|
|
Stranica: 6/9.
|
[ 206 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 08:12 |
|
|
Ceha je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Kineski zid postoji u svima nama. Razdvojeni smo i nema ponovo zajedno. Ne postoji granični prelaz između RS i FBiH ali kako god okreneš mi smo sve dalje jedni od drugih. Svatko na svoju stranu i to je to. Ja ne vidim zašto bi netko trebao živjeti s nekim koga ne voli, tko mu nije sličan, ili u konačnici koga samo gleda da ga zajebe. Srbi imaju svoj komad BiH, Hrvati svoj, a za muslimane... Ne čini mi se da su oni zreli za državu. A s obzirom na iseljavanje i sve, ne čini mi se ni da će ju ikad dobiti. Neki Bošnjakistan ne bi bio nikakav tampon. Ajd još da se nalazi negdje između Hrvatske i Srbije, ali ovako, okružen Srbima s tri strane i mnoštvom (polu) enklava.... Kome je potrebno takvo slijepo crijevo? Imamo fino trasu autoputa 5C, zna se gdje je crkva u Olovu, dobar komad granica je već uređen. Muslimani hoće ići sa Srbima? Izvrsno. Uzet ćemo nešto što je ostalo islamiziranih Ličana u USK, islamiziranih Hercegovaca u HNŽu i Bosanaca u SBŽu i ZDK, trampiti Goražde i Sarajevo za zapad RS (koliko se može, od Novog do Brčkog) i Trebinje te posložiti stalne granice. Ako Srbi suniti hoće u Srbiju, neka im. Mi ćemo dobiti par nacionalnih parkova i nešto nerezidenata za koje ćemo osigurati neki prostor u EU. Sarajevo je ionako srpsko Principovo, brda oko njega su njihova, naša Vrhbosna je tu davno umrla, nosite si ga. Jebe vas jedna sitnica. Nemate nikakvu moć da to uredite po svom. Uzet ćete da ne kažem šta Taj četnički narativ o Sarajevu vam i ne da naprijed. Nego, stvari ovako stoje. Stolno Sarajevo i ljubomorni seljani okolo što sanjaju snove koji se nikad neće ostvariti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 08:14 |
|
|
Lutorčina je napisao/la: Kineski zid postoji u svima nama. Razdvojeni smo i nema ponovo zajedno. Ne postoji granični prelaz između RS i FBiH ali kako god okreneš mi smo sve dalje jedni od drugih.
Ako gledaš čisto politički - postoji. No, realno stanje je daleko drugačije. Znaš ti to i sam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 08:20 |
|
|
Machak je napisao/la: Lutorčina je napisao/la: Kineski zid postoji u svima nama. Razdvojeni smo i nema ponovo zajedno. Ne postoji granični prelaz između RS i FBiH ali kako god okreneš mi smo sve dalje jedni od drugih.
Ako gledaš čisto politički - postoji. No, realno stanje je daleko drugačije. Znaš ti to i sam. Realno stanje je da leopardove kože više nema. Povratnici su starije stanovništvo, što znači da će se izmiješanost nastaviti smanjivati.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 08:23 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la: Ako gledaš čisto politički - postoji. No, realno stanje je daleko drugačije. Znaš ti to i sam.
Realno stanje je da leopardove kože više nema. Povratnici su starije stanovništvo, što znači da će se izmiješanost nastaviti smanjivati. Govorim o saradnji, o robnoj razmjeni, o interakciji po pitanju svakodnevnice. Znaš i sam da u Mostaru nema problema između istočne i zapadne strane izuzmemo li navijačke sukobe i političke gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 08:28 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la:
Realno stanje je da leopardove kože više nema. Povratnici su starije stanovništvo, što znači da će se izmiješanost nastaviti smanjivati.
Govorim o saradnji, o robnoj razmjeni, o interakciji po pitanju svakodnevnice. Znaš i sam da u Mostaru nema problema između istočne i zapadne strane izuzmemo li navijačke sukobe i političke gluposti. Naravno da ćemo surađivati i trgovati. To samo sarajevski radikali govore da je podjela nešto loše i katastrofalno. U stvarnosti donosi stabilnost i relaksaciju. Kao dva brata kad se zna čija je koja zemlja lijepo se paze, a ako se ne zna onda bude svašta.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 08:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la:
Govorim o saradnji, o robnoj razmjeni, o interakciji po pitanju svakodnevnice. Znaš i sam da u Mostaru nema problema između istočne i zapadne strane izuzmemo li navijačke sukobe i političke gluposti.
Naravno da ćemo surađivati i trgovati. To samo sarajevski radikali govore da je podjela nešto loše i katastrofalno. U stvarnosti donosi stabilnost i relaksaciju. Kao dva brata kad se zna čija je koja zemlja lijepo se paze, a ako se ne zna onda bude svašta. Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:06 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10398 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Machak je napisao/la: Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu.
Što ti točno imaš od jedinstva BiH? Koja uopće nije ni jedinstvena ovakva kakva je, baš je primjer rascjepkanosti. Imaš i potencijalne kazne zbog objava na fejsbuku. Čuvaš jedinstvo sebi u štetu umjesto da kao Bakir zatražiš vaše parče i da se zna kud je tko! Mislim zna se i sada kuda je čije ali vi imate kolektivnu deluziju koju sami forsirate.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:08 |
|
|
potocnj je napisao/la: Machak je napisao/la: Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu.
Što ti točno imaš od jedinstva BiH? Koja uopće nije ni jedinstvena ovakva kakva je, baš je primjer rascjepkanosti. Imaš i potencijalne kazne zbog objava na fejsbuku. Čuvaš jedinstvo sebi u štetu umjesto da kao Bakir zatražiš vaše parče i da se zna kud je tko! Mislim zna se i sada kuda je čije ali vi imate kolektivnu deluziju koju sami forsirate. Suvišno pitanje. Ja nemam druge domovine osim BiH. Ne može se izjednačiti nekakvo zapišavanje međe sa državnom granicom. Na vašu žalost, nismo svi kao Bakir.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:26 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Naravno da ćemo surađivati i trgovati. To samo sarajevski radikali govore da je podjela nešto loše i katastrofalno. U stvarnosti donosi stabilnost i relaksaciju. Kao dva brata kad se zna čija je koja zemlja lijepo se paze, a ako se ne zna onda bude svašta. Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu. Jasno je i tebi da u ovakvoj BiH tvoj narod nazaduje. Dakle otišla Koksara, sad ide Željezara. Već se spominju Željeznice, znamo otprije rudnici su na rubu, termoelektrane će se uskoro zatvoriti itd., da ne nabrajam sad dobro poznate faktore. Uz nastavak sadašnjeg trenda prepolovit ćete se još jednom i to tako da starija polovica ostane u BiH. Te umirovljenike će onda trebati hraniti, a već sada Nikšić se zadužuje da poveća mirovine pred izbore. Taj vaš inat najviše košta vas. Ako nećete podjelu, bujrum, neće biti podjele. Bit će iseljavanje, pad ekonomije, smanjivanje broja stanovnika, pa ćemo je kasnije opet svakako podijeliti pola Hrvatskoj pola Srbiji. Mada, naglasio bih jednu bitnu razliku. Hrvati ne traže potpunu podjelu države, nego samo decentralizaciju. Hrvatska federalna jedinica se sasvim jasno ne bi odvajala jer bi uključivala enklave poput recimo udaljenog Žepča. Gdje će se Žepče odvojiti, nigdje. Znači, decentralizacija bi osim stabilizacije odnosa dovela i do veće šanse za cjelovitu BiH. Sad je tu u osnovi dilema, da li je bolje popustiti malo i pristati na ravnopravnost Hrvata, kao investiciju za dobiti više, odnosno cjelovitu BiH i sređene odnose koji bi omogućili ostanak stanovništva i dali osnovu za napredak. Ili je bolje ići na sve ili ništa. To sad ostavljam tebi da sam izračunaš. Načelno i ne trebate ništa raditi zbog nas. Ako se vama iz vašeg sebičnog interesa isplati politika "od rijeke do mora", samo naprijed. 
