|
|
Stranica: 5/11.
|
[ 272 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
VUKsaJUGA
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 15 srp 2011, 23:46 |
|
|
Daj boze srece da im vise niko od hrvata nevjeruje!
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 17 srp 2011, 13:16 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
lionel
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 18 srp 2011, 04:26 |
|
|
Politicare srpske razumijem kad negiraju genocid u Srebrenici i generalno istocnoj BiH jer na taj nacin zele RS prikazat kao legalnu akciju umjesto agresiju..Medjutim narod srpski takodje ne priznaje Srebrenicu sto mi je neshvatljivo,koliko god uzmem u obzir i uticaj medija,politike ipak za 15/16 godina trebalo je valjda doci do neke katarze,da proradi ta svijest kod ljudi dovoljno je da se pogleda onaj snimak ubistva 5oro mladica i da covjek se zapita..Imam osjecaj po komentarima da je mnogima krivo za Srebrenicu jer sad kao Bosnjaci uzimaju poene na osnovu Srebrenice kao u smislu vec 16g mrtvi su sta stalno pricate o tome sta svake godine dizete frku oko toga sto je ocit dokaz koliko smo zatrovani...Mi moramo zivjet zajedno i mozemo zivjet zajedno ali dok ne zavrsimo pricu o zrtvama,logorima,silovanjima dok ne odgovaraju zlocinci,dok se ne prihvati istina ne silom vec odlukama i procedurama,dok ne budu izgradjene sehidske ploce na svim mjestima masovnih stradanja,dok ne budu pronadjeni svi mrtvi po grobnicama,dok ne budu obnovljene kuce povratnicke dok ne zavrsimo taj dio iz proslosti nemamo buducnosti i napretka..taj proces cemo zavrsit dal za 20-30-40 godina nebitno..dotad putuj Evropo nemoj vise cekati na nas i jos nesto ono u vezi fatihe one dvojice u Srebrenici..Na kapiji tuzlanskoj 25 maja(71poginulo) vecina clanova SDP nisu ucili fatihe vjerovatno zbog onog multi-kulti...mene je to zaboljelo jer kod nas muslimana jedino sto covjek moze ucinit za nekog umrlog je da mu prouci fatihu,ne moras klanjat ici u dzamiju al fatiha se obavezno uci umrlim..
|
|
Vrh |
|
|
caruga
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 18 srp 2011, 11:30 |
|
|
Pitao bih nekog ko je nešto bolje upućen u temu Srebrenice...da malo bolje objasni ulogu Nasera Orića u dešavanjima u i oko Srebrenice...posebno period oko pravoslavnog Božića 93`kada su počinjeni izvjesni zločini u Podrinju nad Srbima...između ostalih selo Kravice itd... Ovo što sam čitao po netu i gledao na You tube baca neko novo svetlo na cjelu priču...bar šta se mene tiče...Srbi pričaju o nekoj cifri 3-3,5 tisuće svojih žrtava...Koliko u ovom ima istine...Ima li je uopće? Ovaj i slični snimci na You Tube NIKAKO MI SE NE SVIĐAJU... Ne vjerujem da su ovo snimali Srbi...http://www.youtube.com/watch?v=-bRNhuVjijs
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 18 srp 2011, 11:56 |
|
|
caruga je napisao/la: Pitao bih nekog ko je nešto bolje upućen u temu Srebrenice...da malo bolje objasni ulogu Nasera Orića u dešavanjima u i oko Srebrenice...posebno period oko pravoslavnog Božića 93`kada su počinjeni izvjesni zločini u Podrinju nad Srbima...između ostalih selo Kravice itd... Ovo što sam čitao po netu i gledao na You tube baca neko novo svetlo na cjelu priču...bar šta se mene tiče...Srbi pričaju o nekoj cifri 3-3,5 tisuće svojih žrtava...Koliko u ovom ima istine...Ima li je uopće? Ovaj i slični snimci na You Tube NIKAKO MI SE NE SVIĐAJU... Ne vjerujem da su ovo snimali Srbi...http://www.youtube.com/watch?v=-bRNhuVjijs Zvanicni stav vlade RS je da je poginulo u BiH ukupno 4 000 Srpskih civila i 20 000 vojnika.
|
|
Vrh |
|
|
muasker
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 18 srp 2011, 21:37 |
|
|
caruga je napisao/la: Pitao bih nekog ko je nešto bolje upućen u temu Srebrenice...da malo bolje objasni ulogu Nasera Orića u dešavanjima u i oko Srebrenice...posebno period oko pravoslavnog Božića 93`kada su počinjeni izvjesni zločini u Podrinju nad Srbima...između ostalih selo Kravice itd... Ovo što sam čitao po netu i gledao na You tube baca neko novo svetlo na cjelu priču...bar šta se mene tiče...Srbi pričaju o nekoj cifri 3-3,5 tisuće svojih žrtava...Koliko u ovom ima istine...Ima li je uopće? Ovaj i slični snimci na You Tube NIKAKO MI SE NE SVIĐAJU... Ne vjerujem da su ovo snimali Srbi...http://www.youtube.com/watch?v=-bRNhuVjijs ovo su snimci 5 korpusa (vecinom 505 buzimska) i 212 Gracanicke na Vozuci. Te snimke su neki predstavnici boracke organizacije RS koristili i za "Dossier Srebrenica". sta je Naser radio citaj ovde http://www.scribd.com/doc/51733419/Nase ... -1992-1994a kad spominjes Kravicu, ovo je jedan od razloga zasto je Naser i oslobodjen u Hagu: Izvor:ICTY i onda se genocidasi cude sto ih niko ne uzima za ozbiljno Citat: Jonathan Moore SAD se neće odazvati negatorima genocida
Odgovarajući na pitanje novinara zbog čega neće prisustvovati parastosu u Bratuncu, gdje se okupilo rukovodstvo Republike Srpske, izjavio je da predstavnici njegove vlade neće biti ni na jednom obilježavanju čiji organizatori negiraju genocid u Srebrenici. Znamo za te žrtve i svaka žrtva zaslužuje pravdu i poštovanje, ali tamo se obilježava stradanje vojske i mi ne posjećujemo takve ceremonije - rekao je Moore.
|
|
Vrh |
|
|
Madner
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 18 srp 2011, 23:34 |
|
|
U mene su dva rodaka ubijena tih julskih dana 1995. Imali su 21 i 23 i godine, momci ni krivi ni duzni ni na jedan nacin osim sto su istovremeno disali skupocjeni srpski zrak i bili muslimani. Upravo ih ove godine ukopah moja tetka, koje joj je bilo i jedini cilj zivota, ako se to uopce moze nazvati zivot. Sada samo zeli da umre. Kosti njihove su nadene na vise lokacija, sto svjedoci o jake zelje zlocinaca da konacno onemoguci otkrivanje.
Sto se tice termina "genocid", on je itekako aktuelan, jer u svojoj definiciji ima i cin onemogucavanja postojenje buducih generacija i njihove opstojnosti.
Cijele porodice, ocevi, braca, sinovi, unuci, rodaci i tako dalje su razbijene. Vi ste ovdje nasli da prebrojavate kosti i da kritizirate cinjenice koje su prihvacene od visokih drzavnih vrhova i pravosudnih institucija, a da ste ikada culi i vidili bol majka Srebrenice, odma bih pokrili usi i sutili.
Meni kao Podrinjcu licno merak kada vidim toliki broj Bosnjaka na jednom mjestu. To samo pokazuje da velikosrpska politika nije uspjela u potpunosti sa svojim ciljem eliminiranja Bosnjaka. Indirektno pozivanje Bosnjaka da to zaborave je povod novog zlocina. Potocari su svetiste i svetinja Bosnjaka, zato je i Srbima krivo. Ujedno je mozda i najbolji opis jedne propale politicke ideologije.
Ja,dok sam ziv, pamti cu. Na svakom mjestu cu govoriti o Srebrenici i uciti cu svoju djecu da to isto cine, koliko god to bilo krivo samozvanim srpskim istoricarima.
Imam osjecaj da bi, u slucaju otvaranja teme, sa naslovom "Pravo lice Vukovara" popio ban.
A kontam ja kasnije, da je to Srbima, jedna privilegija zbog nedavnog koaliranja pod casnim krizom pardon krstom.
|
|
Vrh |
|
|
Madner
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 18 srp 2011, 23:34 |
|
|
U mene su dva rodaka ubijena tih julskih dana 1995. Imali su 21 i 23 i godine, momci ni krivi ni duzni ni na jedan nacin osim sto su istovremeno disali skupocjeni srpski zrak i bili muslimani. Upravo ih ove godine ukopah moja tetka, koje joj je bilo i jedini cilj zivota, ako se to uopce moze nazvati zivot. Sada samo zeli da umre. Kosti njihove su nadene na vise lokacija, sto svjedoci o jake zelje zlocinaca da konacno onemoguci otkrivanje.
Sto se tice termina "genocid", on je itekako aktuelan, jer u svojoj definiciji ima i cin onemogucavanja postojenje buducih generacija i njihove opstojnosti.
Cijele porodice, ocevi, braca, sinovi, unuci, rodaci i tako dalje su razbijene. Vi ste ovdje nasli da prebrojavate kosti i da kritizirate cinjenice koje su prihvacene od visokih drzavnih vrhova i pravosudnih institucija, a da ste ikada culi i vidili bol majka Srebrenice, odma bih pokrili usi i sutili.
Meni kao Podrinjcu licno merak kada vidim toliki broj Bosnjaka na jednom mjestu. To samo pokazuje da velikosrpska politika nije uspjela u potpunosti sa svojim ciljem eliminiranja Bosnjaka. Indirektno pozivanje Bosnjaka da to zaborave je povod novog zlocina. Potocari su svetiste i svetinja Bosnjaka, zato je i Srbima krivo. Ujedno je mozda i najbolji opis jedne propale politicke ideologije.
Ja,dok sam ziv, pamti cu. Na svakom mjestu cu govoriti o Srebrenici i uciti cu svoju djecu da to isto cine, koliko god to bilo krivo samozvanim srpskim istoricarima.
Imam osjecaj da bi, u slucaju otvaranja teme, sa naslovom "Pravo lice Vukovara" popio ban.
A kontam ja kasnije, da je to Srbima, jedna privilegija zbog nedavnog koaliranja pod casnim krizom pardon krstom.
|
|
Vrh |
|
|
Sylvester
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 19 srp 2011, 09:57 |
|
|
Pamtiš li i vaše tadašnje vodstvo na čelu sa Alijom Zlatnom Kašikom? Oni su Srbima omogućili taj krvavi pir.
_________________ Men have only two emotions: hungry and horny. If you see him without an erection, make him a sandwich.
|
|
Vrh |
|
|
Madner
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 19 srp 2011, 10:17 |
|
|
Naravno da je Alija napravio nekoliko sumnjivih poteza, najevidentniji je onaj kada je naredio izvlacenje Nasera iz grada zbog "obuke". Da je on ostao, nema sumnje da bih grad opstao.
Sto se tice medunarodne zajednice, pun mi je k*rac njihovog licemjerja.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 19 srp 2011, 10:20 |
|
|
Madner je napisao/la: Naravno da je Alija napravio nekoliko sumnjivih poteza, najevidentniji je onaj kada je naredio izvlacenje Nasera iz grada zbog "obuke". Da je on ostao, nema sumnje da bih grad opstao. Mislim da ne bi opstao jer su predali oruzje Medjunarodnoj zajednici.
|
|
Vrh |
|
|
Madner
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 19 srp 2011, 10:24 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: Madner je napisao/la: Naravno da je Alija napravio nekoliko sumnjivih poteza, najevidentniji je onaj kada je naredio izvlacenje Nasera iz grada zbog "obuke". Da je on ostao, nema sumnje da bih grad opstao. Mislim da ne bi opstao jer su predali oruzje Medjunarodnoj zajednici. Sto nas dovodi na drugi dio mog posta koji se odnosi na licemjerje MZ.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 01:15 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Svarog
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 10:03 |
|
Pridružen/a: 19 stu 2010, 11:50 Postovi: 9994 Lokacija: Banja Luka
|
_________________ Sunce izlazi na Istoku . Ništa nije moćnije od ideje čije je vrijeme stiglo .
|
|
Vrh |
|
|
Madner
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 10:22 |
|
|
Zna li autor teme sta je nekrofilija?
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 10:28 |
|
|
Evo jos jednog koji postavlja onaj nebulozni film.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 10:40 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Malo sam zraknuo Orićevu priču. Tvrdi kako je u Srebrenici ostalo 400 Srebreničana kad je počeo dernek...
Manje više svi političari zbrisali s obiteljima prije toga.
Sad mene zanima, ako je tako, ko je uopće ubijen u Srebrenici?
To su izgleda pobijeni ljudi koji nisu iz same Srebrenice, nego su došli iz sela uokolo i Bratunca, Vlasenice...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 10:49 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Malo sam zraknuo Orićevu priču. Tvrdi kako je u Srebrenici ostalo 400 Srebreničana kad je počeo dernek...
To su izgleda pobijeni ljudi koji nisu iz same Srebrenice, nego su došli iz sela uokolo i Bratunca, Vlasenice... Mozda je mislio na Srebrenicane iz samog grada iz Srebrenice,ja koliko znam da je velika vecina ubijenih iz opstine Srebrenica,ali ima dosta ljudi koji su bjezali u Srebrenicu iz okolnih gradova da se zastite jer je ona bila zasticena zona UN-a.
|
|
Vrh |
|
|
Madner
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 10:50 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Malo sam zraknuo Orićevu priču. Tvrdi kako je u Srebrenici ostalo 400 Srebreničana kad je počeo dernek...
To su izgleda pobijeni ljudi koji nisu iz same Srebrenice, nego su došli iz sela uokolo i Bratunca, Vlasenice... Tih julskih dana u Srebrenici je osim mjestana, bilo i ljudi iz opcina Vlasenica, Rogatica, Foca, Bratunac, Zvornik Milici, Han Pijesak, Bijeljina, Sokolac, Rudo, Cajnice, Ugljevik, Lopare, i Teocak. Dakle iz cijele istocne Bosne, oni rijetki koji su prezivili cetnicki pokolj i progon 1992. godine.
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 11:57 |
|
|
Madner je napisao/la: Imam osjecaj da bi, u slucaju otvaranja teme, sa naslovom "Pravo lice Vukovara" popio ban.
A kontam ja kasnije, da je to Srbima, jedna privilegija zbog nedavnog koaliranja pod casnim krizom pardon krstom. 1. ne bi. kako stvari stoje mnogi bi srboljubi u zamjenu za malo srpske podrške itekako počeli shvaćati onog išamaranog srbina i onog kojemu je netko razbio stakla na butigi, kao razuman razlog za sveopći napad i pokolj.... 2. za ovo drugo bi, međutim, od mene popio ban, da imam mogućnosti za to, razumije se. ne miješaj talog ovog naroda koji je stjecajem okolnosti malobrojan ali glasan, sa cijelim narodom kao što nemoj spominjati časni križ kojega ni taj talog ne štuje. da ima onih koji bi vrlo rado našli sebe ruku pod ruku s onima koji su svoj život posvetili paljenju katoličkih crkava, rušenju kuća i ubijanju ljudi, nije nikakva novost. ali ako takve preuveličavaš, onda ipak spadaš u one koji vide ono što žele vidjeti. vidiš, srebrenica je veliki zločin i genocid u pravom smislu riječi. samo što meni ne trebaju usvajanja srpskih trabunjanja kojima se pokušavaju izmigoljiti iz uloge agresora i počinitelja genocida nad muslimanima te se opravdati, kako to neki ovdje rade, koji očito imaju mentalnu podčinjenost u odnosu na srbe ali to je ipak onaj niski, gnjidarski dio naroda , koji postoji u svakom narodu a koji se u hrvata očituje na taj način. kad pokušavaju izraziti svoj stav i kritiku u odnosu na muslimane. genocid, agresija...srbi su sve to napravili muslimanima, odnosno napravili su sve ono što su muslimani napravili mom narodu u srednjoj bosni i dijelu hercegovine. što je otegotno još gore, jer umjesto da na svojoj koži iskuse ono što ne bi trebali raditi muslimani, odnosno vi, to isto napravite nama koji smo vam još povrh svega i pomagali. jes da je bilo u manjoj brojci odnosno kvantitativno ali kvalitativno je to isto......
_________________ Šta je PIČKE? Di vam je ponos kojeg zazivate!?
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 13:15 |
|
|
Madner je napisao/la: Zna li autor teme sta je nekrofilija? Autor teme zna, ali ne znam dal ti znas... privlacnost prema mrtvima, bas ono sto sam napisao u uvodnom postu, dozlaboga bedna predstava okupljanja raje i zakazani "hepening" sa kamionima punih sanduka koji idu u Srebrenicu...i jos masa pratecih manifestacija gde se orgija bez imalo ukusa i pijeteta prema mrtvima, osim manjine stvarno ozaloscenih, ostali su tu statisti u melodrami. Pogledaj ovaj dokumentarac koji je Svarog postavio, i to je Srebrenica, onu koju vi ne zelite da vidite, jer su vam dobro izdrilovali mozgove. Dok istinski ne priznate sta se radilo svih ratnih godina u tom kraju, i kako je Alija izdao taj grad...nece biti empatije, tretiracu sve ovo kao jednu fejkersku predstavu, jer vi ne zalite mrtve, vi ih uzdizete u stratosveru, ocekujuci politicku i finansijsku dobit.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 13:32 |
|
|
naučili gledajući predstave oko jasenovca. pokušavam zamisliti da je negdje u ovom ratu u jame pobacano 8000 srba. ono što sam vidio gledajući televiziju, pri svakom pokopu bilo da se radi o civilima ili poginulim vojnicima je donošenje hrane na grob uz obavezno naricanje, bacakanje i valjanje po podu. e sad, ne želim ulaziti u ničije običaje ali kad čitam ovo što se da pročitati uvijek se sjetim bosanskog turista koji je češući nabubrenu trbušinu na plažnom kafiću, optočen zlatom, sa manjkom zuba, pijući pivo iz boce nakon glasnog podriga, smijući se dobacio svom nekom zemljaku; vid seljaka, komentirajući frizuru zemljaka u prolazu.
|
|
Vrh |
|
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 13:44 |
|
|
caporegime je napisao/la: naučili gledajući predstave oko jasenovca. pokušavam zamisliti da je negdje u ovom ratu u jame pobacano 8000 srba. ono što sam vidio gledajući televiziju, pri svakom pokopu bilo da se radi o civilima ili poginulim vojnicima je donošenje hrane na grob uz obavezno naricanje, bacakanje i valjanje po podu. e sad, ne želim ulaziti u ničije običaje ali kad čitam ovo što se da pročitati uvijek se sjetim bosanskog turista koji je češući nabubrenu trbušinu na plažnom kafiću, optočen zlatom, sa manjkom zuba, pijući pivo iz boce nakon glasnog podriga, smijući se dobacio svom nekom zemljaku; vid seljaka, komentirajući frizuru zemljaka u prolazu. Kad su bile takve predstave oko Jasenovca... nemoj da foliras, bilo je prica i propagande, ali ovakvih sletova i neukusa nije bilo. I kad im titras jaja sa pricom kako su oni preziveli nesto necuveno, ostani dosledan do kraja pa spomeni sta su neki iz tvog naroda ucinili Srbima pre toga... to kao nema veze, bilo odavno...e pa nije, to sto je bilo je po intenzitetu najveci zlocin na ovim prostorima u novijoj istoriji, i bolje ne potezi te teme bez potrebe.
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
Vrh |
|
|
MikeHawk
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 14:07 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Madner je napisao/la: Zna li autor teme sta je nekrofilija? Autor teme zna, ali ne znam dal ti znas... privlacnost prema mrtvima, bas ono sto sam napisao u uvodnom postu, dozlaboga bedna predstava okupljanja raje i zakazani "hepening" sa kamionima punih sanduka koji idu u Srebrenicu...i jos masa pratecih manifestacija gde se orgija bez imalo ukusa i pijeteta prema mrtvima, osim manjine stvarno ozaloscenih, ostali su tu statisti u melodrami. Pogledaj ovaj dokumentarac koji je Svarog postavio, i to je Srebrenica, onu koju vi ne zelite da vidite, jer su vam dobro izdrilovali mozgove. Dok istinski ne priznate sta se radilo svih ratnih godina u tom kraju, i kako je Alija izdao taj grad...nece biti empatije, tretiracu sve ovo kao jednu fejkersku predstavu, jer vi ne zalite mrtve, vi ih uzdizete u stratosveru, ocekujuci politicku i finansijsku dobit. Sacekaj malo. Nekrofilija se karakterise kao zelja zivog bica da ima seksualni odnos sa mrtvim tijelom, sto svakako nije slucaj povodom komemoracija niti je dozvoljeno od strane Islama. One silne suze srebrenickih majka meni se u prvom pogledu ne djeluju kao "fejkerske". Velika vecina ljudi koji svake prisustvuju komemoraciji jesu preostali clanovi porodica. Naravno, tu ima i Bosnjaka iz cijele Bosne i Hercegovine koji su tu dosli da se suosjecaju, a ne da budu, kako ti rece, "statisti".
|
|
Vrh |
|
|
caporegime
|
Naslov: Re: Drugo lice Srebrenice - patetika i nekrofilija Postano: 20 srp 2011, 14:10 |
|
|
jesu. učinili su mnogo toga ružnog. o intenzitetu ne bih jer taj intenzitet ovisi o puno toga a najmanje o istini. učinili su puno toga ružnog, kao što su srbi u ovom slučaju učinili prema muslimanima. ili kao što su muslimani učinili prema hrvatima u srednjoj bosni.
p.s. kako to da je ndh bila genocidna kad su istodobno četnicima isplaćivali plaće, liječili ih, obiteljima poginulih četnika isplaćivali penzije.... kako to da je otac jovana raškovića kao srbin imenovan od vlasti ndh za suca ili sudiju da bolje razumiješ.....
kad bi ovo pitao forumske srbe nikad ne bi odgovarali nego bi frktali kako oni nemaju šta razgovarati sa genetskim mrziteljem svega srpskoga odnosno sa mnom....
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|