|
|
Stranica: 5/8.
|
[ 198 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Irma
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 24 svi 2009, 22:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: Oftopic, ruku na srce ja sam to malko i provocirao. Dali su mi par bezveznih kartona, ciljano i s namjerom onda sam je malo razigrao.. na kutku za banirane i to je bilo neminovno. S tim da nije šteta jer je kvaliteta opala i caruju budaletine a moderatori su poluidioti. I šta ćeš onda tamo. Jesam offtopic ali moram ovo reć. Mene je stalno onaj musliman što su ga stavili (kao ex-yu forum, pa eto moderatori iz ex-yu) upozoravao i banirao. Kad me banirao jer sam "otvorio trollersku temu" gdje sam ustvari samo stavio slike "Bošnjaka" sa početka 20. st.,a njemu se to nije svidjelo, prekipjelo mi je. Evo djelića te teme. Sprdao sam se sa "kontinuitetom" i vezama muslimana sa srednjvjekovnim bosanskim kršćanskim kraljevstvom. S obzirom da se moderator Promatrač jako potrudio da brže bolje uništi sve slike Bošnjaka od prije 100 godina koje sam postavio (ne čudi, to kriju i od svoje djece), jer su iste izazvale nevjericu i zanimanje neupućenih ljudi... najprije brišući temu o "Multietnićarstvu" (valjda pod izlikom da je "neozbiljna" jer su se ljudi previše smijali), a zatim prevrćući grozničavo svaki kamen na forumu ne bi li našao gdje je još koja slika zaostala, pa je i moja 2 posta na "Demografiji" gdje sam dudu-u stavio te slike izbrisao (pod izlikom offtopica, naravno). I još me kaznio sa 20 bodova. Onda mojem inatu ne preostaje ništa drugo nego da otvorimo posebnu temu, gdje te slike neće biti offtopic. Dakle, tema je jednostavna: da li postoji IKAKAV politički kontinuitet današnjih Bošnjaka sa srednjovijekovnom kršćanskom Bosnom, u njihovoj PRAVOJ i izvornoj tradiciji (ne onoj fabriciranoj iza bošnjačkog kongresa 92.). Da li postoji neka narodna pjesma Muslimana iz 18. stoljeća (lojalnih građana Turskog Carstva) u kojoj slave te katoličke kraljeve, i koje su pjevušili po ulicama čaršija? Naravno da je odgovor NE, takvi nisu baštinici predturske bosne niti ljubitelji kojekakvih kraljeva "kaurskih imena", pa oni su doživljavali Turskog okupatora (koji je uništio kraljevinu Bosnu) kao svog zaštitnika, a sebe kao obične turske građane.(skupila se djeca da im djedovi pričaju o kraljevini Bosni koju su uništili mrski Turci) (lojalni turski građanin u rijetkim trenucima odmora razmišlja o slavi Stjepana Tomaševića (zadnjeg kralja), kojem su mrski Turci odrubili glavu u Jajcu, gradu kojeg je osnovao Hrvoje Hrvatinić) (nešto od turskih običaja je ostalo i do danas.) Da me ubiješ, ali ja na ovim slikama nigdje ne vidim "ljiljane" i "obožavaoce kraljevine Bosne". Prvi put kad sam vidio ove stare slike, shvatio sam zašto je pokojna prababa uvijek muslimane zvala "Turci". Ona u tome nije vidjela nikakvu uvredu i čudila se zašto ju opominjemo, pa smo joj morali objašnjavati da ne smije tako govorit jer je to nekulturno. A sta mislite kakvu su to nosnju nosili krscani za vrijeme turske vladavine?
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 24 svi 2009, 22:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60166 Lokacija: DAZP HQ
|
ja dida nikad ne ispravljam kad kaže Turci. pa valjda zna bolje od mene, živio je s njima
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 08:08 |
|
|
Postoje slike iz naših krajeva kakvu su odjeću nosili.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 11:47 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Irma je napisao/la: A sta mislite kakvu su to nosnju nosili krscani za vrijeme turske vladavine?
Znao sam da ćeš potegnuti ovo (nije ti loš obrambeni potez). Vjerojatno ciljaš na slike Vuka Karadžića i još nekih pisaca sa fesom. Vjerojatno da ima još primjera. No, što se tiče 90% "kršćanske raje", regionalne bosanske i hercegovačke narodne nošnje imaju kontinuitet bar 200-300 godina. U mog babe selo (odakle je šljego u Sarajevo) ima muzej sa mnogo zanimljivih stvari, jedna od tih je narodna nošnja od 18 stoljeća pa nadalje...sve je to autentično za te krajeve, i nema tu ni "t" od turskog. Nema tu nikakvih fesova i dimija, i sličnih orijentalnih izuma koje ste vi prihvatili.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 13:04 |
|
|
U sredisnjoj Bosni Hrvatske nosnje sadrze i dimije, ali crne boje. Kao sto su krscani po Hercegovini nosili crne fesove.
Medjutim, na stranu narodna nosnja, mene zanima ima li ista kod danasnjih Bosnjaka sto je tradicionalno vezano za srednjovjekovne bosnjane. Mislim, ono, kao svoju nacionalnu uzimaju orijentalnu kuhinju, glazba im je orijentalnog porijekla, vlastita imena koja daju djeci su iskljucivo arapsko-turskog porijekla, jezik prepun turcizama, zaista, sta to danas imaju Bosnjaci a da je uzeto iz tradicije srednjovjekovnih bosnjana??? ja nesto ne mogu zamisliti da se na dvoru kralja Tvrtka jeo burek a sladilo serbetom i baklavom, da mu je na uvce pjevala Beba Selimovic neku sevdalinku tipa "udje Fata u magazu sama, za njom udje Mujo zamandali vrata", niti da Tvrtko nakon sto pojede burek i sogan dolmu, uzdrigne i kaze "uh jes plaho bilo, sucur Allahu, a sad nam Fatima kahvu ispeci".
Bem ga, gdje vam je bosnjacka tradicija, gospodo Bosnjaci. Zasto nemate nijednu Katarinu u svom korpusu, makar od tri godine starosti? gdje su vam Stjepan i Petar? kamo se dade crkva iz vase tradicije.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:20 |
|
|
Najgora i i stvar koja je za nepovjerovat je ta identifikacija sa tim orijentom, arapskim polusvijetom, Turcima, običajima, kulturom. Ajde, došao nasilinik, pokorio te, pa i to se može shvatiti, iz straha, uz terora, iz golog preživljavanja, ali kad okupator dobije nogu u dupe, odbaciš i sve njegovo. Ali ne, oni su postali tada još zagrženiji ko da čuvaju ko zna nešto vrijedno a ne neku kulturu koja nema veze sa ovim podnebljem. grčevito brane, kao da to nešto vrijedi i kao da nije najgorom silom ovdje donešeno. A istovremeno marginaliziraju sve ono što se protivilo azijaštini. To je za nepovjerovati. Ta uživljenost u nešto što nikako ne može biti pozitivno.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:25 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Najgora i i stvar koja je za nepovjerovat je ta identifikacija sa tim orijentom, arapskim polusvijetom, Turcima, običajima, kulturom. Ajde, došao nasilinik, pokorio te, pa i to se može shvatiti, iz straha, uz terora, iz golog preživljavanja, ali kad okupator dobije nogu u dupe, odbaciš i sve njegovo. Ali ne, oni su postali tada još zagrženiji ko da čuvaju ko zna nešto vrijedno a ne neku kulturu koja nema veze sa ovim podnebljem. grčevito brane, kao da to nešto vrijedi i kao da nije najgorom silom ovdje donešeno. A istovremeno marginaliziraju sve ono što se protivilo azijaštini. To je za nepovjerovati. Ta uživljenost u nešto što nikako ne može biti pozitivno. Nije to crno-bijelo. Naime, okupator je bio onda, pred 300-400 godina. Tko je ušao u taj vjersko-civilizacijski krug, postao je "nova klasa", novi narod. Okupator više nije okupator nego moćni zaštitnik. Posve je normalna identifikacija s Orijentom, jer Orijent je novi duhovno-narodnosni dom.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:29 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Nije to crno-bijelo. Naime, okupator je bio onda, pred 300-400 godina. Tko je ušao u taj vjersko-civilizacijski krug, postao je "nova klasa", novi narod. Okupator više nije okupator nego moćni zaštitnik. Posve je normalna identifikacija s Orijentom, jer Orijent je novi duhovno-narodnosni dom.