1652 of 2558 - 64.58%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:31 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Machak je napisao/la:
Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu.
Jasno je i tebi da u ovakvoj BiH tvoj narod nazaduje. Dakle otišla Koksara, sad ide Željezara. Već se spominju Željeznice, znamo otprije rudnici su na rubu, termoelektrane će se uskoro zatvoriti itd., da ne nabrajam sad dobro poznate faktore. Uz nastavak sadašnjeg trenda prepolovit ćete se još jednom i to tako da starija polovica ostane u BiH. Te umirovljenike će onda trebati hraniti, a već sada Nikšić se zadužuje da poveća mirovine pred izbore. Taj vaš inat najviše košta vas. Ako nećete podjelu, bujrum, neće biti podjele. Bit će iseljavanje, pad ekonomije, smanjivanje broja stanovnika, pa ćemo je kasnije opet svakako podijeliti pola Hrvatskoj pola Srbiji. Mada, naglasio bih jednu bitnu razliku. Hrvati ne traže potpunu podjelu države, nego samo decentralizaciju. Hrvatska federalna jedinica se sasvim jasno ne bi odvajala jer bi uključivala enklave poput recimo udaljenog Žepča. Gdje će se Žepče odvojiti, nigdje. Znači, decentralizacija bi osim stabilizacije odnosa dovela i do veće šanse za cjelovitu BiH. Sad je tu u osnovi dilema, da li je bolje popustiti malo i pristati na ravnopravnost Hrvata, kao investiciju za dobiti više, odnosno cjelovitu BiH i sređene odnose koji bi omogućili ostanak stanovništva i dali osnovu za napredak. Ili je bolje ići na sve ili ništa. To sad ostavljam tebi da sam izračunaš. Načelno i ne trebate ništa raditi zbog nas. Ako se vama iz vašeg sebičnog interesa isplati politika "od rijeke do mora", samo naprijed.  Pisao sam već, stvari su jednostavne - mi nemamo druge domovine. Nikšić ide u penziju. Jest, to čemu se nadate se dešava i vama. Nikad nas neće biti manje nego vas u BiH. Koliko ste ono imali dogovora sa Srbijom da podjelite BiH? Ni jedan nije uspio. Znaš i sam zašto da ti ne pišem. Jasno da ne tražite podjelu u prvoj fazi. Prvo se traži šaka, pa onda do lakta, pa onda ide čupanje iz ramena. Bolje i status quo nego podjela BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:32 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Naravno da ćemo surađivati i trgovati. To samo sarajevski radikali govore da je podjela nešto loše i katastrofalno. U stvarnosti donosi stabilnost i relaksaciju. Kao dva brata kad se zna čija je koja zemlja lijepo se paze, a ako se ne zna onda bude svašta. Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu. Srbi će vas trollati da žele podjelu po svaku cijenu i pustit vas da tobože branite državu, a dok su s vama unutra praktično vas daviti, ne dozvoliti da imate ni državu ni vojsku, i blokirati po volji rad državnih institucija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:39 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jasno je i tebi da u ovakvoj BiH tvoj narod nazaduje. Dakle otišla Koksara, sad ide Željezara. Već se spominju Željeznice, znamo otprije rudnici su na rubu, termoelektrane će se uskoro zatvoriti itd., da ne nabrajam sad dobro poznate faktore. Uz nastavak sadašnjeg trenda prepolovit ćete se još jednom i to tako da starija polovica ostane u BiH. Te umirovljenike će onda trebati hraniti, a već sada Nikšić se zadužuje da poveća mirovine pred izbore. Taj vaš inat najviše košta vas. Ako nećete podjelu, bujrum, neće biti podjele. Bit će iseljavanje, pad ekonomije, smanjivanje broja stanovnika, pa ćemo je kasnije opet svakako podijeliti pola Hrvatskoj pola Srbiji. Mada, naglasio bih jednu bitnu razliku. Hrvati ne traže potpunu podjelu države, nego samo decentralizaciju. Hrvatska federalna jedinica se sasvim jasno ne bi odvajala jer bi uključivala enklave poput recimo udaljenog Žepča. Gdje će se Žepče odvojiti, nigdje. Znači, decentralizacija bi osim stabilizacije odnosa dovela i do veće šanse za cjelovitu BiH. Sad je tu u osnovi dilema, da li je bolje popustiti malo i pristati na ravnopravnost Hrvata, kao investiciju za dobiti više, odnosno cjelovitu BiH i sređene odnose koji bi omogućili ostanak stanovništva i dali osnovu za napredak. Ili je bolje ići na sve ili ništa. To sad ostavljam tebi da sam izračunaš. Načelno i ne trebate ništa raditi zbog nas. Ako se vama iz vašeg sebičnog interesa isplati politika "od rijeke do mora", samo naprijed.  Pisao sam već, stvari su jednostavne - mi nemamo druge domovine. Nikšić ide u penziju. Jest, to čemu se nadate se dešava i vama. Nikad nas neće biti manje nego vas u BiH. Koliko ste ono imali dogovora sa Srbijom da podjelite BiH? Ni jedan nije uspio. Znaš i sam zašto da ti ne pišem. Jasno da ne tražite podjelu u prvoj fazi. Prvo se traži šaka, pa onda do lakta, pa onda ide čupanje iz ramena. Bolje i status quo nego podjela BiH. Legitiman stav. 
1652 of 2558 - 64.58%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 09:40 |
|
|
Zviezda Granda je napisao/la: Machak je napisao/la:
Kao što tebi ne bi bilo drago da neko priča o podjeli Hrvatske, tako meni nije o podjeli Bosne i Hercegovine. Jasno vam je da tu podjelu možete izvršiti jedino ako imate silu.
Srbi će vas trollati da žele podjelu po svaku cijenu i pustit vas da tobože branite državu, a dok su s vama unutra praktično vas daviti, ne dozvoliti da imate ni državu ni vojsku, i blokirati po volji rad državnih institucija. Svako radi što mu je u moći. Kad nemaš silu da ostvariš što si naumio, onda se služiš politikanstvom, propagandom, prodajom zjala. Niko u BiH nema taj faktor da može doći i reći ja hoću ovo i biće to. Jest, a vidio si koja je kmeka bila samo zbog jedne stvari (GP Gradiška), a blokiraće. Pa nek blokiraju, blokiraće i sebi. Ne odlučuju oni o stanju u BiH sa Marsa nego iz Banja Luke.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 12:09 |
|
|
Machak je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Jasno je i tebi da u ovakvoj BiH tvoj narod nazaduje. Dakle otišla Koksara, sad ide Željezara. Već se spominju Željeznice, znamo otprije rudnici su na rubu, termoelektrane će se uskoro zatvoriti itd., da ne nabrajam sad dobro poznate faktore. Uz nastavak sadašnjeg trenda prepolovit ćete se još jednom i to tako da starija polovica ostane u BiH. Te umirovljenike će onda trebati hraniti, a već sada Nikšić se zadužuje da poveća mirovine pred izbore. Taj vaš inat najviše košta vas. Ako nećete podjelu, bujrum, neće biti podjele. Bit će iseljavanje, pad ekonomije, smanjivanje broja stanovnika, pa ćemo je kasnije opet svakako podijeliti pola Hrvatskoj pola Srbiji. Mada, naglasio bih jednu bitnu razliku. Hrvati ne traže potpunu podjelu države, nego samo decentralizaciju. Hrvatska federalna jedinica se sasvim jasno ne bi odvajala jer bi uključivala enklave poput recimo udaljenog Žepča. Gdje će se Žepče odvojiti, nigdje. Znači, decentralizacija bi osim stabilizacije odnosa dovela i do veće šanse za cjelovitu BiH. Sad je tu u osnovi dilema, da li je bolje popustiti malo i pristati na ravnopravnost Hrvata, kao investiciju za dobiti više, odnosno cjelovitu BiH i sređene odnose koji bi omogućili ostanak stanovništva i dali osnovu za napredak. Ili je bolje ići na sve ili ništa. To sad ostavljam tebi da sam izračunaš. Načelno i ne trebate ništa raditi zbog nas. Ako se vama iz vašeg sebičnog interesa isplati politika "od rijeke do mora", samo naprijed.  Pisao sam već, stvari su jednostavne - mi nemamo druge domovine. Nikšić ide u penziju. Jest, to čemu se nadate se dešava i vama. Nikad nas neće biti manje nego vas u BiH. Koliko ste ono imali dogovora sa Srbijom da podjelite BiH? Ni jedan nije uspio. Znaš i sam zašto da ti ne pišem. Jasno da ne tražite podjelu u prvoj fazi. Prvo se traži šaka, pa onda do lakta, pa onda ide čupanje iz ramena. Bolje i status quo nego podjela BiH. Uljezu ne laži, jer je vaša domovina türkiye.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 12:11 |
|
|
horus je napisao/la: Machak je napisao/la:
Pisao sam već, stvari su jednostavne - mi nemamo druge domovine. Nikšić ide u penziju. Jest, to čemu se nadate se dešava i vama. Nikad nas neće biti manje nego vas u BiH. Koliko ste ono imali dogovora sa Srbijom da podjelite BiH? Ni jedan nije uspio. Znaš i sam zašto da ti ne pišem. Jasno da ne tražite podjelu u prvoj fazi. Prvo se traži šaka, pa onda do lakta, pa onda ide čupanje iz ramena.
Bolje i status quo nego podjela BiH.
Uljezu ne laži, jer je vaša domovina türkiye. Spremi lubenice i breskvi, za vikend ću na more.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 12:12 |
|
|
finonastupic je napisao/la: Nije on idiot kako pisete, on je desna ruka Andreja Plenkovica. Ako ovaj to kaze onda Plenkovic to misli... To svi koji povrsno pratite politiku znate, ne morate se praviti blesavi da prvi put cujete za ovog frajera.
Ako je izjava istinita, onda se moze reci da je ovo nastavak izdajnicke politike prema Hrvatima u BiH. Izjava u rangu, tj rang iznad onih wikileaks depesa, gdje se oba HDZa i nogama i rukama bore protiv hrvatskog entiteta. Sam Plenkovic nam neki dan u Sarajevu fino rece i stavi nam ga "Nema treceg, dogovorite se s Muslimanima".
Koji su highligtsi ovog geopolitickog izlaganja hrvatskog velikasa Frke u 4 tocke:
1. BH Muslimanima praviti nacionalnu drzavu, upravo ono od cega su amerikanci javno odustali, njemu jadnom nije javilo. Problem za nas je taj sto su za razliku od Amerike, u njegovoj Francuskoj i u EU, na vlasti i dalje woke demokrati. Njima je valjda jedino bitno cim prije islamizirati europu, pa tako za male krscanske nacije poput nas nema sluha, sto EU birokrati poput Frke i drugih anemija jos uvijek slijepo slijede.
2. Nereagiranje na izjavu britanskog veleposlanika o ukidanju konstitutivnih naroda "Ne obaziremo se na trecerazrednu Veliku Britaniju". Da ,jer mi smo inace poznati kao velesila Europe koju svatko pita za misljenje. U ovom slucaju nereagiranje = presutno odobravanje.
3. Kaze ovaj francuski drzavljanin da je Amerika nikad slabija... Evo Amerika ipak vodi u izboru za VP u BiH. Mi u navodnoj i nevidljivoj borbi za prava Hrvata ocito igramo samo na EU (Njemacku i Francusku) i V.Britaniju koje odrera otvoreno rade protiv nas Hrvata u BiH. Inace su za 20 godina sve te zemlje odreda muslimanske...
*Inace smo i tim istim zemljama: Francuskoj isplatili preko milijardu € za avione, Svabama preko 1,5 milijardi € za tenkove - a da Hrvatsko pitanje u BiH nije niti spomenuto pri tim kupovinama. Toliko o brizi frke i anemije za Hrvate u BiH.
3. "U strateškom opredjeljenju prema Bošnjacima, hrvatski narod u BiH je kolateral (kakav brutalan rijecnik za jednog birokrata). Hrvati imaju izbor za razliku od Bošnjaka. Mi u Republici Hrvatskoj možemo bez problema primiti milijun ljudi."
Ovdje ne misli na pripajanje Muslimana Hrvatskoj nego sugerira preseljenje BH Hrvata u Hrvatsku (ovu razliku do milijun vec popunjavaju Nepalci i ostali)
Sto reci ako je ovaj sastanak stvarno istinit i ako su ovo stvarno rijeci danasnjih hrvatskih velikasa, stvarno jezivo... Ja san mislia da govori o bilo kojin stranciman, ne-Hrvatiman. Bh. Hrvata je na popisiman bivalo najviše 770.000. Kal bidu primili toliko Hrvata, onda bidu Možemo, Centar i slične leftardske anacionalne wokerske stranke postale manjina i statistička ppgriška, SDP bi pa' na 3.misto u RH, a HDZ-u bi se ugrozila vlast u RH. Zato san skloniji povirovat da bi HDZSDPMožemo htia uvest milijun ne-Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 12:21 |
|
|
Machak je napisao/la: horus je napisao/la:
Uljezu ne laži, jer je vaša domovina türkiye.
Spremi lubenice i breskvi, za vikend ću na more. Ići ćeš u najboljem slučaju do Neuma, a sad nazad u džamiju na klanjanje sotoni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:01 |
|
|
Machak je napisao/la:
Ali u Hrvatskoj trenutno nitko ne želi podjelu Hrvatske, dok u BIH mnogi žele podjelu BIH. Nije sila potrebna za podjelu BIH, nego njeno održavanje, sia međnarodne zajednice održava BH od Daytona do danas.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
MiB
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:27 |
|
|
|
Baš je Frka. Kakve dužnosti obavlja taj lik?
_________________ 🇭🇷🇧🇦
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:38 |
|
|
horus je napisao/la: Machak je napisao/la:
Spremi lubenice i breskvi, za vikend ću na more.
Ići ćeš u najboljem slučaju do Neuma, a sad nazad u džamiju na klanjanje sotoni. Nisam ja ti da s pretisom punjenih paprika idem u Neum 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:39 |
|
|
novosve je napisao/la: Machak je napisao/la:
Ali u Hrvatskoj trenutno nitko ne želi podjelu Hrvatske, dok u BIH mnogi žele podjelu BIH. Nije sila potrebna za podjelu BIH, nego njeno održavanje, sia međnarodne zajednice održava BH od Daytona do danas. Otkud ti znaš da niko ne želi? Jesi provodio anketu u Hrvatskoj? To što niko nema dovoljno da to može javno reći ne znači da niko nema. Potrebno je i jedno i drugo, a u ovom slučaju imamo podršku MZ, a separatisti su impotentni po pitanju sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:43 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 4884 Lokacija: Dridska Župa
|
Machak je napisao/la: novosve je napisao/la:
Ali u Hrvatskoj trenutno nitko ne želi podjelu Hrvatske, dok u BIH mnogi žele podjelu BIH.
Nije sila potrebna za podjelu BIH, nego njeno održavanje, sia međnarodne zajednice održava BH od Daytona do danas.
Otkud ti znaš da niko ne želi? Jesi provodio anketu u Hrvatskoj? To što niko nema dovoljno da to može javno reći ne znači da niko nema. Potrebno je i jedno i drugo, a u ovom slučaju imamo podršku MZ, a separatisti su impotentni po pitanju sile. Nema, bilo je autonomaštva u Istri, ali je to praktički izumrlo Ajde Mačak ne pravi se glup
_________________ Be radical, have principles, be absolute, be that which the bourgeoisie calls an extremist: give yourself without counting or calculating, don't accept what they call ‘the reality of life'
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Banya
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:46 |
|
|
Frka se malo usrao... Na svojoj objavi na Facebook se izmotavao... a ispao glup. Citat: Govorio sam pritom i o širem geopolitičkom kontekstu, jer se politička ravnopravnost Hrvata u Bosni i Hercegovini ne može promatrati izolirano od ukupnih odnosa između triju konstitutivnih naroda, regionalnih okolnosti i međunarodnih čimbenika. Za Hrvatsku i Hrvate dugoročno je od iznimne važnosti da odnosi između Hrvata i Bošnjaka budu što bolji. Upravo je hrvatsko-bošnjačko savezništvo omogućilo Washingtonski sporazum, vojni preokret 1995. godine i Daytonski mirovni sporazum. Ono je tada bilo presudno za opstanak Bosne i Hercegovine, a i danas predstavlja jedan od ključnih preduvjeta njezine stabilnosti i pune političke ravnopravnosti Hrvata. Dakle, status Hrvata se ne može promatrati odvojeno od "regonalnih okolnosti" - u prijevodu: "imam bolesnu fiksaciju na Srbe i Srbiju". Od iznimne važnosti da odnosi Hrvata i Muslimana budu što bolji? A nije od iznimne važnosti volja i interesi tog hravtskog naroda u BiH? Ja mislim da je to važnije, pa makar odnosi s Muslimanima bili nikakvi. Dalje, "zakucava" i kaže "hrvatsko-bošnjačko savezništvo omogućilo Washingtonski sporazum"... Lik je lopatom odvojen iskustva kojeg su imali Hrvati u BiH. Nije h-b savezništvo omogućilo WP, već diktat Amerikanaca zbog kojeg smo se morali odreć Herceg-Bosne, a "opstanak Bosne i Hercegovine" nam je bio zadnji na pameti. Frka je jedan briselski fićfirić koji misli sve što je trendi tamo u Briselu i što mu kaže da treba mislit. Nije stao ni sekunde i zamislio se jesu li Hrvati u BiH stvarni narod ili samo ime na papiru? Naše iskustvo rata je možda drugačije, ima svoje specifičnosti. S Muslimanima nećemo ništa. A neće ni oni s nama. Konju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:46 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Machak je napisao/la:
Otkud ti znaš da niko ne želi? Jesi provodio anketu u Hrvatskoj? To što niko nema dovoljno da to može javno reći ne znači da niko nema.
Potrebno je i jedno i drugo, a u ovom slučaju imamo podršku MZ, a separatisti su impotentni po pitanju sile.
Nema, bilo je autonomaštva u Istri, ali je to praktički izumrlo Ajde Mačak ne pravi se glup Nije bilo ni ustaša ni četnika u jugi, kad ono... Neću reći da se ne praviš glup, al nemoj biti naivan. To što nema uslova da se neka ideja javno iznese ne znači da nije živa i da ne postoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novosve
|
Naslov: Re: Frka Petešić: "Bošnjaci bi mogli ući u savez sa Srbima što bi strateški bila izgubljena pozicija Postano: 10 srp 2026, 13:53 |
|
|
Machak je napisao/la:
Otkud ti znaš da niko ne želi? Jesi provodio anketu u Hrvatskoj? To što niko nema dovoljno da to može javno reći ne znači da niko nema..
otkud ti da ne smije reći? Ko bi mu branio? U Hrvatskoj ne postoje političke opcije koje bi to zagovarale, kod vas je obrnuto. Vjerojatno postoji netko negdje ko bi to htio, ali to nije nešto politički prisutno, kao što je prisutno i kod vas i recimo u Belgiji, Španjolskoj i sl...u tim državma postoje političke opcije koje zagovaraju separatizam, i vrlo su jake. Machak je napisao/la: Potrebno je i jedno i drugo, a u ovom slučaju imamo podršku MZ, a separatisti su impotentni po pitanju sile.
Impotentni su u odnosu na MZ. u odnosu na vas nisu. Zato vi uporno hoćete ostanak MZ
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|