|
|
Stranica: 4/20.
|
[ 488 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
BBC
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:33 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
Nema tu neke filozofije. 3 naroda se moraju prestati mrziti. Ne moraju se puno voljeti, ali neko relaksiranje se mora dogoditi. A vi sad zaratili i sa Hrvatima. Pa ti vidi kako stvari stoje.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:33 |
|
|
|
Meni samo nije jasno kako veći broj Bošnjaka ne vidi prednost dobivanja vlastite države. Da tamo nema racionalnih ljudi da shvate da se ništa značajno nebi dogodilo. Nebi bili ugroženi, a mogli bi se razviti kao nacija, preležati dječje bolesti i konačno se suočiti sami sa sobom i krenuti rješavati probleme. Nacionalno homogena država je preduvjet razvoja na ovim prostorima. Mi to u Hrvatskoj dobro vidimo. Zadnjih 7-8 godina samo se gospodarska pitanja i reforme vrte. Vi svu enegriju i kreativnost trošiti na međusobno nadjebavanje u kojem nitko ne može nadjačati. Bošnjaci nema šanse da nadjačaju Srbe i Hrvate ako se ovi drže skupa. A opet da se ne prepozna da i Srbi i Hrvati samo žele da ih se ostavi na miru, nema nikakve prijetnje po Bošnjake. Da vam nije jasno kakvu neracionalnu paranoju imate.
Jasno mi je da političari prodaju maglu ali da nema jedan dio Bošnjaka koji vidi perspektivu i mogućnosti od bošnjačke nacionalne države to mi nije jasno. Ponajprije tipovi poput Lebewskog.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:48 |
|
|
Šuplja ti priča. Eto nađi rješenje pa daj da potpišem. Inače formiranje bošnjačke državice na megapopularnih 24%, kako su to neki zamislili neće riješiti ničije probleme, praviš samo probleme za budućnost a i sadašnjost. Optimalno rješenje je nedjeljiva BiH, decentralizovana, koja garantuje svim narodima sva moguća prava, kao i pojedincima. To može biti i BiH sa tri ili 16 entiteta, ili bez njih. Malo veći problem je doći do toga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:55 |
|
|
|
Ma nije čovječe. Samo ti misliš da smo i Džoni i ja i ostali zlonamjerni i sa nekakvom skrivenom agendom. Svako na svom se brine o sebi. To što ste vi u kolektivnoj shizofreniji to je problem. Ćudi me da to ne vidiš. Na tih 24% ili koliko živi 90% Bošnjaka.
Ovo o čemu ti pričaš se nikad neće dogoditi. I opet se čudim da ti to ne vidiš. Nemam ništa protiv toga ali od toga nema ništa, to je znanstvena fantastika. Svi razmišljaju kao pripadnici grupe i ta grupa želi vladati sobom. Ja ne vidim ništa strašno da Srpska funkcionira zasebno. Ne znam čega se tu treba plašiti. A ne ovako gdje se oko boje govna ne možete dogovoriti. Samo površno praćenje vijesti je smijurija. Jedna strana nešto napravi, druga strana prijeti tužbom, opozivom šta ja znam. Loš brak. Ne znam zašto nećete van.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:58 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2012, 19:37 Postovi: 3913 Lokacija: Τριβαλλοί
|
Lebowski je napisao/la: Šuplja ti priča. Eto nađi rješenje pa daj da potpišem. Inače formiranje bošnjačke državice na megapopularnih 24%, kako su to neki zamislili neće riješiti ničije probleme, praviš samo probleme za budućnost a i sadašnjost. Optimalno rješenje je nedjeljiva BiH, decentralizovana, koja garantuje svim narodima sva moguća prava, kao i pojedincima. To može biti i BiH sa tri ili 16 entiteta, ili bez njih. Malo veći problem je doći do toga. Zašto misliš da bi ste iz države izašli sa 24%? Ja pak mislim suprotno , kao što BBC reče , staviti na stol Srbim i Hrvatima vaše uvjete za napuštanje BiH , mislim da je odbacivanje takve mogućnosti velika greška.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:59 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 01:59 |
|
|
|
Ma naravno da je. Mogao bi maknut tu sliku ne pristaje ti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:00 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Šuplja ti priča. Eto nađi rješenje pa daj da potpišem. Inače formiranje bošnjačke državice na megapopularnih 24%, kako su to neki zamislili neće riješiti ničije probleme, praviš samo probleme za budućnost a i sadašnjost. Optimalno rješenje je nedjeljiva BiH, decentralizovana, koja garantuje svim narodima sva moguća prava, kao i pojedincima. To može biti i BiH sa tri ili 16 entiteta, ili bez njih. Malo veći problem je doći do toga. Zašto misliš da bi ste iz države izašli sa 24%? Ja pak mislim suprotno , kao što BBC reče , staviti na stol Srbim i Hrvatima vaše uvjete za napuštanje BiH , mislim da je odbacivanje takve mogućnosti velika greška. Do toga ne može doći.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:01 |
|
|
|
Šuplje su ovih 18 godina laganja i varanja. Novac je pri kraju, morat ćete brzo smisliti nešto drugo. Svaka igra košta, a ova je još skuplja.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:06 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Do toga ne može doći. A dobro , vaša stvar. No to vam je greška u razmišljanju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:09 |
|
|
doc je napisao/la: Ma naravno da je. Mogao bi maknut tu sliku ne pristaje ti. Tu sam stavio jer mi nisu dali da nosim Isusa na avataru. Znači ti predlažeš da eto ne bi smetali kome damo pola države da ide. Pola države koje je produkt rata. BiH nije nastala spajanjem entiteta u nekakvu zajedničku instituciju nego je postojala prije njih. Ti tražiš uostalom da kršimo Dayton, sramota. I idemo protiv volje MZ. Nešto što je branjeno u ratu, predati u miru, skoro pa odmah nakon tog istog rata. Ne, možda nisam dovoljno pametan kao ti, ali ne kontam zašto bi to radili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:10 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Do toga ne može doći. A dobro , vaša stvar. No to vam je greška u razmišljanju. Stvarno misliš da je ijedna strana spremna na trgovanje teritorijem za određene ustupke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:11 |
|
|
|
Jasna je meni dinamika i kako će se sve to odvijati i nema tu neke velike mogućnosti promjene ako se stvari puste na miru, a MZ će kroz par godina dojaditi bakćati se s takvom državom ali mi nije jasno da nema neki broj Bošnjaka koji kao oporba većini ne vidi mogućnosti takvog scenarija. Razumljivo je da će ekstremisti nadjačati u ovakvim uvjetima ali da nema drugačijeg mišljenja to je čudno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:13 |
|
|
|
To bi bilo čudo ravno onome da je devedesetih u Zagrebu osnovana stranka koja se zalaže za priznavanje RSK.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:15 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ZlatkoZG je napisao/la:
A dobro , vaša stvar. No to vam je greška u razmišljanju.
Stvarno misliš da je ijedna strana spremna na trgovanje teritorijem za određene ustupke. Da , ali samo u slučaju mirnog dogovornog raspada/podjele BiH, vi biste najbolje prošli s 40-45% teritorija bez problema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:17 |
|
|
|
Na znam na osnovu čega si to skontao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:18 |
|
|
|
Eto i ovdje se lijepo vidi sav korijen problema. I Lebowski svjesno ili podsvjesno misli da je čitava BiH bošnjačka i da oni mogu nekome nešto "davati" ili "oduzimati".
Zbog takvog stava srljaju u novi rat. Jer prošli nisu dobili kao Hrvati u Hrvatskoj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:19 |
|
|
Lebowski je napisao/la: doc je napisao/la: Ma naravno da je. Mogao bi maknut tu sliku ne pristaje ti. Tu sam stavio jer mi nisu dali da nosim Isusa na avataru. Znači ti predlažeš da eto ne bi smetali kome damo pola države da ide. Pola države koje je produkt rata. BiH nije nastala spajanjem entiteta u nekakvu zajedničku instituciju nego je postojala prije njih. Ti tražiš uostalom da kršimo Dayton, sramota. I idemo protiv volje MZ. Nešto što je branjeno u ratu, predati u miru, skoro pa odmah nakon tog istog rata. Ne, možda nisam dovoljno pametan kao ti, ali ne kontam zašto bi to radili. I meni je Isus bio neukusan. Pa pola države koje nije vaše i gdje su Srbi 90%. Da. A ne da vaš MVP da instrukciju o glasovanju o rezoluciji o Siriji, a Dodik se digne na zadnje noge i traži ostavku. O nekoj jebenoj Siriji koja ne igra nikakvu ulogu za BiH, a i BiH je nevažna za tu rezoluciju. Koga briga za to. Ali vama je to tema koja okupira javni prostor. Hoću ti reći da od tvoje solucije nema ništa. Valjda i sam to vidiš. I ja bi volio da svi možemo skupa, da nije važno tko je tko, bla bla, ali je važno i ne možemo zajedno. Pogledaj primjer Hrvatske. Od kada Srbi više nisu faktor mi se uopće ne bavimo nacionalnim pitanjima, sve se vrti oko razvoja i reformi. U kojima nismo preuspješni ali ipak se o tome priča, to je cilj broj jedan i za BiH samo svemir. I čudi me da ne vidiš prednosti toga da svaki od tri naroda ima svoju državu ili kako god to hoćeš nazvati. ostali bi sami, nebi se osjećali ugroženi i priupitali bi svoje glavonje o pravim pitanjima, a ne da dobijaju izbore po automatizmu jer treba zajebat one tamo. Pričaj ti o gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, upravi. A ne se svađati oko nekakve Sirije ili bilo kojeg drugog životno važnog problema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
doc
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:22 |
|
|
|
Da. Baš su u čudnom stanju. Čuj ti oni kao daju pola države. Kao da je to njihovo. Ali dobro njihov problem. Rahat patite se i dalje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ZlatkoZG
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 02:23 |
|
|
Lebowski je napisao/la: Na znam na osnovu čega si to skontao. Pa veoma jednostavno , stavite na stol vaše uvjete Srbima i Hrvatima za raspad BiH , teritorijalni ustupci ,ekonomske kompenzacije itd. Postoje sigurno kreativna rješenja, Srbi su mogli prije 20 godina imat bez problema 25-40% Kosova i ostalo dat Albancima , danas nemaju ništ osim malo sjevera ,to ti je tako ,greške se skupo plaćaju.Možete učit na tuđim greškama ili ih sami ponovit ,na vama je odabir.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sandalj
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 03:28 |
|
Pridružen/a: 15 srp 2010, 17:04 Postovi: 1877 Lokacija: Stara Hercegovina
|
BBC je napisao/la: Avaz je danas koristio neustavne nazive općina. "Bosanska" ovo, "Bosanski" ono. Treba ih kazniti novčanom kaznom za nepoštivanje zakona i ustava države 3 naroda. Ne zaboravi tužiti i Slovence za korištenje slovenskih naziva za gradove u Austriji ili drugačije rečeno odkud to "Ti" sebi uzimaš za pravo da Bošnjacima propisuješ kako će na bosanskom nazivati koje naselje.
_________________ Čovjek je neprijatelj onoga što ne poznaje. (Ali ibn Ebu Talib)
Borba za slobodu čovjeka i nije drugo nego borba za oslobođenje od predrasuda. (Miroslav Krleža)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bezimeni12
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 04:11 |
|
|
ZlatkoZG je napisao/la: Lebowski je napisao/la:
Stvarno misliš da je ijedna strana spremna na trgovanje teritorijem za određene ustupke.
Da , ali samo u slučaju mirnog dogovornog raspada/podjele BiH, vi biste najbolje prošli s 40-45% teritorija bez problema. To bi bila naucna fantastika kada bi narod koji je prije rata zivio na 28% teritorije BIH nakon rata dobio 45%. Uz cinjenicu gubitka rata i lose strateske pozicije i 22% je optimisticno. (kvaka 22)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 08:18 |
|
|
doc je napisao/la: Lebowski je napisao/la: Tu sam stavio jer mi nisu dali da nosim Isusa na avataru. Znači ti predlažeš da eto ne bi smetali kome damo pola države da ide. Pola države koje je produkt rata. BiH nije nastala spajanjem entiteta u nekakvu zajedničku instituciju nego je postojala prije njih. Ti tražiš uostalom da kršimo Dayton, sramota. I idemo protiv volje MZ. Nešto što je branjeno u ratu, predati u miru, skoro pa odmah nakon tog istog rata. Ne, možda nisam dovoljno pametan kao ti, ali ne kontam zašto bi to radili. I meni je Isus bio neukusan. Pa pola države koje nije vaše i gdje su Srbi 90%. Da. A ne da vaš MVP da instrukciju o glasovanju o rezoluciji o Siriji, a Dodik se digne na zadnje noge i traži ostavku. O nekoj jebenoj Siriji koja ne igra nikakvu ulogu za BiH, a i BiH je nevažna za tu rezoluciju. Koga briga za to. Ali vama je to tema koja okupira javni prostor. Hoću ti reći da od tvoje solucije nema ništa. Valjda i sam to vidiš. I ja bi volio da svi možemo skupa, da nije važno tko je tko, bla bla, ali je važno i ne možemo zajedno. Pogledaj primjer Hrvatske. Od kada Srbi više nisu faktor mi se uopće ne bavimo nacionalnim pitanjima, sve se vrti oko razvoja i reformi. U kojima nismo preuspješni ali ipak se o tome priča, to je cilj broj jedan i za BiH samo svemir. I čudi me da ne vidiš prednosti toga da svaki od tri naroda ima svoju državu ili kako god to hoćeš nazvati. ostali bi sami, nebi se osjećali ugroženi i priupitali bi svoje glavonje o pravim pitanjima, a ne da dobijaju izbore po automatizmu jer treba zajebat one tamo. Pričaj ti o gospodarstvu, zdravstvu, školstvu, upravi. A ne se svađati oko nekakve Sirije ili bilo kojeg drugog životno važnog problema. Mogli ste imati i Hrvatsku bez Srba kao faktora ali bez RSK, zašto niste? Vidim ja prednosti bošnjačke države, jednostavnije je, ali to se ne može uraditi po svaku cijenu. Zašto se baviš glupostima? Al vidi šta ti tražiš od Bošnjaka - odjebite od Mostara, odjebite od Podrinja, odjebite od Brčkog, odjebite od Banjaluke, zaboravite preko noći da je to BiH i da ste tu živjeli. Sve to nakon rata koji je ostavio desetine hiljada ranjenih, desetine hiljada porodica poginulih, protjeranih, društvo sa hiljadama pripadnika boračke populacije. Pitaš zašto se nije pojavila grupa ljudi koja zagovara raspad BiH, kao da je to nešto sasvim normalno. A nije, glupo je. Al sve i da nije, kako misliš da takve ideje dođu na vrh. Treba neka grupa ljudi/stranka koja će to zagovarati i koja će u korijenu biti sasiječena zbog te priče. Stranke na vlasti neće ići sa tom pričom jer sa njom gube vlast. Kao što ni u RS-u nećeš dobiti izbore ako zagovaraš ukidanje RS-a, sasvim logično, čemu čuđenje? A ti kao zagovornik teorija o genetskim predispozicijama određenih naroda nikako nisi kompatibilan sa tom željom "da svi možemo skup, bla bla".
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 08:22 |
|
|
Sandalj je napisao/la: BBC je napisao/la: Avaz je danas koristio neustavne nazive općina. "Bosanska" ovo, "Bosanski" ono. Treba ih kazniti novčanom kaznom za nepoštivanje zakona i ustava države 3 naroda. Ne zaboravi tužiti i Slovence za korištenje slovenskih naziva za gradove u Austriji ili drugačije rečeno odkud to "Ti" sebi uzimaš za pravo da Bošnjacima propisuješ kako će na bosanskom nazivati koje naselje. Ne "propisujem" ja ništa, sud je tako odredio.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Francis Boyle misli da će se fašistička tvorevina raspasti Postano: 11 kol 2012, 08:25 |
|
|
doc je napisao/la: Da. Baš su u čudnom stanju. Čuj ti oni kao daju pola države. Kao da je to njihovo. Ali dobro njihov problem. Rahat patite se i dalje. Na papiru, a i zbog nekih drugih razloga, i jest BiH čitava moja, kao što je i svih drugih. A koliko vidim ti ovdje tražiš od Bošnjaka da puste pola BiH Srbima i da se odvajaju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|