HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 08 sij 2025, 00:38.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 272 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija
PostPostano: 21 srp 2011, 21:00 

Madner je napisao/la:
Krajnije je bezobrazno s cinizmom nas pitati zasto nismo odbranili Podrinje, imajuci gore navedene cinjenice na umu. Dodatno otezavajuce u odbrani bilo to sto nam je Srbija bila odma preko Drine. Ove dvije cinjenice, blizina Srbije i nedostatak oruzja se najbolje oslikavaju u tome sto se u mom selu culo kako ceto upali tenk na drugoj strani perucackog jezera te kako se u bunkeru drzi seoska straza sa svega 6 metaka (!)

Jel ti misliš da su Hrvati u Vukovaru bili nešto puno bolje naoružani od muslimana u Podrinju? A isto im je bila Srbija preko rijeke, isto su bili okruženi srpskim selima i još plus su najjače postrojbe JNA (Gardijske brigade) udarale na njega te je odnos u ljudstvu bio još puno nepovoljniji.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:02 

Ne mislim. Pa i Vukovar, kao cijela istocna Slavonija je pala, zar ne?!

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:07 

Agathonikos je napisao/la:
Madner je napisao/la:

Aksam hajrulah Aga. Da od pocetka budemo na cistom, ja nisam Madner sa sarajevo-x. Onako, da ne bude pogrijesnih konotacija..

Samo opušteno, gospodine Madner. Za dotičnog forumaša sa SarajevoX prvi put čujem od vas :D

Ovo je G-Recht sa novim nickom :zubati,nije vise imao ideja za nickove pa poceo uzimat druge.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:07 

Madner je napisao/la:
[

Misli ti sta god hoces. Imas pravo. Dal cu se ja sloziti ili ne, vjerovatno ne. Ali, i ne moramo se oko svega sloziti, ipak je ovo forum. Jos si nasao da prizivas na rat, da tvoja djeca, navodno ne bi, zivjela u mrznji. Sjajan nacin, ti bi sklonio objekt mrznje (Bosnjake). Izvoli druze. Mada mislim da bi naskodio svom ionakonapacenom narodu vise nego zlim zulu(m) Bosnjacima

Rat ne prizivam...ko ga prizivao u kući mu bio...samo kažem da bih puno prije opet ratovao i glavom platio nego da mi vi Komšića birate...
Točno tako...da moja djeca ne bi morala proživljavati ono što sam ja...otkad sam se rodio...Priče o ustašama,četnicima,partizanima,kasnije i ******...
Što se tiče sklanjanja samo bih tebe i takve kao ti, koji očigledno vrlo dobro znate o čemu se ovdje radi,da nas jebete u zdrav mozak...i pri tome se smijete i provocirate...
Da,da vas "pismene" sa neta...
Vas i vaše,nazovi pismene političare,gradžane, poput Izetbegovića,Silajdžića,Lagumdžije...
Vas koji mislite na način...Ne mogu nam ništa...Što je naše-naše je...A što je njihovo i naše je...
Jebi ga... više nas je...Ma ko im jebe majku kad nisu primjetili tamo onu neku rupu u Daytonu...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:10 

zapovjednik je napisao/la:
Ovo je G-Recht sa novim nickom :zubati

Ako ako :D

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:11 

Hvala Novem.... :palacgore1

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:12 

Aj, otkrio si zavjeru. Sta sad?

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:12 

Madner je napisao/la:
Ne mislim. Pa i Vukovar, kao cijela istocna Slavonija je pala, zar ne?!

Pa ono jest u neku ruku , ali to se pokazalo kao pirova pobjeda za Srbe. Još par takvih "pobjeda" i od JNA tehnike ne bi ostalo ništa.
Osim toga, u biti to i nije bila pobjeda jer se na koncu hrvatski stijeg ipak zavijorio na Vukovarskom vodotornju.

Ali dobro, da ne skrećemo s teme... Srebrenica...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 21:39 

Dobro, zavijorila je hrvatska zastava u Vukovaru i istocnoj Slavoniji opet tek 1998.godine nakon politickog sporazuma. Da je Bog dao istu sudbinu za na primjer istocnobosanske gradove i opcine poput Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Srebrenice, Rogatice, Foce i Visegrada.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 22:21 

Hebiga kad vam je draze Bugojno, Travnik, Zenicu a posebno Sarajevo cisto imat. Ipak je to zapad, za istocnu Bosnu. :D

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 22:31 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Hebiga kad vam je draze Bugojno, Travnik, Zenicu a posebno Sarajevo cisto imat. Ipak je to zapad, za istocnu Bosnu. :D

Bugojno, Travnik i Zenica se podrazumijevaju. Tu nema nikakve osnove za raspravu o kome pripadaju, jer su u sva tri Bosnjaci bili vecina.

O Sarajevu, i razlozima njegove "cistoce", itekako se moze diskutirati. No, mislim da je tome prvenstveno doprinjeo nalog sa Pala o evakuiranju sarajevskih Srba na od Bosnjaka ociscene teritorije u istocnoj Bosni. Oni Srbi koji nisu htjeli ili mogli iz svog grada o,tici opet su nastradali. Ne od komsija Bosnjaka, nego od mnogobrojnih granata svojih sunarodnjaka sa okolnih brda.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 22:45 

Madner je napisao/la:
Dobro, zavijorila je hrvatska zastava u Vukovaru i istocnoj Slavoniji opet tek 1998.godine nakon politickog sporazuma. Da je Bog dao istu sudbinu za na primjer istocnobosanske gradove i opcine poput Zvornika, Bratunca, Vlasenice, Srebrenice, Rogatice, Foce i Visegrada.

Zavijorili bi se ljiljani u Srbinju ,da nas nije vodio Alija Izmetbegovic i islamski za fildzan drzavu ratnici!

Zato sad mozemo samo da zavijorimo Westendorpovim tarachem i to ne svugdje jer da zamashemo tarachem koji izgleda ovako :bihzastava u nekim djelovima BIH bi nam se onda napili krvi...

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 22:56 

Madner je napisao/la:

Bugojno, Travnik i Zenica se podrazumijevaju. Tu nema nikakve osnove za raspravu o kome pripadaju, jer su u sva tri Bosnjaci bili vecina.

O Sarajevu, i razlozima njegove "cistoce", itekako se moze diskutirati. No, mislim da je tome prvenstveno doprinjeo nalog sa Pala o evakuiranju sarajevskih Srba na od Bosnjaka ociscene teritorije u istocnoj Bosni. Oni Srbi koji nisu htjeli ili mogli iz svog grada o,tici opet su nastradali. Ne od komsija Bosnjaka, nego od mnogobrojnih granata svojih sunarodnjaka sa okolnih brda.

Podrazumijeva se da su cisti?

Prije sukoba su i u Travniku i u Zenici Bosnjaci bili vecina, i bili na vlasti. Ali nije bilo cisto, hebiga trebalo smjestit ljude.

Prvi sukobi su poceli u Rami, kako se to nije podrazumijevalo kao hrvatsko?

Prvi pokolj je bio u Dusini u Zenici, to se isto podrazumijeva?

Meni se podrazumijeva da kad te Srbi istjeraju iz Visegrada da ga pokusas vratit a ne da jurisas na Kresevo, na ljude koji ti nikad nisu nista zlo ucinili....

Toliko o podrazumijevanju...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 23:04 

zlatni_ljiljan je napisao/la:
Madner je napisao/la:

Zavijorili bi se ljiljani u Srbinju ,da nas nije vodio Alija Izmetbegovic i islamski za fildzan drzavu ratnici!

Zato sad mozemo samo da zavijorimo Westendorpovim tarachem i to ne svugdje jer da zamashemo tarachem koji izgleda ovako :bihzastava u nekim djelovima BIH bi nam se onda napili krvi...

Opet predimenzioniranje uloge muslimanskih dragovoljaca. Njih ni tisuca a da vode glavnu rijec? Kakav bi bio ishod da nas je vodio Fikret Abdic, krvnik bijeljinskih Bosnjaka??

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 23:05 

vidim da se spominjao rahmetli Alija, pa me zanima zašto on 1992. nije JNA proglasio agresorom? to je vrijeme dok je JNA rušila BIH i klala muslimane k'o stoku. i zašto odbija Tuđmanovu ponudu o vojnoj suradnji?

ne isključujem mogućnost da je Alija (ne samo on) bio KOS-ovac. jedan detalj:

"Vi zaboravljate da je SDA jedina politička partija u BiH koja nije imala nacionalni predznak. U njenom nazivu se ne spominju ni muslimani ni Bošnjaci, a formirana je pre SDS-a i HDZ-a. Pa, niko nije toliko naivan da poveruje da se u tim vremenima mogla formirati neka politička partija koja prethodno nije prošla detaljne provere jugoslovenskih obaveštajnih službi! Neko je morao dati saglasnost za formiranje prve nacionalne partije u BiH. Obavještajne službe su imale potpunu kontrolu nad svakim segmentom života u Jugoslaviji, a KOS, kao vojna obaveštajna služba, imala je primat nad svim sličnim agencijama", kaže Mustafić.

http://www.islambosna.ba/forum/politika ... /120/?wap2

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 23:13 

Madner je napisao/la:

Prije sukoba su i u Travniku i u Zenici Bosnjaci bili vecina, i bili na vlasti. Ali nije bilo cisto, hebiga trebalo smjestit ljude.

Meni se podrazumijeva da kad te Srbi istjeraju iz Visegrada da ga pokusas vratit a ne da jurisas na Kresevo, na ljude koji ti nikad nisu nista zlo ucinili....

Visegradski Bosnjaci su mahom zavrsili u Drini, tako da tesko mogu zamisliti da su oni jurisali na neku srednjobosansku vukojebinu poput Kreseva. Mislim, od koje strateske vaznosti je bilo zauzeti to selo?

Uopce je demoniziranje podrinjskih Bosnjaka pretjerano. Vojno sposobno stanovnistvo je ili ubijeno ili odvedeno u logore poput Batkovica kraj Bijeljine.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 23:35 

spisak muslimana koji su zajedno s četnicima u okupiranom Vukovaru klali Hrvate:

Citat:
ALIC, ZIJAD, kapetan tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad hrvatskim civilima u Vukovaru, koncem 1991.

CAUSEVIC, MIDHAD, kapetan bojnog broda tzv. JRM, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

HALIKANOVIC, MEHMED, kapetan tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

HODZIC, ELVIR, potporucnik tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

HONDO, HASAN, kapetan tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

KOVACEVIC, IBRAHIM, (Dzevad), roden 26.10.1966. god., osumnjicen da je kao pripadnik policije tzv. SAO Krajine pocinio ratne zlocine nad Hrvatima u Belom Manastiru, kolovoza-rujna 1991.

MESIC, SUAD, kapetan tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

MURATOVIC, SAFET, kapetan tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

OSMANCEVIC, EDIN, kapetan tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

RACIC, HAMDIJA, porucnik tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

SABOVIC, ESAD, potporucnik tzv. JNA, osumnjicen da je pocinio ratne zlocine nad civilima u Vukovaru, studenoga 1991.

bilo ih je još (Zadar, Pakrac,Lipik...), ovo je samo za Vukovar. dosta je muslimana koji su bili u JNA kasnije bili u tzv. ABIH i to na visokim pozicijama. uglavnom, svoj su zanat kako poklati Hrvate naučili još u Hrvatskoj od svojih srpskih mentora, mora se priznati da su barem u BIH i nadmašili i same Srbe.

nepovjerenje između Hrvata i Muslimana je počelo još početkom 90ih, dok je gorjela Hrvatska, dok je JNA "oslobađala" Sarajevo i Kupres...oni su nosali Titove slike i vjerovali u Jugoslaviju.

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 23:42 

Madner je napisao/la:

Visegradski Bosnjaci su mahom zavrsili u Drini, tako da tesko mogu zamisliti da su oni jurisali na neku srednjobosansku vukojebinu poput Kreseva. Mislim, od koje strateske vaznosti je bilo zauzeti to selo?

Uopce je demoniziranje podrinjskih Bosnjaka pretjerano. Vojno sposobno stanovnistvo je ili ubijeno ili odvedeno u logore poput Batkovica kraj Bijeljine.

Istina Junuze...nisu tamo bili samo oni iz istočne Bosne,bilo je tamo i "njiha"i iz zapadne Bosne koje su vraćali iz Hrvatske dobro naoružane nebi li vratili područja oko Sanskog Mosta,Ključa itd odakle ih Srbi protjeraše...Međutim,koliko sam shvatio i njima se svidje Vitez i Lašvanska dolina...
Ne znam koliko im se svidjela,samo znam da su gore morali ratovati po naređenju Sarajeva...očigledno...
Bit će...Lebensraum...

PS Ako nije ovako neka me ispravi netko od Hrvata Srednje Bosne...

Vrh

PostPostano: 21 srp 2011, 23:52 

caruga je napisao/la:
Hvala Novem.... :palacgore1

Molim. :HVO

Vrh

PostPostano: 22 srp 2011, 08:36 

caruga je napisao/la:

Istina Junuze...nisu tamo bili samo oni iz istočne Bosne,bilo je tamo i "njiha"i iz zapadne Bosne koje su vraćali iz Hrvatske dobro naoružane nebi li vratili područja oko Sanskog Mosta,Ključa itd odakle ih Srbi protjeraše...Međutim,koliko sam shvatio i njima se svidje Vitez i Lašvanska dolina...
Ne znam koliko im se svidjela,samo znam da su gore morali ratovati po naređenju Sarajeva...očigledno...
Bit će...Lebensraum...

PS Ako nije ovako neka me ispravi netko od Hrvata Srednje Bosne...

U koji god grad dođeš u središnjoj Bosni i pitaš: ko je protjerivao Hrvate, uvijek domaći kažu kako nisu oni nego ova gamad što je došla sa strane, kako oni protiv susjeda Hrvata nemaju ništa i sl.

Kada se pogledaju postrojbe ABiH koje su sudjelovale u sukobu, doista se to potvrđuje, uvijek su s najviše poginulih brigade koje nisu domicilne u na pr. Travniku, Bugojnu, Zenici. Dakle, uglavnom postrojbe koje su Srbi protjerali. Lebensraum, ali, moram priznat da ih malo i žalim:

Prvo puste da te pokolju jer bacaju cvijeće i govore: to nije naš rat; nakon toga te koriste kao topovsko meso na područjima s kojim ti ljudi nisu imali ništa, i na kraju ih u gradovima u koje su došli smatraju divljanerima koji su došli iz pm, koji su morali s 0 kretat.

I sve to uz zaklinjanje sv. Aliji...

Doista, ti ljudi koje su Srbi protjerali su prošli kalvariju a nisu došli na svoje, nema ih ni u Srebrenici, ni u Višegradu, ni u Zvorniku...

Vrh

PostPostano: 22 srp 2011, 09:02 

I sve to uz zaklinjanje sv. Aliji...

sv.Aliji,svasta od tebe da cujem Junuze.

Vrh

PostPostano: 22 srp 2011, 13:39 

sa Wiki:

U Kreševu je i poslije sklopljenog primirja ostalo Bošnjaka, a bilo ih je i za ratnih sukoba. Kreševom je kružila priča da je Alija Izetbegović gradić Kreševo obećao Fočacima kada ga osvoji Armija BiH. Time se tumači podatak da je medu onima koji su jurišali na Kreševo bilo najviše Bošnjaka iz Foče.

http://hr.wikipedia.org/wiki/Bo%C5%A1nj ... e%C5%A1evo

Vrh

PostPostano: 22 srp 2011, 16:47 

Madner je napisao/la:

Opet predimenzioniranje uloge muslimanskih dragovoljaca. Njih ni tisuca a da vode glavnu rijec? Kakav bi bio ishod da nas je vodio Fikret Abdic, krvnik bijeljinskih Bosnjaka??

Abdest uzeti kad se spominje Babo pod jedan!Kao drugo da Babo nije dao Izmetu mandat da predstavlja Bosnjake,danas bi ti mogao fino da narucish kahvu s rahatlokum u Srbinju bez straha, a isto tako i u Bijeljini,e ali kad hocete "fildzaniju" sabijenu na desetak carshija onda Buyrum...uostalom zaboli me kar za bijeljinske Bosnjake isto kao sto me zaboli kar za banjalucke,prijedorske i ine Bosnjake i Hrvate,e da je na qurcu livade ,al nemere mora se braniti,mora se organizovati otpor,Bijeljinu je uzelo 200 Srba ,pa da su se prackama branili odbranili bi se,al kite malo ,lakshe pobjeci...

ja sam lokal patriota i zaboli me racku sve sto je dalje od Kljucha i V.Kladushe,nije ni nas niko pitao kako nam je...

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

PostPostano: 22 srp 2011, 16:57 

Madner je napisao/la:

Abdest uzeti kad se spominje Babo pod jedan!Kao drugo da Babo nije dao Izmetu mandat da predstavlja Bosnjake,danas bi ti mogao fino da narucish kahvu s rahatlokum u Srbinju bez straha, a isto tako i u Bijeljini,e ali kad hocete "fildzaniju" sabijenu na desetak carshija onda Buyrum...uostalom zaboli me kar za bijeljinske Bosnjake isto kao sto me zaboli kar za banjalucke,prijedorske i ine Bosnjake i Hrvate,e da je na qurcu livade ,al nemere mora se braniti,mora se organizovati otpor,Bijeljinu je uzelo 200 Srba ,pa da su se prackama branili odbranili bi se,al kite malo ,lakshe pobjeci...

ja sam lokal patriota i zaboli me racku sve sto je dalje od Kljucha i V.Kladushe,nije ni nas niko pitao kako nam je...

Mozda bi se Bosnjaci istocne Bosne trebali pridruziti svojim koljacima, kao sto te vi to uradili?

Sta je Srbinje? Gdje to?

Vrh

PostPostano: 22 srp 2011, 17:04 

Madner je napisao/la:

Mozda bi se Bosnjaci istocne Bosne trebali pridruziti svojim koljacima, kao sto te vi to uradili?

Sta je Srbinje? Gdje to?

Sta ti znas ko se kome pridruzio?Sta si chito malo na patriotskom blogu BOSNAE pa mislis da sve znas?
Jedino cijenim Gorazde koje se mukom odbranilo ,ali pokazalo da se sve moze kad se hoce,a ostale jajare koje su pobjegle pa se dosle kurchiti po Sarajevu ,Tuzli itd ni sekunde...

Srbinje je ono u Republici Srpskoj ,a republika smrdska je ona kojoj je puni legitimitet dao tvoj rahmetli preCjednik Ali -Izmet potpisom u Dejtonu

Lem Jelid Ve Lem Juled

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 272 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Tomba17 i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: