HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 stu 2024, 20:22.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 299 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 21 lip 2012, 04:04 

emt je napisao/la:
Sto se tice mene, mislite da mi je 123 kuke, no sokirala bi vas cifra i spoznaja ubijedjena sam :D

Možda imate i 6 kuka, ko zna :D

Svakakovih se likova mota po netu, nije nitkomu vjerovati :D

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 04:11 

Agathonikos je napisao/la:
emt je napisao/la:
Sto se tice mene, mislite da mi je 123 kuke, no sokirala bi vas cifra i spoznaja ubijedjena sam :D

Možda imate i 6 kuka, ko zna :D

Svakakovih se likova mota po netu, nije nitkomu vjerovati :D

Ja Sam
slika

Samo psttttt !

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 04:20 

xexe :D

I jebe li se šta, jarane :D

Ima li šta na pušku :sega

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 11:31 

Nemojte da vam Irmu zovem.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 19:25 

Citat:
Srbi hoće da tuže Bosnu

Uoči dvadesete godišnjice obeležavanja stradanja Srba u Podrinju, stotinak meštana sela Kravice kod Bratunca, koji su poslednjih godina bili zatvarani ili saslušavani u Tužilaštvu BiH zbog optužbi da su učestvovali u ubistvima i genocidu 1995. godine, namerava da tuži Bosnu i Hercegovinu i na taj način dobije satisfakciju zbog ljage koja im je naneta.

- Neki od nas su proveli u zatvoru nedelju dana, a neki i po dve godine. Svi smo na kraju oslobođeni, ali je ostala ljaga na našim imenima koju neko namerno ili nenamerno i dalje potpiruje. Pri tom, više niko i ne priča o 3.267 srpskih žrtava s ovog područja i činjenici da su muslimanske snage bukvalno zatrle 65 kvadratnih kilometara stotinak srpskih sela i zaseoka - kaže Jovan Nikolić, dugogodišnji čelni čovek Kravica, a sada direktor osnovne škole u Bratuncu.

Prema njegovim rečima, najdrastičniji je slučaj Miše Stupara iz Šekovića, kome je presudom Vrhovnog suda BiH presuđeno da je učestvovao u masovnim ubistvima. Da nije bilo Apelacionog suda koji je takvu presudu poništio, on bi ni kriv ni dužan ležao 40 godina u zatvoru.

- Ništa bolje nisu prošli ni Miladin Stevanović i Živanović Slobodan iz Skelana, koji su takođe prvobitno bili presuđeni na maksimalne zatvorske kazne, a zatim oslobođeni jer je utvrđeno da nisu krivi. Iskreno, sumnjam da u Kravicama ima kuće iz koje barem jedan član nije ili uhapšen ili pod ucenama morao da svedoči u Sarajevu - kaže Nikolić koji je i sam doživeo sličnu sudbinu kao nekadašnji upravnik seoske zadruge i najpre pomoćnik, a onda i komandant Teritorijalne odbrane sela.

- Reč je o događajima u skladištu Zadružnog doma iz jula 1995. godine kad je sudski utvrđeno da su neki od zarobljenih muslimana ubili komandira straže, posle čega su ostali stražari zapucali po njima. Ovaj događaj se kasnije uveo u priču kao jednoj od lokacija gde je počinjen navodni genocid u Srebrenici. Pre dve godine sam otišao u Sarajevo da o ovom događaju dam izjavu, a kad sam se pojavio kod istražnog sudije, hapseći me, doslovce mi je rekao: "Ti si taj Jovo Nikolić koji je pobio 1.000 ljudi!" Pet dana sam proveo u zatvoru - kaže Nikolić koji je potom oslobođen svih optužbi baš kao i njegov kum Milovan Matić, koji je prvo dao izjavu, zatim uhapšen, pa pušten, pa opet uhapšen i držan godinu i po dana u zatvoru, da bi na kraju bio oslobođen.

