|
|
Stranica: 11/20.
|
[ 488 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:03 |
|
|
BJR RBiHipotzvRSinnkdom? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:05 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ali zamislite kakvo bi bilo ispiranje mozga preko Avaza i FTV. - Velika pobjeda bošnjačke politike, možemo zadržati ime "Bosna i Hercegovina". U novonastalim državama su vrlo razočarani gubitkom naziva "BiH". 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
s@lko dinamita$
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:06 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Bosna je večna dok su joj deca verna Ali s obzirom da te vernosti na 50% navodno njene teritorije nema, da je na hrvatskih 27% u gadnom opadanju a da je ta vernost na bošnjačkih 23% tek mrtvo slovo na papiru, jasno je da o večnosti Bosne niti ne može biti neakvog pomena A za masu stvari su krivi sami oni, umesto da ohanu sa đenosajdima i ukidačinama ili da ih svedu na pristojnu meru koja ne iritira, umesto da dignu šape sa hrvatskih prava izbora i da spuste loptu, oni handre do iznemoglosti, jačaju srpsku želju za nezavisnošću, od Hrvata prave neprijatelje u delu tzv. biH koji dele s njima, tim handrenjem stavljaju i svoje povratnike u procep između želje i straha, želje za ukidanjem Srpske kojom im pune glave i straha od moguće nezavisnosti Srpske koja se s naše strane pedantno dozira na svaki pomen ukidanja Srpske. I još kad svratite na njihove portale pa na banalnu vest o porastu koncentracije polena u Banja Luci, pročitate komentare o jebavanju vlaških matera, o ukidanju Šumske i Smrtske, o proćeravanju ćetnika preko Drine, šta preostaje prosečnom Srbinu koji nabasa na te komentare nego da i sam ostavi komentar sličnog sadržaja gde se karaju bule a b*lije proćeravaju u Anatoliju pri čemu je nemoguće ne poželeti nezavisnost naše države u paradržavi a verovatno je slično i sa hrvatske perspektive gde se jebu njihove majke i gde se oni proćeravaju itd. A tako im malo fali da tzv. biH učine mogućom, čak i da želju za samostalnošću Srpske svedu na pristojno mali procenat najekstremnijih među Srbima, jer ovako kako je sad, nema Srbina koji nije za nju, skoro da nema Hrvata koji nije za bilo kakav oblik teritorijano/političke autonomije s manje ili više izraženom željom za njenim odvajanjem u perspektivi, ali ne da im đavao koji će na kraju i odneti dragu nam kvazitvorevinu BiH i razbucati je na tri dela za veki vekova, amin  Zadovoljstvo je čitati vaše postove ponovno, gospon Aga  Samo vi pišite, lijepo vas je čitati, pošto ja baš i nemam volje za pisanjem tu 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:08 |
|
|
s@lko dinamita$ je napisao/la: Zadovoljstvo je čitati vaše postove ponovno, gospon Aga  Samo vi pišite, lijepo vas je čitati, pošto ja baš i nemam volje za pisanjem tu  Polaskan sam vašim rečima, gospodine Dinamit 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Reis Sejdo
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:12 |
|
|
|
Muslimani nakon nezavisnosti ne bi mogli zadržati ime "Bosna", nego neko kompromisno ime.
Bilo bi problema ko između Makedonije i Grčke.
_________________ Federacija BiH: Sveto rimsko carstvo hrvatskog naroda
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:16 |
|
|
Nebula je napisao/la: Napokon da skontaš. Da li sad shvataš da daljnje opstrukcije nemaju smisla? Odvajanja nema šta god da radiš ali zato ima bijede i siromaštva koje pogađa i tvoj narod. Pa bujrum. Ovo me podseca na raspali brak u kome je jednom vec dopizdelo, i drugom je, ali na pomen razvoda, podele stana i stavljanja pregradnih zidova kako se vise ne bi svakodnevno ujedali, prvi mahnito govori - ne dozvoljavam, necemo se razvesti, ako pokusas to izbacicu te na ulicu, potegnucu pusku iz podruma... ...a onda kad popije par bendzosa krene sa besedom - a mogli bi zajedno, znas, nekad smo se voleli, bili smo jedno, tvoj rdjavi otac te je naterao da rasturas brak, ali otac ce uskoro umreti, bolje ga zaboravi, ajde da pokusamo jos jednom, nece biti vise tuce, obnovicemo sexualni zivot, praviti potomke, Bosketa i Hercinu...ako se razdvojimo, vratices se ocu i necete imati sta da jedete... Bolje da ne nastavim, ovakvo pateticno proseravanje kada se transponuje na politiku koja utice na zivot miliona pojedinacnih sudbina i naroda vise uopste nije za salu i metaforu, bolesni odnosi izmedju politickih zajednica i ljudi su dosli do granice posle koje nema povratka... Ako su spolja zakljucali ludnicu, neki ce poceti da iskacu kroz prozor...
_________________ Pokaj se Grobi! Mali korak za tebe, veliki za Srpstvo!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:21 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:29 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Inzko je stvarno konjina prava. Samo ne znam jel sam od sebe ili je bio napaljen sa strane od nekog drugog sa zapada. Neki Wikileaks će to već pokazati. Otkad je "visoki" samo u neke krajnosti ide. Ili je nezainteresiran ili se upetlja na način kako nijednom "visokom" nikad ne bi palo na pamet. A lijepo mu se Lagumdžija zahvalio za najveću uslugu koje je ijedan "visoki" ikome napravio. Doslovce: "Jebala te ova tvoja igračka, ja bi je malo promjeno, dosadila mi". 
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:29 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Vidis kakav je zeleni djavolak, ima i repic umocen u Drinu, siroki osmeh dok mu malo cure i bale... jednom nogom je ukopan u kamenu Hercegovine, dok je drugom zamahnuo kao Roberto Carlos pri izvodjenju slobodnjaka sa 35 metara. Jaganjac, mojne se zajebavas sa njim, losa karma 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:34 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86939 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
DzoniBG je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Vidis kakav je zeleni djavolak, ima i repic umocen u Drinu, siroki osmeh dok mu malo cure i bale... jednom nogom je ukopan u kamenu Hercegovine, dok je drugom zamahnuo kao Roberto Carlos pri izvodjenju slobodnjaka sa 35 metara. Poetično. Ni Srpska niti Hercegbosna nemaju puno ljepši oblik, ali gledanje u ružne oblike opet je 100000000 puta bolje od preseljavanja stanovništva u po Europe. I Hrvatska ima krajnje neobičan oblik, a Azerbejdžan je iz dva dijela. Geografska distribucija uspješnosti otomanske islamizacije na Balkanu, nije niti hrvatski, niti srpski, niti europski problem. Oni koji su došli (islam), trebaju se prilagođavati na kršćansku matricu Balkana i Europe, nikako i nikada obrnuto. Što će reći ako nekome npr. smeta oblik kod Goražda - neka ga pripoji RS pa će oblik biti ljepši. Ukoliko muslimani na Balkanu žele imati zaokruženiji oblik teritorija, to je jedino moguće postići tako da ustupe enklave kršćanskoj matrici, u koju su ugrađeni, na koju su došli, i koja se nije mijenjala.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:37 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ovo me podseca na raspali brak u kome je jednom vec dopizdelo, i drugom je, ali na pomen razvoda, podele stana i stavljanja pregradnih zidova kako se vise ne bi svakodnevno ujedali, prvi mahnito govori - ne dozvoljavam, necemo se razvesti, ako pokusas to izbacicu te na ulicu, potegnucu pusku iz podruma...
...a onda kad popije par bendzosa krene sa besedom - a mogli bi zajedno, znas, nekad smo se voleli, bili smo jedno, tvoj rdjavi otac te je naterao da rasturas brak, ali otac ce uskoro umreti, bolje ga zaboravi, ajde da pokusamo jos jednom, nece biti vise tuce, obnovicemo sexualni zivot, praviti potomke, Bosketa i Hercinu...ako se razdvojimo, vratices se ocu i necete imati sta da jedete...
Bolje da ne nastavim, ovakvo pateticno proseravanje kada se transponuje na politiku koja utice na zivot miliona pojedinacnih sudbina i naroda vise uopste nije za salu i metaforu, bolesni odnosi izmedju politickih zajednica i ljudi su dosli do granice posle koje nema povratka...
Ako su spolja zakljucali ludnicu, neki ce poceti da iskacu kroz prozor... Mante zajebanciju, mislite da je brak nešto divno? Pogotovo kad se neko svako malo kara sa komšijama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:55 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Poetično.
Ni Srpska niti Hercegbosna nemaju puno ljepši oblik, ali gledanje u ružne oblike opet je 100000000 puta bolje od preseljavanja stanovništva u po Europe. I Hrvatska ima krajnje neobičan oblik, a Azerbejdžan je iz dva dijela.
Geografska distribucija uspješnosti otomanske islamizacije na Balkanu, nije niti hrvatski, niti srpski, niti europski problem. Oni koji su došli (islam), trebaju se prilagođavati na kršćansku matricu Balkana i Europe, nikako i nikada obrnuto. Što će reći ako nekome npr. smeta oblik kod Goražda - neka ga pripoji RS pa će oblik biti ljepši. Ukoliko muslimani na Balkanu žele imati zaokruženiji oblik teritorija, to je jedino moguće postići tako da ustupe enklave kršćanskoj matrici, u koju su ugrađeni, na koju su došli, i koja se nije mijenjala. Granice u ovom delu Balkana su kao da su crtali klinci od 3 godine... ima jos primera u svetu, ali malo gde je toliki koncentrat skrabotina na tako malom prostoru. Tacno je, Turci su svojom invazijom zaboli klin u trbuh Hrvatske, ima nesto i prirodnih granica, ali vecina linija pokazuju neki nadnaravni sukob kroz proslost. Posto su vec granice takve kakve jesu, pogotovo izmedju entiteta, smatram da treba napraviti konfederalni odnos 3 entiteta, ne potpuna razgradnja drzave, da bi se ocuvao ekonomski potencijal pre svega kroz putnu infrastrukturu, zatim trgovina, energetika... krovna politicka zajednica sa minimumom zajednickih funkcija... Ako to ne daju, uskoro ce se dici tolika temperatura, da vise ni to nece biti prihvatljivo...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzoniBG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 16:57 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Mante zajebanciju, mislite da je brak nešto divno?
Pogotovo kad se neko svako malo kara sa komšijama.
A ko je tu u braku, a ko komsija...a ko najuza rodbina... Nesto si tu pobrkao...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 17:06 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39246 Lokacija: Gl. grad regije
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Želim da kandidujem ideju ujedinjenja RH sa FBiH. - Junuz srećan, jer će u prisustvu nosilaca tisućuljetne kulture biti sprečeno nastajanje džamija i sl stvari, a moći će i kod Goražda da zamoči prstiće u vodu ladnu - Emt srećna, jer će dobiti domovnicu i putovnicu, pa će sa zadovoljstvom pevati pesme đeneralu - Bošnjo srećan jer kreće poklapanje 'Rvacke - Nebula srećan jer će konačno biti građanin - Bušatlija srećan jer će konačno imati gde da nauči da peva - Zagreb srećan jer je sprečio fašističke škutore da izvrše otcepljenje od FBiH - HSP srećan jer je i Hrvatska dobila piramide čime je dokazala da je starija i naprednija od Srbije - Mesić srećan jer će i dalje dobijat' ćevape - Babo srećan zbog ulaska Agrokomerca u EU itd Prosto je logično i korisno.  Pa dodaj i RS, slobodno. BDP per capita bi bio najveći od svih srpskih država i poludržava, autonomija u regiji. Šta bi RS dobila ujedinjenjem sa Srbijom? Inflaciju kad zafali para? 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 17:09 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa dodaj i RS, slobodno. BDP per capita bi bio najveći od svih srpskih država i poludržava, autonomija u regiji. Šta bi RS dobila ujedinjenjem sa Srbijom? Inflaciju kad zafali para?  Da.... vidim kako Slavonija, Lika, Kordun itd. cvetaju. BDP k'o Luksemburg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PCM
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 17:38 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa dodaj i RS, slobodno. BDP per capita bi bio najveći od svih srpskih država i poludržava, autonomija u regiji. Šta bi RS dobila ujedinjenjem sa Srbijom? Inflaciju kad zafali para?  Da.... vidim kako Slavonija, Lika, Kordun itd. cvetaju. BDP k'o Luksemburg. Lika se poprilicno digla zadnjih godina i ima naj rast bdp u RH.
_________________ Muslimane ko je kleo, nije dangubio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 17:50 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 15:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
PCM je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Da.... vidim kako Slavonija, Lika, Kordun itd. cvetaju. BDP k'o Luksemburg.
Lika se poprilicno digla zadnjih godina i ima naj rast bdp u RH. Ne brini se Jagnje birnut ćemo o vama ko o Lici, BDP ima da leti u nebesa od Bjelinja do Trebinja i od Laktaša do Modriče, samo neka potporučnica Petrović prije priključenja napravi transfer iz VS u VRSa (tj. tzv. OS BiH)  .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 18:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 86939 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
PCM je napisao/la: Jagnjeca brigada je napisao/la: Da.... vidim kako Slavonija, Lika, Kordun itd. cvetaju. BDP k'o Luksemburg.
Lika se poprilicno digla zadnjih godina i ima naj rast bdp u RH. Ne samo najveći rast, nego je 2011. bila u vrhu županija u BDP po glavi stanovnika. Od 21 hrvatske županije, lista 2011. za GDP per capita ide ovako: Hrvatska prosjek 15 637 $ 1. Grad Zagreb 27 160 $ 2. Istarska 19 315 3. Primorsko-Goranska 18 561 4. Dubrovačko-Neretvanska 15 518 5. Koprivničko-Križevačka 14 243 6. Ličko-Senjska 14 236... 20. Vukovarsko-Srijemska 9 730 21. Brodsko-Posavska 9 051
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 18:44 |
|
|
|
Pohvalno (BDP) za LSŽ, ali znate da se taj BDP ne generiše u onom delu županije o kome sam govorio. BTW malo sam šokiran sa samo 51000 stanovnika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 19:00 |
|
|
Jagnjeca brigada je napisao/la: Pohvalno (BDP) za LSŽ, ali znate da se taj BDP ne generiše u onom delu županije o kome sam govorio. BTW malo sam šokiran sa samo 51000 stanovnika. Problem demografskog pražnjenja Like je dvojak : od toga da je to dugo bila zapostavljena regija Juge te je ujedno bila ona koja je izuzetno stradala (osobito južna Lika, ustanak u Srbu, kada nije ni jednog Hrvata gotovo ostalo u južnoj Lici izuzev u Lovincu) u WWII ali i u Domovinskom ratu, također valja napomenuti da bi i bez svih ovih povijesnih sranja tamo imali pad stanovništva jer nije postojao dovoljno razvijen i velik urbani centar kojemu bi regija gravitirala (jedan naš poznati hrvatski demograf je napravio analizu i zaključio da je Gospić trebao biti duplo veći) .
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 20:41 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Ako su spolja zakljucali ludnicu, neki ce poceti da iskacu kroz prozor... Čuj "početi"?? Počeli su davno.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Nebula
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 20:49 |
|
|
DzoniBG je napisao/la: Tacno je, Turci su svojom invazijom zaboli klin u trbuh Hrvatske, ima nesto i prirodnih granica, ali vecina linija pokazuju neki nadnaravni sukob kroz proslost.
1. To tad nije bila Hrvatska 2. Da ne bi turaka ne bi bilo ni srba zapadno od Drine i sjeverno od Dunava/Save
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 20:55 |
|
|
Ti si malo išao kod poštara na forum? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 21:03 |
|
|
Nebula je napisao/la: DzoniBG je napisao/la: Tacno je, Turci su svojom invazijom zaboli klin u trbuh Hrvatske, ima nesto i prirodnih granica, ali vecina linija pokazuju neki nadnaravni sukob kroz proslost.
1. To tad nije bila Hrvatska 2. Da ne bi turaka ne bi bilo ni srba zapadno od Drine i sjeverno od Dunava/Save Evo ti malo mapa Nebula pa siši burek i te mape  : Kralj Tomislav (Hrvatsko Kraljevstvo):  Kralj Matija Korvin: (Hrvatsko-Ugarsko Kraljevstvo)  Pogodi gdje je granica bila prije provale Turaka  ?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 16 kol 2012, 21:06 |
|
|
Inače me uvijek zanimalo kako Bošnjaci uče o svojim kraljevima i o prijelaznom putu Bosne ka nezavisnost, naime Kotromanići su bili po svim navodima vazali hrvatskog bana i gospodara Bosne i Dalmacije, Mladena Šubića, a originalne posjede su imali na području današnje Požege. Nakon slamanja Šubića pod dirigentskom palicom Hrvatsko-Ugarskog Kralja, originalni Slavonci postaju vladarima Bosne i tada postaju dobrijeh Bošnjani  .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|