|
|
Stranica: 47/107.
|
[ 2659 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dudu
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 06 ruj 2010, 11:04 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60166 Lokacija: DAZP HQ
|
TG-B.B.B je napisao/la: dudu je napisao/la: čitao sam o tome u Našim ognjištima ima par mjeseci. čini mi se da su komunisti promjenili ime i ono se danas službeno zove Raško Polje, iako vjerujem da i 99% tamošnjih stanovnika to ne zna. postoji neka inicijativa da se vrati originalno ime Roško Polje. Pa ja sam iz R.P i nisam znao da je službeni naziv Raško dok nisam prije par godina nešto proučavao po autokartama, pa da 99% ljudi nezna, kad sam ja babi jednom reko da je raško a ne roško kaze ona meni pazi da ti raško nebi plesku opalio , al stvarno fascinantno, da su jedino nama mjenjali ime sela, mozda zato što smo imali puno ustaša i ss-ovaca , al opet po toj logici trebali su cijeloj opcini promijenit imena... možda je i neka greška u pitanju od prije 60-70 godina, hebemu sad mi je žao što to nisam malo detaljnije pročitao, samo sam preletio i ostao začuđen.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Inkvizitor
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 06 ruj 2010, 11:53 |
|
|
Raško Polje se zvalo za vrijeme Juge, službeni naziv iako ga nitko nije tako zvao..jer nitko ne kaže Ražani nego Rožani. A ime je dobio po utvrdi Rog, koja je bila u posjedu bosanskih velikaša Semkovića. Zašto su komunisti insistirali na Raškom polju, jedna je u nizu njihovih misterioznih gluposti.
_________________ VUKOVAR=MARIUOPOLJ SLAVA HRVATSKOJ- UKRAJINI SLAVA
Zbog Eline i bokala vina zapalit ću Krajinu do Krima
Zapalit ću dva-tri ruska štaba da ja nisam dolazio džaba
|
|
Vrh |
|
|
zaba1111
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 06 ruj 2010, 13:52 |
|
|
dudu je napisao/la: otkad je Roško polje postalo Raško? Nisam detaljno pratio, ali mi se čini da je se prije oko pola godine vrtilo po radiju da je organiziran referendum za promjenu imena iz Raško u Roško jer se službeno ime može promijeniti jedino referendumom, a u istoj organizaciji, tada je dato službeno ime i naselju "Bobara"!
|
|
Vrh |
|
|
Ado
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 07 ruj 2010, 10:17 |
|
|
Tomislavgrad je napisao/la:
Kad su Hrvati bili tako mocni zasto su se na primjer u BIH Hrvati nadprosijecno iseljavali? Tomislavgrad i Livno su bile NAJRASELJENIJE opcine u ciloj jugoslaviji "jarane"!! Upitaj se zasto!
ništa nisi skonto ne misli se na bh hrvate i srbe te stvari su se odlučivale na nivou YU na kojem je bio jak uticaj srba IZ SRBIJE i hrvata iz HR kontaš, niko nij epito ni zašta bosance, ni bošnje ni srbe ni hrvate, sveukupno svi su smatrani manje važnim u "koloniji Bosni" bivše YU, pa stoga i takav odnos i spram samih bh hrvata koje navodiš
|
|
Vrh |
|
|
hercnjak
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 07 ruj 2010, 10:19 |
|
|
Poštaru, ajde budi drug, cijele dane dijeli poštu, i tako u krug...
U prijevodu, bavi se nečim što znaš...
|
|
Vrh |
|
|
Ado
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 07 ruj 2010, 10:23 |
|
|
da, da to je jedino što ti preostalo u tovjoj nemoći da se nosiš samnom bezvezni odgovori tipa NIĐE VEZE
|
|
Vrh |
|
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 07 ruj 2010, 11:00 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 25832 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Ado je napisao/la: to je jedino što ti preostalo u tovjoj nemoći da se nosiš samnom
Milosrdni budite u mudrosti Vašoj, o Vi koji svjetlošću istine ovaj site obasipate. Pojavnošću Vašom koja beskrajnom mudrošću odiše mi smrtnici bijedni udostojeni jesmo.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 07 ruj 2010, 12:12 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Ado je napisao/la: da, da to je jedino što ti preostalo u tovjoj nemoći da se nosiš samnom bezvezni odgovori tipa NIĐE VEZE Pa tu si "jaHrane" morebit i u pravu, jerbo što jedan glupan uništi, tisuću pametnih ne more izpraviti! P.S. Ti nisi u onih tisuću, to valjda shvaćaš?
|
|
Tomislavgrad
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 12 ruj 2010, 22:41 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Tomislavgrad je napisao/la: Imas li mozda i nesto u vezi nacionalnog sastava? Mislim tolike karte o nekim srijednjobosanskim opcinama (drago mi je to i postujem da se zna di su nasi) a skoro nista takvo o TG-u? http://img824.imageshack.us/img824/2672/duvno.jpgOpćinsko vijeće: od 25 mjesta, stranke s hrvatskim predznakom osvojile 22 Znaci Muslimanske stranke su osvojile 3 od 25 mijesta u TG? To bi znacilo da ima 12% Muslimana u opcini. A ja sam mislio da je se njihov udio od rata smanjio...
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 15 ruj 2010, 14:55 |
|
|
Tomislavgrad je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: http://img824.imageshack.us/img824/2672/duvno.jpgOpćinsko vijeće: od 25 mjesta, stranke s hrvatskim predznakom osvojile 22 Znaci Muslimanske stranke su osvojile 3 od 25 mijesta u TG? To bi znacilo da ima 12% Muslimana u opcini. A ja sam mislio da je se njihov udio od rata smanjio... Ma, to neka greška valjda
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 11:42 |
|
|
Ado je napisao/la: Tomislavgrad je napisao/la:
Kad su Hrvati bili tako mocni zasto su se na primjer u BIH Hrvati nadprosijecno iseljavali? Tomislavgrad i Livno su bile NAJRASELJENIJE opcine u ciloj jugoslaviji "jarane"!! Upitaj se zasto!
ništa nisi skonto ne misli se na bh hrvate i srbe te stvari su se odlučivale na nivou YU na kojem je bio jak uticaj srba IZ SRBIJE i hrvata iz HR kontaš, niko nij epito ni zašta bosance, ni bošnje ni srbe ni hrvate, sveukupno svi su smatrani manje važnim u "koloniji Bosni" bivše YU, pa stoga i takav odnos i spram samih bh hrvata koje navodiš Sad će još početi prodavati priču o ugroženosti BiH za vrijeme SFRJ a u isto vrijeme svi govore kako im je u SFRJ bilo najbolje. Dajte se vi Muslimani više odlučite!
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 11:48 |
|
|
pjosip je napisao/la: Ado je napisao/la: ništa nisi skonto ne misli se na bh hrvate i srbe te stvari su se odlučivale na nivou YU na kojem je bio jak uticaj srba IZ SRBIJE i hrvata iz HR kontaš, niko nij epito ni zašta bosance, ni bošnje ni srbe ni hrvate, sveukupno svi su smatrani manje važnim u "koloniji Bosni" bivše YU, pa stoga i takav odnos i spram samih bh hrvata koje navodiš
Sad će još početi prodavati priču o ugroženosti BiH za vrijeme SFRJ a u isto vrijeme svi govore kako im je u SFRJ bilo najbolje. Dajte se vi Muslimani više odlučite! Mi Muslimani da se odlucimo,to je tesko jer nas ima puno pa je logicno da ima onaj iz Arabije svoje misljenje,onaj iz Sudana svoje,onaj iz Nigerije svoje.Kakva su ti to pitanja.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 11:52 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: pjosip je napisao/la:
Sad će još početi prodavati priču o ugroženosti BiH za vrijeme SFRJ a u isto vrijeme svi govore kako im je u SFRJ bilo najbolje.
Dajte se vi Muslimani više odlučite!
Mi Muslimani da se odlucimo,to je tesko jer nas ima puno pa je logicno da ima onaj iz Arabije svoje misljenje,onaj iz Sudana svoje,onaj iz Nigerije svoje.Kakva su ti to pitanja. kakva boranija, Sudan, Nigerija, Arabija...šta još, Jemen, Pakistan i Indonezija?
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 11:54 |
|
|
dudu je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Mi Muslimani da se odlucimo,to je tesko jer nas ima puno pa je logicno da ima onaj iz Arabije svoje misljenje,onaj iz Sudana svoje,onaj iz Nigerije svoje.Kakva su ti to pitanja.
kakva boranija, Sudan, Nigerija, Arabija...šta još, Jemen, Pakistan i Indonezija? Kuvajt,Katar,Turska,Libija,sve su to Muslimani ako nisi znao.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 11:59 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: dudu je napisao/la: kakva boranija, Sudan, Nigerija, Arabija...šta još, Jemen, Pakistan i Indonezija? Kuvajt,Katar,Turska,Libija,sve su to Muslimani ako nisi znao. imam još boranije u rukavu...Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan i ostali stanovi, pa nezaobilazni Bangladeš, Oman i sve one sjeverno afričke plemenske države.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 12:04 |
|
|
dudu je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Kuvajt,Katar,Turska,Libija,sve su to Muslimani ako nisi znao.
imam još boranije u rukavu...Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan i ostali stanovi, pa nezaobilazni Bangladeš, Oman i sve one sjeverno afričke plemenske države. Hrvati,Srbi,Francuzi zaboravio si ima i njih Muslimana.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 12:05 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: dudu je napisao/la: imam još boranije u rukavu...Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan i ostali stanovi, pa nezaobilazni Bangladeš, Oman i sve one sjeverno afričke plemenske države. Hrvati,Srbi,Francuzi zaboravio si ima i njih Muslimana. dobar si, svaka čast na pokušaju.
|
|
Vrh |
|
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 16 ruj 2010, 17:43 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: dudu je napisao/la: imam još boranije u rukavu...Turkmenistan, Uzbekistan, Kirgistan i ostali stanovi, pa nezaobilazni Bangladeš, Oman i sve one sjeverno afričke plemenske države. Hrvati,Srbi,Francuzi zaboravio si ima i njih Muslimana. Necu se ukljucivati u ovu raspravu jer me vise zanima politika od psihijatrije No kao borac za pravopis i logiku, zapovjednice, ako je "Free" onda je "Palestine" a ne "Palestina"
_________________ Dum spiro spero.
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 19 ruj 2010, 17:58 |
|
Pridružen/a: 06 pro 2009, 23:19 Postovi: 1059 Lokacija: Rekoše nam "u banani"! Do kad, vidit ćemo!
|
Pete_US je napisao/la: zapovjednik je napisao/la: Hrvati,Srbi,Francuzi zaboravio si ima i njih Muslimana.
Necu se ukljucivati u ovu raspravu jer me vise zanima politika od psihijatrije No kao borac za pravopis i logiku, zapovjednice, ako je "Free" onda je "Palestine" a ne "Palestina" On divani na "baznijen lengviđ".
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 19 ruj 2010, 18:05 |
|
|
On divani na " baznijen lengviđ". [/quote] To boldano nije na Svedskom,cudno moj Svedjanine
|
|
Vrh |
|
|
Pete_US
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 19 ruj 2010, 22:29 |
|
|
zapovjednik je napisao/la: On divani na " baznijen lengviđ". To boldano nije na Svedskom,cudno moj Svedjanine [/quote] Oli se na baznijen lengvidju ne kaze i pise Svecka / Svecki ?
_________________ Dum spiro spero.
|
|
Vrh |
|
|
Hadeka
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 22 ruj 2010, 11:28 |
|
|
1991.
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 22 ruj 2010, 11:30 |
|
|
Hadeka je napisao/la: 1991. Dobra karta samo reba izbrisat onu zutu liniju i dodat Sandzak.
|
|
Vrh |
|
|
zapovjednik
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 22 ruj 2010, 12:07 |
|
|
Hadeka je napisao/la: 1991. Nesto gledam ovu kartu pa razmisljam sto bi mi zajednicki mogli unakazit R.Šumsku pravljenjem novih opstina.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Etničke mape Bosne i Hercegovine Postano: 22 ruj 2010, 12:26 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Bi ali neće dat Sarajlije...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: Ceha, Google [Bot] i 49 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|