HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 22 lis 2025, 13:47.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 29 lis 2012, 17:24 

Kovach je napisao/la:
Vladimir RUS je napisao/la:
Bilo pa prošlo. :zubati

Mnogo bre seres.

Gledaj svoja govna. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 20:53 

Eno na BHT javiše da opština Ljubinje hoće da se priključi Federaciji BiH. Znači počelo je :D

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 20:59 

Lažu vas. Hoće da budu dio Crne Gore.

Vrh

PostPostano: 30 lis 2012, 21:12 

EU: Međuentitetsku liniju povući do sredine 2013

http://www.indikator.ba/izbori-2012/245 ... edine-2013

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 22:55 

Citat:
Vlada RS podržala inicijativu za demilitarizaciju BiH

Vlada Republike Srpske prihvatila je inicijativu predsjednika RS-a Milorada Dodika za pokretanje postupka demilitarizacije Bosne i Hercegovine te je uputila na razmatranje Narodnoj skupštini RS-a.

-Imajući u vidu da je Deklaracijom o strateškim opredjeljenjima RS-a u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine, koju je Narodna skupština usvojila na sjednici 18. marta 2005. godine, izraženo strateško opredjeljenje RS-a u sistemu odbrane Bosne i Hercegovine za potpunu demilitarizaciju BiH i da je prenos nadležnosti u oblasti odbrane na zajedničke organe i institucije BiH prelazni aranžman do potpune demilitarizacije, mišljenje je da je podnesena inicijativa za pokretanje postupka demilitarizacije BiH u skladu s navedenom Deklaracijom Narodne skupštine RS-a te se može uputiti u dalju proceduru, stav je Vlade RS-a.

Dodik je 8. oktobra uputio ovu inicijativu, kojom predlože da parlament, kao najviši organ zakonodavne vlasti RS-a, strane potpisnice svih 12 aneksa Općeg okvirnog sporazuma za mir u BiH, razmotri inicijativu i u skladu s Ustavom i Poslovnikom zaduži Vladu i institucije RS-a, kao i predstavnike iz RS-a u organima BiH, da pripreme prijedloge za izmjene postojećih dokumenata kojima je regulirana ova oblast na nivou BiH.

Entitetski predsjednik je izrazio očekivanje da će ovo pitanje što prije biti uvršteno u dnevni red skupštinskog zasjedanja i da će nakon razmatranja biti usvojeni odgovarajući zaključci za ukidanje sporazuma o odbrani, kao i donošenje zakona o ukidanju Oružanih snaga BiH, koji bi imao samo dva člana.

Prvi glasi: Ukidaju se Oružane snage BiH; a drugi: Svi pripadnici Oružanih snaga BiH prevode se u civilne strukture, navodi se u inicijativi koju je Dodik uputio Narodnoj skupštini RS-a.

Dodik je u tom dokumentu, između ostalog, naveo da „nadležnost odbrane nije nadležnost BiH, kao ni pitanje vojske, te da, bez obzira na dosadašnje aktivnosti, ovo nije bilo predmet promjene Ustava BiH kao Aneksa 4. međunarodnog Dejtonskog sporazuma, te time i ne postoji ustavni osnov za nadležnost BiH za odbranu“.

Ocijenio je i da se od početnih aktivnosti „takozvane reforme odbrane u BiH, sve odvijalo pod snažnim uticajem međunarodne zajednice i posebno visokog predstavnika i da to nije bilo ni izraz volje, a vrijeme je pokazalo ni potrebe, da BiH ima glomazni i nepotrebni aparat koji troši ogromne količine novca bez mnogo koristi“
.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 22:56 

Je li ovo povećano o ustavu istina ?

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 23:00 

Nije.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 23:01 

Ti samo nemoj poker u novac igrati. Tako si predvidljiv.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 23:11 

Ti nisi. :D

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 23:12 

Ja sam postavio ozbiljno pitanje, ti samo trolaš po forumu. Ako ti dosadno idi na klix, očito ovdje već odavno nisi zbog ozbiljne diskusije.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 23:15 

Jebiga, udomaćio sam se i opustio. Treba mi ban.

Vrh

PostPostano: 01 stu 2012, 23:16 

BBC je napisao/la:

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 00:22 

BBC je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Pa naravno da jeste, BiH ima samo 5-6 IZRIČITO navedenih nadležnosti, a sve ostalo je, kako to ustav izričito navodi, u nadležnosti entiteta.

Otud i pokušaju da se kroz promjene Ustava BiH sve ovo što je dosad urađeno naknadno ubaci u ustav.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 18:52 

Lebowski je napisao/la:
Pozdrav svim forumasima.

Procitao sam svih 43 stranice ove teme, inace citam forum zadnjih par godina kad stignem, obicno navratim svaka tri mjeseca.(inace citam i sa-x, forum.hr, nezavisne novine, slobodni.net)
Jedino sto mogu reci da mi je zao svih nas, sebe ponajvise, sto zivimo u ovoj cudnoj zemlji.

Ne vidim pravo rjesenje za ovu drzavu, ove entitete, tri konstitutivna naroda i ostale. Ostavljeni smo u najgoroj mogucoj poziciji, isrpljeni od rata koji nije rjesio nista.

Postavljano je pitanje pobjednika rata. Ne znam ko je veci pobjednik ali znam da su najveci luzeri rata ispali Bosnjaci i sama ideja o Bosni i Hercegovini, zasnovane na bratstvu i jedinstvu. Imam osjecaj da od svih mogucih rjesenja kojima smo mogli krenuti mi smo izabrali najgore, tj. krvolocne sukobe koji ni jednoj strani nisu donijeli nista posebno. Ostavljena je opcija da svako svakog moze jebavati u odredjenim situacijama a politicari to vjesto koriste za svoje interese.
Odgovornost za rat snose sve partije i svi narodi, odnosno predstavnici istih. Svi imaju neku vrstu odgovornosti, krivice.

Najgora stvar sto se desava u drzavi, oba entiteta je sto sve propada, krenuvsi od kulture do fabrika, cijene rastu, a posla nema. Citajuci forume reklo bi se da smo svi otrovani mrznjom ali za to mislim da je poslijedica neimastine i viska slobodnog vremena i svakodnevnih zivotnih frustracija. Ne znam za vas, ja nisam sreo previse ljudi koji su zaposleni, imaju primanja, lijepo zive da nesto pretjerano razmisljaju o politici, da mrze druge otvoreno, da se ne druze sa drugima. Nikog osim ovih koji zaradjuju na tome.
U analizi svega i svakog uvijek krenem od sebe. Bi li mene bolio kurac za Dodikom, Komsicem ili nekim trecim da imam sredjenu drzavu, da zivim kako treba. Ne vjerujem da bi.

Kako bi se trebali postaviti prema RS? Mislim da treba ostaviti RS na miru i posvetiti se sebi, razvijanju privrede, standarda, gradnji puteva i svega ostalog, ne trositi potrebnu energiju za glupa nacionalna prepucavanja. Inace nasa politika je kao da je vode djeca od 5 godina, sve se svodi na provokacije, izazivanje ljubomore i optuzivanje drugog. Ako kad sredimo drzavu i budemo lijepo zivjeli promijenicemo ustav i uređenje ako bude dogovora, ako ne nista, dobro nam je. Dotad imamo Dayton kao kakvu takvu garanciju opstanka BH.
Moze li se RS odvojiti od Bosne i Hercegovine? Mislim da ne moze. Ako se bude islo mirnim putem Srbi RS nema potrebne mehanizme za mirno demokratsko odvajanje. U slucaju oruzanog sukoba RS ima jos manje sanse. Zbog toga mislim da treba ignorisati svaaku slicnu politiku iz RS i posvetiti se svojim problemima.

Sto se tice proslave 9. januara meni je bila smijesna, ne znam kako drugacije da opisem. Od govora Kusturice do priloga o RS iz 2032 godine. Ne znam kako da to definisem, ne bih volio takvi ljudi da me vode. Inace, Dodik je dosta pametan i sposoban politicar, pravi lider ali mi djeluje kao da ima previse kriminala iza sebe. Mozda su svi politicari takvi, ne znam. ne mogu se oteti dojmu da je proslava napravljena samo u Dodikovu cast i da on poraste u ocima naroda i kao provokaciju upucenu drzavi BH i Sarajevu. Dobro znam da manifestacije kupuje glasove, nikad mi nije bila jasna ta opcinjenost naroda proslavama, vatrometima, ukrasima i cime sve ne.
Ne znam da li je trebalo ono sa Andricem, tesko je reci da li je zalosno ili smijesno.

Pozdrav!

Ko bi reko Lebac da ti je ovo jedan od prvih postova na forumu(možda da otvorimo temu "vaš prvi post")
danas samo kratki upisi, mada ih i ja preferiram trebali bi ih zabraniti na forumu jer je prije daleko bio zanimljiviji.

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 21:59 

Gasol, nema se o čemu pričati toliko detaljno. Ja sam ovu priču, dosta sličnu prosipao i po drugim forumima, bio konstruktivan i antitrol da bi u jednom trenutku postao najveći trol tamo a onda su došli i banovi. Valjda me ne čeka ista sudbina ovdje. Svako zaslužuje drugu šansu.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 22:06 

Svi su izgubili nadu u 100% Bosnu. Ne vodi dobrom.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 22:49 

Inače, ne sjećam se da su ovi iz RS ikada hvalili neki sporazum kao ovaj sa Lagumdžijom. Svi u jedan glas, i svi isto. Lukavi Latini nešto planiraju.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 22:51 

I današnji Avaz ga je pohvalio u jedno 16 članaka.

Vrh

PostPostano: 03 stu 2012, 22:54 

Wikileaks dokumenta su lijepo rekli za Radončića da bi Srbima sve ustupke napravio za svoju fotelju.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2012, 16:20 

Citat:
Pripadnici EUFOR-a brutalno pretukli djevojku i mladića

Dvojica pripadnika EUFOR-a iz LOT tima stacioniranog u Tuzli rano jutros brutalno su pretukla djevojku i mladića u Ulici cara Dušana u Banjoj Luci, saznaje Srna od izvora bliskog istrazi.

Pripadnici EUFOR-a prišli su jutros oko 4.15 sati djevojci na ulici i nešto je pitali na njoj nerazumljivom jeziku, nakon čega su je uhvatili za nos i počeli fizički da je maltretiraju.

Potom su je oborili na beton i nastavili da je tuku rukama i nogama.

Vidjevši šta se dešava sa djevojkom, njen kolega, koji je bio u neposrednoj blizini, pritrčao je da joj pomogne.

Pripadnici EUFOR-a počeli su i njega da tuku, a kada je naišla policijska patrola, bacili su ga na policijski automobil na kojem je od udara razbijen retrovizor i ulubljena karoserija.

Policijska patrola uhapsila je pripadnike EUFOR-a i sprovela ih u zgradu policije.

Po dolasku u prostorije policije, pripadnici EUFOR-a, vidno pijani, psovali su i provocirali policajce, pokazući identifikacione kartice EUFOR-a i tražili da budu pušteni, pozivajući se na imunitet. Oni su, nakon kraćeg zadržavanja u policiji, pušteni na slobodu.

Kako Srna nezvanično sazaje, pripadnici tuzlanskog LOT tima EUFOR-a su državljani Turske.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2012, 16:28 

Jel može lokalna policija da hapsi te belosvetke mirovnjake ili ovi mogu jednostavno da ih odjebu?

Koliko je tog EUFOR-a uopšte ostalo? Zar nisu skoro svi otišli, a ostao simboličan broj (manje od 1000). I kad će mirovnjaci svi da odu? Pa mir je već 17 godina. :neznam

Vrh

PostPostano: 11 stu 2012, 16:31 

Našle junačine djevojku... stoka azijatska.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2012, 16:32 

Metemma je napisao/la:
Našle junačine djevojku... stoka azijatska.

Ovako se smije pisati?

Vrh

PostPostano: 11 stu 2012, 16:32 

Malo su prebukvalno shvatili Alijino ostavljanje Bosne u amanet Erdoganu. Ili nisu ?
Treba im jebati mater čim zinu i spomenu Izebegovića kao nešto pozitivno.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2012, 16:35 

BBC je napisao/la:
Po dolasku u prostorije policije, pripadnici EUFOR-a, vidno pijani, psovali su i provocirali policajce, pokazući identifikacione kartice EUFOR-a i tražili da budu pušteni, pozivajući se na imunitet. Oni su, nakon kraćeg zadržavanja u policiji, pušteni na slobodu.

Kako Srna nezvanično sazaje, pripadnici tuzlanskog LOT tima EUFOR-a su državljani Turske.
[/quote]

Ah, šta ćeš... Zaneli se malo ljudi, pa nisu primetili da to nije grad u kome raja viče "Ovo je Turska".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, Fredericktown i 45 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: