|
|
Stranica: 12/141.
|
[ 3515 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:01 |
|
|
Ja ne vidim disoluciju BiH, samo Dodikovo spasavanje svoje koze, presuda mu je biti ili ne biti.
U redu, vratio je neke pravosudne institucije RS, sta dalje.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:02 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 11:39 Postovi: 4351 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Eminencija je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: I što ćemo sad? bas sta mi radimo,quo vadis? Generala Praljka su tužakali u Haagu što ih nije branio od srba. Valjda misle da nam je to dužnost. Vidim evo da nije. Neće ni oni da dođu iz europskih zemalja da brane tu svoju državu, nije ni nama dužnost sigurno.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 16:26 Postovi: 17982 Lokacija: Drina je na granici!
|
Mirovna misija.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
burpee
|
|
|
Ah ah ah..... Muslići se sve nekako nadaju da će Hrvati ući u rat sa Srbima...da će Hrvati ginuti za bošnjačku nacionalnu državu.....)) Druga je opcija da će neka Nato članica poslati jedan platoon specijalaca da uhapsi Dodika, da ga odvedu sa sobom i da ga negdi u nečijem drugom zatvoru drže koliko treba.... Dok se ne stvori bošnjačke nacionalna država.... Kao da nemaju svojih drugih briga.... Pa će im stvarati državu..... Bit će zanimljivo...... Ako ima koji Hrvat u toj Sipi, triba na bolovanje.....
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:03 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Ja ne vidim disoluciju BiH, samo Dodikovo spasavanje svoje koze, presuda mu je biti ili ne biti.
U redu, vratio je neke pravosudne institucije RS, sta dalje. Dalje vraćanje još institucija. Osim ako mu EUFOR ne uskoči večeras u kuću i ne uhapsi ga.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:03 |
|
Pridružen/a: 18 ožu 2021, 15:54 Postovi: 1984 Lokacija: Ustrojbeno mjesto
|
Karabaja je napisao/la: Gdje je onaj helikopter za evakuaciju sto mi je obecan ovdje? Nije tebi obećan već Nebuli.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:04 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 14:42 Postovi: 8526 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
crni_bombarder je napisao/la: Ja ne vidim disoluciju BiH, samo Dodikovo spasavanje svoje koze, presuda mu je biti ili ne biti.
U redu, vratio je neke pravosudne institucije RS, sta dalje. Možda je čovjek odlučio otići sa stilom. Zato HR i nevtalasa previše.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:04 |
|
|
ŠOKANTNA SAZNANJA ZLATKA MILETIĆA: "Imam informacije da je Dodik planirao blokirati tri objekta SIPA-e u RS-u!""Do nikakvih turbulencija u SIPA-i i Tužilaštvu neće doći, oni nastavljaju sa svojim radom. Građani se ne trebaju bojati da će doći do neke eksplozivne situacije", poručio je u večerašnjem Pressingu Zlatko Miletić, bivši direktor Federalne uprave policije i aktuelni delegat u Domu naroda državnog parlamenta. Šta se hitno mora uraditi, ako već nije kasno? “Zakon o policijskim službenicima je potpuno jasan. Policijski službenici i svih agencija nemaju pravo da idu na jednostranačke skupove osim ako ne idu po stranačkoj dužnosti. Do nikakvih turbulencija u SIPA-i i Tužilaštvu neće doći, oni nastavljaju sa svojim radom. Građani se ne trebaju bojati da će doći do neke eksplozivne situacije. U međuvremenu sam došao do informacija koje ne mogu ocijeniti skroz pouzdanim, da je Dodik planirao da blokira tri objekta SIPA-e na području RS (sjedište SIPA-e i terenski ured). Savjetovao sam te službenike kako da se ponašaju da oni ne naprave neki incident“, poručio je Miletić i dodao: “ Ja ovom prilikom molim da ne blokiraju institucije sistema, a službenike SIPA-e da se ponašaju na korektan način i ne izazivaju bilo kakav incident”.Smatra da su se Komšić i Bećirović “ponijeli vrlo državnički”. Mislim da su se Komšić i Bećirović ponijeli vrlo državnički. Nakon ovakvog pravnog akta Dodika, šta bih ja uradio, a on je već prekršio brojne članove zakona. Ja bih uradio dvije stvari; prva stvar da sve potpisnice Dejtonskog sporazuma obavijeste o ovoj situaciji. A druga stvar, zbog ulaska mađarskog kontigenta u BiH, da obavijeste sve ambasade u BiH da nema više ulazaka u BiH bilo kakvih vojnih i policijskih formacija, bilo koga osim EUFOR-a i NATO-a“. Miletić smatra da je osnovni prioritet u ovom trenutku stabilizirati BiH kao državu. “Ne mogu građanima objasniti i pričati o ulaskom u EU zemlje koja neće postojati ljudi moji. Osnovni prioritet je da se BiH stabilizira kao država. Ne mogu da shvatim da ljudi ne razumiju šta je u kojem trenutku prioritet. Ja nisam protiv EU, ja sam za sve te zakone glasao. Budemo li se na tom putu ponašali kao status quo, dok Dodik ruši državu, država će se srušiti..“.Još je kazao da smatra da je došao kranji trenutak da se lideri iz FBiH ujedine. “Svakom u BiH treba biti jasno šta Dodik radi. Ovdje je minimiziranje svega, uvijek imate nekog 'ko zna bolje'. Mislim da je došao krajnji trenutak, da ne koristim izlizane termine, da mi iz FBiH se okupimo u institucijama, zauzmemo zajedničke stavove i usmjerimo u kojem pravcu da 'gonimo'". https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... _rs_u.htmlDanas sami hitovi, ma šta hitovi, bestseleri… 
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:05 |
|
|
dudu je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Izgleda da smo na ustoj strani. Plači duduuuuu: Sto se ćuka tiče: Ti si baseljačić u duši. Dzaba Zegej. Mozes seljaka istjerati iz sela, no selo iz njega nikad.  Čović vas razvlači kao tijesto, parafrazira sve moguće floskule izmišljene zadnjih 30 godina. Sve oči uprte u Dragana, a on kao iz tvornice u Briselu. Odmah da ti kažem, zabit ćemo vam nož u srce gledajući vas u facu. Uf 
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:05 |
|
|
burpee je napisao/la: ...... Ako ima koji Hrvat u toj Sipi, triba na bolovanje..... Ima ih puno. I ne mogu svi na bolovanje.
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:06 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
MiB je napisao/la: Mirovna misija.
Sto jednom sebe, na avatar neki, ne postaviš da bar 5% slicnosti kako izgledaš u R.L?
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:07 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: burpee je napisao/la: ...... Ako ima koji Hrvat u toj Sipi, triba na bolovanje..... Ima ih puno. I ne mogu svi na bolovanje. Tko kaže da nemogu? Zašto nam služi HNS ako ne mogu pronaći nekakvog doktora, ma može i doktor iz Hrvatske, pred penziju, da im svima podijeli ispričnice kao djecu u školu. To se zove mudrovanje. Šta mogu muslimani nakon toga? Zatražiti da svaki od tih hrvata dobje otkaz? Pa onda smo mi ti koji rušimo SIPA-u skupa s Dodikom a oni je privatiziraju, znači raspada se.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:08 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Meni je drago sto se ovo ubrzalo. Sad cemo vidjeti ima li drzave. Nije tebi to drago. Država Baznija ne postoji. Postoji protektorat BiH.
_________________ RH i Protektorat BiH 1981: Hrvata 54,58% Prečana 24,00% Muslimana 21,42%
RH i Protektorat BiH 2022: Hrvata 62,23 % Muslimana 19,74 % Prečana 14,18 % Ostalih 3,85 %
|
|
Vrh |
|
 |
SarajkaDjevojka
|
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 21649 Lokacija: među zvijezdama
|
Salivator je napisao/la: dudu je napisao/la: Čović vas razvlači kao tijesto, parafrazira sve moguće floskule izmišljene zadnjih 30 godina. Sve oči uprte u Dragana, a on kao iz tvornice u Briselu.
Odmah da ti kažem, zabit ćemo vam nož u srce gledajući vas u facu.
Uf  Opet se našmrkao na poslu. Kako je postao neki šefić redovno šmrče. 
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
|
|
Eto kaže Zlatko kako NATO može ući u BiH.
_________________ Onu istu našu košulju pripremi, Na tavan je stavi, za mene je spremi, Bit će ona opet i sinu po mjeri Kao što je bila mom djedu i meni.
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:09 |
|
|
potocnj je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Ima ih puno. I ne mogu svi na bolovanje. Tko kaže da nemogu? Zašto nam služi HNS ako ne mogu pronaći nekakvog doktora, ma može i doktor iz Hrvatske, pred penziju, da im svima podijeli ispričnice kao djecu u školu. To se zove mudrovanje. Šta mogu muslimani nakon toga? Zatražiti da svaki od tih hrvata dobje otkaz? Pa onda smo mi ti koji rušimo SIPA-u skupa s Dodikom a oni je privatiziraju, znači raspada se. Hns nam služi za određene bludne radnje, da ne uporabim vulgarniji izraz. Isto kao i tijekom Samouprave.
|
|
Vrh |
|
 |
dudu
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 60807 Lokacija: DAZP HQ
|
Kakvo vrijeme živimo, forum je stvoren za ovo, zazivamo ova događanja otkad nas ima tu, izazvali smo cijeli svemir.
Drmaj im kavez, tresi.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:12 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: fazlagicakula je napisao/la: Za razliku od Rs gde Bosnjaci nemaju nikakve ingerencije i ne mogu Srbima nista F BIH je de fakto Bosnjacka drzava .Ramo Isak federalni ministar policije bi odmah pohapiso sve pobunjenike
Pušteni ste od jednih niz vodu. Sada se davljenik okreće prema drugom, preostalim sadakodavatelju i spasitelju, ali koji apartheidubermensch bi to kjafiru priznao… Eheto. VOJSKA RAME ISAKA? ovo je ko u iranu i tako tim napoljoserackim drzavama.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
Salivator
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:13 |
|
|
DŽorDŽ je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Gdje je onaj helikopter za evakuaciju sto mi je obecan ovdje? Nije tebi obećan već Nebuli. Netko je od Bošnjaka spominjao neke vagone.
_________________ -Poljska-Češka-Slovačka-Mađarska-Slovenija-Hrvatska-HercegBosna-
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:13 |
|
|
dunno je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Čović poziva sve strane na jačanje saradnje i traženje rješenja. Čović zadnjih dana zvuči kao parodija samog sebe. Nadrealne izjave daje... Pa mora netko biti good cop.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:14 |
|
|
Salivator je napisao/la: DŽorDŽ je napisao/la: Nije tebi obećan već Nebuli.
Netko je od Bošnjaka spominjao neke vagone. Mogu jedino biti humanitarni transfer za Tursku.
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:15 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: MiB je napisao/la: Mirovna misija.
Sto jednom sebe, na avatar neki, ne postaviš da bar 5% slicnosti kako izgledaš u R.L? 
Ne mogu mi ramena stati.
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:15 |
|
|
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić je na svom Facebook profilu reagovao na činjenicu da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik potpisao ukaze o proglašenju zakona o zabrani djelovanja Suda i Tužilaštva BiH, SIPA-e i VSTV BiH u ovom entitetu. Koliko god se trudio zagovarati zdrav razum, hladnu glavu i suzdržati se od teških riječi, postupci Milorada Dodika to jednostavno ne dopuštaju. Nadao sam se da će kod njega preovladati razum i da neće krenuti u ovu opasnu avanturu i povesti zemlju u neizvjesnost. Nikada nikome ne priželjkujem zlo, ali Milorad Dodik odlučio je očito krenuti na put bez povratka i kandidovati se da zbog pokušaja državnog udara kao organizator i podstrekač protivustavnog djelovanja i ugrožavanja mira bude uklonjen sa političke scene, a na kraju osuđen i lišen slobode", objavio je Nikšić. Rekao je da "sada nije vrijeme za relativiziranje ili ublažavanje okolnosti u kojim se nalazimo." "Vrijeme je za hitno djelovanje, vrijeme je da Bosna i Hercegovina pokaže snagu institucija, a da međunarodna zajednica bezrezervno stane iza snaga koje se opiru novom scenariju straha, podjela, sukoba u Bosni i Hercegovini. Rušitelji ustavnog poretka moraju pod hitno biti osujećeni u daljem pohodu i neustavnom, antidejtonskom djelovanju u najozbiljnijem ugrožavanju mira od agresije. Pravosuđe mora reagovati odmah, kao i međunarodne snage za očuvanje mira", napisao je premijer FBiH. Uputio je poziv svim političkim strankama u Bosni i Hercegovini. "Pozivam sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini kojim je stalo do očuvanja mira i slabljenja nasilničkih, od zakona i razuma odmetnutih struktura iz Republike Srpske, koje zbog vlastitih interesa guraju cijelu zemlju u neizvjesnost, da nam pomognu u smjeni svih dužnosnika SNSD-a i njihovih satelita u svim institucijama na državnom nivou. Ovo više nije predmet političkog pregovaranja, nego nužnost u očuvanju pravnog poretka i mira u Bosni i Hercegovini", rekao je Nikšić. Za kraj je poručio da je "Bosna i Hercegovina preživjela brojne izazove u svojoj dugoj historiji", te da će "preživjeti i ovaj." Podsjetimo, Milorad Dodik je u Banjoj Luci večeras potpisao ukaze o proglašenju Zakona o neprimjenjivanju zakona i zabrani djelovanja vanustavnih institucija BiH, Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS, Zakona o dopuni Krivičnog zakonika RS i Zakona o Posebnom registru i javnosti rada neprofitnih organizacija. Ove zakone, koje se mogu interpretirati kao udar na institucije Bosne i Hercegovine, prethodno je 27. februara izglasala Narodna skupština RS na posebnoj sjednici. https://www.klix.ba/vijesti/bih/nermin- ... /250305192
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:16 |
|
|
Meni su bosnjaci fascinantni, gledaju u Covica kao spasitelja, u isto vrijeme mu psuju majku ustasku i najradije bi ga utopili u Miljacku.
Ne svi naravno, neki ili mnogi su svjesni situacije, igras se velike drzave a nisi u stanju nista. Pa ako nisi u stanju poraziti Dodika, nemas elemente, onda idi na dogovor a ne presude i zabrane politickog djelovanja.
Stvarnost ih svakodnevno samara.
|
|
Vrh |
|
 |
DŽorDŽ
|
Naslov: Re: Dodik potpisao Postano: 05 ožu 2025, 22:17 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Cak ni Dodikovo potonuce mi ne donosi toliko radost, koliko ce potonuce vas pojedinaca koji ste pro dodikovci i SrbofiliLOL Koji izrod je tebi dao putovnicu?
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|