|
|
Stranica: 1234/1361.
|
[ 34005 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:43 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: U Bosni su, nek ne postoje Bitno da smo ukinuli nakaradne izmišljotine tipa srbinja, srpskog sarajeva i tako tih gluposti. Jao, vi kad se zaletite da ukidate... Sto ste ukinuli Republiku BiH? 
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:44 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Džabe pravi, to neće nikad biti grad. Ne kontaš ti to. Ne postoji nikakvo srpsko Sarajevo. Taj smo vam naziv ukinuli. Zvanično je Istočno Sarajevo. Edukuj se kako ti se bar zovu gradovi u entitetu. Jest malo nakaradno, al kad hoćete da budete ''grad'' umjesto sarajevsko predgrađe, šta da se radi. Krkanluk i ovako i onako, nema bitne razlike.
Istočno Sarejevo je srpsko Sarajevo. Srpsko nije naziv nego prisvojna teritorija koja je sada samo srpska. Elem, biće grad. Nekad ste se smijali livadi i ideji a danas se smijete arhitekturi. Vidiš li razliku u vašem smijehu ooooooooooo Muslimane? Ja se ne bih smijao da mi Muslimani prave "predgrađe" Banja Luke. Osjećao bih se tako jadno i poraženo. Kao ti. Haj se zakuni samo da je srpska pa da ti povjerujemo. A evo da ti odmah kažem - nije. Sve je to Bosna i Hercegovina. Biće bosanska favela na ulazu u Sarajevo. Pilići, pekare i ostalo kraj puta. Ja to znam jer tamo prolazim, ti ne znaš. Ti misliš gradi se Istanbul ili Pariz. Tebi je internet popio i to malo mozga što si imao. Ti vidiš slike i misliš evo ga. Realnost sasvim drugačija. Opet ti ponavljam, mi nismo kao vi. Pravite. Da imate gdje živjeti. Samo, daleko je to od Sarajeva, a to i cijene potvrđuju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:44 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Ja se osjecam da sam u BiH, samo kad odem u FBiH ili predjem most na Brci i odem u Kolobaru, u zapadnio dio Brckog.  A inače, gdje se osjećaš da si?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:45 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Istočno Sarejevo je srpsko Sarajevo. Srpsko nije naziv nego prisvojna teritorija koja je sada samo srpska.
Elem, biće grad. Nekad ste se smijali livadi i ideji a danas se smijete arhitekturi. Vidiš li razliku u vašem smijehu ooooooooooo Muslimane? Ja se ne bih smijao da mi Muslimani prave "predgrađe" Banja Luke. Osjećao bih se tako jadno i poraženo. Kao ti.
Naravno da ''Srpsko'' nije naziv jer smo vam to ukinuli, kao i mnogo toga. U pravu si, ja se osjećam jadno kad vidim Lukavicu. Doduše, slično osjećam koju god vukojebinu da vidim. Jadno se osjeća neko ko je Šeher zamijenio tim selom. Zamisli otišao si iz Sarajeva u Miljevinu. Ili Kopače. I napravili ti mini favelu. Bijedne kućice. I ti tu treba da živiš nakon Sarajeva. Horor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:46 |
|
|
Nevolje u crvenoj koaliciji: Lopovi ne vole konkurenciju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:46 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: U Bosni su, nek ne postoje Bitno da smo ukinuli nakaradne izmišljotine tipa srbinja, srpskog sarajeva i tako tih gluposti. Jao, vi kad se zaletite da ukidate... Sto ste ukinuli Republiku BiH?  Republika BiH je bila jedna od republika Jugoslavije. Dovoljno je Bosna i Hercegovina 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:49 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Jao, vi kad se zaletite da ukidate... Sto ste ukinuli Republiku BiH?  Republika BiH je bila jedna od republika Jugoslavije. Dovoljno je Bosna i Hercegovina  U SFRJ je bila SR BiH. Posle referenduma, pa sve do Vasingtonskog sporazuma - RBiH. Dakle, van Jugoslavije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:50 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Istočno Sarejevo je srpsko Sarajevo. Srpsko nije naziv nego prisvojna teritorija koja je sada samo srpska.
Elem, biće grad. Nekad ste se smijali livadi i ideji a danas se smijete arhitekturi. Vidiš li razliku u vašem smijehu ooooooooooo Muslimane? Ja se ne bih smijao da mi Muslimani prave "predgrađe" Banja Luke. Osjećao bih se tako jadno i poraženo. Kao ti.
Naravno da ''Srpsko'' nije naziv jer smo vam to ukinuli, kao i mnogo toga. U pravu si, ja se osjećam jadno kad vidim Lukavicu. Doduše, slično osjećam koju god vukojebinu da vidim. Jadno se osjeća neko ko je Šeher zamijenio tim selom. Koji Šeher? Pa bliža je npr. crkva u Miljevićima Bašćaršiji nego Novo Sarajeva i Dobrinja. Tu smo mi Muslimane. Tebi iznad glave. novovrijeme je napisao/la: Pogled iz Srbije na Smogojevo. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:50 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Ja se osjecam da sam u BiH, samo kad odem u FBiH ili predjem most na Brci i odem u Kolobaru, u zapadnio dio Brckog.  A inače, gdje se osjećaš da si? Pitaj svoga djeda (ako je ziv) sta je ili sta je bio, pa ces znati, gdje se osjecam da sam. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:53 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: A inače, gdje se osjećaš da si? Pitaj svoga djeda (ako je ziv) sta je ili sta je bio, pa ces znati, gdje se osjecam da sam.  Pusti šuplju, ti si ono u Brčkom? Deda živ i zdrav, okretan i pokretan još, na pragu 90-te. Šta on ima s tobom gdje se ti osjećaš da si? Odgovori, nije mrtva glava.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:58 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Pitaj svoga djeda (ako je ziv) sta je ili sta je bio, pa ces znati, gdje se osjecam da sam.  Pusti šuplju, ti si ono u Brčkom? Deda živ i zdrav, okretan i pokretan još, na pragu 90-te. Šta on ima s tobom gdje se ti osjećaš da si? Odgovori, nije mrtva glava. Krv nije voda, ako postujes svoje pretke, onda dobro znas ko si i sta si. Osim toga, pitaj svoga djeda, ako ga jos sluh sluzi, sta je bio po nacionalnosti i to decenijama. Moj ti odgovor lezi u tom pitanju. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 15:59 |
|
|
To su sve procesi koji su van dometa Bosnjaka. Govorim o tim "ukidanjima". Hrvatska je npr. ukinula kunu. Sustina je da li Bosnjaci vladaju u RS. Da li vladaju u BiH? Koliko slusam njihove bosnjacke medije, u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima. A oni srecni sto BiH postoji. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:01 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7423 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Rutinerr je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Pitaj svoga djeda (ako je ziv) sta je ili sta je bio, pa ces znati, gdje se osjecam da sam.  Pusti šuplju, ti si ono u Brčkom? Deda živ i zdrav, okretan i pokretan još, na pragu 90-te. Šta on ima s tobom gdje se ti osjećaš da si? Odgovori, nije mrtva glava. Vlado Rus je vaš.Ne ide u đamiju,nema arapsko ime ali je po svojim intelektualnim sposobnostima tipičan Bošnjak 1995.
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:03 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pusti šuplju, ti si ono u Brčkom? Deda živ i zdrav, okretan i pokretan još, na pragu 90-te. Šta on ima s tobom gdje se ti osjećaš da si? Odgovori, nije mrtva glava. Krv nije voda, ako postujes svoje pretke, onda dobro znas ko si i sta si. Osim toga, pitaj svoga djeda, ako ga jos sluh sluzi, sta je bio po nacionalnosti i to decenijama. Moj ti odgovor lezi u tom pitanju.  Šta god da je bio, jugoslovenska takija prošla. Niste uspjeli u naumu, idemo dalje. A Brčko je u BiH, samo za tvoju informaciju 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:03 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7423 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
aleksije radicevic je napisao/la: To su sve procesi koji su van dometa Bosnjaka. Govorim o tim "ukidanjima". Hrvatska je npr. ukinula kunu. Sustina je da li Bosnjaci vladaju u RS. Da li vladaju u BiH? Koliko slusam njihove bosnjacke medije, u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima. A oni srecni sto BiH postoji.  Drugim riječima Bosna zulum čini Bošnjacima.Bosna je dušmanin Bošnjaka.Zbog Bosne se Bošnjaci na leđima zakopčavaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:05 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: To su sve procesi koji su van dometa Bosnjaka. Govorim o tim "ukidanjima". Hrvatska je npr. ukinula kunu. Sustina je da li Bosnjaci vladaju u RS. Da li vladaju u BiH? Koliko slusam njihove bosnjacke medije, u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima. A oni srecni sto BiH postoji.  To je kao da bih ja pitao da li Srbi mogu sutra da kažu RS izlazi iz BiH? Neke stvari su malo komplikovanije ovdje nego kad ih ti gledaš s te udaljenosti. Ne želiš da budeš intertnet rudonja kao novovrijeme, to sam siguran.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:05 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Krv nije voda, ako postujes svoje pretke, onda dobro znas ko si i sta si. Osim toga, pitaj svoga djeda, ako ga jos sluh sluzi, sta je bio po nacionalnosti i to decenijama. Moj ti odgovor lezi u tom pitanju.  Šta god da je bio, jugoslovenska takija prošla. Niste uspjeli u naumu, idemo dalje. A Brčko je u BiH, samo za tvoju informaciju  A u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima, tj. vladavina nebosnjacke "manjine" nad Bosnjacima. Rece prekjuce akademik Esad Durakovic. A i drugi akademici se slazu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:06 |
|
|
Srpsčanin je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Pusti šuplju, ti si ono u Brčkom? Deda živ i zdrav, okretan i pokretan još, na pragu 90-te. Šta on ima s tobom gdje se ti osjećaš da si? Odgovori, nije mrtva glava. Vlado Rus je vaš.Ne ide u đamiju,nema arapsko ime ali je po svojim intelektualnim sposobnostima tipičan Bošnjak 1995. Misliš neko kao Vojin Ma vuče malo više na vas, pogotovo kad krene s ''historijom'', tu vidimo kojem jatu leti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:07 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: To su sve procesi koji su van dometa Bosnjaka. Govorim o tim "ukidanjima". Hrvatska je npr. ukinula kunu. Sustina je da li Bosnjaci vladaju u RS. Da li vladaju u BiH? Koliko slusam njihove bosnjacke medije, u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima. A oni srecni sto BiH postoji.  To je kao da bih ja pitao da li Srbi mogu sutra da kažu RS izlazi iz BiH? Neke stvari su malo komplikovanije ovdje nego kad ih ti gledaš s te udaljenosti. Ne želiš da budeš intertnet rudonja kao novovrijeme, to sam siguran. Pa nisu samo za Srbe komplikovanije stvari, nego mnogo toga bi i Bosnjaci hteli da ucine, ali ne mogu. Npr. da sprece proslave Dana RS, da uvedu bosanski jezik u RS, da potpisu ugovor Islamske zajednice sa BiH intitucijama...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:09 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: To je kao da bih ja pitao da li Srbi mogu sutra da kažu RS izlazi iz BiH? Neke stvari su malo komplikovanije ovdje nego kad ih ti gledaš s te udaljenosti. Ne želiš da budeš intertnet rudonja kao novovrijeme, to sam siguran. Pa nisu samo za Srbe komplikovanije stvari, nego mnogo toga bi i Bosnjaci hteli da ucine, ali ne mogu. Npr. da sprece proslave Dana RS, da uvedu bosanski jezik u RS, da potpisu ugovor Islamske zajednice sa BiH intitucijama... Naravno, komplikovano nam je svima i niko ne može ništa da uradi, jer ga onaj drugi ili treći ili oba blokiraju. To je jedina istina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:10 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: Srpsčanin je napisao/la: Vlado Rus je vaš.Ne ide u đamiju,nema arapsko ime ali je po svojim intelektualnim sposobnostima tipičan Bošnjak 1995. Misliš neko kao Vojin Ma vuče malo više na vas, pogotovo kad krene s ''historijom'', tu vidimo kojem jatu leti. Vojin je sura varalica i interesĐija.Siroma Vlado je blento,blećak.Idealan za turčenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:10 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Šta god da je bio, jugoslovenska takija prošla. Niste uspjeli u naumu, idemo dalje. A Brčko je u BiH, samo za tvoju informaciju  A u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima, tj. vladavina nebosnjacke "manjine" nad Bosnjacima. Rece prekjuce akademik Esad Durakovic. A i drugi akademici se slazu. Kakva vladavina? Zajednički problem sva tri naroda u BiH je što ih pokušavaju voditi vucibitine i lopine. A nisu realno sposobni ni za šta osim šuplju priču.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:11 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: Pa nisu samo za Srbe komplikovanije stvari, nego mnogo toga bi i Bosnjaci hteli da ucine, ali ne mogu. Npr. da sprece proslave Dana RS, da uvedu bosanski jezik u RS, da potpisu ugovor Islamske zajednice sa BiH intitucijama...
Naravno, komplikovano nam je svima i niko ne može ništa da uradi, jer ga onaj drugi ili treći ili oba blokiraju. To je jedina istina. Mi možemo. Već smo izabrali Vladu i usvojiji budžet. 
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:12 |
|
|
Rutinerr je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: A u BiH je uveden aparthejd nad Bosnjacima, tj. vladavina nebosnjacke "manjine" nad Bosnjacima. Rece prekjuce akademik Esad Durakovic. A i drugi akademici se slazu.
Kakva vladavina? Zajednički problem sva tri naroda u BiH je što ih pokušavaju voditi vucibitine i lopine. A nisu realno sposobni ni za šta osim šuplju priču. BiH i služi samo za to da bi političari mogli da kradu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rutinerr
|
Naslov: Re: Događanja u Republici Srpskoj Postano: 23 sij 2023, 16:14 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Rutinerr je napisao/la: Naravno, komplikovano nam je svima i niko ne može ništa da uradi, jer ga onaj drugi ili treći ili oba blokiraju. To je jedina istina. Mi možemo. Već smo izabrali Vladu i usvojiji budžet.  Upravne jedinice Govorim o državnom nivou. Čak evo i projekti u toj upravnoj jedinici zavise od odluka sa državnog nivoa.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|