|
|
Stranica: 10/132.
|
[ 3293 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
daramo
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 40889 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Nebula je napisao/la: Sutra izlazi u sluzbenom glasniku RSa Odmah sutra ujutro ide apelacija US BiH US BiH sutra donosi odluku o stavljanju van snage ovih odluka RS se poziva na svoju raniju odluku da ne postuje odluke US I dolazi petak 7.3.2025....... U petak 300 pripadnika SIPE Srba daje otkaz u SIPI. Ujutro 600 pripadnika SIPE Bosnjaka i Hrvata krece na posao u Lukavicu (RS). Dobar dio njih naoruzan. Ali njima je zabranjeno djelovanje tamo gdje im se nalazi radno mjesto. Sta tada? Da li ce Dodikov direktor SIPE u cetvrtak izdati naredjenje da u petak ne dolaze na posao? Da li ce MUP RSa opkoliti zgradu SIPE u Lukavici? Da li ce MUP RSa na entitetskoj liniji zaustavljati svako vozilo i hapsiti uposlenike SIPE koji su krenuli na posao? Pred nama je  Sutra cemo znati sve, nakon sijednice u UN. Nije sutra nikakva sjednica UN-a, čak niti sjednica Vijeća sigurnosti, nego obična rasprava o stanju u BiH.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Spremite šaharu. Ide opet vezivanje momci!
Najvažnije je da disolucija protekne mirno. Kladim se da Cho pustio Dodu niz vodu. I da mu je to Plenki nalozio. 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Teuton
|
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Da, kao da je u paralelnom svemiru.
Spremite šaharu. Ide opet vezivanje momci! Dobit ćeš 
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:32 |
|
|
Vojin Mijatović za Radiosarajevo.ba: Dodik ne misli da stane, nije kasno da institucije BiH reagujuU srijedu, 5. marta 2025. godine, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik potpisao je ukaze o proglašenju zakona koji su usvojeni na Posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, a kojima se zabranjuje djelovanje Suda i Tužilaštva BiH, SIPA i VSTS BiH. Tim povodom, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Vojina Mijatovića, ministra i dopremijera Federacije Bosne i Hercegovine za komentar. Kako je Mijatović rekao: "Dodik ne misli da stane. Po Banjoj Luci se hvali najbližim saradnicima kako ima saglasnost Vučića, a kako ga podržavaju Putin i Orban, te da ima garancije iz SAD kako se neće miješati.Sada je sve u rukama državnih institucija Sud i Tužilaštvo BiH imaju instrumente da se suprostave Dodiku, pa i da ga liše slobode", rekao je Mijatović. Napomenuo je da, ako se to dogodi "onda je BiH sa svojim institucijama jača od Dodika i svakog pojedinca. U suprotnom ako ne reaguju, to će biti signal Dodiku da može dalje i svojim naumima. Slijedi homogenizacija srpskih, bosnjačkih i hrvatskih politika bez dileme. Ono što mene brine jeste da nema izražene bosanskohercegovačke politike i okupljanja.Bojim se da ide vrijeme kad mi koji se osjećamo kao Bosanci i Hercegovci nećemo biti dobrodošli ni kod jednih, ni drugih, ni trećih". "Da zaključim, još uvijek nije kasno da BiH institucije reaguju, ali bojim se da nema još puno vremena", rekao je Mijatović. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... uju/581115Na “Bosance i Hercegovce” sam u potpunosti zaboravio. Ali evo pokazuju da su tu i da su zabrinuti.
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79172 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
HDZ ima ministra sigurnosti.
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:34 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17914 Lokacija: Drina je na granici!
|
Robbie MO je napisao/la: HDZ ima ministra sigurnosti. Bivši pripadnik Armije BiH?
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:34 |
|
|
Citat: Šef Kluba poslanika PDP-a u NSRS Igor Crnadak komentarisao ovaj potez te pojasnio zašto bi moglo doći do potencijalnih sukoba u RS-u.
"Zakon o zabrani djelovanja državnih institucija u RS stvara pravni osnov za moguće potencijalne sukobe u RS-u", istakao je on. Dalje je naveo: "Ovim zakonom je MUP Republike Srpske dobio obavezu, zadatak da ne dozvoli SIPA-i da radi na teritoriji Republike Srpske, a SIPA ima svoj zakon koji joj nalaže da naloge tužilaštava i sudova obavlja na teritoriji Bosne i Hercegovine, što znači i Republike Srpske", kazao je Crnadak u emisiji Odbrojavanje BHT1. Objasnio je kako SIPA ima veliki broj ljudi u Banjoj Luci. "SIPA ima sjedište u Istočnom Sarajevu. Sa ovakvim obavezama koje je dobio MUP RS, sa ovakvim političkim najavama, ja ne znam ko može biti miran", rekao je on..
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
Teuton
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:37 |
|
|
SDS/PDP duradi nešto Ee na što su gazije spale...
_________________ Nad Bugojnom sviće Sudnja zora s Turcima se ratovati mora
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:38 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Vojin Mijatović za Radiosarajevo.ba: Dodik ne misli da stane, nije kasno da institucije BiH reagujuU srijedu, 5. marta 2025. godine, predsjednik bosanskohercegovačkog entiteta RS Milorad Dodik potpisao je ukaze o proglašenju zakona koji su usvojeni na Posebnoj sjednici Narodne skupštine RS, a kojima se zabranjuje djelovanje Suda i Tužilaštva BiH, SIPA i VSTS BiH. Tim povodom, portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Vojina Mijatovića, ministra i dopremijera Federacije Bosne i Hercegovine za komentar. Kako je Mijatović rekao: "Dodik ne misli da stane. Po Banjoj Luci se hvali najbližim saradnicima kako ima saglasnost Vučića, a kako ga podržavaju Putin i Orban, te da ima garancije iz SAD kako se neće miješati.Sada je sve u rukama državnih institucija Sud i Tužilaštvo BiH imaju instrumente da se suprostave Dodiku, pa i da ga liše slobode", rekao je Mijatović. Napomenuo je da, ako se to dogodi "onda je BiH sa svojim institucijama jača od Dodika i svakog pojedinca. U suprotnom ako ne reaguju, to će biti signal Dodiku da može dalje i svojim naumima. Slijedi homogenizacija srpskih, bosnjačkih i hrvatskih politika bez dileme. Ono što mene brine jeste da nema izražene bosanskohercegovačke politike i okupljanja.Bojim se da ide vrijeme kad mi koji se osjećamo kao Bosanci i Hercegovci nećemo biti dobrodošli ni kod jednih, ni drugih, ni trećih". "Da zaključim, još uvijek nije kasno da BiH institucije reaguju, ali bojim se da nema još puno vremena", rekao je Mijatović. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... uju/581115Na “Bosance i Hercegovce” sam u potpunosti zaboravio. Ali evo pokazuju da su tu i da su zabrinuti. Mijatović širi beznađe. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1153 of 2558 - 45.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:38 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 4244 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Hagresor je napisao/la: Slijedi homogenizacija srpskih, bosnjačkih i hrvatskih politika bez dileme. Ono što mene brine jeste da nema izražene bosanskohercegovačke politike i okupljanja.Bojim se da ide vrijeme kad mi koji se osjećamo kao Bosanci i Hercegovci nećemo biti dobrodošli ni kod jednih, ni drugih, ni trećih". "Da zaključim, još uvijek nije kasno da BiH institucije reaguju, ali bojim se da nema još puno vremena", rekao je Mijatović. https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... uju/581115Na “Bosance i Hercegovce” sam u potpunosti zaboravio. Ali evo pokazuju da su tu i da su zabrinuti. I ja bih se bojao na njegovom mjestu. Osunetit će ga i jedni i drugi ako ovako krene. Tupim nožem. Zamisli on kao srbin dođe po neka prava u posve bošnjačkom entitetu/republičici, bez Visokog, bez PIC-a, bez išta Kod srba znaš kako je poželjan već i sad. Nisu oni hrvati da svoje Jude čuvaju kao najveće zlato. Komšić možda uspije preživjeti u Sarajevu kao bivši borac i saučesnik u fantazijama, ali isključivo kao penzionisani političar. I netko tko pogleda pošto je karton mlijeka kad ode u Bingo.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 79172 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Teuton je napisao/la: SDS duradi nešto Ee na što su gazije spale... I ne mogu izdržati više neizvjesnost. Pa traže “Neka se HDZ izjasni s kime ćete. Reci, reci već jednom!” 
_________________ Nema Izbornog zakona BiH ako nema BiH.
Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.
33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.
Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:39 |
|
|
Teuton je napisao/la: SDS/PDP duradi nešto Ee na što su gazije spale... Očekuje se od četnika da spase građansku. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1153 of 2558 - 45.07%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:40 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Teuton je napisao/la: SDS/PDP duradi nešto Ee na što su gazije spale... Očekuje se od četnika da spasu građansku.  Jel imaju kontakta s Karadžićem? Stari sajajlija i utemeljitelj SDS-a, sigurno može povući neke veze.
_________________ Treba otvoriti kovčege djeda i njegove braće, stari stil se u modu vraće!
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60766 Lokacija: DAZP HQ
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: dudu je napisao/la: Opsjednuti su s čukama, a ne izlaze iz svojih maglovitih kotlina.
Izgleda da smo na ustoj strani. Plači duduuuuu: Citat: Čović: U kriznoj situaciji trebamo "zbiti redove", zadnji razgovori s Trojkom upućuju na snažno partnerstvo Sto se ćuka tiče: Ti si baseljačić u duši. Dzaba Zegej. Mozes seljaka istjerati iz sela, no selo iz njega nikad.  Čović vas razvlači kao tijesto, parafrazira sve moguće floskule izmišljene zadnjih 30 godina. Sve oči uprte u Dragana, a on kao iz tvornice u Briselu. Odmah da ti kažem, zabit ćemo vam nož u srce gledajući vas u facu.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:43 |
|
|
Cak ni Dodikovo potonuce mi ne donosi toliko radost, koliko ce potonuce vas pojedinaca koji ste pro dodikovci i SrbofiliLOL
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:45 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Cak ni Dodikovo potonuce mi ne donosi toliko radost, koliko ce potonuce vas pojedinaca koji ste pro dodikovci i Srbifili. LOL Stvarno kako mogu.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:45 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Cak ni Dodikovo potonuce mi ne donosi toliko radost, koliko ce potonuce vas pojedinaca koji ste pro dodikovci i Srbifili. LOL A ne želiš poduzeti ništa da Dodik i oni s njim što prije potonu? Zar je austrijski Leben toliko bolji od bosanskog života?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:46 |
|
|
Evo prilike da NATO članice Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Cg izvrše vojnu intervenciju u BiH.
Samo na stol staviti ponudu rudnih bogastava / minerala.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:47 |
|
|
potocnj je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Cak ni Dodikovo potonuce mi ne donosi toliko radost, koliko ce potonuce vas pojedinaca koji ste pro dodikovci i Srbifili. LOL A ne želiš poduzeti ništa da Dodik i oni s njim što prije potonu? Zar je austrijski Leben toliko bolji od bosanskog života? Ovo je ispod Radara proslo! Citat: Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan primio je danas bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, javlja Anadolu.
Sastanak je održan iza zatvorenih vrata u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari, potvrdili su dužnosnici.
Nema informacija o detaljima i temama sastanka.
Grabar-Kitarović je dužnost predsjednice Hrvatske obnašala od 2015. do 2020.
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:47 |
|
|
MiB je napisao/la: Evo prilike da NATO članice Hrvatska, Slovenija, Mađarska i Cg izvrše vojnu intervenciju u BiH. Zbilja, nigdje sigurnijih muslimana kraj ovoliko NATO članica u svojoj blizini! I opet su neki zabrinuti.
|
|
Vrh |
|
 |
oak
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:48 |
|
|
Kitarović je nebitna danas u rangu Jakova 
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:48 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 2312 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 3
|
Jel moguce da cemo Srbe ponizit ovoliko?
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:49 |
|
|
Patriota je napisao/la: Jel moguce da cemo Srbe ponizit ovoliko? Nada zadnja umire, ah sewdaha
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:50 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Ovo je ispod Radara proslo! Citat: Turski predsjednik Recep Tayyip Erdoğan primio je danas bivšu hrvatsku predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, javlja Anadolu.
Sastanak je održan iza zatvorenih vrata u predsjedničkom kompleksu u glavnom gradu Ankari, potvrdili su dužnosnici.
Nema informacija o detaljima i temama sastanka.
Grabar-Kitarović je dužnost predsjednice Hrvatske obnašala od 2015. do 2020.
Neke stvari ni ne pripadaju na radaru. Zbilja, tko će vjerovati staroj klevetarki koja je govorila da ima 25 tisuća ostrašćenih islamista u BiH. Ja nemogu sakupiti troje da idu branit državu.
|
|
Vrh |
|
 |
Patriota
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 21:50 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 2312 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 3
|
Zanimljivo kako su ih Plenkovic i Covic vec pustili niz vodu.
Smiješno. Ishod je vec poznat
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|