|
|
Stranica: 3/8.
|
[ 198 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 22 svi 2009, 23:57 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Sve ste Vi to lijepo napisali,samo što ovo ne bih ja trebao čitati nego oni koje i vi opisivate kao "loši ljudi",a takvih ima i među nama Hrvatima,napunjeni mržnjom prema drugima. Oni koji ne gledaju na situaciju onako kako Vi to gledate. Pogotovo ovi mlađi uzrasti(vjerojatno vršnjaci vaše djece),nema šta iz njih ne izlazi,a na njima svijet ostaje. Vaše je vrijeme prošlo,malo toga ta generacija koja je sve ovo(što ste i Vi) proživjela može učiniti. Naglasak je na odgoju djece i na tome da ih naučite(mo) da poštuju druge i drugačije.
Za pokrajinu se slažem i nikada nisam ništa suprotno tvrdio. Ako sam i rekao "jedinstvena BiH" mislio sam na državu koja je uređena u teritorijalnim jedinicama,ali bez ikakve tendencije odcjepljenja,jer će to opet izazvati sukobe. Ček, ček, nisam to htio reći, mora da se nisam dobro izrazio. Hoću reći, na pogrešnu stranu stavljaš fokus, ne ovisi kako ću ja odgajati djecu, ne ovisi želiš li ti se zbližavati, ne ovisi o mladima "napunjenim" mržnjom, to je sve totalno, potpuno, 100% NEBITNO. Jer, ne nastaju ratovi zbog mržnje, o tome se radi. Ratovi nastaju zbog neriješene političke situacije. Rat je samo politika drugim sredstvima. Mržnja tu dođe usput, kao nusproizvod rata, točnije pripreme za rat. Znači, ako hoćeš da se narodi vole (a hoćeš jer si dobar čovjek, a hoću i ja, hoćemo svi, a hoće i građani Sarajeva naravno), e da se narodi vole trebaju biti čisti računi, treba normalno ustrojena država. Ako to ikad bude, ta neka mržnja će nestati sama od sebe.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 76976 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Kvačica toliko vjerno zastupa moje stavove da razmišljam da se ispišem sa foruma. P.S. Netko ima pp.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:16 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 19:27 Postovi: 1832 Lokacija: Sarajevo
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ček, ček, nisam to htio reći, mora da se nisam dobro izrazio. Hoću reći, na pogrešnu stranu stavljaš fokus, ne ovisi kako ću ja odgajati djecu, ne ovisi želiš li ti se zbližavati, ne ovisi o mladima "napunjenim" mržnjom, to je sve totalno, potpuno, 100% NEBITNO. Jer, ne nastaju ratovi zbog mržnje, o tome se radi. Ratovi nastaju zbog neriješene političke situacije. Rat je samo politika drugim sredstvima. Mržnja tu dođe usput, kao nusproizvod rata, točnije pripreme za rat. Znači, ako hoćeš da se narodi vole (a hoćeš jer si dobar čovjek, a hoću i ja, hoćemo svi, a hoće i građani Sarajeva naravno), e da se narodi vole trebaju biti čisti računi, treba normalno ustrojena država. Ako to ikad bude, ta neka mržnja će nestati sama od sebe. Hm ,a vjerojatno sam ja onda pogrešno skužio Vaš post. Malo neobično gledanje stvari,sa kojim se baš i ne bih složio. Jer ipak je rat pokazao i izbacio ono što Vi govorite da je 100% nebitno. Tek su se u ratu vidjeli svi ti nedostaci navodno multietničkog i izmješanog društva. Sve ono za što se mislilo da ne postoji,pokazalo se da je ipak prisutno,skriveno negdje u ljudima,bez obzira na prvog susjeda koji mu je musliman, ili žene koja mu je Srpkinja. Nekako ne mogu pojmiti da je uzrok rata to što ste naveli,jer mi je besmisleno i nepojmljivo da mržnja nije glavni uzrok sukoba i rata. Ipak ni političke krize ne bi bilo da se imalo uvažavaju strane u pregovorima,da jedni drugima izlaze u susret i prave kompromis. A što je uzrok ne izlaska u susret!? Gramzivost ljudi, nedostatak poštovanja prema drugima(često se čuje: "smrdljivi ******","usrani četnik", "ustaša koljač"). Eto ti ga u startu si već odredio smjer svoje politike,dok nisi ni krenuo sa pregovorima,i dok se nije ni javila politička kriza... Ako moje replike smatrate neozbiljnim ili mislite da sa isuviše mlad da bi vodili kvalitetnu diskusiju o tako ozbiljnim temama, slobodno se možete povući...neću se naljutiti.
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:21 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
Evo logirah se samo da kazem.... DanikU legendooooooo , ozbiljno. Nego danikU, kazes trpis, nemoj, tko tebe grudvom ti njega lopatom.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:23 |
|
|
Aztec je napisao/la: Evo logirah se samo da kazem.... DanikU legendooooooo , ozbiljno. Nego danikU, kazes trpis, nemoj, tko tebe grudvom ti njega lopatom. Ohoooooooj ma ja,tako je najbolje
|
|
Vrh |
|
|
Aztec
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11637 Lokacija: Varta drzava
|
DanikU, za rat, kao sto ti rekose to je smo produzetak politike, tj kad diplomacija vise ne pali. Mrznju i osjecaj domoljublja stvara drzava kroz medija pred i za vrijeme rata.
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:25 |
|
|
DaniKU je napisao/la: Nekako ne mogu pojmiti da je uzrok rata to što ste naveli,jer mi je besmisleno i nepojmljivo da mržnja nije glavni uzrok sukoba i rata. Ipak ni političke krize ne bi bilo da se imalo uvažavaju strane u pregovorima,da jedni drugima izlaze u susret i prave kompromis. A što je uzrok ne izlaska u susret!? Gramzivost ljudi, nedostatak poštovanja prema drugima(često se čuje: "smrdljivi ******","usrani četnik", "ustaša koljač"). Eto ti ga u startu si već odredio smjer svoje politike,dok nisi ni krenuo sa pregovorima,i dok se nije ni javila politička kriza... Ne govorim o nedostatku želje za kompromisom kod nekog političara, nego o mržnji u narodu koja je kao negdje u srcima (hah, moš mislit, ako to dokažeš dobit ćeš Nobelovu nagradu ). Mržnja u narodu se kreira po potrebi pomoću medija, mediji to učine dok kažeš keks. Mržnja je samo alat za pripremu rata, a uzrok je političko nesuglasje. Da bi se narod obučio ubijati neprijatelja, mora se neprijatelja prvo dehumanizirati. Nakon toga više nije čovjek, nego fašist, nacist, komunist, ******, četnik, ustaša, terorist... I dok je prilično teško ubiti Hamdiju koji ima obitelj i radi kao pekar, puno je lakše ubiti Hamdiju koji je ****** i terorist koji jede malu djecu. DaniKU je napisao/la: Ako moje replike smatrate neozbiljnim ili mislite da sa isuviše mlad da bi vodili kvalitetnu diskusiju o tako ozbiljnim temama, slobodno se možete povući...neću se naljutiti. Ma ne, zašto si stalno osjetljiv. Robbie se evo nasekirao da je pretjerao. Take it easy.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1090 of 2558 - 42.61%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:37 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Ne govorim o nedostatku želje za kompromisom kod nekog političara, nego o mržnji u narodu koja je kao negdje u srcima (hah, moš mislit, ako to dokažeš dobit ćeš Nobelovu nagradu ). Mržnja u narodu se kreira po potrebi pomoću medija, mediji to učine dok kažeš keks. Mržnja je samo alat za pripremu rata, a uzrok je političko nesuglasje. Da bi se narod obučio ubijati neprijatelja, mora se neprijatelja prvo dehumanizirati. Nakon toga više nije čovjek, nego fašist, nacist, komunist, ******, četnik, ustaša, terorist... I dok je prilično teško ubiti Hamdiju koji ima obitelj i radi kao pekar, puno je lakše ubiti Hamdiju koji je ****** i terorist koji jede malu djecu. Ma ne, zašto si stalno osjetljiv. Robbie se evo nasekirao da je pretjerao. Take it easy. Ne znam što da kažem, vjerojatno je tako. Ipak ste iskusniji od mene i puno više znate,a na kraju krajeva ste vjerojatno i iskusili rat kao njegov sudionik. Previše je kasno da bih razmišljao o takvim temama, rano sam ustao,a i spremam ispite,tako da ću drugi put uskočiti u neku sličnu raspravu. Ma nisam ja pretjerano osjetljiv,nego je teško na forumu razaznati kad se netko šali,kad mu se ne dopadaš i lako ispadneš glup,a ove stvari čita dosta ljudi.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 00:38 |
|
|
Aztec je napisao/la: DanikU, za rat, kao sto ti rekose to je smo produzetak politike, tj kad diplomacija vise ne pali. Mrznju i osjecaj domoljublja stvara drzava kroz medija pred i za vrijeme rata. Hvala lijepo na pojašnjenju ,nisam to dosad tako gledao,a trebao bih izgleda.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 10:08 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 16:17 Postovi: 3739 Lokacija: Nanya Lakes
|
Nisam siguran da su samo mediji odgovorni za raspirivanje mržnje. Da su ljudi zaista bili nevina dječica sve bi to bilo sviranje kurcu, a ovako je naišlo na plodno tlo. Jednostavno u ljudima čuči neki vrag, mješavina mržnje prema drugačijem, strah koji tinja ispod površine kao i neko kolektivno sjećanje na prošle masakre i nepravde (koliko stvarne toliko i izmišljene).
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 11:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Ajd da se ne lazemo, ako se Ciro ne plasira na SP, psovat ce mu muslimani ustasku majku uzduz i poprijeko.
Heh, pa svakom selektoru psuju ako se ne plasira. Je ali ne i ustasku majku. Ovi njemu hoce, jer je za njih samo ustasa. Trenutno ga dizu na ramena, ali ne misle nista dobro o njemu. To im je u karakteru, vecini. Zato meni ide na q kad vidim kako Hrvati drkaju na "Cirine zmajeve", na Dzeku, prosjecni mundjos bi si kitu odfikario kada bi rekao ijednu pohvalnu rijec o hrvatskom nogometasu. Vec sam pisao, oni su sumanuto navijali za Tursku ne toliko sto je turkija muslimanska ekipa, koliko zbog panike da bi Hrvatska mogla u polufinale ili finale. Protivnik (Turska) je samo dobrodoslo muslimanska ekipa, lakse im se sa njima solidarizirati, a navijali su oni i za Brazil i za Nijemce. Crkli bi od muke da je hrvatska ekipa usla u polufinale. Dovoljno je otici na taj famozni sa x i procitati par tema, eno citam jucer kup uefa skoro ni jedan komentar nema, naravno jer ga je osvojio Darijo Srna. Kada se govori o Modricu, Olicu, to su za mundjose panjevi, razvikani igraci, Eduardovoj ozljedi su se mnogi smijali, cak se maskiraju i kloniraju u Srbe (kao, iza nicka je neki Srbin) pa pljuju po hrvatskom sportu. Dragan sindrom. Inace je primjetno, obratiti paznju, da najveci mundjosi obozavaju uzimati nickove tipa Petar, Katarina, Tvrtko, Dragan, Vaso, Jelena, itd... zanimalo bi me misljenje psihologa po ovom pitanju.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 11:14 |
|
|
vanjushka je napisao/la:
Je ali ne i ustasku majku.
Ovi njemu hoce, jer je za njih samo ustasa. Trenutno ga dizu na ramena, ali ne misle nista dobro o njemu. To im je u karakteru, vecini.
Zato meni ide na q kad vidim kako Hrvati drkaju na "Cirine zmajeve", na Dzeku, prosjecni mundjos bi si kitu odfikario kada bi rekao ijednu pohvalnu rijec o hrvatskom nogometasu.
Vec sam pisao, oni su sumanuto navijali za Tursku ne toliko sto je turkija muslimanska ekipa, koliko zbog panike da bi Hrvatska mogla u polufinale ili finale. Protivnik (Turska) je samo dobrodoslo muslimanska ekipa, lakse im se sa njima solidarizirati, a navijali su oni i za Brazil i za Nijemce. Crkli bi od muke da je hrvatska ekipa usla u polufinale.
Dovoljno je otici na taj famozni sa x i procitati par tema, eno citam jucer kup uefa skoro ni jedan komentar nema, naravno jer ga je osvojio Darijo Srna. Kada se govori o Modricu, Olicu, to su za mundjose panjevi, razvikani igraci, Eduardovoj ozljedi su se mnogi smijali, cak se maskiraju i kloniraju u Srbe (kao, iza nicka je neki Srbin) pa pljuju po hrvatskom sportu. Dragan sindrom.
Inace je primjetno, obratiti paznju, da najveci mundjosi obozavaju uzimati nickove tipa Petar, Katarina, Tvrtko, Dragan, Vaso, Jelena, itd... zanimalo bi me misljenje psihologa po ovom pitanju.
istina sve što Vanujushka govori. Šta on kaže, to vam je, zapisano.. Onaj pacijent Dragan, koji se na Forumu hr. predstavljao kao katolik Bosanac se na tom sarajevox forumu pod nickom Pietr bel ili tako nešto predtavlja kao Bosanac musliman. To je sve udareno u glavu.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 11:24 |
|
|
S druge strane, treba razumjeti i tu zavist. Dok oni nemaju u sportu ono doslovno, ništa, ne postoje na svjetskoj sportskoj karti. Hrvatska ima..hrpu medalja sa olimpijada, treće mjesto na svjetskom nogometnom prvnestvu, dosad je propustila samo jedno veliko natjecanje, u rukometu hrpu medalja, u tenisu Wimbledon i Roland garros, Davis Cup, svu silu medalja i najjačim sportovima.
A oni, jesu li igdje ikad išta osvojili, neku medalju na relevantnom natjecanju.
Zavist je gadna stvar.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 11:30 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: S druge strane, treba razumjeti i tu zavist. Dok oni nemaju u sportu ono doslovno, ništa, ne postoje na svjetskoj sportskoj karti. Hrvatska ima..hrpu medalja sa olimpijada, treće mjesto na svjetskom nogometnom prvnestvu, dosad je propustila samo jedno veliko natjecanje, u rukometu hrpu medalja, u tenisu Wimbledon i Roland garros, Davis Cup, svu silu medalja i najjačim sportovima.
A oni, jesu li igdje ikad išta osvojili, neku medalju na relevantnom natjecanju.
Zavist je gadna stvar. Ako se BiH nekako plasira na SP a mi ne (ne daj Bože), mislim da nam ni u jednoj diskusiji ne bi dali mira. U tom slučaju predviđam rekordan broj novih "dobrih Bošnjana" na ovom forumu.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 11:41 |
|
|
Treba imati muda tražiti opet kruh u prodavnici u kojoj ti je rečeno da tu nema kruha nego hljeba.
Treba imati muda govoriti onako kako si naučen,kad prezentiraš pred stotinu ljudi,pa od silne buke,odjednom se ne čuje ni mušica,a svi te prodorno gledaju,kao da si s Marsa spao.
Treba imati muda prigovoriti da ti mijenjaju nacionalnost u osobnoj aplikaciji gdje piše da si Bošnjak,a ne Hrvat i da se u profesorskim krugovima o tome priča. Kad upoznaš osobno asistenta dvije godine kasnije da ti kaže:"A ti si taj znači,koji je uradio gore navedeno...." i pohvali te da imaš hrabrosti nešto takvo napraviti(a on je iz miješnog braka Hrvatice i Srbina,pa se i sam boji reći tako nego koristi izaze "pravoslavac" i "katolkinja".
Treba imati muda pa ponoviti profesoru istu brojku koju je rekao,samo umjesto hiljada reći tisuća,pa kad se zblane kad mu odgovoriš,najrađe bi izišao iz sale. Ali ja nisam,ostajao sam i dalje tako govorio.
Treba imati muda raspravljati sa cijelom grupom kolega,kad te napadnu da je ovo Sarajevo i da se tu govori bosanskim jezikom...
Treba imati muda u razgovoru slobodno reći što si(a momak koji je došao iz Dalmacije,to ne smije,pa me u razgovoru stišava i gleda da netko ne bi naišao).
No što da ja tebi govorim i da se pravdam...
I ne uspoređivaj me sa Bošnjacima u Zagrebu koji zbijaju šale na svoj račun,jer su oni ti koji dolaze u drugu državu, a ja sam i u BiH i u RH na svome i ne stidim se toga,niti sam se ikada stidio.
Lako je pljuvati po forumu,treba ljude s kojima se svakodnevno družiš a druge su nacionalnost pogledati u oči,zbog toga ne mogu koristiti izraze tipa "******" i ostalih pogrdnih naziva,jer nisam licemjeran. Lako je u Mostaru na zapadnoj strani je... ma... muslimanima,jer si svoj na svome. Lako je se praviti nacionalist kad si u jednonacionalnoj sredini,treba živjeti gdje si manjina,pa se hvaliti time što si.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 11:48 |
|
|
Auuu, ja sam mislio da vrijedi pravilo da se ljudi smire nakon prospavane noći, kad ono.... Čekam nastavak
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:02 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: Inkvizitor je napisao/la: S druge strane, treba razumjeti i tu zavist. Dok oni nemaju u sportu ono doslovno, ništa, ne postoje na svjetskoj sportskoj karti. Hrvatska ima..hrpu medalja sa olimpijada, treće mjesto na svjetskom nogometnom prvnestvu, dosad je propustila samo jedno veliko natjecanje, u rukometu hrpu medalja, u tenisu Wimbledon i Roland garros, Davis Cup, svu silu medalja i najjačim sportovima.
Zavist je gadna stvar. Ako se BiH nekako plasira na SP a mi ne (ne daj Bože), mislim da nam ni u jednoj diskusiji ne bi dali mira. U tom slučaju predviđam rekordan broj novih "dobrih Bošnjana" na ovom forumu. Pa neka ih, neka se raduju, meni je drago zbog Cirinih rezultata samo radi njih, ono nadam se da ce se konacno poceti radovati svojim uspjesima a ne tudjim neuspjesima. Da se nadovezem na inkvizitora, u tu zavist ide i ono "kradete nam sportase" kao da je neko ukrao Cilica, Corluku, Planinica ili Alilovica. Za ovog zadnjeg, jedva je cekao obuci dres hrvatske reprezentacije. Prvo nije vjerovao da moze upasti u repku, pa je uvjeravan da ima tu kvalitetu, pa su ga malo i pogurali gurmani iz sponzorskog tima (hercegovacka veza Agram Eronet ) i sad je unutra. Ali po Bosnjacima, njega je neko ukrao Bosni. I jos ono "oni igraju za Hrvatsku samo iz interesa". Valjda se tjese. Inace, zasto neki imaju plavi a neki crni nick u naslovu? kakva je to diskriminacija
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:04 |
|
|
Inkvizitor je napisao/la: Onaj pacijent Dragan, koji se na Forumu hr. predstavljao kao katolik Bosanac se na tom sarajevox forumu pod nickom Pietr bel ili tako nešto predtavlja kao Bosanac musliman.
To je sve udareno u glavu.
Dragan je Pietje ili kako? onaj iz Nizozemske, ili odakle je vec, sto blebece kako u BiH nema Hrvata, Srba ima ali Hrvata nema Procitah par njegovih postova, koja dilajla.
|
|
Vrh |
|
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:05 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Inace, zasto neki imaju plavi a neki crni nick u naslovu? kakva je to diskriminacija Valjda su "plave", plemićke krvi.
|
|
Vrh |
|
|
DaniKU
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:12 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: vanjushka je napisao/la: Inace, zasto neki imaju plavi a neki crni nick u naslovu? kakva je to diskriminacija Valjda su "plave", plemićke krvi. Plavi su izgleda "Globalni/e moderatori/ce".
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:17 |
|
|
vanjushka je napisao/la: Dragan je Pietje ili kako? onaj iz Nizozemske, ili odakle je vec, sto blebece kako u BiH nema Hrvata, Srba ima ali Hrvata nema Procitah par njegovih postova, koja dilajla. Ali pazi ti koji su to mozgovi. na forumu hr. se predstavlja katolikom, Bosancom katolikom a tama na sarajevox, govori kako je on musliman i kako nije vehabija ali da će se djeca morati izuvati pred vratima, znati ko je Poslanik, to je pod mus i ako se oženi katolkinjom bošnjakinjom da će djeca biti muslimani a ona kako hoće.. Zamisli ti taj mentalni sklop, koja je to bolest..
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:21 |
|
|
ne bi se htio puno mješati u ovu bezveznu svađu između Robija i Danija, btw, mislim da je Robi sinoć malo popija..
tebi Dani svaka čast čim moraš podnositi to sve u Sarajevu. Btw ja to ne bi mogao, valjda bi drugi dan bio pun modrica, natamburali bi me jarani, čisto radi mog jezika i šake a pošto su u debeloj većini, jebiga..
Zato, svaka čast. Ali to je u jednu ruku borba s vjetrenjačama. Ti kažeš, to je tvoja domovina.
To je zasad iluzija. Da je to tvoja domovina, ne se netko stresao na tvoj "kruh" niti na "tisuću". Dakle, to je tako. Sarajevo je njihovo koliko god se netko pretvarao da nije. I hoćeš nećeš možeš opstati smao ako im se prilagodiš. Budeš li stršio, neće im se svidjeti
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:40 |
|
|
Pa nije bas ni tako, ink, Dani je vjerovatno "vezan" za drustvo zbog faksa, ali govoreci sa stanovista nekog ko bar pola godine godisnje provede u Sarajevu (istina dobrim dijelom u onom srpskom ) drustvo mozes birati. Ipak je to urbana sredina, primjera radi Hrvati u Sarajevu su otprilike kao Hrvati u Stutgartu, brojna manjina. Djeca idu u katolicki skolski centar, u Karitasove vrtice koji su svemirski brod za one kvazi drzavne u kojima bosnjacka djeca skoro pa klanjaju sabah i jaciju (da Bog mili sacuva i sakloni) ne znaju reci ni "mama" kako treba, a ovi ih vec uce o islamu ... dalje, Hrvati lakse dobiju zaposlenje nego ostali, nacionalna kvota iz `91 se mora postovati. Dalje, puno je hrvatskih tvrtki, i iako su duzni zaposljavati i Bosnjake (ionace slijedi atak na njih da su ustaska tvrtka, klasika multietnicke politike) ali Hrvati su uvijek privilegovani. Uz to, prcaju ih, ako zele napredovati u hrvatskoj tvrtki, moraju govoriti na hrvatskom jeziku nedo mu Bog da memo napise na bosanskom, odmah mu je noga u skladiste na utovar istovar Uglavnom, nije tako lose biti Hrvat u Sarajevu, Srbima je vec teze. Ja se primjera radi kad sam u SA, druzim sa par ljudi medju kojima ima i Bosnjaka. Ne govorimo o politici, ili ako govorimo, sporjeckamo se i to je. Nema tu divljaka koji bi se odmah tukli, takve izbjegavas a imas izbor. Kako je po manjim sredinama, recimo Hrvatima u Varesu ili Kaknju, Bugojnu, ne tako dobro. Poslije rata ova moja rodbina u Sredisnjoj Bosni, nisu smjeli imati upaljena svjetla u kuci (prozori gledaju na ulicu) odmah dobiju kamen u kucu. Dzihosi znaju da u kucama zive Hrvati, i odmah leti kamenje. Sada se to vec normalizovalo, gledaju i oni kako nahraniti djecu. Sirotinja je to sve, moj ink.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:47 |
|
|
Ok, ne kažem ništa. Ne mogu ni ja govoriti kad nisam okusio, to je samo neka moja pretpostavka.
sa mnom radi čovjek iz N. Travnika, oženjen iz Bugojna i za Božić je išao kod ženinih proslaviti, oni su povratnici u Bugojno i pitam ga kako je. Kaže, naši ne smiju pisnuti, u par lokala, hrvatskih za Božić uletjeli jarani i sve stukli, bez ikakvog razloga ili provokacije, nitko ni riječ nije zucnuo.
|
|
Vrh |
|
|
vanjushka
|
Naslov: Re: Ćiro nazionale Postano: 23 svi 2009, 12:51 |
|
|
A ko im je kriv kad se ne znaju postaviti u Varesu recimo manje vise svi kafici su u vlasnistvu Hrvata, poneki nije ali to su vec one kafane seoskog tipa, dolaze i Bosnje ali su manji od makova zrna. Uglavnom je Thompson na repertoaru, Mate Bulic, i slicno Ali dobro, Vares kao grad je ipak i danas vecinski naseljen Hrvatima (da ne govorim prije), Bugojno je i prije a posebno danas ipak dominantno muslimanska carsija. Ok, prije je navodno cak Srba bilo najvise, zbog Cipuljica pretpostavljam, ali sve je to bilo u pet deka. Danas je to islamski grad, kazem islamski jer su izgradili vehabijske centre i pun ih je qrac tamo. Znam nekolicinu Zelica iz Bugojna, sad su u Zagrebu, cesto idu kod rodbine u Bugojno pa sam informiran poprilicno sa te strane.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|