HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 stu 2025, 13:45.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 1361  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Dešavanja u Republici Srpskoj
PostPostano: 22 svi 2013, 15:17 

Lebowski je napisao/la:
Koja je donja granica broja Srba u državi kada prelazite u prisvajanje teritorija?

Pa zar se u BiH ne govori da je BiH i srpska, između ostalog. Ako je tako, kako Srbi mogu prisvajati nešto što je njihovo već?

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:18 

aleksije radicevic je napisao/la:
Pa ajde onda da definišemo princip: autonomije su loše. Pa zašto onda RS da ide tim putem ako bi mogla da se ujedini sa Srbijom. Šta nam uopšte znači ta nezavisna RS, ili federacija RS i Srbije, ili autonomije RS u Srbiji. Mislim, sve su te mogućnosti bolje u odnosu na ovo danas, ali sve su gore od potpunog ujedinjenja. A onda se u Beogradu boriti za napredak prekodrinskih krajeva.

Morali biste pročitati i ono što sam napisao na prethodnoj/prethodnim stranicama da biste znali da sam i ja za srpsku državu bez bilo kakvih autonomija njenih dijelova a Vojvodina je u priču uletila kao primjer da ne možemo pričati o tome sve dok je gospodin Čanak omiljeni šoumen u srpskim TV kućama a publika sa oduševljenjem plješće na njegove šale i pošalice i njegovo virtuozne klavirske dionice, valjda kako bi se usput ljudima svidjelo i ono o čemu on godinama drobi. Jebiga, vi ste se srodili s tim ali sa strane te stvari izgledaju baš kao driblanje mladih majmuna koji vam plješću dok im psujete sve po spisku.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:19 

Moje je mišljenje da je bolje da taj problem Istočne Hercegovina rešava Beograd i ujedinjena Srbija, nego nezavisna RS ili RS u BiH pa svi zajedno.

Beograd je inače izuzetno uspešan u rešavanju takvih pitanja. :zubati

Najbolje je da postoji jedan siguran i stabilan okvir, pa da problem rešavaju Hercegovci sami uz pomoć centralne vlasti.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:23 

Agathonikos je napisao/la:
Morali biste pročitati i ono što sam napisao na prethodnoj/prethodnim stranicama da biste znali da sam i ja za srpsku državu bez bilo kakvih autonomija njenih dijelova a Vojvodina je u priču uletila kao primjer da ne možemo pričati o tome sve dok je gospodin Čanak omiljeni šoumen u srpskim TV kućama a publika sa oduševljenjem plješće na njegove šale i pošalice i njegovo virtuozne klavirske dionice, valjda kako bi se usput ljudima svidjelo i ono o čemu on godinama drobi. Jebiga, vi ste se srodili s tim ali sa strane te stvari izgledaju baš kao driblanje mladih majmuna koji vam plješću dok im psujete sve po spisku.

Žao mi je, ali ja uz svu dobru volju, ma koliko Čanak neko bio iritantan, tome ne mogu da pridam toliku težinu. Ne možemo da uzdižemo Čanka na nivo presudnog faktora zbog kojeg bismo kalkulisali oko nečega što je prvorzredni nacionalni interes, da ne kažem, sveti cilj. Imati mogućnost za sprovođenje tog interesa a ne sprovesti ga pod bilo kojim izgovorom, je nešto što ne mogu da shvatim.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:25 

Uspješno ste ocijepili i pripojili RS Srbiji, virtualno :D

Kakav je scenario za obnavljanje RSK i pripajanje ?Ipak je ovo hrvatski Forum.Red je da susjede upoznate dragi Srbi sa planovima ..

Mozda bude " Tornada " u HR, kad oslobodilačka vojska krene :D
Mi bosanske patriJote smo potučene u CuNaMiju :D

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:25 

Jagnjeca brigada je napisao/la:

Beograd je inače izuzetno uspešan u rešavanju takvih pitanja. :zubati

Najbolje je da postoji jedan siguran i stabilan okvir, pa da problem rešavaju Hercegovci sami uz pomoć centralne vlasti.

