|
|
Stranica: 3/6.
|
[ 142 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:27 |
|
|
|
Begovice bona, kako ti više ne dosadi? Dođeš, odeš, dođeš, odeš a ti uvijek i uvijek isto šiljiš. Godinama. Je li to zbog nestašice vode u Šeheru, tzv. opsade Sarajeva ili i jednog i drugog?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:32 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Begovice bona, kako ti više ne dosadi? Dođeš, odeš, dođeš, odeš a ti uvijek i uvijek isto šiljiš. Godinama. Je li to zbog nestašice vode u Šeheru, tzv. opsade Sarajeva ili i jednog i drugog? Dobro vece. Ne vrijedjaju me tvoje kritike, cak sta vise mnogo su mi simpa. Iritiraju me ovi tvoji neuspjesni imitatori. BiH nije vise zemlja za mene, a nemam kuda, ocaj moj aga, frustracije sto se sada moderno kaze. Kud ovdje zaglavi nije mi jasno?!
_________________ Ljudski rod preuveličava sve živo, svoje junake, svoje neprijatelje, svoj značaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:39 |
|
|
|
Udaj se. Nađi nekog bega ili Vlaha i naguli odavde. Nećeš biti jedina koja ćeš nam se javljati iz razvijenog i buljaškog Zapada.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:40 |
|
|
Sta kaze cika Ivan Klajn: Citat: Još jedna od mnogih jezičkih nedoumica jeste da li je ispravno napisati bezveze ili bez veze? Pa da pokušamo da razrešimo i ovu nedoumicu, citiraćemo možda najboljeg poznavaoca pravopisa, gospodina Ivana Klajna, koji je komentarišući kvalitet prevoda na televiziji rekao: ” Jedna navika koja je zajednička svim titl – pravopiscima jeste da izraz bez veze pišu kao jednu reč, bezveze. Gledao sam razne filmove i serije na RTS – u, Pink – u, BK, B 92, a u njima, naročito ako američki i ako su omladinski, svaki čas se za nešto kaže da je bez veze. Nijednom još nisam video da piše pravilno, uvek je bezveze. A to je zaista bez veze, sasvim kao kad bismo sastavljeno pisali bez smisla, bez volje, bez potrebe, bez žurbe, ili desetine drugih spojeva predloga sa imenicom. ”
Sasvim je jasno da zvaničan pravopis, te gramatika srpskog jezika govore da se prilog bez, nakon koga sledi imenica veza piše odvojeno.
Međutim, mnogi od nas često pisšu sastavljeno, neko iz neznanja, a neko po sluhu. Tek, ako želite da pišete pravilno i ispravno, kako preporučuju pravopis i gramatika onda bi trebalo da pišete bez veze, a ni u kom slučaju bezveze. Bez obzira na značenje, pravilno je pisati rastavljeno.
Sada znate šta je ispravno i pravilno, pa verujem da ako vas neko pita kako se kaže bezveze ili bez veze, sigurno ćete znati tačno da odgovorite.
Evo i nekih primera:
Na žurci smo se proveli baš bez veze. Kako si mislio da to završiš bez veze? Rastužila sam se kad mi je rekla da izgledam skroz bez veze. Ne zna, zašto bez veze trošiš pare na te gluposti! Sine, kako je bilo u školi? Bez veze, dosađivao sam se. Da li je danas moguće završiti bilo kakav posao bez veze? Bez veze se nerviraš! Kako je moguće da ne razumeš da je bez veze da ideš da se vidiš sa njom posle svega što ti je uradila? E, baš se bez veze ponaša u društvu. Hoće da ispadne mangup pred svima! Bez veze trošiš reči!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:43 |
|
|
serenada732 je napisao/la: cak sta vise... Pleonazam
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:46 |
|
|
Hvala na ispravci. Ja sam bio ubeđen da su u ovom slučaju piše zajedno. Citat: Na žurci smo se proveli baš bez veze. A u ovom odvojeno. Citat: Kako si mislio da to završiš bez veze?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:48 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Udaj se. Nađi nekog bega ili Vlaha i naguli odavde. Nećeš biti jedina koja ćeš nam se javljati iz razvijenog i buljaškog Zapada. Udata sam, ali u pravu si, nisam svezana. Ima jos vlaha pun vilajet. Nego da ja tebe nesto intimno pitam. Ko je medju vama sef, mislim botovima? Clanovima, ma kako god hoces. Vidim LakePlacid promijenio plocu sa 45 spade na 33 obrtaja. Ko ga naruzi? Od onoga drcnog strumfa sta ostade? Reci sefu da nije nista istrkeljao, nesto malo, nevazno za forum. Razocarao me veceras, stavio me na ignore. Tuzno.
_________________ Ljudski rod preuveličava sve živo, svoje junake, svoje neprijatelje, svoj značaj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:48 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: serenada732 je napisao/la: cak sta vise... Pleonazam A i štaviše se piše spojeno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:51 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: Sta kaze cika Ivan Klajn: Citat: Još jedna od mnogih jezičkih nedoumica jeste da li je ispravno napisati bezveze ili bez veze? Pa da pokušamo da razrešimo i ovu nedoumicu, citiraćemo možda najboljeg poznavaoca pravopisa, gospodina Ivana Klajna, koji je komentarišući kvalitet prevoda na televiziji rekao: ” Jedna navika koja je zajednička svim titl – pravopiscima jeste da izraz bez veze pišu kao jednu reč, bezveze. Gledao sam razne filmove i serije na RTS – u, Pink – u, BK, B 92, a u njima, naročito ako američki i ako su omladinski, svaki čas se za nešto kaže da je bez veze. Nijednom još nisam video da piše pravilno, uvek je bezveze. A to je zaista bez veze, sasvim kao kad bismo sastavljeno pisali bez smisla, bez volje, bez potrebe, bez žurbe, ili desetine drugih spojeva predloga sa imenicom. ”
Sasvim je jasno da zvaničan pravopis, te gramatika srpskog jezika govore da se prilog bez, nakon koga sledi imenica veza piše odvojeno.
Međutim, mnogi od nas često pisšu sastavljeno, neko iz neznanja, a neko po sluhu. Tek, ako želite da pišete pravilno i ispravno, kako preporučuju pravopis i gramatika onda bi trebalo da pišete bez veze, a ni u kom slučaju bezveze. Bez obzira na značenje, pravilno je pisati rastavljeno.
Sada znate šta je ispravno i pravilno, pa verujem da ako vas neko pita kako se kaže bezveze ili bez veze, sigurno ćete znati tačno da odgovorite.
Evo i nekih primera:
Na žurci smo se proveli baš bez veze. Kako si mislio da to završiš bez veze? Rastužila sam se kad mi je rekla da izgledam skroz bez veze. Ne zna, zašto bez veze trošiš pare na te gluposti! Sine, kako je bilo u školi? Bez veze, dosađivao sam se. Da li je danas moguće završiti bilo kakav posao bez veze? Bez veze se nerviraš! Kako je moguće da ne razumeš da je bez veze da ideš da se vidiš sa njom posle svega što ti je uradila? E, baš se bez veze ponaša u društvu. Hoće da ispadne mangup pred svima! Bez veze trošiš reči! Bravo prijatelju!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 21:54 |
|
|
bezimeni12 je napisao/la: serenada732 je napisao/la: cak sta vise... Pleonazam Jeste, jedna rijec je visak, ali se zaista cesto upotrebljava ,,cak sta vise,, ne znam iskreno zasto?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 22:04 |
|
|
serenada732 je napisao/la: Udata sam, ali u pravu si, nisam svezana. Ima jos vlaha pun vilajet. Nego da ja tebe nesto intimno pitam. Ko je medju vama sef, mislim botovima? Clanovima, ma kako god hoces. Vidim LakePlacid promijenio plocu sa 45 spade na 33 obrtaja. Ko ga naruzi? Od onoga drcnog strumfa sta ostade? Reci sefu da nije nista istrkeljao, nesto malo, nevazno za forum. Razocarao me veceras, stavio me na ignore. Tuzno. Niko, begovice. Svi smo mi tu slučajno, ne poznajemo se lično i nekako gledamo da ne remetimo harmoniju sfera koja vlada Svemirom. Inače, odmori malo od Srba, Srpske, Dodika itd. i pronađi neku drugu zanimaciju jer ovako samo pojačavaš očaj u kojem si.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 22:30 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: serenada732 je napisao/la: Udata sam, ali u pravu si, nisam svezana. Ima jos vlaha pun vilajet. Nego da ja tebe nesto intimno pitam. Ko je medju vama sef, mislim botovima? Clanovima, ma kako god hoces. Vidim LakePlacid promijenio plocu sa 45 spade na 33 obrtaja. Ko ga naruzi? Od onoga drcnog strumfa sta ostade? Reci sefu da nije nista istrkeljao, nesto malo, nevazno za forum. Razocarao me veceras, stavio me na ignore. Tuzno. Niko, begovice. Svi smo mi tu slučajno, ne poznajemo se lično i nekako gledamo da ne remetimo harmoniju sfera koja vlada Svemirom. Inače, odmori malo od Srba, Srpske, Dodika itd. i pronađi neku drugu zanimaciju jer ovako samo pojačavaš očaj u kojem si. Pa kada ste otjerali sve zene sa foruma. Treba mi pojacanje, par dama za damske teme. Ovako ispadoh kao muskaraca, borac za zenska prava i sl. Niste Aga slucajno, ma ni slucajno niste ovdje. Sa bl foruma ste, ista spika, iste fore, malo izmjenjene u nekim slucajevima, ali prepoznatljive. Nemam ja protiv Dodika nesto puno, vise protiv sistema i tajnih drustava, nazovimo ih tako. Srbe kao narod postujem u vecini stvari. To sto ne odobravam nekakve stvari ne znaci da mrzim sve nabrojano, ukazujem samo, a obice vam se mnogo toga o glavu znas ti to dobro, najjaci si ovdje, bez obzira sto mlatimo praznu slamu, osjeca se tvoja inteligencija i nacitanost, zato ,,postovanje,,
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 22:53 |
|
|
|
Begovice, ovo je jedini forum na kojem kuckam u zadnjih 9 godina, a i da kucam na njih 100 nikakve veze to nema sa stvarima na koje ti ukazujem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:05 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Begovice, ovo je jedini forum na kojem kuckam u zadnjih 9 godina, a i da kucam na njih 100 nikakve veze to nema sa stvarima na koje ti ukazujem. I to rece Dr pogan... Nema veze ko gdje kucka, ali me puca teorija zavjere, je li novi experimet u pitanju? Grupa ljudi tako prgavo, bahato brani odredjene stvari, klonovi misli prisutni na svakoj temi. Je li vlasnik portala isti covo, ili je ista grupa ili covjek napravio bl forum i herceg bosna forum. Nesto tu ima. Policija, db, momci informaticari koje je angazovala vlada, nemoj samo reci da ne postoje, znam i cime se bave pojedini. Nesto jeste, obicni forumi nisu definitivno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nema veze
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:10 |
|
|
|
hahahaahaa
rekoh ja da ti razmisljas kao oni sa Trga Krajine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:11 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
To ti se samo čini jer smo ovdje svi više inteligentiji nego ti, i jer imamo više talenta za socijalno-političke analize. Ali ako nemaš više od 30 godina naučit ćeš, mlada si. Pa se vrati na forum kad budeš spremna. Potrajat će to i tad ćemo već forumašiti uz pomoć 3D virtualnih web kamera. Umjesto avatara.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:17 |
|
|
|
Pa zasto me proganjate kada sam tako paglu i netalentovana kako kazes. Pratite me u stopu, izazivate. Uvijek isti, na isti nacin.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:19 |
|
|
|
Zato što usereš svaku temu sa oftopik budalaštinama. I zato što pokušavaš da nas sve praviš majmunima lažno se predstavljajući, a provaljena si posle trećeg posta, jer si glupa k'o kuvana noga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nema veze
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:21 |
|
|
ja te ne pratim, drzim se samo jedne teme  ovdje sam reagovala samo zato sto si me dobro nasmijao/la. i ne dopisuj se previse sa LakePlacid-om, pa neces imati takve paranoje 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:24 |
|
|
|
Gubiš se, begovice. Ili sereš kvake kako bi skrenula čapri sa svoje srbofobije koja te opasno handri na šopanje nekih valjda nikova s tog foruma. Lijepo ti kažem, odmori od Srba jer si preopterećena njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:25 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Zato što usereš svaku temu sa oftopik budalaštinama. A sto je ti oplemenis, pa ljepis se za svaku temu. Zamisljam te kao impotentnog starog momka koji se osamio, okruzio literaturom i internetom i glumi forumskog akademika. A brate ljigav si, osjesti se preko monitora da nista ne kazes.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:27 |
|
|
nema veze je napisao/la: ja te ne pratim, drzim se samo jedne teme  ovdje sam reagovala samo zato sto si me dobro nasmijao/la. i ne dopisuj se previse sa LakePlacid-om, pa neces imati takve paranoje  Meni je, u prvoj inkarnaciji, dok je bila analiza, slala poruke da podržim Vladimira RUS-a, zato da bih bio svoj, umesto da se povodim za drugima. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nema veze
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:28 |
|
|
|
njemu kritika jer pise na svakoj temi, meni jer se drzim samo jedne.. nista joj/mu nije po volji
|
|
| Vrh |
|
 |
|
serenada732
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:28 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Gubiš se, begovice. Ili sereš kvake kako bi skrenula čapri sa svoje srbofobije koja te opasno handri na šopanje nekih valjda nikova s tog foruma. Lijepo ti kažem, odmori od Srba jer si preopterećena njima. Dobro Aga, poslusacu te, odmoricu malo. Lijepo te pozdravljam i zelim ugodno vece na forumu. A ovim ostalim is, kokosi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nema veze
|
Naslov: Re: Europska vojska Postano: 25 stu 2018, 23:29 |
|
|
|
hahahaha
i to je hvala, jer joj/mu drzimo temu aktivnom. kultura na nivou ccc
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|