Jasno je to meni, ali nikako nije pozitivno. Pa makar proces trajao i 1000 godina. Pa makar ti bio nova kasta, makar bio povlašten, sve je to luk i voda u poređenju s onim šta postaješ i šta gubiš. To je druga kultura, ne samo vjera. mada ta vjera uvjetuje kulturu. To je neprimjereno ovim krajevima. Pa ne možeš marokanski fes presadit u Bosnu. To ne ide. Znali su da ostaju kako kaže Meša...plitka barica nakon povlačenja turskog oceana i da se ne može tek tako presaditi pustinja, pijesak i čadori i na ovo tlo.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:38 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Jasno je to meni, ali nikako nije pozitivno. Pa makar proces trajao i 1000 godina. Pa makar ti bio nova kasta, makar bio povlašten, sve je to luk i voda u poređenju s onim šta postaješ i šta gubiš. To je druga kultura, ne samo vjera. mada ta vjera uvjetuje kulturu. To je neprimjereno ovim krajevima. Pa ne možeš marokanski fes presadit u Bosnu. To ne ide. Znali su da ostaju kako kaže Meša...plitka barica nakon povlačenja turskog oceana i da se ne može tek tako presaditi pustinja, pijesak i čadori i na ovo tlo. Znam, no to je nerealni način razmišljanja. Novi entitet (nema veze s politikom) je tu, htio to njetko ili ne. Dobar su primjer islamizirani, dijelom, narodi Indijskoga podkontinenta- Bengalci, Guđarati,.. Ima ih, kako kojih, 30-60% pojedinih naroda. Oni ne tvrde da su "drugo" (hinduski i muslimanski Bengalci znaju da su Bengalci). No, među njima nema komunikacije i ta dva društva žive zasebno po svojim vjerskim propisima (hinduski s kastama i svojim internim pravom, muslimanski sa šerijatom,... I kuhinje im se razlikuju). Po tebi (i Benu Quicku) ovi su naši muslimani "izdali". Ja se ne slažem, ali ne bih o tom u detalje. Samo bih primijetio da su oni sada prirodno ti- Muje i Hase, kuhinja, običaji, simpatije i antipatije, vizura povijesti, lojalnosti,.. -i to je tako. Oni su se rodili i njekako naravno žive u toj civilizaciji. Uz modifikacije (alkohol itd.).
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:50 |
|
|
Ako nista, mogli su neki balans napraviti, ne biti toliko prokleto "turciziran". Samim tim padaju im u vodu sve tlapnje o "srednjovjekovnim bosnjanima kao nasim precima".
Eto i kod Srba je ostalo puno turskog, sto u govoru, sto u arhitekturi, sto u nosnjama, pa i kod Hrvata je uostalom (bar onim koji su pali pod tursku vlast) ali ljudi su uradili neki balans.
Medjutim, znamo svi da je ta nacija nastala na ostrici turske sablje, kakvi bosnjani kakvi bakraci. Da su se odrekli osnovnog, islama odnosno vjere, nebi bilo ni te nacije. To i oni sami moraju priznati. Vjera ih definira, sa vjerom pod ruku logicno ide i sve sto je sa doticnom vjerom doslo sa istoka, ili jugoistoka.
Ne mozes biti bosnjanin, potomak kristjana, i Muhamedov slijepi sljedbenik, u isto vrijeme. Logicki je nemoguce, jer jedno drugo negira.
A sto oni misle da je to moguce, samo misle. Uostalom, i svaka njihova veza sa sredjovjekovnom Bosnom i bosnjanima je ionako samo u mislima, teoretska. U praksi, a jebiga, svako ko ima oci, ne treba mu objasnjavati.
Opet kazem, nemam nista protiv da se taj narod nazove i Klingoncima, to je njihovo pravo. Ali ne dozvoljavam da mi vrijedja inteligenciju nekim mitomanskim izmisljotinama i nelogicnim konstrukcijama.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:51 |
|
|
To je obična relativizacija Hroboatos. Tako se sve može opravdati. I Džingis kan, i Hitler, i Atila, Staljin i Tito.
No činjenica je da su prihvatili kulturu, obrazac ponašanja, sve ono što na ovom tlu ne raste. Kao što ni bunde od polarnih medvjeda ne bi imale smisla u Sahari.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 14:56 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Ako nista, mogli su neki balans napraviti, ne biti toliko prokleto "turciziran". Samim tim padaju im u vodu sve tlapnje o "srednjovjekovnim bosnjanima kao nasim precima".
Eto i kod Srba je ostalo puno turskog, sto u govoru, sto u arhitekturi, sto u nosnjama, pa i kod Hrvata je uostalom (bar onim koji su pali pod tursku vlast) ali ljudi su uradili neki balans.
Medjutim, znamo svi da je ta nacija nastala na ostrici turske sablje, kakvi bosnjani kakvi bakraci. Da su se odrekli osnovnog, islama odnosno vjere, nebi bilo ni te nacije. To i oni sami moraju priznati. Vjera ih definira, sa vjerom pod ruku logicno ide i sve sto je sa doticnom vjerom doslo sa istoka, ili jugoistoka.
Ne mozes biti bosnjanin, potomak kristjana, i Muhamedov slijepi sljedbenik, u isto vrijeme. Logicki je nemoguce, jer jedno drugo negira.
A sto oni misle da je to moguce, samo misle. Uostalom, i svaka njihova veza sa sredjovjekovnom Bosnom i bosnjanima je ionako samo u mislima, teoretska. U praksi, a jebiga, svako ko ima oci, ne treba mu objasnjavati.
Opet kazem, nemam nista protiv da se taj narod nazove i Klingoncima, to je njihovo pravo. Ali ne dozvoljavam da mi vrijedja inteligenciju nekim mitomanskim izmisljotinama i nelogicnim konstrukcijama. naravno da ne može i da se to kosi sa pameću. Slaviti žrtvu i krvnika, Fatiha i Tomaševića ne ide. zato oni i jedinoga kralja bosanskog ne vole, Tomaševića, jer je on zadnji prije nego su došli osnivači nove nacije. Ali zato Tvrtko, Kulin, mogu jer su bili prije Turaka. ne možeš slaviti Hitlera i Židovski narod istovremeno. Ne možeš slaviti Turke i bosanske velikaše istovremeno.. Pozivati se i na jedne i druge, to je suludo, to je mrak, konac logike i razuma.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 15:18 |
|
|
Ne moze loigicki, ali eto moze u njihovim glavama, 30.000 ili koliko vec stanovnika Jajca odmah po ulasku osmanlija, i nakon sto je njihov uhvaceni kralj natakaren na kolac, veselo i razdragano primili islam uz teferic. Jer je crkva bosanska najslicnija islamu, a islam crkvi bosanskoj. I tako su se bosnjani iz Jajca do jucer klanjali kjabi, a i nakon tog dana se klanjaju kjabi. Crkve bosanske (cijim arheoloskim ostacima uzgred receno nigdje ni traga ni glasa) renovirase u najslicnije im dzamije, a nije bilo ni posebno tesko, ipak crkve i dzamije lice kao jaje jajetu, i tako dalje. Otkud u svemu tome Hrvati katolici Jajca, nije poznato, ali sigurno su dosli sa mrskog i truHlog zapada.
I ono u to vjeruje, i iako ti ne treba nikakav argument da takvim glupostima kontriras, ono trazi argument. Dokazi mu, kaze, da crkva nije najslicnija dzamiji, i da bosnjani nisu dragovoljno primili islam, uz teferic i sevdalinku, po starom bosnjackom narodnom obicaju.
Dokazi mu pa dokazi, ako slucajno spomenes zulum, harac, oma ti udari kontru da je to velikosrpskovelikohrvatska izmisljotina ocrnjivanja islama. Argument koji te baci na koljena.
Ma bioskop.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 16:44 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Ako nista, mogli su neki balans napraviti, ne biti toliko prokleto "turciziran". Samim tim padaju im u vodu sve tlapnje o "srednjovjekovnim bosnjanima kao nasim precima".
Opet kazem, nemam nista protiv da se taj narod nazove i Klingoncima, to je njihovo pravo. Ali ne dozvoljavam da mi vrijedja inteligenciju nekim mitomanskim izmisljotinama i nelogicnim konstrukcijama. Mislim da su ovdje sljubljene ("conflated") dvije teme: njihov islamski identitet i novokomponirana bogumilska mitologija o temeljnom narodu koji se islamizirao. Prvo- oni jesu zasebni zbog islama. Drugo- bogumilomaniju smo izmislili mi, od Starčevića, Račkog,..do Pilara, Mandića, Draganovića, Brandta,... Mi smo to nacionalno zamislili- "bogumili" su naši Hrvati i gotovo. Muslimani u BH nisu Turci, nego naši. E sad- da si u njihovom položaju, zar bi se, na taj perverzni način, uspio odhrvati iskušenju da prihvatiš taj genijalni poklon kojeg ti je legija hrvatskih tupsona poklonila na pladnju ?
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 16:46 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: To je obična relativizacija Hroboatos. Tako se sve može opravdati. I Džingis kan, i Hitler, i Atila, Staljin i Tito.
No činjenica je da su prihvatili kulturu, obrazac ponašanja, sve ono što na ovom tlu ne raste. Kao što ni bunde od polarnih medvjeda ne bi imale smisla u Sahari. Provalio me. Ja ih i opravdavam Glede religijske civiliazcije- kako ne raste ? I kod Albanaca, i makedonskih muslimana, da ne govorimo o arapskim i turskim getima u Francuskoj ili Njemačkoj.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 17:31 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Provalio me. Ja ih i opravdavam Glede religijske civiliazcije- kako ne raste ? I kod Albanaca, i makedonskih muslimana, da ne govorimo o arapskim i turskim getima u Francuskoj ili Njemačkoj. Dobro si primjetio..u getima.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 17:40 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Provalio me. Ja ih i opravdavam Glede religijske civiliazcije- kako ne raste ? I kod Albanaca, i makedonskih muslimana, da ne govorimo o arapskim i turskim getima u Francuskoj ili Njemačkoj. Dobro si primjetio..u getima. No ovi naši imaju svoju zemlju, kao i albanski ili makedonski i bugarski muslimani. Znam da vam je to teško priznati- možda na afektivnoj razini ja osjećam dublju, upravo fiziološku odbojnost prema islamu i Blistoku- no, neprijatelja/sumnjivoga "komšiju" treba upoznati.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 17:44 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: No ovi naši imaju svoju zemlju, kao i albanski ili makedonski i bugarski muslimani. Znam da vam je to teško priznati- možda na afektivnoj razini ja osjećam dublju, upravo fiziološku odbojnost prema islamu i Blistoku- no, neprijatelja/sumnjivoga "komšiju" treba upoznati. u Bosni su u getu. O Albaniji ne bih. Sami se getoiziraju ako insistiraju na islamu i arapskoj kulturi. To je neminovno. Koliko god ti Europljani bili uljudni i u odijelima u 90% njih čuči vjerski i svakakvi drugi rasist. Uvijek sam se dok sam bio mlad i glup pitao zašto sve to dopuštaju Srbima kad je riječ o muslimanima. Albanci su drugo. Njima vjerski momenat malo il ništa ne znači.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 17:54 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Ne moze loigicki, ali eto moze u njihovim glavama, 30.000 ili koliko vec stanovnika Jajca odmah po ulasku osmanlija, i nakon sto je njihov uhvaceni kralj natakaren na kolac, veselo i razdragano primili islam uz teferic. Jer je crkva bosanska najslicnija islamu, a islam crkvi bosanskoj. I tako su se bosnjani iz Jajca do jucer klanjali kjabi, a i nakon tog dana se klanjaju kjabi. Crkve bosanske (cijim arheoloskim ostacima uzgred receno nigdje ni traga ni glasa) renovirase u najslicnije im dzamije, a nije bilo ni posebno tesko, ipak crkve i dzamije lice kao jaje jajetu, i tako dalje. Otkud u svemu tome Hrvati katolici Jajca, nije poznato, ali sigurno su dosli sa mrskog i truHlog zapada.
I ono u to vjeruje, i iako ti ne treba nikakav argument da takvim glupostima kontriras, ono trazi argument. Dokazi mu, kaze, da crkva nije najslicnija dzamiji, i da bosnjani nisu dragovoljno primili islam, uz teferic i sevdalinku, po starom bosnjackom narodnom obicaju.
Dokazi mu pa dokazi, ako slucajno spomenes zulum, harac, oma ti udari kontru da je to velikosrpskovelikohrvatska izmisljotina ocrnjivanja islama. Argument koji te baci na koljena.
Ma bioskop. To je osnovni problem, to njihovo idiotsko falsificiranje povijesti. Razne teorije da su oni potomci bogumila pa kao prešli na islam jer je to dvoje blisko, pa su krstjani, pa ne valja krstjani, bolje bogumili, jer su krstjani ipak krstjani, iako su ih sve znanstvene studije pokopale u toj teoriji, ali džabe. Kako budalu uvjeriti dokazima. Nikako. To je toliko budalasta teorija da je ne može iznijeti normalan narod. To je živi kaos od traženja smisla u besmislu. Onda turkonostalgija, veličanje osmanlija. Pazi oni su čak nazivali plemenitim činom odvođenje djece u adžami oglane, kao to je čast, besplatno školovanje, a kad ih upitaš bi li tako rekli da je Mladić pokupio onu Srebreničku djecu i od njih napravio male četnike-janičare, zgrozili bi se. Al odvest maloljetno djete u Stambol e to je Ok po njima. Tomaševićeva djeca su imala čast kad su ih odveli u Stambol nakon što su ocu odsjekli glavu. I tako redom. Onda njihove idiotske teorije..da ako su Turci bili tako loši, odkud crkve u Bosni, a onda ih pitaš odkud džamije u RS-u ako su Srbi bili tako loši. Uglavnom takva plitkoća uma se stvarno rijetko sreće.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 17:59 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Inkvizitor je napisao/la: To je osnovni problem, to njihovo idiotsko falsificiranje povijesti. Razne teorije da su oni potomci bogumila pa kao prešli na islam jer je to dvoje blisko, pa su krstjani, pa ne valja krstjani, bolje bogumili, jer su krstjani ipak krstjani, iako su ih sve znanstvene studije pokopale u toj teoriji, ali džabe. Kako budalu uvjeriti dokazima. Nikako. To je toliko budalasta teorija da je ne može iznijeti normalan narod. To je živi kaos od traženja smisla u besmislu.
Onda turkonostalgija, veličanje osmanlija. Pazi oni su čak nazivali plemenitim činom odvođenje djece u adžami oglane, kao to je čast, besplatno školovanje, a kad ih upitaš bi li tako rekli da je Mladić pokupio onu Srebreničku djecu i od njih napravio male četnike-janičare, zgrozili bi se.
Al odvest maloljetno djete u Stambol e to je Ok po njima. Tomaševićeva djeca su imala čast kad su ih odveli u Stambol nakon što su ocu odsjekli glavu. I tako redom.
Onda njihove idiotske teorije..da ako su Turci bili tako loši, odkud crkve u Bosni, a onda ih pitaš odkud džamije u RS-u ako su Srbi bili tako loši.
Uglavnom takva plitkoća uma se stvarno rijetko sreće. Ima tu i prirodne nadarenosti za glupost ali što njima preostaje nego inzistirati na lažima. Teško je očekivati da će priznati svoju sramotu. Nemaju drugog izbora.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 18:10 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: u Bosni su u getu. O Albaniji ne bih. Sami se getoiziraju ako insistiraju na islamu i arapskoj kulturi. To je neminovno. Koliko god ti Europljani bili uljudni i u odijelima u 90% njih čuči vjerski i svakakvi drugi rasist. Uvijek sam se dok sam bio mlad i glup pitao zašto sve to dopuštaju Srbima kad je riječ o muslimanima. Albanci su drugo. Njima vjerski momenat malo il ništa ne znači.
Pa: + BH Muslimani su "manji" muslimani od Albanaca +naravno da su islam i zapad nespojivi. Pitanje je koliko je to i sekularizirana zemlja islamske kulture kao Turska. No, da ne idemo u detalje- ovi muslimani u Bh su tu da ostanu. Što bi ti htio ? Da se pokrste ? Možemo govoriti o nijansama ponašanja, no oni ostaju muslimani. To su uza sve najzapadniji muslimani na svijetu. Uza sve. + kod Albanaca nema miješanja između muslimana i kršćana, i pitanje je koliko je to nacija u pravom smislu riječi. Zaostalost i patrijahat koje povezujemo s islamom istaknutiji su kod Albanaca.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 18:14 |
|
|
Hroboatos je napisao/la: Pa:
+ BH Muslimani su "manji" muslimani od Albanaca
+naravno da su islam i zapad nespojivi. Pitanje je koliko je to i sekularizirana zemlja islamske kulture kao Turska. No, da ne idemo u detalje- ovi muslimani u Bh su tu da ostanu. Što bi ti htio ? Da se pokrste ?
Možemo govoriti o nijansama ponašanja, no oni ostaju muslimani. To su uza sve najzapadniji muslimani na svijetu. Uza sve.
+ kod Albanaca nema miješanja između muslimana i kršćana, i pitanje je koliko je to nacija u pravom smislu riječi. Zaostalost i patrijahat koje povezujemo s islamom istaknutiji su kod Albanaca.
nemoj me zaj...da stvarno misliš da su Albanci muslimani veći muslimani od ovih naših. To nema veze. Albancu je prvo..Albanac pa onda ostalo. I nisu svi Albanci muslimani. Dobro ima tamo u Albaniji podjela na Toske i Gege ali albancima muslimanstvo ne znači toliko. Pogotovo kosovskim. Ja ne tražim da se pokrste, ali oni insistiraju na islamu kao glavnoj identifikacijskoj crti. A to ih automatski geotizira. Kad tome nadodaju ostaka od arabiziranja, nošnji, tendencija, kulture, turkonostalgije, automatski izazivaju averziju i malo širem području od balkana.
|
|
Vrh |
|
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 18:18 |
|
|
Usput-mislim da se gubimo u marginalijama i stranputicama.
Što biste vi (Hrvati koji ste ljuti na Muslimana) htjeli ?
Da se oni pokrste ?
Znamo da od toga ništa.
Da budu svjetovni ? Kao u doba Tita ?
Oni to uglavnom jesu, no ostaje islamizam kod dijela. Što da se radi ? To je nešto izvan moći pojedinca.
Da priznaju da su "izdali" ?
Oni ne misle da su išta izdali.
Da priznaju da su "krivi" ?
Ne misle da su krivi.
Vi njima nabijate na nos ono što bi Srbi nama htjeli oko Jasenovca, a na što mi jednostavno ne pristajemo- a to je da razgovor o tom počinje našim "kajanjem" (IZVINJAVAMO SE, MLOGO SE IZVINJAVAMO,..) Da, al' u qrtzu.
Ja se ne ispričavam niti osjećam zeru krivnje.
OK, a bogumili ?
O tom se može i treba argumentirano raspravljati, svjesni da oni od toga ne će lako odustati, kao ni Srbi od Karadžićeva velikosrbizma ili Kosovske mitologije.
Pitanje je dakle- što bi vi od Muslimana zapravo htjeli ?
Ili je ovo uglavnom terapija, da se istrese gnjev na njih.
|
|
Vrh |
|
|
hercegovac1981
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 18:20 |
|
Pridružen/a: 11 svi 2009, 14:06 Postovi: 1609 Lokacija: Zagreb-Čapljina
|
Inkvizitor je napisao/la: Hroboatos je napisao/la: Pa:
+ BH Muslimani su "manji" muslimani od Albanaca
+naravno da su islam i zapad nespojivi. Pitanje je koliko je to i sekularizirana zemlja islamske kulture kao Turska. No, da ne idemo u detalje- ovi muslimani u Bh su tu da ostanu. Što bi ti htio ? Da se pokrste ?
Možemo govoriti o nijansama ponašanja, no oni ostaju muslimani. To su uza sve najzapadniji muslimani na svijetu. Uza sve.
+ kod Albanaca nema miješanja između muslimana i kršćana, i pitanje je koliko je to nacija u pravom smislu riječi. Zaostalost i patrijahat koje povezujemo s islamom istaknutiji su kod Albanaca.
nemoj me zaj...da stvarno misliš da su Albanci muslimani veći muslimani od ovih naših. To nema veze. Albancu je prvo..Albanac pa onda ostalo. I nisu svi Albanci muslimani. Dobro ima tamo u Albaniji podjela na Toske i Gege ali albancima muslimanstvo ne znači toliko. Pogotovo kosovskim. Ja ne tražim da se pokrste, ali oni insistiraju na islamu kao glavnoj identifikacijskoj crti. A to ih automatski geotizira. Kad tome nadodaju ostaka od arabiziranja, nošnji, tendencija, kulture, turkonostalgije, automatski izazivaju averziju i malo širem području od balkana. To što su dotični u getu u koji se sve dublje zakopavaju me nimalo ne sekira, dapače. Mimo narod, bili i ostali. Bolje da se takav narod ne širi.
_________________ ...Mostar, Stolac, Neum i Čapljina Hrvatska je stara djedovina, gdje su došli vječno će ostati to je zemlja gdje žive Hrvati...
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 25 svi 2009, 18:21 |
|
|
Ma ne očekujem ja od njih ništa ali ne dopuštam da rade budale od mene ili od sviju nas.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Roko987 i 121 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|