HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 06 lip 2026, 22:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 400 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Daidže
PostPostano: 06 pro 2010, 20:42 

KaRudar je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

Elem... jedino pravično rješenje je da bošnjaci dobiju teritorij na kojemu je prije rata živjelo 43% BiH, koliko su činili udjela u ukupnoj populaciji BiH. Isto vrijedi i za druga dva naroda. Ovaj procent treba uvećati uzimajući u obzir "ostale", pa bi ugrubo imali odnos nekih - 45%-35%-20%.
Znači bošnjaci dobijaju teritorij gdje je prije rata živjelo 45% szanovnika BiH tj. 2 milijuna ljudi. Tamam za Trokutistan. :001_cool

Ugrubo sam racunao ... i po mojoj karti izadje ovako
39% Bosnjaci
45% Srbi
16% Hrvati ...

Mada sam ja prvo nacrtao pa onda racunao ... da ne bude zabune...

Pa, mislim da nije nemoguće... Samo da se prestane glumatat...

Za konačno formiranje nacije nedostaje Bošnjacima još jedna bitna stvar: teritorij na kojem su suvereni.

Trenutno ga nemaju nigdje. Zato i ima toliko frustracije.

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 20:49 

Junuz Djipalo je napisao/la:
KaRudar je napisao/la:

39% Bosnjaci
45% Srbi
16% Hrvati ...

Pa, mislim da nije nemoguće... Samo da se prestane glumatat...

Za konačno formiranje nacije nedostaje Bošnjacima još jedna bitna stvar: teritorij na kojem su suvereni.

Trenutno ga nemaju nigdje. Zato i ima toliko frustracije.

ne bih bas rekao da su Bosnjaci frustrirani nesto vise od Hrvata ...

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 20:58 

KaRudar je napisao/la:

Nisu, jer svoju frustraciju Bošnjaci iskaljuju na Hrvatima, koji im nisu krivi za nju.

Primjer je što je par ljudi ovdje na forumu recimo ja i Oldica, pored cvjećara zanesenih, bilo jako sklono Bošnjacima prije par mjeseci, dok nije počela "kampanja".

Kampanja u kojoj je Hrvatima izabran član predsjedništva i pokušava im se podvalit i u zadnjem bedemu u Federaciji - Domu naroda.

I sad od saveznika, a puno nas je koji u običnim ljudima Bošnjacima, pogotovo sekularnim, ne vidimo prijetnju, su napravili ljude koji stoje u bloku kao jedan protiv toga.

I čak nam ne smeta ni očijukanje sa Srbima jer naprosto nemamo izbora, pazi pričam o ljudima koji nisu hrvatski ekstremisti, nacionalisti i sl.

Pa evo sad da pitam: je li vrijedilo jedno mjesto u predsjedništvu svega toga?

Za koje ionako SDP Bišća tvrdi da se s njega ne može ništa?

Je li vrijedilo?

Budale frustrirane... :rigam

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 21:02 

e kad je merak za.egbati drugog, pa taman i da "meni" ne bude bolje..

Vrh

PostPostano: 06 pro 2010, 21:17 

Junuz Djipalo je napisao/la:
KaRudar je napisao/la:

Nisu, jer svoju frustraciju Bošnjaci iskaljuju na Hrvatima, koji im nisu krivi za nju.

Primjer je što je par ljudi ovdje na forumu recimo ja i Oldica, pored cvjećara zanesenih, bilo jako sklono Bošnjacima prije par mjeseci, dok nije počela "kampanja".

Kampanja u kojoj je Hrvatima izabran član predsjedništva i pokušava im se podvalit i u zadnjem bedemu u Federaciji - Domu naroda.

I sad od saveznika, a puno nas je koji u običnim ljudima Bošnjacima, pogotovo sekularnim, ne vidimo prijetnju, su napravili ljude koji stoje u bloku kao jedan protiv toga.

I čak nam ne smeta ni očijukanje sa Srbima jer naprosto nemamo izbora, pazi pričam o ljudima koji nisu hrvatski ekstremisti, nacionalisti i sl.

Pa evo sad da pitam: je li vrijedilo jedno mjesto u predsjedništvu svega toga?

Za koje ionako SDP Bišća tvrdi da se s njega ne može ništa?

Je li vrijedilo?

Budale frustrirane... :rigam

Pa et ... ja sam glasac Komsica i nisam glasao da bih nastetio hrvatima nego nisam imao boljeg izbbora... Izetbegovic,Silajdzic,Radoncic??? NIKAD
Onda Kristo .... ne gotivim politiku HDZ-a

Da nije bilo Komsica glasao bih za Raguza.... ne zato sto zelim nastetiti Hrvatima nego sto papcima ne dam glas...

I jos kad sam vec kod raguza.... da mogu birati on bi bio predsjedavajuci vijeca ministara

Vrh

PostPostano: 18 pro 2010, 13:43 

Markešić: HNV je protiv hrvatskog entiteta u BiH

slika

http://www.slobodnaevropa.org/content/i ... 51439.html
......................

Neš ti daidže, evo snimilo ga u čajnoj kuhinji kraj frižidera. Jadan on, alzheimer uznapredovao, logopat je odavno.

Vrh

PostPostano: 22 pro 2010, 21:51 

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=11863

Evo ti odgovor jednog glasača HDZ-1990: puši .urac majmune jalijaški

Vrh

PostPostano: 22 pro 2010, 22:20 

epikur27 je napisao/la:
Markešić: HNV je protiv hrvatskog entiteta u BiH

slika

http://www.slobodnaevropa.org/content/i ... 51439.html
......................

Neš ti daidže, evo snimilo ga u čajnoj kuhinji kraj frižidera. Jadan on, alzheimer uznapredovao, logopat je odavno.

Kakvih sve govana ima...

Vrh

PostPostano: 03 sij 2011, 17:46 

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?id=12201

U cijelom ovom daidžanskom svijetu u biti samo trojica su vrijedni pozornosti s obzirom koju količinu zla rigaju.

Ovo smeće,fra pedereko i kukić
Nisam puno pratio ovu novu 'nadu' Bojića.

Ostali:
'Sejdo' - velika politička dobit za nas, skratio nam je put do entiteta za sedam milja. A i skularkini humoristični tekstovi o njemu su nešto najbolje što sam čitao u zadnej vrijeme

Lidija Korać- nije nešto vrijedna pozornosti, osim možda za pojebati pa mršnuti!

Lovrenović- daidžanski piše ali ne iz zlobe nego iz stvarnog uvjerenja.
Topić- isto tako

Lijanovići- propadaju čim Hrvatska kao članica EU-a dođe na granice BiH-a
Krmeća glava- neće ga biti za dvije godine (do prvih slijedećih izbora)

Vrh

PostPostano: 07 tra 2011, 10:57 

stipek je napisao/la:
Razmislimo o onome što iznosi fra Petar Jeleč!

O.K. a jesu li sukobi onda, kao i ovo danas, posljedica snova o unitarnoj građanskoj bošnjačkoj BiH?

Ne znam za tebe, meni svejedno srpska BiH ili bošnjačka BiH, nama je isto.

Srbima dajem prednost jer bi oni 49 % i to dijelova BiH na kojima nije bila većina Hrvata, uglavnom.

I baš sam od onih koji je razmišljao o tome što iznosi P.J. i vidim teze o tome kako smo sami krivi, Bošnjaci, Zlaja, Komšić danas, slična stoka u ratu, nisu ništa krivi, sve mi sami.

To što je on doživio od Srba ne znači da mi nismo od Bošnjaka. A i iskreno P.J. i nema teze, samo je protiv ovoga ili onoga. I služi Bošnjacima da popuni tjedni raspored s "podobnim" Hrvatima:

Pon, Jeleč
Uto, Šarčević
Sri, fra Luka
Čet, Oršulić
Pet, džuma, ne radi se
sub, Komšić
ned, Pandža iz Amerike

Vrh

PostPostano: 07 tra 2011, 11:30 

Ovih par daiđa,nije potrebno više komentirati .
Uzdizanje njihovog ega u bošnjakistanu je završeno ,ajd zdravo !

Vrh

PostPostano: 07 tra 2011, 12:52 

Bobovac je napisao/la:
KaRudar je napisao/la:
ja sam za 40-40-20
par procenata dole gore :)

Elem... jedino pravično rješenje je da bošnjaci dobiju teritorij na kojemu je prije rata živjelo 43% BiH, koliko su činili udjela u ukupnoj populaciji BiH. Isto vrijedi i za druga dva naroda. Ovaj procent treba uvećati uzimajući u obzir "ostale", pa bi ugrubo imali odnos nekih - 45%-35%-20%.
Znači bošnjaci dobijaju teritorij gdje je prije rata živjelo 45% szanovnika BiH tj. 2 milijuna ljudi. Tamam za Trokutistan. :001_cool

Nije bitno koliko je bilo ljudi, nego gdje su živjeli.
Jer po tome bi mogla biti komotno razmjena istočna hercegovina za pola muslimanskog sarajeva.
Hrvatski komad je negdje između 20 i 25 % (ovisno o varijanti, iako je u ratu bio narastao i preko 27%).
Srpsko-muslimanska granica nas ne zanima i ulazak u te diskusije nema smisla.
Pola federacije je naše (toliko smo unjeli u Daytonu, pa i više), po katastru bi dobili i 3-4% više (jer su više hrvatskog katastra zauzeli muslimani nego obratno, a srpski se ne računa) i na to se treba koncentrirati.
Kasnije ćemo sa Srbima dogovoriti granicu. Jedan po jedan.
Da su muslimani drugačiji, sve bi lakše išlo, međutim....
Sami su si krivi (od saveznika ić radit neprijatelja, to može samo najveći kreten ili Zlayagolu) :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 07 tra 2011, 12:54 

KaRudar je napisao/la:
Bobovac je napisao/la:

39% Bosnjaci
45% Srbi
16% Hrvati ...

Zanimljiva računica.
Da nisi zamjenio mjesta Hrvata i muslimana? :kava
Trenutno ste na pola federacije, dakle oko 1/4 BiH.
Na toj 1/4 imate dosta gradova(3 od 5 najvećih), industrije, svega.
Budi iskren, pa reci, što će vam više?

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 22:49 

Hajde da skratimo pricu oko treceg entiteta.

Nijedna drzava na svijetu nema "entitet" (kao sto je RS) a vi (na forumu) se borite za treci entitet (spomenu ga i neki politicari).

RS nije nastala tek tako, nego pod prisilom i osnovni razlog sto ne funkcionise drzava je upravo taj. Drugi glavni razlog je trenutna vlast u Bosn i koji je jedini razlog zasto smo ekonomski losiji, ne znaci da se nece nikada promjeniti.

Vi kad cujete ideju o trecem entitetu (ona skupina gdje ima najvise hrvata..) odma im padne na pamet - sto da ne treci entitet?
Dakle toliko ste se "napalili" na tu opciju (koja je nemoguca) da sada po prici ispade da bi radije suradjivali sa RS-om i nju branite nago federaciju. Tako je i poceo rat 92 jer su se nesto razdvajali po vjeri i naciji, a sadasnja Bosna je vec definisana kao multietnicka, da nije onda bi sigurno se razdvojila hercegovina i povezala sa HR i takodjer RS povezala za srbijom.

Dakle to je potpuno nemoguce izvesti. Jos jednom Bosna je multietnicka a ako se prave entiteti onda je to neko razdvajanje.

Da sada nije demokratija onda bi nas hrvati bas sada i napali, jer je procenat bosnjama manji nego hrvata i slicno.. barem po vasim kometarima po forumu.

Uostalom, ova tema je iz 2010 i nakon 10-20 godina kada se nista ne promjeni pojedinci ce opet da pisu o trecem entitetu.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:01 

Nedime, bajke su na drugom spratu...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:02 

Gle pacijenta...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:04 

Metemma je napisao/la:
Gle pacijenta...

Ma kakav pacijent, brate Srbine? Pacijenta se često može izliječiti, a za Nedima je to teško moguće...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:10 

nedim je napisao/la:

Nijedna drzava na svijetu nema "entitet" (kao sto je RS) a vi (na forumu) se borite za treci entitet (spomenu ga i neki politicari).

RS nije nastala tek tako, nego pod prisilom i osnovni razlog sto ne funkcionise drzava je upravo taj. Drugi glavni razlog je trenutna vlast u Bosn i koji je jedini razlog zasto smo ekonomski losiji, ne znaci da se nece nikada promjeniti.

Vi kad cujete ideju o trecem entitetu (ona skupina gdje ima najvise hrvata..) odma im padne na pamet - sto da ne treci entitet?
Dakle toliko ste se "napalili" na tu opciju (koja je nemoguca) da sada po prici ispade da bi radije suradjivali sa RS-om i nju branite nago federaciju. Tako je i poceo rat 92 jer su se nesto razdvajali po vjeri i naciji, a sadasnja Bosna je vec definisana kao multietnicka, da nije onda bi sigurno se razdvojila hercegovina i povezala sa HR i takodjer RS povezala za srbijom.

Dakle to je potpuno nemoguce izvesti. Jos jednom Bosna je multietnicka a ako se prave entiteti onda je to neko razdvajanje.

Da sada nije demokratija onda bi nas hrvati bas sada i napali, jer je procenat bosnjama manji nego hrvata i slicno.. barem po vasim kometarima po forumu.

Uostalom, ova tema je iz 2010 i nakon 10-20 godina kada se nista ne promjeni pojedinci ce opet da pisu o trecem entitetu.

Drug živiš sa dozom zablude. Zašto u bosni ne bi bilo moguće unutarnje uređenje koja će trajno otkloniti opasnosti zbog kojih smo krvili u zadnjem stoljeću, a bogami i stoljećima ranije?

Niti jedan narod neće pristati da mu drugi vlada i određuje što smije a što ne. Zbog čega bi porez prikupljen od jednog naroda zadovoljavao potrebe drugog, kada i sam taj narod ima vitalne potrebe za izgradnjom infastrukture i financiranjem raznih aktivnosti.

Kažeš nema od trećeg ništa, jebemu miša, kako su oni belgijanci glupi da čak nemaju ni zajednički tv program :) ili oni švicarci su još gluplji, kod njih se nijemci podijelili na katoličke i protestanske općine :)

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:14 

Oprezno s tim pobratimstvom! ;)

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:23 

nedim je napisao/la:

Nedo, isključivo rješenja primjerena Europskoj Uniji i višenacionalnim europskim državama Velikoj Britaniji, Švicarskoj i Belgiji.

Četiri su višenacionalne države u Europi.
UK, BiH, Švica i Belgija.

Ta nećemo primjenjivati azijske primjere, poput Afganistana i Iraka, ili Turske koja tlači Kurde.

http://en.wikipedia.org/wiki/Federalism

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2012, 23:26 

Šta ste vi štovani gospodine ManInBlack tako toleratni?

Već je odavno jasno, a recentna dešavanja to potvrđuju, da nema šanse za dogovor sa muslimanima...

Nema tu šanse za pomirenje, neki kažu da nije raspad BiH u interesu vaskolikog hrvatstva, ali sa ovako izapranim muslimanskim mozgovima neće naši ljudi dobro proći u zajedničkoj državi. tako da ja osobno kao stanovnik Hrvatske, nabijem na kurac interes vaskolikog hrvatstva i Boga dragog molim da se raspane taj cirkus od države, a muslimani neka ispaštaju za svoje grijehe...

Što je napravila Hrvatska zadnjih godina za Herceg-Bosnu i zašto tretira naše ljude naseljene na ruralnim područjima kao pleme Tutsi? Zato nabijem na kurac svehrvatske interese, dao Bog da i Hrvati i Srbi iz BiH osnuju svoju državu, pa makar službeni Zagreb pukao od muke, ako njih boli kurac za moj narod, mene onda još više boli kurac za njih! Usput ću im ovo ljeto za kaznu pojebati po običaju ceo buljuk Zagrepčanki kad domaći nidu sposbni da ih zadovolje...

Vrh

PostPostano: 22 srp 2012, 18:35 

@pozitivac bez komentara pogotovo
@Metemma bez komentara

@Robbie MO
Koliko znam BiH je vec organizovana tako da zadovolji tri naroda a ne samo jedan (imamo tri predsjednika).

RS ima svoj dio i samo jednog predsjednika iako ima i tu hrvata i bosnjaka ali to su dobili "nazor" u ratu, dakle sto se moralo dati. A ta RS nije dobra ni za srbe ni za hrvate ni za bosnjake, nego treba biti organizovana kao sto je i federacija. Jedan primjer u RS-u je negiranje genocida od DODIKA i njegove stranke, sto ima za posljedicu da se medjusobno mrze. Druga je sto sa tim stavom vec razdvaja srbe od bosnjaka i hrvata. Treci prjemer je sto bosnjaci (muslimani i katolici, hrvati i kako ih hoces nazvati) ne mogu organizovati neku ceremoniju u recimo Potocarima... i slicno. Zatim mogu navesti primjer da im se zove "RS" entitet, kako da zive tu tri naroda? Kao da jedan ima prednost, barem u nazivu.
Dakle RS uopste nije kao federacija. Tako bi i taj neki treci entitet bio kada bi se napravio.

Mislim pisati stvari kao sto je treci entitet je prvo bezobrazno za sve ostale u BiH, barem kad se gleda po ovom iznad sad sto sam napisao. Mozda nesto slicno bi moglo proci, neka "light" verzija..

Neko "unutarnje uređenje" sto kazes je svakako moguce i preporucljivo je ako ce opet svi biti zadovoljni a ne zakinuti.
Cilj treba biti integracija BiH i zajednicko napredovanje, ne samo napredovanje pojedinih gradova nego svih (nevezano gdje se nalaze).

Dakle ako ste procitali ovo iznad, pogotovo ovaj prvi pasus sta je zapravo RS i koji su nedostaci, onda se vidi i zasto ne valja uopste praviti meke dodatne entitete.

Imamo dakle vec tri predjesnika i vec je tako organizovano da bi svi zivili zajedno, dake kakav sad entitet?. Stanje u RS-u nije povoljno za sviju i sigurno nema napretka sto se toga tice. Za federaciju je moguce da i dalje ima neke prednosti ili mane, ali sigurno da moze biti i napretka kroz godine..

Ja ne govorim nikakve bajke niti sam kakav pacijent nego govorim realno. Ako neko misli da bi treci entitet trebao biti i da zavrsi kao RS onda svaka mu cast.

Pacijenti bi bili oni koji tvrde da je neki dodatni entitet potreban a vec imamo tri predsjednika u federaciji i znamo da RS nije bolja od federacije za vise naroda i nacija. Pacijent je i onaj koji odgovori ukratko tipa "Nedime, bajke su na drugom spratu..." il "Gle pacijenta...". Ja samo realno govorim a pojedinim ocito da je udario entitet u glavu.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2012, 18:36 

Bez patetike molim. Znamo mi da bi vi rado zadržali agovanje u federaciji.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2012, 18:42 

jebe nam se za rat, jebe nam se za genocid, jebe nam se za predsjedništvo. nas to ni najmanje ne zanima, a predsjedništvo samo utoliko što su zadnja dva izbora dokaz da ovu državu treba rušit na svakom koraku. nas zanima da vladamo sami sobom, da upravljamo vlastitim novcima i da se razvijamo po svom ćeifu. nekoliko zajedničkih interesa na državnoj razini možemo dogovoriti s Bošnjacima i Srbima, ali to ne bi trebalo ići dalje od zajedničkih vojnih snaga i vanjske politike.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2012, 18:49 

Što mu znači to "imamo 3 predsjednika" i svi zadovoljni ?
Postoji 1 srpski i dva koja tjeraju bošnjačku nacionalnu agendu, već dva mandata.

Hebo te, dođu ti ovdje, lažu te u lice i očekuju neko razumijevanje.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 400 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 16  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: mrnjav, Naša Kvačica, nemabosne, sejdo.komsoglu i 52 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: