HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 ožu 2025, 12:44.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 2715 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dodik i RS vs državne institucije BiH
PostPostano: Jučer, , 15:07 

Hagresor je napisao/la:
Machak je napisao/la:

U tim zemljama ne postoje entiteti, ne postoje entitetski mupovi, samim tim ne postoje ni ljudi koji će u nekom momentu pomisliti da su iznad države i da će to štititi i po cijenu izazivanja sukoba.
Otkud je sad centralna, a koncipirano da bude decentralizirana? Nešto si ti tu pobrkao.

Ne znam otkud je sad “centralna”. Muslimani tvrde da su oni “država”, dok u isto vrijeme tvrde da bi “država” trebala nešto uraditi. Nema ni meni neke logike za njihove tvrdnje.

Država, pa to su stranci!

It's probably me...

Vrh

PostPostano: Jučer, , 15:44 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-p ... /250319143

Dodika ocito pored njegovog obezbedjenja cuva i SAJ koji je u pozadini rasporedjen kao jasna poruka lojavcima koji bi da ga tamnice

Budete li ga tamnicili opevacemo ga u guslama za narednih sto pokoljenja da znaju za Mileta Laktaskog

Vrh

PostPostano: Jučer, , 15:56 

Banya je napisao/la:
Na šta su 6alije spale...

Citat:
Načelnika policije u Zvorniku pitali da li će uhapsiti Dodika: Evo kako je odgovorio

[...]

Vasiljević uistinu nije precizirao po kojim zakonima će postupati. Međutim, za razliku od njegovih, izjave drugih policijskih rukovodilaca poput direktora Policije RS-a Siniše Kostreševića ili ministra policije Siniše Karana, jasno govore o podršci Dodikovim zakonima.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/nacelni ... /250318149

Citat:
Žandarmerije na sve strane: Bjegunci Dodik i Višković helikopterom stigli u Zvornik

https://avaz.ba/vijesti/bih/962254/zandarmerije-na-sve-strane-bjegunci-dodik-i-viskovic-helikopterom-stigli-u-zvornik

Vrh

PostPostano: Jučer, , 15:59 

Vidim da pricaju da se treba oboroiti helihopter. Da li nakaradna armija BiH ima bilo sta sto moze da obori/prizemlji helihopter?

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:26 

Citat:
Nakon što su se uposlenici u državnim institucija RS-a oglušili o naredbu Milorada Dodika da napuste institucije Bosne i Hercegovine, on je svoje prijetnje prema njima doveo do vrhunca tvrdeći da će im oduzimati imovinu.

"Vidim kako se predsjednik VSTV-a nešto hvali kako Srbi neće ili hoće... Mi ćemo vrlo odlučno postupati. Oni nisu tamo jer su školovani ili jer su pravnici nego da poštuju RS. A, ako neko ne poštuje institucije RS-a, onda ni mi nemamo razloga da njih poštujemo. Ja sam već, dolazeći ovamo, dao nalog da se popišu svi oni koji rade u VSTV-u, a predstavnici su sudova i tužilaštava. Tamo odakle su oni, ako su odavde iz Zvornika, ako je neko član VSTV-a i nastavi tamo raditi i biti sudija ovdje, bit će ukinut sud ovdje i biti prebačen u drugo mjesto, a mi ga nećemo finansirati", kazao je.

Ponovio je još jednom da vlast u RS-u neće oklijevati.

"Zamislite pravnika da ne poštuje zakone svoje zemlje. To je nemoguće. Ili hoće da kažu da je njihova zemlja BiH? Naši zakoni su u skladu sa ustavnom, a oni koji oni pokušavaju održati nisu. A, vi ste pravnik? Niste. Vi ste obični kalkulant jer se bojite. Spremni ste baciti svoju diplomu u vodu. Do kraja dana jedan će broj pripadnika SIPA-e preći u MUP RS. Mi nastavljamo voditi svoju politiku. RS ima snagu da provede svoje zakone i mi ćemo ih provoditi, a BiH nema tu snagu i neće provoditi svoje zakone u RS-u", kazao je.

Kako kaže, "važno je da ćemo mi sada kad dođe do usvajanja konačnog formiranja specijalnog tužilaštva i suda početi djelovati, a onda će biti pritvoren svako ko se pojavi u RS-u sa legitimacijom SIPA-e".

"To je protivzakonita radnja. Ne trebamo im objašnjvati, oni su pravnici. Mi ćemo sada provoditi sankcije. Ako piše da nepoštivanje odluka NSRS je kazna zatvora od pet mjeseci do 6 godina, mi ćemo tako uraditi".

Onda je iznio i "jednu ideju".

"Ima i jedna ideja, što se meni sviđa. Nismo to ugradili u krivični zakon, a moguće je da ćemo ugraditi. Svako ko nastaviti da radi i uzurpira mjesto RS-u, jer to dobija RS, a ne oni, izučavamo način da im u RS-u konfiskujemo imovinu u RS-u. To ćemo u narednim mjesecima uraditi, pa oni su pravnici i neka dokazuju da su u pravu", kazao je.

KOKICE^2.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:27 

Citat:
Karan: Do podne 20 pripadnika SIPA prešlo u MUP Srpske; Velika zahvalnost za njihov patriotski čin (VIDEO)
U prijedpodnevnim časovima potpisao sam 20 rješenja za pripadnike SIPA koji su shodno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, odlukama i uredbom Vlade Srpske i javnim pozivom Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske prešli sa današnjim danom da rade u MUP Srpske, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan i izrazio veliku zahvalnost za njihov patriotski čin.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:27 

A ako Mile popuši, što onda? :biceovodobro

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:28 

Mar-kan je napisao/la:

Učvrstio Dayton i Republiku Srpsku. Od muslimanske priče da će je ukinuti došli do toga da se kunu u nju i Dayton.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:28 

Ostat će i dalje MUP RS-a i MUP majčice im Srbije uz sve ostale sigurnosne i obavještajne agencije

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:31 

Tako je, vodimo Dodika na stari most i onda ga miniramo kao simbol ropstva i okupacije.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:34 

MikiNosonja je napisao/la:
Vidim da pricaju da se treba oboroiti helihopter. Da li nakaradna armija BiH ima bilo sta sto moze da obori/prizemlji helihopter?

Imaju pilote Bosnjake koji su u stanju da sruse helikopter svake vrste cim sjednu u njega :zubati :zubati :zubati

https://www.youtube.com/watch?v=KclAhWyzmQs

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:37 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-prkosi-bh-pravosudu-helikopterom-stigao-u-zvornik-a-poveo-je-viskovica-karana-i-mnogo-specijalaca/250319143

Dodika ocito pored njegovog obezbedjenja cuva i SAJ koji je u pozadini rasporedjen kao jasna poruka lojavcima koji bi da ga tamnice

Budete li ga tamnicili opevacemo ga u guslama za narednih sto pokoljenja da znaju za Mileta Laktaskog

Posalo Putin Wagnerovce boolan mozda i Trump svoje Navy Seals da cuvaju Dooduka ba :zubati :zubati

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:41 

Mile provodi svoje zakone, Mujadinima se stisla m.uda i samo čekaju eufor, strance i kmeče.
Nema više stranaca, Jedne i Jedine.
Ostali na čistini sami u trokutu

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:47 

SavaSavanovic je napisao/la:
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-prkosi-bh-pravosudu-helikopterom-stigao-u-zvornik-a-poveo-je-viskovica-karana-i-mnogo-specijalaca/250319143

Posalo Putin Wagnerovce boolan mozda i Trump svoje Navy Seals da cuvaju Dooduka ba :zubati :zubati

Zaboravio si glavne: Poslo Vucic Kobre ba

Vrh

PostPostano: Jučer, , 16:49 

Nadam se kako će Dodik uhititi Avdu Avdića zbog poziva na sukobe i lažne informacije, isto vrijedi i za Suljagića i Reufa Bajrovića.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:13 

Mar-kan je napisao/la:

Doći će drugi, pa treći,... Dok je Srba htjet će svoju državu. Maknulo se Karadžića, došao Poplašen. Maknuli Poplašena, došao Dodik. Neka maknu i Dodika, sve će ostati isto, doći će neki Živadin ili Vujadin :zubati .

Ako nema jake vanjske sile BiH prirodno teži raspadu.

1140 of 2558 - 44.57%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:25 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodikov ... /250319162

Kad Mile naredi, samo se naredjenje izvrsava

Na kraju ce i lojavci iz SIPA preci u MUP RS

Vrh

PostPostano: Jučer, , 17:25 

hoblatopla je napisao/la:
Citat:
Nakon što su se uposlenici u državnim institucija RS-a oglušili o naredbu Milorada Dodika da napuste institucije Bosne i Hercegovine, on je svoje prijetnje prema njima doveo do vrhunca tvrdeći da će im oduzimati imovinu.

"Vidim kako se predsjednik VSTV-a nešto hvali kako Srbi neće ili hoće... Mi ćemo vrlo odlučno postupati. Oni nisu tamo jer su školovani ili jer su pravnici nego da poštuju RS. A, ako neko ne poštuje institucije RS-a, onda ni mi nemamo razloga da njih poštujemo. Ja sam već, dolazeći ovamo, dao nalog da se popišu svi oni koji rade u VSTV-u, a predstavnici su sudova i tužilaštava. Tamo odakle su oni, ako su odavde iz Zvornika, ako je neko član VSTV-a i nastavi tamo raditi i biti sudija ovdje, bit će ukinut sud ovdje i biti prebačen u drugo mjesto, a mi ga nećemo finansirati", kazao je.

Ponovio je još jednom da vlast u RS-u neće oklijevati.

"Zamislite pravnika da ne poštuje zakone svoje zemlje. To je nemoguće. Ili hoće da kažu da je njihova zemlja BiH? Naši zakoni su u skladu sa ustavnom, a oni koji oni pokušavaju održati nisu. A, vi ste pravnik? Niste. Vi ste obični kalkulant jer se bojite. Spremni ste baciti svoju diplomu u vodu. Do kraja dana jedan će broj pripadnika SIPA-e preći u MUP RS. Mi nastavljamo voditi svoju politiku. RS ima snagu da provede svoje zakone i mi ćemo ih provoditi, a BiH nema tu snagu i neće provoditi svoje zakone u RS-u", kazao je.

Kako kaže, "važno je da ćemo mi sada kad dođe do usvajanja konačnog formiranja specijalnog tužilaštva i suda početi djelovati, a onda će biti pritvoren svako ko se pojavi u RS-u sa legitimacijom SIPA-e".

"To je protivzakonita radnja. Ne trebamo im objašnjvati, oni su pravnici. Mi ćemo sada provoditi sankcije. Ako piše da nepoštivanje odluka NSRS je kazna zatvora od pet mjeseci do 6 godina, mi ćemo tako uraditi".

Onda je iznio i "jednu ideju".

"Ima i jedna ideja, što se meni sviđa. Nismo to ugradili u krivični zakon, a moguće je da ćemo ugraditi. Svako ko nastaviti da radi i uzurpira mjesto RS-u, jer to dobija RS, a ne oni, izučavamo način da im u RS-u konfiskujemo imovinu u RS-u. To ćemo u narednim mjesecima uraditi, pa oni su pravnici i neka dokazuju da su u pravu", kazao je.

KOKICE^2.

Koji kralj. Pa ima i pravo u jednome. Te pozicije pripadaju RS a on je vlast u RS.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:08 

Bandit Stevandic ilegalno ušao u državu. Kukavice

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:29 

Bošnjak...007 je napisao/la:

Kad će hapšenje više?

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:37 

oak je napisao/la:

Kad će hapšenje više?

Što ste nervozni. Polahko

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:39 

oak je napisao/la:
Kad će hapšenje više?

Što ste nervozni. Polahko

Pa traženi bjegunci od pravosudja vam se nalaze u državi, lokacija im poznata i opet ništa. :zubati moj @bošnjak ni D od države.
Nema ni Sarajke odkad Mile slobodno hoda, mora da ju sram.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:48 

Da sam uz Dodika ne bih spavao mirno zbog pomisli šta ako Mile jedne noci odleti van i više se ne vrati.

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:48 

Citat:
Karan: Do podne 20 pripadnika SIPA prešlo u MUP Srpske; Velika zahvalnost za njihov patriotski čin (VIDEO)
U prijedpodnevnim časovima potpisao sam 20 rješenja za pripadnike SIPA koji su shodno odlukama Narodne skupštine Republike Srpske, odlukama i uredbom Vlade Srpske i javnim pozivom Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske prešli sa današnjim danom da rade u MUP Srpske, rekao je ministar unutrašnjih poslova Srpske Siniša Karan i izrazio veliku zahvalnost za njihov patriotski čin.

Zna li netko koji je to postotak Srba zaposlenih u sipi? (Da bi akcija odlaska iz sipe uspjela, mora otići više od polovice zaposlenih Srba. Ako bude preko 70%, još bolje.)

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: Jučer, , 18:54 

DŽorDŽ je napisao/la:

Zna li netko koji je to postotak Srba zaposlenih u sipi? (Da bi akcija odlaska iz sipe uspjela, mora otići više od polovice zaposlenih Srba. Ako bude preko 70%, još bolje.)

"u SIPA-i je zaposleno 725 osoba od čega su 317 Bošnjaci, 285 Srba, 117 Hrvata i troje Ostalih."

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 2715 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 104, 105, 106, 107, 108, 109  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Banya, Ceha, crni_bombarder, Cro-realizam, potocnj, Tomba17 i 79 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: