Ovakva reakcija "Sarajeva" je velika pobjeda. Čitav svijet vidi da se radi o mirnom civilizovanom narodu koji odgovara na civilizovan i institucionalan način.
Samo se zapitati šta bi neki radikalni islamisti uradili? Pa odmah sukob naravno.
Trojka evropski, civilizovano, papirima
I sve tako do de facto novog Kipra. I svi zadovoljni. Ionako će svi Srbi iz RS po hitnom postupku dobiti i državljanstvo Srbije, pa ćemo onda i da tim Kiprom imati Srbiju na granicama entiteta bivše BiH.
_________________ Nit' je kuja okotila vuka, nit' je bula rodila hajduka!
Sve u svemu raduje me razvoj situacije. Svi smo znali da će ovo kad tad doći to jest da će RS kad tad krenuti u nezavisnost. Ali nismo znali kako će se situacija razvijati. Ovo do sada je savršen razvoj situacije.
Niko sa "ove" strane se ne postavlja u smislu "mi Bošnjaci" pa čak ni u smislu "mi FBiH" već isključivo u smislu "mi BiH". Insitucije države protiv pobunjenika.
I polako. Narod relaksiran, niko se ne uzbuđuje. Neka institucije rade svoj posao.
U najgorem slučaju RS će biti izolovana, nepriznata i pod brojnim sankcijama. Ali nasilje jok
Podsjeća na mirni razlaz Češke i Slovačke.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1181 of 2558 - 46.17%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
Sve u svemu raduje me razvoj situacije. Svi smo znali da će ovo kad tad doći to jest da će RS kad tad krenuti u nezavisnost. Ali nismo znali kako će se situacija razvijati. Ovo do sada je savršen razvoj situacije.
Niko sa "ove" strane se ne postavlja u smislu "mi Bošnjaci" pa čak ni u smislu "mi FBiH" već isključivo u smislu "mi BiH". Insitucije države protiv pobunjenika.
I polako. Narod relaksiran, niko se ne uzbuđuje. Neka institucije rade svoj posao.
U najgorem slučaju RS će biti izolovana, nepriznata i pod brojnim sankcijama. Ali nasilje jok
Podsjeća na mirni razlaz Češke i Slovačke.
To su međunarodno priznate države.
RS ide putem sjevernog Kipra.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
Koliko već traje “državni udar” muslimanima? I dalje smrde u bliskoistočnom Sarajevu i ne hapse nit pomišljaju uvesti reda u “svoju državu”. Otužno
To bi ti volio. Hapsiće se kad se steknu uslovi. Dotad, hajdučija.
U zemljama gdje vlada zakon i red, nakon raspisivanja tjeralice za nekim, kad se taj uopće ni ne skriva, obično se ne čeka “sticanje uslova”, već se subjekt hapsi. Zar je centralna muslimanska vlast u Sarajlabadu hajdučija? Nikad nisam o službenoj Baščaršiji razmišljao na taj način ali izgleda da ću morati. Radi se o muslimanskim pobunjenicima i običnoj bandi
To bi ti volio. Hapsiće se kad se steknu uslovi. Dotad, hajdučija.
U zemljama gdje vlada zakon i red, nakon raspisivanja tjeralice za nekim, kad se taj uopće ni ne skriva, obično se ne čeka “sticanje uslova”, već se subjekt hapsi. Zar je centralna muslimanska vlast u Sarajlabadu hajdučija? Nikad nisam o službenoj Baščaršiji razmišljao na taj način ali izgleda da ću morati. Radi se o muslimanskim pobunjenicima i običnoj bandi
U tim zemljama ne postoje entiteti, ne postoje entitetski mupovi, samim tim ne postoje ni ljudi koji će u nekom momentu pomisliti da su iznad države i da će to štititi i po cijenu izazivanja sukoba. Otkud je sad centralna, a koncipirano da bude decentralizirana? Nešto si ti tu pobrkao.
Ovakva reakcija "Sarajeva" je velika pobjeda. Čitav svijet vidi da se radi o mirnom civilizovanom narodu koji odgovara na civilizovan i institucionalan način.
Ili cijeli svijet vidi da je BiH država u permanentnoj krizi u kojoj centralna vlast nema kontrolu na polovici teritorija. Sve je stvar perspektive.
Ili cijeli svijet vidi da je BiH država u permanentnoj krizi u kojoj centralna vlast nema kontrolu na polovici teritorija. Sve je stvar perspektive.
Pa to se zna. Naš ustav je dio MIROVNOG sporazuma. Ovdje su i dalje MIROVNE snage EU (EUFOR). I dalje imamo PIC (Peace Implementation Council-Vijeće za implementaciju MIRA). I dalje imamo Visokog predstavnika. U svom Ustavnom Sudu i dalje imamo 3 strana suca. Ko je mislio da je BiH normalna država taj ili je glup ili je ignorant
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
eto zasto je zajednicka GP nesposobna nisu u stanju ni gepek da otvore zato i sve ilegalno prolazi preko granice droga,migranti,islamski teroristi,bijelo roblje,kindapovana djeca ( one 6alije u Brckom sto su prije mjesec dana otkriveni ) niste vi sposobni da vodite tezgu na pijecu a kamoli drzavu,paraziti koji samo traze gdje da se zakace kao pantlicara,zato su vam se i preci poturcili ili mozda tvrdis da su znali da tumace kuran napisan na arapskom,kad pratis malo postove 6alijandera nevjerovatno koliko su nepismeni,jednu prostu recenicu ne znaju napisati bez pravopisne greske a vamo znali su boolan citat kuran,kakvi se najbolje se vidi u ekonomskim,sportskim,kulturolskim i obrazovnim rezultatima -nema vas gorih cak i oni divlji Arbanasi su na visoj razini ali u klevetanju,mrznji,lelecenju,kukanju,lazima,korpuciji,kradji tu ste ispred svih i na vjekove nedostizni
A odakle prolazi? Iz Srbije. Ko je tu onda nesposobniji? Isto da je na granici BiH bezdan, pa su samo bh graničari problem. Moj Savo, napisao si gomilu gluposti u tekstu bez odvajanja, ne isplati se čitati. kuran alah turci bla bla.... I tebi pojeo mozak Informer.
Moj Macak jel preletio preko Brckog ? Sta to znaci da vladate samo u 23% ? Republika Srpska je za vas ne strana drzava vec polako postaje kontinet dok je ex BiH izgubila sva ovlascenja i u distriktu ono par selendri okolo Brckog eto vam dok grad kao grad ostaje RS. Zasto bi Srbija hapsila nekog po nekakvoj neustavnoj potjernici ? Srbija je ozbiljna drzava a ne sadaka state dok je Informer malo bolji od tv Igmana kako ono bi odreknes se svega ovozemaljskog na dunjaluku da bi u istom uzivao kao sehid u dzennetu
U tim zemljama ne postoje entiteti, ne postoje entitetski mupovi, samim tim ne postoje ni ljudi koji će u nekom momentu pomisliti da su iznad države i da će to štititi i po cijenu izazivanja sukoba. Otkud je sad centralna, a koncipirano da bude decentralizirana? Nešto si ti tu pobrkao.
Ne znam otkud je sad “centralna”. Muslimani tvrde da su oni “država”, dok u isto vrijeme tvrde da bi “država” trebala nešto uraditi. Nema ni meni neke logike za njihove tvrdnje.
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.