska? Hrvatska.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 11:15 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: anadol je napisao/la: Po entuzijazmu svih diskutanata iz hrv komponente. Će se biju, ratuju, proteruju, seču koridor. Sa 1,4 natalitetom i 3,5 miliona svih u RH.
Ne samo na Vas...ali je bio upis za špansku koloniju. Pa je to komparacija DB kolonija RH.
Mnogi spominju šta je bilo pre 30 g. To je irelevantno. Žive od stare slave da je 96% H sa državnim ustrojem i 2 mil dijaspore podedila i iselila 4% Srba.
Sada će uvezete 3 x više obojenih, pa ti vidi, gde ste. Države, ljude, treba da vodi pragmatizam, a ne negativni sentimenti, emocije, šta je moj deda uradio tvom i slične gluposti.....
i reciprocitet, kao polazna tačka, svih odnosa. Koridor jest presječen. Nema više stanja kakvo je RS izborila 1992. Promašio si ceo fudbal. Članak je o Tangeru kao međunarodnoj zoni, a ne kao španjolskoj koloniji. Srbija uvozi obojene sa Šri Lanke za vozače beogradskih autobusa unatoč vlastitom siromaštvu. Postala je i hot spot za Afganistance na granici prema Mađarskoj. Njemačka pojačava usisavač upravo za Srbiju. Radnici automobilske industrije iz Kragujevca su završili u Slovačkoj. Čija vojska čuva Visoke Dečane, hrvatska ili srpska? Hrvatska. Uf, brutalno. ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Zapadne Srbe možemo otrgnut od te spirale samouništenja. ![slika](https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSTxWXxCWkhMFaf_ZzvdomseayyhR2a2lvPiA&s)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
anadol
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 11:24 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: anadol je napisao/la: Po entuzijazmu svih diskutanata iz hrv komponente. Će se biju, ratuju, proteruju, seču koridor. Sa 1,4 natalitetom i 3,5 miliona svih u RH.
Ne samo na Vas...ali je bio upis za špansku koloniju. Pa je to komparacija DB kolonija RH.
Mnogi spominju šta je bilo pre 30 g. To je irelevantno. Žive od stare slave da je 96% H sa državnim ustrojem i 2 mil dijaspore podedila i iselila 4% Srba.
Sada će uvezete 3 x više obojenih, pa ti vidi, gde ste. Države, ljude, treba da vodi pragmatizam, a ne negativni sentimenti, emocije, šta je moj deda uradio tvom i slične gluposti.....
i reciprocitet, kao polazna tačka, svih odnosa. Koridor jest presječen. Nema više stanja kakvo je RS izborila 1992. Promašio si ceo fudbal. Članak je o Tangeru kao međunarodnoj zoni, a ne kao španjolskoj koloniji. Srbija uvozi obojene sa Šri Lanke za vozače beogradskih autobusa unatoč vlastitom siromaštvu. Postala je i hot spot za Afganistance na granici prema Mađarskoj. Njemačka pojačava usisavač upravo za Srbiju. Radnici automobilske industrije iz Kragujevca su završili u Slovačkoj. Čija vojska čuva Visoke Dečane, hrvatska ili srpska? Hrvatska. Hvatao se za efemerne stvari, nebitno jel kolonija ili dr. Primarne i fundamentalne stvari namerno preskačeš. Srb je imala 4 rata i sa NATO, spoljni zid sankcija od 91. Odjeb od Jeljcina, čak i dotur oružja. Srbi nisu proterali 400;k Hrvata, Mađara na prikolice, da bi uvozili...veća država, više ljudi, % se manje osete obojeni. Mislim da su mizerni dobici u takvim okolnostima. Još su Ameri rekli no, no, za BL. Očito imaju druge planove...možda Vel Srb, možda još 1 krvavi rat, gde pobednik kupi šnjur i crta granice, po modelu Ukr. Možda RH uzme Petrovaradin, Zemun, NBG, Boku, Trebinje, Ist Hercegovinu....možda.... Ameri vam ne misle ništa dobro (ni nama, ali znamo da su zlikovci i zlotvora). Tako da oni pripremaju krvav rat, koji ne žele lokalci....vidi pod Saborima, huškanje u RH, FBiH. a možda bude nešto mnogo drugačije
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:12 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7172 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
anadol je napisao/la: Ispade raspalo Brčko ko Monte Karlo. Doseljava svetski džet set, traži se m2 više.
Zašto Hrv ne pokupuju tu i dosele, kao i u Derventi, Brod, BL..i na izborima opštinskim preuzmu i oblikuju. Cene tamo niske, ljudi sele, demografija trula. Lepo je nadati se i maštati. Legitimno i slatko. Što je najsmješnije Hrvatska je u priči o Brčkom totalni padobranac.Ni u jednom dokumentu relevantom za status Brčkog se i ne spominje. Hrvati Efbija nisu padobranac u priči o Brčkom ali ne znam kakva bi druga očekivanja mogli imati osim eventualno u pogledu nekih sela u okolini Brčkog ?
_________________ The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
anadol
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:14 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Revizija je napisao/la: Uh šta je sve vcama u intresu , govroš s pozicije regionalne sile , a to niste . U krivu si. Jesmo. A bez obzira što ćemo na kraju postići - budući da nismo jedini čimbenik u igri - potpuno je izvjesno da će Hrvatska voditi politiku u skladu sa svojim interesima. Uglavnom, ono što je RS uz potporu SRJ postigla u Brčkom 1992.-1995., a to su koridor, općina sa srpskom većinom i etnički čist grad u međuvremenu je poništeno. Razmontirano. To je činjenica. Za ilustraciju zašto je Hrvatskoj važno držati Zapad RS u obruču, evo ovaj primjer: Srbija je u NATO obruču. Zato u nju nakon 24.2.2022. ne dolazi rusko oružje. Članice NATO-a koje drže Srbiju u obruču ga ne propuštaju. Vidi se da si duboko involviran i inkorporiran u MVP, možda sistem bezbednosti, strateg duboke i plitke države. Gremi, veliki mačak...koji kreira operativu, taktiku, strategiju delovanja na budućem neuralgičnom vrućem terenu. Samo uzmi u obzir da je BG i NS duplo bliži DB od Zg i okoline, gde je jezgra brojnosti stanovništva, te "5.te kolone" u Vukovaru, Borovu i prstenima sela okolo. Te SPC kao lokalnu ispostavu KGB. Koliko je po tvojem mišljenju "prihvatljiva žrtva" hrv mladeži za ovladavanjem DB, a koliko za slamanje Vrbaske banovine? To se zaključi po dubini, jezgrovitosti tvojih smislenih i činjenično nepobitnih stvari, sa kvantitetom kvalitativnih, vrhunskih upisa na temi. Još si se sam pohvalio da si prisustvoval "raportu" Pupija sa pukovnikom VS, verovatno vojnim atašeom i šefom svih obaveštajca u RH. Samo nisi rekao gde i kojim povodom !!! I ko koga "vodi" i "gde"? Unapred hvala na odgovorima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:20 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: anadol je napisao/la: Ispade raspalo Brčko ko Monte Karlo. Doseljava svetski džet set, traži se m2 više.
Zašto Hrv ne pokupuju tu i dosele, kao i u Derventi, Brod, BL..i na izborima opštinskim preuzmu i oblikuju. Cene tamo niske, ljudi sele, demografija trula. Lepo je nadati se i maštati. Legitimno i slatko. Što je najsmješnije Hrvatska je u priči o Brčkom totalni padobranac.Ni u jednom dokumentu relevantom za status Brčkog se i ne spominje. Hrvati Efbija nisu padobranac u priči o Brčkom ali ne znam kakva bi druga očekivanja mogli imati osim eventualno u pogledu nekih sela u okolini Brčkog ? Nemoj tako. Hrvatska ima određeni utjecaj. Brčko je u dometu pancer haubica, a mostovi na Drini, Bosni i Vrbasu su u dometu napadačkih raketa.
1106 of 2558 - 43.24%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:20 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Zele, ako tvrdite da ste regionalna sila, trebalo bi to da prate neka dela iz kojih bi se videlo da vi zaista verujete u to. Zasto ste pozurili da udjete u pakt sa nasim prijateljima koji su nas spasli 1995? Po logici stvari to su vam neprijatelji. Drugo, zasto zelite da je nato prisutan u regionu u kojem ste vi regionalna sila? Pa zar nije logicno da se zalazete da oni odu pa da ceo region slusa samo vas? ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Evo, mi cemo vas podrzati alko se zalozite da nato ode iz regiona, pa da nam samo vi budete glavni... ![Big Grin :D](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/biggrin.gif) Trece, kad vec mozete da nas pobedite levom rukom, sta ste se uznemirili oko naseg moguceg ujedinjenja. To za vas ne moze da bude nikakva opasnost. Ispada da ce potencijalna nestasica pelena biti glavni kontraargument nasem ujedinjenju. Regionalna sila mnogo kaki u gace od takve mogucnosti. Dakle, uskadite reci i ponasanje. Ne moze na recima regionalna sila, a na delima prkno doratovo. Uskladite to da ne ispadnete komicni. Ja sam siguran da vi to mozete. ![001_cool :001_cool](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/001_cool.gif) A što bi trebali pomagati neprijatelja da bude jači? Normalno da ćemo vas sabotirati na svakom koraku u pokušaju ujedinjenja Srbije i RS-a. Ovakve gluposti samo ti možeš napisati. Povlačenja NATO saveza se boje Šiptari i Muslimani, Hrvatska vas se nije bojala ni 91. godine a kamo li danas sa ozbiljnom vojskom. Mislim glupo je što uopće pravite tenzije i glumite budale a zadnji rat vas je koštao doslovno 100 godina budućnosti.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:21 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Što je najsmješnije Hrvatska je u priči o Brčkom totalni padobranac.Ni u jednom dokumentu relevantom za status Brčkog se i ne spominje. Hrvati Efbija nisu padobranac u priči o Brčkom ali ne znam kakva bi druga očekivanja mogli imati osim eventualno u pogledu nekih sela u okolini Brčkog ? Nemoj tako. Hrvatska ima određeni utjecaj. Brčko je u dometu pancer haubica, a mostovi na Drini, Bosni i Vrbasu su u dometu napadačkih raketa. Ali je i Zagreb u dometu ruskih raketa sa nuklearnim bojevim glavama.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:23 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nemoj tako. Hrvatska ima određeni utjecaj.
Brčko je u dometu pancer haubica, a mostovi na Drini, Bosni i Vrbasu su u dometu napadačkih raketa.
Ali je i Zagreb u dometu ruskih raketa sa nuklearnim bojevim glavama. Želiš možda reći da će Rusija baciti nuklearne bombe zbog Brčkog?
1106 of 2558 - 43.24%
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
weasel
|
Naslov: Re: Brčko u slučaju proglašenja neovisnosti RS Postano: 11 lip 2024, 12:25 |
|
|
Graničar18 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Mir. Obnovljena tvrđava, infrastruktura, razvijen turizam, život blizu mora. Mislim da će ga to još dodatno podignuti.
Imam ja rodbine tamo, djeca im se druže sa Srbima koji su ostali, nisu odvojena društva.
Dosadni gradić u kojem se ništa posebno ne događa, ne sjećam se neke crne kronike.
I na HRT-priznaju svake godine da Knin živi jedan dan u godini kad je proslava oluje 5.8.,ostatak godine mrtav grad. Šta je tu onda bolje u odnosu na prije ? Pa nema vas, u tome je stanje bolje. Bolje imati prazan prostor nego prostor pun stanovništva sklonog pobuni.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ronaldinho i 31 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|