Kad sam rekao Beograd, mislio sam na to što si ti lepo rekao: stabilan i bezbedan okvir.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:29 

računajući da je to stvar koja se sama po sebi nameće ako imalo pratite genezu nečije potrebe za autonomijom do želje za nezavisnošću, gospodine Karmelo.

A koji se onda zaključak nameće kada uzmemo u obzir da vama u RS ne bi bila dovoljna ni autonomija u sastavu Srbije, nego bi želeli federalnu jedinicu? :D

I razlog zbog kojeg bi vi želeli da imate federalnu jedinicu je taj da bi izbegli da budete u sastavu Srbije. :D

A o autonomiji Vojvodine smo i govorili u kontekstu budućeg ujedinjenja Srbije i RS.

Gospodine Agathonikos, manite me tih vaših autonomaških fora. Recite lepo i iskreno da mrzite Srbiju i da vam je mrska i sama pomisao da budete deo nje. Treba da raščistimo stvari i sa vama. :D

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:33 

SarajkaDjevojka je napisao/la:

Tema je prekrasna i odvija se u jako zanimljivom, bh. patriotskom smjeru. Ne smetajte. Ima "genocid" tema 100-inu, idi na neku od njih.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:34 

Pa ajde onda da definišemo princip: autonomije su loše. Pa zašto onda RS da ide tim putem ako bi mogla da se ujedini sa Srbijom. Šta nam uopšte znači ta nezavisna RS, ili federacija RS i Srbije, ili autonomije RS u Srbiji. Mislim, sve su te mogućnosti bolje u odnosu na ovo danas, ali sve su gore od potpunog ujedinjenja. A onda se u Beogradu boriti za napredak prekodrinskih krajeva.

Jedan narod,jedan vođa,jedan glavni grad , jel to vizija vaša Agatone?!

Kad bi se i RS ujedinila sa Srbijom i sve autonomije nestale bosanski lobi bi tu državu doveo do toga da Srbija po prvu put u istoriji hoće da se odvoji od nekoga jer ne bi mogli izdržati ludilo bosanskog lobija.

Tako da bi ti u trenutku odvajanja Srbije od RS-a zajedno sa svojim istomišljenicima nosio majce sa natpisom "Srbija je srce Srbije" i "Srbija je Srbija". :zubati

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:35 

Žao mi je, ali ja uz svu dobru volju, ma koliko Čanak neko bio iritantan, tome ne mogu da pridam toliku težinu. Ne možemo da uzdižemo Čanka na nivo presudnog faktora zbog kojeg bismo kalkulisali oko nečega što je prvorzredni nacionalni interes, da ne kažem, sveti cilj. Imati mogućnost za sprovođenje tog interesa a ne sprovesti ga pod bilo kojim izgovorom, je nešto što ne mogu da shvatim.

Ja recimo pridajem jer preko njega i njemu sličnih se i plasiraju ideje po kojima je nekakva autonomija dijela srpskog naroda u odnosu na ostatak srpstva, mnogo prirodnija stvar od ideje da bi tu autonomiju trebalo ukinuti, što je paradoks koji je postao tako normalan da se prima među ljude. Neko vas odrađuje s ciljem da nelogičnost smatrate logikom pa otud i to frenetično pljeskanje njegovim klavirskim bravurama.

Odoh sad a vi nastavite s pisanjem. Što bi rekla ova internet/mobilni telefon omladina, pozzz.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:40 

Junuz Djipalo je napisao/la:
SarajkaDjevojka je napisao/la:

Tema je prekrasna i odvija se u jako zanimljivom, bh. patriotskom smjeru. Ne smetajte. Ima "genocid" tema 100-inu, idi na neku od njih.

Otjerali su te tvoji sa tema o istospolnim zajednicama i definiciji braka pa sad si došao da koristiš status Hrvata i maltretiraš ovdje ?

Skontaj da nisi nigdje prispio.Jednostavno si nesHvaćen.Ovo je ono H kod Bośnjaka Hjunuze drahgi :sega

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:44 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Gospodine Agathonikos, manite me tih vaših autonomaških fora. Recite lepo i iskreno da mrzite Srbiju i da vam je mrska i sama pomisao da budete deo nje. Treba da raščistimo stvari i sa vama. :D

Prije nego što odem, gospodine Karmelo, nađite nekog klinca od 12 godina pa ova pisanja nastavite s njim. Meni reći da mrzim Srbiju je ono baš kulerski i evo sve pičke s foruma su se ovlažile na ovu konstataciju. Pravi ste macho i vjerujem da nema pičke koju ne biste mogli jebati, čim bi pročitala ovo.

Aj sad idem konačno pa nastavljamo sa spikom. Pozzz i vama, gospodine Karmelo i manje ovakvih fora je su baš nepotrebne mada će i gospodin Junuz ovlažiti na njih, što je ono baš po njegovom istančanom ukusu :D

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:47 

Aj sad idem konačno pa nastavljamo sa spikom. Pozzz i vama, gospodine Karmelo i manje ovakvih fora je su baš nepotrebne mada će i gospodin Junuz ovlažiti na njih, što je ono baš po njegovom istančanom ukusu :D

Pa i jest, nikad mi nije bilo jasno što ćete u Srbiji, ipak ste zapad za nju. Ni dio najzaostalijeg naroda u Europi nije htio u njoj živjet. :laugh

Sviđa mi se kad razmišljate o alternativama.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:50 

Napucaj ih Junuze. Ja ću ih dočekati iza ćoška na voley. Mamicu im memorandumsku.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:54 

Nema prave rasprave ne forumu dok se ne skupe Srbi. :sega

Junuz Djipalo je napisao/la:
Ni dio najzaostalijeg naroda u Europi nije htio u njoj živjet. :laugh

De nemoj tako ošto o sebi.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 15:55 

Doći u poziciju da se bira između prisajedinjenja RS Srbiji i nezavisne RS, pa izabrati nezavisnu RS, pod bilo kojim izgovorom je suludo. To je propuštanje prilike da se zauvek reše problemi sa između RS i ostatka BiH.
Bilo kakvo opravdanje je ustvari traženje načina da rukovodeća struktura u RS zadrži fotelje i posle eventualnog odvajanja od BiH. I ma kako neko objašnjavao zašto je bolje da su RS i Srbija dve posebne države, to ne bi imalo značajnu podršku u RS. Narod prosto želi ujedinjenje. Narod se ponaša kao da je već deo Srbije. Svaki Srbin iz RS kada ode u inostranstvo govori da je iz Srbije.

Pozicija nezavisnosti je pitanje trenutka.
Što se tiče ujedinjenja apsolutno to niko ne spori. Samo građani RS ne žele sticati utisak da su nekom utješna nagrada, niti kako to gosn Aga reče repa bez korijena. Na kraju krajeva 30 000 života je dato da bi se došlo do slobode i otadžbine,to se ni u jednom trenutku ne smije zaboraviti.
I opet ponavljam niko od nas u RS ne spori da je Srbija matica (mada je i to danas relativno,čak i kod življa u Srbiji),samo kažemo da bi bilo lijepo da i RS ima ljude koji će je predstavljati. Jer se tu ne radi o ideologijama,niti politikama,radi se o jedinstvu,a kad je tako svi moraju biti jednaki...

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:00 

Carmello Šešelj je napisao/la:

Prije nego što odem, gospodine Karmelo, nađite nekog klinca od 12 godina pa ova pisanja nastavite s njim. Meni reći da mrzim Srbiju je ono baš kulerski i evo sve pičke s foruma su se ovlažile na ovu konstataciju. Pravi ste macho i vjerujem da nema pičke koju ne biste mogli jebati, čim bi pročitala ovo.

Gospodine Agathonikos, iako vam danas, koliko vidim, ne radi detektor za ironiju i sarkazam, mogli ste barem da primetite emotikon ovog oblika :D koji bi trebao da naglasi da se radi o zajebanciji a ne ozbiljnoj optužbi da mrzite Srbiju..

Budite mi dobro, gospodine Agathonikos.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:02 

storaB je napisao/la:
Doći u poziciju da se bira između prisajedinjenja RS Srbiji i nezavisne RS, pa izabrati nezavisnu RS, pod bilo kojim izgovorom je suludo. To je propuštanje prilike da se zauvek reše problemi sa između RS i ostatka BiH.
Bilo kakvo opravdanje je ustvari traženje načina da rukovodeća struktura u RS zadrži fotelje i posle eventualnog odvajanja od BiH. I ma kako neko objašnjavao zašto je bolje da su RS i Srbija dve posebne države, to ne bi imalo značajnu podršku u RS. Narod prosto želi ujedinjenje. Narod se ponaša kao da je već deo Srbije. Svaki Srbin iz RS kada ode u inostranstvo govori da je iz Srbije.

Što se tiče ujedinjenja apsolutno to niko ne spori. Samo građani RS ne žele sticati utisak da su nekom utješna nagrada, niti kako to gosn Aga reče repa bez korijena. Na kraju krajeva 30 000 života je dato da bi se došlo do slobode i otadžbine,to se ni u jednom trenutku ne smije zaboraviti.
I opet ponavljam niko od nas u RS ne spori da je Srbija matica (mada je i to danas relativno,čak i kod življa u Srbiji),samo kažemo da bi bilo lijepo da i RS ima ljude koji će je predstavljati. Jer se tu ne radi o ideologijama,niti politikama,radi se o jedinstvu,a kad je tako svi moraju biti jednaki...

Alo pećinski lobi , daj da te malo obrazujem.

Srbiju ne bi smeli shvatati kao maticu , to sam već govorio Agatonu , jer za mene je i RS matica srpskog naroda jednaka Srbiji , i sve dok Srbiju zovete maticom neko će početi srati o stvaranju velike Srbije i fašizmu.

Ovo je 21.vek , i ovo moderno doba se ne stvaraju države zarad mahanja zastavama i skupu celog srpskog stada na livadi , već zbog pravljenja demokratskog društva gde živi vladavina prava i pravna država.

A pošto vas demokratsko društvo ne zanima , onda nikaD neće biti nezavisne RS jer ljudi bez demokratksog kapaciteta gde vlada "bosanski i pećinski lobi" nemaju prava na takvo šta.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:03 

storaB je napisao/la:

Ljudi, ali stvarno nema razloga da tako gledamo na to. Mi imamo sve razloge da se smatramo jednim društvom jer na razne načine uvezani. Bili smo i ista država, a sad smo podeljeni ludačkom košuljom Brozovih granica. Ako to možemo rešiti, ne treba sada tražiti izgovore da ne rešavamo. I to isticanje navodne utešne nagrade Srbiji, otvara pitanje: utešne nagrade za šta? Pa valjda za neku borbu da se ujedinimo.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:03 

Citat:
Sjećanje na stradanje 12 beba

Polaganjem vijenaca i cvijeća na spomen-obilježje "Život", u centru Banjaluke, danas je obilježena 21 godina od smrti 12 beba u banjalučkom Kliničkom centru.
Željka Tubić, majka jedne od tragično preminulih beba, rekla je obraćajući se skupu da je maj za majke umrlih beba mjesec prepun tuge i bola i razočarenja, 21. po redu.

Ona je navela da bi djeca ovih dana proslavljala svoj 21. rođendan, ali da im majke, umjesto rođendanskih torti i svjećica, danas pale svijeće na groblju.
"Bol je nepodnošljiv, sjećanja se vraćaju na maj 1992. godine - rat, njihovi očevi na braniku otadžbine, majke nemoćne, Savjet bezbjednosti UN neumoljiv da dozvoli prevoz kiseonika u Klinički centar u Banjaluci, a životi naših beba se gase, jedan po jedan...", rekla je Tubićeva.

Ona je istakla da se 12 života ugasilo jer su rođeni u zemlji za koju svjetski moćnici smatraju da u njoj žive loši ljudi.
Tubićeva je rekla da je danas, nakon 21 godinu, tuga majki još veća, jer boli spoznaja da i nakon toliko vremena još niko nije odgovarao za ovaj zločin.
"I da još niko od naše vlasti nije pokrenuo tužbu protiv svjetskih moćnika koji su nam ubili djecu, da ovaj datum nije uveden u udžbenike istorije, da nova pokoljenja ne zaborave stradanja beba i da znaju da su njihovi životi ugrađeni u temelje naše Republike Srpske u kojoj danas slobodno živimo", rekla je Tubićeva.

Ona je dodala da je smrt "12 zvjezdica" bila motiv Vojsci Republike Srpske da krenu u svoju najveću bitku, proboj koridora nazvan "Koridor života".

Tubićeva je izrazila očekivanje da će neko za ovaj zločin ipak odgovarati i zahvalila gradu Banjaluka, Vladi Srpske i svima koji su danas posjetili spomen-obilježje.
"Nadam se da ćete uvijek biti uz nas i da nećete zaboriti nijedan budući maj, da nećete zaboraviti 1992. godinu i da ćete učiniti sve što je u vašoj moći da se ovakav zločin nikada više i nigdje ne ponovi", poručula je Tubićeva.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da će se Banjaluka uvijek prisjećati ovog tragičnog, nemilog događaja, te da je spomen obilježje "Život" podignut kao znak sjećanja svojevrsni zapis o ovom tragičnom događaju, ali i podsjetnik svima onima koji dolaze i prolaze kroz ovaj grad na jednu tragediju koja je zadesila ovaj narod.
Gavranović je rekao da je i današnja kiša puna simbolike, ističući da su to možda suze majke te djece, ali i suze cijele Republike Srpske za tom djecom jer su ona nevino stradala zbog, kako je rekao, okrutnosti najviših svjetskih moćnika u to vrijeme.
Tadašnji načelnik Dječije klinike Miloš Bajić rekao je da su ti dani bili najteži u njegovom radnom vijeku.

"Mi doktori dijelimo smrti na one koje su posljedica nemoći medicine i to nam lakše pada, ali smrti koje su bile posljedica toga što nam neko nije dao lijek strašan je osjećaj", rekao je Bajić.

Citat:
Vijence na spomenik 12 banjalučkih beba, pored majki tragično stradale djece, položili su i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović sa ministrima, direktor Policije Gojko Vasić, konzul Srbije u Banjaluci, predstavnici Kliničkog centra Banjaluka, Republičke organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, Saveza logoraša, Udruženja žena žrtava rata Republike Srpske i Crvenog krsta.

Skulptura "Život" izgrađena je u centru Banjaluke kao znak sjećanja na 12 beba, ali i kao podsjetnik i pomen svoj djeci koja su stradala u proteklom ratu.
Na Odjeljenju za intenzivnu njegu banjalučkog porodilišta od 22. maja do 19. juna 1992. godine umrlo je 12 novorođenčadi zbog nedostatka kiseonika koji nije mogao da bude dopremljen iz Beograda, jer je Savjet bezbjednosti UN zabranio let nad teritorijom BiH.

Kiseonik za djecu nije dostavljen uprkos brojnim apelima javnosti i činjenici da su svi zvaničnici Unicefa i međunarodnih humanitarnih organizacija bili upoznati o teškoj situaciji u kojoj se nalazila banjalučka Klinika za dječije bolesti.

Sedam dana nakon smrti posljednje bebe, Vojska Republike Srpske uspostavila je koridor sa Srbijom.
Trinaesta beba je preživjela, ali je bitku za život izgubila nakon 13 godina, dok četrnaesta beba ima posljedice koje će nositi cijelog života.

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:08 

joe enter je napisao/la:

Srbiju ne bi smeli shvatati kao maticu , to sam već govorio Agatonu , jer za mene je i RS matica srpskog naroda jednaka Srbiji , i sve dok Srbiju zovete maticom neko će početi srati o stvaranju velike Srbije i fašizmu.

Ovo je 21.vek , i ovo moderno doba se ne stvaraju države zarad mahanja zastavama i skupu celog srpskog stada na livadi , već zbog pravljenja demokratskog društva gde živi vladavina prava i pravna država.

A pošto vas demokratsko društvo ne zanima , onda nikaD neće biti nezavisne RS jer ljudi bez demokratksog kapaciteta gde vlada "bosanski i pećinski lobi" nemaju prava na takvo šta.

Izvini Joe, ali ja sam za ujedinjenje, ne iz nacionalističkih, nego iz demokratskih razloga. Polazim od pretpostavke da narod i u Srbiji i u RS želi to ujedinjenje. A jedno vreme je i bio ujedinjen.
Kojom to logikom može da se objasni da je demokratija strpati Srbe u isti državni okvir sa Bošnjacima i Hrvatima, ili Hrvate sa Srbima i Bošnjacima, kad znamo šta misle jedni o drugima, a sprečavati ujedinjenje Srba i Srba?

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:10 

storaB je napisao/la:

Ljudi, ali stvarno nema razloga da tako gledamo na to. Mi imamo sve razloge da se smatramo jednim društvom jer na razne načine uvezani. Bili smo i ista država, a sad smo podeljeni ludačkom košuljom Brozovih granica. Ako to možemo rešiti, ne treba sada tražiti izgovore da ne rešavamo. I to isticanje navodne utešne nagrade Srbiji, otvara pitanje: utešne nagrade za šta? Pa valjda za neku borbu da se ujedinimo.

Mi (Srbi) jesmo jedno društvo,to ko spori,pravac neuropsihijatar.Sa svim svojim regionalnim karakteristikama, mizernim razlikama...

Tačno tako ludačkom košuljom zločinca Josipa. Ali ovog puta moramo svi zajedno biti racionalni,ne smijemo nasjedati, a to je upravo ono što su radili prvo Zoran,pa Boris,nasjedali i igrali po tuđoj melodiji,a da NIKAKVE KORISTI NISU IMALI.
Zbog svega navedenog, itekako treba biti oprezan,ja znam lično ljude koji su srpske nacionalnosti (izdajnike i razne NVO ne ubrajam) koji kažu, koji će nam djavo teritorija Kosmeta kad na njoj imamo 1,5 miliona neprijatelja i 0,1 milion našeg naroda,neka nam RS gdje ima preko milion našeg naroda.... Ali...

Nisam baš htio da to utješna izgleda degutantno. ;) Srbiji niko ne može davati utješnu nagradu,jer su joj mnogi dosta toga oteli,ne postoji nagrada koja će tu bol nadoknaditi.

Govorim o nečemu drugome, Srbija mora prvenstveno unutrašnje stvari riješiti,zabraniti teroriste i secesioniste, ukinuti raznorazne agente, mora misliti o SVOM STANOVNIKU više nego o STRANOM! Tek tada kada riješi sva ta pitanja i dokaže da IMA STAV, doći će bolji dani. A Republika Srpska akobogda će ući u sastav te i takve MODERNE,PONOSNE I EKONOMSKI JAČE (ovo ekonomski jače, ne znači interesni segment).

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:14 

joe enter je napisao/la:
storaB je napisao/la:

Kada uspješno savladate pojmove đenosajd i demokratija,možemo diskutovati,do tada nema smisla, jer ja nisam učitelj. :evotigana

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:18 

joe enter je napisao/la:

Izvini Joe, ali ja sam za ujedinjenje, ne iz nacionalističkih, nego iz demokratskih razloga. Polazim od pretpostavke da narod i u Srbiji i u RS želi to ujedinjenje. A jedno vreme je i bio ujedinjen.
Kojom to logikom može da se objasni da je demokratija strpati Srbe u isti državni okvir sa Bošnjacima i Hrvatima, ili Hrvate sa Srbima i Bošnjacima, kad znamo šta misle jedni o drugima, a sprečavati ujedinjenje Srba i Srba?

Pa i ja sam za ujedinjenje ali nikako u skorijem vremenu jer smo demokratski nezreli.

Ali sam za nezavisnu Republiku Srpsku upravo zbog toga što svaki zajednički politički život sa Hrvatima i Muslimanima je ravan genocidu.

Nema ujedinjavanja po etničkom principu već samo po demokatskim željama i htenjima građana obe države gde vladaju ljudska prava i pravna država i građanska svest.

Zamisli sad da se ujedine RS i Srbija sa glavnim gradom Beogradom?! , koji bi to cirkus bio i kako bi za kratko vreme upravo ovi RS rekli :"Ma jebem ti ja ovo kad meni onaj sa Čukarice kroji kapu".

Vrh

PostPostano: 22 svi 2013, 16:19 

storaB je napisao/la:
Mi (Srbi) jesmo jedno društvo,to ko spori,pravac neuropsihijatar.Sa svim svojim regionalnim karakteristikama, mizernim razlikama...

Tačno tako ludačkom košuljom zločinca Josipa. Ali ovog puta moramo svi zajedno biti racionalni,ne smijemo nasjedati, a to je upravo ono što su radili prvo Zoran,pa Boris,nasjedali i igrali po tuđoj melodiji,a da NIKAKVE KORISTI NISU IMALI.
Zbog svega navedenog, itekako treba biti oprezan,ja znam lično ljude koji su srpske nacionalnosti (izdajnike i razne NVO ne ubrajam) koji kažu, koji će nam djavo teritorija Kosmeta kad na njoj imamo 1,5 miliona neprijatelja i 0,1 milion našeg naroda,neka nam RS gdje ima preko milion našeg naroda.... Ali...

Nisam baš htio da to utješna izgleda degutantno. ;) Srbiji niko ne može davati utješnu nagradu,jer su joj mnogi dosta toga oteli,ne postoji nagrada koja će tu bol nadoknaditi.

Govorim o nečemu drugome, Srbija mora prvenstveno unutrašnje stvari riješiti,zabraniti teroriste i secesioniste, ukinuti raznorazne agente, mora misliti o SVOM STANOVNIKU više nego o STRANOM! Tek tada kada riješi sva ta pitanja i dokaže da IMA STAV, doći će bolji dani. A Republika Srpska akobogda će ući u sastav te i takve MODERNE,PONOSNE I EKONOMSKI JAČE (ovo ekonomski jače, ne znači interesni segment).

Ok, ali te stvari se ne rešavaju tako. Treba imati u vidu šta većina želi, a ako manjina govori nešto drugo, to je njeno pravo. Srbija ne može ukinuti demokratiju zato što joj iz RS to neko sugeriše, niti RS treba da je ukida. Ni treba olako suditi o Đinđiću i Tadiću. Ja sam prvog bezrezervno podržavao, a drugog povremeno, upravo verujući da rešavaju važne probleme ne samo za Srbiju nego za Srbe u celini.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 34005 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 1361  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: EroLogija, iprodano i 55 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: