|
|
Stranica: 4/4.
|
[ 98 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dane-croatia
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 02:54 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Дане, лијепе се примјере навео и слажем се с тим. Ја сам мислио на оно: лап-топ (скутник ) итд. Недајте да вас ј*бу у здрав мозак __________________ Dane, lijepe se primjere naveo i slažem se s tim. Ja sam mislio na ono: lap-top (skutnik ) itd. Nedajte da vas j*bu u zdrav mozak Eto, iskreno prvi put sad čujem za taj prievod laptopa, a do sad mi je sasvim u redu bio naziv ,,prienosno računalo''. Ako smo se odvikli od kompjutora na računalo ili s tastature na tipkovnicu, tada moremo tako i s drugim riečima koje su opet razumljivije kano narodne, nego kano tuđice.
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
mirv
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: mirv je napisao/la: Ali breeeeeeeee, pa vi titlujete film koji prikazuje kako se do prije stotinjak godina govorilo u Nišu, Ви титлујете филм који приказује како се и данас прича на 20 км од Загреба ___________________ Vi titlujete film koji prikazuje kako se i danas priča na 20 km od Zagreba Je, slovenske filmove. Ali kako si cincarski elegantno zaobišao neugodnu činjenicu svaka čast.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:04 |
|
|
mirv je napisao/la: Navod iz djela Vuka Karadžića se nalazi u knjizi koju je napisao Pavle Ivić, četnik koji je izmislio glupost zvana istočnohercegovačko narječje.
А то теби смета, па тако реци ј*бо га ти Него, капираш ли ти уопште мене или се правиш мутав? Ја ти кажем да се нигдје на интернету не може наћи тај цитат а да је он посебно битан за оно што хоћеш да кажеш с њим (а не знаш ни ти шта хоћеш ), нашао би се барем на 100,200..... 1000 линкова а не на 4 линка (форума) на која си се регистровао и вјероватно испао глуп и на њима као што си испао на овом који је један од та 4 форума Прика, лош дан, иди одмарај мало:D ________________________________ A to tebi smeta, pa tako reci j*bo ga ti Nego, kapiraš li ti uopšte mene ili se praviš mutav? Ja ti kažem da se nigdje na internetu ne može naći taj citat a da je on posebno bitan za ono što hoćeš da kažeš s njim (a ne znaš ni ti šta hoćeš ), našao bi se barem na 100,200..... 1000 linkova a ne na 4 linka (foruma) na koja si se registrovao i vjerovatno ispao glup i na njima kao što si ispao na ovom koji je jedan od ta 4 foruma Prika, loš dan, idi odmaraj malo
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:10 |
|
|
mirv je napisao/la: Je, slovenske filmove. Снимите филм на изворном чакавском или кајкавском који се и данас причају (нису изумрли, на твоју жалост ), па ми дроби о томе како ћеш све разумјети. Нервозни _________________ Snimite film na izvornom čakavskom ili kajkavskom koji se i danas pričaju (nisu izumrli, na tvoju žalost ), pa mi drobi o tome kako ćeš sve razumjeti. Nervozni
|
|
Vrh |
|
|
mirv
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:10 |
|
|
Pa da sam ti lagao onda ti ne bih dao navod u kojoj je knjizi. Zašto si tako glup, o zašto...... Nego, hoćeš da još malo čitamo ustašku čakavicu iz srednjeg vijeka ili imaš neku dobru srpsku knjigu iz tog razdoblja pa da vidimo?
|
|
Vrh |
|
|
mirv
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:15 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: mirv je napisao/la: Navod iz djela Vuka Karadžića se nalazi u knjizi koju je napisao Pavle Ivić, četnik koji je izmislio glupost zvana istočnohercegovačko narječje.
А то теби смета, па тако реци ј*бо га ти Него, капираш ли ти уопште мене или се правиш мутав? Ја ти кажем да се нигдје на интернету не може наћи тај цитат а да је он посебно битан за оно што хоћеш да кажеш с њим (а не знаш ни ти шта хоћеш ), нашао би се барем на 100,200..... 1000 линкова а не на 4 линка (форума) на која си се регистровао и вјероватно испао глуп и на њима као што си испао на овом који је један од та 4 форума Прика, лош дан, иди одмарај мало:D ________________________________ A to tebi smeta, pa tako reci j*bo ga ti Nego, kapiraš li ti uopšte mene ili se praviš mutav? Ja ti kažem da se nigdje na internetu ne može naći taj citat a da je on posebno bitan za ono što hoćeš da kažeš s njim (a ne znaš ni ti šta hoćeš ), našao bi se barem na 100,200..... 1000 linkova a ne na 4 linka (foruma) na koja si se registrovao i vjerovatno ispao glup i na njima kao što si ispao na ovom koji je jedan od ta 4 foruma Prika, loš dan, idi odmaraj malo Evo, sve moram radit sam jer si sigurno bio tako glup da si upisivao cijeli navod od riječi do riječi i ispalo je to kaj je ispalo. Pa Bog ti pomogao takvom. http://209.85.229.132/search?q=cache:0xiXh2E9iYEJ:forum.krstarica.com/showthread.php%3Ft%3D69026+Svi+Slavenski+narodi+kromje+Serbalja+vosto%C4%8Dnog&cd=5&hl=hr&ct=clnk&gl=hr&client=firefox-aEvo, imaš dva izbora - ili sam se ja vratio vremeplovom u 2005. godinu i ovo napisao samo da te zajebem ili je ovaj Diocleano iz Crne Gore to prepisao iz knjige i razjebao vas poslije toga nizom drugih tema po vascelom svemrežju (SCR)-
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:17 |
|
|
mirv je napisao/la: Pa da sam ti lagao onda ti ne bih dao navod u kojoj je knjizi. Zašto si tako glup, o zašto...... И сад бих ја као требао трчати по књижарама да провјерим да ли тај цитат постоји који заправо и не говори ништа нити је битан и да постоји, али ти си толико ограничен да си у њему видио нешто спектакуларно, нешто што ће бацити ново свјетло на ... немам појма шта а не знаш ни ти, нервозни P.S. Читаћу те мало на она 3 форума, баш ме интересује колика си будала испао и на њима ______________________________ I sad bih ja kao trebao trčati po knjižarama da provjerim da li taj citat postoji koji zapravo i ne govori ništa niti je bitan i da postoji, ali ti si toliko ograničen da si u njemu vidio nešto spektakularno, nešto što će baciti novo svjetlo na ... nemam pojma šta a ne znaš ni ti, nervozni P.S. Čitaću te malo na ona 3 foruma, baš me interesuje kolika si budala ispao i na njima
|
|
Vrh |
|
|
mirv
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:22 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: mirv je napisao/la: Pa da sam ti lagao onda ti ne bih dao navod u kojoj je knjizi. Zašto si tako glup, o zašto...... И сад бих ја као требао трчати по књижарама да провјерим да ли тај цитат постоји који заправо и не говори ништа нити је битан и да постоји, али ти си толико ограничен да си у њему видио нешто спектакуларно, нешто што ће бацити ново свјетло на ... немам појма шта а не знаш ни ти, нервозни P.S. Читаћу те мало на она 3 форума, баш ме интересује колика си будала испао и на њима ______________________________ I sad bih ja kao trebao trčati po knjižarama da provjerim da li taj citat postoji koji zapravo i ne govori ništa niti je bitan i da postoji, ali ti si toliko ograničen da si u njemu vidio nešto spektakularno, nešto što će baciti novo svjetlo na ... nemam pojma šta a ne znaš ni ti, nervozni P.S. Čitaću te malo na ona 3 foruma, baš me interesuje kolika si budala ispao i na njima Ma Sisoje, u konačnici je jedino bitno da se prije standardizacije dva čakavska sela u Dalmaciji nisu razumjela kako treba a Hrvati i Srbi se danas razumiju odlično, tj. ti razumiješ ustašku čakavicu iz 16. stoljeća a živio si pod Turcima 500 godina dok ja nemam pojma što piše pop Arsenije Čarnojević. Bilo tko s IQ-om većim od 70 zna što to znači. Usput, ja ne sudjelujem na vlaškim forumima. Čemu bacati bisere pred krmad.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:25 |
|
|
mirv je napisao/la: Evo, imaš dva izbora - ili sam se ja vratio vremeplovom u 2005. godinu i ovo napisao samo da te zajebem ili je ovaj Diocleano iz Crne Gore to prepisao iz knjige i razjebao vas poslije toga nizom drugih tema po vascelom svemrežju (SCR)- И сад бих ја као требао неком титогорском болеснику повјеровати Требао си то одмах рећи, мој нервозни Требао си наћи неки релевантнији извор а не нечије форумско писање па га копирати овде. Врло наивно, врло врло, мој нервозни А ево и како коментаришу ту будалу : "Ову причу је до изнемоглости понављао на форуму Историја...а кад сам га поклопила науком која се зове историја језика (а о којој он нема ни најблажег појма)..онда је прешао на форум Политика надајући се да ће му неко ту поверовати. ...А тамо се избламирао начисто...једини аргумент му је био:''Нисам имао времена да прочитам шта си ми одговорила''...па је тако неколико месеци одбијао да прочита аргументе против својих небулоза! Да није смешно, било би тужно!" ________________________ I sad bih ja kao trebao nekom titogorskom bolesniku povjerovati Trebao si to odmah reći, moj nervozni Trebao si naći neki relevantniji izvor a ne nečije forumsko pisanje pa ga kopirati ovde. Vrlo naivno, vrlo vrlo, moj nervozni A evo i kako komentarišu tu budalu : „Ovu priču je do iznemoglosti ponavljao na forumu Istorija...a kad sam ga poklopila naukom koja se zove istorija jezika (a o kojoj on nema ni najblažeg pojma)..onda je prešao na forum Politika nadajući se da će mu neko tu poverovati. ...A tamo se izblamirao načisto...jedini argument mu je bio:''Nisam imao vremena da pročitam šta si mi odgovorila''...pa je tako nekoliko meseci odbijao da pročita argumente protiv svojih nebuloza! Da nije smešno, bilo bi tužno!“ VRLO NAIVNO
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:37 |
|
|
Нервозни, пошто волиш дискусију сводити на линковање, ево и теби један згодан линк (књига).. па читај кад ти је досадно _____________________ Nervozni, pošto voliš diskusiju svoditi na linkovanje, evo i tebi jedan zgodan link (knjiga).. pa čitaj kad ti je dosadno http://www.scribd.com/doc/8049600/Lazo- ... skog-ezika
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 03:55 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Nervozni, pošto voliš diskusiju svoditi na linkovanje, evo i tebi jedan zgodan link (knjiga).. pa čitaj kad ti je dosadno http://www.scribd.com/doc/8049600/Lazo- ... skog-ezika Knjiga se zove "Kradja srpskog jezika"...b Jel to još jedna belosvecka urota judeo-džihad-NATO-vatikanskih satrapa sproću Srbi?
_________________ Srpska deca, srpski voz, srpski vratovi, srpski mostovi
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 04:08 |
|
|
хехе То су мишљења лингвиста из разних земаља, Њемаца, Италијана, Хрвата, Срба Енглеза, Словака, Руса, Пољака итд.... и то од прије 100-200- година. _______________________ hehe To su mišljenja lingvista iz raznih zemalja, Njemaca, Italijana, Hrvata, Srba Engleza, Slovaka, Rusa, Poljaka itd.... i to od prije 100-200- godina. good night, kasno je
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 04:18 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: To su mišljenja lingvista iz raznih zemalja, Njemaca, Italijana, Hrvata, Srba Engleza, Slovaka, Rusa, Poljaka itd.... i to od prije 100-200- godina.
To su sve prevazidjena misljenja. Treba ih promatrati u sklopu opce pojave romanticnog nacionalizma u 19.stoljecu. U to vrijeme jako su zastupljena mitomanskih djela nesamo u ovim krajevima nego diljem Europe. Na vecinu od tih djela se sad promatra kao na samo jednu nedoraslu fazu u razvoju drustva akoliko vidim Srbi i Srbija se jos nisu toga oslobodili jer se ipak radilo o "najslavnijoj" fazi srpske "istorije" i kad je biti Srbin nesto znacilo. Imali ste svojih 5 minuta pod svijetlima svjetske pozornice krajem 19.stoljeca kad su se oslobadjali od Turaka zajedno sa Grcima. "Srbi" nemaju niti jednog pisca, niti jedno djelo prije 19.stoljeca sa izuzetkom nekoliko prepisa crkveno-vladarskih isprava i to na sasvim drugom jeziku a na osnovu kojeg bi se moglo reci da postoji nesto kao sto je "srpski jezik". Pored toga rasprava o orginalnosti ovog jezika za prave strucnjake je cisti diletantizam jer postoji opce suglasje da je taj jezik prema 90% karakteristika samo jedna mjesavina crkvenoslavenskog i grckog. I jos jedna stvar. Nije poznat slucaj da postoji narod koji govori dva jezika. Srbi postoje i u istocnoj Njemackoj i govore svoj jezik koji osim zajednickog slavenskog ishodista nema veze sa oni sto vi nazivate "srpski". E sad, znajuci da je tako - ili ovi nisu Srbi, ili ovaj jezik nije "vaš". Odluči se za jedno. Sigurno ćeš pogriješiti.
|
|
Vrh |
|
|
egerija
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 11:48 |
|
|
Nakon Velike seobe 1680-90., pod patrijarhom Čarnojevićem, velik se dio srpskoga naroda našao u okviru Austrije koja ga je pokušala katolicizirati preko unijaćenja, tj. vjerskopolitičkih poteza kojim bi se ukinula samostalnost Pećke patrijaršije koja je okupljala srpski narod. Na civilizacijskom polju, budući da se radilo o sličnim južnoslavenskim jezicima, Austrija je smjerala nametnuti neki oblik hrvatskoga («ilirskoga») jezika, koji je u vernakularu postojao stoljećima, a doživljavao je procvat u Dalmaciji, Bosni i Slavoniji. Također, pokušavala se ukinuti ćirilica i uvesti latinica u školama koje bijahu pod jurisdikcijom Pećke patrijaršije. Kao otpor tim nastojanjima koja su protumačena kao napadaj na vjerskonarodnosno biće Srba, srpska je crkvena hijerarhija pozvala u pomoć Rusiju Petra Velikoga, koji je poslao određen broj knjiga, udžbenika i učitelja. U zabludi da je ruskoslavenski jezik stariji od srpskoslavenskog, svećenstvo je prihvaćanjem ruske pomoći za svoj službeni jezik uzelo ruskoslavenski jezik, odnosno rusku redakciju staroslavenskog jezika u obliku kakav je bio početkom 18. st. Taj jezik je i danas ostao službeni jezik Srpske pravoslavne crkve, a imao je velikog utjecaja na tadašnji svjetovni jezik. Kao odraz na zbivanja u sakralnoj jezičnoj normi nastao je svjetovni jezik, koji je bio mješavina vojvođanskih dijalekata, ruskoslavenskog i ruskog jezika: slavenosrpski jezik. Na tom je jeziku tečajem 18. i 19. stoljeća stvorena osnova za suvremenu srpsku kulturu. U prvoj polovici 19. stoljeća, uz pomoć tadašnjih vrhunskih filologa, kao što su braća Grimm, austrijskih vlasti koje je predstavljao Jernej Kopitar -- Vuk Stefanović Karadžić je reformirao srpsku grafiju i pravopis, praveći veliki rez između dotadašnje slavenosrpske kulture i novog standarda.
|
|
Vrh |
|
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 13:13 |
|
|
pjosip je napisao/la: To su sve prevazidjena misljenja. Подсјећаш ме на ликове који не препоручију неки филм а да га ни сами нису погледали а онда препричају тај филм као да су га 100 пута гледали. Не можемо тако у ЕУ _________________________________________ Podsjećaš me na likove koji ne preporučiju neki film a da ga ni sami nisu pogledali a onda prepričaju taj film kao da su ga 100 puta gledali. Ne možemo tako u EU
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 14:05 |
|
|
Pitanje za milijun dinara: Tko je ovo rekao?
,,Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.''
_________________ RH-BiH-Sandžak-Sriem-Boka Kotorska-Trst KREPAT MA NE MOLAT http://hrvatska-bosna.eu5.org/znanost/zamjena_zarulje-prednje_kratko_svietlo-reno_clio_3.pdf
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 17:43 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Podsjećaš me na likove koji ne preporučiju neki film a da ga ni sami nisu pogledali a onda prepričaju taj film kao da su ga 100 puta gledali. Ne možemo tako u EU Kakve veze ima na što koga netko podsjeća? Imaš li kakav argugment? Koja je to književnost i koja su to djela da su "srpska" pa da se može govoriti o "krađi" jezika? Podsjećaš i ti mene na gomile polupismenih srpskih trolova izašlih iz Deretićeve iškole Milića od Mačve.
|
|
Vrh |
|
|
pjosip
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 17:45 |
|
|
dane-croatia je napisao/la: Pitanje za milijun dinara: Tko je ovo rekao?
,,Lažemo da bi smo obmanuli sebe, da utešimo drugog; lažemo iz samilosti, da nas nije strah, da ohrabrimo, da sakrijemo svoju i tuđu bedu, lažemo zbog poštenja. Lažemo zbog slobode. Laž je vid našeg patriotizma i potvrda naše urođene inteligencije. Lažemo stvaralački, maštovito, inventivno.'' Mislim da to govori sve BTW: Dane, možeš li suziti sliku iz sig-a jer je preširoka pa rastegne cijelu stranicu foruma? Prije nisam mora skrolati vodoravno da čitam šta piše a sad moram radi toga.
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 17:53 |
|
|
Obožavatelji Deretića i ekipe trebali bi najprije u Beogradu uvjeriti u svoje tvrdnje ozbiljne srpske povjesničare, pa tek ako to uspiju može ih se prihvatiti kao ozbiljne sugovornike, ovako samo ispadaju smiješni...
|
|
Vrh |
|
|
Real gone
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 23 sij 2010, 18:03 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Obožavatelji Deretića i ekipe trebali bi najprije u Beogradu uvjeriti u svoje tvrdnje ozbiljne srpske povjesničare, pa tek ako to uspiju može ih se prihvatiti kao ozbiljne sugovornike, ovako samo ispadaju smiješni... Upravo. Baš kao i botaničari i pojedini sa likom Franje u avataru na hrvatskoj strani - zagrebačke istoričare i lingviste.
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
|
egerija
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 25 sij 2010, 10:10 |
|
|
Ko to priča i piše čistim Hrvatskim ili Srpskim jezikom. Nitko, jer se ta dva jezika toliko isprepliću da postaju pleter. Potrebno je puno i puno napisati razlikovnih knjiga, a mi ponovo u školu i uči, "svoj" jezik.
|
|
Vrh |
|
|
dane-croatia
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 25 sij 2010, 19:15 |
|
|
egerija je napisao/la: Ko to priča i piše čistim Hrvatskim ili Srpskim jezikom. Nitko, jer se ta dva jezika toliko isprepliću da postaju pleter. Potrebno je puno i puno napisati razlikovnih knjiga, a mi ponovo u školu i uči, "svoj" jezik. Sad kad imamo državu, imamo i mogućnost učenja i proučavanja našeg jezika. Franjo Tuđman je liepo rekao u jednom govoru: ,,Imat ćemo državu kakvu sami hoćemo''. Sve pogrješke koje sad napravimo, bit ćemo si sami krivi.
|
|
Vrh |
|
|
egerija
|
Naslov: Re: Europski parlament "Zastupnice Zelenih traže 'srpsko-hrvatski jezik'" Postano: 25 sij 2010, 19:53 |
|
|
Dobro je Dr.F.Tuđman rekao, "..sve pogreške koje sad napravimo, bit ćemo si sami krivi"., a mi Hrvati u BH postadošmo koletarne žrtve, te i takvih politika.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|