- Valjda je trebalo na kraju nekome da zahvalim što sam oslobođen?! Moj kum Jova ne želi više da se ovim bavi, ali ostali meštani Kravice žele da tuže državu kako bi nam nadoknadila ne samo fizičke, već i psihičke patnje. Optuženi smo za neki zločin koji nismo počinili, a da pri tom apsolutno niko nije odgovarao zato što je naše selo 1993. godine sravnjeno sa zemljom, a muslimani pod komandom Orića su imali naređenje da prekolju i kuče ili mače ako ga zateknu. Na svaki Petrovdan, Srbi iz ovog dela Srpske na Vojničkom groblju u Bratuncu obeležavaju godišnjicu stradanja. Neko želi da nas ubedi da naše žrtve nisu vredne pamćenja. Poručujem svima da ratni zločin ne zastareva i da će kad-tad pred nekim sudom neko morati da odgovara i za naše stradanje - veli Matić.

Pretnje i ucene

Jovan Nikolić kaže da je najužasnije što se nikada nije obelodanio podatak koliko se Srba iz Kravice, ali i okolnih mesta nalazi na optužnicama.

- Postoji priča da je oko 1.000 tih optužnica zbog čega nema čoveka iz Kravice da se ne plaši nad svojom sudbinom. Pri tom, mnogi su odlazili da svedoče samo zato što su radili u Zadružnom domu poput kuvarice Kristine Nikolić ili Zorana i Kosana Erića, Miše Đukanovića, Luke Markovića... Svi oni su bili pod stalnim pretnjama i ucenama da bi i sami mogli da se nađu na optuženičkoj klupi ako nisu dovoljno "kooperativni" - naglašava Jovan Nikolić.

Brojke bola

Na Petrovdan 1992. godine, muslimanske snage pod Orićevom komandom upale su u srpska sela Zalazje, Biljača, Sase i Zagone i ubile i izmasakrirale 69 srpskih civila, više od 70 ranili, dok se 19 osoba vodi kao nestalo. Na području Srebrenice, u tom periodu, napadnuto je 21 srpsko selo gde je ubijeno više od 400 civila. U napadu na 22 srpska sela opštine Bratunac ubijeno je najmanje 560 osoba, a najkrvavije je bilo na Božić 1993. godine, kada je u Kravicama ubijeno 48 meštana. Tužna računica pokazuje da je od 1992. do 1995. godine, bez jednog ili oba roditelja ostalo oko 800 dece, a oko 5.400 porodica bez pokretne i nepokretne imovine.

Izvor: http://www.vesti-online.com/Vesti/Ex-YU/233774/Srbi-hoce-da-tuze-Bosnu-

I treba da tuze.

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 23:48 

Citat:
HTJELI OCRNITI HRVATSKE NAVIJAČE
Srbi su se u hrvatskim dresovima infiltrirali među naše i divljali!
Baklju na teren nisu ubacili naši navijači, nego Rus, potvrdila je poljska policija

Foto: Slavko Midžor/Pixsell Vezani članciNova kazna Hrvatima stiže u nedjelju
Milanović osudio huligane i poručio: Osramotili ste Hrvatsku!
Balotelli uzvratio hrvatskim navijačima: Ku..ini sinovi!
Irski navijač nestao u Poljskoj
Navijači i turisti zadovoljni atmosferom i organizacijom Eura
TagoviNavijači, HuliganiPiše: Hrvoje Delačpovećaj slova
normalna slova
manja slova
Ispravi greške – Dosta mi je tih šupaka Hrvata – rekao je nakon utakmice Hrvatska – Španjolska predsjednik Uefe Michel Platini, isprovociran zbog bacanja baklji s našeg dijela tribine. Međutim, na kraju se ispostavilo da baklju koja je doletjela na teren nisu bacili hrvatski navijači. Naime, poljska policija uz pomoć videonadzora snimila je, a poslije utakmice i uhitila navijača koji je bacio baklju u teren, a jučer je i službeno potvrdila da je riječ o državljaninu Rusije!

Istodobno, po navijačkim forumima priča se da spomenuti Rus nije izolirani slučaj, nego da su na tribine na kojima su bili hrvatski navijači dolazili i Srbi odjeveni u dresove hrvatske reprezentacije!

Njihov cilj bio je jasan – ocrniti hrvatske navijače i izazvati nerede. S obzirom na to da je na Euru bilo i navijača iz Srbije, ta bi priča mogla držati vodu. Iako se reprezentacija Srbije nije plasirala na Europsko prvenstvo, Srbi su odlučili otići u Poljsku. O tom svjedoči majica na kojoj su bila ispisana četiri “S”, koja je bila zakucana na drvo pokraj kampa naše reprezentacije. Također, srbijanski mediji potvrdili su da u Poljskoj ima dosta njihovih navijača, a pisali su i o tome da su oni sudjelovali u tučnjavi između Rusa i Poljaka. O tome svjedoče i fotografije navijača sa srbijanskim obilježjima.

Upravo zbog svega navedenog bit će zanimljivo vidjeti kako će Uefa reagirati i koliku će kaznu odrediti HNS-u zbog svega što se događalo na utakmici protiv Španjolske.

http://www.vecernji.hr/euro-2012/srbi-su-se-hrvatskim-dresovima-infiltrirali-medu-nase-divljali-clanak-422781

:smijeh :smijeh :smijeh

Vrh

PostPostano: 21 lip 2012, 23:53 

Opet Srbi krivi... :zubati

Možda su i ono dete sa zvezdinim dresom maskirani Srbi napali.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 00:03 

slika
Sankt Peterburg: Dodik s Putinom o BiH, Južnom toku, ruskim investicijama

četvrtak, 21. jun 2012.
SANKT PETERBURG – Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Sankt Peterburgu s predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj i BiH, a posebno bilo reči o izgradnji gasovoda Južni tok.

Putin je, na sastanku s Dodikom, koji u Sankt Peterburgu učestvuje na Ekonomskom forumu, podržao izgradnju kraka ovog gasovoda kroz Republiku Srpsku, javila je TV Republike Srpske.

Dodik i Putin su razmenili mišljenja o aktuelnim pitanjima u regionu i svetu, sa posebnim akcentom na svetsku ekonomsku krizu i modalitete njenog ublažavanja.

Tokom susreta razgovarano je o dosadašnjim projektima ruskih kompanija u Republici Srpskoj, uključujući ulaganja u naftnu industriju Republike Srpske.

Predsednik Rusije dao je punu podršku do sada realizovanim projektima.

Dodik je upoznao Putina sa hidro-energetskim potencijalima Republike Srpske, a razgovarano je o mogućim investicijama ruskih državnih kompanija u ovaj sektor.

Putin je podržao i prisustvo ruske „Sberbanke” u Republici Srpskoj i programe za razvoj privrede u Republici Srpskoj koje bi ova banka mogla da ponudi.

PS
Kako cujem, razgovor je trajao dva sata.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 01:00 

Dodik opasan ovih dana. Energetika na sve strane. Samo da se izvedu projekti do kraja.

A u Srbiji Rusi sklapaju SNS-SPS vladu.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 01:00 

Dupli.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 02:11 

Svarog je napisao/la:
PS
Kako cujem, razgovor je trajao dva sata.

Zanimljivo ,kolko čujem s Putinom su razgovarali Dodik i makedonski premijer Gruevski zajedno :D

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 02:22 

đombe umislio da su slovenci neki lokalni građevinari koje bi on da ucjenjuje i reketari. s onakvim tupavim izjavama skupio je nekoliko poena samo kod četnika. slovenci mu ovo neće zaboravit.

Vrh

PostPostano: 22 lip 2012, 02:54 

plavo korisničko ime je napisao/la:
đombe umislio da su slovenci neki lokalni građevinari koje bi on da ucjenjuje i reketari. s onakvim tupavim izjavama skupio je nekoliko poena samo kod četnika. slovenci mu ovo neće zaboravit.

O čemu pričaš?

Vrh

PostPostano: 25 lip 2012, 17:16 

Citat:
Uhapšen nekadašnji komandat Vojske Republike Srpske

SARAJEVO - Na području Bratunca jutros je uhapšen bivši komandant Vojne policije Vojske Republike Srpske Savo Babić (68), zbog sumnje da je odgovoran za protivzakonito zarobljavanje nekoliko stotina Bošnjaka.

Babića su uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i on je predat postupajućem tužiocu koji će ga ispitati, nakon čega će doneti odluku o upućivanju predloga za oređivanje pritvora.

Hapšenje je izvedeno po nalogu tužioca iz Posebnog odelenja za ratne zločine Tužilaštva BiH, saopšteno je iz tog tužilaštva.

Zarobljeni civili su držani u nečovečnim uslovima, izloženi premlaćivanju, zlostavljanju i ubistvima, što je rezultiralo smrću najmanje 60 žrtava, navodi se u saopštenju.

Tužilaštvo BiH nastavlja aktivnosti u ovom predmetu u pravcu podizanja optužnice.

Ovim putem bih zamolio organe BiH da budu nežni prilikom hapšenja sina moje rođake. Istina, rođen je pre mesec dana, ali ipak bi ga trebalo proveriti da nije počinio neki zločin i zloupotrebu kao i svaki drugi Srbin, stanovnik Bratunca.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 10:53 

fantastičan napredak: istočna bosna i hercegovina velikim koracima grabi u budućnost :zubati (jeftiniji od končara!)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/od-jula- ... /120626009
Citat:
Od jula će voz Ćiro redovno voziti od Mokre Gore do Višegrada
Redovan saobraćaj na obnovljenoj pruzi uskog kolosijeka od Mokre Gore do Višegrada počet će u julu, rekao je načelnik Opštine Višegrad Tomislav Popović.
On je rekao da je ovo dogovoreno sa izvršnim direktorima za pravne poslove i infrastrukturu Željeznica Republike Srpske Milenkom Bilićem i Draganom Subašićem, te dodao da će Ćirina kompozicija iz Mokre Gore dolaziti u Višegrad bar jednom dnevno.

Popović kaže da je u toku realizacija projekta izgradnje zgrade željezničke stanice u Vardištu, na granici Srbije i BiH, na osnovu protokola između opština Višegrad i Užice.

Ovaj projekt su opštine Višegrad i Užice zajednički kandidovale kod Evropske unije i IPA fondova.

Direktori Željeznica RS su istakli da će ovo preduzeće pomoći izgradnju željezničke stanice u Vardištu i renoviranje stanične zgrade u Višegradu.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 11:00 

Hm, izgleda da ta vaša RS i nije rezervat nego istražni zatvor poluotvorenog tipa.

Nego, veseli ova vijest o vlaku, volio bih proći opjevanom "Šarganskom osmicom".

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 11:01 

dobar stvar za turizam. kad za ovo čuju željezničarski fetišisti iz europe eto ti nekoliko tisuća bogatih turista svake godine.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 11:11 

plavo korisničko ime je napisao/la:
fantastičan napredak: istočna bosna i hercegovina velikim koracima grabi u budućnost :zubati (jeftiniji od končara!)
http://www.klix.ba/vijesti/bih/od-jula- ... /120626009
Citat:
Od jula će voz Ćiro redovno voziti od Mokre Gore do Višegrada
Redovan saobraćaj na obnovljenoj pruzi uskog kolosijeka od Mokre Gore do Višegrada počet će u julu, rekao je načelnik Opštine Višegrad Tomislav Popović.
On je rekao da je ovo dogovoreno sa izvršnim direktorima za pravne poslove i infrastrukturu Željeznica Republike Srpske Milenkom Bilićem i Draganom Subašićem, te dodao da će Ćirina kompozicija iz Mokre Gore dolaziti u Višegrad bar jednom dnevno.

Popović kaže da je u toku realizacija projekta izgradnje zgrade željezničke stanice u Vardištu, na granici Srbije i BiH, na osnovu protokola između opština Višegrad i Užice.

Ovaj projekt su opštine Višegrad i Užice zajednički kandidovale kod Evropske unije i IPA fondova.

Direktori Željeznica RS su istakli da će ovo preduzeće pomoći izgradnju željezničke stanice u Vardištu i renoviranje stanične zgrade u Višegradu.

Mokra gora (Drven Grad )- Visegrad ( Andric Grad ) :001_smile
Jedinstven voz u BiH i šire .
Evo kako to drugi rade.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:10 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Hm, izgleda da ta vaša RS i nije rezervat nego istražni zatvor poluotvorenog tipa.

Nego, veseli ova vijest o vlaku, volio bih proći opjevanom "Šarganskom osmicom".

Nego Junuze, čudan si ti Hrvat iz Zenice ,ovi tvoji u Zagrebu su politički za 180 okrenuti u odnosu na tebe?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:17 

ZlatkoZG je napisao/la:

Nego Junuze, čudan si ti Hrvat iz Zenice ,ovi tvoji u Zagrebu su politički za 180 okrenuti u odnosu na tebe?

Većinu mojih zaboli k. za stvari izvan AVNOJ granica RH. A ja znam da dugoročno ni za RH nije dobro dozvolit niti pedlja nečega što je nalik na Tursku u BiH. To treba sjeći u korijenu.

Ako je cijena za to srpska poludržava koja ionako ne liči ni na što ni za Srbe u njoj, mislim kako je treba platiti.

Srbi i Hrvati, prozapadni Bošnjaci trebaju uzeti kormilo u ruke u BiH. Dok se Srbi sami ograđuju u rezervat to nije moguće.

Dakle, ne ukidanje nego transformacija.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:19 

Dedera malo pojednostavi ljudima...nudiš im transformaciju sa 100% ovlasti nad 49% BiH na 33% ovlasti nad 100% BiH.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:20 

Neki ne bi voljeli jaku Srbiju i RS uz hrvatsku granicu. Neki ne bi voljeli jaku muslimansku državu uz granicu. Imate vi u Zagrebu neke muzičke želje ? Tamburice, dalmatinske. Mišo Kovač dobro ide uz te želje.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:20 

Matematički gledajući, dokaži im da je 49%<33% i imaš deal.

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:22 

Većinu mojih zaboli k. za stvari izvan AVNOJ granica RH. A ja znam da dugoročno ni za RH nije dobro dozvolit niti pedlja nečega što je nalik na Tursku u BiH. To treba sjeći u korijenu.

Ako je cijena za to srpska poludržava koja ionako ne liči ni na što ni za Srbe u njoj, mislim kako je treba platiti.

Srbi i Hrvati, prozapadni Bošnjaci trebaju uzeti kormilo u ruke u BiH. Dok se Srbi sami ograđuju u rezervat to nije moguće.

Dakle, ne ukidanje nego transformacija.

Ne mislim na to , ovi tvoji su OK sa Srbima (iz prve ruke) a ne mirišu Bošnjake (ovo bezazleno "mirišu" radi reda pišem jer ne želim ikog vrijeđat) , kod je tebe je obrnuto ,kako to?

Vrh

PostPostano: 26 lip 2012, 14:23 

On teorijski nudi transformaciju sa 49% na 33%. A zašto? Da bi Hrvati možda kratkoročno imali 33%, a da bi Bošnjaci dugoročno imali 100%.

E pa zajebi radnju. Neka trguje sa svojim kućama i žrtvama. :evotigana

Sve u svemu, to je ova gradžanska priča. Svi smo mi gradžani, multikulti, sve će biti ravnopravna raja časna pionirska... Samo sa ubačenom komponentom: "to radimo zbog hrvatskog interesa".

Promeni nik Junuz iz Zagreba/Zenice na HB.org na Mujo iz Zavidovića na klix.ba i neće biti neke razlike. Ne valja po torovima, samo to da se ukine i procvetaće Bosna, počinje novi period tolerancije u suživota bla,bla,bla...

U suštini, sve se svodi na prizivanje novog rata i klanja. Ne svesno, ali u krajnjem ishodu je to to. Stvaranje okolnosti u kojima će 1992. biti ponavljana iznova i izvnova.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 299 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 12  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: alh84001, fravitaizkotora, Fredericktown, Majestic-12 [Bot], Naša Kvačica, Rogle, Teuton, Tomba17 i 444 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: