|
|
Stranica: 12/17.
|
[ 403 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 18:51 |
|
|
nedim je napisao/la: A ta RS nije dobra ni za srbe ni za hrvate ni za bosnjake, nego treba biti organizovana kao sto je i federacija. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nedim
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 18:53 |
|
|
|
dobro, ali ko su "mi"? Ne postoji drugi nacin osim nesto kao sto je RS.. a to nije povoljno za citav narod nego samo za jedne.
Ja ti fino rekao zasto ne bi valjalo i naveo primjer u RS-u a ti nabroja sve to i kazes da ti nije vazno nista od tog. Dakle nije vazno kako ljudi zive, nego je vazno da se zove nesto kao RS?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 18:55 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
RS nije naš problem. HV i HVO su vam na kraju rata dosta od njih uzeli i dali, danas ružno o njima govorite.
Ostalo je vaš problem i vaše harmoniziranje odnosa sa Srbima.
Zašto bi Srbi bilo što mijenjali ? Da im uvalite "Komšiće" kao i nama ?
Pa mislim da se malo precjenjujete. Nema više idiota u BiH.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nedim
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:03 |
|
|
BBC je napisao/la: RS nije naš problem. HV i HVO su vam na kraju rata dosta od njih uzeli i dali, danas ružno o njima govorite.
Ostalo je vaš problem i vaše harmoniziranje odnosa sa Srbima.
Zašto bi Srbi bilo što mijenjali ? Da im uvalite "Komšiće" kao i nama ?
Pa mislim da se malo precjenjujete. Nema više idiota u BiH. E pa eto sam kazes da te ne zanima RS a sigurno ni federacija, vazna je samo hercegbosna odnosno tamo gdje si ti. Nemoj biti sebican. Srbi nemaju sta mijenjati, ali je to vise srbija nego bosna.. a tri su naroda, da opet napomenem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:08 |
|
|
|
Nemaju pametnija posla Srbi i Hrvati nego da se zamlaćuju sa 100% BiH... Svako svoje dvorište nek' gleda i mirna Bosna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:08 |
|
|
|
Ne kužim što ti prodaješ. Imate tamo gdje ste većina i brinite o tim crknutim tvrtkama. Ne filozofirajte o srpskim i hrvatskim životnim prostorima. Ni Srbi ni Hrvati vama nje pametuju kako ćete vaditi rude iz rudnika i prodavati ih po svijetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nedim
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:19 |
|
|
BBC je napisao/la: Ne kužim što ti prodaješ. Imate tamo gdje ste većina i brinite o tim crknutim tvrtkama. Ne filozofirajte o srpskim i hrvatskim životnim prostorima. Ni Srbi ni Hrvati vama nje pametuju kako ćete vaditi rude iz rudnika i prodavati ih po svijetu. To sto ti pricas svako svoje je davno propala prica (pocela 92 zavrsila 95). To sto je tebe briga samo za sebe i gledas svoj dio gdje si to je tvoj problem. Za cijeli narod BiH nije razdvajanje i slicno, nego bolje obrazovanje, ulaskom u eu ili pokusaj za ulasku znaci i da ce biti i vise posla itd. Trenutno stanje se ne rjesava nekim razdvajanjem, pravljenjem neceg i slicno. Sve je ekonomija i vlada..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:28 |
|
|
nedim je napisao/la: A ta RS nije dobra ni za srbe ni za hrvate ni za bosnjake, nego treba biti organizovana kao sto je i federacija. Jeste, pa da i RS ima kao i Federacija desetak raskosnih i raskalasnih vlada, desetak ministarstava unutrasnjih poslova.....desetak ministara koji rade ono sto bi komontno mogao da radi jedan ministar. Daleko ti lijepa kuca. Citat: Jedan primjer u RS-u je negiranje genocida od DODIKA i njegove stranke, sto ima za posljedicu da se medjusobno mrze. Gdje ti to Dodik negira zlocine u Srebrenici, oci moje lijepe. Daj linkuj neki tekst ili takvo nesto u kome on to radi. Citat: Treci prjemer je sto bosnjaci (muslimani i katolici, hrvati i kako ih hoces nazvati) ne mogu organizovati neku ceremoniju u recimo Potocarima... i slicno. Onda ti ocigledno ne gledas televiziju. Citat: Zatim mogu navesti primjer da im se zove "RS" entitet, kako da zive tu tri naroda? Kao da jedan ima prednost, barem u nazivu. Kako Bosnjaci zive u Srbiji, tako i vi Bosnjaci zivite u RS. Dakle ne dirajte nikog i niko vas nece ni dirati i rijesen problem, mirna Bosna. Citat: Imamo dakle vec tri predjesnika i vec je tako organizovano da bi svi zivili zajedno, dake kakav sad entitet?. Stanje u RS-u nije povoljno za sviju i sigurno nema napretka sto se toga tice. Za federaciju je moguce da i dalje ima neke prednosti ili mane, ali sigurno da moze biti i napretka kroz godine.. Kakav napredak moze biti u Federaciji sa onolikom administracijom u istoj. Citat: Ja ne govorim nikakve bajke niti sam kakav pacijent nego govorim realno. Ako neko misli da bi treci entitet trebao biti i da zavrsi kao RS onda svaka mu cast.
Pacijenti bi bili oni koji tvrde da je neki dodatni entitet potreban a vec imamo tri predsjednika u federaciji i znamo da RS nije bolja od federacije za vise naroda i nacija. Pacijent je i onaj koji odgovori ukratko tipa "Nedime, bajke su na drugom spratu..." il "Gle pacijenta...". Ja samo realno govorim a pojedinim ocito da je udario entitet u glavu. Ne znam, ne zvucis mi ko neko ko je realan, zato se ta opcija automatski iskljucuje. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:34 |
|
|
nedim je napisao/la: BBC je napisao/la: Ne kužim što ti prodaješ. Imate tamo gdje ste većina i brinite o tim crknutim tvrtkama. Ne filozofirajte o srpskim i hrvatskim životnim prostorima. Ni Srbi ni Hrvati vama nje pametuju kako ćete vaditi rude iz rudnika i prodavati ih po svijetu. To sto ti pricas svako svoje je davno propala prica (pocela 92 zavrsila 95). To sto je tebe briga samo za sebe i gledas svoj dio gdje si to je tvoj problem. Za cijeli narod BiH nije razdvajanje i slicno, nego bolje obrazovanje, ulaskom u eu ili pokusaj za ulasku znaci i da ce biti i vise posla itd. Trenutno stanje se ne rjesava nekim razdvajanjem, pravljenjem neceg i slicno. Sve je ekonomija i vlada.. Nebitan sam ja. Uvijek kad se diskutira situacija u Varti idete ad hominem. Za ovih 17 godina su se Bošnjaci i njihovi političari pokazali kao veliki lažovi i prevaranti. I to je problem koji morate sami riješiti. Srbi i Hrvati ga neće riješavati, samo će se ograđivati od vas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90426 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
nedim je napisao/la: BBC je napisao/la: Ne kužim što ti prodaješ. Imate tamo gdje ste većina i brinite o tim crknutim tvrtkama. Ne filozofirajte o srpskim i hrvatskim životnim prostorima. Ni Srbi ni Hrvati vama nje pametuju kako ćete vaditi rude iz rudnika i prodavati ih po svijetu. To sto ti pricas svako svoje je davno propala prica (pocela 92 zavrsila 95). To sto je tebe briga samo za sebe i gledas svoj dio gdje si to je tvoj problem. Prvo probaj prodati to u Belgiji i Škotskoj, pa se onda vrati s tom idejom u BiH.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:42 |
|
|
nedim je napisao/la: To sto ti pricas svako svoje je davno propala prica (pocela 92 zavrsila 95). To sto je tebe briga samo za sebe i gledas svoj dio gdje si to je tvoj problem.
Za cijeli narod BiH nije razdvajanje i slicno, nego bolje obrazovanje, ulaskom u eu ili pokusaj za ulasku znaci i da ce biti i vise posla itd. Trenutno stanje se ne rjesava nekim razdvajanjem, pravljenjem neceg i slicno. Sve je ekonomija i vlada.. Ovaj Nedim ko da je, što bi se u mom selu reklo, pao iz pičke na beton. Dođe on tako nama godine gospodnje 2012. s pričom "nemojte biti sebični i gledati samo svoj dio"... jok tebe ću da gledam i o tebi da brinem, i tvom narodu i političarima koji samo misle kako da mi o glavi rade? Dođi sebi ako nemaš kome. I još priča, nemojmo se ba raja razdvajat... bitna je ekonomija... ta priča je propala kad ste se odvojili od SFRJ.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:48 |
|
|
|
Jes' kao da ekonomija i obrazovanje ne postoje bez Sarajeva i BiH. Verujem da bi i Mostaru i Banja Luci bilo lakše bez tog kamena oko vrata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:52 |
|
|
|
Bošnjaci nisu ni svjesni koliko sreće imaju što registracije na vozilima ne pokazuju grad.
S obzirom kakav im je karakter i kakvi su postali ne bi smjeli napustiti te svoje većinske općine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nedim
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 19:56 |
|
|
|
Mozda to tako izgleda jer ne pratim politiku nego se bavim svojim stvarima, gledam kako da zavrsim fax i nadjem dobar posao za razliku od nekih.
To koga ces da gledas..mogu i ja izmisljati stvari i nadati se tome... Da je trebao i da ga je moguce napraviti bio bi napravljen davno.
Ako za ove 4 godine otkad postoji tema nije nastao onda nece ni za naredne cetiri i sva prica oko toga je gubljenje vremena.
Drugo, da je BiH stabilna mozda bi imali vremena i sa tim da se bave, da podjele bosnu na vise djelova pa da bi nam svima bilo bolje - malo sutra bolje.
edit. vidim sada ovaj spominje fakultete da imaju i iz Sarajeva.. i treba.. Nego nekako ko god da je za ovaj treci entitet na ovom forumu nekako gledaju samo sebe i taj dio.. samo sam to zelio da vidim o cemu se radi pa sam se registrovao na forumu.. Volim da prosirujem svoje vidike za razliku od nekih.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 20:00 |
|
|
|
Entitet nije nikakva "podjela Bosne". A sad lagano odjebi sa tom bošnjačkom propagandom. I Bogu i narodima ste se popeli na glavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nedim
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 20:03 |
|
|
BBC je napisao/la: Entitet nije nikakva "podjela Bosne". A sad lagano odjebi sa tom bošnjačkom propagandom. I Bogu i narodima ste se popeli na glavu. Naravno, samo sam zelio da vidim koga ima na forumu i ko su ljudi.. sad znam tako da sam i zavrsio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 20:04 |
|
|
|
Slabo ti je ovdje onih koji imaju razumijevanje za vas.
Idi na neki svoj forum i kukaj kako vam Dodik kriv što siromašno živite.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 23:13 |
|
|
|
Nedim je propustio primjetiti da ce sve nacionalne manjine imati garantovana sva gradjanska prava u svakom entitetu, te ce isto vrijediti za Bosnjake u trecem i u RS.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 22 srp 2012, 23:55 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 90426 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Cijena daidža (tj. njihovih prostitutskih usluga) 
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Metemma
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 23 srp 2012, 06:47 |
|
|
|
Nedim mi je ko Raza koja dođe treneru i kaže da joj navijači skandiraju da je muško, a trener joj kaže, ma igraj Razo, boli te qrac.
E, samo što je Nedim umjesto treneru došao nama da se ibreti što smo mi sebični i što nećemo zajedno. Prvo nek ode kod svog trenera pa nek provjeri što ga niko ne voli i što niko neće s njim. Inače ćemo dobit još jednog omladinca koji odrasta uz ubjeđenj da su Srbi i Hrvati fašisti koji neće lijepo zajedništvo.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 23 srp 2012, 06:55 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 9098 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Metemma je napisao/la: Nedim mi je ko Raza koja dođe treneru i kaže da joj navijači skandiraju da je muško, a trener joj kaže, ma igraj Razo, boli te qrac.
E, samo što je Nedim umjesto treneru došao nama da se ibreti što smo mi sebični i što nećemo zajedno. Prvo nek ode kod svog trenera pa nek provjeri što ga niko ne voli i što niko neće s njim. Inače ćemo dobit još jednog omladinca koji odrasta uz ubjeđenj da su Srbi i Hrvati fašisti koji neće lijepo zajedništvo. da mlađi i od mene znaju o kome je riječ 
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal, It's probably me...
Ej viteže graničaru, na razmeđi dvaju svjetova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nedim
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 30 srp 2012, 21:49 |
|
|
Metemma je napisao/la: Nedim mi je ko Raza koja dođe treneru i kaže da joj navijači skandiraju da je muško, a trener joj kaže, ma igraj Razo, boli te qrac.
E, samo što je Nedim umjesto treneru došao nama da se ibreti što smo mi sebični i što nećemo zajedno. Prvo nek ode kod svog trenera pa nek provjeri što ga niko ne voli i što niko neće s njim. Inače ćemo dobit još jednog omladinca koji odrasta uz ubjeđenj da su Srbi i Hrvati fašisti koji neće lijepo zajedništvo. Ja fino napisem a vi izvrcete stvari. To "sebican" se odnosilo na potpuno drugu stvar.. dakle govorim da taj vas dio dole ne zavisi od vas nego od citave BiH. Ako vi hocete nesto ne znaci da cete i dobiti. Dakle zato sam rekao "nemojte samo gledati sebe" ili sam mozda trebao reci "nemojte gledati iz svoje perspektive" pa bi bilo jasnije, nego citavu Bosnu i politiku... i tek onda se moze zakljuciti da li ce se ista mijenjati, koje su sanse i koje prednosti/mane za drzavu. Po vasem nije vazno kako ni koje su posljedice niti sta to znaci, nego kao da vam je neko dao ideju pa skontali "hajd moze".. Moj osnovni razlog zasto nebi moglo jeste sto se opet stvara jedna zajednica a ne multietnicnost. Dakle zavrsio bi taj dio kao sto sada dobijam "opasne" komentare o federaciji i bosnjacima... Cak i da svi tamo budu zadovoljni nakon tog entiteta i dalje je vrlo RIZICNO... kao sto sada i u RS-u "pljuju" na federaciju tako bi i vi (kao sto i sada neki na forumu) "pljuju" po Bosni i federaciji i bosnjacima. Naravno ne pljuju svi, ali kad se to nesto ogranici onda ce ih biti vise. U buducnosti cim bi se dobio entitet odma ce se ici i na sljedeci korak pa sve dok se ne napravi nova drzava na tom dijelu ili integrise za HR sto je vrlo nemoguce... ali ono sto sigurno dobijemo jeste samo vece pljuvanje u buducnosti i nista vise (kao sto sada i ja dobijam ruzne komentare jer sam bosnjak ili iz Sarajeva ili nesto.. I jos bi rekao, ako ne cijenis ljude i gledas ih odakle su onda stvarno kakav si ti covjek.. ako ti toliko smeta onda slobodno predji u HR, nije daleko.. Ali dobro, sta god ja napisao opet cete nesto izvrnuti, valjda mislite da su svi kao vi (vi na forumu sto mi odgovarate da ne bude nejasnoca), nacionalno opredjeljeni pa da ja ovdje nesto "mutim"..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 31 srp 2012, 19:27 |
|
|
|
Zašto vi Bošnjaci ne bi malo razmišljali kao ostala dva konstitutivna naroda ? Ipak ste konstitutivno u manjini.
Ne može proći ta vaša samovolja i bošnjački nacionalizam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 31 srp 2012, 20:36 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
BBC je napisao/la: Zašto vi Bošnjaci ne bi malo razmišljali kao ostala dva konstitutivna naroda ? Ipak ste konstitutivno u manjini.
Ne može proći ta vaša samovolja i bošnjački nacionalizam. Aha, i zašto se to ne iskoristi? Zbog mazluma, čini se.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Daidže Postano: 31 srp 2012, 20:39 |
|
|
|
Samo ti neke pizdarije i podvale u glavi. Ti si gori mentalni sklop nego najcrnji Bošnjak.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|